Sanksjoner

Wednesday, 17 August, 03:54

Nyheter om Sanksjoner

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 05 aug 22 kl. 11:41

Kina innfører Sanksjoner mot Pelosi

Nancy Pelosi leder Kongressen i USA. Tirsdag landet hun på øya Taiwan. Det mislikte Kina.

NRK - 02 aug 22 kl. 14:21

Forskere: Russlands økonomi er lammet av Sanksjoner

Vestlige Sanksjoner og bedriftsflukt fra Russland har fått store konsekvenser for landets økonomi, viser en rapport fra økonomer ved Yale. Dette på tross av at Russland tjener godt på salg av olje og gass. – Ikke bare har Sanksjoner og forretnings-retretten fungert, de har grundig lammet den russiske økonomien på alle nivåer, heter det i rapporten.

NRK - 27 jul 22 kl. 12:58

EU-domstol avviser anke fra russisk TV-kanal

Underretten i EU-domstolen har i en kjennelse opprettholdt sanksjonene som rammer den russiske TV-kanalen Russia Todays (RT) virksomhet i Frankrike. Avgjørelsen fra Underretten, den ene av to avdelinger under EU-domstolen, avviser RT Frankrikes begjæring om annullering av Sanksjoner, ifølge en uttalelse fra domstolen. EU har som svar på den russiske invasjonen av Ukraina vedtatt Sanksjoner mot russiske statsmedier som ledd i en serie store sanksjonspakker.

NRK - 20 jul 22 kl. 02:11

Putin hevder Sanksjoner hindrer korneksport

Russlands president Vladimir Putin krever at vestlige Sanksjoner mot russland, som han hevder hindrer landets korneksport, må fjernes. Det sa han til pressen i Teheran etter samtaler med presidentene i Iran og Tyrkia. russlands krig i Ukraina har ført til redusert korneksport, og russland blokkerer eksporten fra havnene i Ukraina.

NRK - I førrgår: 04:59

Ber om Sanksjoner mot russisk atomindustri

Ukrainas president oppfordrer Vesten til å innføre Sanksjoner mot Russlands kjernekraftindustri, som følge av kampene ved Europas største atomkraftverk. Russland bruker kjernekraftverket i Zaporizjzja sør i Ukraina til å skremme folk og som utpressing overfor Ukrainas ledere og hele verden, uttalte president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale sent lørdag kveld. (NTB).

NRK - 13 aug 22 kl. 12:41

E24: UD har gitt unntak fra Sanksjoner mot russiske varer

Russisk utstyr er på veg til Svalbard, skriver E24. Avisen har fått innsyn i dokumenter som viser at Utenriksdepartementet (UD) har gitt det statseide russiske gruveselskapet Trust Arktiugol dispensasjon fra Sanksjoner som forbyr import av russiske varer..

E24 - 13 aug 22 kl. 12:32

Russisk utstyr på vei til Svalbard: UD har gitt unntak fra Sanksjoner

Russland har reagert kraftig på at gruvesamfunnet Barentsburg rammes av Sanksjoner. Onsdag krysset en norsk lastebil grensen i Finnmark med flere varer på vei nordover..

Aftenposten - 13 aug 22 kl. 12:32

Russisk utstyr på vei til Svalbard: UD har gitt unntak fra Sanksjoner

Russland har reagert kraftig på at gruvesamfunnet Barentsburg rammes av Sanksjoner..

NRK - 03 aug 22 kl. 19:53

Sveits forbyr import av russisk gull

Sveits slutter seg til EU-Sanksjoner og forbyr import av gull fra Russland, opplyser regjeringen i Bern. Sveits er en viktig aktør innen foredling og produksjon av gullbarrer. Onsdag føyde regjeringen forbud mot gullimport på lista over Sanksjoner mot Russland som følge av invasjonen av Ukraina.

NRK - 01 aug 22 kl. 11:36

Iran klare for å gjenoppta atomforhandlinger

Iran er klare for å gjenoppta forhandlingene om en atomavtale, en måned etter at forhandlinger med USA strandet. – Det vil absolutt være mulighet for nye forhandlinger, sier Nasser Kanaani, som er talsperson for det iranske utenriksdepartementet. Iran inngikk i 2015 en atomavtale med USA, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Russland.

