Ber

Sunday, 04 December, 22:39

Nyheter om Ber

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 28 nov 22 kl. 16:15

FN Ber Kina respektere demonstrasjonsfriheten

FN Ber Kina respektere retten til fredelige demonstrasjoner. Samtidig fordømmer Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) behandlingen av journalister. – Vi Ber myndighetene svare på protestene i tråd med internasjonale menneskerettigheter og normer.

NRK - 25 nov 22 kl. 09:17

Ber kommunene bosette 35.000 flyktninger i 2023

Regjeringen Ber norske kommuner bosette 35.000 flyktninger i 2023. Det opplyser statsminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse fredag.

NRK - Igår: 13:44

Ber folk i Klæbu holde seg innendørs

Politiet har dratt til en adresse i Klæbu i Trondheim etter at en mann har framsatt alvorlige trusler der. Det er ikke meldt om at noen er skadd. Politiet Ber folk holde seg unna patruljene og at de som er i nærheten holder seg innendørs og låser døra..

NRK - Igår: 09:59

Ber om fengsling av tre menn

Tre menn blir laurdag føremiddag framstilt for fengsling i Hordaland tingrett. Politiadvokat Øyvind RøyneBerg seier til BT at mennene blei arresterte torsdag. Det er snakk om ei stor mengde narkotika.

Klartale - I førrgår: 10:40

Ber om fengsel for kvinne etter hundeangrep

Det har pågått en rettssak mot en kvinne etter at hunden hennes drepte et barn. Kvinnen var farmoren til barnet på ett og et halvt år. Aktor Ber om at kvinnen dømmes til seks måneder i fengsel.

NRK - I førrgår: 10:14

Ber om fengsel i seks måneder i hundedrapssaken

Aktor Ber om fengsel i seks måneder for kvinnen som er tiltalt etter at hunden hennes drepte en gutt på et år og åtte måneder i Brumunddal i juni i fjor. Den tiltalte kvinnen er farmoren til gutten som ble drept. Hun er tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt en annens død, som har en strafferamme på seks års fengsel..

NRK - 19 nov 22 kl. 08:09

Leteaksjon etter savnet kvinne i Molde

En kvinne i Molde er savnet, og det har pågått en leteaksjon i hele natt. Politiet Ber om tips. Ved 12-tiden fredag kveld satte politiet i gang en leteaksjon på Kleive i Molde.

NRK - 01 dec 22 kl. 14:11

Hamnespy kan vere på veg inn Oslofjorden

Miljødirektoratet Ber båteigarar i Oslofjorden seie ifrå om dei mistenker funn av framandarten hamnespy, som nyleg blei oppdaga på Koster i Sverige. – Kosterøyane ligg svært nær Ytre Hvaler nasjonalpark, og vi er uroa for at hamnespy skal spreie seg til kysten av Hvaler. Vi Ber difor folk som ferdast langs kysten i ytre delar av Oslofjorden om å vere merksame, seier direktør Ellen Hambro i Miljødirektoratet i ei pressemelding.

E24 - 01 dec 22 kl. 11:24

Stortingskomité Ber regjeringen vurdere endringer i strømstøtteordningen

En enstemmig energi- og miljøkomité Ber regjeringen vurdere å la de som bor fast i fritidsbolig få strømstøtte..

NRK - 01 dec 22 kl. 09:34

Dagbladet: Ber om 120 dagers fengsel for Yakunin

Påtalemyndigheten Ber om 120 dagers fengsel for dronetiltalte Andrey Yakunin, skriver Dagbladet..

NRK - 30 nov 22 kl. 20:37

Maduro Ber om at oljesanksjonar blir oppheva

Venezuelas president Nicolás Maduro Ber USA oppheve alle sanksjonane mot oljeindustrien i landet. Han sa dette på ein pressekonferanse etter at USA letta på nokre av sanksjonane, melder AFP. USA lempa på sanksjonane etter at Maduros regjering og opposisjonen underteikna det som blir kalla ei brei, sosial avtale..

VG - 29 nov 22 kl. 20:07

Vil gi Ukraina tyngre våpen for å vinne krigen

BUCURESTI (VG) Med topp moderne militært utstyr kan Ukraina raskt vinne krigen mot Russland, mener Litauens utenriksminister. Han er utålmodig og Ber Nato-landene gi Ukraina alt de Ber om..

NRK - 29 nov 22 kl. 15:50

Ber om at det blir slått hardt ned på demonstranter

Kinas nasjonale sikkerhetskommisjon Ber om at det blir slått hardt ned på demonstrantene, som de siste dagene har protestert mot koronatiltak, i flere av landets største byer, skriver nyhetsbyrået AFP. Kommunistpartiets sentrale kommisjon or politiske og juridiske saker, som fører tilsyn med all rettshåndhevelse i Kina, mener det er nødvendig å slå ned på infiltrasjons- og sabotasjeaktiviteter av fiendtlige styrker, i samsvar med loven, heter det ifølge en opplesing fra et møte, referert av det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua..

NRK - 29 nov 22 kl. 14:39

IMF-sjefen Ber Kina endre covid-politikk

Det internasjonale pengefondet (IMF) mener det er på tide at Kina slår inn på en annen vei i arbeidet med å demme opp for covidsmitte. IMF-direktør Kristalina Georgieva Ber Kina justere sin bastante politikk for nullsmitte og unngå isolasjon og nedstengning av millionbyer. Georgieva mener at politikken må rekalibreres på grunn av de følgene som tiltakene får for enkeltmennesker og økonomien i sin helhet.

NRK - 29 nov 22 kl. 13:36

PST Ber om 90 dagers fengsel for dronetiltalt russer

PST Ber om at den russiske mannen i 50-årene som står tiltalt for brudd på sanksjonsloven gjennom å ha flydd drone i Kirkenes 13. oktoBer, dømmes til ubetinget fengsel i 90 dager. Rettssaken går i Nord-Troms og Senja tingrett i Tromsø denne uken.

VG - 28 nov 22 kl. 13:27

Beboere Ber kommunen ta grep: – Det er en drukningsfelle

Foreldre på Årvoll i Oslo Ber kommunen drenere den islagte dammen. Så langt har kommunen satt opp et skilt..

NRK - 02 nov 22 kl. 17:52

Ukraina Ber Norge om utstyr til strømforsyning

Ukrainas ambassade i Norge sier landet trenger utstyr til å sikre strømforsyningen i landet og Ber norske bedrifter bidra der de kan. Etter en rekke russiske angrep mot landets infrastruktur, er befolkningen uten strøm minst fire timer om dagen, skriver ambassaden i en e-post. – Omfanget av skadene varierer, og noen steder tar reparasjonene flere dager, mens de kan ta måneder andre steder.

VG - 28 nov 22 kl. 09:37

Ber om hjelp til jul på Finn: – Ganske flaut

Mange legger nå ut Finn-annonser og Ber om et lite bidrag i en trang økonomisk tid. – Jeg har ikke råd til flybilletter hjem til jul, sier en student..

Dagbladet - 25 nov 22 kl. 09:46

Ber kommunene bosette 35 000 flyktninger neste år

Regjeringen estimerer at 40 000 flyktninger fra Ukraina vil komme til Norge både i år og i 2023. Nå Ber de kommunene forBerede seg på å ta imot disse..

E24 - 24 nov 22 kl. 19:09

Ber om at Dubai-investorer frifinnes: – Fremstilt som svindlere

Forsvarerne mener Rolf Gunnar Hultin og Terje Oddvar Steinsland må frifinnes for skattesvik, og Ber retten se bort fra medieomtalen..

NRK - 11 nov 22 kl. 21:56

Kherson: Ber flyktninger vente med å vende hjem

Samtidig som Kherson nå skal være frigjort, Ber ukrainske myndigheter folk som har flyktet fra byen om å vente med å komme tilbake. Det skriver CNN. – Jeg forstår godt at dere har hjemlengsel og vil komme tilbake så fort som mulig.

Klartale - 24 nov 22 kl. 10:25

Mener at Norge gir for dårlig hjelp til dem med lite penger

Jonas Gahr Støre får beskjed om å skjerpe seg. Norge må gi mer penger til fattige nå. – Vi får nok sende nok et brev til den mannen.

E24 - 24 nov 22 kl. 07:59

Oljebransjen Ber staten ta mer risiko

Offshore Norge Ber staten ta mer risiko og gå tidligere inn i lovende leteområder enn i dag. – Kan være med på å utløse mer olje og gass, sier direktør Torbjørn Giæver Eriksen i Offshore Norge..

Aftenposten - 22 nov 22 kl. 07:32

LO og NHO frykter for økonomien fremover. Ber regjeringen om nytt lønnsutvalg.

LO frykter økonomisk uro, økt ledighet og lønnsnedgang. Sammen med NHO Ber de statsminister Jonas Gahr Støre oppnevne et….

NRK - 7 timer siden

Søppelbål i Ofoten – Ber folk holde seg inne

Politiet i Nordland har fått melding om et stort søppelbål i Ofoten. Ifølge brannvesenet er gassene fra bålet giftig, og beboere i området fra Tårstad mot Skar bes lukke vinduer og holde seg inne, skriver politiet på Twitter..

NRK - 20 nov 22 kl. 22:40

Kerry Ber Kina trappe opp samarbeidet om utslippskutt

USAs klimautsending John Kerry Ber Kina trappe opp samarbeidet om å redusere utslippene av drivhusgasser. «Klimakrisen er fundamentalt sett en global sak, ikke en bilateral sak. USA og Kina burde sammen kunne trappe opp framgangen, ikke bare for vår skyld, men for framtidige generasjoners skyld», sier Kerry i en uttalelse.

NRK - Igår: 13:17

Brannvesenet Ber folk være obs på å bruke skjøteledning

Rett over klokken fem lørdag morgen rykket brannvesenet ut til melding om røyk fra kjeller i en bolig i Holmestrand. – Det kan fremstå som om brannen startet i en skjøteledning. Det var trolig koblet til et produkt som bruker mer enn 1000 watt slik jeg ser det.

Dagbladet - Igår: 11:57

Slår alarm

Britiske helsemyndigheter Ber foreldre være obs etter at seks barn har mistet livet etter alvorlige streptokokkinfeksjoner og skarlagensfeBer den siste tida..

Dagbladet - Igår: 02:53

Advarer: - Må være veldig forsiktige

Storbritannias utenriksminister Ber Vesten være svært forsiktig i fredssamtaler med Russland og Vladimir Putin. - Han handler ikke i god tro..

NRK - I førrgår: 10:40

IAEA Ber om avtala for Zaporizjzja før nyttår

FNs atomkraftorganisasjon IAEA meiner det må bli oppretta ei tryggingssone rundt det russiskokkuperte atomkraftverket Zaporizjzja innan nyttår, melder Sky News. Kraftverket er det største i Europa. Det har vore fleire bombeangrep i nærområdet..

NRK - I førrgår: 04:05

Obama Ber Georgia-velgere stemme

Tidligere president Barack Obama kom torsdag til Georgia for å oppfordre demokratiske velgere til å stemme på senator Raphael Warnock i senatsvalget tirsdag. Det er allerede avgitt 1,4 millioner forhåndsstemmer. Omvalget tirsdag arrangeres fordi verken demokraten Warnock eller utfordreren, republikaneren Herschel Walker, fikk over 50 prosent av stemmene.

NRK - I førrgår: 01:18

Ber justisministeren ordne opp for Asifa og Samir

Flere politikere på Stortinget mener behandlingen Samir Ahmadi og kona Asifa har fått av norske innvandringsmyndigheter er for dårlig. Asifa og Samir har vært gift siden 2016, men norske myndigheter vil ikke akseptere ekteskapet. Derfor får ikke Asifa flytte til ektemannen sin i Norge..

NRK - 01 dec 22 kl. 18:22

Russland: Ikkje kontakt med USA før 2023

Frå Kreml kjem det melding om at Russland ikkje planlegg å ha kontakt med den amerikanske presidenten før 2022 er omme. Ifylgje Reuters skal det den siste tida ha vore samtalar mellom russisk og amerikansk etterretning om ei mogleg fangeutlevering mellom dei to landa før året er omme. – Det kommenterer vi ikkje, og Ber alle om å halde tyst, kommenterer Kreml i kveld..

NRK - 01 dec 22 kl. 17:43

Kvinne meldt savnet i Kristiansund

Politiet leter etter en kvinne som er meldt savnet av familien. Hun er sist sett i Kristiansund sentrum kl.12.

Klartale - 01 dec 22 kl. 16:30

Nå kan du straks få influensa

Litt flere får korona-virus. Men influensa-viruset sprer seg fortere. Selv om få har influensa akkurat nå.

NRK - 05 nov 22 kl. 22:00

FN Ber Musk sikre at Twitter respekterer menneskerettighetene

FNs menneskerettssjef Ber Twitters nye eier Elon Musk innstendig om å sikre at respekt for menneskerettighetene står i sentrum i det sosiale nettverket. – I likhet med alle selskaper må Twitter forstå skadene som er forbundet med dets plattform og ta grep for å håndtere dem, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter, Volker Turk, i et åpent brev lørdag. – Respekt for våre felles menneskerettigheter bør utgjøre rekkverkene for plattformens bruk og utvikling.

NRK - 01 dec 22 kl. 15:13

EU Ber om at belarusisk opposisjonell blir sett fri

EU har bede Belarus sette fri den fengsla opposisjonspolitikaren Maria Kolesnikova blir sett fri. Kolesnikova blei måndag sendt til sjukehus for intensivbehandling. Det er førebels ikkje kjent kva som var årsaka til innlegginga.

NRK - 18 nov 22 kl. 15:55

USA Ber Kina bidra mot Nord-Korea

USA Ber Kina om hjelp i den spente situasjonen med Nord-Korea. – Å få Kina med på laget i å fordømme rakettoppskytingane er definivt del av vårt diplomatiske arbeid, sa ein tenesteperson i fylgje med visepresident Kamala Harris på hennar Asia-tur fredag..

NRK - 01 dec 22 kl. 11:19

Politiet advarer etter flere trafikkulykker

Det siste døgnet har politiet meldt om fire trafikkulykker i Nordland. Ved Novika i Alstahaug har kjørte to biler av vegen torsdags morgen. Politiet meldte først at det dreide seg om én trafikkulykke, men det viste seg at bilene hadde kjørt av veien på samme sted på ulikt tildspunkt.

NRK - 01 dec 22 kl. 07:23

FN: Rekordstort behov for humanitær hjelp i 2023

339 millioner mennesker vil trenge humanitær hjelp i 2023, spår FNs kontor for humanitære saker (OCHA). De Ber om 51,5 milliarder dollar fra donorland. Summen, som tilsvarer drøyt 500 milliarder kroner, er en økning på 25 prosent fra det de ba om før 2022.

NRK - 30 nov 22 kl. 12:53

Svakt mannlig DNA-resultat fra strømpebuksen

– Så kommer vi til Y-analysene, fortsetter Bjørnstad. Y-analyse brukes når man skal finne DNA fra menn. De sakkyndige utførte kun Y-analyse på prøve A-12-F, som kommer fra strømpebuksen til Birgitte Tengs.

NRK - 30 nov 22 kl. 11:51

Ap, Sp og SV vil private fastleger til livs

Heretter skal det bli mye vanskeligere for private fastleger å etablere seg, fastslår Arbeiderpartiets Cecilie Myrseth. I budsjettavtalen som SV og Ap-Sp-regjeringen ble enige om tirsdag, heter det at Stortinget Ber regjeringen «utarbeide hjemmel til å regulere etablering av helprivate kommersielle allmennlegekontor.» – Dette betyr i praksis at vi tetter hullet for flere private fastleger, sier Myrseth til NTB.

NRK - 30 nov 22 kl. 10:58

Vedum må svare Stortinget etter LO-refs

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomitè Ber finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) avklare om regjeringen har fulgt opp stortingsvedtaket om lønnsstøtte til ansatte i hotell- og restaurantbransjen. Fellesforbundet i LO, NHO Reiseliv og NHO Service og Handel er blant organisasjonene som mener regjeringen har brutt med intensjonene i lønnsstøtteordningen. Stridens kjerne er om bedrifter som under pandemien betalte ut lønn etterskuddsvis til ansatte som de valgte å ikke permittere, har rett til lønnsstøtte eller ikke.

NRK - 30 nov 22 kl. 10:29

Turister kan måtte betale egen skatt fra 2024

Regjeringen vil fremme forslag om en egen turistskatt neste høst. Forslaget er en del av budsjettavtalen med SV. Stortinget Ber regjeringen legge fram forslaget neste høst i forbindelse med statsbudsjettet for 2024.

NRK - 30 nov 22 kl. 08:47

Norsk FN-topp advarer mot opptrapping i Syria

FNs spesialutsending til Syria, Geir O. Pedersen, Ber om at konflikten mellom Tyrkia og væpnede kurdiske grupper umiddelbart må trappes ned. Oppfordringen kom da Pedersen deltok på et møte i FNs sikkerhetsråd i New York tirsdag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com