Mattilsynet

Wednesday, 27 September, 17:52

Nyheter om Mattilsynet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 sep 23 kl. 16:10

Nordfjord Kjøtt-hamburger – mulig kilde til E.coli-utbrudd

Hamburgere fra Nordfjord Kjøtt er mistenkt kilde til et pågående E. coli-utbrudd, opplyser Mattilsynet. – På grunnlag av mistanke fra Mattilsynet om bakterier i råstoff tilbakekaller Nordfjord Kjøtt AS fryst Hamburger Classic best før 24.

NRK - 27 jul 23 kl. 17:55

Mattilsynet innfører ferdselsforbud i tre naturreservater

Mattilsynet innfører ferdselsforbud i tre naturreservater som et ledd i å begrense spredningen av fugleinfluensa. Hornøya og Reinøya naturreservat, Andotten naturreservat og Eidvågen naturreservat, skriver Mattilsynet i en pressemelding. Ferdselsforbud betyr at mennesker ikke har lov til å ferdes på land i disse områdene.

NRK - 29 aug 23 kl. 01:42

Over 200 bønder har forbud mot dyrehold

Mattilsynet har registrert nærmere 350 personer som har helt eller delvis forbud mot dyrehold. Over 200 av disse er bønder. Det viser en oversikt over aktive forbud fra Mattilsynet, som Nationen har fått innsyn i.

NRK - 03 aug 23 kl. 13:18

Forbud mot krepsefiske i deler av Hravassdraget

Det er pvist krepsepest i Mysenelva, som er en sideelv av Glomma. Mattilsynet iverksetter n en rekke tiltak. Mysenelva er en del av Hravassdraget, hvor det tidligere har vrt pvist krepsepest en rekke ganger.

NRK - 30 jun 23 kl. 09:21

Bonde brukte øyedråper på to sauer – må avlive 170 dyr

Etter å ha brukt øyedråper på to sauer må bonde Kjetil Hovde avlive 170 dyr. Det har Mattilsynet konkludert med i saken mot Hovde i Lillesand. Fordi bonden brukte kloramfenikol øyedråper på søyer, krever Mattilsynet at alle dyr født etter 31.

NRK - 02 aug 23 kl. 06:56

Mattilsynet forbereder seg p fugleinfluensa i Innlandet

Mattilsynet forbereder seg p hndtere eventuell fugleinfluensa i Innlandet. Det melder Oppland Arbeiderblad. Det er ikke registrert noen tilfeller av fugleinfluensa i fylket enn, men seksjonssjef i Mattilsynet, Egill Steingrimsson sier til avisa at: Vi forbereder oss p beredskap dersom det skulle pvises noe her.

NRK - 24 sep 23 kl. 17:45

Advarer jegere

Mandag starter elgjakta. Skyter du blink, ber forskere deg om å sjekke elgens lunger og lever ekstra nøye. I fjor ble nemlig dvergbendelmark oppdaget for første gang i en elg felt i Stor-Elvdal.

NRK - 19 jul 23 kl. 17:31

Mattilsynet sier utbruddet med fugleinfluensa er alvorlig

Det er nå plukket om lag 3000 døde fugler i Vadsø. Mattilsynet sier utbruddet med fugleinfluensa i Finnmark er alvorlig, i en pressemelding torsdag. – Utbruddene vi ser ulike steder i Finnmark i år, er større enn vi har sett tidligere.

NRK - 14 jul 23 kl. 14:58

Mattilsynet: Funn av ulovlig genmodifisert papaya

Mattilsynet har funnet ulovlig genmodifisert papaya og forbyr import og salg av fersk papaya fra leverandøren. Funnet ble gjort i et parti på cirka 220 kilo fersk, grønn papaya med navnet Green Papaya (Class1). Partiet er importert av Asian Food Import AS fra Thailand og distribuert til 30 butikker i hele landet.

NRK - 12 jul 23 kl. 14:12

Gelégodteri fra Taiwan trekkes fra markedet – kan gi kvelningsfare, ifølge Mattilsynet

Gelégodteriet SPESHOW Jellystraws trekkes fra markedet fordi det inneholder tilsetningsstoffer som kan gi kvelningsfare, opplyser Mattilsynet. Det er Scanasia AS, Asia Food Import AS og New Japan Trading AS som trekker godteriene tilbake. Produktene inneholder to ulovlige tilsetningsstoffer som gjør dem fastere, noe som kan gi mulig kvelningsfare, spesielt for yngre barn, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

NRK - 07 aug 23 kl. 14:14

Kommunene er pliktig til å ta imot døde fugler

Når kommunen har samlet opp døde fugler eller mottatt fugler som er døde på grunn av fugleinfluensa fra private husholdninger, er fuglene å regne som avfall. Kommunen har da plikt til å håndtere de innsamlede døde fuglene. Det melder Miljødirektoratet i en pressemelding.

NRK - 04 jul 23 kl. 15:10

Mattilsynet: Avl på katterasen scottish fold i strid med dyrevelferdsloven

Det er i strid med dyrevelferdsloven å avle på kattetypen scottish fold, slår Mattilsynet fast. Finn.nos maskotkatt Pusefinn er blant kattene av rasen.

NRK - 08 sep 23 kl. 16:10

Nordfjord Kjøtt-hamburger - mulig kilde til E.coli-utbrudd

Hamburgere fra Nordfjord Kjøtt er mistenkt kilde til et pågående E. coli-utbrudd, opplyser Mattilsynet. – På grunnlag av mistanke fra Mattilsynet om bakterier i råstoff tilbakekaller Nordfjord Kjøtt AS fryst Hamburger Classic best før 24.

NRK - 31 jul 23 kl. 12:14

Mattilsynet: – Fugleinfluensaen kan ha kommet til Helgeland

Mattilsynet sier de har fått beskjed om å være klare for at fugleinfluensaen kan komme til Helgeland. – Veterinærinstituttet har sagt til oss at det er stor mulighet for at alle områder får noe av dette, og vi følger nøye med. Vi får fortsatt mange meldinger om død fugl på Helgeland og utelukker ingenting, sier avdelingssjef Hege Osen for Mattilsynet avdeling Helgeland til Rana Blad..

NRK - 31 jul 23 kl. 12:14

Mattilsynet utelukker ikke at fugleinfluensaen har kommet til Helgeland

Mattilsynet sier de har fått beskjed om å være klare for at fugleinfluensaen kan komme til Helgeland. – Veterinærinstituttet har sagt til oss at det er stor mulighet for at alle områder får noe av dette, og vi følger nøye med. Vi får fortsatt mange meldinger om død fugl på Helgeland og utelukker ingenting, sier avdelingssjef Hege Osen for Mattilsynet avdeling Helgeland til Rana Blad.

NRK - 25 aug 23 kl. 06:04

Haugaland Zoo får ikkje lov å ha eksotiske dyr

Haugaland Zoo har mista retten til å ha eksotiske dyr. Mattilsynet har tatt frå dyreparken denne retten på bakgrunn av gjentatte pålegg som leiinga i parken ikkje har tatt omsyn til, skriv Haugesunds avis. Parken har ikkje tatt godt nok vare på sjuke dyr og har heller ikkje fast vetrinær, ifølge Mattilsynet.

NRK - 21 jul 23 kl. 08:24

Fugleinfluensa påvist i Lyngen

Kommunedirektør Frode Knutsen sier Lyngen kommune forbereder seg på spredning av fugleinfluensa blant fuglebestandene i kommunen. Den siste tiden har de funnet stadig flere døde fugler i Lyngen, og fugleinfluensa er påvist på prøver. – Vi har vært i kontakt med både Statsforvalteren og Mattilsynet.

NRK - 18 jun 23 kl. 03:58

Mattilsynet: – Beitedyr blir brukt som levende fôr

Mattilsynet mener tapstallene for beitedyr i enkelte deler av landet er så høye at det å ha dem på beite utgjør et brudd på dyrevelferdsloven I en rapport om siste beitesesong ber Mattilsynet om at rovdyrforliket evalueres på nytt. De mener forliket ikke fungerer når beitedyr i realiteten brukes som levende fôr til rovvilt, skriver Nationen. I tillegg mener Mattilsynet at tapstallene er så store i enkelte områder at de i seg selv innebærer et brudd på dyrevelferdsloven.

NRK - 20 jul 23 kl. 15:49

Landbruksministeren om fugleinfluensautbrudd: – En alvorlig situasjon

Det er blitt oppdaget fugleinfluensa på en rekke villfugler i Finnmark. Landbruksministeren kaller utbruddet for en alvorlig situasjon. – Utbruddet av fugleinfluensa i Finnmark er en alvorlig situasjon for villfuglene i området, sier landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp).

Klartale - 20 sep 23 kl. 12:04

Bruken av antibiotika på norske husdyr har aldri vært lavere

Folk bruker mindre antibiotika på norske husdyr enn før. Det viser en ny rapport fra Norm-Vet. Antibiotika er en type medisiner.

NRK - 14 jul 23 kl. 14:31

Laksevirus påvist i oppdrettsanlegg i Trøndelag

Den alvorlige og smittsomme virussykdommen infeksiøs lakseanemi er påvist ved to oppdrettsanlegg i Heim kommune i Trøndelag. Sykdommen er oppdaget ved anlegget 10224 Korsneset i Heim kommune. Også anlegget 32097 Korsneset II er rammet, ettersom de to anleggene drives som en epidemiologisk enhet.

NRK - 15 sep 23 kl. 17:26

Island suspenderer kvalfangstskip for brot på dyrevelferdslov

Island har suspendert eit av landet sine to kvalfangstskip, Hvalur 8, etter at kvalfangarane brukte for lang tid på å ta livet av ein kval, opplyser islandske myndigheiter og eigaren av skipet fredag. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Under ein inspeksjon på skipet, fann Mattilsynet på Island (MAST) ut at det tok kvalfangarane ein halvtime å drepa ein Finnkval med to harpunskot.

VG - 15 sep 23 kl. 17:13

Nordfjord trekker flere kjøttprodukter etter mistanke om E. coli

Mattilsynet har styrket mistanke til hamburgere som smittekilde til et utbrudd av E. coli..

NRK - 15 sep 23 kl. 15:10

Grandiosa-fabrikk forblir stengt ut helgen

Orkla-fabrikken i Stranda – der Grandiosa lages – forblir stengt ut helgen etter bakteriefunn i vann. – Kommunen har gjort nye tester. Vi håper å få svar til helgen eller mandag på det seneste.

Klartale - 05 maj 23 kl. 16:30

Denne drikken kan bli forbudt

Drikkene Prime Hydration og Prime Energy har blitt svært populære. Særlig blant barn og unge. Men drikkene kan ikke selges i Norge, sier Mattilsynet.

NRK - 14 sep 23 kl. 13:08

Tiltalt etter 1500 griser døde

En mann er tiltalt for grov overtredelse av dyrevelferdsloven etter at 1500 griser døde etter svikt i dyreholdet Etter en bekymringsmelding, rykket politiet og Mattilsynet ut til en gård i Trøndelag 9. januar 2023. Der ble det funnet levninger etter det som først ble anslått til å være over 200 døde griser.

NRK - 12 sep 23 kl. 12:12

Dømt for dyremishandling

En kvinne og to menn i 50-årene er dømt til 60 timers samfunnsstraff etter å ha blitt funnet skyldig i dyremishandling i Nome. Mattilsynet ble tipset om at de tre ikke tok vare på hestene sine, og etter en inspeksjon i fjor sommer ble 24 av hestene avlivet. Alle tre nektet straffskyld under rettssaken i Telemark tingrett..

VG - 08 sep 23 kl. 16:47

Nordfjord kjøtt trekker tilbake hamburgere etter mistanke om E.coli-utbrudd

Det melder Nordfjord kjøtt og Mattilsynet i pressemelding fredag ettermiddag..

NRK - 08 sep 23 kl. 16:10

Nordfjord Kjøtt trekker tilbake hamburgere

– På grunnlag av mistanke fra Mattilsynet om bakterier i råstoff tilbakekaller Nordfjord Kjøtt AS fryst Hamburger Classic best før 24.03.24 og 25.

NRK - 03 jul 23 kl. 14:52

Mattilsynet advarer mot blåskjell flere steder

Mattilsynet fraråder nå folk å spise skjell plukket flere steder i landet. Dette kommer frem i Mattilsynet jevnlige blåskjellvarsel, via Matportalen, som viser om det er trygt å spise skjell. Det er særlig algeforekomster og algegifter i skjell som blir overvåket.

NRK - 07 sep 23 kl. 15:44

Boaslange på rømmen i Asker

Det er observert en stor levende boaslange på rundt 1,5 meter lang som krøp på en gårdsplass på Tofte i Asker, skriver politiet på X. Slangen ligger nå under en terrasse og beboer tør ikke gå ut, ifølge politiet, som har varslet Mattilsynet. Hvis noen savner slangen, ønsker politiet tips på tlf.

NRK - 06 sep 23 kl. 06:27

Bonde dømt etter å ha truet kontrollører fra Mattilsynet

En bonde fra Gudbrandsdalen er dømt til betinget fengsel etter at han kom med trusler overfor kontrollører som kom på gården for å se over dyreholdet. Bonden ble funnet skyldig i å ha oppført seg truende overfor kontrollørene. På SMS skal mannen ha truet med å stasjonere selvskudd rundt gården dersom kontrollørene skulle komme på besøk, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Klartale - 01 aug 23 kl. 15:30

Blskjellvarselet kan redde deg fra drlig mage

Hvis du samler skjell langs kysten, kan blskjellvarselet hjelpe deg unng bli syk. Men nr det gjelder stillehavsstersen, br du la dem ligge. Det finnes nemlig ikke noe stersvarsel.

NRK - 28 jul 23 kl. 14:34

Statsforvalteren i Oslo og Viken advarer om fugleinfluensaen

Statsforvalteren i Oslo og Viken advarer om fugleinfluensaen og ber kommunene i fylkene om å være forberedt på eventuell smitte. – Det er påvist høypatogen fugleinfluensa hos villfugl flere steder i landet. Mattilsynet har gitt informasjon til kommunene om forberedelser for en slik situasjon, skriver Statsforvalteren i Oslo og Viken.

NRK - 30 aug 23 kl. 03:18

Flom og tørke fører til fôrmangel for bøndene

Fôrsituasjonen for norske bønder er krevende etter tørke i nord og flom i sør. Flere har mistet eller fått redusert avlingene kraftig. Situasjonen gjør at mange norske bønder nå er avhengig av å få kjøpt inn fôr for å dekke behovet til dyrene sine.

NRK - 29 aug 23 kl. 22:28

Ikea-kunder i Trondheim drakk desinfeksjonsmiddel – trodde det var saft, skriver Nidaros

To kunder drakk desinfeksjonsmiddel på Ikea i Trondheim og havnet på akutten 9. august. Kundene trodde det var saft.

NRK - 27 aug 23 kl. 09:17

Russland håper på økt fiskeeksport til Kina

Russland har håp om å øke eksporten av sjømat til Kina etter at myndighetene i Beijing denne uken innførte importforbud mot all japansk sjømat. Importforbudet ble iverksatt etter at Japan begynte å slippe ut renset, radioaktivt spillvann fra atomkraftverket Fukushima, som ble ødelagt i en jordskjelv- og tsunamikatastrofe i 2011. Russland er en av de største eksportørene av fisk og annen sjømat til Kina.

NRK - 23 jul 23 kl. 09:05

Mattilsynet advarer mot giftige blåskjell i flere norske feriebyer

Mange forbinder blåskjell med sommeridyll, men i flere populære norske feriebyer kan man ende opp på sykehus om man spiser blåskjell man selv har sanket. Verken i Kragerø, Risør, Tønsberg eller Fredrikstad er det fram til og med 28. juli trygt å spise egne blåskjell, ifølge Mattilsynets blåskjellvarsel.

NRK - 21 jul 23 kl. 19:02

Fugleinfluensa: Uklart om svenskene vil ha død fugl fra Finnmark

Død fugl går nå inn i en egen avfallskategori i Hammerfest kommune, som er først ute med å plassere spesialkonteinere for død fugl. Ordfører Terje Wikstrøm tror flere kommuner vil følge på, etter et møte mellom FHI, Statsforvalter og kommunene fredag. – Smittesituasjonen er uendret.

NRK - 20 jul 23 kl. 17:21

Veterinær om fugleinfluensa: – Ganske sikre på at smitten er langs hele kysten

Grim Rømo i Veterinærinstituttet sier de er ganske sikre på at det er fugleinfluensasmitte langs hele kysten. Også i Bodø er det nå funnet smitte. Fagansvarlig og veterinær ved Veterinærinstituttet Grim Rømo sier til Nidaros at utbruddet av fugleinfluensa er alvorlig.

NRK - 20 jul 23 kl. 11:34

Ber folk holde kjæledyrene unna døde fugler

Veterinærinstituttet bistår Mattilsynet med faglige råd i forbindelse med pågående utbrudd i fuglekolonier i Finnmark. De melder i en pressemelding at det fot tiden pågår store utbrudd med høypatogent fugleinfluensa (HPAI) i flere fuglekolonier i Finnmark. De skriver at som et føre var-prinsipp så bør dyreeiere holde katter og hunder unna syke og døde fugler.

Aftenposten - 20 aug 23 kl. 18:09

Lerøy får dagbøter for feil bedøvelse: – Stress og lidelse

Mattilsynet fant risiko for slakting uten korrekt bedøvelse etter tilsyn i fjor..

E24 - 20 aug 23 kl. 17:58

Lerøy får dagmulkter for feil bedøvelse: – Stress og lidelse

Mattilsynet fant risiko for slakting uten korrekt bedøvelse etter tilsyn i fjor. Lerøy har klaget uten hell, men vil nå endre prosedyrer..

NRK - 18 jul 23 kl. 11:38

Målte 37 grader på jobb i Espresso House mens matvarer mugnet

Espresso House beklager overopphetede ansatte og kjøledisk med romtemperatur. – Det er ikke vanlig at vi finner råvarer med mugg, sier Mattilsynet. Mattilsynets inspektører konkluderte med at bruddene ved Espresso House i Parkveien i Oslo var så grove at kaffebaren ble stengt med umiddelbar virkning.

Klartale - 07 aug 23 kl. 06:00

Kan vi bli syke av fugleinfluensa?

Fugleinfluensa er et virus. Det smitter hovedsakelig mellom fugler. Det finnes ulike typer av viruset.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com