NRK > Nyheter

Saturday, 24 September, 19:13

NRK - Igår: 11:56

Minst 73 mennesker druknet utenfor Syria

Tallet på omkomne har steget til minst 73 etter at en båt fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten, opplyser regjeringen i Beirut, ifølge AFP. 20 overlevende ble reddet etter at migrantbåten sank, ifølge Libanons transportminister Ali Hamieh. – Vi mener sjansen for å finne flere overlevende, er liten på dette tidspunktet, sier Hamieh fredag. Han har fått opplyst fra syriske myndigheter at det er fem eller seks libanesere blant de overlevende. Hamieh sier at mer enn hundre mennesker, for det meste libanesere og syrere, var om bord i den lille båten.
Les mer på NRK


Les mer om:
Libanon, Beirut, AFP, Libanons, Ali Hamieh, Hamieh, Middelhavet, Tartus, Syria

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Minst 73 mennesker, druknet, utenfor, Syria
Klartale - 02 aug 22 kl. 08:25

15 personer druknet i juli

Juli er den måneden der flest personer drukner i Norge. I år druknet 15 personer. Det viser Redningsselskapets statistikk.

Klartale - 01 jul 22 kl. 08:25

Seks personer druknet i juni

– Det er gledelig at innledningen til sommeren har gitt lavere drukningstall enn tidligere år, sier Tanja Krangnes. Hun er fagsjef for druknings-forebygging i Redningsselskapet.Krangnes sier at seks druknings-ulykker likevel er seks for mye.

NRK - 01 jul 22 kl. 07:52

Seks personer druknet i juni

Seks mennesker omkom i drukningsulykker i juni, noe som er de laveste juni-tallene på mange år. I første halvår druknet totalt 33 personer, ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk. – Det er gledelig at innledningen til sommeren har gitt lavere drukningstall enn tidligere år.

Klartale - Igår: 13:04

Minst 61 mennesker druknet utenfor Syria

Båten gikk ned i Middelhavet torsdag. Det var utenfor kysten av den syriske byen Tartus. Over 150 migranter skal ha vært om bord.

NRK - Igår: 11:56

Minst 61 mennesker druknet utenfor Syria

Tallet på omkomne har steget til minst 61 etter at en båt fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten, opplyser regjeringen i Beirut. 20 overlevende ble reddet etter at migrantbåten sank, ifølge Libanons transportminister Ali Hamieh. – Vi mener sjansen for å finne flere overlevende, er liten på dette tidspunktet, sier Hamieh fredag.

NRK - 23 timer siden

Minst 77 mennesker druknet utenfor Syria

Tallet på omkomne har steget til minst 77 etter at en båt fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten. Dødstallet kan komme til å stige ytterligere. 20 overlevende ble reddet etter at migrantbåten sank, ifølge Libanons transportminister Ali Hamieh.

NRK - 15 sep 22 kl. 04:10

Migranter druknet utenfor Tyrkia

Tyrkiske myndigheter oppgir at fem barn og en kvinne druknet sørvest for Tyrkia etter at den greske kystvakten stanset båten de satt i og satte dem i livbåter utenfor kysten av Tyrkia. Ifølge den tyrkiske kystvakta ble en overfylt båt som var på vei fra Libanon til Italia med over 80 mennesker, avskåret av den greske kystvakta denne uka. De om bord skal ha blitt satt i fire livbåter sørvest for Tyrkia, som ifølge kystvakta begynte å drive.

Klartale - 11 maj 22 kl. 06:00

Syrere kjemper en kamp for å overleve

Russlands angrep på Ukraina påvirker hele verden. Blant annet så sliter Syria med å gi nok mat til folk. De hadde problemer med mat fra før av.

NRK - 20 jul 22 kl. 10:02

Syria bryter forbindelsene med Ukraina

Syria kutter alle forbindelser med Ukraina i støtte med sin nære allierte, Russland. Det skjer en måned etter at Ukraina brøt sine bånd med Syria. – Den arabiske republikken Syria har valgt å kutte sine diplomatiske bånd til Ukraina i samsvar med gjensidighetsprinsippet og som svar på beslutningen fra den ukrainske regjeringen, sier en tjenesteperson fra Syrias utenriksdepartement til nyhetsbyrået Sana.

NRK - 24 jul 22 kl. 22:11

16 mennesker skal være døde etter båtforlis utenfor Bahamas

16 mennesker fra Haiti skal ha druknet da båten de reiste med forliste utenfor Bahamas. Immigrasjonsminister Keth Bell på Bahamas sier til lokale medier at minst 21 personer har blitt reddet, og at 16 er døde. Alle de døde skal være haitiske statsborgere.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

700 arrestert i Russland

Russiske myndigheter har lørdag pågrepet over 700 mennesker som protesterte mot ordren som kom fra Putin, om delvis mobilisering av reservister til krigen i Ukraina. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 1 time siden

Tolvåring slått og lugga i heis

Ein tolv år gamal gut er slått, lugga og kalla stygge ting i ein heis i Loddefjord, melder politiet. Han vart og teke bilete av medan dette pågjekk. Eldre ungdommar på anslagsvis 13-14 år står bak ugjerninga, ifølgje politiet.

NRK - 1 time siden

Alle gjort rede for etter hyttebrann i Sunnfjord

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte i Sunnfjord. Alle i hytta er gjort rede for, opplyser politiet. Vest politidistrikt meldte klokken 17.

NRK - 1 time siden

Hyttebrann i Sunnfjord – uvisst om det er folk i hytta

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte i Sunnfjord. Det er ikke kjent om det er folk i hytta, opplyser politiet. Vest politidistrikt meldte klokken 17.

NRK - 1 time siden

Nasa avlyser oppskyting av månerakett på grunn av orkanfrykt

Nasa ser seg nødt til å utsette oppskytingen av måneraketten Artemis 1 enda en gang. Tirsdagens planlagte oppskyting er avlyst på grunn av uvær, heter det. To tidligere forsøk måtte avbrytes i siste øyeblikk, blant annet på grunn av drivstofflekkasjer som det ikke lyktes å fikse i tide.

NRK - 2 timer siden

77-åring funnet omkommet

Den 77 år gamle mannen som ble meldt savnet torsdag formiddag i Ringebu i Innlandet ble lørdag formiddag funnet omkommet. Det melder politiet på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Arizona vil gjeninnføre abort-forbud fra 1864

Arizona kan håndheve et nær totalforbud mot abort som ikke har vært brukt på 50 år, slår en amerikansk dommer fast. Delstatens justisminister jubler. Det hvite hus omtaler rettskjennelsen i Arizona som «katastrofal, farlig og uakseptabel».

NRK - 2 timer siden

Jonas Gahr Støre takker Svindal

Statsminister Jonas Gahr Støre takker den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal for åpenheten om sin kreftsykdom. – Aksel følte en endring i kroppen, oppsøkte lege, fikk beskjed om at han hadde testikkelkreft og rask behandling på sykehus. Han skriver at menn bør bli flinkere til å snakke om egen helse.

NRK - 2 timer siden

Lærerstreiken: Partene møtes igjen hos Riksmekleren søndag

Lørdag ettermiddag var partene i lærerstreiken tilbake hos Riksmekleren for å prøve å finne en løsning på den fastlåste konflikten. Møtet er ferdig for dagen, men vil forsette på søndag..

NRK - 3 timer siden

Brente hijaber i stor markering mot Iran foran Stortinget

Mange hundre personer møtte opp for å støtte iraneres kamp mot prestevelde og ufrihet foran Stortinget lørdag. Både hijaber og flagg ble satt i fyr. Bakteppet for demonstrasjonen var skjebnen til 22 år gamle Mahsa Amini, som døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, angivelig for feil bruk av hijab.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com