NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 06:59

NRK - 22 sep 22 kl. 10:00

Raftoprisen 2022 til Nodjigoto Charbonnel

Nodjigoto Charbonnel fra Tsjad får Raftoprisen 2022. Charbonnel leder organisasjonen Association Jeunesse pour la Paix et la Non-Violence (AJPNV), som kjemper en modig kamp for å avskaffe tortur. 49 år gamle Charbonell er utdannet ingeniør. Hans far overlevde mishandling fra statlige myndigheter, og Charbonnel grunnla selv AJPNV med utgangspunkt i egne opplevelser. «Å arbeide for menneskerettigheter i Tsjad er farlig.
Les mer på NRK


Les mer om:
Charbonnel, Tsjad, Raftoprisen, Association Jeunesse, Paix, Non-Violence, Ajpnv, Charbonell, AJPNV, Raftostiftelsen, Nodjigoto Charbonnel

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Raftoprisen, 2022, til, Nodjigoto, Charbonnel
Klartale - 02 maj 23 kl. 16:30

Velger du bil eller kollektivt?

Vi gikk mer i fjor enn før i de store byene. Flere reiste også kollektivt i 2022 enn i 2021. Det viser undersøkelsen for reisevaner i 2022, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

NRK - Igår: 19:46

Raftoprisen til Defence for Children International – Palestine

Årets Raftopris går til Defence for Children International – Palestine for deres langvarige arbeid for barn i de okkuperte palestinske områdene. Defence for Children International – Palestine (DCIP) har i over 30 år gransket og dokumentert alvorlige menneskerettsbrudd mot barn som lever i de israelskokkuperte palestinske områdene. Ved å gi Raftoprisen 2023 til DCIP ønsker Raftostiftelsen å sette søkelys på deres viktige arbeid for å fremme og forsvare barns rettigheter, opplyser stiftelsen i en pressemelding.

Nyhetspressen - 14 jul 23 kl. 10:22

De 20 verdens beste series TV i 2022

Vil du se noe nytt? Vi har samlet den verdens beste serie for deg i 2022. Halve 2022 er passert, og vi drukner allerede i mange flotte show.

NRK - 13 nov 22 kl. 19:23

Fredskjempe fra Tsjad fikk Rafto-prisen

Nodjigoto Charbonnel fra Tsjad kjemper for å avskaffe tortur og gi torturofre hjelp. Søndag fikk han Raftoprisen for det viktige arbeidet. Prisen ble delt ut på Den Nationale Scene i Bergen søndag kveld, med fakkeltog i Bergen sentrum etterpå.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:36

Rentene stiger videre og inflasjonen når nye toppnoteringer

Både norske og internasjonale renter stiger i relativt rask takt, samtidig som inflasjonen i Europa befinner seg over åtte prosent per juni 2022. I de 19 landene som er en del av eurosonen, var prisveksten fra mai 2021 til mai 2022 faktisk på hele 8,1 %. Prognosene tilsier også at denne utviklingen vil fortsette videre gjennom 2022 Rentenivå – fra svært lave nivåer til rask vekst Til å begynne med er det viktig å forstå at renter og inflasjon i noe grad henger sammen.

Klartale - 03 mar 23 kl. 16:00

Disse kan vinne Norges viktigste musikkpris

Musikkprisen Spellemann fyller 50 år. Den deles ut i april i år. Prisen hedrer norsk musikk.

NRK - Igår: 19:46

Raftoprisen til Defence for Children International - Palestine

Årets Raftopris går til Defence for Children International – Palestine for deres langvarige arbeid for barn i de okkuperte palestinske områdene. Defence for Children International – Palestine (DCIP) har i over 30 år gransket og dokumentert alvorlige menneskerettsbrudd mot barn som lever i de israelskokkuperte palestinske områdene. Ved å gi Raftoprisen 2023 til DCIP ønsker Raftostiftelsen å sette søkelys på deres viktige arbeid for å fremme og forsvare barns rettigheter..

Klartale - 06 jul 22 kl. 09:15

Nytt bråk kan bety slutten for Boris Johnson som statsminister

Rishi Sunak og Sajid Javid var to av de som sa de vil slutte. Sunak har vært finansminister. Javid har vært helseminister.

NRK - 22 jul 22 kl. 16:52

Coop tlbakekaller Änglamark tortillachips

Coop kaller tilbake «Änglamark Tortilla Chips» 125 gram, etter at det er påvist høye nivåer av Tropanalkaloid i produktene. Tilbakekallingen gjelder chipsen med best før dato: 14.08.

Klartale - 31 aug 22 kl. 06:30

Se hva som skjer med isbreene våre

Den kommer brått på deg. Gjemt mellom stupbratte fjell, svingete vei og tett skog. Bøyabreen er en av Jostedalsbreens brearmer.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Fortsatt ingen enighet i Hollywood-streik

Det ble ingen enighet mellom manusforfatterne og de store filmstudioene fredag. Det melder Reuters. Selskaper som Disney, Netflix og Warner Bros er rammet.

NRK - 1 time siden

Skred stenger fylkesvei i Måsøy

Det har gått et steinskred på Saulineset i Bakfjorden på fylkesvei 889 i Måsøy i Finnmark. Veien er midlertidig stengt, ifølge Vegtrafikksentralen nord..

NRK - 2 timer siden

Synkehull på E6 nær Göteborg – flere skadd

Et stort sykehull forårsaket av regn gjør at E6 er stengt i begge retninger ved Stenungsund, nord for Göteborg. Flere kjøretøy, inkludert en buss, er rammet. Nødetatene ble varslet klokka 1.

NRK - 3 timer siden

Flere biler frastjålet skilt i Stavanger

Bileiere på Eiganes i Stavanger bør sjekke om de mangler skilt på bilene sine. Rett før 02:30 fikk politiet melding om at flere biler i område blitt frastjålet bilskilt eller blitt påsatt andre bilskilt. Hvis flere oppdager dette oppfordrer politiet dem til å melde fra..

NRK - 3 timer siden

Mann i feil hus og by

Politiet i Skien fikk fra en person som hadde en mann som ikke skulle være der i huset. Politiet var raskt på stedet og fikk kontroll på en mann i 40 årene fra Telemark. Mannen trodde han var i Hamar..

NRK - 4 timer siden

Guvernør ber korrupsjonssiktet senator trekke seg

Guvernør Phil Murphy i New Jersey oppfordrer den korrupsjonssiktede senatoren Bob Menendez til å trekke seg. Det er ikke aktuelt, sier Menendez. Menendez, som representerer New Jersey i det amerikanske Senatet, har midlertidig gått av som leder for utenrikskomiteen «til saken er løst».

NRK - 4 timer siden

Kjørte av veien etter å ha stukket fra politiet

En bil kjørte inn en jordvoll og landet på siden i Lyngdal natt til lørdag. Hendelsen skjedde etter at den ifølge politiet i Agder på X ikke stanset da politiet ville kontrollere den på E39. Politiet fulgte etter bilen, og etter kort tid kom den over i motsatt kjøreretning og kjørte så av veien.

NRK - 4 timer siden

Brasils høyesterett åpner for abortavstemning

Brasils høyesterett har åpnet en sesjon som vil avgjøre om abort fram til 12. svangerskapsuke bør tillates i hele landet. Det er ikke fastsatt en dato for når aborthøringen vil fortsette.

NRK - 6 timer siden

Sverige: Eksplosjon ved bolig i Södertälje – ingen skadd

Det er meldt om at noe har eksplodert ved en villa i Södertälje, ifølge den svenske avisen Expressen. Ingen skal være skadd, opplyser politiet i en pressemelding natt til lørdag. Politiet går fra dør til dør for å høre om folk kan å ha hørt eller sett noe.

NRK - 5 timer siden

Seks pågrepet i narkotikasak i Trondheim og Nordland

Onsdag ble seks personer pågrepet i Trøndelag og Nordland. Politiet tror de har befatning med narkotikasak som er under etterforskning. Fem er siktet for oppbevaring av større mengder narkotika eller for å ha medvirket til dette, mens én er siktet for heleri av et større pengebeløp som ble funnet i forbindelse med ransaking i Nordland, skriver Adresseavisen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com