NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:37

NRK - 18 maj 24 kl. 21:45

Flom i deler av Tyskland

Kraftig nedbør har ført til flom flere steder i Tyskland de siste dagene. Delstaten Saarland verst rammet. Diker har revnet og flere elver har gått over sine bredder og ført til stor skade på bygninger og infrastruktur. Ifølge tyske myndigheter er oversvømmelsene i området de verste på nesten 30 år. Sommeren 2021 ble Tyskland rammet av en av de verste naturkatastrofene i nyere tid da flere enn 180 mennesker omkom som følge av flom og oversvømmelser i delstatene delstaten Rheinland-Pfalz og Nordrhein-Westfalen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyskland, Saarland, Rheinland-Pfalz, Nordrhein-Westfalen, Belgia, Nederland, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flomi , delerav , Tyskland
NRK - 02 jun 24 kl. 22:50

Tusenvis evakuert etter flom i Tyskland

Flere tusen mennesker er evakuert og titusenvis av redningsmannskaper er kalt ut etter kraftig regn og flom i flere regioner i Sør-Tyskland de siste dagene, skriver NTB. I delstaten Bayern skal rundt 3000 personer ha blitt evakuert, ifølge myndighetene. Rundt 20.

NRK - 08 jan 24 kl. 10:14

Gult farevarsel for flom i deler av landet

Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) har sendt ut gult farevarsel for flom for deler av Troms, Nordland og Trøndelag. Faren øker mandag ettermiddag, heter det i varselet. – Det er fare for lokale oversvømmelser og erosjonsskader, bekke- og elveløpsendringer og overvann i tettbygde områder, skriver Varsom mandag morgen..

NRK - 21 jan 24 kl. 11:35

Gult farevarsel for flom for deler av Agder og Østlandet

Væromslag med snøsmelting i tillegg til regn gjør at meteorologene har sendt ut gult farevarsel om flom for deler av Agder og Østlandet. – Det ventes væromslag i helgen med snøsmelting og regn opp mot ca. 300 moh.

NRK - 09 apr 24 kl. 08:33

Russisk storby trues av flom

Russiske myndigheter har sendt flomvarsel for deler av byen Orenburg fordi elvene Ural og Samara har gått over sine bredder. Store mengder smeltevann førte i helgen til at en demning brast i byen Orsk, rundt 1800 kilometer øst for Moskva, og vannet steg flere meter på et par timer. Tirsdag ble det sendt ut flomvarsel for deler av byen Orenburg, der det bor rundt 540.

NRK - 15 maj 24 kl. 10:54

Vårflommen i gang i deler av Sør-Norge

Snøsmelting de neste dagene gir flom på gult nivå i deler av Sør-Norge. I flere elver er det ventet en flomtopp i løpet av pinsehelgen, ifølge NVE. – Skal du ferdes i fjellet på 17.

NRK - 11 maj 24 kl. 19:21

Mer enn 300 døde etter flom i Afghanistan

Flom nord i Afghanistan har ført til at over 300 mennesker har mistet livet, ifølge Verdens matvareorganisasjon (WFP). Voldsomt regn fredag førte til flom i landet, særlig ble den nordlige Baghlan-provinsen rammet. Der strømmet flomvann og mudder gjennom landsbygater og over åkre og forårsaket store skader.

NRK - 19 jan 24 kl. 01:33

Tyskere demonstrerer mot planer om massedeportasjoner

I Tyskland har ledere og aktivister på ytre høyre fløy drøftet massedeportasjoner med det høyrepopulistiske partiet Alternative für Deutschland (AfD). Planer for å deportere "uønskede" borgere – også personer med tysk statsborgerskap – ble lagt fram på et møte som ble holdt Potsdam i desember i fjor. I utkanten av den østtyske byen møttes politikere, forretningsfolk og aktivister fra ytre høyre i Tyskland og Østerrike.

NRK - 08 apr 24 kl. 08:26

Tyskland anklages for medvirkning til folkemord i Gaza

Nicaragua ber Den internasjonale domstolen (ICJ) reise sak mot Tyskland for medvirkning til folkemord på palestinerne i Gaza. Behandlingen av saken starter mandag med at Nicaragua skal legge fram sine argumenter. Ifølge Nicaragua har Tyskland med sin våpenhjelp til Israel, samt beslutning om å stanse støtten til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), brutt FNs folkemordkonvensjon fra 1948.

Klartale - 08 apr 24 kl. 15:17

Kaller tysk våpenstøtte til Israel «patetisk»

Nicaragua anklager Tyskland for medvirkning til folkemord på Gaza. Saken går i Den internasjonale domstolen (ICJ) i Haag. Saken startet mandag.

Klartale - 07 jun 24 kl. 13:36

Slik spilles EM-kampene

Fredag 14. juni starter fotball-EM. Den første kampen spilles mellom Tyskland og Skottland.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 1 time siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 3 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 4 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 4 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.

NRK - 5 timer siden

Schumer skal ha bedt Biden trekke seg

Toppdemokraten Chuck Schumer skal ha bedt president Joe Biden om å trekke seg i et møte lørdag, melder ABC News. Schumer skal ha sagt til Biden at det er bedre for landet og det demokratiske partiet om han trekker sitt kandidatur, ifølge Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com