NRK - 25 jul 22 kl. 14:01

Russiske flyselskaper mister trolig 19 millioner passasjerer i 2022

Det ventede passasjertallet i den russiske luftfartsindustrien faller trolig med 19 millioner i 2022 på grunn av flyforbud og vestlige Sanksjoner. Tallet utgjør en femdel av det totale antallet passasjerer industrien hadde planlagt for i 2022, melder næringslivsavisen Vedomosti, med henvisning til det russiske samferdselsdepartementet. Den russiske luftfartsindustrien er hardt rammet som følge av krigen i Ukraina.

NRK - 25 jul 22 kl. 00:10

SV og Venstre vil stoppe fiskefôrimport fra Russland

Tross Sanksjoner mot Russland, importerte vi varer for rundt 1 milliard fra landet i juni, blant annet fiskefôr og smolt. Det vil SV og Venstre ha slutt på. Importen er riktignok kuttet med to tredeler siden mars, da den lå på rekordhøye 3,1 milliarder kroner, men importen av laksefôr – som ikke er underlagt Sanksjoner – var nesten dobbelt så høy i juni i år som i samme måned i fjor, skriver Aftenposten.

Aftenposten - 20 jul 22 kl. 08:42

Putin krever at Vesten fjerner Sanksjoner som rammer russisk korneksport

Russlands president Vladimir Putin krever at vestlige Sanksjoner mot Russland som han hevder hindrer landets….

VG - Igår: 16:45

FA: Tuchel og Conte anklaget for upassende oppførsel

Chelsea-manager Thomas Tuchel og Tottenham-sjef Antonio Conte risikerer Sanksjoner for «upassende oppførsel» etter bruduljene på Stamford Bridge..

Aftenposten - Igår: 16:45

FA: Tuchel og Conte anklaget for upassende oppførsel

Chelsea-manager Thomas Tuchel og Tottenham-sjef Antonio Conte risikerer Sanksjoner for «upassende oppførsel» etter….

VG - Igår: 16:45

FA oppretter disiplinærsak mot Thomas Tuchel og Antonio Conte

Chelsea-manager Thomas Tuchel og Tottenham-sjef Antonio Conte risikerer Sanksjoner for «upassende oppførsel» etter bruduljene på Stamford Bridge..

E24 - 11 aug 22 kl. 18:30

EU fomler på ukjent terreng

Brussel må spisse strategien sin i møte med Kreml. Gjeldende Sanksjoner gir ikke ønskede resultater, men rammer heller vesten og tredjeland negativt..

Dagbladet - 10 aug 22 kl. 20:41

Slår alarm etter møte: - Svakt punkt

Flere vestlige myndighetspersoner melder om økende bekymring for at Tyrkia skal hjelpe Russland med å omgå vestlige Sanksjoner. Norske eksperter tror ikke at EU vil sette ned foten hvis det skjer..

Aftenposten - 09 aug 22 kl. 17:27

Etter krigen har det dukket opp tusenvis av russiske selskaper i Georgia. Det bekymrer ekspertene.

– Vi må regne med at Russland bruker alle de kanalene og mulighetene de har til å unngå økonomiske Sanksjoner, sier….

E24 - 09 aug 22 kl. 13:28

Russland: Stans i oljetransport via Ukraina til EU-land

Transport av russisk olje via Ukraina til tre EU-land er stoppet ettersom betalingene ikke kan gjennomføres på grunn av Sanksjoner, ifølge et russisk selskap..

NRK - 09 aug 22 kl. 13:26

Russland: Stans i oljetransport via Ukraina til EU-land

Transport av russisk olje via Ukraina til tre EU-land er stoppet ettersom betalingene ikke kan gjennomføres på grunn av Sanksjoner, ifølge et russisk selskap. – 4. august ble leveransen av russisk olje via Ukrainas territorium stanset, sier den russiske rørledningsoperatøren Transneft tirsdag.

NRK - 08 aug 22 kl. 16:28

EU har lagt fram «endelig tekst» til ny atomavtale med Iran

EU har lagt fram det de omtaler som «endelig tekst» til en ny og revidert atomavtale med Iran, og iranske forhandlere opplyser at den nå er til vurdering. – Vi arbeidet i fire dager og i dag er teksten lagt på bordet, sier en europeisk tjenestemann som deltar i forhandlingene. Han forteller videre at forhandlingene nå er over.

VG - 08 aug 22 kl. 14:34

Brann har hatt møte med politiet etter supportervold

Daglig leder i Brann, Christian Kalvenes, sier de må avvente politiets etterforskning før eventuelle Sanksjoner etter slagsmålet i Bergen sentrum..

Aftenposten - 08 aug 22 kl. 14:34

Brann har hatt møte med politiet etter supportervold

Daglig leder i Brann, Christian Kalvenes, sier de må avvente politiets etterforskning før eventuelle Sanksjoner etter….

VG - 06 aug 22 kl. 03:58

Sanksjonene fungerer

Da Putin invaderte Ukraina, gikk vesten sammen om å innføre Sanksjoner mot russerne..

NRK - 04 aug 22 kl. 16:14

Atomforhandlingene gjenopptatt i Wien

Forhandlingene om en atomavtale med Iran er gjenopptatt i Wien. Til tross for at landene nå gjenopptar samtalene, er det ikke ventet at representanter fra USA og Iran møtes direkte Den iranske og russiske delegasjonen, som har vært tett alliert i forhandlingene, holdt et eget møte torsdag. Utsendinger fra Storbritannia, Kina, Frankrike, Tyskland og EU deltar i samtalene, og har som mål å sikre at Irans atomprogram forblir sivilt, og at de internasjonale sanksjonene mot landet dermed gradvis kan oppheves.

NRK - 04 aug 22 kl. 15:44

Oljeprisen ned på samme nivå som før Ukraina-krigen

Oljeprisen har torsdag ettermiddag falt til under 96 dollar fatet, og den ligger nå på sitt laveste siden før Russland invaderte Ukraina den 24. februar. Dagen før invasjonen, den 23.

NRK - 02 aug 22 kl. 21:42

Irans president trosser amerikanske Sanksjoner

Irans president Ebrahim Raisi reiser neste måned til New York for å tale i FNs hovedforsamling, til tross for at han står på USAs sanksjonsliste. USA har siden november 2019 svartelistet en rekke iranske ledere, som de anklager for «medvirkning til alvorlige brudd på menneskerettighetene». Blant dem er president Ebrahim Raisi, som ifølge USA spilte en sentral rolle da Iran henrettet en rekke venstreorienterte i 1988.

E24 - 02 aug 22 kl. 19:19

Kina-ekspert om Taiwan-besøk: – Ikke vært så tilspisset siden 1996

At USA blir utsatt for økonomiske Sanksjoner er likevel lite sannsynlig, mener makroanalytiker Kelly Chen..

NRK - 02 aug 22 kl. 13:46

Jotun gir opp Russland

Malingskonsernet Jotun solgte i dag sin virksomhet i Russland til det russiske selskapet Atomstroykomplex. Kjøperen skal være et ledende eiendomsutviklings- og byggematerialeselskapet i Russland. Jotun-ledelsen begrunner salget med at det har blitt vanskelig å operere i landet på grunn av Sanksjoner og at situasjonen trolig ikke vil endre seg i nær framtid..

Klartale - 02 jun 22 kl. 10:56

Krigen har vart i 100 dager

Mye i Europa endret seg raskt. Det er fortsatt uklart hvem som vinner krigen. – Jeg ringte til presidenten i Den russiske føderasjonen, men svaret var taushet, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

NRK - 30 jul 22 kl. 15:37

Strømkrise i Cuba – avlyser karnevaler

Cuba varsler om kommende strømbrudd i hovedstaden Havanna, som er hjem til over 11 millioner mennesker. Havanna har fått unngå lange strømbrudd på flere timer hver dag, som resten av øyen har måttet holde ut. Statlige medier varsler befolkningen i Havanna at strømmen kommer til å bli skrudd av under noen perioder i august.

NRK - 30 jul 22 kl. 05:22

Spanias statsminister besøker Serbia

Fredag startet Spanias statsminister Pedro Sánchez' rundtur vest på Balkan. Første stopp var Serbia. Fra fredag til mandag skal Sánchez også besøke landene Bosnia-Hercegovina, Montenegro, Nord-Makedonia og Albania.

NRK - 30 jun 22 kl. 02:39

Resultatløse atomforhandlinger mellom Iran og USA

Den nye runden med indirekte atomforhandlinger mellom Iran og USA er avsluttet i Qatar, uten resultat. USA er skuffet. – Indirekte samtaler i Doha er avsluttet.

NRK - 27 jun 22 kl. 10:06

USA vil Sanksjonere private militære i Ukraina

Statsdepartementet i USA vil innføre Sanksjoner mot private militære selskaper som opererer i Ukraina. Eksporten fra USA til Russland har blitt redusert med 97 prosent etter Sanksjoner i kjølvannet av krigen i Ukraina..

NRK - 26 jul 22 kl. 13:47

EU forlenger Sanksjoner

De økonomiske sanksjonene EU har rettet mot Russland som følge av krigen i Ukraina, forlenges i ytterligere seks måneder. Sanksjonene skal gjelde fram til 31. januar 2023, har Det europeiske råd bestemt, ifølge en pressemelding.

NRK - 26 jul 22 kl. 12:48

Storbritannia med Sanksjoner mot flere russere

Storbritannia tilføyde tirsdag 42 navn på lista over Sanksjonerte russere, melder Reuters. Flere guvernører i russiske regioner ble pålagt sanksjonene, som innebærer innreiseforbud og frysing av eiendeler. Sanksjonene er et svar på Russlands invasjon av Ukraina..

NRK - 24 jul 22 kl. 18:23

Danmark lagt til på russisk svarteliste

Russland har føyet Danmark til listen over «uvennlige land og territorier» etter at danske myndigheter utviste 15 russiske diplomater. Det sier Russlands ambassadør i Danmark, Vladimir Barbin, lørdag i et skriftlig svar til avisen Berlinske. – Beslutningen fra den russiske regjeringen må sees i sammenheng med Russlands reaksjon på utvisningen av flere russiske diplomater fra Danmark, skriver han.

NRK - 23 jul 22 kl. 23:27

Macron mener en atomavtale med Iran er mulig

Frankrikes president Emmanuel Macron mener det fortsatt er mulig å gjenopplive atomavtalen fra 2015 mellom Iran og de fem fast medlemmene av FNs sikkerhetsråd. Det sa han lørdag til Irans president Ebrahim Raisi, melder nyhetsbyrået AFP. Macron mener at det i så fall må skje snart.

NRK - 23 jul 22 kl. 03:48

Norge doblet importen av russisk laksefôr i juni

Den norske importen av laksefôr fra Russland har nærmest doblet seg fra i fjor til tross for økonomiske Sanksjoner. Trass i at sanksjonene forbyr «direkte eller indirekte å kjøpe, importere eller overføre varer som genererer betydelige inntekter for Russland», var verdien av fôrimporten på 309 millioner kroner i juni, skriver Aftenposten. Det er nærmere dobbelt så mye som samme tid i fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

NRK - 23 jun 22 kl. 11:03

Storbritannia varsler nye Sanksjoner

Storbritannia varsler nye Sanksjoner mot Russland, melder Retuers. Sanksjonene vil blant annet inkludere leveranse av maritime varer og teknologi..

NRK - 22 jun 22 kl. 05:16

Zelenskyj ber om nye EU-Sanksjoner

EU bør innføre en sjuende sanksjonspakke mot Russland så fort som mulig, mener Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – Russland må føle det voksende presset ved å gå til krig og som følge av landets aggressive antieuropeiske politikk, sier Zelenskyj i sin daglige videotale. Han tar derfor nok en gang til orde for flere EU-Sanksjoner mot Russland og oppfordrer Brussel til å få på plass en sjuende pakke så fort det lar seg gjøre.

VG - 21 jun 22 kl. 16:03

Kreml kaller Kaliningrad-Sanksjoner for blokade: – Åpent fiendtlig

Russland reagerer sterkt etter at Litauen innførte Sanksjoner på varetransport til den russiske enklaven Kaliningrad. EU avviser blokade og ber Russland avstå fra ytterligere eskaleringer..

Dagbladet - 20 jul 22 kl. 11:47

Putin med nytt krav

Russlands president Vladimir Putin krever at vestlige Sanksjoner mot Russland som han hevder hindrer landets korneksport, må fjernes..

NRK - 20 jul 22 kl. 08:57

FN: Belarusiske myndigheter sto bak falsk bombetrussel mot Ryanair-fly

Bombetrusselen som tvang et Ryanair-fly til Minsk i fjor, ble beordret av belarusiske myndigheter, ifølge FN. En regimekritiker ble arrestert da flyet landet. FNs luftfartsorganisasjon ICAO fastslår at bombetrusselen var bevisst falsk og utgjorde en fare for flysikkerheten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com