Sanksjoner

Onsdag, 12 Mai, 20:19

Nyheter om Sanksjoner

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 april 21 kl. 02:26

Norge ber om at Sanksjoner vurderes

Norge ber FNs sikkerhetsråd vurdere Sanksjoner og våpenembargo mot de militære kuppmakerne i Myanmar. Sikkerhetsrådet har behandlet Myanmar-krisen flere ganger, men ikke innført Sanksjoner..

NRK - 01 april 21 kl. 12:27

Sanksjoner mot Myanmar

Storbritannia innfører nye Sanksjoner mot militæret i Myanmar. Sanksjonene er rettet mot det store konsernet MEC som kontrolleres av militæret i Myanmar. USA innførte lignende Sanksjoner mot landet forrige uke..

NRK - 22 mars 21 kl. 15:45

Kina med Sanksjoner mot europeere

Kina innfører Sanksjoner mot ti europeiske politikere og forskere som gjengjeldelse for EU-Sanksjoner mot Kina på grunn av uigur-situasjonen. Blant dem er en tysk forsker som har skrevet rapporter om Kinas behandling av uigurene..

NRK - 15 april 21 kl. 05:46

USA med nye Sanksjoner mot Russland

Biden-regjeringen planlegger Sanksjoner mot russere som svar på dataangrepet mot det amerikanske selskapet SolarWinds og for angivelige forsøk på valginnblanding, opplyser kilder til amerikanske medier. Sanksjonene kan bli lagt fram allerede i dag..

NRK - 12 april 21 kl. 17:23

EU gir åtte iranere Sanksjoner

EU innfører Sanksjoner mot åtte iranere for rolle i den brutale behandlingen av demonstranter under protestene i 2019, der over 200 personer døde. Sanksjonene innebærer visumrestriksjoner og fryste eierdeler..

NRK - 07 mai 21 kl. 19:42

Ni utbryterklubber får kjempebøter

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har bestemt at ni av de tolv klubbene som ville bryte ut og danne en superliga slipper unna med en bot, melder NTB. Det er imidlertid ikke snakk om småpenger. Hver av klubbene må betale 15 millioner euro, altså nærmere 150 millioner kroner, som skal gå til gressrotfotballen i Europa.

NRK - 03 mai 21 kl. 13:27

Russlands ambassadør inn på teppet

EU har kalt Russlands ambassadør inn på teppet for å protestere mot at Moskva har satt åtte EU-tjenestemenn og politikere på svarteliste, opplyser EUs utenrikspolitiske talsmann Peter Stano. Russlands svartelisting var et svar på Sanksjoner fra EU..

NRK - 30 mars 21 kl. 20:55

Ingen nye Sanksjoner mot Nord-Korea

FNs sikkerhetsråd diskuterte tirsdag Nord-Koreas siste rakettest, men vedtok ingen nye Sanksjoner mot landet. Sikkerhetsrådet har tidligere fordømt de nordkoreanske rakettestene, som er brudd på tidligere FN-resolusjoner, men denne gangen kom det ingen uttalelse fra rådet..

Aftenposten - 30 april 21 kl. 22:28

Russland innfører Sanksjoner mot åtte EU-tjenestemenn – EU truer med å svare

EU sier de «forbeholder seg retten» til å svare etter at Russland fredag ga åtte tjenestemann fra EU-land innreiseforbud….

VG - 30 mars 21 kl. 11:38

Norge følger EU – innfører Sanksjoner mot Kina

Norge slutter seg til EUs Sanksjoner mot personer og selskaper i Kina som anklages for menneskerettsbrudd. Kina har allerede innført motreaksjoner mot EU..

E24 - 30 mars 21 kl. 11:34

Norge følger EU – innfører Sanksjoner mot Kina

Norge slutter seg til EUs Sanksjoner mot personer og selskaper i Kina som anklages for menneskerettsbrudd. Kina har allerede innført motreaksjoner mot EU..

