Belgia

Saturday, 23 September, 18:59

Nyheter om Belgia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 sep 23 kl. 11:30

Sverige får hjelp til å håndtere svinepest

Den siste tiden har det blitt bekreftet 18 tilfeller av svinepest i Sverige. Nå får svenskene hjelp fra europeiske land som tidligere har fått bukt på problemet. – Vi har nær kontakt med Belgia, i tillegg til EU-kommisjonen.

NRK - 29 aug 23 kl. 22:33

Belgia vil ikke huse enslige mannlige asylsøkere

Myndighetene i Belgia vil inntil videre ikke lenger innlosjere enslige mannlige asylsøkere. Bakgrunnen er stort press på mottakssystemet og mangel på kapasitet. De siste dagene har antall barnefamilier som søker asyl, økt kraftig.

Klartale - Igår: 06:00

Krigsskip skal trene langs kysten av Norge

– Aktiviteten sender et viktig signal om vårt nære forhold til våre allierte. Det sier Trond Grimmingsrud i en pressemelding. Han er sjef for den norske Marinen.

Klartale - I førrgår: 15:30

Europas største bie er oppdaget i Norge

Snekkerbiene er vanligst i området rundt Middelhavet. Men i sommer ble en snekkerbie oppdaget i Norge. Den store bien satt i en vinduskarm i Holmestrand.

NRK - 15 jul 23 kl. 13:27

Tusenvis av turister strandet grunnet flystreik i Italia og Belgia

Streik blant flyplass- og flyselskapsansatte i Italia og Belgia lørdag gjør at over 250.000 reisende er strandet midt i den travle turistsesongen. I Italia ble rundt 1000 flyginger, både innenlands og utenlands, kansellert som følge av streiken blant bakkemannskaper.

VG - 17 sep 23 kl. 20:39

Braut Brunes åpnet målkontoen i Belgia

(Leuven – Gent 1–1) Jonatan Braut Brunes (23) scoret sitt første mål for Leuven da de spile uavgjort hjemme mot Gent i belgisk fotball søndag..

NRK - 15 sep 23 kl. 16:25

Uenighet om det er farlig å bruke iPhone 12

Danske myndigheter mener det ikke er noen grunn til å betrakte iPhone 12 som farlig, melder nyhetsbyrået Reuters. Frankrike har forbudt salg av iPhone 12 fordi det franske strålevernet mener de mener telefonmodellen har høyere stråling enn EUs regler tillater. Apple har svart med at de vil gjøre en oppdatering i Frankrike som reduserer strålingen.

VG - 10 sep 23 kl. 18:17

Noen få nasjoner lykkes ikke – Norge er en av dem

UEFA har 55 medlemsland. Siden EM i Belgia og Nederland i 2000 har 36 europeiske nasjoner deltatt i EM og/eller VM – men ikke Norge, nasjonen som alltid mislykkes..

Aftenposten - 10 sep 23 kl. 06:12

Oppgitt Nordås var sluttkjørt etter VM: – Var brutalt

BRUSSEL (VG) Narve Gilje Nordås (24) refser egen taktikk etter 6.-plassen på 2000-meteren i Belgia fredag..

VG - 10 sep 23 kl. 06:12

Oppgitt Nordås var sluttkjørt etter VM: – Var brutalt

BRUSSEL (VG) Narve Gilje Nordås (24) refser egen taktikk etter 6.-plassen på 2000-meteren i Belgia fredag. Etter VM i Budapest var han utslitt både mentalt og fysisk..

NRK - 06 sep 23 kl. 13:06

EU importerer rekordmye flytende gass fra Russland

år ligger EU an til å slå tidligere rekorder når det gjelder import av flytende gass, såkalt LNG, fra Russland, viser data organisasjonen Global Witness har samlet inn. Det skriver Financial Times. Belgia og Spania kommer til å bli verdens andre og tredje største importør av russisk LNG, til tross for at EU har satt bremsene på import av russisk olje og gass som følge av Ukraina-invasjonen.

NRK - 02 sep 23 kl. 04:31

Nato-land skal øve på å stå imot russisk angrep i Østersjøen

Under en stor militærøvelse som starter til uka i Østersjøen, skal Nato-land for første gang trene på å slå tilbake et russisk angrep i regionen. Mer enn 30 skip og 3000 soldater deltar fra alle Nato-land ved Østersjøen, samt USA, Canada, Nederland, Belgia og Frankrike. Sverige, som håper å snart få innpass i Nato, deltar også.

VG - 31 aug 23 kl. 19:16

Vetle Dragsnes har signert for Charleroi

Vetle Dragsnes (29) blir Charleroi-spiller og bytter ut Lillestrøm med Belgia..

Aftenposten - 31 aug 23 kl. 19:16

Vetle Dragsnes har signert for Charleroi

Vetle Dragsnes (29) blir Charleroi-spiller og bytter ut Lillestrøm med Belgia..

NRK - 25 aug 23 kl. 12:31

Sugerør og kopper i papir er kanskje ikke så miljøvennlige likevel

Både sugerør og kopper i papir inneholder potensielt giftige kjemikalier og er kanskje ikke bedre for miljøet enn plastversjoner, advarer forskere. Belgiske forskere fant kjemikalier som er potensielt skadelige for mennesker, dyreliv og miljø i 18 av 20 merker med sugerør. Stadig flere land, blant dem Storbritannia og Belgia, har forbudt salg av engangsplastprodukter, inkludert sugerør, og plantebaserte versjoner har blitt populære alternativer.

Klartale - 18 aug 23 kl. 08:44

USA vil godkjenne at F-16-fly blir sendt til Ukraina

USA vil godkjenne at F16-fly blir sendt til Ukraina. De har forsikret om at godkjenningen vil bli gitt. Men først må ukrainske flygere og teknikere er opplært.

NRK - 17 aug 23 kl. 13:37

Ukraina sier de venter forgjeves på F-16-fly

Ukraina har gitt opp håpet om å få vestlige F-16-fly i år, sier en talsmann for landets flyvåpen til ukrainsk TV. – Det er helt åpenbart at vi ikke vil bli i stand til å forsvare Ukraina med F-16-fly i høst og vinter, sier talsmannen Jurij Ihnat. – Vi hadde store forhåpninger om at disse flyene kunne bli en del av vårt luftforsvar og beskytte oss mot rakett- og droneterroren fra Russland, sier han.

NRK - 16 aug 23 kl. 19:35

Kyllingkebabkjøtt kan være salmonellakilde

Kyllingkebabkjøtt fra Polen kan være bindeleddet mellom en rekke salmonellautbrudd i Europa, inkludert i Norge, ifølge Østerrikes mattilsyn. Tilsynet AGES sier de har sporet 27 salmonellatilfeller i flere land tilbake til det polske kjøttet. Smittetilfellene er registrert mellom februar og juli og inkluderer saker fra Norge, Danmark, Belgia, Frankrike, Nederland, Storbritannia, Tyskland og Østerrike.

NRK - 08 jul 23 kl. 19:25

Belgiske medier: Ekssoldat som drapstruet statsminister utleveres «snart» fra Norge

Den belgiske eks-soldaten som ble pågrepet i Oslo fredag, ventes å være tilbake i Belgia om få dager, sier en talsperson til kringkasteren RTBF. Utleveringsforespørselen er skrevet og må oversettes, og deretter vil det ta noen få dager til ekssoldaten er tilbake i Belgia, sier talspersonen Eric van Duyse til den fransktalende kringkasteren. Mannen, som ble dimittert fra det belgiske forsvaret for en drøy måned siden, la ut en video i sosiale medier der han skyter mot et bilde av statsminister Alexander De Croo.

VG - 30 jun 23 kl. 01:35

Uroen fortsetter i Frankrike og sprer seg til Belgia

Frankrike stålsatte seg torsdag for nok en natt med opptøyer etter at en 17-åring ble drept av politiet. Også i nabolandet Belgia var det protester..

NRK - 29 jun 23 kl. 23:51

Politiprotester sprer seg til Belgia

Også i Belgia er det registrert sammenstøt mellom politi og ungdommer som protesterer mot drapet på en 17-åring i Paris. Torsdag kveld ble 15 personer arrestert etter voldelige sammenstøt i sentrum av hovedstaden, melder TV-kanalen RTBF. Urolighetene i Brussel oppsto etter at det ble arrangert en støttemarsj i solidaritet med de franske demonstrantene.

NRK - 01 aug 23 kl. 07:33

6 land har innfrt omsetningsstans for norsk elbillader

Flere andre land har fulgt Sverige og stanset salget av Easee sine ladestasjoner. Disse landene er Belgia, Nederland, Danmark, Island og sterrike, skriver Teknisk Ukeblad. Markedssjef Martin Langeland i Easee sier til avisen at de har konstruktive dialoger med tilsynsmyndigheter i Europa..

NRK - 01 aug 23 kl. 07:32

Seks land har forbode Easee sine ladeboksar

Seks land i Europa har n innfrt salsforbod for to av ladeselskapet Easee sine ladeboksar. Eesee har hovudkontor i Sandnes. Desse landa er Belgia, Nederland, Danmark, Island og Austerrike, skriv Teknisk Ukeblad.

NRK - 30 jul 23 kl. 10:27

Dennis Hauger disket i Belgia

Dennis Hauger havnet i store problemer på førsterunden og ble til slutt disket i hovedløpet i Formel 2 i belgiske Spa-Francorchamps søndag. Nordmannen startet som nummer fem, men tapte umiddelbart et par plasser på de første meterne. Vondt skulle bli til verre da han ble påkjørt av en annen bil inne på førsterunden.

E24 - 27 jul 23 kl. 16:47

Belgias statsminister tok grep for å redde billøp

Lille Belgia kjemper mot store pengeinteresser for å bevare deres Formel 1-løp. Landets store lobbyist er statsminister Alexander De Croo..

VG - 19 jun 23 kl. 13:19

Krangel i Belgia-troppen – Courtois forlot samlingen

Belgia-keeper Thibaut Courtois har forlatt troppen før EM-kvalifiseringskampen mot Estland, angivelig fordi han ikke fikk være kaptein mot Østerrike i helgen..

Aftenposten - 16 jun 23 kl. 17:06

Wærenskjold til topps på tempoen i Belgia

U23-verdensmesteren fra 2022, Søren Wærenskjold (23), slo til med seier på den tredje etappen av Belgia Rundt..

VG - 16 jun 23 kl. 17:06

Wærenskjold til topps på tempoen i Belgia

U23-verdensmesteren fra 2022, Søren Wærenskjold (23), slo til med seier på den tredje etappen av Belgia Rundt..

NRK - 16 jun 23 kl. 06:36

78 døde katter og hunder funnet i frysere i hus i Belgia

Dyrevelferdstjenesten skulle redde 25 katter fra et hus i Belgia. Inne i boligen fant de levningene av 75 katter og tre hunder i flere frysere. Noen av dyrelikene var gått i oppløsning og manglet øyne.

VG - 15 jul 23 kl. 20:42

Narve Gilje Nordås klarte VM-kravet på 5000 meter

Sandnes-løperen Narve Gilje Nordås forbedret sin personlige rekord på 5000 meter med over ti sekunder i Belgia lørdag og kom dermed under VM-kravet.

VG - 10 jun 23 kl. 17:45

Norgesmesteren viste krefter før Tour de France – vant i Belgia

Uno-X-syklisten Rasmus Fossum Tiller (26) vant éndagsrittet Dwars door het Hageland i Belgia for annen gang lørdag..

NRK - 05 jul 23 kl. 12:32

EU: Både politi- og protestvold er et problem i Frankrike

Vold i Frankrike, utført av både politibetjenter og demonstranter som driver med plyndring, utgjør problemer for landet, mener EU-kommissær Didier Reynders. I et radiointervju med belgiske RTBF sier Reynders at han synes voldsnivået som har oppstått i Frankrike i kjølvannet av økte levekostnader, pensjonsreformen og forrige ukes politidrap på en tenåring, er slående. – Dette må virkelig ses på fordi det utgjør et problem, sier EUs justiskommissær, som tidligere var statsminister i Belgia.

NRK - 04 jul 23 kl. 16:53

Frankrike overfører beslaglagte penger til Libanon

Det franske rettsvesenet har besluttet at penger som er beslaglagt fra Libanons sentralbanksjef, skal overføres til den libanesiske staten. Beslutningen gjelder også beslaglagte midler fra flere personer med tilknytning til sentralbanksjef Riad Salameh, opplyser pressetjenesten til Libanons fungerende justisminister Henry Khoury tirsdag. I fjor kunngjorde det europeiske justissamarbeidet Eurojust at rundt 120 millioner euro i libanesiske midler var beslaglagt.

E24 - 01 jul 23 kl. 20:11

Mens renten stiger, flytter Baltzersen fra Finanstilsynet til Belgia

I et svakt øyeblikk ga Finanstilsynets sjef Morten Baltzersen råd om å lette på lånekravene under pandemien. Det angrer han på..

VG - 01 jul 23 kl. 13:36

Motorsport-talentet Dilano van 't Hoff (18) døde i ulykke

Det nederlandske motorsport-talentet Dilano van 't Hoff er død etter en ulykke under et løp i Spa-Francorchamps i Belgia lørdag morgen..

Klartale - 30 jun 23 kl. 08:45

Derfor brenner Frankrike

Frankrike raser. Natt til fredag var det mer uro. Årsaken er at politiet drepte en 17-åring.

NRK - 24 apr 23 kl. 14:21

Norge forhandler med Belgia om CO2-lagring

Norge og Belgia diskuterer en avtale om lagring av CO2. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte Belgias statsminister i Gent mandag. – Vårt mål er å inngå en avtale med Norge om transport og permanent lagring av CO2 så raskt som mulig, sier Belgias statsminister Alexander De Croo til TV 2.

NRK - 27 maj 23 kl. 00:20

Løslatt hjelpearbeider tilbake i Belgia

Den belgiske hjelpearbeideren Olivier Vandecasteele (41) er løslatt etter en utvekslingsavtale med Iran, bekrefter myndighetene. Sent fredag var han på plass igjen i Belgia. Vandecasteele ble møtt på militærbasen Belsbroek nær Brussel av foreldrene, søsteren og andre familiemedlemmer.

NRK - 26 maj 23 kl. 12:22

Iran og Belgia skal være i gang med fangeutveksling

Utvekslede fanger fra Iran og Belgia er fredag på vei hjem, ifølge myndighetene i Oman. Det kan dreie seg om en bombedømt iraner og en belgisk hjelpearbeider. Avtalen ble kunngjort på statlig TV i Oman fredag formiddag.

NRK - 25 jun 23 kl. 04:36

Skulptur av Julian Assange satt opp utenfor Parlamentet i London

En bronseskulptur av WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange og de to varslerne Edward Snowden og Chelsea Manning har blitt satt opp utenfor Parlamentet i London. Skulpturen ble avduket som del av en pågående kampanje for Assanges løslatelse, skriver The Guardian. Statuene av de tre kjente varslerne er plassert på hver sin stol.

Klartale - 22 jun 23 kl. 14:00

Likestillingen i verden går sakte

Arbeidet med likestilling mellom kvinner og menn i verden har stanset opp. Det viser rapporten Global Gender Gap Report. Den er laget av Verdens økonomiske forum (WEF).

Klartale - 22 jun 23 kl. 06:00

Hvor farlig er egentlig atomvåpen?

Russlands krig i Ukraina skaper på nytt frykt for atomvåpen. Og nå skal Russland ha sendt atomvåpen til nabolandet Belarus.– Vi har missiler og bomber, hevder presidenten i Belarus.

NRK - 21 jun 23 kl. 17:10

EU-parlamentariker tiltalt for korrupsjon og utlevert

EU-parlamentarikeren Andrea Cozzolino, som granskes for sin rolle i korrupsjonsskandalen Qatargate, er blitt utlevert til Belgia. Italieneren er tiltalt for offentlig korrupsjon og hvitvasking. Han meldte seg for belgisk politi, men ble løslatt under visse vilkår, ifølge Reuters.

NRK - 13 jun 23 kl. 14:08

Siktet for å ha svindlet den danske stat for 320 millioner

En britisk statsborger er siktet for å ha svindlet den danske stat for 320 millioner danske kroner, skriver DR. To amerikanske pensjonsplanleggere og to europeiske investorer skal ha ved 150 tilfeller ha søkt om å få tilbakebetalt utbytteskatt de hevdet å ha betalt i Danmark. Briten skal ha vært den sentrale bakmannen, ifølge politiet.

NRK - 05 maj 23 kl. 10:19

Al Qaida-medlem gripen i Belgia

Belgisk politi har gripe ein irakar som har vore busett i Belgia sidan 2015, og som er mistenkt for fleire bombeangrep i Bagdad i 2009 og 2010. Minst 376 personar blei drepne og over 2300 såra i angrepa. Mannen blei gripen 3.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com