San Suu Kyi

Tuesday, 16 July, 15:06

Nyheter om San Suu Kyi

Klartale - 03 aug 23 kl. 06:00

Hva betyr det at Aung San Suu er delvis bendet?

Aung San Suu Kyi er den valgte lederen i landet Myanmar. Hun og partiet hennes Nasjonal-ligaen for demokrati (NLD) vant valget for tre r siden.Det var det ikke alle som likte.

NRK - 01 aug 23 kl. 20:40

Bondevik om bendning: Ikke tro at det blir strre frihet

Det er bra hvis Aung San Suu Kyi n er bendet for noen av de falske anklagene mot henne og at hun blir lslatt fra fengsel. Men det m ikke forlede noen til tro at det n ndvendigvis blir strre frihet i Myanmar. Iflge meldinger skal Suu Kyi vre i husarrest fremover, noe hun tidligere har vrt i 15 r, sier Kjell Magne Bondevik til NRK.

NRK - 05 sep 23 kl. 08:04

Kilde: Aung San Suu Kyi er syk

Myanmars avsatte sivile leder Aung San Suu Kyi har helseproblemer, men nektes legehjelp utenfra, ifølge en anonym kilde til Reuters. Suu Kyi ble pågrepet da militæret kuppet makten i februar 2021, og hun sitter fortsatt innesperret. I juli ble hun flyttet fra fengsel til husarrest.

NRK - 12 jul 23 kl. 07:30

Thailandsk minister har møtt Aung San Suu Kyi i Myanmar

Den thailandske utenriksministeren sier han har møtt Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi, som den første utenlandske representanten siden kuppet i 2021. Suu Kyi er i god form fysisk og psykisk, ifølge utenriksministeren. 78-åringen har blitt dømt for en rekke lovbrudd knyttet til angivelig oppvigleri, valgfusk og korrupsjon siden 2021.

NRK - 28 jul 23 kl. 05:01

Suu Kyi skal være flyttet fra fengsel i Myanmar

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi er flyttet fra fengselet hun har sittet i, ifølge en tjenesteperson. Det har vært ventet at hun flyttes til husarrest. Fredsprisvinneren ble pågrepet under kuppet mot hennes lovlig valgte regjering i februar 2021 og har sittet i fengsel i hovedstaden Naypyidaw.

NRK - 31 jan 24 kl. 13:16

Militærjuntaen forlenger unntakstilstanden i Myanmar

Militærjuntaen i Myanmar forlenger unntakstilstanden med seks måneder og utsetter på nytt valget de har lovet å holde. – Fungerende president U Myint Swe har kunngjort forlengelse av unntakstilstanden i seks måneder. Dette fordi situasjonen ikke er normal og for å kunne fortsette bekjempelsen av terrorister, heter det i en kunngjøring fra militærjuntaen.

NRK - 26 dec 22 kl. 10:04

Den siste dommen mot Suu Kyi ventes på fredag

Myanmars avsatte leder Aung San Suu Kyi kommer til å få avsagt den foreløpig siste dommen mot seg fredag denne uken, oppgir en kilde i landets rettsvesen. Den 18 måneder lange rettssaken mot Suu Kyi ble avsluttet mandag. Både forsvaret og aktoratet kom med sine sluttinnlegg, opplyser en ikke navngitt kilde til nyhetsbyrået AFP.

NRK - 04 jan 24 kl. 13:44

Militsgruppe i Myanmar: Seks drept i angrep mot et juntahelikopter

Seks soldater ble drept da et militærhelikopter ble skutt ned nord i Myanmar, hevder en militsgruppe torsdag. Militærjuntaen er under stadig større press fra væpnede etniske grupper nord i landet, men har likevel klart å hevde seg i luften på grunn av kinesisk- og russiskprodusert luftfartøy. En talsperson for Kachins uavhengighetshær (KIA), som har kjempet mot juntaen i årevis, sier til nyhetsbyrået AFP at juntahelikopteret krasjet onsdag ettermiddag.

NRK - 05 jul 23 kl. 09:00

Aung San Suu Kyis ankesak trolig opp for retten denne uken

Den øverste rettsinstansen i juntastyrte Myanmar skal behandle anken til landets tidligere leder Aung San Suu Kyi denne uken, sier en kilde kjent med saken. 78-åringen har blitt dømt for en rekke lovbrudd knyttet til angivelig oppvigleri, valgfusk og korrupsjon siden hun ble pågrepet av militærjuntaen under kuppet mot hennes lovlig valgte regjering i 2021. Onsdag skal landets øverste rettsinstans starte å behandle ankene mot Suu Kyis domfellelse for brudd på hemmelighetsloven og for valgfusk.

Klartale - 02 sep 22 kl. 08:44

Ny straff i fengsel for Aung San Suu Kyi

Aung San Suu Kyi var leder i Myanmar. I 2020 tok landets militæret over makten med tvang. Aung San Suu Kyi ble avsatt.

NRK - 14 dec 23 kl. 12:11

Kina sier de har meklet fram våpenhvile i Myanmar

Myanmars militærjunta og de væpnede opprørsgruppene i landet er enige om en avtale om våpenhvile, ifølge Kina, som sier de tilrettela for fredssamtalene. Partene er også enige om å opprettholde dialogen, melder det kinesiske utenriksdepartementet. Samtalene skal ha blitt holdt i Kina de siste dagene.

NRK - 05 sep 23 kl. 10:41

Militærjunta i Myanmar sier de vurderer valg i 2025

Militærjuntaen vil «trolig» avholde valg i Myanmar i 2025, sier politiske kilder til nyhetsbyrået AFP. Beskjeden kommer samtidig som en kilde forteller Reuters at landets tidligere regjeringsleder og frihetsforkjemper Aung San Suu Kyi er alvorlig syk. Suu Kyi er i husarrest og har sittet lengre perioder i fengsel siden militærjuntaen i landet kuppet makten i 2021.

NRK - 05 sep 23 kl. 10:41

Militærjunta i Myanmar vurderer valg i 2025

Militærjuntaen vil «trolig» avholde valg i Myanmar i 2025, sier politiske kilder til nyhetsbyrået AFP. Beskjeden kommer samtidig som en kilde forteller Reuters at landets tidligere regjeringsleder og frihetsforkjemper Aung San Suu Kyi er alvorlig syk. Suu Kyi er i husarrest og har sittet lengre perioder i fengsel siden militærjuntaen i landet kuppet makten i 2021.

NRK - 28 mar 23 kl. 16:38

Juntaen i Myanmar oppløser Aung San Suu Kyis parti NLD

Militærjuntaen i Myanmar oppløser Aung San Suu Kyis parti Nasjonalligaen for demokrati (NLD), ifølge nyhetsbyrået AFP. Årsaken er at partiet ikke har registrert seg på nytt i henhold til en ny lov, opplyser statlige medier. Partiet vil automatisk oppløses fra og med onsdag, ifølge kringkasteren MRTV.

NRK - 29 mar 23 kl. 22:00

USA fordømmer Myanmars tvangsoppløsning av Suu Kyis parti

USA fordømmer juntaen i Myanmar for å ha tvangsoppløst partiet til landets avsatte sivile leder, Aung San Suu Kyi, og sier det kan føre til mer ustabilitet. Også 39 andre partier er tvangsoppløst for ikke å ha registrert seg i tide til et mulig kommende valg, som er ventet å befeste juntaens grep om makten. – Vi fordømmer på det sterkeste beslutningen til Burmas militærregime om å fjerne 40 partier, inkludert Den nasjonale demokratiligaen, sier talsmann Vedant Patel i USAs utenriksdepartement.

NRK - 15 nov 23 kl. 11:15

FN: Mer enn 200.000 fordrevet av kamper i Myanmar

Minst 200.000 mennesker er drevet på flukt av kampene som har blusset opp i Myanmar den siste måneden, skriver AFP, som viser til tall fra FN. I slutten av oktober startet en allianse av væpnede opprørsgrupper fra etniske minoriteter en offensiv mot regjeringsstyrkene.

NRK - 29 sep 22 kl. 07:10

Aung San Suu Kyi dømt til ytterligere tre års fengsel

En domstol i Myanmar har dømt landets avsatte leder Aung San Suu Kyi til ytterligere tre års fengsel for å ha brutt landets lov om statshemmeligheter. Suu Kyi dømmes sammen med den australske økonomen Sean Turnell, som tidligere fungerte som hennes rådgiver. Turnell har vært i politiets varetekt i nesten 20 måneder.

NRK - 01 aug 23 kl. 07:54

Myanmar: Aung San Suu Kyi blir bendet, iflge statlige medier

Suu Kyi er dmt for en rekke lovbrudd knyttet til angivelig oppvigleri, valgfusk og korrupsjon siden 2021. Fredsprisvinneren ble pgrepet av militrjuntaen under kuppet mot hennes lovlig valgte regjering i 2021..

NRK - 04 sep 23 kl. 07:58

Fem drept i bombeangrep i Myanmar

Fem personer er drept og 11 politifolk skadet etter et bombeangrep mot to bygg tilhørende regjeringen i Myanmar. Det sier kilder til nyhetsbyrået AFP. Angrepet fant sted i grensebyen Myawady, nær Thailand.

NRK - 22 dec 22 kl. 05:36

FN ber om at Aung San Suu Kyi løslates

FNs sikkerhetsråd forsømmer Myanmar for brudd på menneskerettighetene og ber militærjuntaen løslate fredsprisvinner Aung San Suu Kyi. Tre land lot være å stemme i sikkerhetsrådet, blant annet vetolandene Kina og Russland. Siden kuppet i februar 2021 har militæret styrt landet.

NRK - 06 jul 23 kl. 12:48

FN: Opp mot 40 hjelpearbeidere drept i Myanmar siden kuppet

Opptil 40 hjelpearbeidere har blitt drept i Myanmar siden militærkuppet som avsatte den demokratisk valgte lederen Aung San Suu Kyi i 2021, ifølge FN. I en rapport fra FN fordømte organisasjonens menneskerettighetssjef Volker Türk direkte angrep på hjelpearbeidere. De jobber for det meste for lokale organisasjoner, midt i kampene mellom militærjuntaen og dens motstandere.

NRK - 30 jun 23 kl. 15:44

FN uroa for situasjonen i Myanmar

Den humanitære og menneskerettslege situasjonen i Myanmar er alvorleg, ifølge FN, melder AFP. Dei seier militærjuntaen aktivt hindrar livreddande hjelp i å komme fram. – Det militære held fram med å prioritere eigne interesser over alle andre omsyn, sa talskvinne for FNs menneskerettskontor, Ravina Shamdasani, fredag.

NRK - 12 okt 22 kl. 06:26

Ny dom mot Aung San Suu Kyi

Nobelprisvinner og Myanmars tidligere leder Aung San Suu Kyi er dømt til tre års fengsel for korrupsjon, melder Reuters. Dette kommer i tillegg til tidligere dommer, slik at fengselsstraffen er utvidet til 26 år. 77-åringen er anklaget for totalt 18 lovbrudd, inkludert korrupsjon og valgfusk.

NRK - 04 jun 23 kl. 10:14

FN-utsending frykter mer vold i Myanmar

FNs utsending til Myanmar mener voldsnivået kan øke i det juntastyrte landet hvis generalene ikke åpner for dialog med opposisjonen før det holdes valg. Noeleen Heyzer går av som spesialutsending 12. juni.

NRK - 02 sep 22 kl. 07:30

Reuters: Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi dømmes til tre års tvangsarbeid

Reuters melder at tidligere leder av Myanmar Aung San Suu Kyi er funnet skyldig i valgfusk og dømmes til tre år i fengsel med tvangsarbeid. Aung San Suu Kyi var statsminister i Myanmar fra 6. april 2016 til 1.

NRK - 02 sep 22 kl. 07:30

Medier: Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi dømmes til tre års tvangsarbeid

Tidligere leder av Myanmar Aung San Suu Kyi er funnet skyldig i valgfusk og dømmes til tre år i fengsel med tvangsarbeid. Det melder AFP og Reuters. Aung San Suu Kyi var statsminister i Myanmar fra 6.

NRK - 02 sep 22 kl. 07:30

Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi dømmes til tre års tvangsarbeid

Tidligere leder av Myanmar Aung San Suu Kyi er funnet skyldig i valgfusk og dømmes til tre år i fengsel med tvangsarbeid. Det melder AFP og Reuters. Hun soner fra før 17 års fengsel.

NRK - 30 dec 22 kl. 15:20

EU fordømmer dom mot Aung San Suu Kyi

EU fordømmer dommen mot Myanmars avsette leiar Aung San Suu Kyi, melder AFP. Ho er tidlegare dømd til 26 år i fengsel for ulike lovbrot av domstolar som er støtta av militærregimet som avsette henne i eit kupp. Fredag blei ho dømd til ytterlegare sju år i fengsel for fem tilfelle av korrupsjon..

NRK - 30 dec 22 kl. 15:20

Fordømmer dom mot Aung San Suu Kyi

EU fordømmer dommen mot Myanmars avsette leiar Aung San Suu Kyi, melder AFP. Ho er tidlegare dømd til 26 år i fengsel for ulike lovbrot av domstolar som er støtta av militærregimet som avsette henne i eit kupp. Fredag blei ho dømd til ytterlegare sju år i fengsel for fem tilfelle av korrupsjon.

Aftenposten - 30 dec 22 kl. 07:35

Myanmars Aung San Suu Kyi dømt til sju nye år i fengsel

Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi er dømt til ytterligere sju år i fengsel for korrupsjon i den siste saken Myanmars….

Aftenposten - 30 dec 22 kl. 07:35

Aung San Suu Kyi dømt til 33 år i fengsel i Myanmar

Aung San Suu Kyi er dømt til ytterligere sju år i fengsel for korrupsjon i Myanmar..

NRK - 03 maj 23 kl. 10:09

Myanmar-juntaen har benådet over 2.000 fanger

Militærjuntaen i Myanmar har benådet over 2.153 fanger i forbindelse med en buddhistisk helligdag. Juntaen sier at det er politiske fanger som er benådet.

Aftenposten - 30 dec 22 kl. 07:35

Suu Kyi dømt til 33 år i fengsel av juntaens domstoler

Aung San Suu Kyi er dømt til ytterligere sju år i fengsel for korrupsjon i Myanmar..

NRK - 01 feb 23 kl. 14:42

Myanmars junta forlenger unntakstilstanden med seks måneder

Militærjuntaen i Myanmar har besluttet å forlenge unntakstilstanden i landet med seks måneder, melder juntakontrollerte medier. Forlengelsen ble kunngjort onsdag, på toårsdagen for kuppet som innebar slutten for den sivile regjeringen til Aung San Suu Kyi. Ifølge TV-kanalen MRTV er det juntaleder Min Aung Hlaing som har bedt om forlengelsen.

NRK - 15 aug 22 kl. 12:20

Suu Kyi dømt til ytterligere seks års fengsel

En domstol i Myanmar har funnet Aung San Suu Kyi skyldig i et nok et tilfelle av korrupsjon og dømt henne til ytterligere seks års fengsel. Suu Kyi ble pågrepet under militærkuppet 1. februar i fjor og ble først satt i husarrest i sin egen bolig.

Klartale - 01 feb 23 kl. 15:30

To år siden hæren tok makten i Myanmar

1. februar 2021 tok hæren makta i landet. Store protester ble stanset med vold.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 30 dec 22 kl. 06:41

Aung San Suu Kyi dømt til ytterligere sju år i fengsel

Den avsatte lederen av Myanmar er funnet skyldig i fem tilfeller av korrupsjon, skriver Reuters. Hun er tidligere dømt til totalt 26 års fengsel for forskjellige lovbrudd av domstoler støttet av militærregimet som avsatte henne i et kupp..

NRK - 17 nov 22 kl. 12:02

Juntaen er i gang med å lauslate fangar

Fleire bussar med innsette har forlate fengselet i Myanmar sin hovudstad Yangon. Juntaen i Myanmar meldte i høve landet sin nasjonaldag at dei set fri 5.774 fangar.

NRK - 23 jun 22 kl. 08:32

Aung San Suu Kyi flyttes på isolasjon

Myanmars avsatte regjeringssjef Aung San Suu Kyi flyttes til isolasjon i fengselet hun soner i, melder AFP. Den tidligere fredsprisvinneren ble tidligere i år dømt til fem års fengsel for korrupsjon. Fra før soner hun en dom på seks år.

NRK - 22 jul 22 kl. 10:33

Landsbyboere i Myanmar anklager militærjuntaen for massakre

Myanmars junta drepte minst ti personer og satte fyr på hundrevis av boliger under et angrep mot en landsby i fylket Sagaing, ifølge lokale beboere og medier. 18. juli ble soldater fløyet inn med to helikoptre til landsbyen Kyi Su, ifølge en beboer AFP har snakket med.

NRK - 27 apr 22 kl. 06:42

Aung San Suu Kyi dømt for korrupsjon

Myanmars avsatte sivile leder Aung San Suu Kyi er dømt til fem års fengsel for korrupsjon. Hun risikerer dommer på mer enn 100 års fengsel hvis hun blir funnet skyldig i tiltalepunktene som militærjuntaen har reist mot henne. Fredsprisvinneren er fra før dømt til seks års fengsel.

NRK - 04 okt 21 kl. 11:24

Sliten Suu Kyi ber om rettsfri

Myanmars tidligere leder Aung San Suu Kyi har bedt om å få møte i retten sjeldnere enn i dag på grunn av helsa. Demokratiforkjemperen har måttet møte i rettshøringer ukentlig etter at hun ble pågrepet og satt i husarrest i februar i år. Suu Kyi advokater har anmodet om at rettsmøtene avholdes annenhver uke, og understreker at det kun handler om at klienten deres er gammel og sliten.

NRK - 13 jul 22 kl. 13:48

To drepne og elleve såra i bombeeksplosjon i Myanmar

Ein bombeeksplosjon nær eit kjøpesenter i storbyen Yangon har drepe to menneske og såra elleve, ifølge lokale nødetatar, melder AFP. Ingen har så langt tatt på seg ansvaret for eksplosjonen, som skjedde tirsdag ettermiddag under markeringa av ein buddistisk festival. Dagen er ein heilagdag i Myanmar.

NRK - 17 sep 21 kl. 10:38

Suu Kyi tiltaltales for korrupsjon

Militærjuntaen i Myanmar tlltaler Aung San Suy Kyi for korrupsjon. Suu Kyis advokat Khin Maung Zaw opplyser fredag at rettssaken starter i hovedstaden Naypyidaw 1. oktober.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com