Libanon

Sunday, 04 December, 23:44

Nyheter om Libanon

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 29 sep 22 kl. 16:25

Døde under flukten fra Libanon

Flere tusen palestinere var samlet på en liten fotballbane denne helga. De var samlet for å sørge og for å be for de mange som døde under et forsøk på å flykte fra Libanon. En båt med flyktninger sank ute på Middelhavet, utenfor den syriske kysten 22.

Klartale - 10 okt 22 kl. 06:00

Libanons bønder mangler vann

Libanon sliter. Både økonomisk med også politisk. Store deler av folket sliter med å få endene til å møtes.

NRK - 11 okt 22 kl. 10:24

Israel: Nær avtale med Libanon om delelinje

Myndighetene i Israel sier de er nær en historisk avtale med Libanon om rettigheter til gassfelter i Middelhavet. Også Libanon er tilsynelatende fornøyd. Den amerikanske utsendingen Amos Hochstein har lagt fram et utkast til en avtale for å løse striden.

NRK - 01 nov 22 kl. 18:39

WHO: Kolerautbrudd over hele Libanon

Koleraviruset sprer seg i Libanon. Det er registrert totalt 381 smittetilfeller og 17 personer har mistet livet, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Det første tilfellet i år ble registrert i midten av oktober.

Klartale - 26 okt 22 kl. 10:45

Sykdommen kolera sprer seg i flere land

Libanon strever med sykdommen kolera. Det er flere tiår siden forrige utbrudd. Landet har registrert over 300 syke.

NRK - 11 okt 22 kl. 21:29

Hizbollah: Vil være «årvåkne» til avtale er signert

Hizbollah vil være «årvåkne» fram til Libanon selv bekrefter avtalen med Israel, og begge parter signerer den. Det melder Reuters. Foreløpig har både Israel og USA bekreftet det som beskrives som en historisk maritim avtale mellom Libanon og Israel.

Klartale - 05 okt 22 kl. 06:00

Ny i Norge og drømmer om en søt jobb

33 år gamle Nizar Nassouh scroller i videoer på TikTok. Kaka på videoene er over 1,1 kilometer lang. Det er en slags rullekake, «yule log», pyntet med flak av sjokolade.

NRK - 15 aug 22 kl. 20:51

Rushdies angriper forandret seg etter familiebesøk i Libanon, sier moren

Moren til mannen som er siktet for drapsforsøk på Salman Rushdie, sier sønnen ble mer religiøs og innesluttet etter en reise til Libanon i 2018. Silvana Fardos – som er født i Libanon, men bor i New Jersey – beskriver den 24 år gamle sønnen, Hadi Matar, som humørsyk og innadvendt. – Jeg kan bare ikke tro at han var i stand til å gjøre noe sånt.

Klartale - 23 sep 22 kl. 13:04

Minst 61 mennesker druknet utenfor Syria

Båten gikk ned i Middelhavet torsdag. Det var utenfor kysten av den syriske byen Tartus. Over 150 migranter skal ha vært om bord.

NRK - 23 sep 22 kl. 10:10

Dødstallet stiger til 53 etter forlis utenfor Syria

Tallet på omkomne har steget til 53 etter at en båt fra Libanon med migranter kantret utenfor den syriske kysten. Det skal ha vært over 150 mennesker om bord i båten. Torsdag ble det meldt at dødstallet steg fra 15 til 34 i løpet av kort tid.

NRK - 27 okt 22 kl. 19:23

Israel og Libanon enige om delelinje til havs

srael og Libanon undertegnet torsdag en historisk avtale om maritim grense og rettigheter til gassfelt i Middelhavet. Avtalen ble kjent tidligere i måneden, og torsdag ble den undertegnet av Israels statsminister Yair Lapid og Libanons president Michel Aoun. Ettersom de to landene fortsatt formelt er i krig, var det ikke snakk om at de to lederne kunne møtes.

Klartale - 30 nov 22 kl. 14:00

Slik går det med verdens demokratier

– Vi ser stor motgang for demokratiet nå, sier Kevin Casas-Zamora. Han er general-sekretær i organisasjonen International IDEA. De har laget en rapport om verdens demokratier.

