Ber

Saturday, 25 June, 06:27

Nyheter om Ber

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 jun 22 kl. 10:33

Ber Norge gi mer til Ukraina – og handle mindre med Russland

Etter over 100 dager med krig sier Ukrainas ambassadør at støtten fra Norge aldri vil bli glemt. Men han Ber Norge gi mer støtte – og straffe Russland hardere. Ukrainas ambassadør Vjatsjeslav Jatsiuk sier Norge må huske på at ukrainerne kjemper for hele Europas framtid.

NRK - Igår: 12:03

Ber om uavhengig granskning i Etiopia

FNs menneskerettssjef Michelle Bachelet Ber Etiopia iverksette en uavhengig granskning etter meldinger om at hundrevis av mennesker ble drept i helgen. Øyenvitner har oppgitt at over 200 sivile fra amahara-folket ble drept av en opprørsgruppen i Oromia-regionen i Etiopia. Bachelet Ber etiopiske myndigheter sikre at det iverksettes en skikkelig etterforskning av angrepet, og hun understreker at ofrene og familiene deres har rett til sannhet, rettferdighet og krigsskadeerstatninger.

VG - Igår: 13:34

Forsvarssjefen Ber om en ekstern evaluering av varslinger

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen Ber om en ekstern evaluering av varslingssystemet i Forsvaret..

NRK - Igår: 13:04

Mattilsynet: Ikke ta på døde fugler

– Vi Ber alle om å la syke eller døde fugler være i fred. Ikke ta på dem. Ikke ta med deg en syk fugl hjem for å stelle den eller gi den mat, sier Anne Marie Jahr, seksjonssjef for dyrehelse i Mattilsynet.

NRK - Igår: 06:37

Ber om 30-55 års fengsel til Epstein-kjæreste

Statsadvokatene i USA Ber om 30-55 års fengsel for Ghislaine Maxwell, melder Reuters. Maxwell, som var sammen med og partner med den overgrepsmistenkte Jeffrey Epstein, ble i desemBer dømt for å å hjulpet han med å misbruke jenter i tenårene. Epstein ble selv funnet død i fengselscella i 2019, tiltalt for overgrep..

NRK - I førrgår: 05:37

Taliban Ber om hjelp etter jordskjelv

Taliban-Ber det internasjonale samfunnet om hjelp etter at et voldsomt jordskjelv som krevde minst 1000 menneskeliv i Afghanistan. Minst 1500 er skadd, melder BBC. Bistandsorganisasjoner, naboland og land hjelper til, ifølge den høytstående Taliban-tjenestepersonen Qahar Balkhi, men hjelpen «må skaleres opp veldig mye, fordi dette er et katastrofalt jordskjelv som vi ikke har opplevd på flere tiår».

VG - I førrgår: 23:17

Ber Stortinget punge ut og få pendlerboligsaken ut av verden

Skatteetaten mener Stortinget skylder 1,3 millioner kroner. Presidentskapet har lovet å betale, men først når vedtaket er endelig. Rødt og MDG Ber dem bla opp sporenstreks..

NRK - I førrgår: 12:00

Biden vil ha billigere bensin

President Joe Biden har bedt Kongressen kutte den føderale avgiften på bensin i tre måneder, for å sikre lavere pumpepris. Avgiften er i dag på 18 cent per gallon, noe som tilsvarer rundt 48 øre per liter. Den gjennomsnittlige pumpeprisen på bensin i USA har de siste månedene ligget på rundt 13 kroner per liter, noe som er usedvanlig høyt sett med amerikanske bilisters øyne.

NRK - I førrgår: 10:38

Ber Europa holde gamle kjernekraftverk gående

Det internasjonale energibyrået (IEA) Ber europeiske land forBerede seg på en full stans i gassleveransene fra Russland i vinter. IEA-sjefen Fatih Birol sier europeiske land må gjennomføre tiltak for å dempe etterspørselen, samt holde liv i eldre kjernekraftverk lenger enn planlagt. – Jo nærmere vi kommer vinteren, jo tydeligere ser vi Russlands intensjoner.

NRK - 20 jun 22 kl. 11:40

Heathrow Ber flyselskaper kansellere fyvninger

Flyplassen i London Ber flyselskapene om å kansellere 10 prosent av flyvningene sine mandag. Det er på grunn av at flyplassen står ovenfor etterslep med bagasjelevering, det melder Sky News. Flere hundre passasjerer måtte vente i over tre timer på bagasjen sin i løpet av helgen, ifølge avisa.

NRK - 20 jun 22 kl. 11:40

Heathrow Ber flyselskaper kansellere flyvninger

Flyplassen i London Ber flyselskapene om å kansellere 10 prosent av flyvningene sine mandag. Det er på grunn av at flyplassen står ovenfor etterslep med bagasjelevering, det melder Sky News. Flere hundre passasjerer måtte vente i over tre timer på bagasjen sin i løpet av helgen, ifølge avisa.

Aftenposten - 17 jun 22 kl. 22:10

Bransjeorganisasjon Ber om granskning av Arbeidstilsynet etter at Norges største hyttebygger slapp 800.000 i bøter.

Ber bransjeorganisasjon om granskning av Arbeidstilsynet etter at Norges største hyttebygger slapp 800.000 i bøter..

E24 - 16 jun 22 kl. 14:09

Tysklands regjering Ber innbyggerne spare energi

Russiske Gazprom mer enn halverer gassleveransene via Nord Stream 1-rørledningen. Den tyske regjeringen Ber nå innbyggerne om å spare energi..

NRK - 16 jun 22 kl. 14:03

Tysklands regjering Ber innbyggerne spare energi

Russiske Gazprom mer enn halverer gassleveransene via Nord Stream 1-rørledningen. Den tyske regjeringen Ber nå innbyggerne om å spare energi. Russland skylder på nødvendig reparasjonsarbeid på gassrørledningen til Tyskland og har varslet at kapasiteten reduseres fra 167 millioner kubikkmeter til 67 millioner kubikkmeter daglig.

VG - 15 jun 22 kl. 14:55

Ukrainas desperate bønn om våpen: Venstre Ber Norge sende NASAMS-missiler

BRUSSEL (VG) Ukraina Ber igjen om flere tyngre og langtrekkende våpen. Tiden er inne for Norge til å tilby missilsystemet NASAMS og NSM-missiler, ifølge Venstre-leder Guri Melby..

VG - 15 jun 22 kl. 14:55

Ukrainas desperate bønn om våpen: Venstre Ber Norge sende NASAMS-luftvern

BRUSSEL (VG) Ukraina Ber igjen om flere tyngre og langtrekkende våpen. Tiden er inne for Norge til å tilby NASAMS luftvernbatterier og NSM-missiler, ifølge Venstre-leder Guri Melby..

NRK - 01 jun 22 kl. 06:56

Ber om forlengelse av våpenhvilen i Jemen

En rekke hjelpeorganisasjoner Ber om forlengelse av våpenhvilen i Jemen, som ifølge FN er rammet av den verste humanitære krisen i verden. Partene i konflikten inngikk i april den første landsomfattende våpenhvilen i Jemen siden 2016. I utgangspunktet tar den slutt torsdag.

NRK - 14 jun 22 kl. 05:20

Zelenskyj Ber Scholz ta klarere stilling

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj Ber Tysklands statsminister Olaf Scholz ta klarere stilling til krigen med Russland, skriver NTB. – Vi trenger at Scholz forsikrer oss om tysk støtte til Ukraina. Han og hans regjering må bestemme seg, sa Zelenskyj mandag til TV-kanalen ZDF.

NRK - 13 jun 22 kl. 02:18

Kyivs ordfører Ber Tyskland om mer hjelp

Ordfører Vitalij Klitsjko i Kyiv Ber Tyskland gjøre mer for at Ukraina skal være i stand til å fortsette kampen mot Russland. Oppfordringen kommer før et mulig besøk fra Tysklands statsminister Olaf Scholz. Han skal ha planer om å besøke Ukrainas hovedstad senere i juni sammen med Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Mario Draghi.

Aftenposten - 11 jun 22 kl. 17:36

Biskopen Ber ofte til Gud. Men hun lot være da hun var dødssyk.

Biskop Kari Mangrud Alvsvåg (51) Ber ofte til Gud. Men hun lot være da hun var dødssyk..

Klartale - 20 timer siden

Dømt til tvungent psykisk helsevern etter KongsBerg-drapene

Buskerud tingrett konkluderte med at Espen Andersen Bråthen var utilregnelig da drepte fem mennesker. Han er dømt i det som blir kalt KongsBerg-drapene. Det skjedde 13.

E24 - Igår: 22:04

Advarer mot høy pengebruk i sommerferien: – Kan føre til en tung start på høsten

Prisvekst og høyere rente vil gjøre økonomien til folk strammere. Økonomer Ber folk være forsiktige med pengebruken i sommer..

VG - Igår: 19:49

Estlands Nato-krav: Frykter «total utslettelse» om Russland angriper

Estlands statsminister sier landet kan bli utslettet om Russland skulle angripe de baltiske landene. Nå Ber de Nato forme en divisjon med 20–25.000 soldater i regionen, og tar kravet til Nato-toppmøtet i Madrid i neste uke..

NRK - 10 jun 22 kl. 14:29

FN Ber om 450 millioner kroner til Sri Lanka

FN advarer om at Sri Lankas økonomiske kollaps kan kaste landet ut i en alvorlig humanitær krise. – Vi er bekymret for at dette kan utvikle seg til en fullskala humanitær krise, sier talsmann Jens Lærke i FNs nødhjelpskontor OCHA. Nå Ber FN om rundt 450 millioner kroner i nødhjelp til landet.

Klartale - Igår: 15:57

Fugleinfluensa påvist på Svalbard for første gang

Sykdommen fugleinfluensa har spredd seg til Arktis. Nå er den funnet på Svalbard.– Fugleinfluensa er aldri tidligere påvist på Svalbard, opplyser Sysselmesteren.

NRK - Igår: 13:12

Aktor vil ha skjerpet straff etter Prinsdal-drapet

Aktor Ber om 15 års fengsel for 22-åringen som er tiltalt for drapet på en ung mann i Prinsdal i januar 2020. I tingretten ble han dømt til 13 års fengsel for drap og grov kroppsskade på 21 år gamle Halil Kara utenfor Prinsdal Grill. For en 23-åring som i tingretten ble dømt til 11 års fengsel for medvirkning, har aktor lagt ned påstand om fengsel i 14 år.

NRK - 10 jun 22 kl. 10:02

Justisministeren Ber EU-land akseptere utgåtte pass

Justisminister Emilie Enger Mehl Ber EU-land akseptere at nordmenn reiser med utgåtte pass, skriver TV 2. – Norge har sendt en henvendelse til alle landene i Schengen og bedt om at nordmenn kan reise med utgåtte pass. Vi har også tilbudt oss å finne løsninger fordi vi vet at en del andre land også sliter med passproduksjonen, sier Enger Mehl til kanalen..

E24 - Igår: 11:23

Høyre etter rentehoppet: Ber Støre og Vedum bruke mindre oljepenger

Rentehoppet torsdag må føre til at Støre-regjeringen strammer inn på pengebruken fremover, mener Høyres finanspolitiske talsperson Tina Bru..

NRK - Igår: 10:30

Tysk økonomiminister: Gass mangelvare

Gass er nå en mangelvare i Tyskland, sier landets økonomiminister RoBert Habeck torsdag, ifølge Reuters. Han Ber sine landsmenn om å redusere forbruket av gass. Dette skjer etter at Russland har skrudd igjen gasskranen til Tyskland, som følge av sanksjonene mot krigen i Ukraina..

NRK - Igår: 09:05

Søker i vannet etter båtbrann i Krokstadfjorden

Det pågår søk i vannet og strandsøk i Krokstadfjorden i Råde, skriver politiet på Twitter. Klokka 03 i natt ble det meldt om brann i en seilbådt som endte på grunn ved stranda. Politiet Ber om tips på telefonnummer 64999130..

NRK - I førrgår: 04:56

Starter søk etter brann i båt i Oslofjorden

Det er satt i gang søk i Oslofjorden etter observasjon av en brennende båt utenfor øya Rauer i Fredrikstad kommune, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge. – Båten har blitt sett drivende sørfra og passerte Rauerkalven ved Engelsviken rundt klokka 23.45 torsdag kveld, opplyser operasjonssentralen i Øst politidistrikt.

NRK - I førrgår: 04:56

Søker i Oslofjorden etter brann i seilbåt

Det er satt i gang søk i Oslofjorden etter observasjon av en brennende seilbåt utenfor øya Rauer i Fredrikstad kommune, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge. – Båten har blitt sett drivende sørfra og passerte Rauerkalven ved Engelsviken rundt klokka 23.45 torsdag kveld, opplyser operasjonssentralen i Øst politidistrikt.

NRK - 09 jun 22 kl. 23:18

Sivilombudet mener Nav har gjort ny feil

Sivilombudet mener Nav har vært for strenge med å gjøre om vedtak når folk Ber om en ny vurdering av saken sin. Nav kan endre et vedtak hvis det i ettertid viser seg at det lider av feil eller mangler. I slike saker kan Nav gjøre om vedtaket etter at klagefristen er gått ut hvis den personen vedtaket gjelder, Ber om ny behandling, skriver Aftenposten.

NRK - I førrgår: 22:21

Biden vil ha billigere bensin

USAs president Joe Biden Ber Kongressen om å kutte den nasjonale avgiften på bensin og diesel i tre måneder for å sikre lavere pumpepris. Avgiften er i dag på 18 cent per gallon for bensin, noe som tilsvarer rundt 48 øre per liter. Dieselavgiften er på rundt 64 øre per liter.

VG - 09 jun 22 kl. 14:57

Ap-ordfører Ber Støre rydde opp i bitter kommune-krangel

Kristiansands-ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) er ikke fornøyd med svarene han fikk på et krisemøte på Youngstorget torsdag. Nå Ber han Jonas Gahr Støre kommer til byen for å rydde opp etter sjokkbeskjeden storkommunen..

NRK - 27 maj 22 kl. 11:54

Politistudentene Ber om mer skytetrening

Antallet oppdrag hvor politiet bærer våpen, øker. Nå Ber Politiets Fellesforbunds studentforening PF Politistudentene om mer skytetrening. – Trusselnivået i samfunnet og kriminalitetsutviklingen har endret seg de siste årene.

Klartale - I førrgår: 13:30

Skal du ut å fly? Dette har du krav på hvis det går galt

Mange har allerede startet sommerferien sin. Derfor er også mange bekymret for hva de skal gjøre om flyet er forsinket. hva har du egentlig krav på?

E24 - I førrgår: 12:09

USAs president vil kutte avgifter på drivstoff

President Biden Ber nå Kongressen om et tre måneders avgiftskutt på drivstoff, etter kraftig prishopp på bensin og diesel..

Klartale - I førrgår: 09:58

Advarer om at det kan være plast i denne iskremen

– Det er snakk om biter av plast fra en enkelt hvit strips, sier Mari Ellestad. Hun er direktør hos Diplom-Is. Det er derfor få begre det kan være plast i.

Klartale - I førrgår: 08:46

Flere hundre døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Minst 255 personer døde i skjelvet natt til onsdag, skriver Bakhtar.

Klartale - I førrgår: 08:46

Nesten tusen døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Det skal være 950 døde etter skjelvet.

Klartale - I førrgår: 08:46

Flere enn tusen døde i jordskjelv i Afghanistan

Natt til onsdag kom jordskjelvet i Afghanistan. Skjelvet traff fire områder i provinsen Paktia.Det skal være flere enn tusen døde etter skjelvet.

NRK - I førrgår: 08:08

Over 250 døde etter jordskjelv

Dødstallene stiger etter jordskjelvet øst i Afghanistan tirsdag morgen. 255 personer har omkommet, og hundrevis er skadd, ifølge landets innenriksdepartement. Det melder Reuters.

NRK - 22 jun 22 kl. 05:16

Zelenskyj Ber om nye EU-sanksjoner

EU bør innføre en sjuende sanksjonspakke mot Russland så fort som mulig, mener Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – Russland må føle det voksende presset ved å gå til krig og som følge av landets aggressive antieuropeiske politikk, sier Zelenskyj i sin daglige videotale. Han tar derfor nok en gang til orde for flere EU-sanksjoner mot Russland og oppfordrer Brussel til å få på plass en sjuende pakke så fort det lar seg gjøre.

E24 - 21 jun 22 kl. 21:27

Sjeføkonom-splid: – Jeg Ber på mine knær, vær litt forsiktige nå

Én mener at rentehevinger nå ikke vil ha tiltenkt effekt, den andre er uenig. Men de to sjeføkonomene er enige om at det er de unge som vil ta den kommende rentesmellen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com