Troms

Tuesday, 21 September, 19:20

Nyheter om troms

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 6 timer siden

Kraftig vind fleire stader i landet

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for vind for Agder, Rogaland, Sunnhordland, Nord-troms, Sør-troms og Vest-Finnmark. Den kraftigaste vinden er venta i Nord-troms og Vest-Finnmark tysdag. Her kan det kome lokalt kraftige vindkast på mellom 33 og 37 meter i sekundet..

NRK - 31 aug 21 kl. 15:12

Diskusjoner om hjemmekontor

En ny NHO-undersøkelse viser at 23 prosent av bedriftene i troms og Finnmark har diskusjoner om fremtidig bruk av hjemmekontor. Oslo er det fylket i landet der flest bedrifter diskuterer bruken av hjemmekontor. Her har 69 prosent av bedriftene hatt slike diskusjoner.

NRK - 31 aug 21 kl. 13:43

Svindel fra politinummer

troms politidistrikt advarer mot pågående svindelforsøk via politiets nummer 02800. En kvinne i 70-årene i Midt-troms fikk sist fredag en slik telefon. En mann presenterte seg som politibetjent og sa at kvinnen var forsøkt svindlet.

NRK - 15 sep 21 kl. 05:03

Kvinne funnet omkommet

En kvinne i 70-årene med demens ble funnet omkommet etter en leteaksjon i Evenskjer i troms natt til onsdag. Kvinnen ble meldt savnet tirsdag. Det ble rekvirert frivillige mannskaper, politihelikopter, hundeekvipasjer og droner i letingen.

NRK - 14 sep 21 kl. 22:37

Fortsetter søket utover natta

Søket etter den savnede kvinnen i Evenskjer i troms fortsetter med uforminsket styrke utover natten. Kvinnen i 70-årene har demens og leteaksjonen har pågått siden i ettermiddag. – Det er mørkt og kaldt ute, og hun er en eldre dame, så vi ønsker å finne henne så fort som mulig, sier operasjonsleder i troms politidistrikt, Jørgen Ahlquist..

NRK - 14 sep 21 kl. 04:37

Brann i blokk i Harstad slukket

Beboere i en boligblokk i Harstad ble evakuert etter at brannalarmen gikk natt til tirsdag. Røyk og vann som har ført til at boligblokken er ubeboelig. Kommunen er i gang med å ordne midlertidig bolig for de evakuerte, melder troms politidistrikt på Twitter.

NRK - 13 sep 21 kl. 20:32

MDG-nestleder må droppe valgvake

Nestleder i MDG og toppkandidat i troms, Kriss Rokkan Iversen, må testes for korona og uteblir derfor fra kveldens valgvake i tromsø. Partiets andrekandidat i troms, Jonas Nilsen, opplyser til NRK at det tidligere i dag ble bestemt at Iversen må testes for korona. – Men hun har gitt klar beskjed om at det ikke skal gi en demper på stemninga, og hun oppfordrer til full fest..

NRK - 07 aug 21 kl. 12:31

20.000 i bot for falsk koronapass

Den utenlandske statsborgeren som prøvde å komme inn i Norge med et forfalsket koronasertifikat er nå ilagt et forelegg på 20.000 kroner, og vedkommende er bortvist fra grensen med lovnad om at han aldri skal komme tilbake til Norge. Det skriver troms politidistrikt på Twitter.

NRK - 5 timer siden

Barn påkøyrt i bustadfelt

Eit barn har blitt påkøyrt i eit bustadfelt i Finnsnes i Senja kommune, melder troms politidistrikt. Barnet er frakta til legevakt med ukjent skadeomfang, og politiet er på veg. Pårørande til barnet er orientert..

NRK - 28 aug 21 kl. 14:56

Mann omkom i utforkjøring i troms

En mann i 80-årene er bekreftet omkommet i etter å ha kjørt av veien i Lavangen i troms. Bilen kjørte ut av veien på motsatt side av eget kjørefelt. Årsaken til ulykken er ikke kjent..

NRK - Igår: 12:03

Hauststormar kan gi høge bølger

Lågtrykka står i kø, og onsdag ventar Meteorologisk institutt årets første hauststorm i Nord-Noreg. Det er venta høge bølger frå Trøndelag og nordover. Det er sendt ut gult farevarsel for vindkast i Vest-Finnmark og indre strok av Nord-troms, skriv dei på Twitter..

NRK - 27 aug 21 kl. 13:20

troms: Ikkje kontroll på brann

Brannvesenet jobbar med å sløkke ein brann ved eit søppeldeponi utanfor Storslett i Nordreisa. Det er enno ikkje kontroll på brannen, melder troms politidistrikt. – Det nyttast blant anna gravemaskin i sløkkearbeidet.

NRK - 25 aug 21 kl. 07:38

Utforkjøring på E6 i troms

En bil har kjørt ut av veien på strekningen mellom Nordkjosbotn og Oteren på Europavei 6, melder troms politidistrikt på Twitter. – Fører er ute av bilen og ved bevissthet. Nødetatene er på vei til stedet, skriver politiet..

NRK - 17 sep 21 kl. 13:06

Rokker ved tilliten til Ropstad

KrFs fylkesleder i troms og Finnmark synes det er beklagelig at pendlerboligsaken med Ropstad flytter fokus fra det som er viktigst for partiet etter valget. – Ropstad virker innstilt på å ta konsekvensene av det som har vært en dårlig avgjørelse. Det er positivt at han vil gjøre opp for seg og at han beklager.

VG - 17 sep 21 kl. 13:01

KrF-fylkesleder: – Rokker ved tilliten til Ropstad som leder

Fylkesleder Truls Olufsen-Mehus i KrF troms og Finnmark sier økonomisakene KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad nå har måttet beklage, svekker tilliten til ham..

VG - 17 sep 21 kl. 13:01

KrF-gruppeleder har ikke lenger tillit til Ropstad

Gruppeleder for Kristelig Folkeparti Skien, Erik Næs, sier fredag at han ikke lenger har tillit til partileder og statsråd Kjell Ingolf Ropstad. Fylkesleder i troms og Finnmark mener tilliten er svekket..

NRK - 24 aug 21 kl. 22:46

E6 stengt ved Kvænangen

Det har oppstått brann i bobil langs E6 ved Kvænangsbotn i troms tirsdag kveld. Personene i bobilen har kommet seg ut og i trygg avstand på grunn av gassflaske i bilen. Vegen er stengt, melder troms politidistrikt på Twitter..

NRK - 14 sep 21 kl. 15:53

Savnet kvinne på Evenskjær

Politiet på Evenskjær i troms leter etter ei kvinne i 70-årene med demens. Hun skal ha på seg en mørkerosa jakke, er 155 cm og har kort mørkeblondt hår. Kvinnen har vært savnet siden i 9-tiden i morges, og poliet er nå i starten av leteaksjonen..

NRK - 14 sep 21 kl. 15:53

Savnet kvinne på Evenskjer

Politiet på Evenskjer i troms leter etter ei kvinne i 70-årene med demens. Hun skal ha på seg en lilla allværsjakke, er 155 cm og har kort, mørkeblondt hår. Kvinnen har vært savnet siden i 9-tiden i morges, og poliet er nå i starten av leteaksjonen.

NRK - 14 sep 21 kl. 04:37

Brann i boligblokk i Harstad

En boligblokk i Harstad er evakuert etter brannalarm. Det skal være mye røyk og vann som har ført til at boligblokken er ubeboelig. Kommunen er i gang med å ordne midlertidig bolig for de evakuerte, melder troms politidistrikt på Twitter..

NRK - 10 sep 21 kl. 21:15

Vedum-garanti: Viken skal bort

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum sier han garanterer at både Viken, og troms og Finnmark blir oppløst. – Jeg er veldig fascinert over at dette temaet er det viktigste for Senterpartiet. Å gjøre fylkesorganiseringen til den viktigste saken i et land som står ovenfor en klimautfordring, synes jeg er merkelig, svarer Høyre-leder Erna Solberg..