Aftenposten - 11 okt 22 kl. 21:57

Formelt er Israel og Libanon i krig med hverandre, men historisk avtale gir håp

Formelt er Israel og Libanon i krig med hverandre, men en ny avtale kan gi Israel økt trygghet, begge land økte….

NRK - 04 okt 22 kl. 15:25

Minst tre banker stormet av kunder i Libanon

Fortvilte og rasende bankkunder stormet tirsdag minst tre banker i Libanon etter at de ble gjenåpnet etter en ukelang streik. Mange libanesiske bankkunder har fått store problemer etter at bankene har satt strenge begrensninger på hvor mye sparepenger de kan ta ut. Grunnen til uttaksbegrensingen er frykt for at bankene blir tømt for utenlandsk valuta som følge av den dype økonomiske krisen i landet, skriver NTB..

NRK - 25 apr 22 kl. 11:46

Israel angrep mål i Libanon

Israel har angrepet mål i Libanon etter at det natt til mandag ble skutt en rakett over grensa. Det er ikke meldt om drepte eller sårede. Raketten fra Libanon landet på et jorde nord i Israel, uten å forårsake skade, opplyser det israelske forsvaret.

Aftenposten - 04 nov 22 kl. 19:30

Dagens quiz: Lørdag 5. november 2022

Hva heter dalsystemet som strekker seg fra Libanon til Mosambik?.

NRK - 23 sep 22 kl. 20:05

Minst 77 mennesker druknet utenfor Syria

Tallet på omkomne har steget til minst 77 etter at en båt fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten. Dødstallet kan komme til å stige ytterligere. 20 overlevende ble reddet etter at migrantbåten sank, ifølge Libanons transportminister Ali Hamieh.

NRK - 21 okt 22 kl. 20:37

Zelenskyj: Russland forsinker ukrainsk korneksport

President Volodymyr Zelenskyj beskylder Russland for å bevisst forsinke Ukrainas korneksport til land i Afrika og Asia. Ifølge presidenten står over 150 skip med ukrainske jordbruksprodukter i kø. – Dette er en kunstig laget kø.

VG - 01 okt 22 kl. 16:20

En drapsbølge brer om seg: – Hjertet mitt er delt i fire

ANSAL, Libanon (VG) Midtøsten rystes av en rekke bestialske drap på kvinner. Drapet på Tala (20), Rima (22) og Manal (16) er fremdeles en gåte..

VG - 15 aug 22 kl. 20:41

Mor til drapssiktede: Forandret seg etter familiebesøk i Libanon

Moren til mannen som er siktet for drapsforsøk på Salman Rushdie, sier sønnen ble mer religiøs og innesluttet etter en reise til Libanon i 2018..

VG - 15 aug 22 kl. 20:41

Mor om Rushdies-angriper: Forandret seg etter familiebesøk i Libanon

Moren til mannen som er siktet for drapsforsøk på Salman Rushdie, sier sønnen ble mer religiøs og innesluttet etter en reise til Libanon i 2018..

VG - 15 aug 22 kl. 20:41

Moren om Rushdies angriper: Forandret seg etter familiebesøk i Libanon

Moren til mannen som er siktet for drapsforsøk på Salman Rushdie, sier sønnen ble mer religiøs og innesluttet etter en reise til Libanon i 2018..

VG - 15 aug 22 kl. 20:41

Moren til Rushdies angriper: Forandret seg etter familiebesøk i Libanon

Moren til mannen som er siktet for drapsforsøk på Salman Rushdie, sier sønnen ble mer religiøs og innesluttet etter en reise til Libanon i 2018..

NRK - 24 sep 22 kl. 09:30

Dødstallet stiger etter etter forlis utenfor Syria - minst 85 døde

Tallet på omkomne har steget til minst 86 etter at en båt med migranter fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten, melder statlig syrisk TV, ifølge Reuters. Dødstallet kan komme til å stige ytterligere..

NRK - 23 sep 22 kl. 11:56

Minst 61 mennesker druknet utenfor Syria

Tallet på omkomne har steget til minst 61 etter at en båt fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten, opplyser regjeringen i Beirut. 20 overlevende ble reddet etter at migrantbåten sank, ifølge Libanons transportminister Ali Hamieh. – Vi mener sjansen for å finne flere overlevende, er liten på dette tidspunktet, sier Hamieh fredag.

NRK - 23 sep 22 kl. 11:56

Minst 73 mennesker druknet utenfor Syria

Tallet på omkomne har steget til minst 73 etter at en båt fra Libanon kantret utenfor den syriske kysten, opplyser regjeringen i Beirut, ifølge AFP. 20 overlevende ble reddet etter at migrantbåten sank, ifølge Libanons transportminister Ali Hamieh. – Vi mener sjansen for å finne flere overlevende, er liten på dette tidspunktet, sier Hamieh fredag.

NRK - 22 sep 22 kl. 19:34

25 migranter funnet døde utenfor Syra – dødstallet øker

Redningsmannskaper fra Syria fant 25 døde og berget minst 15 personer etter at en båt fra Libanon med migranter kantret utenfor den syriske kysten. Dødstallet har økt fra 15 til 25 i løpet av kort tid..

NRK - 22 sep 22 kl. 19:34

28 migranter funnet døde utenfor Syra – dødstallet øker

Redningsmannskaper fra Syria fant 85 døde og berget minst 15 personer etter at en båt fra Libanon med migranter kantret utenfor den syriske kysten. Dødstallet har økt fra 15 til 25 i løpet av kort tid..

NRK - 22 sep 22 kl. 19:34

34 migranter funnet døde utenfor Syra – dødstallet øker

Redningsmannskaper fra Syria fant 34 døde og berget minst 20 personer etter at en båt fra Libanon med migranter kantret utenfor den syriske kysten. Dødstallet har økt fra 15 til 34 i løpet av kort tid..

NRK - 22 sep 22 kl. 17:44

15 migranter funnet døde utenfor Syria

Syriske myndigheter fant 15 lik og berget minst åtte personer etter at en båt med migranter fra Libanon kantret utenfor portbyen Tartus, melder AFP. – Åtte overlevende er blitt fraktet til Al-Basel-sykehuset i Tartus, sier den syriske havnesjefen Samer Kbrasli..

NRK - 11 aug 22 kl. 11:27

Gisseltaking i libanesisk bank

Ein væpna mann har tatt gislar i den føderale banken i Libanon. Det melder Reuters. Det er uklart kor mange gislar det er snakk om.

NRK - 07 apr 22 kl. 22:07

IMF vil gje penger til Libanon mot nye refomer

Det internasjonale pengefondet (IMF) sa torsdag at dei har blitt einige med Libanon om eit utkast til ein finansieringsavtale. Det melder Reuters. For at Libanon skal få pengestøtte, må dei vedta ei rekke økonomiske reformer før styret avgjer om dei skal godkjenna avtalen.

NRK - 15 sep 22 kl. 04:10

Migranter druknet utenfor Tyrkia

Tyrkiske myndigheter oppgir at fem barn og en kvinne druknet sørvest for Tyrkia etter at den greske kystvakten stanset båten de satt i og satte dem i livbåter utenfor kysten av Tyrkia. Ifølge den tyrkiske kystvakta ble en overfylt båt som var på vei fra Libanon til Italia med over 80 mennesker, avskåret av den greske kystvakta denne uka. De om bord skal ha blitt satt i fire livbåter sørvest for Tyrkia, som ifølge kystvakta begynte å drive.

NRK - 04 aug 22 kl. 10:14

Ukraina ber Libanon stoppa syrisk skip med korn

Ukraina ber Libanon om å stoppa avreisa til eit beslaglagt syrisk skip med korn, som Kyiv hevdar er stolen ukrainsk korn. Det ukrainske utanriksdepartementet sa i ei utsegn at dei var skuffa over avgjerda til retten i Tripoli, som klarerte avreisa til det syrisk-flagga skipet. Dei meiner dei ikkje har blitt lytta til.

NRK - 03 aug 22 kl. 12:14

Kornskipet får seile videre til Libanon

Lasteskipet Razoni, som er lastet med 26 tonn ukrainsk mais, er nå ferdig inspisert og får lov til å seile videre fra Istanbul. Et team på 20 inspektører, inkludert personer fra FN, har fullført inspeksjonsarbeidet. Skipet, som mandag reiste fra havnebyen Odesa i Ukraina, har kjørt over Svartehavet via Bosporosstredet og til Istanbul.

NRK - 22 jun 22 kl. 10:46

Libanon får gass fra Egypt

Libanon har undertegnet en avtale med Egypt som skal forsyne landet med gass via Syria, noe som vil avhjelpe strømmangelen i landet. Avtalen med Egypt og Syria ble undertegnet tirsdag og vil ifølge Libanons energidepartement sikre innbyggerne ytterligere fire timer med elektrisitet daglig. Libanon har de siste to årene opplevd en dyp økonomisk krise, og mange av landets innbyggere har bare hatt strøm en time eller to daglig.

NRK - 11 jun 22 kl. 01:11

USA inn i havstrid mellom Israel og Libanon

USA sender en utsending til Libanon neste uke for å bistå med å løse konflikten om havområdene utenfor Israel og Libanon, melder Reuters. Striden om havområdene er intensivert etter at Israel satte i gang gassleting på Karish-feltet som begge land mener de har rettigheter til..

VG - 26 aug 22 kl. 22:55

Bankraner hylles som nasjonalhelt: – Jeg ville gjort det igjen

BEIRUT (VG) Bassam (42) hylles i Libanon etter at han ranet en bank for å få tak i sine egne sparepenger..

Klartale - 16 aug 22 kl. 15:10

Skipet med korn fra Ukraina er borte

For noen uker siden forlot et skip Ukraina. Skipet hadde med seg den første lasten med korn siden krigen startet. Nå er skipet borte.

Dagbladet - 11 aug 22 kl. 16:18

Holder flere gisler i bank i Libanon

En væpnet mann holder kunder og ansatte som gisler i en bank i Beirut og truer med å sette fyr på seg selv dersom han ikke får pengene han har på konto der..

NRK - 10 aug 22 kl. 21:36

Første skip med korn fra Ukraina losser i Tyrkia

Det første skipet som forlot Ukraina med korn etter en FN-støttet avtale, har lagt til kai i Tyrkia der det er funnet en kjøper for lasten med mais. Skipet Razoni seilte fra Odesa 1. august med 26.

NRK - 06 aug 22 kl. 22:20

Norway Cup-lag invitert til Karpe-konsert

I dag spelar Karpe den første av ti konsertar i Oslo Spektrum. To fotballag frå Palestina og Libanon vart invitert på konserten etter at dei la ut video på Instagram..

NRK - 07 apr 22 kl. 22:07

Det internasjonale pengefondet vil gje penger til Libanon mot nye refomer

Det internasjonale pengefondet (IMF) sa torsdag at dei har blitt einige med Libanon om eit utkast til ein finansieringsavtale. Det melder Reuters. For at Libanon skal få pengestøtte, må dei vedta ei rekke økonomiske reformer før styret avgjer om dei skal godkjenna avtalen.

NRK - 05 aug 22 kl. 09:29

Tre skip med korn forlot Ukraina i dag

Ytterligere tre lasteskip med korn har forlatt ukrainske havner fredag, opplyser Tyrkias forsvarsdepartement. Utskipingen muliggjøres av kornavtalen som Russland og Ukraina har inngått. Avtalen ble meklet fram av FN og Tyrkia.

NRK - 04 aug 22 kl. 12:06

17 kornskip venter fortsatt i ukrainske havner

17 reiseklare skip med korn stått i ukrainske havner de to siste døgnene, uten at noen har klart å forklare årsaken til forsinkelsen. – De vil reise i henhold til avtalt tidsplan som en del av kornavtalen. Vi håper at alt ordner seg, og at Russland ikke tar i bruk tiltak som vil ødelegge disse avtalene, sa Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba på en pressekonferanse onsdag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com