NRK > Nyheter

Monday, 22 April, 19:10

NRK - 20 nov 23 kl. 15:15

Covid-19 ikke lenger en allmennfarlig sykdom

Covid-19 skal ikke lenger regnes som en allmennfarlig smittsom sykdom i Norge. Helse- og omsorgsdepartementet har vedtatt en endring i forskrift om allmennfarlige smittsomme sykdommer som fjerner covid-19 fra denne sykdomslisten. Samtidig oppheves covid-19-forskriften. – Dette er en merkedag. Vi støtter anbefalinger fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet om at covid-19 ikke lenger oppfyller smittevernlovens kriterier for å klassifiseres som en allmennfarlig smittsom sykdom.
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Ingvild Kjerkol

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Covid-19, ikke, lengeren , allmennfarlig, sykdom
NRK - 26 sep 23 kl. 16:26

Svenske medier om E6-raset: Ikke lenger mistanke om miljøkriminalitet

Svensk påtalemyndighet mistenker ikke lenger miljøkriminalitet i forbindelse med raset på E6 nord for Göteborg, melder svenske medier. Flere svenske medier meldte mandag at klassifiseringen av etterforskningen var endret fra «allmennfarlig ødeleggelse» til mistanke om miljøkriminalitet. Tirsdag er dette igjen endret, ifølge SR-kanalen P4 Väst.

Klartale - 29 mar 24 kl. 06:00

Året du er født skal bestemme når du kan slutte å jobbe

Det kommer nye pensjonsregler. I Stortinget har flertallet av partiene blitt enige om et pensjonsforlik. De nye pensjonsreglene sier blant annet at alle født fra og med 1964 må jobbe lenger.

Dagbladet - 20 nov 23 kl. 15:21

Covid-19 fjernet fra liste: - En merkedag

Covid-19 er ikke lengre ansett som en allmennfarlig smittsom sykdom. Samtidig fjernes forskriften for smitteverntiltakene under pandemien..

VG - 20 nov 23 kl. 15:27

Helsedepartementet: Covid-19 er ikke lenger en allmennfarlig smittsom sykdom

Helse- og omsorgsdepartementet har vedtatt en endring som fjerner coronaviruset fra forskrift om allmennfarlige smittsomme sykdommer..

Klartale - 09 nov 23 kl. 13:02

Så lenge vil regjeringa at vi skal jobbe

Aldersgrensa for pensjon er i dag 67 år. Pensjons-utvalget har foreslått at grensa endres. Aldersgrensa skal være bevegelig, mener de.

NRK - 18 jan 24 kl. 13:20

FHI: Vinterens covid-19-bølge er på retur

Både influensa og covid-19 er på retur, og det er blitt færre positive prøver og innleggelser siden nyttår, viser FHIs ukesrapport. Antallet nye innleggelser med laboratoriebekreftet covid-19 har gått ned siden uke 50. I uke 2 var det registrert 211 innleggelser, etter 345 i uke 1, opplyser Folkehelseinstituttet.

NRK - 09 nov 23 kl. 12:59

FHI: Vinterens bølge av covid-19 er i full gang

Vinterens bølge av covid-19 er i full gang, slår Folkehelseinstituttet fast i sin ukerapport. – Videre økning forventes de neste ukene. Det haster derfor å få vaksinert eldre og personer i risikogrupper, skriver FHI i sammendraget for rapporten fra uke 43 og 44.

NRK - 25 jan 24 kl. 13:38

FHI: Influensasesongen fortsetter

Sesongens influensautbrudd fortsetter. Aktiviteten er relativt stabil etter nedgang de siste ukene, viser FHIs ukesrapport. Vinterens bølge av covid-19 er på retur, mens det de siste ukene har vært en økning av RS-virus infeksjoner, melder Folkehelseinstituttet.

NRK - 30 mar 24 kl. 05:49

En eksplosjon og et kraftig smell i Sverige - ingen meldt skadde

Det har vært to hendelser med kraftige smell i Sverige natt til lørdag, kun den ene beskrives så langt som en eksplosjon. Et kraftig smell er hørt nord for Stockholm i Åkersberga, og en eksplosjon har skjedd lenger sør i Värnamo i Jönköping. Det er så langt ikke meldt om skadde.

Aftenposten - 02 nov 23 kl. 19:20

Er det mulig å få long covid uten å ha hatt covid?

Er det mulig å få long covid uten å ha hatt covid?.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Vestre til TV 2: – Hadde selv privat helseforsikring

Mandag skrev TV 2 at helseminister Jan Christian Vestre tegnet private helseforsikringer til sine ansatte i selskapet Vestre AS i 2018. Nå bekrefter han til kanalen at avtalen også omfattet ham selv mens han var daglig leder. – Jeg har nå undersøkt dette nærmere og kan bekrefte at Vestre AS innførte en avtale om helseforsikring i 2018 da jeg var daglig leder.

NRK - 30 minutter siden

FN-rapportør: Gazas helsevesen fullstendig utslettet

Israels krigføring i Gaza er en krig mot retten til medisinsk behandling og har utslettet helsevesenet, sier FN-rapportør Tlaleng Mofokeng mandag. Hun er en uavhengig ekspert som er utnevnt av FNs menneskerettighetsråd, men som ikke uttaler seg på vegne av FN. – Dette har fra starten av vært en krig mot retten til helsetilbud og forsvarlig behandling.

NRK - 1 time siden

Tyskland: Tre personer siktet for spionasje for Kina

Tysk politi har pågrepet og siktet tre tyske statsborgere for spionasje til fordel for Kina, opplyser påtalemakten i en pressemelding. To menn og en kvinne er siktet for å ha overlevert sensitiv teknologi, som kan bli brukt til militære formål, til den kinesiske etterretningstjenesten MSS. Politiet har gjennomsøkt både boligene og arbeidsplassene til de tre og gjort flere beslag, ifølge pressemeldingen.

NRK - 1 time siden

TV-tårn har kollapset i Kharkiv

Et TV-tårn i den ukrainske byen Kharkiv har blitt truffet som følge av et russisk luftangrep, melder Reuters. En AFP-journalist på stedet melder at store deler av tårnet har kollapset. Det skaper store signalproblemer i området..

NRK - 2 timer siden

FN-rapportør mener Israel bevisst påfører hungersnød i Gaza

Tlaleng Mofokeng, FNs spesialrapportør for rett til helsetjenester, har mandag holdt pressekonferanse i Geneva om helsesituasjonen på Gazastripen. Her kommer hun med harde ord mot Israel. – Ikke bare dreper og forårsaker Israel uopprettelig skade mot palestinske sivile med sine bombardementer, de og deres allierte påfører også bevisst og med vilje hungersnød, langvarig underernæring og dehydrering.

NRK - 2 timer siden

Alvorlig skadet etter arbeidsulykke på Tysnes

En mann er alvorlig skadet etter å ha fått den ene hånden inn i en vedkløyvemaskin på Tysnes, melder politiet. Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med vedhogst. Mannen var våken og bevisst da nødetatene kom frem.

NRK - 3 timer siden

TV 2: Jan Christian Vestre tegnet privat helseforsikring for sine ansatte

Ansatte i møbelprodusenten Vestre AS fikk privat helseforsikring mens nåværende helseminister Jan Christian Vestre (Ap) var leder i bedriften. Det skriver TV 2. Vestre tiltrådte fredag som regjeringens nye helseminister.

NRK - 3 timer siden

En person skadet etter brann i hyttefelt i Åmli

En hytteeier skal ha fått brann og røykskader etter brann mellom hytter i et hyttefelt i Skjeggedal i Åmli. Han får nå hjelp fra ambulansepersonell på stedet. Brannvesenet begynner å få kontroll på brannen som har spredt seg over flere hundre kvadratmeter.

NRK - 3 timer siden

TV2: Jan Christian Vestre tegnet privat helseforsikring for sine ansatte

Ansatte i Vestre AS fikk privat helseforsikring mens nåværende helseminister Jan Christian Vestre (Ap) var leder i bedriften. Det skriver TV2. Vestre tiltrådte fredag som regjeringens nye helseminister.

NRK - 3 timer siden

19-åring siktet for to gullsmedran

En 19 år gammel mann er siktet for å ha ranet gullsmed David-Andersen i Oslo sentrum, samt en gullsmed i Bergen forrige måned. Vest politidistrikt har siktet en 19 år gammel mann med utenlandsk statsborgerskap for et gullsmedran hos Van Bergen på Bryggen i Bergen fredag 22. mars, skriver TV 2.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com