Nord-Troms

Sunday, 14 August, 11:16

Nyheter om Nord-Troms

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 11 aug 22 kl. 08:44

Nord-Korea sier de har vunnet over korona

Kim Jong-un sier at ingen har blitt smittet av korona de siste to ukene. Det sa han til folk som jobber med helse torsdag. Kim er leder for Nord-Korea.

Klartale - 01 jul 22 kl. 09:29

Nord-Korea mener korona kan ha blitt sendt inn i landet med ballonger

Folk i Nord-Korea kan ha tatt på ballonger med smitte, ifølge myndighetene i landet. Det skal ha ført til at folk ble syke med korona.Nord-Korea har stengt grensa siden korona begynte å spre seg over hele verden.

Klartale - 08 jul 22 kl. 08:58

– Møtte verdens to beste spisser

Torsdag var det klart for Norges første kamp under europa-mesterskapet (EM) i fotball for kvinner. Der møtte de Nord-Irland. Norge skåret fire mål, mens Nord-Irland skåret ett.

Klartale - 05 maj 22 kl. 06:00

Vil velgerne straffe Boris Johnson?

Britene skal torsdag velge hvem som skal få styre sine byer og kommuner. Men det er også mer enn et vanlig lokalvalg. Det vil også gi svar på hvor mange som støtter Boris Johnson etter to år med Brexit, korona og det som blir kalt «party gate» .

Klartale - 23 maj 22 kl. 07:00

Fikk flere jobbmuligheter etter en sommer i nord

Kampanjen heter 1000 jobber. Målet er at arbeidsgivere i Nord-Norge skal vise mulighetene som finnes i nord. Kampanjen er laget av Sparebank 1 Nord-Norge.

Klartale - I førrgår: 16:33

Slik blir været i helgen

– Været blir veldig forskjellig i hele Norge, sier Susanna Reuder. Reuder er statsmeteorolog hos Meteorologisk institutt.Reuder kan fortelle at østlandet får det fineste været i helgen.

NRK - 05 aug 22 kl. 09:15

Nordmenn har låg tillit til tryggingsstyresmaktene

Ifølgje ei fersk undersøking har svært få nordmenn tillit til at tryggingsstyresmaktene jobbar for innbyggjaranes beste. Tilliten er aller verst i Nord-Noreg. I undersøkinga kjem det fram at berre halvparten av dei spurde har tillit til Politiets tryggingsteneste (PST) jobbar for innbyggjaranes beste.

NRK - 31 jul 22 kl. 22:37

Anspent i Kosovo - veier blokkert og angivelige skudd mot politiet

Politiet i Kosovo opplyser søndag kveld at det flere stedet nord i Kosovo ble avfyrt skudd, og at noen av disse var rettet mot politienheter. Ingen har så langt blitt skadet. – Beboere har i tillegg oppgitt at det var tilfeller der albanere ble stanset og trakassert.

NRK - Igår: 06:01

Nord-Korea fjerner munnbindpåbud

Nord-Korea har fjernet munnbindpåbudet og lettet på også andre koronarestriksjoner, melder landets statlige nyhetsbyrå KCNA. Tiltakene omfatter hele landet, bortsett fra grenseområdene, der restriksjonene fortsatt opprettholdes. Folk med symptomer på luftveissykdommer anbefales dessuten å bruke munnbind.

Klartale - 27 jul 22 kl. 16:30

Har du savnet sommerværet? Nå kan det snart være tilbake

Det er bare noen få dager igjen av juli måned. Fellesferien er snart slutt. Dermed er det mange som skal tilbake på jobb fra mandag.

Klartale - 27 jul 22 kl. 11:30

Russland sender enda mindre gass til Europa

Russland har solgt og sendt gass til Europa gjennom store rør. De har kapasitet til å sende veldig mye. Særlig gjennom rørledningen Nord Stream 1.

Klartale - 08 aug 22 kl. 06:00

Derfor må vi betale mye for strøm

Norge har jo masse energi, tenker du kanskje. Vi henter mye kraft fra vann. Men også fra vind, sol og litt gass.

Klartale - 17 jun 22 kl. 14:03

Ukjent smitte hos flere hundre familier i Nord-Korea

Kim Jong-un har bedt om at smitten må være under kontroll så raskt som mulig. Han er leder i Nord-Korea. Søsteren Kim Yo-jong skal ha bidratt med medisin til arbeidet med å hjelpe de syke i regionen Sør-Hwanghae.

NRK - 24 jul 22 kl. 21:03

86 mennesker funnet i stappfull lastebil i Nord-Makedonia

Politiet i Nord-Makedonia fant 86 migranter og flyktninger, deriblant flere barn, stappet inn en lastebil nær grensen til Hellas lørdag kveld. Menneskene, som kommer fra Pakistan, Syria og India, ble oppdaget av politiet sent lørdag kveld under en rutineinspeksjon nær grensebyen Gevgelija i Nord-Makedonia. En 44 år gammel lastebilsjåfør er pågrepet.

NRK - 22 jul 22 kl. 13:08

EU kunngjør fire saker mot Storbritannia for brudd på Nord-Irland-protokollen

EU-kommisjonen har innledet fire nye juridiske prosesser mot Storbritannia for det den mener er manglende etterlevelse av Nord-Irland-protokollen. Protokollen er en del av brexitavtalen og omhandler reglene for handel og grensekontroller mellom den britiske provinsen og det øvrige Storbritannia. Avtalen skulle sikre en såkalt myk grense mellom Nord-Irland og EU-landet Irland, men til gjengjeld er grensekontrollen mellom Nord-Irland og resten av Storbritannia skjerpet.

NRK - 07 jul 22 kl. 20:17

Røntgenproblemer ved alle sykehus i Nord-Norge

Alle sykehusene i Helse Nord opplever problemer med røntgensystemet, opplyser helseforetaket i en pressemelding. Helse Nord IKT jobber med å rette feilen. Pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp vil ikke bli berørt, men enkelte pasienter vil få utsatt planlagte timeavtaler.

NRK - 18 jul 22 kl. 21:54

EU innleder samtaler om medlemskap med Albania og Nord-Makedonia

EUs 27 medlemsland ble mandag enige om å innlede medlemssamtaler med Albania og Nord-Makedonia, etter at sistnevnte løste en tvist landet hadde med Bulgaria. – EUs medlemsland har akkurat blitt enige om å innlede medlemssamtaler med Albania og Nord-Makedonia, skriver Tsjekkias statsminister Petr Fiala, hvis land har EUs roterende presidentskap, på Twitter. – Vi har tatt nok et viktig skritt mot å bringe Vest-Balkan nærmere EU, legger han til.

VG - Igår: 05:55

Ap-topper ut mot partifelle: – Hun terger på seg hele Nord-Norge

Stavanger ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) vil jevne ut strømprisene i landet – hun kan se langt etter støtte fra partikollegaer i nord..

NRK - 05 jul 22 kl. 21:16

Snart klart for forhandlinger mellom EU og Nord-Makedonia

Det kan snart være duket for forhandlinger mellom EU og Nord-Makedonia om medlemskap, sier EU-president Charles Michel. – Vi nærmer oss nå et mulig gjennombrudd i ditt lands søknadsprosess, sa Michel under en pressekonferanse i Nord-Makedonias hovedstad Skopje tirsdag, henvendt til landets statsminister Dimitar Kovacevski. Bulgaria blokkerte i 2020 forhandlingene mellom Nord-Makedonia og EU, med henvisning til en historisk krangel om språk og rettighetene til den bulgarske minoriteten i landet.

E24 - Igår: 12:56

Mack-direktør og slakter advarer: Frykter dyr strøm kan ødelegge bedrifter i nord

Mens bedriftene i Sør-Norge roper om strømstøtte, advarer nordnorske bedrifter mot Ernas støtte til forslaget om utbygging av strømkabler fra nord til sør..

E24 - I førrgår: 06:23

Lederen i Aps energiutvalg vil utjevne strømprisene mellom nord og sør

Kari Nessa Nordtun, som skal lede Aps energiutvalg, støtter elektrifisering av sokkelen, vil utjevne strømprisene mellom sør og nord og er opptatt av et godt forhold til Europa med utenlandskablene..

NRK - I førrgår: 22:56

Tre menn døde i togpåkjørsel i Hellas

Tre migranter som sov nær en toglinje nord i Hellas, ble truffet av et tog og døde, opplyser lokalt politi. Politiet sier de tre mennene ikke klarte å komme seg unna toget i tide. Statlig gresk radio sier det ikke umiddelbart var kjent hvor de døde migrantene kom fra.

VG - I førrgår: 17:13

Sommerværet delt i to: Varmt og solfylt i sør, kaldt og grått i nord

Det skal bli varmt i Sør- og Øst-Norge, mens været blir grått og trist i nord de neste dagene. På Huk i Oslo hadde flere tatt turen på stranden i det strålende sommerværet torsdag formiddag..

NRK - 16 jul 22 kl. 19:31

Nord-Makedonia et skritt nærmere EU-medlemskap

Nord- Makedonia har godtatt kompromiss som muliggjør samtaler om EU-medlemskap, skriver AFP. Lørdag vedtok i landet en avtale som har sikte på å avgjøre en tvist med Bulgaria og rydde veien for et mulig medlemskap i unionen. – fra i dag går vi med raskere skritt for å bli med i EU-familien, sier statsminister Dimitar Kovacevski.

VG - 10 aug 22 kl. 22:01

Søkkvått i nord – og det kommer mer

Mens Østlandet forbereder seg på en runde med skikkelig sommervarme, er det søkkvått lenger nord: På Helgeland har det kommet over 100 millimeter regn de siste tolv timene, og utover kvelden skal det komme enda mer..

NRK - 09 aug 22 kl. 08:13

Ja til felling av ulv i Nord-Østerdal

Statsforvalteren i Innlandet har sagt ja til felling av en ulv i deler av kommunene Rendalen, Alvdal, Tynset, Tolga og Os. Fellingstillatelsen ble gitt etter at det ble funnet et skadd lam og ei drept søye på Unset i Rendalen. Lammet måtte avlive.

Klartale - 09 aug 22 kl. 08:03

Onsdag blir det veldig varmt

Det skal regne mye i Nord-Norge framover. Mens på Østlandet blir det varmt. Det sier meteorologene.

NRK - 05 aug 22 kl. 13:35

Tyske gasslager over 70 prosent trass reduserte leveransar

Tysklands naturgasslager hadde denne veka ei fyllingsgrad på 70,4 prosent, viser tal frå gassinfrastrukturoperatøren GIE, melder NTB. Regjeringa i Tyskland har sett som mål at fyllingsgraden må vere minst 75 prosent, trass i at Russland har redusert gassleveransane gjennom gassleidningen Nord Stream 1. Russland har kutta kraftig i gassleveransane til land i EU etter at Vesten har innført sanksjonar som følge av krigen i Ukraina.

NRK - 22 jul 22 kl. 12:12

Norsk fordømmelse av angrep som drepte irakiske turister

Norge fordømmer angrepet mot en park i en landsby i Nord-Irak, der minst åtte irakiske turister ble drept og over 20 såret. Irak anklager Tyrkia for å stå bak. – Volden som skader sivile, må stanse, skriver Utenriksdepartementet på Twitter fredag.

Aftenposten - 03 aug 22 kl. 17:18

Statnett vil ha mer overføring av kraft og likere strømpriser i nord og sør. SV og Sp er mot

Mer overføring av kraft og jevnere strømpriser mellom nord og sør. Det blir resultatet om Statnett får det som de vil..

NRK - 21 jul 22 kl. 06:38

Gassforsyning gjennom Nord Stream starta opp att med avgrensa kapasitet

Etter ti dagar med full stans i gasseksporten gjennom Nord Stream 1, har gassflyten starta opp i morgontimane i dag. Det melder Reuters. Frå 06-07 var flyten på 29,284,591 kwh/h, frå å ha vore på null timen før.

NRK - 30 minutter siden

Storbritannia trur Russland vil styrka innsatsen sør i Ukraina

Den britiske forsvarsetterretninga trur Russland vil prioritera å setta inn fleire styrkar i sørlege Ukraina, skriv dei i sin siste etterretningsrapport. Dei russisk-støttande styrkane til separatistrørsla Folkerepublikken i Donetsk har haldt fram angrepa nord for Donetsk, aust i Ukraina. Det har vore spesielt tunge kampar rundt forstaden Pisky utanfor Donetsk, nære byen sin flyplassen.

Klartale - 01 aug 22 kl. 09:51

Derfor har bilskilt og ID-kort ført til uro i Kosovo

Fra mandag er det nye regler i Kosovo. Det er flere av disse som den serbiske minoriteten i nord har protestert mot.Serbiske ID-kort blir ugyldig i Kosovo, slik at folk må skaffe midlertidige IS-kort fra Kosovo.

NRK - 22 timer siden

Russland hevdar å ha kontroll over forstad i Donetsk

Russiske styrkar har tatt full kontroll over forstaden Pisky nordvest for byen Donetsk i Ukraina, hevdar det russiske forsvarsdepartementet laurdag. Det melder Reuters. Påstanden er ikkje bekrefta av uavhengige kjelder.

VG - Igår: 03:39

Lysfenomen observert fra nord til sør – skyldes trolig rom-oppskytning

Flere steder i landet har det natt til lørdag blitt observert et spektakulært lysfenomen. Det skyldes trolig en romoppskytning i USA..

Aftenposten - Igår: 22:37

Full splittelse i Arbeiderpartiet om strømtiltak mellom nord og sør

Det er delte meninger i Aps energiutvalg om tiltak for å utjevne strømprisen i Norge..

Aftenposten - Igår: 20:00

Nord-Norgebanen er ennå ikke blitt bygget. Det er villet politikk.

En satsing på jernbane vil øke vår evne til forsvar..

NRK - Igår: 17:03

Poliovirus påvist i kloakken i New York

Det er funnet poliovirus i kloakken i New York etter at den smittsomme sykdommen ble påvist nord for storbyen for noen uker siden, opplyser helsemyndighetene. Virusfunnet i kloakken antyder at det har forekommet lokal spredning, sier helsemyndighetene i New York by og delstaten med samme navn. Helsekommissær Mary T.

NRK - Igår: 16:00

Mer enn 150 gribber døde av forgiftning sør i Afrika

Over 150 utrydningstruede gribber døde av forgiftning ved to ulike hendelser i Botswana og Sør-Afrika, opplyser naturvernere fredag. Mer enn 50 hvitryggribber ble funnet døde i Chobe nord i Botswana fredag, mens rundt 100 andre døde gribber ble oppdaget i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika dagen før, ifølge Vulpro, en organisasjon som jobber for vern av gribber. I begge tilfellene døde gribbene etter å ha spist av døde bøfler som det angivelig var plantet gift i, sier Kerri Wolter i Vulpro.

VG - Igår: 14:29

Stavanger-ordføreren om strømprisene: – Dypt urettferdig

Mens strømprisene i Sør-Norge er rekordhøye, er prisene i Nord-Norge og Trøndelag historisk lave. Slik bør det ikke være, mener Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap)..

NRK - Igår: 13:51

Liten nedgang i straumpris i Sør-Noreg

I morgon laurdag blir snittprisen på straum i Sør-Vest Noreg på 3,65 kroner per kWh. Det er ein nedgang på 0,38 kroner frå i dag. Det syner tal frå straumbørsen Nordpool.

Dagbladet - I førrgår: 22:10

Skjer hvert 1000. år

Nasjonalparken Death Valley, verdens varmeste sted og Nord-Amerikas tørreste plass, har den sista uka hatt flom som bare oppstår en gang hvert tusende år, ifølge meteorologer..

NRK - I førrgår: 20:20

Tonnevis med død fisk funne på grensa mellom Tyskland og Polen

Tonnevis med død fisk har blitt henta opp av elva Oder på grensa mellom Tyskland og Polen, melder Reuters. Lokale myndigheiter åtvarar folk frå å gå ut i vatnet. Myndigheitene i Polen har lova å undersøka årsaka for fiskedøden.

Aftenposten - I førrgår: 17:06

Hun skal utvikle Arbeiderpartiets nye energipolitikk. Varsler radikale endringer.

– Dypt urettferdig, sier Kari Nessa Nordtun om prisforskjellen mellom Nord- og Sør-Norge..

NRK - I førrgår: 13:17

Ny årstopp på straum på Austlandet og Vestlandet

Fredag blir snittprisen på straum på Austlandet og Vestlandet 2,74 kroner kilowattimen, før avgifter, nettleige og eventuelt påslag, viser førebelse tal frå Nord Pool, melder E24. Det er det høgaste for desse to prisområda i år. Sørvest-Noreg har framleis den dyraste straumen, der snittprisen fredag vil ligge rundt 4,04 kroner kilowattimen, før avgifter, nettleige og eventuelt påslag, som er det tredje høgaste nokosinne..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com