NRK - 10 sep 21 kl. 14:19

Passasjerferge har fått motorhavari

Passasjerferga Karlsøy har fått motorhavari utenfor Vengsøya. Den blir nå slept i land ved hjelp av et fiskefartøy, melder politiet i troms på Twitter. – Båten er under kontroll.

NRK - 17 aug 21 kl. 06:25

Tidobling av pukkellaks

Foreløpige tall viser enorme mengder pukkellaks i troms og Finnmark så langt i år. Det bekrefter fiskeforvalter hos Statsforvalteren i troms og Finnmark, Eirik Frøiland. Det er en mangedobling i flere av elvene i fylket..

NRK - 09 sep 21 kl. 08:26

34,3 prosent har forhåndsstemt

Per torsdag er det registrert 1.331.606 forhåndsstemmer til stortingsvalget.

NRK - 09 sep 21 kl. 06:56

Ønsker færre drukningsulykker

UiT Norges arktiske universitet og Ishavskysten friluftsråd samarbeider om å kurse lærere i utendørs svømme- og livredning. Ved utgangen av august i år hadde 11 personer druknet i troms og Finnmark, og fylket topper den nasjonale statistikken..

NRK - 16 aug 21 kl. 11:02

14 smittet ved bedrift i troms

14 ansatte ved Grovfjord mekaniske verksted i Tjeldsund kommune i Sør-troms er smittet av koronaviruset. Smitteveien er ukjent. – Sent søndags kveld fikk kommunen informasjon om at vi har 14 nye positive tester.

NRK - 08 sep 21 kl. 06:59

Lover bedre sikkerhet ved ubåt-anløp

Når en amerikansk atomubåt igjen skal ankomme Tønsnes havn i tromsø, skal lokale myndigheter være bedre forberedt enn sist. Statsforvalteren i troms og Finnmark lover bedre informasjon, varsling og øvelser i forhold til sikkerhet og beredskap..

NRK - 07 sep 21 kl. 21:57

Frp med massiv vekst i skolevalget

Frp gjør det godt under årets skolevalg, og særlig i troms og Finnmark, hvor partiet bykser fram nesten ti poeng til en oppslutning på 19,2 prosent. Dermed er de nest størst etter Ap, som får 26,1 prosent. Også det er over landsgjennomsnittet..

NRK - 06 sep 21 kl. 22:15

Nye avhør i smitteskandale

Politiet har gjennomført to nye avhør i etterforskninga av Hurtigruten etter smitteskandalen på ekspedisjonscruiseskipet «Roald Amundsen» i fjor sommer. Det skjer etter at Statsadvokaten i troms og Finnmark for andre gang har bedt politiet om mer etterforskning..

NRK - 06 sep 21 kl. 19:22

Minnestein for partisanenes innsats

En minnestein til minne over partisanenes innsats i Finnmark og Nord-troms under 2. verdenskrig ble mandag avduket i Rena militærleir. – At norske spesialstyrker nå innlemmer partisanene i Minnelunden er både viktig og riktig.

NRK - 18 jul 21 kl. 21:58

Får felle nok en bjørn

Klima- og miljødepartementet gav søndag kveld fellingstillatelse på nok en bjørn i indre troms. De siste ukene har flere titalls sauer i indre troms blitt drept av bjørn, senest i går ble to sauer drept. I slutten av juni og starten av juli ble det skutt tre bjørner i troms, men Miljødirektoratet gav i utgangspunktet avslag på søknad om å skyte en fjerde.

NRK - 02 sep 21 kl. 13:36

Mowi må betale på 800.000 kr

Politimesteren i troms har nylig utstedt et forelegg til oppdrettsgiganten Mowi på 800 000 kr. etter anmeldelse fra Fiskeridirektoratet og Mattilsynet. Det skriver Fiskeridirektoratet i en melding.

NRK - 08 aug 21 kl. 15:37

Brannhelikopter til skogbrann

Et brannhelikopter er snart i Helligskogen i Storfjord i troms, etter at det oppsto brann i lyngen som spredte seg til skogen. Det skriver politiet i troms på Twitter. Politiets innsatsleder på stedet opplyser om at det har vært lite tilgang på vann før helikopteret ankommer..

NRK - 31 aug 21 kl. 09:13

Tiltalt etter at mann døde

Enn mann i 60-årene er tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt en annens død i Midt-troms i november i fjor. Den tiltalte var på jobb med ansvar for en psykisk utviklingshemmet mann..

NRK - 07 aug 21 kl. 10:41

Mann tatt med falsk koronapass

En utenlandsk statsborger prøvde å komme inn i Norge med et forfalsket koronasertifikat. Han blir anmeldt for dokumentforfalskning. Mannen i 60-årene ble bortvist fra grensen ved Perskogen i Storfjord i troms, opplyser troms politidistrikt til NTB..

NRK - 30 aug 21 kl. 06:30

Savnet 70-åring funnet

På Grytøy i Sør-troms har de nå funnet kvinnen i 70-årene. Kvinnen med demenssykdom ble meldt savnet søndags ettermiddag, og store ressurser har vært i sving gjennom natten. Kvinnen blir nå ivaretatt av helsevesen..

NRK - 30 aug 21 kl. 03:48

Søker etter kvinne med demens

I Harstad ble det iverksatt en leteaksjon etter en kvinne med demens ved Lundenes på Grytøya søndag kveld. Søket pågår gjennom natten med mange ressurser. Kvinnen i 70-årene kan ha tatt ferge over til Stornes i løpet av søndag ettermiddag.

NRK - 27 aug 21 kl. 15:24

Brann på avfallsanlegg

Det brenner på søppelanlegget Galsomelen i Nordreisa kommune. Brannen startet trolig ved 12-tiden fredag. troms politidistrikt opplyser at brannmannskapene foreløpig ikke har kontroll på brannen..

NRK - 27 aug 21 kl. 01:38

Voldshendelse i tromsø

En mann i 50-årene er pågrepet av politiet etter å ha utøvd vold mot sin samboer. Hendelsen fant sted på et hotell i tromsø. Politiet sikrer spor og avhører ansatte ved hotellet.

VG - 25 aug 21 kl. 21:34

Demokratene stjeler fra Frp på ny VG-måling: Per-Willy Amundsen kan ryke ut fra Stortinget

HARSTAD/HAMNVIK/ENGENES/BRØSTADBOTN (VG) I troms ligger det an til en valgthriller. Toppolitikerne Torgeir Knag Fylkesnes (SV) og Per-Willy Amundsen (Frp) kjemper om sistemandatet. Taperen vil havne utenfor Stortinget..

NRK - 24 aug 21 kl. 18:32

24 kommuner får millionstøtte

24 kommuner får til sammen 55 millioner kroner i støtte til ressurskrevende tjenester. Lyngen kommune i troms får den største andelen av støtten. Det opplyser Kommunal- og moderniseringsdepartementet i en pressemelding..

NRK - 24 aug 21 kl. 16:54

Ikke lenger fare for spredning

Brannvesenet har nå kontroll på brannen i et rekkehus i Hamna i tromsø, og det er ikke lenger fare for spredning, melder troms politidistrikt. Politiet vil snakke med beboeren og etterforske saka før det kan si noe om årsaken til brannen..

NRK - 21 aug 21 kl. 16:26

Savnet bærplukker funnet i Skibotn

En bærplukker ble tidligere lørdag meldt savnet i Skibotn i troms. Lørdag ettermiddag melder politiet at han er funnet av frivillige letemannskaper etter en leteaksjon. Mannen er i god form, og har fortalt politiet at han mistet kontakten med følget..

NRK - 20 aug 21 kl. 17:18

To bjørnar i Oppland kan bli felt

Frå laurdag kan to bjørnar i Oppland bli felt under lisensfellingsperioden som varar til 15. oktober, som eit tiltak for å regulere bestanden. I tidlegare Hedmark ligg bestanden av bjørn på bestandsmålet.

NRK - 20 aug 21 kl. 07:15

Dårlig laksefiske

Årets fiske etter villaks er det dårligste på lenge, ifølge foreningen Norske lakseelver. I Øst-Finnmark og troms er det lave fangster, og elver er stengt. I andre deler av landet er det tørke.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt