Syria

Sunday, 03 March, 20:27

Nyheter om Syria

NRK - 03 feb 24 kl. 12:42

Nærmere 40 drept i amerikanske angrep i Syria og Irak

Minst 39 mennesker, blant dem sivile, skal være drept i amerikanske angrep i Irak og Syria. Iraks statsminister fordømmer angrepene på det sterkeste. Ifølge USA angrep amerikanske styrker natt til lørdag 85 mål i Irak og Syria.

NRK - 03 feb 24 kl. 09:28

Syria krever at amerikanske styrker forlater landet

Syria krever at amerikanske styrker forlater landet etter at USA natt til lørdag angrep en rekke mål i landet. Syriske myndigheter reagerer sterkt på angrepet, som skal ha kostet et ukjent antall mennesker livet. – Flere sivile og soldater ble drept og andre ble såret i angrepet, som forårsaket betydelig skade både på privat og offentlig eiendom, heter det i en uttalelse fra den syriske militærledelsen.

NRK - I førrgår: 13:39

Tre skal være drept i israelsk angrep i Syria

Tre personer ble drept da Israel angrep en villa ved kysten i Syria, melder en observatørgruppe. Blant de drepte skal det være en iransk militærrådgiver. Det er tredje dag på rad Israel har angrepet mål i Syria.

NRK - 29 feb 24 kl. 02:30

Tre drept i tyrkisk droneangrep i Syria

Tre personer ble drept i et tyrkisk droneangrep mot en kristen milits nordøst i Syria, opplyser en kurdisk tjenestemann og en observatørgruppe, skriver NTB. Flere personer, også sivile, ble såret da tyrkiske droner angrep den kristen militsen og politistyrken Sutoro, som jobber for de USA-støttede kurdiske selvstyremyndighetene nord og øst i Syria..

NRK - 05 feb 24 kl. 08:29

Fem kurdere skal være drept i angrep på amerikansk base i Syria

Fem krigere fra de kurdiske demokratiske styrkene (SDF) skal ha blitt drept i et angrep på en amerikansk base øst i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR. Natt til mandag ble den største amerikanske basen i Syria, som ligger ved Al-Omar-oljefeltet, angrepet med droner, ifølge gruppa. London-baserte SOHR, eller Syrian Observatory for Human Rights, får sine opplysninger fra et kildenettverk i Syria.

NRK - 05 feb 24 kl. 08:29

Seks kurdere skal være drept i angrep på amerikansk base i Syria

Seks krigere fra de kurdiske demokratiske styrkene (SDF) skal ha blitt drept i et angrep på en amerikansk base øst i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR. Natt til mandag ble den største amerikanske basen i Syria, som ligger ved Al-Omar-oljefeltet, angrepet med droner, ifølge gruppa. London-baserte SOHR, eller Syrian Observatory for Human Rights, får sine opplysninger fra et kildenettverk i Syria.

NRK - 20 jan 24 kl. 15:32

Ti drept i luftangrep mot Damaskus

Et mulig israelsk angrep mot en bygning i Damaskus har tatt livet av ti personer, blant dem fire medlemmer av Irans revolusjonsgarde. – Dødstallet steg fra seks til ti etter at døde som fortsatt var fanget under ødeleggelsene, ble funnet, sier direktør i Syrian Observatory for Human Rights, Rami Abdulrahman, til AFP. Eksilgruppen er basert i Storbritannia og henter informasjon fra et nettverk av kilder i Syria.

NRK - 30 dec 23 kl. 01:57

Israel gjengjelder rakettangrep fra Syria

Det israelske forsvaret (IDF) gjennomførte natt til lørdag angrep i Syria etter at to raketter ble skutt fra Syria og falt ned i Israel. Luftvernsirenene gikk av i den nordlige delen av Israel fredag kveld og to raketter som ble skutt fra Syria, falt ned på et åpent område, står det i en uttalelse fra IDF natt til lørdag. – IDF angriper mål der rakettene ble skutt fra, legger IDF til.

NRK - 13 feb 24 kl. 19:18

Syriske soldater drept i IS-angrep

Ni syriske soldater ble drept i et angrep utført av jihadister fra ekstremistgruppen IS i Badia-ørkenen tirsdag, sier observatørgruppen SOHR. Ytterligere tre soldater ble såret i angrepet, som skjedde øst i provinsen Hama i det sentrale Syria, opplyser Syrian Observatory for Human Rights. IS har trappet opp angrepene i Syria de siste månedene, særlig i Badia-ørkenen, som strekker seg fra utkanten av hovedstaden Damaskus til grensen mot Irak.

NRK - 03 feb 24 kl. 17:07

Russland krever hastemøte i Sikkerhetsrådet etter amerikanske angrep i Syria og Irak

Hasteinnkallingen lørdag er i forbindelse med de amerikanske angrepene i Syria og Irak fredag kveld, melder AFP. – Vi krever nå et hastemøte i FNs sikkerhetsråd i forbindelse med trusselen mot fred og sikkerhet skapt av amerikanske angrep på Syria og Irak, skriver Moskvas FN-diplomat, Dmitrij Polyansky, i sosiale medier..

NRK - 03 feb 24 kl. 09:25

Væpnede grupper i Irak og Syria sier de har angrepet base med vestlige soldater

Den væpnede gruppen Islamic Resistance in Iraq sier de har angrepet Al-Harir-basen i Nord-Irak, melder Reuters. Samtidig skriver NTB at en base i Irak og en base i Syria er angrepet av Iran-støttede militsgrupper. Militskilder opplyser til Al Jazeera at de i morgentimene angrep al-Tanf-basen i Syria og Ain al-Asad-basen vest i Irak.

NRK - 03 feb 24 kl. 09:25

Væpnede grupper i Irak og Syria sier de har angrepet baser med vestlige soldater

Den væpnede gruppen Islamic Resistance in Iraq sier de har angrepet Al-Harir-basen i Nord-Irak, melder Reuters. På basen er det amerikanske soldater. Samtidig skriver NTB at en base i Irak og en base i Syria er angrepet av Iran-støttede militsgrupper.

NRK - 02 feb 24 kl. 22:17

USA har startet gjengjeldelsesangrep i Syria og Irak

USA har startet gjengjeldelsesangrep mot mål i Syria og Irak, etter angrepet som tok livet av tre amerikanske soldater og skadet rundt 40 i Jordan, skriver Reuters. Nyhetsbyrået siterer tre amerikanske tjenestepersoner. Det amerikanske forsvarsdepartement Pentagon har så langt ikke kommentert opplysningene, men TV-kanalen Fox News siterer en tjenestemann i forsvarsdepartementet på at de har satt i gang angrep på flere ulike plattformer, skriver AFP.

NRK - 02 feb 24 kl. 22:17

USA har startet hevnangrep i Syria og Irak

USA har startet hevnangrep mot mål i Syria og Irak, etter angrepet som tok livet av tre amerikanske soldater og skadet rundt 40 i Jordan, skriver Reuters. Nyhetsbyrået siterer tre amerikanske tjenestepersoner. Nyhetsbyrået skriver at USA har utført luftangrep mot minst 125 mål.

NRK - 02 feb 24 kl. 21:55

Seks pro-iranske krigere skal være drept i amerikansk angrep i Syria

De seks pro-iranske krigerne skal ha blitt drept i angrep øst i Syria. Angrepet skal være utført av USA, ifølge AFP som viser til en uttalelse fra eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Tre andre personer som ikke er syrere skal også være drept i angrepet.

NRK - 02 feb 24 kl. 21:49

Jordskjelvet i Tyrkia og Syria krevde nærmere 60.000 liv

Det kraftige jordskjelvet som rammet grenseområdet mellom Tyrkia og Syria for ett år siden, krevde flere liv enn tidligere anslått, ifølge tyrkiske myndigheter. 53.537 mennesker omkom i skjelvet på tyrkisk side av grensa, nesten 3000 flere enn tidligere anslått, opplyser innenriksdepartementet i Tyrkia fredag.

NRK - 31 dec 23 kl. 13:39

SOHR: Over 4300 drept i krig i Syria i år

Over 4360 personer er drept i krig i Syria i løpet av 2023, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Det er en økning på 14 prosent fra året før. Tallet inkluderer både sivile og militære tap.

NRK - 28 feb 24 kl. 21:09

Israelsk rakettangrep mot område sør for Damaskus

Israel angrep sent onsdag proiranske baser sør for Syrias hovedstad Damaskus med raketter, opplyser britisk-baserte SOHR. Syrian Observatory for Human Rights sier at to baser tilhørende Hizbollah og iranske militser i Sayyidah Zaynab og Basatin, sør for Damaskus, ble truffet. Angrepet er det 17.

NRK - 25 feb 24 kl. 10:26

Syria: Skal ha skutt ned syv droner

Syrisk forsvar skal ha skutt ned syv droner på vei mot militære mål i byene Hama og Idlib, melder Reuters. De to byene ligger omtrent en time fra hverandre i kjøreavstand, vest for den syriske hovedstaden Aleppo. Statlige medier sier det er «terrorister» som står bak droneangrepet..

NRK - 23 feb 24 kl. 11:24

Britisk fremmedkriger tapte ankesak

Shamina Begum tapte ankesaken om britisk statsborgerskap. Hun ble fratatt statsborgerskapet etter at hun vervet seg til IS og reiste til Syria som 15-åring. Begums advokater har hevdet i retten at hun ble utsatt for menneskesmugling..

NRK - 07 feb 24 kl. 21:18

Militsleder drept i amerikansk droneangrep i Bagdad

Flere medlemmer av en Iran-støttet militsgruppe skal være drept i et droneangrep i Irak. En amerikansk kilde sier at USA sto bak angrepet. Nyhetsbyrået AP har snakket med en ikke navngitt amerikansk embetsperson som bekrefter meldinge.

NRK - 06 feb 24 kl. 05:27

Russland anklager Biden for å bruke Syria-angrep

I FNs sikkerhetsråd har Russland anklaget USA for å bruke angrep mot Irak og Syria for å redde Biden-administrasjonens renommé i forkant av presidentvalget. Dette var tema i rådet mandag. Russland, som er Syrias nærmeste allierte, tok initiativ til møtet, og landet mener at USA også bruker angrepene for å opprettholde sin globale dominans.

NRK - 20 feb 24 kl. 17:31

FN med milliardhjelp til glemte kriser

FNs nødhjelpssjef lover drøyt én milliard kroner til sju glemte kriser i Afrika, Latin-Amerika og Midtøsten, men erkjenner at behovene er langt større, skriver NTB. Krigsherjede Kongo, Sudan og Syria får mest, drøyt 200 millioner kroner hver, og pengene hentes fra FNs sentrale nødhjelpsfond (CERF)..

NRK - 04 feb 24 kl. 01:16

Israel sier de har rammet tusenvis av Hizbollah-mål

Det israelske militæret (IDF) sier de har rammet 3400 Hizbollah-mål i Libanon og rundt 50 i Syria siden starten av krigen mot Hamas på Gazastripen i oktober. – Siden krigen startet har vi angrepet – fra bakken og fra luften – over 50 Hizbollah-mål på ulike steder i Syria, sier IDF-talsperson Daniel Hagari til mediene lørdag. Han legger til at over 3400 lignende angrep er utført sør i Libanon.

Klartale - 19 feb 24 kl. 12:31

Over 50 millioner barn på flukt i verden

Mer enn 10 millioner barn måtte flykte fra hjemmene sine i fjor. Det viser tall fra organisasjonen Redd Barna. Rundt 50 millioner er nå på flukt i verden.

NRK - 03 feb 24 kl. 10:35

Norske styrker ikke berørt av angrep i Irak

– Forsvaret har flere styrkebidrag i Midtøsten, og ingen av disse er berørt av angrepene i Syria og Irak. Vi gjør fortløpende sikkerhetsvurderinger for personellet vårt, sier oberstløytnant Stine Barclay Gaasland til NRK. Lørdag morgen har det kommet meldinger om flere angrep mot amerikanske baser i Midtøsten.

NRK - 03 feb 24 kl. 10:35

Norske styrker ikke berørt av angrep i Irak - avviser at angrep har funnet sted

– Forsvaret har flere styrkebidrag i Midtøsten, og ingen av disse er berørt av angrepene i Syria og Irak. Vi gjør fortløpende sikkerhetsvurderinger for personellet vårt, sier oberstløytnant Stine Barclay Gaasland til NRK. Hun avviser at Ain al-Asad-basen, hvor det befinner seg om lag 30 norske soldater, har funnet sted.

NRK - 03 feb 24 kl. 09:57

Forsvaret etter angrep i Irak: Vet ikke om norske soldater er berørt

Hanne Olafsen, talsperson ved forsvarets operative hovedkvarter, sier at de foreløpig ikke vet om at norske soldater er berørt av angrepene. – Forsvaret har flere styrkebidrag i Midtøsten, vi jobber med å finne ut hvordan situasjonen er. Vi gjør fortløpende sikkerhetsvurderinger for personellet vårt der nede.

NRK - 02 feb 24 kl. 23:26

Biden: Vårt svar begynte i dag og vil fortsette 

USAs president Joe Biden bekrefter i en pressemelding at han har gitt ordre om angrepene mot en rekke mål i Irak og Syria – I ettermiddag, på min ordre, angrep det amerikanske militæret mål og anglegg i Irak og Syria som den iranske revelusjonsgarden bruker til å angripe amerikanske styrker. Vårt svar begynte i dag og vil fortsette, sier Biden. – USA søker ikke konflikt i Midtøsten, eller noe annet sted i verden, men alle som prøver å skade oss skal vite dette.

Aftenposten - 02 feb 24 kl. 22:44

Reuters: USA i gang med hevnangrep i Syria og Irak - minst 125 mål angripes

USA gjennomførte fredag angrep i Irak og Syria, skriver nyhetsbyrået Reuters. Også CNN og AFP gjengir opplysningene..

NRK - 02 feb 24 kl. 10:37

Tre drept i rakettangrep mot Damaskus

Minst tre militssoldater er drept i et antatt israelsk rakettangrep mot mål sør i den syriske hovedstaden Damaskus, ifølge SOHR. – Et israelsk luftangrep var i morgentimene rettet mot en militærpost i Aqraba og en i al-Ghazlaniyah-området på veien til den internasjonale flyplassen i Damaskus. Postene var bemannet av den libanesiske Hizbollah-militsen, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

NRK - 01 feb 24 kl. 20:44

Medier: USA godkjenner angrep mot iranske mål i Irak og Syria

USA skal ha godkjent planer om angrep i Irak og Syria rettet mot iransk personell og anlegg etter at tre amerikanske soldater ble drept i et angrep søndag. Amerikanske tjenestemenn bekrefter overfor CBS at planene for et nær forestående angrep ligger klare. Tidslinjen for angrepene er imidlertid fortsatt uklar.

Klartale - 17 feb 24 kl. 06:00

– Det handler ikke bare om å forlate sitt hjemland

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 01 feb 24 kl. 15:47

USA godkjenner angrep mot iranske mål Irak og Syria

USA har godkjent planer for «flerdagers» angrep i Irak og Syria, melder Reuters. Angrepene gjelder flere mål, inkludert iransk personell og fasiliteter, ifølge amerikanske tjenestemenn..

NRK - 01 feb 24 kl. 15:47

USA godkjenner angrep mot iranske mål i Irak og Syria

USA har godkjent planer for et «flerdagers angrep» i Irak og Syria, melder Reuters. Angrepene gjelder flere mål, inkludert iransk personell og fasiliteter, ifølge amerikanske tjenestemenn. The Islamic Resistance i Irak, en paraplygruppe av Iran-støttede militante grupper, hevder de står bak det dødelig droneangrepet på en amerikansk militærleir i Jordan sist uke.

NRK - 15 feb 24 kl. 18:40

Ni menn funnet døde i båt utenfor kysten av Tunisia

Tunisias kystvakt bordet torsdag en båt som lå og drev i havet utenfor havnebyen Zarzis. Om bord fant de over 50 menn, ni av dem døde. Ifølge tunisiske medier begynte båten å ta inn vann etter å ha lagt ut fra nabolandet Libya med kurs for Europa.

NRK - 15 jan 24 kl. 02:44

Nye tyrkiske luftangrep i Syria og Irak

Tyrkia har på nytt gjennomført luftangrep mot kurdiske mål i Irak og Syria, opplyser forsvarsdepartementet i Ankara. Luftangrepene ble gjennomført ved 22-tiden lokal tid søndag kveld og var rettet mot 24 kurdiske militante mål nord i Syria, samt i de nordirakiske regionene Metina, Hakurk, Gara, Asos og Qandil, ifølge uttalelsen fra tyrkiske myndigheter. Forsvarsdepartementet i Ankara har ikke oppgitt hvor mange som ble drept eller såret i angrepene, og opplyser bare at det dreier seg om «mange militante».

NRK - 14 jan 24 kl. 06:55

Tyrkia med nye luftangrep i Syria og Irak

Tyrkia har gjennomført nye luftangrep i den nordlige delen av Syria og Irak. 25 kurdiske militante mål ble rammet, opplyser forsvarsdepartementet i Ankara. Luftangrepene var rettet mot kurdiske militante mål i det nordlige Syria, samt mot kurdiske militante mål i de nordirakiske regionene Metina, Hakurk og Qandil, og fant sted ved 21-tiden lokal tid lørdag, fremgår det av uttalelsen.

NRK - 29 jan 24 kl. 12:36

Eksplosjoner hørt i nærheten av helligdom i Syria

Det har blitt hørt flere eksplosjoner i nærheten av Sayida Zeinab-helligdommen like utenfor Damaskus i Syria, ifølge lokale medier. To personer skal være drept og flere såret, melder iranske statlige medier. En kilde i en iranskstøttet regional allianse sier til Reuters at det var snakk om et angrep mot et oppholdssted for medlemmer av Irans revolusjonsgarde.

Klartale - 29 jan 24 kl. 08:48

Tre amerikanske soldater drept i angrep

Tre amerikanske soldater er drept. Flere er såret. De ble truffet i et angrep med droner.

NRK - 28 dec 23 kl. 21:54

AFP: Israelsk luftangrep mot Syria

Statlege medium i Syria melder om det som skal vere israelske angrep nær hovudstaden Damaskus, melder AFP. Israel kommenterer sjeldan enkeltangrep retta mot Syria, men har ved fleire høve sagt at dei ikkje ønsker at Iran, som støttar Syrias president Bashar al-Assad, å få betre fotfeste der. Israel har intensivert angrepa mot Syria etter krigen mot Gaza starta 7.

NRK - 28 jan 24 kl. 18:51

Jordan: Angrepet kom fra Syria

Jordan sier at det dødelige angrepet på amerikanske tropper stammer fra Syria, det skriver AFP. Tre amerikanske soldater ble drept i et droneangrep som skal ha skjedd ved en amerikansk militærbase i Jordan natt til søndag. 34 personer sjekkes for hjerneskader.

NRK - 28 jan 24 kl. 17:25

CNN: Tre amerikanske soldater drept i droneangrep i Jordan

Tre amerikanske soldater ble drept og minst 25 ble skadet i et droneangrep på en amerikansk militærleir i Jordan natt til søndag, sa amerikanske tjenestemenn til CNN. Angrepet markerer første gang amerikanske soldater har blitt drept av fiendtlig ild i Midtøsten siden begynnelsen av Gaza-krigen. Det er uklart hvorfor luftvernet ikke klarte å avskjære dronen.

NRK - 28 jan 24 kl. 17:25

CNN: Tre amerikanske soldater drept i droneangrep i Jordan - 34 skadet

Tre amerikanske soldater ble drept og minst 34 ble skadet i et droneangrep på en amerikansk militærleir i Jordan natt til søndag, sa amerikanske tjenestemenn til CNN. Angrepet markerer første gang amerikanske soldater har blitt drept av fiendtlig ild i Midtøsten siden begynnelsen av Gaza-krigen. Det er uklart hvorfor luftvernet ikke klarte å avskjære dronen.

NRK - 28 jan 24 kl. 17:25

CNN: Tre amerikanske soldater drept i droneangrep i Jordan – 34 skadet

Tre amerikanske soldater ble drept og minst 34 ble skadet i et droneangrep på en amerikansk militærleir i Jordan natt til søndag, sa amerikanske tjenestemenn til CNN. Angrepet markerer første gang amerikanske soldater har blitt drept av fiendtlig ild i Midtøsten siden begynnelsen av Gaza-krigen. Det er uklart hvorfor luftvernet ikke klarte å avskjære dronen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com