NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:27

NRK - 14 jun 24 kl. 11:23

Le Pen vil ha fransk samlingsregjering

– Vi har muligheten til å vinne dette valget og danne en nasjonal samlingsregjering, sa Marine Le Pen fredag. 28 år gamle Jordan Bardella er i dag leder for det ytre høyre-partiet Nasjonal samling, og det er også han som er partiets statsministerkandidat. President Emmanuel Macron har bedt andre franske partier om å gå sammen for å hindre at Nasjonal samling får regjeringsmakt. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Marine Le Pen, Jordan Bardella, Nasjonal, Emmanuel Macron, NTB, Pen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Le Pen, vilha , fransk, samlingsregjering
Klartale - 05 jun 24 kl. 12:30

Har Russland blitt angrepet med amerikanske våpen?

24. februar 2022 gikk Russland til angrep på Ukraina. Krigen fortsetter, og politikken rundt er mer komplisert enn noen gang.

Klartale - 12 jun 24 kl. 13:39

Vil la politiet få bære våpen

Norsk politi får ikke lov å bære våpen hele tiden, ifølge reglene. De ønsker Høyre og Kristelig Folkeparti å endre på.De vil la politiet få bære våpen hele tiden.

NRK - 27 feb 24 kl. 18:14

72 skytevåpen beslaglagt hos skuespiller

Fransk politi har beslaglagt 72 skytevåpen og 3.000 patroner hjemme hos den kjente skuespilleren Alain Delon. Politiet ble tilkalt da en kommuneansatt la merke til et våpen da han besøkte Delon i hans hjem i Douchy-Montcorbon, 135 kilometer sør for Paris.

NRK - 11 apr 24 kl. 17:33

Rykket ut til skole etter melding om våpen

Onsdag 10. april fikk politiet melding fra en skole i Vesterålen om at en mindreårig elev skal ha vist fram et våpen til medelever i skoletiden. Det skriver politiet i Nordland i en pressemelding.

Klartale - 27 jun 24 kl. 12:57

Hvem vinner valget i Frankrike?

Emmanuel Macron er president i Frankrike. Han leder partiet Renaissance. Partiet gjorde det dårlig i valget i Den europeiske union (EU).

NRK - 13 jun 24 kl. 03:40

Fransk statsborger løslatt i Iran

Iranske myndigheter har løslatt en fransk statsborger som har sittet fengslet der siden september 2022, sier Frankrikes president Emmanuel Macron. – Louis Arnaud er fri. I morgen er han tilbake i Frankrike etter langvarig fengsling i Iran, uttalte Macron på X onsdag kveld.

NRK - 28 jan 24 kl. 21:40

Israelske kilder: Hamas brukte våpen fra Israel under angrepet 7. oktober

Våpen og eksplosiver som Hamas brukte under angrepet mot Israel 7. oktober i fjor, kom fra Israels hær (IDF), opplyser israelske kilder til The New York Times. Våpen som IDF har brukt i kamper på Gazastripen gjennom den 17 år lange blokaden, er nå blitt brukt mot dem selv.

NRK - 15 feb 24 kl. 21:28

Det hvite hus avdramatiserer romvåpen

Russland har ifølge amerikansk etterretning teknologi til romvåpen som kan benyttes mot satellitter, men har ikke utviklet et slikt våpen, ifølge Det hvite hus. – Vi snakker ikke om et våpen som kan benyttes til å angripe mennesker eller forårsake fysisk ødeleggelse her på jorda, sier talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd, John Kirby. Kirby kommenterte ikke opplysninger fra kilder ABC News har snakket med, som hevder at det kan være snakk om atomvåpen.

NRK - 27 apr 24 kl. 08:28

Mann pågrepet på Tøyen: Politiet søker etter skytevåpen

Politiet har pågrepet en mann i slutten av 30-årene på Tøyen etter en volds- og trusselhendelse i en leilighet. En kvinne er lettere skadd, og utsatt for trusler. – Kvinnen, som er i slutten av tenårene, beskrev selv at hun hadde blitt stukket med kniv, og hadde noen skader som kunne tyde på det, opplyser operasjonsleder i Oslo politiet, Tor Gulbrandsen, til NRK.

NRK - 30 apr 24 kl. 20:53

Person sett med mulig skytevåpen på Oslo S

Flere politipatruljer leter på Oslo Sentralstasjon etter en person som er sett med et mulig skytevåpen på seg. – Ingen personer er blitt direkte truet eller kommet til skade. Vi søker etter mistenkte, skriver politiet i en melding.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 15 minutter siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 30 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com