NRK - 30 mars 21 kl. 09:18

Norge støtter EUs Sanksjoner

Norge slutter seg til EUs Sanksjoner mot kinesiske personer og selskaper som ble innført forrige uke, opplyser UD til Klassekampen. Årsaken til sanskjonene er behandlingen av folkegruppa uigurene i Xinjiang vest i Kina..

NRK - 26 feb. 21 kl. 19:54

Ingen Sanksjoner mot kronprins

USA skal innføre Sanksjoner mot flere saudiarabere etter drapet på journalisten Jamal Khashoggi i 2018. Men det kommer ikke Sanksjoner mot kronprins Mohammed bin Salman, som ifølge en amerikansk etterretningsrapport godkjente drapet, melder Reuters..

NRK - 28 mars 21 kl. 04:13

Kaller Kinas Sanksjoner grunnløse

USA advarer Kina om at gjengjeldelsessanksjonene mot to amerikanere er grunnløse og kun fører til mer kritikk av «det pågående folkemordet» i Xinjiang. Kina har innført Sanksjoner mot to amerikanere, én canadier og en menneskerettighetsgruppe etter kritikk av Kinas behandling av uigur-muslimene..

NRK - 26 april 21 kl. 22:48

Offensiv mot global korrupsjon

Storbritannia innfører Sanksjoner mot 22 navngitte personer fra blant annet Russland, Sør-Afrika og Sudan, i henhold til en ny strategi mot global korrupsjon. Blant de identifiserte er 14 personer som skal ha stukket unna verdier tilsvarende 230 millioner dollar..

NRK - 25 mars 21 kl. 16:30

Nye Sanksjoner mot Myanmar-regimet

USA innfører nye Sanksjoner mot regimet i Myanmar som skal være de mest kraftfulle så langt siden militærkuppet. Sanksjonene er rettet mot de store konsernene MEHL og MEC som kontrolleres av militæret i Myanmar..

NRK - 23 mars 21 kl. 17:09

Kinas ambassadør inn på teppet

Tyskland har kalt Kinas ambassadør inn på teppet for å svare for seg etter at Kina svarte på EUs Sanksjoner med Sanksjoner mot europeiske tjenestemenn. Tyskland mener sanksjonene er en unødvendig eskalering som skader forbindelsene mellom EU og Kina..

Aftenposten - 22 mars 21 kl. 18:40

EU innfører Sanksjoner mot Kina for første gang på over 30 år

EU har for første gang siden 1989 vedtatt Sanksjoner mot Kina. Straks etter svarte Kina med en svarteliste rettet mot….

E24 - 22 mars 21 kl. 18:45

EU innfører Sanksjoner mot Kina for første gang på over 30 år

EU har for første gang siden 1989 vedtatt Sanksjoner mot Kina. Straks etter svarte Kina med en svarteliste rettet mot europeiske politikere og forskere..

NRK - 22 mars 21 kl. 13:18

EU-Sanksjoner mot fire kinesere

EU innfører Sanksjoner mot fire kinesere som anklages for menneskerettighetsbrudd mot uigurene i Xinjiang, melder AP. De fire var ledende tjenestemenn i regionen nordvest i Kina. Verdier de måtte ha i unionen sperres, og de får innreiseforbud til EU..

E24 - 22 april 21 kl. 12:41

Oljeprisen vaker rundt 65 dollar fatet

Usikkerhet rundt etterspørsel, Irans Sanksjoner og økte råoljelagre er blant det som påvirker oljeprisen tirsdag..

NRK - 21 mars 21 kl. 21:57

Krever at USA fjerner Sanksjoner

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei insisterer på at USA må fjerne sanksjonene før Iran vil returnere til atomavtalen. – Vår stilling er klar og har ikke endret seg. Alle amerikanske Sanksjoner må avvikles i henhold til Wien-avtalen, sa han i en TV-tale søndag..

NRK - 21 april 21 kl. 23:13

Utsatt høringen av Meng Wanzhou

En dommer i Canada har utsatt høringen av finansdirektøren i mobilselskapet Huawei, Meng Wanzhou, til høsten. Hun ble pågrepet under en mellomlanding i Canada i 2018, og er tiltalt i USA for brudd på Sanksjoner mot Iran og tyveri av teknologi. (AFP).

NRK - 21 april 21 kl. 23:13

Utsatt utvisning av Meng Wanzhou

En dommer i Canada har utsatt utvisningen av finansdirektøren i mobilselskapet Huawei, Meng Wanzhou, til høsten. Hun ble pågrepet under en mellomlanding i Canada i 2018, og er tiltalt i USA for brudd på Sanksjoner mot Iran og tyveri av teknologi. (AFP).

NRK - 20 april 21 kl. 11:40

Kan straffe Syria for nervegass

FN-organisasjonen, OPCW, som overvåker bruk av kjemiske våpen, kan denne uken komme til å ilegge Syria Sanksjoner for brudd på forbudet. OPCW mener Syria i 2017 angrep en landsby med nervegassen sarin og giftig klorgass..

NRK - 19 april 21 kl. 14:32

EU-Sanksjoner mot Myanmar

EU innfører sanskjoner mot ti tjenestemenn i Myanmar og to konserner knyttet til militærjuntaen, melder AFP. Flere hundre personer skal være drept under demonstrasjoner mot juntaen, som kuppa makta i landet 1. februar..

NRK - 18 april 21 kl. 08:29

Vil ha rød linje for Russland

Frankrikes president Emmanuel Macron sier det internasjonale samfunnet må sette tydelige røde linjer overfor Russland, når det gjelder hva man tolerer. Macron sier til CBS at han foretrekker dialog, men at Sanksjoner også må til, som ved annekteringen av Krim..

NRK - 17 april 21 kl. 15:00

Lover flere samtaler om atomavtalen

– Forhandlinger for å redde atomavtalen med Iran vil fortsette de nærmeste dagene. Det sier Kinas utsending til mediene, melder nyhetsbyrået Reuters. Blant det som diskuteres er hvilke Sanksjoner USA vil fjerne, og hva som skal til, ifølge Wang Qun..

NRK - 16 mars 21 kl. 17:56

EU-Sanksjoner mot Myanmar

EU vil neste uke vedta Sanksjoner mot kuppmakerne i Myanmar. Det vil skje på et møte mellom utenriksministrene. Det sier Frankrikes utenriksminister Jean-Yves Le Drian, melder Reuters..

NRK - 16 april 21 kl. 19:56

Russland nekter maktpersoner adgang

Russland nekter åtte nåværende og tidligere tjenestepersoner fra USA adgang til landet. Det er en del av svaret på Sanksjoner fra USA. Blant de uønskede er justisminister Merrick Garland, FBI-sjef Chris Wray og etterretningsdirektør Avril Haines..

NRK - 16 april 21 kl. 18:29

Russland sender USA sendebud hjem

Russland har bedt USAs ambassadør om å reise hjem for diplomatiske konsultasjoner, sier utenriksminister Sergej Lavrov. USAs Sanksjoner og utvisninger etter dataangrepet på landet i fjor har skapt en diplomatisk krise mellom landene, melder Reuters..

NRK - 16 april 21 kl. 17:43

Lavrov vil gi «smertefull» reaksjon

Utenriksminister Sergej Lavrov sier Russland vurderer «smertefulle» tiltak mot USAs forretningsinteresser i landet. Den russiske regjeringen har varslet en reaksjon på USAs Sanksjoner mot russiske institusjoner og borgere etter dataangrepet i fjor..

NRK - 16 april 21 kl. 16:38

Navngir russer som mellommann

USAs finansdepartement har navngitt en russisk borger som mellommann mellom valgkampapparatet til Donald Trump og russisk etterretning i 2016. Konstantin Kilimnik er en av dem som er målet for USAs Sanksjoner mot Russland, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 16 april 21 kl. 15:12

RIA: Putin vurderer motSanksjoner

President Vladimir Putin har diskutert motSanksjoner mot USA i Russlands nasjonale sikkerhetsråd, melder nyhetsbyrået RIA. President Joe Biden innførte denne uka Sanksjoner mot bl.a.

NRK - 15 april 21 kl. 15:29

Russland kaller inn USAs ambassadør

USAs ambassadør i Moskva er kalt inn for å gi en forklaring til det russiske utenriksdepartementet, etter at USA torsdag kunngjorde at landet utviser ti personer og at det blir Sanksjoner mot en rekke personer og virksomheter i Russland. USA reagerer på hacking og innblnding i valget..

VG - 15 april 21 kl. 15:23

USA utviser russiske diplomater

President Joe Biden har torsdag signert en presidentordre med Sanksjoner mot Russland, melder Det hvite hus. Ti russiske diplomater i Washington D.C.

NRK - 15 april 21 kl. 14:29

USA utviser ti russiske diplomater

Det hvite hus utviser ti russiske diplomater og sier de vil dette i gang nye Sanksjoner mot Russland. Bakgrunnen er russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i fjor, og hackingen av statlige byråer, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 14 april 21 kl. 08:44

Utvidet presidentperiode med to år

Presidenten i Somalia har undertegnet en lov der hans tid ved makten utvides med to år. Også parlamentet skal sitte i to ekstra år før neste valg, ifølge loven. Valg skulle vært holdt i februar.

NRK - 07 feb. 21 kl. 16:53

USA vil ikke oppheve Sanksjoner

USA kommer ikke til å oppheve Sanksjoner mot Iran, sier president Joe Biden søndag. Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei sa tidligere i dag at landet igjen vil slutte seg til atomavtalen, dersom USA fjerner alle Sanksjoner mot landet..

NRK - 07 feb. 21 kl. 12:57

Iran krever fjerning av Sanksjoner

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei sier landet igjen vil slutte seg til atomavtalen, dersom USA opphever alle Sanksjoner mot Iran. Skjebnen til atomavtalen fra 2015 har vært uklar siden USAs tidligere president Donald Trump trakk USA fra avtalen i 2018 og gjeninnførte Sanksjoner mot Iran..

NRK - 10 mars 21 kl. 03:13

Biden innfører Sanksjoner mot Iran

USAs president Joe Biden har innført sine første Sanksjoner mot Iran. De er rettet mot to høytstående offiserer som er anklaget for å ha mishandlet fanger. Utenriksminister, Antony Blinken, sier de vil fortsette å straffe brudd på menneskerettigheter.

NRK - 03 feb. 21 kl. 19:02

Vurderer oppheving av Sanksjoner

Den internasjonale FN-domstolen ICJ har vedtatt å ta opp saken om Irans oppfordring om å oppheve USAs Sanksjoner. Tidligere USA-president Donald Trump gjeninnførte Sanksjoner mot Iran i 2018 etter at han trakk USA ut av atomavtalen..

NRK - 06 april 21 kl. 17:16

Russland ut mot Myanmar-Sanksjoner

Utenriksdepartementet i Russland kritiserer sanksjonene som USA og andre land har satt i verk etter militærkuppet i Myanmar. Sanksjonene er nytteløse, ekstremt farlige og kan føre til borgerkrig, heter det i en uttalelse til nyhetsbyrået Interfax..

NRK - 01 feb. 21 kl. 18:49

Truer Myanmar med Sanksjoner

USAs president Joe Biden ber militæret om å umiddelbart gi fra seg makten i Myanmar, melder AP. Han truer med å gjeninnføre Sanksjoner etter mandagens kupp. Flere Sanksjoner ble fjernet da landet beveget seg i demokratisk retning de siste årene..

NRK - 02 mars 21 kl. 19:06

Norge med Sanksjoner mot russere

Norge slutter seg til EUs Sanksjoner mot Russland etter arrestasjonen av Aleksej Navalnyj. UD skriver til NRK bruken av det russiske rettsystemet mot Navalnyj er uakseptabelt. Fire høytstående russiske tjenestemenn står på sanksjonslisten..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt