NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:50

NRK - 01 feb 23 kl. 11:13

Frokostblandinger med ulovlige ingredienser trekkes tilbake

Frokostblandingene «Lucky Charms», «Lucky Charms Chocolate» og «Marshmallow Mateys» fra USA trekkes tilbake på grunn av ulovlige genmodifiserte ingredienser. Det skjer etter at Mattilsynet gjennomførte en kontroll av produktene, som ble importert av King Kong Company AS. Produktene er merket med innhold av genmodifiserte ingredienser, med teksten «Contains bioengineered ingredients». Årsaken til at produktene trekkes fra norske butikkhyller er at ingen genmodifiserte næringsmidler er godkjent i Norge, opplyser Matportalen. Produktene er produsert i USA der genmodifiserte varianter av blant annet mais og sukkerbete dyrkes og brukes i matindustrien.
Les mer på NRK


Les mer om:
Charms, Charms Chocolate, Mateys, USA, Mattilsynet, King Kong Company AS, Norge, Matportalen, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frokostblandingermed , ulovlige, ingredienser, trekkes, tilbake
Klartale - 31 okt 22 kl. 06:15

Ser handlekurven din slik ut?

Kjeks, brus, ferdigmat, potetgull og energibarer. Alt sammen er det som blir kalt ultra-prosessert (UP)-mat. Rundt 60 prosent av maten vi kjøper er av denne typen.

NRK - 14 mar 23 kl. 11:48

Gelégodteri trekkes fra markedet

Malaysisk og taiwansk gelégodteri må trekkes fra markedet fordi de inneholder ulovlige tilsettingsstoffer. Scanasia AS trekker tilbake gelégodteriet fordi produktene inneholder to ulovlige tilsetningsstoffer som gjør dem fastere, skriver Mattilsynet. Dette kan gi mulig kvelningsfare, spesielt for yngre barn.

NRK - 02 dec 22 kl. 15:11

Mattilsynet trekker tilbake julekalendre

De to adventskalendrene «Hershey’s Countdown to Christmas - Cookies’n’Creme» og «Reese’s Peanut Butter Cups - Anything But Ordinary» trekkes fra butikkhyllene, melder Mattilsynet på Twitter. Etter importkontroll fant Mattilsynet at sjokoladeproduktene i adventskalenderne er merket med innhold av genmodifiserte ingredienser. Disse ingrediensene er ikke farlige, men er ulovlige i Norge..

Klartale - 31 dec 22 kl. 06:00

Lover og regler du må følge fra 1. januar

2022 er forbi. 1. januar 2023 endres lover og regler.

NRK - 12 dec 22 kl. 15:42

Østers trekkes fra markedet – mistanke om norovirus

Østers fra Á La Carte Produkter trekkes fra markedet etter at flere er blitt syke med norovirus. Norovirus er den vanligste årsaken til virusbetinget diarésykdom i Norge. Østersen har blitt solgt til restauranter, dagligvare- og delikatessebutikker over hele Norge.

NRK - 23 dec 22 kl. 16:16

Funn av bly - økologisk kardemomme trekkes fra markedet

To typer økologiske kardemomme-produkter trekkes fra markedet, skriver Mattilsynet på Matportalen.no. Årsaken er at det er funnet bly over tillatt grenseverdi i produktene.

NRK - 02 nov 22 kl. 14:01

Faren til Islands rikspolitisjef mistenkes for å ha solgt ulovlige rifler

Faren til den islandske rikspolitisjefen, beskyldes i islandske medier for å ha bygget og solgt ulovlige halvautomatiske rifler. En mann som ble dømt for et år siden for å ha hatt en AR-15 automatrifle, som er ulovlig på Island, melder den islandske avisen Morgonbladid. Mannen hadde kjøpt riflen av rikspolitisjefens far for halvannen million islandske kroner, som tilsvarer rundt 100.

NRK - 23 dec 22 kl. 17:33

Oljefondet har økt investeringene knyttet til israelske bosetninger

Oljefondet har økt sine investeringer i selskap som ifølge FN tjener penger på Israels ulovlige bosetninger på den okkuperte Vestbredden og Golanhøydene. FNs sikkerhetsråd har slått fast at de israelske bosetningene i okkuperte områder er ulovlige og i strid med folkeretten. I 2018 utarbeidet FNs høykommissær for menneskerettigheter en «svarteliste» over selskap med virksomhet i, eller i tilknytning til bosetningene.

Klartale - 24 jan 23 kl. 07:00

Hvordan ble barna bli adoptert ulovlig?

Tre år gamle Clara fra Ecuador forsvant brått en dag. Moren hennes lette og lette. Men da var Clara allerede på vei til Norge.

VG - 07 nov 22 kl. 11:59

Champions League-åttedelsfinalene trekkes klokken 12.00: Følg trekningen her

Nå skal storoppgjørene trekkes. Liverpool kan for eksempel trekke Bayern München eller Real Madrid. Vi følger trekningen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby er død

Den profilerte politiadvokaten døde etter lengre tids sykdom. Det melder TV 2. Han ledet etterforskningene mot både Anders Behring Breivik og Philip Manshaus.

NRK - 15 minutter siden

Advokat Pål-Fredrik Hjort Kraby er død

Politiadvokaten døde etter lengre tids sykdom. Det melder TV 2. Han ledet etterforskningene mot både Anders Behring Breivik og Philip Manshaus.

NRK - 30 minutter siden

15 personer ble skadd etter skipsvelt i Skottland

15 personer ble skadd og fraktet til sykehus etter at et skip veltet mens det lå i tørrdokk i en havn i Skottland onsdag morgen, melder Reuters. Ifølge BBC er det et forskningsfartøy. Fem ambulanser, et redningshelikopter og redningsmannskap rykket ut til dokken som ligger i Leith utenfor Edinburgh.

NRK - 1 time siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 1 time siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 1 time siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 1 time siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com