E24 > Økonomi

Saturday, 24 September, 17:29

E24 - Igår: 19:06

Energiminister Terje Aasland: Sier nei til kjernekraft

Milliardær Trond Mohns planer om produksjon av kjernekraft i Norge høster null støtte i regjeringen. Kjernekraft er ikke aktuelt i Norge, fastslår olje- og energiministeren..
Les mer på E24


Les mer om:
Trond Mohns, Norge, Terje Aasland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Energiminister, Terje, Aasland, Sier, nei, til, kjernekraft
Klartale - 15 jun 22 kl. 13:58

Aasland vil se på hvor de kan stoppe strømmen på kalde dager

Tirsdag fikk Aasland råd om hva som bør bli gjort med strømnettet i Norge de neste årene. Da fikk han en rapport fra Strømnettutvalget. Aasland er olje- og energiminister.

Klartale - 07 jul 22 kl. 13:08

Senterpartiet krever stans i salg av strøm til andre land

Pollestad er parlamentarisk nestleder i Sp. Han sier det må bli slutt på at Norge tømmer vannmagasinene slik det blir gjort nå. Det er for lite vann fra før, sier Pollestad til nyhetsbyrået NTB.

NRK - 14 jun 22 kl. 10:31

Strømnettutvalget: Raskere utvikling av nye nettanlegg

Lederen av strømnettutvalget, Nils Kristian Nakstad, har overlevert utredningen av strømnett i Norge til olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Strømnettutvalget har særlig vurdert tre overordnede temaer i utredningen. Det første er å redusere tiden det tar å utvikle og konsesjonsbehandle nye nettanlegg.

NRK - 10 aug 22 kl. 15:54

Historisk lav strømproduksjon i sør: – Viser at tiltakene virker, sier Aasland

Kraftprodusentene har tatt signalene og spart på vannet. Strømsituasjonen er på bedringens vei, ifølge olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). – Tiltakene har virket, slo han fast på et møte med pressen onsdag ettermiddag.

NRK - 08 aug 22 kl. 10:25

Aasland mener begrensninger kan øke strømprisene

Olje- og energiministeren sier at begrensninger på kraftselskapene kan føre til at strømprisen øker enda mer. Samtidig er det usikkert hvor mye prisen kan øke. – Slik som situasjonen er nå vil klare beskjeder om å holde igjen på vannet gjøre at strømprisene faktisk kan øke noe, og det er viktig at vi håndterer det.

NRK - 30 aug 22 kl. 07:10

Aasland: Forståelse for at EU vil ta strømgrep

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) har forståelse for at Europa vil ta grep for å få ned strømprisene, blant annet ved en mulig frysing av gasspriser. EU har varslet at de vil gripe inn i strømmarkedet med en strukturell reform. Samtidig pågår diskusjonen om det skal settes et pristak på gass som brukes til strømproduksjon.

NRK - 10 jun 22 kl. 05:32

Aasland: Ingen hybrid-uenighet mellom Ap og Sp

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) nekter for at det er uenighet mellom regjeringspartiene om såkalte hybridkabler, som sender strøm ut og inn av Norge. – Vi er ikke uenige på noen som helst måte. Vi har lansert en havvind-ambisjon og klargjort hvordan vi skal gjøre det, sier Aasland til Nationen.

NRK - 15 jul 22 kl. 05:45

Aasland: Strømprisene kan gå «helt bananas»

Hvis ikke Russland leverer gass til Tyskland får det store konsekvenser for de norske strømprisene, slår energiminister Terje Aasland (Ap) fast. Gassrørledningen Nord Stream 1, som går fra Russland til Tyskland, er for tiden under vedlikehold og det er usikkert om Russland vil sende gass gjennom den, når det planlagte vedlikeholdet er ferdig – etter planen neste uke. – Hvis den ikke kommer i gang, er det en enda mer krevende situasjon.

NRK - 19 sep 22 kl. 12:23

Norsk gasseksport har økt med 8 prosent

Selskapene på norsk sokkel produserer med nær maksimal kapasitet og ventes i år å levere 8 prosent mer gass enn i 2021. Det sa olje- og energiminister Terje Lien Aasland (Ap) i sin redegjørelse for Stortinget om kraftsituasjonen mandag. Omgjort til elektrisitet utgjør dette 100 TWh ekstra, men behovet i Europa er langt større.

NRK - 16 aug 22 kl. 13:11

Aasland: Norsk vannkraft viktig for Europa

Tilgangen til norsk vannkraft blir stadig viktigere for å sikre stabilitet og trygghet i Europa, mener olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Han krever nå fortgang i arbeidet for å øke energiproduksjonen. På et møte i Arendal tirsdag understreket han at grunnlaget for trygghet ligger i energisikkerhet.

Fler nyheter fra E24

E24 - 5 timer siden

Partene i lærerstreiken møtes igjen søndag

Partene i lærerstreiken gir seg for dagen - møtes søndag klokken 12..

E24 - 1 time siden

Rec Solar om strømstøtten: Holder fortsatt stengt

Rec Solar holder fortsatt stengt i Norge på grunn av dyr strøm, men møter forståelse fra de tillitsvalgte, til tross for permittering av flere hundre ansatte..

E24 - 4 timer siden

Lysbakken lover harde tak om statsbudsjettet

SV-leder Audun Lysbakken lover kamp i forhandlingene med regjeringen om statsbudsjettet – og advarer mot å tro at renteøkninger er eneste våpen mot inflasjon..

E24 - 4 timer siden

Lysbakken lover regjeringen harde tak på skatt og strøm

Regjeringen skal forhandle med SV om både strømstøtte og statsbudsjett i høst. SV-leder Audun Lysbakken lover kamp..

E24 - 4 timer siden

De nye, store strømforbrukerne

Store prosjekter i industri og oljebransjen vil kreve mye strøm, samtidig som det planlegges lite ny kraftutbygging. Se listen over de nye, store forbrukerne her..

E24 - 5 timer siden

Partene hver til sitt etter halvannen time

Lørdag klokken 10.00 møttes partene hos riksmegleren i Oslo, for å prøve å finne en løsning på lærerstreiken som har vart siden juni. Flere av partene følte på presset før møtet..

E24 - 5 timer siden

Har gitt ekskonen enda en luksusbolig

Først fikk hun syv boliger på Konglungen i Asker. Nå har Kjell Inge Røkke gitt også en 850 kvadratmeter stor bolig ved Vigelandsparken til ekskonen Anne Grete Eidsvig..

E24 - 6 timer siden

Edvard (73) trosser ekspertenes råd: Handler kun i favorittaksjen sin

Edvard Hanøy har kjøpt og solgt aksjer i et halvt århundre. Han trosser ekspertenes råd og handler kun i favorittaksjen sin..

E24 - 7 timer siden

Vurderer du å stenge hytta i vinter? Rørleggeren advarer.

Mange hytteeiere er bekymret for vinterens strømregninger. Noen lurer derfor på å stenge hytta helt ned, men det er ikke lurt, sier rørleggerne..

E24 - 8 timer siden

Skyhøye gasspriser kan tvinge disse skipene i opplag

Drivstoffet til lasteskipet Kvitnos koster ti ganger mer enn det gjorde for ett år siden. Nå kan opplagsbøyer bli neste anløpssted for skip som går på LNG..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com