NRK > Nyheter

Saturday, 24 September, 18:57

NRK - I førrgår: 10:00

Raftoprisen 2022 til Nodjigoto Charbonnel

Nodjigoto Charbonnel fra Tsjad får Raftoprisen 2022. Charbonnel leder organisasjonen Association Jeunesse pour la Paix et la Non-Violence (AJPNV), som kjemper en modig kamp for å avskaffe tortur. 49 år gamle Charbonell er utdannet ingeniør. Hans far overlevde mishandling fra statlige myndigheter, og Charbonnel grunnla selv AJPNV med utgangspunkt i egne opplevelser. «Å arbeide for menneskerettigheter i Tsjad er farlig.
Les mer på NRK


Les mer om:
Charbonnel, Tsjad, Raftoprisen, Association Jeunesse, Paix, Non-Violence, Ajpnv, Charbonell, AJPNV, Raftostiftelsen, Nodjigoto Charbonnel

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Raftoprisen, 2022, til, Nodjigoto, Charbonnel
Nyhetspressen - 25 jul 22 kl. 17:26

De 20 verdens beste series TV i 2022

Vil du se noe nytt? Vi har samlet den verdens beste serie for deg i 2022. Halve 2022 er passert, og vi drukner allerede i mange flotte show.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:36

Rentene stiger videre og inflasjonen når nye toppnoteringer

Både norske og internasjonale renter stiger i relativt rask takt, samtidig som inflasjonen i Europa befinner seg over åtte prosent per juni 2022. I de 19 landene som er en del av eurosonen, var prisveksten fra mai 2021 til mai 2022 faktisk på hele 8,1 %. Prognosene tilsier også at denne utviklingen vil fortsette videre gjennom 2022 Rentenivå – fra svært lave nivåer til rask vekst Til å begynne med er det viktig å forstå at renter og inflasjon i noe grad henger sammen.

Klartale - 06 jul 22 kl. 09:15

Nytt bråk kan bety slutten for Boris Johnson som statsminister

Rishi Sunak og Sajid Javid var to av de som sa de vil slutte. Sunak har vært finansminister. Javid har vært helseminister.

NRK - 22 jul 22 kl. 16:52

Coop tlbakekaller Änglamark tortillachips

Coop kaller tilbake «Änglamark Tortilla Chips» 125 gram, etter at det er påvist høye nivåer av Tropanalkaloid i produktene. Tilbakekallingen gjelder chipsen med best før dato: 14.08.

Klartale - 31 aug 22 kl. 06:30

Se hva som skjer med isbreene våre

Den kommer brått på deg. Gjemt mellom stupbratte fjell, svingete vei og tett skog. Bøyabreen er en av Jostedalsbreens brearmer.

NRK - 24 jun 22 kl. 18:31

Listeriabakterier påvist i Meny-produkter

Norgesgruppen kaller tilbake fire salatprodukter fra Meny. Det er påvist listeriabakterier i produktene. Det melder produsenten MatBørsen AS selv i en pressemelding.

NRK - 11 jul 22 kl. 13:51

Alle nattog på Nordlandsbanen innstilles i én måned

Fra 14. august til 19. september blir alle nattog på Nordlandsbanen innstilt.

NRK - 09 maj 22 kl. 07:04

Regjeringen oppretter flere studieplasser ved Politihøgskolen

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett legger regjeringen opp til å bevilge 13,2 millioner kroner ekstra til 100 nye studieplasser ved Politihøgskolen. Mellom 2018 og 2020 ble antall studieplasser ved oppstart til politiutdanningen ved Politihøgskolen redusert fra 720 til 400 plasser. For å opprettholde samme politidekning som i dag, vil antall uteksaminerte kandidater årlig på sikt være lavere enn det forventede behovet i årene fremover.

NRK - 12 maj 22 kl. 07:39

Salmar dobler driftsresultatet i første kvartal

Salmar øker total operasjonell driftsresultat for første kvartal til 1.262 millioner kroner. I første kvartal i 2021, hadde selskapet et resultat på 627 millioner kroner.

NRK - 07 sep 22 kl. 12:05

Diplomaten som sa hun hater russere er ferdig i UD

Diplomaten som tidligere i sommer uttalte på et hotell i Murmansk at hun hater russere, er ferdig i Utenriksdepartementet. Diplomaten ble ferdig i UD forrige uke, det bekrefter pressetalsperson Siri R. Svendsen til NRK.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

700 arrestert i Russland

Russiske myndigheter har lørdag pågrepet over 700 mennesker som protesterte mot ordren som kom fra Putin, om delvis mobilisering av reservister til krigen i Ukraina. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 1 time siden

Tolvåring slått og lugga i heis

Ein tolv år gamal gut er slått, lugga og kalla stygge ting i ein heis i Loddefjord, melder politiet. Han vart og teke bilete av medan dette pågjekk. Eldre ungdommar på anslagsvis 13-14 år står bak ugjerninga, ifølgje politiet.

NRK - 45 minutter siden

Alle gjort rede for etter hyttebrann i Sunnfjord

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte i Sunnfjord. Alle i hytta er gjort rede for, opplyser politiet. Vest politidistrikt meldte klokken 17.

NRK - 45 minutter siden

Hyttebrann i Sunnfjord – uvisst om det er folk i hytta

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en hytte i Sunnfjord. Det er ikke kjent om det er folk i hytta, opplyser politiet. Vest politidistrikt meldte klokken 17.

NRK - 1 time siden

Nasa avlyser oppskyting av månerakett på grunn av orkanfrykt

Nasa ser seg nødt til å utsette oppskytingen av måneraketten Artemis 1 enda en gang. Tirsdagens planlagte oppskyting er avlyst på grunn av uvær, heter det. To tidligere forsøk måtte avbrytes i siste øyeblikk, blant annet på grunn av drivstofflekkasjer som det ikke lyktes å fikse i tide.

NRK - 2 timer siden

77-åring funnet omkommet

Den 77 år gamle mannen som ble meldt savnet torsdag formiddag i Ringebu i Innlandet ble lørdag formiddag funnet omkommet. Det melder politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Arizona vil gjeninnføre abort-forbud fra 1864

Arizona kan håndheve et nær totalforbud mot abort som ikke har vært brukt på 50 år, slår en amerikansk dommer fast. Delstatens justisminister jubler. Det hvite hus omtaler rettskjennelsen i Arizona som «katastrofal, farlig og uakseptabel».

NRK - 2 timer siden

Jonas Gahr Støre takker Svindal

Statsminister Jonas Gahr Støre takker den tidligere alpinisten Aksel Lund Svindal for åpenheten om sin kreftsykdom. – Aksel følte en endring i kroppen, oppsøkte lege, fikk beskjed om at han hadde testikkelkreft og rask behandling på sykehus. Han skriver at menn bør bli flinkere til å snakke om egen helse.

NRK - 2 timer siden

Lærerstreiken: Partene møtes igjen hos Riksmekleren søndag

Lørdag ettermiddag var partene i lærerstreiken tilbake hos Riksmekleren for å prøve å finne en løsning på den fastlåste konflikten. Møtet er ferdig for dagen, men vil forsette på søndag..

NRK - 3 timer siden

Brente hijaber i stor markering mot Iran foran Stortinget

Mange hundre personer møtte opp for å støtte iraneres kamp mot prestevelde og ufrihet foran Stortinget lørdag. Både hijaber og flagg ble satt i fyr. Bakteppet for demonstrasjonen var skjebnen til 22 år gamle Mahsa Amini, som døde i varetekt etter å ha blitt pågrepet av Irans moralpoliti, angivelig for feil bruk av hijab.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com