Syria

Friday, 01 July, 15:57

Nyheter om Syria

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 27 maj 22 kl. 08:20

Tyrkia varsler ny offensiv i Syria

Tyrkia truer med en ny militæroffensiv i nabolandet Syria og hevder at dette er nødvendig for egen sikkerhet. Tyrkiske styrker og alliert milits kontrollerer fra før deler av det nordlige Syria, og president Recep Tayyip Erdogan varslet denne uka en ny militæroffensiv i området. Det tyrkiske sikkerhetsrådet diskuterte torsdag planen om å gjennomføre nye angrep mot den kurdiske YPG-militsen, som regnes som PKK-geriljaens forlengede arm i Syria.

NRK - 08 jun 22 kl. 19:10

USA advarer Tyrkia mot ny offensiv i Syria

USA er svært bekymret over Tyrkias trusler om å gjennomføre en ny militæroffensiv mot kurdisk milits nord i Syria. – Vi er dypt bekymret over den økende retorikken fra Tyrkia om mulige militære bevegelser nord i Syria, sier viseutenriksminister Barbara Leaf. Tyrkiske ledere har gjentatte ganger de siste ukene varslet en militæroffensiv mot den kurdiske YPG-militsen nord i Syria, som fikk støtte fra USA i kampen mot den ytterliggående islamistgruppa IS.

Klartale - 12 apr 22 kl. 09:50

Syrias barn trenger hjelp

Krigen i Syria har vart i over ti år. 6,5 millioner barn trenger humanitær hjelp. Det sier Unicef, som er en del av FN.

Klartale - I førrgår: 07:04

Nå sier Tyrkia ja til Sverige og Finland i Nato

Tirsdag kveld ble det raskt kalt inn til en pressekonferanse hos forsvars-samarbeidet Nato. Der sa Nato-sjef Jens Stoltenberg at Tyrkia har endret syn på svensk og finsk medlemskap.– I morgen vil de allierte lederne ta et valg om å invitere Sverige og Finland inn i Nato.

NRK - 11 jun 22 kl. 14:56

Elleve personer omkom i eksplosjon i Syria

Elleve personer ble drept og flere ble skadd da en landmine eksploderte i nærheten av byen Daraa sør i Syria, ifølge observatørgruppe. – Elleve mennesker, inkludert fem barn under 16 år og tre kvinner, døde og rundt 34 personer ble drept i eksplosjonen, opplyste Syrisk observatorium for menneskerettigheter. Flere av de skadde er i kritisk tilstand og de fleste av ofrene var arbeidere som høstet hvete, meldte det offisielle syriske nyhetsbyrået Sana.

NRK - 22 jun 22 kl. 10:46

Libanon får gass fra Egypt

Libanon har undertegnet en avtale med Egypt som skal forsyne landet med gass via Syria, noe som vil avhjelpe strømmangelen i landet. Avtalen med Egypt og Syria ble undertegnet tirsdag og vil ifølge Libanons energidepartement sikre innbyggerne ytterligere fire timer med elektrisitet daglig. Libanon har de siste to årene opplevd en dyp økonomisk krise, og mange av landets innbyggere har bare hatt strøm en time eller to daglig.

NRK - 16 jun 22 kl. 04:53

IS-leder skal være pågrepet i Syria

En høytstående IS-leder er pågrepet under en operasjon i Syria, sier den USA-ledede koalisjonen mot IS i en uttalelse. Koalisjonen navngir ikke den pågrepne i uttalelsen , men sier at mannen, som ble pågrepet torsdag, skal ha lang erfaring med produksjon av bomber og at han har vært en tilrettelegger som «ble en av gruppas toppledere i Syria». Videre heter det at ingen sivile ble skadd i operasjonen, ei heller noen av koalisjonens fly eller annet utstyr.

NRK - 28 jun 22 kl. 10:19

USA hevder at de har likvidert ledende jihadist

Det amerikanske militæret er «svært sikre» på at de har likvidert lederen for jihadistgruppa Hurras al-Din (HaD) i et droneangrep, melder AFP. Lederen Abu Hamzah al Yemeni reiste alene med motorsykkel da angrepet inntraff i Idlib-provinsen i Syria, opplyser USAs sentralkommando i en kunngjøring. Ingen andre ble drept i angrepet..

NRK - 11 maj 22 kl. 12:55

To hjemvendte IS-kvinner pågrepet i Sverige

To kvinner som reiste til Syria for å slutte seg til terrorgruppen IS, og tre barn har kommet tilbake til Sverige. Svensk politi har arrestert de to kvinnene. Kvinnene ble utvist av de kurdiske selvstyremyndighetene i det nordøstre Syria og ankom Sverige onsdag.

