E24 > Økonomi

Sunday, 25 September, 04:23

E24 - 17 sep 22 kl. 07:42

Rapport: Et av fem skip som frakter russisk olje er forsikret i Norge

De norske selskapene Gard, Skuld og Hydor står for 22 prosent av forsikringene til skip som seiler med russisk olje, ifølge CREA. – Så lenge det er snakk om lovlig frakt – er det viktig at disse skipene har forsikring, svarer Gard..
Les mer på E24


Les mer om:
Gard, Hydor, CREA, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: RapportEt av , fem, skipsom , frakter, russisk, olje, er forsikret i Norge
Aftenposten - 17 sep 22 kl. 08:24

Rapport: Hvert femte skip som frakter russisk olje, er forsikret i Norge

De norske selskapene Gard, Skuld og Hydor står for 22 prosent av forsikringene til skip som seiler med russisk….

NRK - 06 jul 22 kl. 03:38

Tyrkia holder russisk skip tilbake

Et russisk skip som frakter tusenvis av tonn korn holdes tilbake og etterforskes av tyrkiske myndigheter i Svartehavshavnen Karasu etter påstander om at lasten om bord er stjålet korn fra Ukraina. Kyiv har anklaget Russland for å stjele kor fra okkuperte områder i Ukraina, for så å selge det på internasjonale marked. Landets korneksport står for nesten 15 prosent globalt, skriver The Guardian..

NRK - 04 aug 22 kl. 18:35

Tankskip må forlate Norge – anses som russisk

Norske myndigheter mener tankskipet Dumankaya, som ligger til kai ved Slagentangen i Tønsberg, er russisk, selv om det seiler under tyrkisk flagg. Nå er skipet bortvist fra Slagentangen og må forlate landet, skriver VG. Sanksjonene mot Russland etter invasjonen av Ukraina innebærer at russiske fartøy ikke får lov til å legge til kai ved norske havner.

NRK - 13 maj 22 kl. 07:58

CNN: Russisk skip med stjålet korn avvist i flere havner

Et russisk skip med korn stjålet i Ukraina er blitt avvist i flere havner i Middelhavet, ifølge CNN. Kornet kan nå ha blitt lastet over i nytt skip. TV-kanalen har identifisert skipet som «Matros Pozynich».

NRK - 16 aug 22 kl. 08:02

Tyrkiske myndigheter: Fem nye skip med korn har gått fra Ukraina

Fem nye skip har forlatt ukrainske havner med mais og hvete, ifølge Tyrkias forsvarsministerium. Fire skip er på vei til Ukraina for å laste korn, men skal først inspiseres i Istanbul før de går videre til Ukraina. Et av skipene er det første skipet som fraktet korn fra Ukraina til Afrika.

Klartale - 20 aug 22 kl. 06:01

– Ytringsfriheten skal være for alle

Tenk deg at det er valg. Du skal inn i stemmelokalet for å stemme på ditt parti. Men du får problemer med å komme inn.

NRK - 25 maj 22 kl. 10:17

Russland: Sanksjonene må fjernes for å hindre global matkrise

De internasjonale sanksjonene mot Russland som følge av krigen i Ukraina, må fjernes for å hindre en global matkrise, mener det russiske utenriksdepartementet. – Det er behov for omfattende grep for å få bukt med matkrisen, og det innebærer å fjerne sanksjonene som er innført mot russisk eksport og finansielle transaksjoner, sa viseutenriksminister Andrej Rudenko onsdag ifølge russiske nyhetsbyråer. Videre sa Rudenko at Russland vil åpne for en humanitær korridor i Ukraina for skip som frakter matvarer, ifølge Sky News..

NRK - 29 maj 22 kl. 19:13

EU ikke enig om russisk oljestans

EU har ikke blitt enige om hvordan de skal stanse importen av russisk olje, melder Reuters. Samtalene vil fortsette mandag, i håp om å lande en avtale innen ettermiddagen, skriver byrået. Forslaget medlemslandene i EU nå diskuterer går ut på å forby import av russisk olje fraktet med skip, med unntak for oljen som fraktes gjennom Druzhba-rørledningen, som frakter olje fra Russland til Ungarn, Slovakia og Tsjekkia..

NRK - 01 sep 22 kl. 23:09

Kornskip fra Ukraina gikk på grunn i Tyrkia

Et skip lastet med korn fra Ukraina har gått på grunn i Bosporosstredet i Tyrkia. Bosporosstredet, som skiller den europeiske og asiatiske delen av Tyrkia, er stengt for skipsfart etter at skipet gikk på grunn, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu. Det er skipet Lady Zehma som har gått på grunn.

Klartale - 09 maj 22 kl. 09:59

Norske havner er stengt for russiske skip

Forbudet er for flere typer skip som seiler under russisk flagg. Det gjelder blant annet skip på mer enn 500 tonn som blir brukt i internasjonal handel. Det gjelder også for noen yachter og fritidsfartøy, skriver regjeringen.

Fler nyheter fra E24

E24 - 7 timer siden

Oda mener Meny-reklame bryter loven

Oda hevder Menys reklamebudskap om at de har størst utvalg på matvarer «rett og slett ikke stemmer». I august tok de saken til Forbrukertilsynet. Meny fremholder at de har dekning for budskapet..

E24 - 10 timer siden

Guoda Juonyte kjøpte bolig like før renten gikk opp.

Har du kjøpt din første bolig i løpet av de siste to årene? Da kan du slite fremover, mener økonom. Gouda (21) er likevel optimist..

E24 - 16 timer siden

Partene i lærerstreiken møtes igjen søndag - jobber hardt for løsning

RIKSMEKLEREN (VG) Partene i lærerstreiken gir seg for dagen - og møtes igjen søndag klokken 12. Riksmekleren roser partene for å jobbe konstruktivt for en løsning..

E24 - 16 timer siden

Partene i lærerstreiken møtes igjen søndag

Partene i lærerstreiken gir seg for dagen - møtes søndag klokken 12..

E24 - 12 timer siden

Rec Solar om strømstøtten: Holder fortsatt stengt

Rec Solar holder fortsatt stengt i Norge på grunn av dyr strøm, men møter forståelse fra de tillitsvalgte, til tross for permittering av flere hundre ansatte..

E24 - 15 timer siden

Lysbakken lover harde tak om statsbudsjettet

SV-leder Audun Lysbakken lover kamp i forhandlingene med regjeringen om statsbudsjettet – og advarer mot å tro at renteøkninger er eneste våpen mot inflasjon..

E24 - 15 timer siden

Lysbakken lover regjeringen harde tak på skatt og strøm

Regjeringen skal forhandle med SV om både strømstøtte og statsbudsjett i høst. SV-leder Audun Lysbakken lover kamp..

E24 - 15 timer siden

De nye, store strømforbrukerne

Store prosjekter i industri og oljebransjen vil kreve mye strøm, samtidig som det planlegges lite ny kraftutbygging. Se listen over de nye, store forbrukerne her..

E24 - 16 timer siden

Partene hver til sitt etter halvannen time

Lørdag klokken 10.00 møttes partene hos riksmegleren i Oslo, for å prøve å finne en løsning på lærerstreiken som har vart siden juni. Flere av partene følte på presset før møtet..

E24 - 16 timer siden

Har gitt ekskonen enda en luksusbolig

Først fikk hun syv boliger på Konglungen i Asker. Nå har Kjell Inge Røkke gitt også en 850 kvadratmeter stor bolig ved Vigelandsparken til ekskonen Anne Grete Eidsvig..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com