Myanmar

Lørdag, 15 Mai, 02:03

Nyheter om Myanmar

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 04 mai 21 kl. 18:25

Japansk journalist siktet i Myanmar

Den japansk journalisten Yuki Kitazumi er blitt siktet av regimet i Myanmar for spredning av falske nyheter. Han er den første utenlandske journalisten som er blitt siktet i Myanmar etter militærkuppet 1. februar, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NRK - 14 timer siden

Journalist løslatt i Myanmar

Den japanske journalisten Yuki Kitazumi er løslatt fra fengsel i Myanmar og sendt ut av landet. Japans utenriksminister Toshimitsu Motegi bekreftet fredag at journalisten var på vei hjem, skriver NTB. Kitazumi har vært siktet for spredning av falske nyheter og anklaget for å ha støttet demonstrantene i Myanmar.

NRK - 30 april 21 kl. 19:13

Halve Myanmar risikerer fattigdom

Politisk uro og bråk etter kuppet i Myanmar kan reversere flere år med fremgang i landet og doble antall mennesker som lever i fattigdom. Det viser en ny rapport fra FNs-utviklingsprogram (UNDP). Rapporten anslår at 25 millioner mennesker i Myanmar vil leve i fattigdom i 2022..

NRK - 24 april 21 kl. 14:34

Krev slutt på valden i Myanmar

Leiarane for fleire søraustasiatiske land krev at valden i Myanmar tek slutt med ein gong, etter eit toppmøte med den Myanmarske juntaleiaren. Møtet var i Indonesia laurdag, og president Joko Widodo fortalde om krava som vert stilt til Myanmar..

NRK - 12 mars 21 kl. 12:46

To norske Telenor-ansatte i Myanmar

Fredag meldte UD om at de holder løpende kontakt med nordmenn som oppholder seg i Myanmar. Telenor har i dag to norske ansatte stasjonert i Myanmar. Begge er der uten familier, får NRK opplyst.

NRK - 08 mars 21 kl. 15:48

Myanmar straffer medieselskaper

Fem uavhengige medieselskaper, blant dem Myanmar Now, er fratatt tillatelsen til å operere i Myanmar. Alle har dekket protestene mot militærkuppet 1. februar, ifølge Reuters.

NRK - 05 mars 21 kl. 17:56

 – Må løse situasjonen i Myanmar

FNs spesialutsending til Myanmar, Christine Schraner Burgener, ber FNs sikkerhetsråd om å ta grep for å bidra til å løse situasjonen i Myanmar. Hun sier hun får rundt 2.000 meldinger daglig fra Myanmar med bønn om internasjonal handling..

NRK - 10 april 21 kl. 14:57

60 kan ha blitt drept i Myanmar

Om lag 60 personer kan ha blitt drept i sammenstøt i byen Bago nordøst i Myanmar fredag. Nettstedet Myanmar Now har snakket med en protestleder som sier at flere titall lik er brakt til et buddhistisk område, en pagode, der militæret har base..

NRK - 10 april 21 kl. 10:59

Fordømmer dødsdommer i Myanmar

Norge fordømmer dødsdommene i Myanmar og ber om at henrettelsene ikke iverksettes. Juntaen i Myanmar dømte fredag 19 personer til døden. I en Twitter-melding tar utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) skarp avstand fra dommen..

NRK - Igår: 17:54

Journalist dømt til 3 år i Myanmar

Journalisten Min Nyo er dømt til tre års fengsel i Myanmar for sin dekning av protestene mot statskuppet som har preget landet i over tre måneder. Min Nyo fra Democratic Voice of Burma (DVB) var den første journalisten til å bli arrestert av de militære etter kuppet 1. februar.

NRK - I førrgår: 08:08

39 arresterte i Myanmar

Sikkerhetsstyrker i Myanmar har arrestert 39 mennesker mistenkt for å ha stått bak eksplosjoner og brannstiftelse. De arresterte er også anklaget for å få militærtrening sammen med en rebellgruppe, ifølge Reuters..

Klartale - 10 mai 21 kl. 15:07

Hundre dager siden kuppet i Myanmar

Folk fortsetter å protestere mot militæret i Myanmar. Så langt skal nesten 800 sivile ha blitt drept..

NRK - 01 april 21 kl. 12:27

Sanksjoner mot Myanmar

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot militæret i Myanmar. Sanksjonene er rettet mot det store konsernet MEC som kontrolleres av militæret i Myanmar. USA innførte lignende sanksjoner mot landet forrige uke..

NRK - 31 mars 21 kl. 07:46

Hentes hjem fra Myanmar

USAs utenriksdepartement har gitt ansatte ved den amerikanske ambassaden i Myanmar ordre om å forlate landet. I februar ble de ansatte oppfordret til å forlate Myanmar frivillig. – Status er nå oppdatert til beordret avreise, opplyser departementet..

NRK - 06 mai 21 kl. 13:44

Vil ha våpenboikott mot Myanmar

Over 200 internasjonale organisasjoner, deriblant Amnesty International og Human Rights Watch, oppfordrer verden til å innføre en våpenboikott mot Myanmar. Det vil ha en felles erklæring om dette i FNs sikkerhetsråd, melder Reuters..

NRK - 29 mars 21 kl. 16:33

Nordmenn bes forlate Myanmar

Norske borgere som befinner seg i Myanmar, oppfordres av den norske regjeringen til å forlate landet. – På grunn av den voldelige utviklingen de siste dagene oppfordrer vi nå norske borgere som befinner seg i Myanmar, til å forlate landet, skriver den norske regjeringen på sine nettsider..

NRK - 29 mars 21 kl. 14:25

Bekymret over volden i Myanmar

Russland uttrykker bekymring over voldsbruken i Myanmar, der soldater og politistyrker i helgen drepte minst 107 mennesker, deriblant sju barn. En talsmann for president Vladimir Putin sier Russland fortsatt vil knytte bånd med Myanmar, men at volden ikke kan tolereres..

E24 - 04 mai 21 kl. 16:45

Telenor i Myanmar: Braksuksess, blodbad og milliardtap

Telenors Myanmar-premiere i 2014 ble omtalt som den mest vellykkede utenlandssatsingen noensinne. Nå sitter den delvis statseide telegiganten mitt i et blodbad med et tap på over seks milliarder kroner..

Aftenposten - 04 mai 21 kl. 07:59

Skriver ned Myanmar-investering på 6,5 milliarder kroner

Inntoget i Myanmar startet som en kjempesuksess for Telenor, men på kort tid har urolighetene i landet snudd situasjonen….

NRK - 04 mai 21 kl. 07:10

Stryker verdien av Myanmar-selskap

Telenor setter verdien av Telenor Myanmar til null i regnskapet. Årsaken er usikkerheten i forbindelse med militærkuppet i landet. Dette innebærer en nedskrivning på 6,5 milliarder kroner..

E24 - 04 mai 21 kl. 07:04

Telenor skriver nede hele Myanmar-investeringen på 6,5 mrd.

Inntoget i Myanmar startet som en kjempesuksess for Telenor, men på kort tid har urolighetene i landet snudd situasjonen på hodet. Nå skriver telegigianten ned hele investeringen til null..

NRK - 27 mars 21 kl. 18:41

Rundt 100 drepne i Myanmar

Mange demonstrantar er drepne i nye samanstøytar i Myanmar, ifølgje lokale kjelder. Nyheitsbyrået AP melder 93 døde, medan nyheitsnettstaden Myanmar Now melder at 114 har vorte skotne og drepne ulike stader i landet..

NRK - 02 mai 21 kl. 18:30

Fem drept i sammenstøt i Myanmar

Minst fem demonstranter skal være drept under demonstrasjoner mot militærjuntaen i Myanmar søndag, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen AAPP. Minst 759 mennesker har mistet livet i demonstrasjonene mot militærkuppet 1. februar i år, ifølge organisasjonen..

NRK - 25 mars 21 kl. 16:30

Nye sanksjoner mot Myanmar-regimet

USA innfører nye sanksjoner mot regimet i Myanmar som skal være de mest kraftfulle så langt siden militærkuppet. Sanksjonene er rettet mot de store konsernene MEHL og MEC som kontrolleres av militæret i Myanmar..

NRK - 01 mai 21 kl. 00:41

Ingen enighet om Myanmar-uttalelse

FNs sikkerhetsråd, der blant annet Norge sitter, klarte ikke å bli enige om en uttalelse om krisen i Myanmar fredag. Diplomater skylder på Kina og Russland. Sikkerhetsrådet var fredag samlet og hørte en uttalelse fra Vietnam om hva nabolandene gjør for å løse krisen..

Aftenposten - 29 april 21 kl. 16:39

Angrep mot baser i Myanmar. Rapporter om hundretalls væpnede sammenstøt i april.

Protestene mot militærregimet i Myanmar øker. Torsdag skal to militærbaser ha blitt angrepet..

NRK - 29 april 21 kl. 08:46

Flybaser i Myanmar angrepet

Lokale medier i Myanmar rapporterer om angrep mot to flybaser i landet, med blant annet raketter. Gjerningspersonene er ukjent ifølge mediene. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepet, som militæret så langt ikke har bekreftet, melder TT..

NRK - 27 april 21 kl. 05:21

Angrep mot militærbase i Myanmar

En etnisk opprørsgruppe i Myanmar hevder å ha angrepet og tatt kontroll over en militærbase øst i landet, nær grensen til Thailand. Kampene brøt ut ved 5-tiden tirsdag morgen lokal tid, nær Salaween-elva..

NRK - 24 april 21 kl. 07:37

Juntaleiaren på besøk i Indonesia

Leiaren for militærjuntaen i Myanmar, Min Aung Hlaing, har reist til Indonesia for å ha krisesamtalar med leiarar for fleire asiatiske land. Besøket i Indonesia er den fyrste utanlandsreisa til Hlaing sidan militærkuppet i Myanmar 1. februar..

NRK - 21 april 21 kl. 11:47

250.000 på flukt i Myanmar

Sidan millitæret tok makta i Myanmar har kring 250.000 personar blitt drivne frå heimane sine. Det opplyser FNs spesialutsending til landet.

NRK - 14 mars 21 kl. 15:44

Kina ber Myanmar stoppe angrep

Kina har bede Myanmar stoppe valden i landet og beskytte kinesiske selskap og tilsette, melder den statlege kinesiske nyheitskanalen CGTN. Oppmodinga kjem etter at fabrikkar Kina har vore med på å finansiere har blitt angripe i Myanmar..

NRK - 19 april 21 kl. 14:32

EU-sanksjoner mot Myanmar

EU innfører sanskjoner mot ti tjenestemenn i Myanmar og to konserner knyttet til militærjuntaen, melder AFP. Flere hundre personer skal være drept under demonstrasjoner mot juntaen, som kuppa makta i landet 1. februar..

NRK - 18 april 21 kl. 23:01

Myanmar-opposisjon vil på krisemøte

Opposisjonen i Myanmar ber sørasiatiske ledere om å gi dem en plass ved bordet på krisemøtet neste uke. Opposisjonen har samlet seg i en skyggeregjering under navnet Den nasjonale enhetsregjering. Gruppen består hovedsakelig av folk fra Suu Kyis parti..

NRK - 12 mars 21 kl. 10:32

UD om nordmenn i Myanmar

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Myanmar. Det bekrefter departementet til NRK. Nordmenn i Myanmar oppfordres til å unngå offentlige samlinger.

NRK - 16 april 21 kl. 15:40

Demokratisk mot-regjering i Myanmar

Politikere, aktivister og representanter for minoritetsgrupper har opprettet en nasjonal samlingsregjering i Myanmar. Målet er å organisere den politiske kampen mot militærregimet som avsatte regjeringen i landet 1.februar, melder Reuters..

NRK - 16 april 21 kl. 13:20

Telenor og Yara i Myanmar

Telenor og Yara får kritikk, fordi de leier lokaler i Myanmar som står på militær-eid tomt, ifølge en rapport til FN. Dette er i strid med FNs veiledende prinsipper, skriver Bistandsaktuelt. Yara varsler ny gjennomgang, og kan komme til å si opp avtalen..

NRK - 16 april 21 kl. 13:20

Kritikk mot selskaper i Myanmar

Telenor og Yara får kritikk for å leie lokaler i Myanmar som står på militær-eid tomt, ifølge en rapport til FN. Dette er i strid med FNs veiledende prinsipper, skriver Bistandsaktuelt. Yara varsler ny gjennomgang, og kan komme til å si opp avtalen..

NRK - 14 april 21 kl. 09:40

Myanmar minner om Syria

FNs høykommisær for menneskerettigheter advarer mot at situasjonen i Myanmar kan minne om utbruddet av borgerkrig i Syria for 10 år siden. Michelle Bachelet ber verdenssamfunnet gripe inn mot militærregimet som tok makten 1. februar, melder CNN..

NRK - 11 april 21 kl. 20:58

Lager hemmelig avis i Myanmar

Unge mennesker i Myanmar slår tilbake mot juntaens internett-nedstenging og informasjonssensur ved å lage egne hemmelige nyhetsbrev. Tusenvis av lesere laster ned PDF-versjoner av nyhetsbrevene, printer dem ut og distribuerer dem fysisk i flere byer..

NRK - 11 april 21 kl. 09:35

700 drept etter kuppet i Myanmar

Militærjuntaens vold mot demonstranter i Myanmar har så langt krevd over 700 liv, opplyser aktivister. I går meldte øyenvitner at over 80 demonstranter ble drept i byen Bago. En talsmann for militærjuntaen sier at 248 personer er drept så langt..

NRK - 10 april 21 kl. 14:57

Over 80 drept i Myanmar lørdag

Sikkerhetsstyrker i Myanmar har lørdag skutt og drept over 80 personer som deltok i anti-kupp-demonstrasjoner. Det melder nyhetsbyrået Reuters. En protestleder sier at flere titalls lik er brakt til et buddhistisk område der militæret har base..

NRK - 10 april 21 kl. 02:26

Norge ber om at sanksjoner vurderes

Norge ber FNs sikkerhetsråd vurdere sanksjoner og våpenembargo mot de militære kuppmakerne i Myanmar. Sikkerhetsrådet har behandlet Myanmar-krisen flere ganger, men ikke innført sanksjoner..

E24 - 08 april 21 kl. 11:53

Scatec legger stort vannkraftprosjekt i Myanmar på is

Det norske selskapet Scatec har innstilt arbeidet med et storstilt vannkraftprosjekt i Myanmar grunnet militærkuppet i februar..

NRK - 08 april 21 kl. 09:08

Minst elleve drept i Myanmar

Minst elleve demonstranter skal være drept i sammenstøt med sikkerhetsstyrker, nordvest i Myanmar. Det melder Reuters. Over 500 demonstranter er drept i landet siden militæret tok makten i landet i februar..

Dagbladet - 07 april 21 kl. 20:02

Myanmar kan bli nytt Syria

Det som skjer i Myanmar nå har mange likhetstrekk med det som skjedde i Syria for ti år siden..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt