Mattilsynet

Friday, 01 December, 17:40

Nyheter om Mattilsynet

NRK - Igår: 16:02

Salmonella påvist på hest i Agder

Det er påvist salmonella på ein hest på eit ridesenter i Agder, skriv Mattilsynet i ei pressemelding. Fleire hester frå ulike deler av Noreg har vore på det aktuelle ridesenteret, skriv dei vidare. Mattilsynet jobbar fortløpande med smittesporing for å avgrensa smittespreiing.

NRK - 19 nov 23 kl. 20:09

Mattilsynet mistenker laksesykdom i to nye anlegg på Helgeland

I september skrev Mattilsynet at de hadde mistanke om laksesykdommen pankreassykdom (PD) ved en av LetSeas oppdrettsanlegg i Alstahaug kommune. Nå har Mattilsynet varslet om to nye anlegg i kommunen. Denne gangen er det snakk om to lokaliteter på Mefaldskjæret og Blomsøyråsa.

NRK - 08 sep 23 kl. 16:10

Nordfjord Kjøtt-hamburger – mulig kilde til E.coli-utbrudd

Hamburgere fra Nordfjord Kjøtt er mistenkt kilde til et pågående E. coli-utbrudd, opplyser Mattilsynet. – På grunnlag av mistanke fra Mattilsynet om bakterier i råstoff tilbakekaller Nordfjord Kjøtt AS fryst Hamburger Classic best før 24.

NRK - 27 okt 23 kl. 12:13

Funn av ulovlige stoffer i sminke til barn og unge

Mattilsynet har avdekket kosmetiske produkter med innhold av ulovlige stoffer, manglende merking og mangelfulle ingredienslister. Mange av produktene er rettet mot barn og unge. Det skriver de i en pressemelding.

NRK - 27 jul 23 kl. 17:55

Mattilsynet innfører ferdselsforbud i tre naturreservater

Mattilsynet innfører ferdselsforbud i tre naturreservater som et ledd i å begrense spredningen av fugleinfluensa. Hornøya og Reinøya naturreservat, Andotten naturreservat og Eidvågen naturreservat, skriver Mattilsynet i en pressemelding. Ferdselsforbud betyr at mennesker ikke har lov til å ferdes på land i disse områdene.

NRK - 01 nov 23 kl. 14:05

Ber fiskeriminister redegjøre etter omfattende laksedød

SV ber fiskeriminister Cecilie Myrseth komme til Stortinget etter at NRK i dag avslørte omfattende laksedød hos opprettselskapet Lerøy. – Gitt skandalene som er gravd opp av norsk presse, mener vi statsråden bør komme til Stortinget og redegjøre for hva regjeringen kommer til å gjøre for å redde næringens omdømme og få et system som fungerer, sier SVs nestleder Torgeir Knag Fylkesnes. NRK avdekket i dag at det i høst har vært massedød av laks på flere anlegg tilhørende laksegiganten Lerøy Seafood Group.

NRK - 23 nov 23 kl. 12:38

Ministermøte med oppdrettsnæringen: – Slik skal vi ikke ha det

– Det har vært en konstruktivt møte med oppdrettsnæringen i dag. Det sier fiskeri- og havminister Cecilie Myhrset etter et møte med Sjømat Norge, Sjømatbedriftene og Mattilsynet i dag. – Vi har sett at flere aktører ikke har fulgt lover og regler den siste.

NRK - 10 okt 23 kl. 18:02

E. coli-utbrudd ikke under kontroll – Mattilsynet svært bekymret over alvorlig syke barn

Mattilsynet er bekymret fordi flere barn er blitt alvorlig syke av E. coli-smitte etter å ha spist kvernede kjøttprodukter. Utbruddet er ikke under kontroll.

NRK - 10 okt 23 kl. 13:58

Mattilsynet avdekket tunfisksvindel

Bruk av ulovlige tilsetningsstoffer i tunfisk for å gi den en friskere farge oppdages jevnlig. Det har også Mattilsynet gjort i en nasjonal aksjon nylig. Det ble oppdaget ulovlig høyt nivå av karbonmonoksid i én av 15 prøver av fersk og frossen tunfisk hos importører og grossister, skriver Mattilsynet.

NRK - 08 nov 23 kl. 12:25

Flere utbrudd av ringorm blant storfe i Trøndelag: – Alvorlig

Det er påvist soppinfeksjonen ringorm på flere storfebesetninger i Trøndelag, opplyser Mattilsynet. De jobber videre med smittesporing. I forrige uke opplyste tilsynet at det var påvist ringorm i tre storfebesetninger i Verdal.

NRK - 03 nov 23 kl. 15:47

Mattilsynet skal håndhevet forbudet av hunderase

Mattilsynet vil håndheve forbudet av hunderasen cavalier king charles spaniel dersom det blir nødvendig, opplyses det i en pressemelding. Høyesterett har slått fast at det er forbudt å avle hunderasen i Norge..

NRK - 29 aug 23 kl. 01:42

Over 200 bønder har forbud mot dyrehold

Mattilsynet har registrert nærmere 350 personer som har helt eller delvis forbud mot dyrehold. Over 200 av disse er bønder. Det viser en oversikt over aktive forbud fra Mattilsynet, som Nationen har fått innsyn i.

NRK - 31 okt 23 kl. 16:25

Mattilsynet drog på uventa besøk til grisebonden i Trøndelag – sjekka aldri fjøset

I dag var dag to i retten om den tragiske dyretragedien i Trøndelag, der 1500 grisar vart funne døde. Nå viser det seg at Mattilsynet møtte opp på garden til mannen like etter første varsel. Men ettersom mannen ikkje var heime, sjekka dei ikkje fjøset..

NRK - 2 timer siden

Jordbær trekkes fra markedet

Interfrukt SA trekker tilbake «Berry Fresh» jordbær 400 g, etter funn av ulovlig plantevernmiddel. Produktet er solgt i dagligvarebutikker over hele landet, skriver Mattilsynet i en pressemelding. Plantevernmiddelet som er funnet i jordbærene, dimethoate, er ikke godkjent i EU, og en helsefarevurdering lar seg ikke utføre.

NRK - 5 timer siden

Rapporterte feil: 200.000 fisk døde på Senja

200.000 fisk døde etter en teknisk feil på Salmars settefiskanlegg på Senja i midten av november. Fisken var på 7 gram.

Klartale - 26 okt 23 kl. 12:08

Flere har blitt syke av salmonella

Salmonella er en bakterie. Den kan gi både diare, mageknipe og kvalme. Nå er det oppdaget smitte hos sju personer.

NRK - 26 okt 23 kl. 08:41

Storfe lå i avføring og griser spiste på døde dyr – bonde dømt til seks måneder i fengsel

En bonde i slutten av 50-årene bosatt har fått strengere straff. I en periode fra 2018 til 2019 skal minst 300 storfe ha fått for lite mat og lå til tider i gjørme og avføring. Dyrene hadde også tilgang til en bygning med åpning i gulvet, som førte til fare for skader.

NRK - 23 nov 23 kl. 12:38

Minister etter oppvaskmøte med oppdrettsnæringen: – Slik skal vi ikke ha det

– Det har vært en konstruktivt møte med oppdrettsnæringen i dag. Det sier fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth etter et oppvaskmøte med Sjømat Norge, sjømatbedriftene og Mattilsynet i dag. Møtet finner sted bare uker etter at NRK avdekket massedød av laks på flere anlegg tilhørende laksegiganten Lerøy Seafood Group.

NRK - 16 nov 23 kl. 08:02

Fant over 40 katter i «kattekoloni»

Dyrebeskyttelsen i Sogn og Fjordane fann nyleg ein stor kattekoloni ein stad i Sogn og Fjordane. Dei trudde først at det var snakk om rundt 20 kattar, men det viste seg å vere over det dobbelte, skriv Firda. Etter kvart vart også Mattilsynet kopla på i dialogen med eigaren.

VG - 10 okt 23 kl. 18:01

E. coli-utbrudd ikke under kontroll – Mattilsynet svært bekymret over alvorlig syke barn

Mattilsynet er bekymret fordi flere barn er blitt alvorlig syke av E. coli-smitte etter å ha spist kvernede kjøttprodukter. Utbruddet er ikke under kontroll..

NRK - 03 aug 23 kl. 13:18

Forbud mot krepsefiske i deler av Hravassdraget

Det er pvist krepsepest i Mysenelva, som er en sideelv av Glomma. Mattilsynet iverksetter n en rekke tiltak. Mysenelva er en del av Hravassdraget, hvor det tidligere har vrt pvist krepsepest en rekke ganger.

NRK - 30 jun 23 kl. 09:21

Bonde brukte øyedråper på to sauer – må avlive 170 dyr

Etter å ha brukt øyedråper på to sauer må bonde Kjetil Hovde avlive 170 dyr. Det har Mattilsynet konkludert med i saken mot Hovde i Lillesand. Fordi bonden brukte kloramfenikol øyedråper på søyer, krever Mattilsynet at alle dyr født etter 31.

NRK - 02 aug 23 kl. 06:56

Mattilsynet forbereder seg p fugleinfluensa i Innlandet

Mattilsynet forbereder seg p hndtere eventuell fugleinfluensa i Innlandet. Det melder Oppland Arbeiderblad. Det er ikke registrert noen tilfeller av fugleinfluensa i fylket enn, men seksjonssjef i Mattilsynet, Egill Steingrimsson sier til avisa at: Vi forbereder oss p beredskap dersom det skulle pvises noe her.

NRK - 08 nov 23 kl. 06:09

Ønsker mer jakt på villsvin

Regjeringa vil ha ned villsvin-bestanden i fylkene langs svenskegrensa. Årsaken er at det i Sverige er utbrudd av svinepest hos villsvin, dette vil norske myndigheter unngå her i landet. Derfor ønsker både grunneiere og Mattilsynet mer jakt på villsvin.

NRK - 08 nov 23 kl. 05:51

Regjeringa vil ha ned villsvin-bestanden.  

I Sverige er det utbrudd av svinepest hos villsvin, dette vil norske myndigheter unngå her i landet. Derfor ønsker både grunneiere og Mattilsynet mer jakt på villsvin. Nå har grunneiere og skognæringa gått sammen i Villsvinprosjektet, som åpnes av landbruksminister Geir Pollestad i morgen, torsdag.

VG - 07 nov 23 kl. 10:28

Far og sønn dømt for grove brudd på dyrevelferdsloven

Mattilsynet avdekket forholdene på Osterøy i november 2020. Da stod dyrene på fjøset fast i gjødsel til oppunder buken..

NRK - 03 nov 23 kl. 15:47

Høyesterett forbyr avl av hunderase

Høyesterett har slått fast at det er forbudt å avle hunder av rasen cavalier king charles spaniel i Norge. Mattilsynet vil håndheve forbudet dersom det blir nødvendig, opplyses det i en pressemelding..

NRK - 31 okt 23 kl. 04:38

Verdens beste oster brennes opp i fjernvarmeanlegg

Restene av de 4502 ostene som i helgen konkurrerte i Oste-VM skal destrueres. Nå blir de til fjernvarme i Trondheim. Osten som ble igjen etter at dommerne i World Cheese Awards i Trondheim smakte seg gjennom 4502 oster fra alle verdenshjørner, skal destrueres.

Aftenposten - 29 okt 23 kl. 20:42

Denne grafen viser hvorfor Mattilsynet må komme uanmeldt

Problemet er alle regelbruddene, ikke at de oppdages..

NRK - 24 sep 23 kl. 17:45

Advarer jegere

Mandag starter elgjakta. Skyter du blink, ber forskere deg om å sjekke elgens lunger og lever ekstra nøye. I fjor ble nemlig dvergbendelmark oppdaget for første gang i en elg felt i Stor-Elvdal.

VG - 27 okt 23 kl. 11:57

Fant ulovlige stoffer i sminke til barn og unge

Mattilsynet har funnet ulovlige stoffer i sminke og kosmetikk til barn og unge. De fant også manglende merking..

NRK - 27 okt 23 kl. 10:10

Nytt arbeid med å overvåke sykdommer hos kjæledyr

Veterinærinstituttet inngår et nytt samarbeid om datainnsamling som skal bedre helsen og velferden hos norske dyr. Samarbeidet mellom Veterinærinstituttet og DyreID skal gjøre det lettere å forutse sykdommer hos hunder og vurdere helsen til landets kjæledyr, skriver instituttet i en pressemelding. Veterinærinstituttet er en beredskapsinstitusjon, som på vegne av Mattilsynet overvåker helsestatusen til norske dyr for å kunne avverge trusler mot helsen til dyr, fisk og mennesker.

NRK - 19 jul 23 kl. 17:31

Mattilsynet sier utbruddet med fugleinfluensa er alvorlig

Det er nå plukket om lag 3000 døde fugler i Vadsø. Mattilsynet sier utbruddet med fugleinfluensa i Finnmark er alvorlig, i en pressemelding torsdag. – Utbruddene vi ser ulike steder i Finnmark i år, er større enn vi har sett tidligere.

E24 - 23 okt 23 kl. 19:40

Norges største oppdretter vil ha varsel før uanmeldte tilsyn

Mowi understreker at de ikke har noe å skjule, men at uniformert besøk er skremmende for ansatte. – Ingen farlig aksjon, svarer Mattilsynet..

NRK - 14 jul 23 kl. 14:58

Mattilsynet: Funn av ulovlig genmodifisert papaya

Mattilsynet har funnet ulovlig genmodifisert papaya og forbyr import og salg av fersk papaya fra leverandøren. Funnet ble gjort i et parti på cirka 220 kilo fersk, grønn papaya med navnet Green Papaya (Class1). Partiet er importert av Asian Food Import AS fra Thailand og distribuert til 30 butikker i hele landet.

NRK - 12 jul 23 kl. 14:12

Gelégodteri fra Taiwan trekkes fra markedet – kan gi kvelningsfare, ifølge Mattilsynet

Gelégodteriet SPESHOW Jellystraws trekkes fra markedet fordi det inneholder tilsetningsstoffer som kan gi kvelningsfare, opplyser Mattilsynet. Det er Scanasia AS, Asia Food Import AS og New Japan Trading AS som trekker godteriene tilbake. Produktene inneholder to ulovlige tilsetningsstoffer som gjør dem fastere, noe som kan gi mulig kvelningsfare, spesielt for yngre barn, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

NRK - 18 okt 23 kl. 11:19

1,9 millioner smolt døde på Lerøy Sjøtroll

Mandag 2. oktober sendte Lerøy Vest en melding til Mattilsynet hvor de meldte fra om økt dødelighet i en av presmolt-hallene på Lerøy Sjøtroll Kjærelva. Det er nå klart at nesten to millioner småfisk er døde, skriver Norsk Fiskeoppdrett / LandbasedAQ.

NRK - 07 aug 23 kl. 14:14

Kommunene er pliktig til å ta imot døde fugler

Når kommunen har samlet opp døde fugler eller mottatt fugler som er døde på grunn av fugleinfluensa fra private husholdninger, er fuglene å regne som avfall. Kommunen har da plikt til å håndtere de innsamlede døde fuglene. Det melder Miljødirektoratet i en pressemelding.

NRK - 08 sep 23 kl. 16:10

Nordfjord Kjøtt-hamburger - mulig kilde til E.coli-utbrudd

Hamburgere fra Nordfjord Kjøtt er mistenkt kilde til et pågående E. coli-utbrudd, opplyser Mattilsynet. – På grunnlag av mistanke fra Mattilsynet om bakterier i råstoff tilbakekaller Nordfjord Kjøtt AS fryst Hamburger Classic best før 24.

E24 - 11 okt 23 kl. 15:18

Grove regelbrudd for trygg mat og velferd ved Lerøy-anlegg

Mattilsynet innførte øyeblikkelig slakte- og videresalgsforbud etter uanmeldt besøk på et Lerøy-anlegg. – Hopet seg opp med døende fisk, skriver tilsynet, som fryktet at den skulle selges som mat..

NRK - 04 jul 23 kl. 15:10

Mattilsynet: Avl på katterasen scottish fold i strid med dyrevelferdsloven

Det er i strid med dyrevelferdsloven å avle på kattetypen scottish fold, slår Mattilsynet fast. Finn.nos maskotkatt Pusefinn er blant kattene av rasen.

NRK - 07 okt 23 kl. 12:18

E.coli påvist hos to barnehagebarn

Begge barna går i Vidhaugen barnehage i Malvik, og har fått påvist E.coli-varianten EHEC. Begge har også fått en alvorlig komplikasjon av bakterien, og følges dermed opp av St.

NRK - 31 jul 23 kl. 12:14

Mattilsynet: – Fugleinfluensaen kan ha kommet til Helgeland

Mattilsynet sier de har fått beskjed om å være klare for at fugleinfluensaen kan komme til Helgeland. – Veterinærinstituttet har sagt til oss at det er stor mulighet for at alle områder får noe av dette, og vi følger nøye med. Vi får fortsatt mange meldinger om død fugl på Helgeland og utelukker ingenting, sier avdelingssjef Hege Osen for Mattilsynet avdeling Helgeland til Rana Blad..

NRK - 31 jul 23 kl. 12:14

Mattilsynet utelukker ikke at fugleinfluensaen har kommet til Helgeland

Mattilsynet sier de har fått beskjed om å være klare for at fugleinfluensaen kan komme til Helgeland. – Veterinærinstituttet har sagt til oss at det er stor mulighet for at alle områder får noe av dette, og vi følger nøye med. Vi får fortsatt mange meldinger om død fugl på Helgeland og utelukker ingenting, sier avdelingssjef Hege Osen for Mattilsynet avdeling Helgeland til Rana Blad.

NRK - 25 aug 23 kl. 06:04

Haugaland Zoo får ikkje lov å ha eksotiske dyr

Haugaland Zoo har mista retten til å ha eksotiske dyr. Mattilsynet har tatt frå dyreparken denne retten på bakgrunn av gjentatte pålegg som leiinga i parken ikkje har tatt omsyn til, skriv Haugesunds avis. Parken har ikkje tatt godt nok vare på sjuke dyr og har heller ikkje fast vetrinær, ifølge Mattilsynet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com