Klartale - 11 maj 22 kl. 06:00

Syrere kjemper en kamp for å overleve

Russlands angrep på Ukraina påvirker hele verden. Blant annet så sliter Syria med å gi nok mat til folk. De hadde problemer med mat fra før av.

NRK - 27 jun 22 kl. 01:23

Amnesty anklager Litauen

I en ny rapport anklager Amnesty Litauen for vilkårlig å holde tilbake migranter og torturere og trakassere dem. Ifølge Amnesty er tusener av mennesker holdt tilbake av litauiske myndigheter på vilkårlig vis og i fasiliteter som ligner militærleirer. Menneskerettighetsorganisasjonen har snakket med flere titalls migranter fra Kamerun, Kongo, Irak, Nigeria, Syria og Sri Lanka som sier at de er blitt tilbakeholdt ulovlig.

Aftenposten - 24 jun 22 kl. 22:42

Tyrkia vil tømme Syria for terrorister: – Vil gi Erdogan en stor seier på hjemmebane

Hva vil Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan oppnå med det?.

NRK - 08 jun 22 kl. 08:40

Tilstår å ha ledet kvinnelige IS-soldater

En kvinne fra Kansas i USA tilstår å ha ledet en bataljon med IS-kvinner i Syria. Hun tilstår også å ha planlagt angrep i USA, skriver BBC. Bataljonen hun ledet i Raqqa het Khatiba Nusaybah, og besto av kun kvinner.

Aftenposten - 05 jun 22 kl. 21:02

Tyrkia varsler ny invasjon av Syria: «Forbereder alle våre styrker»

President Erdogan beskriver en ny offensiv i Syria for å opprette en 30 kilometer dyp sikkerhetssone..

Klartale - 18 jun 22 kl. 06:00

Michael gikk for å gi frø til frøbanken på Svalbard

– Ingenting er umulig, sier Michael Haddad. Han er ambassadør for FN.Som seks år gammel ble Haddad lam.

NRK - 01 jun 22 kl. 15:32

Høyesterett skal behandle IS-anke

Høyesterett skal behandle anken fra den såkalte IS-kvinnen som ble hentet til Norge fra Syria med sine to barn i 2020. Den norsk-pakistanske kvinnen (31) ble tidligere i år dømt til to og et halvt års fengsel for deltakelse i terrorgruppa IS i Syria av Borgarting lagmannsrett. Retten mente imidlertid at kvinnen ble utnyttet til tvangsarbeid etter at ektemannen Bastian Vasquez døde og at hun var et offer for menneskehandel..

NRK - 01 jun 22 kl. 13:28

Tyrkia: Erdogan truer med ny offensiv i Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan truer igjen med å iverksette en ny militæroffensiv mot to kurdiskkontrollerte områder i Nord-Syria. Erdogan sier at offensiven vil være rettet mot kurdiske krigere, som Erdogan har stemplet som terrorister. De syriskkurdiske styrkene dominerte bakkestyrkene som nedkjempet IS ved hjelp av flystøtte fra blant annet USA.

NRK - 16 jun 22 kl. 18:59

Skip under russisk flagg har fraktet korn fra Ukraina

Skip som seiler under russisk flagg har de siste månedene fraktet korn fra Ukraina til Syria. Kornet er fra fjorårets sesong. Det meldte det amerikanske satellittselskapet Maxar torsdag, ifølge Reuters..

Klartale - 15 jun 22 kl. 16:00

Minst 12 land nekter å vise filmen «Lightyear»

«Lightyear» er den nyeste filmen fra Disney. Det er en animasjonsfilm om en av de viktigste figurene fra «Toy Story»-filmene, nemlig Buzz Lightyear.Filmen skal vise hva som skjedde med Lightyear før de andre filmene om Toy Story.

NRK - 10 maj 22 kl. 07:09

Norge skal bidra med 1,5 milliarder til Syria

Norge skal i år bidra med 1,5 milliarder kroner til de som er rammet av krigen både i Syria og i nabolandene, skriver Utenriksdepartementet i en pressemelding. 14,6 millioner syrere har akutt behov for humanitær hjelp og beskyttelse. I løpet av de siste 11 årene har Norge bidratt med over 16,5 milliarder kroner, skriver departementet.

NRK - 06 jun 22 kl. 21:21

Putin lover 750.000 kroner til døde soldaters familier

Russlands president, Vladimir Putin, underskrev mandag et dekret som lover 5 millioner rubler – tilsvarende 750.000 kroner – til medlemmer av nasjonalgarden som mister livet i kamper i Ukraina eller Syria. Det melder Tass, ifølge Reuters.

VG - 05 jun 22 kl. 18:36

Erdogan varsler ny militæroffensiv i Syria

Tyrkias president forbereder alle sine styrker på å gå inn på bakken i nabolandet nok en gang. Målet er å knuse den kurdiske militsen som er i kjernen av Nato-striden..

NRK - 05 jun 22 kl. 09:45

Jordansk militærfly styrtet

To piloter omkom søndag da et fly styrtet nord i Jordan under trening, de opplyser det jordanske forsvaret. Årsaken til ulykken skal være teknisk svikt. Treningsflyet styrtet i et øde område i Ramtha-regionen, nær Syria, melder Reuters..

NRK - 03 maj 22 kl. 13:42

Tyrkia vil sende én million syrere hjem

Tyrkia vil trappe opp retur av syrere som flyktet til landet i forbindelse med krigen. Det skjer samtidig som holdningen til syrerne er blitt langt mer negativ. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier tirsdag at myndighetene forbereder seg på å sende 1 million flyktninger tilbake til Syria på frivillig basis.

Klartale - 03 jun 22 kl. 09:48

Det kan bli politisk krise 100 dager før valget i Sverige

Det er valg i Sverige i høst. Men statsministeren truer med å slutte i neste uke. Årsaken er at mange flere partiet er lite fornøyd med hennes justisminister.

Klartale - 01 jun 22 kl. 08:30

Mange innvandrere vil ha mer oversatt informasjon

Det har vært stor forskjell på hvor mange som ble syke med korona i ulike grupper. Slik var det også med smitte. Det var en større andel av begge deler i ulike grupper innvandrere, ifølge tall fra Folkehelse-instituttet (FHI).

Klartale - 01 jun 22 kl. 06:00

Flyktninger fra andre land får fortsatt hjelp

Russlands angrep på Ukraina har ført til at mange må flykte. Norge måtte jobbe veldig mye for å kunne ta imot folk på flukt fra Ukraina.Har dette ført til at andre flyktninger må vente lenger?

NRK - 29 maj 22 kl. 17:29

Erdogan kritiserer SVT for intervju

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan er, ifølge SVT, misfornøyd med at kanalen har intervjuet den pro-kurdiske organisasjonen PYDs leder Salih Muslim. Muslim er leder for PYD i Syria, som er tilknyttet den pro-kurdiske YPG-militsen. Ifølge kanalen mener Erdogan at intervjuet med Muslim viser at Sverige ikke gjør det som skal til for at Tyrkia skal akseptere deres søknad om Nato-medlemsskap.

VG - 24 maj 22 kl. 23:00

Kurdisk leder i Syria: Mener IS kan styrke seg på Nato-krisen

Tidligere PYD-leder Salih Muslim er bekymret for hva som vil skje dersom Sverige går med på Tyrkias krav..

Klartale - 24 maj 22 kl. 14:55

20 prosent flere folk ble straffet med døden

2021 var et år hvor mange ble henrettet. Det er folk som er dømt til døden som straff.Minst 579 personer ble drept som følge av loven.

Aftenposten - 24 maj 22 kl. 08:07

Lister opp krav for at Tyrkia skal godkjenne svensk Nato-søknad. Truer samtidig med å invadere Syria.

Hva skal til for at Tyrkia godkjenner svensk Nato-medlemskap? Den tyrkiske regjeringen har nå lagt frem en liste med….

NRK - 08 maj 22 kl. 13:44

FN: Rekordmange syriske barn trenger hjelp

Over 12 millioner syriske barn trenger hjelp, noe som er flere enn noensinne siden krigen brøt ut for elleve år siden, fastslår Verdens barnefond Unicef, melder NTB. – Syriske barn har lidd altfor lenge. Barnas behov, både i Syria og nabolandene, øker, sier Unicefs sjef i Midtøsten, Adele Khodr.

NRK - 21 maj 22 kl. 00:19

Tre døde i israelsk angrep i Syria

Ifølge syriske myndigheter ble tre mennesker drept i et israelsk angrep mot den sørlige delen av den syriske hovedstaden Damaskus fredag. Det syriske forsvarsdepartementet sier ifølge Reuters at angrep kom fra de okkuperte Golanhøydene..

NRK - 20 maj 22 kl. 11:21

Numedal: Politiet bekrefter relasjon mellom gjerningsmann og offer

Det ble tidlig tatt kontroll på gjerningsperson etter knivstikking i Numedal fredag, melder politiet i en pressemelding. Det er ikke fare for andre personer, opplyser de. – Dette er en familie fra Syria og gjerningspersonen og den ene skadde er gift, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit.

NRK - 19 maj 22 kl. 01:02

Danske IS-barn fikk dansk legehjelp

Fem danske barn i al-Roj-leiren i Syria fikk onsdag medisinsk behandling av barneleger fra Danmark, opplyser det danske utenriksdepartementet til dansk TV2. Al-Roj er en kurdiskkontrollert fangeleir som huser familier med bånd til den ytterliggående islamistgruppa IS. Barna er i leiren sammen med sine mødre.

VG - 18 maj 22 kl. 16:58

Derfor kan Erdogan vinne på å skape krise i Nato

Samtidig som president Erdogan angriper Sverige og Finland, har Tyrkia iverksatt en lite kjent offensiv mot kurdiske militser i Irak og Syria..

NRK - 15 apr 22 kl. 11:49

Syria: Israelsk rakettangrep nær Damaskus

Syria sier Israel har skutt flere raketter mot militære stillinger utenfor hovedstaden Damaskus og forårsaket materielle skader. En militærtalsmann sier til statlige medier i Syria at angrepet skjedde like etter midnatt torsdag. Han sier noen av rakettene ble skutt ned av syrisk luftvern.

NRK - 29 apr 22 kl. 19:11

Mann dømt i USA til livstid i fengsel for IS-forbrytelser

En 38-åring fra IS-gjengen som ble omtalt som «The Beatles», er dømt til livstid i fengsel i den amerikanske delstaten Virginia. Den tidligere britiske statsborgeren Alexanda Amon Kotey ble dømt av en domstol i den amerikanske delstaten fredag. Han var medlem av den beryktede gruppa innen IS som holdt, torturerte og drepte utenlandske fanger i årene 2012 til 2015.

NRK - 13 maj 22 kl. 07:58

CNN: Russisk skip med stjålet korn avvist i flere havner

Et russisk skip med korn stjålet i Ukraina er blitt avvist i flere havner i Middelhavet, ifølge CNN. Kornet kan nå ha blitt lastet over i nytt skip. TV-kanalen har identifisert skipet som «Matros Pozynich».

Klartale - 27 apr 22 kl. 06:00

Barna i leiren blir vitne til vold og drap

Redd Barna har laget en rapport. Den handler om barna i al-Hol-leiren i Syria. Leiren blir drevet av kurdisk milits.

NRK - 27 apr 22 kl. 05:14

Rakettangrep mot militærmål nær Damaskus

Flere raketter ble skutt mot militære stillinger nær Syrias hovedstad Damaskus natt til onsdag, ifølge statlige medier i landet. En uidentifisert militærtalsmann sier at rakettene ble skutt fra det nordlige Israel like etter midnatt. Flesteparten av dem ble skutt ned av syrisk luftforsvar, ifølge talsmannen.

NRK - 26 apr 22 kl. 05:55

Vold og drap i Al-Hol-leiren

Barna som vokser opp i den overfylte al-Hol-leiren i Syria, blir vitne til vold og drap, og er selv redde for å dø, går det fram av en rapport fra Redd Barna. Leiren nord i Syria er drevet av kurdisk milits og har 57.000 mennesker, som tidligere levde i områder kontrollert av islamistgruppen IS.

Dagbladet - 11 maj 22 kl. 15:09

Sa nei til Putin

Eks-leiesoldaten kjempet for Kreml i Syria, men avslo da han ble spurt om å jobbe i Ukraina. Han mener det var uunngåelig at russiske styrker mislyktes i Ukraina..

NRK - 08 maj 22 kl. 19:19

Irans utenriksminister sier de er imot krigen i Ukraina

Iran støtter ikke krigen i Ukraina og håper på en politisk løsning på konflikten, sa landets utenriksminister søndag. – Vi er imot krigen i Ukraina, akkurat som vi er mot krigen i Jemen, i Afghanistan, i Syria, i Irak eller i en hvilken som helst annen del av verden, sa Hossein Amir-Abdollahian på en felles pressekonferanse i Teheran med den polske utenriksministeren Zbigniew Rau. – Vi mener at løsningen i Ukraina er politisk, og at politiske forhandlinger mellom Russland og Ukraina må føre til en slutt på krigen, la han til.

NRK - 05 apr 22 kl. 00:21

Bærumssøstre løslatt fra syrisk fengsel

Etter å ha sittet over tre måneder i fengsel, er de terrorsiktede søstrene fra Bærum tilbake i leiren Roj i Syria. Det bekrefter Abdullah Sadun, mediedirektør for politiet nordøst i Syria, overfor NRK. Søstrene reiste til Syria da de var 16 og 19 år gamle.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com