Fransk

Friday, 21 January, 21:33

Nyheter om Fransk

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - 12 jan 22 kl. 20:25

Ny vending - ni år seinere

I ni år har de brutale Alpe-drapene forblitt uløst uten en eneste siktelse. Onsdag morgen ble en ny person pågrepet av Fransk politi..

VG - 27 okt 21 kl. 16:38

Norsk kjendiskokk blir Fransk ridder

Kjendiskokk, Bocouse d’Or-vinner og mannen bak Stattholdergaarden, Bent Stiansen, har blitt utnevnt til Fransk ridder for sitt årelange arbeid for å fremme Fransk matkultur..

VG - 27 okt 21 kl. 16:38

Norsk kjendiskokk blir Fransk ridder

Kjendiskokk, Bocouse d’Or-vinner og mannen bak Stattholdergaarden, Bent Stiansen, har blitt utnevnt til Fransk ridder for sitt årelange arbeid for å fremme Fransk matkultur..

NRK - 17 okt 21 kl. 15:41

Macron mintes ofre for massakre

For 60 år siden ble flere titalls algeriere drept av Fransk politi i Paris. Nå fordømmer president Emmanuel Macron massakren og sier det var en forbrytelse, skriver NTB som siterer AFP. Det er første gang at en Fransk president omtaler hendelsen som en forbrytelse.

NRK - 27 okt 21 kl. 16:43

Norsk kokk blir Fransk ridder

Kjendiskokk, Bocouse d’Or-vinner og mannen bak Stattholdergaarden, Bent Stiansen, har blitt utnevnt til Fransk ridder. Utnevnelsen kommer fra Den Franske nasjonale Fortjenesteorden, skriver VG..

NRK - 05 okt 21 kl. 11:35

Gisselsituasjon i Fransk fengsel

To fengselsbetjenter er tatt som gissel i et fengsel i Condé-sur-Sarthe i Frankrike. En av betjentene skal være skadd, ifølge Fransk TV..

NRK - 01 nov 21 kl. 08:37

Dropper marsj mot blasfemi

Etter samtaler med pakistanske myndigheter avlyste det forbudte radikale islamistpartiet TLP mandag planen om en marsj mot blasfemi. Partiet vil likevel fortsette med demonstrasjoner som stenger landets viktigste hovedvei, fram til partiets leder, Saad Rizvi, slippes fri. Det er ikke klart om de dropper kravet om utvisning av den Franske ambassadøren som svar på fjorårets karikatur av profeten Muhammed i et Fransk ukeblad..

NRK - 30 okt 21 kl. 01:39

Johnson priser Fransk vennskap

Storbritannias statsminister Boris Johnsen kaller fiskeristriden med Frankrike for «turbulens i forholdet». På vei til G20-møtet i Roma forsikret Johnson at Frankrike er en av britenes «beste, eldste og nærmeste venner og allierte», ifølge Sky News..

NRK - 29 okt 21 kl. 10:19

Politiaksjon i Ukraina i Hydro-sak

Ukrainsk politi har gjennomført ransakinger på flere adresser tilknyttet 12 personer i en aksjon mot organiserte digitale kriminelle i Ukraina. Kripos har deltatt i etterforskningen og aksjonen som følge av dataangrepet mot Hydro i 2019. De 12 personene skal ha hatt forskjellige roller i et nettverk av kriminelle som står bak alvorlige dataangrep rettet mot over 1800 ofre i 71 land.

VG - 02 okt 21 kl. 04:28

Fransk politimann utpekt som seriemorder

Den ukjente seriemorderen «Le Grêlé» herjet i Paris mellom 1986 og 1994, har vært en uløst gåte for Fransk politi. Nå er en avdød tidligere politimann siktet for fire drap og seks voldtekter..

E24 - 28 okt 21 kl. 19:23

Boreal kjøpes opp av Fransk infrastrukturselskap

Saken oppdateres!.

E24 - 28 okt 21 kl. 19:23

Boreal kjøpes opp av Fransk selskap

Kollektivselskapet har 2700 ansatte..

NRK - 29 sep 21 kl. 19:50

Fransk-britisk krangel trappes opp

Storbritannia har innvilget kun 12 av 47 søknader om fiskeritillatelse i territorialfarvannet fra småbåter fra EU. Det vekker Fransk sinne. Frankrike truer onsdag med gjengjeldelse etter avslag på så mange fiskeritillatelser etter brexit.

NRK - 23 okt 21 kl. 09:42

Eks-politiker siktet for terror

En tidligere Fransk politiker er siktet for terror i forbindelse med det politiet mener er en høyreorientert plan om angrep mot blant annet vaksinasjonssentre. Planen skal ha gått ut på å angripe flere andre mål, deriblant en frimurerlosje, journalister og flere kjente personer, opplyser ikke navngitte kilder med nær kjennskap til saken. I alt tolv personer er mistenkt, skriver France 24 og flere andre medier..

NRK - 22 okt 21 kl. 21:27

Harris reiser til Paris

USA sin visepresident Kamala Harris besøker Frankrikes hovudstad Paris neste månad, melder Det kvite hus. Der skal ho møte president Emmanuel Macron, og ifølgje ein Fransk diplomat skal ho også delta på konferansen Paris Peace Forum. Besøket blir delvis sett på som eit forsøk frå USA på å gjenopprette det spente forholdet til Frankrike etter ubåt-krangelen tidlegare i haust..

NRK - 18 okt 21 kl. 18:37

Saksøker missekonkurranse

En feministisk organisasjon i Frankrike har nylig gått til søksmål mot den nasjonale missekonkurransen i landet. Organisasjonen mener søkekriteriene til missekonkurransen bryter med Fransk arbeidsmiljølov. Kriteriene sier blant annet at du skal være over 1.

E24 - 07 okt 21 kl. 19:34

Coop utvider samarbeidet med Fransk dagligvaregigant

Dagligvarekjeden Coop og Franske Carrefour skal samarbeide om innkjøp fra internasjonale leverandører..

NRK - 09 sep 21 kl. 20:53

Tusenvis får Fransk statsborgerskap

Opptil 12.000 utenlandske arbeidere som har stått i frontlinjen under koronapandemien, får nå Fransk statsborgerskap som takk for innsatsen. Det opplyste Franske myndigheter torsdag.

NRK - 06 okt 21 kl. 07:53

Franske senatorar til Taiwan

Ei gruppe Franske senatorar har kome til Taiwan for å møte president Tsai Ing-wen. Den kinesiske ambassaden har åtvara mot at det Franske besøket kan vere skadeleg for forholdet mellom Frankrike og Kina. Fransk UD har avvist protestane, og seier senatorane sjølve kan velje kvar dei vil reise..

NRK - 05 okt 21 kl. 11:35

Gisselaksjon i Fransk fengsel

To fengselsbetjenter er tatt som gissel i et fengsel i Condé-sur-Sarthe i Frankrike..

VG - 04 okt 21 kl. 10:12

Tidligere dansk statsminister snakker ut om Metoo-opplevelser

Helle Thorning Schmidt ønsker å blåse nytt liv i Metoo-debatten med sin nye bok. I et oppgjør med trakassering navngir hun en tidligere Fransk president..

VG - 02 okt 21 kl. 20:35

Ble voldtatt av seriemorder som 11-åring: – Hun vil åpenbart aldri glemme det som skjedde

En Fransk kvinne var 11 år da hun ble voldtatt av seriemorderen «Le Grêlé». Nå er hun lettet over at overgriperen endelig er identifisert, ifølge advokaten hennes..

NRK - 01 okt 21 kl. 23:08

Seriemorder tatt etter 35 år

Fransk politi opplyser at de har avslørt det de mener er en drapsmann som har stått bak en serie drap og voldtekter i Frankrike. Mannen som er tidligere politimann, tok sitt eget liv tidligere i uka. Ifølge avisa Le Figaro er mannen avslørt av DNA-funn.

VG - 30 sep 21 kl. 19:07

Kilder til VG: Støre drev «skyttel­diplomati» mellom SV og Ap rett før bruddet

Mens Jonas Gahr Støre koste seg med Fransk fotball på storskjerm, satt SV i krisemøtene som ble begynnelsen på slutten for drømmen om en rødgrønn flertallsregjering..

NRK - 01 sep 21 kl. 11:12

Google anker Fransk milliardbot

Teknologigiganten Google varsler at de anker en Fransk bot på 500 millioner euro i en strid om opphavsrett og bruk av innhold fra Franske medier. Boten fra Franske konkurransemyndigheter tilsvarer 5,1 milliarder norske kroner. Google har også fått pålegg om å forhandle med medieselskapene om kompensasjon for bruk av opphavsrettsbeskyttet materiale..

Aftenposten - 26 sep 21 kl. 08:00

Skildringen av den brutalistiske drabantbyen Gagarine er flott, men historien virker tilfeldig

Fransk film forelsker seg i bygninger og lar historien humpe og gå..

E24 - 24 sep 21 kl. 16:04

Equinor konkurrerer om Fransk havvind

Equinor er éin av ti som får lov til å konkurrera om å bygga ut Frankrikes fyrste flytande havvind-anlegg..

NRK - 24 sep 21 kl. 14:36

Johnson ønsker Fransk samarbeid

Storbritannias statsminister Boris Johnson seier han har sagt til Frankrikes president Emmanuel Macron at han ønsker å ta opp att samarbeidet. Det opplyser Macrons kontor til AFP. Forholdet mellom dei to landa fekk ei ripe etter at Australia skrota ei forsvarskontrakt med Frankrike til fordel for eit samarbeid med Storbritannia og USA..

NRK - 19 sep 21 kl. 17:05

Macron og Biden skal ringes

Frankrikes og USAs presidenter Emmanuel Macron og Joe Biden har planlagt å ta en telefonprat om den betente ubåtsaken i løpet av de neste dagene. Australias vraking av en Fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner har sendt sjokkbølger gjennom det transatlantiske samarbeidet. USA, Storbritannia og Australia kunngjorde onsdag et nytt strategisk partnerskap, og Frankrike sier de ikke ble orientert underveis – verken om samarbeidet eller vrakingen av ubåtsalget.

NRK - 18 sep 21 kl. 20:27

I «krise» med Australia og USA

Frankrikes utanriksminister Jean-Yves Le Drian seier landet er i ei krise med USA og Australia, etter at sistnemnde vraka ei Fransk ubåtkontrakt verdt fleire hundre milliardar kroner og heller inngjekk eit samarbeid med USA og Storbritannia. Le Drian sa også at Frankrikes president Emmanuel Macron ikkje har snakka med USAs president Joe Biden om temaet, ifølge Reuters. Frankrike har kalla tilbake sine ambassadørar i USA og Australia som følge av saka..

NRK - 18 sep 21 kl. 18:02

Ubåtsaken kan skade Nato

Den diplomatiske krisen mellom Frankrike, USA og Australia har skapt dyp splittelse mellom sentrale Nato-land. Frankrikes tilbakekalling av sine ambassadører til USA og Australia vekket stor oppsikt fredag kveld. Årsaken var at Australia vraket en Fransk ubåtkontrakt verdt flere hundre milliarder kroner og heller inngikk et strategisk partnerskap med USA og Storbritannia.

Aftenposten - 18 sep 21 kl. 08:00

Hylles av president Macron - og vår anmelder

Fransk overgrepshistorie solgte 320.000 eksemplarer på to måneder.

NRK - 17 sep 21 kl. 01:43

Franskmann tiltalt i folkemord

En Franskmann i 70-årene er tiltalt for å ha vært involvert i folkemordet i Rwanda i 1994, opplyser Franske antiterrormyndigheter. Mannen, Isaak Kamali, ble født i Rwanda, men har siden fått Fransk statsborgerskap. Han har vært på radaren til de Franske myndighetene siden 2009, og tiltales nå for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten.

Aftenposten - 12 sep 21 kl. 12:00

Vakker, sterk og viktig film om kjønnsdysfori hos barn

Sterkt mor og datter-portrett i Fransk dokumentar om kjønnsdysfori hos barn..

NRK - 11 sep 21 kl. 22:34

120.000 i Fransk vaksine-protest

Over 120.000 Franskmenn demonstrerte lørdag mot vaksinepassene som de mener forskjellsbehandler dem som ikke er vaksinert. 85 mennesker ble arrestert.

VG - 08 sep 21 kl. 08:43

330 advokater og 300 ofre skal møte i retten etter Paris-terroren

Rettssaken etter terrorangrepene der 130 mennesker ble drept i Paris i 2015, starter onsdag. Det er den største rettssaken i moderne Fransk historie..

NRK - 07 sep 21 kl. 00:52

Macron minnes Jean-Paul Belmondo

Den Franske filmstjernen Jean-Paul Belmondo er død, 88 år gammel, melder nyhetsbyrået AFP. Han døde fredfylt hjemme i sin leilighet i Paris, opplyser familien. Belmondo ble verdenskjent for sin rolle i Jean-Luc Godards film «Til siste åndedrag».

VG - 06 sep 21 kl. 22:36

Den Fransk landslagsspilleren skulle bare få fikset kneet. Han våknet ikke på 39 år

Et dårlig kne måtte opereres etter karrieren. Bedøvelsen skulle slå ham ut for noen timer. Men Jean-Pierre Adams våknet ikke på 39 år.

Aftenposten - 06 sep 21 kl. 22:36

Den Fransk landslagsspilleren skulle bare få fikset kneet. Han våknet ikke på 39 år.

Et dårlig kne måtte opereres etter karrieren. Bedøvelsen skulle slå ham ut for noen timer..

NRK - 07 aug 21 kl. 09:23

Katastrofal Fransk vinhøst

Fransk vinproduksjon ser i år ut til å bli blant de verste i historien. Frosten i april har skapt krise i bransjen, sier landbruksdepartementet. Frankrike er verdens nest største vinprodusent etter Italia.

VG - 06 aug 21 kl. 06:29

Fransk oppstartsselskap vil lage gåselever i laboratorium

Produktet er en umiskjennelig Fransk delikatesse, men blir stadig oftere mål for kampanjer fra dyreaktivister. Spørsmålet presser seg fram: kan gåselever bli produsert i et laboratorium?.

E24 - 01 sep 21 kl. 17:42

Runar Vatne har investert rundt 150 millioner i restaurant-villa

En kostbar og komplisert oppussing har gitt milliardær Runar Vatne kontor med eget tårn i den gamle direktørboligen på Filipstad i Oslo. I underetasjen åpner han restaurant med Fransk vinkjeller i et gammelt våpenlager..

Aftenposten - 27 aug 21 kl. 07:00

Vanessa Springora ble misbrukt av Fransk stjerneforfatter som tenåring: – Jeg ville lukke ham inne i en bok.

Vanessa Springora (49) skrev boken som forandret Frankrike. Hun brukte overgriperens eget grep..

VG - 23 aug 21 kl. 02:01

Josephine Baker får Fransk æresbegravelse

Den amerikanskfødte sangeren og danseren Josephine Baker mottar den høyeste æresutmerkelsen man kan få i Frankrike. Restene etter henne skal gravlegges på nytt ved monumentet Pantheon i Paris..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt