Syria

Sunday, 04 December, 23:22

Nyheter om Syria

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 nov 22 kl. 13:29

Tyrkia anklages for å bidra til kolerautbrudd i Syria

Tyrkia anklages for å forverre koleraepidemien i Syria ved å hindre tilgangen på rent vann i områder som de selv ikke kontrollerer i Nord-Syria. Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) retter også kritikk mot det syriske regimet for å hindre at alle deler av Syria får nødvendig humanitær bistand og nødhjelp. Når det gjelder Tyrkia, har landet ifølge HRW bidratt til å forverre den akutte vannkrisen, som antas å være kilden til kolerautbruddet som nå sprer seg i Syria.

NRK - 23 nov 22 kl. 09:18

Tyrkia har angrepet flere hundre kurdiske mål i Irak og Syria

Tyrkias militære har angrepet over 470 kurdiske mål i Irak og Syria. Det sier Tyrkias forsvarsminister Hulusi Akar. Forsvarsministeren hevdet at 254 terrorister var drept.

NRK - 21 nov 22 kl. 10:42

Tyrkia: Minst to drept av granater avfyrt fra Syria

To personer er drept og seks såret i et angrep mot den tyrkiske byen Karkamis, som ligger like ved grensen til Syria, opplyser en tyrkisk guvernør. Det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu melder mandag at granatene ble avfyrt fra syrisk side av grensen. De skal ha truffet en skole og to hus i Karkamis, samt en lastebil ved en grenseovergang.

NRK - 30 nov 22 kl. 08:47

Norsk FN-topp advarer mot opptrapping i Syria

FNs spesialutsending til Syria, Geir O. Pedersen, ber om at konflikten mellom Tyrkia og væpnede kurdiske grupper umiddelbart må trappes ned. Oppfordringen kom da Pedersen deltok på et møte i FNs sikkerhetsråd i New York tirsdag.

NRK - 29 nov 22 kl. 22:58

USA advarer mot tyrkisk bakkeoperasjon i Syria

Fremskrittene som er gjort i kampen mot IS, vil stå i fare dersom Tyrkia går inn med bakkestyrker i Syria, advarer forsvarsdepartementet i USA. Tyrkia har gjennomført en rekke bombeangrep i Syria retter bombeeksplosjonen i Istanbul der seks mennesker ble drept. Tyrkia hevder at YPG og PKK sto bak angrepet, noe de kurdiske gruppene avviser.

NRK - 26 nov 22 kl. 18:52

Stanser kampen mot IS

Lederen for den USA-støttede SDF-militsen sier de avbryter alle operasjoner mot IS som følge av Tyrkias offensiv mot kurderne nord i Syria. Etter nesten en uke med tyrkiske luftangrep forbereder tyrkerne seg nå på en bakkeoffensiv, ifølge SDF-kommandant Mazloum Abdi. Han sier til pressen lørdag at tyrkisk-støttede syriske opprørere gjør seg klare til å delta i militæroperasjonene.

NRK - 22 nov 22 kl. 02:34

Tyrkia sier at 184 militante kurdere er «nøytralisert» i Syria og Irak

Tyrkias forsvarsminister sa mandag at rundt 184 kurdiske militante er satt ut av spill i en offensiv mot terrorisme i Nord-Syria og Nord-Irak. – Siden begynnelsen av operasjon Claw-Sword har 184 terrorister blitt nøytralisert av støttekjøretøy på bakken og fly, sa forsvarsminister Hulusi Akar ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu. Operasjonen, som startet tidlig på søndag, er rettet mot den syriskkurdiske militsen YPG og Det kurdiske arbeiderpartiet PKK i Nord-Irak og Nord-Syria.

NRK - 21 nov 22 kl. 13:04

Erdogan sier han vurderer bakkeoperasjon i Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia kan starte en bakkeoperasjon i Syria etter at flere angrep nord i landet den siste tiden. Både tyrkiske styrker og militante kurdere har utført angrep i regionen. – Det er ikke snakk om å begrense dette til kun å være en luftoperasjon, sa Erdogan da han kom hjem til Tyrkia etter et besøk i Qatar.

NRK - 04 nov 22 kl. 13:18

Tre danske kvinner tiltalt for terrorstøtte etter hjemkomst fra Syria

Tre kvinner på 33, 35 og 38 år er tiltalt etter en ny terrorparagraf i Danmark. Aktor mener de var koner og husmødre for IS-krigere i Syria. Dermed er de tiltalt for på denne måten å støtte en terrororganisasjon, heter det fra statsadvokatene i Viborg og København.

NRK - 5 timer siden

Demonstranter stormet guvernørkontor i Syria

To personer er drept i sammenstøt mellom politi og demonstranter sør i Syria. Protesten var rettet mot den dårlige økonomien og president Bashar al-Assad. Demonstrantene stormet et kontor tilhørende guvernøren i byen Sweida sør i landet, opplyser statlige syriske medier og øyenvitner, ifølge Reuters.

NRK - 01 dec 22 kl. 05:21

Flere syriske asylsøkere til Norge

I år er det kommet rundt 1500 asylsøkere fra Syria til Norge. 99 prosent får innvilget søknadene om beskyttelse i Norge, viser tall fra UDI. Det er særlig i høst at tallene har begynt å øke, melder Minerva.

Klartale - 13 okt 22 kl. 06:00

FN mener Finland har brutt rettighetene til barn i Syria

Finland har ansvaret. De har muligheten til å beskytte de finske barna i disse leirene. Det kan de gjøre ved å få sendt dem hjem til Finland.

Klartale - 28 okt 22 kl. 14:48

Mener terrordømt kvinne var offer for menneske­handel i Syria

Kvinnen ble dømt for å ha vært med i terrorgruppa Den islamske staten (IS). Hun reiste av egen vilje til Syria i 2013. Det gjorde hun for å bo sammen med sin norske ektemann.

Klartale - 11 nov 22 kl. 06:00

Frykter de må bo i leiren for alltid

– Det er en form for fengsel. Det finnes ikke noe frihet her, sier en person. Personen bor i den beryktede al-Hol-leiren i Syria.

NRK - 25 nov 22 kl. 13:25

Stoltenberg kommenterer Tyrkias terrorforsvar

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier Tyrkia har rett til å forsvare seg mot terror, men understreker at det må være forholdsmessig. Tyrkia er det Nato-landet som er utsatt for mest terrorangrep, sier Stoltenberg. Tyrkia startet denne måneden en offensiv mot kurdere i Syria og Irak etter terrorangrepet i Istanbul.

NRK - 25 nov 22 kl. 11:52

Tyrkia hevder å ha «nøytralisert» 326 militante kurdere

Tyrkia sier at 326 militante kurdere er «nøytralisert» – det vil si drept eller tatt til fange – så langt i landets offensiv nord i Syria og Irak. Forsvarsminister Hulusi Akar sier operasjonen fortsetter med luftangrep og bakkestøtte. Han avviser at et tyrkisk angrep rammet i nærheten av amerikanske soldater i Syria, slik USA tidligere har uttalt.

NRK - 25 nov 22 kl. 06:22

Kurdisk milits sier de kan bli nødt til å stanse vakthold av IS-leirer

Den kurdiske militsen som holder vakt ved leiren al-Hol i Syria, sier de kan bli nødt til å stanse vaktholdet om Tyrkia innleder en bakkeoffensiv der. SDF-militsen sier til BBC at de ikke lenger vil ha ressursene til å sikre al-Hol ved en tyrkisk offensiv. Tyrkia har angrepet leiren og andre mål i regionen etter å ha beskyldt kurdiske separatister, blant dem YPG-militsen, for å stå bak bombeangrepet i Istanbul 13.

NRK - 24 nov 22 kl. 19:58

Åtte drept i tyrkiske luftangrep mot Al-Hol-leiren

Tyrkia fortsetter luftangrepene mot kurdiske styrker i Nord-Syria. Åtte mennesker mistet livet i den beryktede Al-Hol-leiren, ifølge kurdiske styrker. – Åtte av våre krigere som hadde ansvar for å beskytte leiren, er drept i tyrkiske luftangrep, heter det i en uttalelse fra den kurdiske SDF-styrken torsdag.

NRK - 23 nov 22 kl. 18:48

Meldinger om tyrkisk luftangrep mot kurdiske sikkerhetsstyrker i Al-Hol-leiren

Tyrkiske kampfly angrep onsdag de kurdiske sikkerhetsstyrkene i Al-Hol-leiren i Syria, opplyser den kurdiske SDF-styrken og eksilgruppa SOHR. Ifølge FN rommer leiren 50.000 mennesker, hvorav rundt en femdel er utenlandske statsborgere.

NRK - 23 nov 22 kl. 11:14

Erdogan: Bakkeoperasjon vil starte når det passer best

Tyrkias president gjentar varselet om en bakkeoperasjon ved grensen mot Syria, men sier ikke noe konkret om når den eventuelt vil starte. – Våre operasjoner med fly, artilleri og droner er bare begynnelsen. Vi er mer bestemt enn noen gang på å ville sikre grensen i sør med en sikkerhetssone, sier Recep Tayyip Erdogan onsdag.

Aftenposten - 22 nov 22 kl. 16:24

Erdogan varsler bakkeoffensiv i Syria

USA advarer mot opptrapping etter at Nato-landet Tyrkia har igangsatt angrep mot kurdiske mål i Syria og varslet en ny….

NRK - 20 nov 22 kl. 16:50

Tyrkia med kraftige luftangrep mot Syria og Irak

Tyrkia har innledet kraftige luftangrep mot kurdiske militser i Syria og Irak. Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder at minst 31 personer er drept og minst 40 såret, mange av dem alvorlig, i til sammen 25 luftangrep. Angrepene rammet sent lørdag kveld landsbyer i Aleppo-provinsen og området ved byen Kobani.

NRK - 20 nov 22 kl. 13:34

Tyrkia med kraftige luftangrep mot Nors-Syria

Tyrkia har innledet kraftige luftangrep mot kurdiske militser i Syria og Irak. En kurdisk militærtopp sier han frykter krig. Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) melder at minst 27 personer er drept og 38 såret, mange av dem alvorlig, i til sammen 25 luftangrep.

VG - 20 nov 22 kl. 08:23

Tyrkia erklærer ny militæroffensiv mot kurdiske militser i Syria og Irak

Tyrkia har iverksatt en ny militæroperasjon mot kurdiske militser i Syria og Irak, opplyser landets forsvarsminister..

NRK - 20 nov 22 kl. 07:33

Tyrkia erklærer ny militæroffensiv mot kurdiske militser i Syria og Irak

Tyrkia erklærer ny militæroffensiv mot kurdiske militser i Syria og Irak, melder NTB..

NRK - 20 nov 22 kl. 00:29

Tyrkiske luftangrep mot flere byer i Syria

Tyrkia har gjennomført luftangrep mot flere byer, blant dem Kobani, nordvest i Syria, ifølge kurdiske styrker og den britiskbaserte eksilgruppen SOHR. – Kobani, byen som nedkjempet IS, er blitt utsatt for bombing av fly fra de tyrkiske okkupantene, står det i en melding på Twitter fra Farhad Shami, som er talsmann for den kurdiskledede syriske styrken SDF. Tyrkiske luftangrep har også rammet to tett befolkede landsbyer i den nordlige delen av Aleppo-provinsen, og i den nordøstlige provinsen Hasaka, ifølge Shami.

NRK - 18 okt 22 kl. 17:39

Lafarge idømt milliardbot for terrorfinansiering i Syria

Den franske sementgiganten Lafarge må betale 778 millioner dollar – tilsvarende 8 milliarder norske kroner – i bot for å ha støttet terrorgrupper under krigen i Syria. Selskapet må betale boten til det amerikanske justisdepartementet. Lafarge, som nå er en del av det sveitsiske selskapet Holcim, har erkjent å ha betalt store beløp til mellommenn i Syria for å sikre driften av sin fabrikk i landet i årene 2013 og 2014.

NRK - 18 nov 22 kl. 14:45

Husmorliv i IS-kalifat utløser terrordom mot dansk kvinne

En 35 år gammel dansk kvinne som levde om husmor i IS-kalifatet i Raqqa i Syria, er dømt til tre år fengsel i Danmark for å ha fremmet terror. Kvinnen er en av tre kvinner som ble hentet til Danmark fra en fangeleir i Syria i fjor. Hun ble fredag dømt ved retten i Esbjerg.

NRK - 01 nov 22 kl. 15:12

Nederland: Henter hjem kvinner og barn fra Syria

Nederland har besluttet å hente hjem tolv kvinner og 28 barn fra leirer i Nord-Syria, opplyser regjeringen. Det er den største gruppen Nederland tar hjem fra Syria fram til nå. – Kvinnene kommer til å bli pågrepet når de ankommer Nederland, og skal stilles for retten, ifølge et brev som landets utenriksminister og justisminister har sendt til nasjonalforsamlingen.

Klartale - 01 dec 22 kl. 08:51

1.500 syrere søker om asyl i Norge

I 2015 flyktet mange til Europa. Nesten 10.500 syrere ba Norge om beskyttelse.

NRK - 01 dec 22 kl. 01:13

IS-leder bekreftet drept

IS-leder Abu Hasan al-Hashemi al-Qurashi er drept, ifølge talsperson for ekstremistgruppen, Abu Omar al-Muhajir. Han opplyser ikke når eller hvor IS-toppen ble drept, men sier i en talemelding på Telegram at det skjedde i kamp. USAs militære bekrefter at al-Hashemi ble drept i Daraa-provinsen i sørlige Syria i midten av oktober av medlemmer av FSA-militsen.

Klartale - 30 nov 22 kl. 12:10

Tok imot flere kvote-flyktninger i Norge

Rundt 3.500 kvote-flyktninger fikk et sted å bo i Norge i 2021. Det er det høyeste antallet i løpet av ett år noensinne.

NRK - 14 nov 22 kl. 10:02

Tyrkisk politi hevder syrisk kvinne plantet Istanbul-bomben

Tyrkisk politi anklager en syrisk kvinne for å ha plantet bomben som drepte seks mennesker i sentrum av Istanbul søndag. De hevder også at hun har tilstått å ha fått ordren fra Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK). Tyrkiske myndigheter har lenge hevdet at terrorlistede PKK har såpass nære bånd til syriskkurdiske grupperinger at også de bør terrorlistes av vestlige land.

NRK - 13 nov 22 kl. 20:56

Israelsk angrep mot syrisk militærflyplass

To soldater ble drept da Israel angrep en militær flyplass nær byen Homs vest i Syria, ifølge syriske myndigheter. Tre andre skal ha blitt skadd i angrepet søndag. Det statlige syriske nyhetsbyrået Sana melder at det syriske luftforsvaret avfyrte flere raketter for å forsøke å stanse angrepet.

NRK - 09 nov 22 kl. 08:14

SOHR: 15 drept i angrep mot iranskstøttet milits i Syria

Rundt 15 mennesker er drept i et angrep mot en iranskstøttet militsgruppe øst i Syria, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Angrepet var rettet mot en kolonne med tankbiler og lastebiler med våpen og ammunisjon i Albu Kamal-området, nær grensa til Irak, ifølge meldingene. Det er ikke kjent hvem som står bak nattens angrep, men de amerikanske styrkene i området benekter at det er dem.

NRK - 09 nov 22 kl. 05:09

Meldinger om ti drepte i luftangrep i Syria

Minst 10 mennesker er drept i et luftangrep mot en kjøretøykolonne som fraktet drivstoff over grensen fra Irak til Syria, ifølge paramilitære grupper i området. Rundt 15 lastebiler i kolonnen ble truffett nær al-Qaim sent tirsdag kveld, melder nyhetsbyrået AP. Det er ikke kjent hvem som sto bak angrepet, og opplysningene er ikke bekreftet fra annet hold, skriver NTB..

VG - 23 nov 22 kl. 21:34

Al-Hol-leiren skal ha blitt rammet i ny tyrkisk angrepsbølge

De mange tyrkiske luftangrepene mot kurdiske styrker i Nord-Syria skal onsdag ha truffet både en russisk base og sikkerhetsstyrkene i Al-Hol-leiren..

NRK - 23 nov 22 kl. 18:48

Tyrkia skal ha angrepet kurdisk leir

Et tyrkisk luftangrep skal ha blitt rettet mot kurdiske sikkerhetsstyrker i Al-Hol-leiren i Syria, ifølge SOHR og SDF, skriver NTB..

NRK - 07 nov 22 kl. 10:30

Leger Uten Grenser: Katastrofale forhold i al-Hol-leiren i Syria

Forholdene i al-Hol-leiren nordøst i Syria er katastrofale, fastslår Leger Uten Grenser (MSF). I en ny rapport beskrives leiren som et sted der vold og lovløshet kan herje fritt, samtidig som den humanitære situasjonen er svært dårlig. – Vi befinner oss mellom to branner: Sikkerhetsstyrkene og ekstremistene.

NRK - 22 nov 22 kl. 12:06

FN: 17 menn henrettet i Saudi-Arabia

De siste to ukene er 17 menn henrettet i Saudi-Arabia for narkotikaforbrytelser og smugling, ifølge FNs menneskerettskontor. Mennene som er henrettet, er fra Syria, Pakistan, Jordan og Saudi-Arabia, sier talsperson Elizabeth Throssell på en pressekonferanse i Genève, ifølge Reuters. De seneste henrettelsene har blitt utført siden 10.

NRK - 06 nov 22 kl. 01:04

Tyrkia er glad for at Sverige tar avstand fra syriske kurdere

Tyrkia er glad for at Sveriges regjering tar avstand fra syriske kurdere, sier president Erdogans talsperson Ibrahim Kalin. Bare dager før statsminister Ulf Kristersson reiser til Tyrkia for å møte president Recep Tayyip Erdogan, imøtekommer den nye regjeringen det tyrkiske kravet om å ta avstand fra kurdiske organisasjoner i Syria, mot å slippe Sverige og Finland inn i Nato. De syriskkurdiske organisasjonene YPG og PYD var USAs og Natos nære allierte i kampen mot IS i Syria.

Klartale - 21 nov 22 kl. 14:05

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak

Iran har angrepet kurdiske grupper i Irak. Kurdere er en folkegruppe uten stat. De bor blant annet i Irak, Iran, Tyrkia og Syria.

NRK - 05 nov 22 kl. 07:29

Den svenske regjeringen tar avstand fra kurdiske YPG og PYD

Den svenske regjeringen tar avstand fra kurdiske YPG og PYD, skriver Sveriges Radio. Bare dager før statsminister Ulf Kristersson (M) skal møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan, kommer det informasjon om at den svenske regjeringen ikke lenger har til hensikt å støtte den kurdiske militsen i Syria, YPG, og deres politiske gren, PYD-partiet. – Det er for nær forbindelse mellom disse organisasjonene og PKK, som er en terrorlistet organisasjon av EU, til at det er bra for forholdet mellom oss og Tyrkia, sier utenriksminister Tobias Billström (M) i et intervju med Sveriges Radio.

NRK - 20 okt 22 kl. 09:32

Frankrike henter hjem barn og kvinner fra Syria-leirer

Frankrike har repatriert 40 barn og 15 kvinner fra leirer i Syria som holder familiemedlemmer til mistenkte islamske jihadister. Det opplyser det franske utenriksdepartementet torsdag. Det er den største hjemhentingen på tre måneder, og kom kun en uke etter at Den europeiske menneskerettsdomstolen fordømte landet fordi det nektet å hente to kvinner internert i Syria.

NRK - 19 nov 22 kl. 07:53

Fire syriske soldatar drept i israelske luftangrep

Fire syriske soldatar er drepene og ein skadd etter israelske luftangrep mot sentrale og kysnære regionar i Syria, ifølgje syriske styresmakter..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com