Polen

Friday, 22 October, 18:04

Nyheter om polen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 okt 21 kl. 19:31

Demonstrasjoner i polen

Flere tusen av mennesker demonstrerte i Warszawa søndag mot behandlingen av flyktninger på grensen mellom polen og Hviterussland. Tusenvis av flyktninger og migranter har forsøkt å krysse grensen fra Hviterussland til EU-landene polen, Latvia og Litauen de siste månedene. Øyevitnebeskrivelser og rapporter fra bistandsgrupper anklager polen for å føre folk tilbake over grensen til Hviterussland.

NRK - 08 okt 21 kl. 14:24

Krever at polen innordner seg EU

polen mener EU går ut over sine fullmakter og at unionen ikke har rett til å overkjøre nasjonale rettsinstanser. polens grunnlovsdomstol har slått fast at noen av EUs lover er i strid med landets grunnlov. Det vekker oppsikt i Brussel og resten av EU.

VG - 20 timer siden

Syltynn forestilling da Norge gikk på smell mot polen

(polen – Norge 0–0) Etter å ha levert målfester under forrige landslagssamling, stoppet det fullstendig opp for Norge i bortemøtet mot polen..

VG - 20 timer siden

Syltynn forestilling da Norge gikk på smell mot polen: – Frustrerende

(polen – Norge 0–0) Etter å ha levert målfester under forrige landslagssamling, stoppet det fullstendig opp for Norge i bortemøtet mot polen..

NRK - 17 okt 21 kl. 12:02

polen avviser gjerdekritikk

polen forsvarar grensegjerdet som blir bygd mot Kviterussland, og planlegg å erstatte det med ein permanent mur. Nasjonalforsamlinga i landet vedtok nyleg ei lov som gir grensevaktene løyve til å tvinge flyktningar og migrantar utan innreisepapir tilbake over grensa. Tusenvis av flyktningar og migrantar har dei siste månadane prøvd å ta seg til polen, Latvia og Litauen via Kviterussland..

NRK - 10 okt 21 kl. 03:31

polen vil følge EU-lover

polen vil fortsette å respektere EUs bindende lovverk, heter det i en uttalelse fra regjeringen. Dermed går regjeringen mot landets grunnlovsdomstol. Uttalelsen, som lørdag kom fra landets utenriksdepartement, kommer etter massiv kritikk og spørsmål rundt polens holdning til EUs lovverk.

NRK - 07 sep 21 kl. 12:31

Vil kreve dagsbøter fra polen

Europakommisjonen vil be unionens domstol om økonomiske straffetiltak mot polen for å sikre etterfølgelse av en tidligere rettsavgjørelse. Kommisjonen ber om dagsbøter fram til polen gjør noe for å bedre vilkårene for landets høyesterett og oppheve nye lover som ifølge EU undergraver domstolenes uavhengighet. Rettsstatens vilkår og domstolenes uavhengighet har stått sentralt i en langvarig konflikt mellom polen og EU, skriver NTB..

NRK - 07 sep 21 kl. 12:31

Vil kreve dagbøter fra polen

Europakommisjonen vil be unionens domstol om økonomiske straffetiltak mot polen for å sikre etterfølgelse av en tidligere rettsavgjørelse. Kommisjonen ber om dagsbøter fram til polen gjør noe for å bedre vilkårene for landets høyesterett og oppheve nye lover som ifølge EU undergraver domstolenes uavhengighet. Rettsstatens vilkår og domstolenes uavhengighet har stått sentralt i en langvarig konflikt mellom polen og EU, skriver NTB..

NRK - 23 sep 21 kl. 10:19

polen dropper "LHBT-frie soner"

Etter trusler om mindre finansiering fra EU velger flere polske regioner å droppe betegnelsen som «LHBT-fri sone». Det er totalt fem regioner som har fått en oppfordring fra EU-kommisjonen om å slutte å bruke betegnelsen. EU bruker dette som en forutsetning for at man skal behandle deres søknader om økonomisk bistand fra unionens enorme pandemistøttepakke.

NRK - 7 timer siden

polen: Over 30.000 tok abort i utlandet

Etter at polen i praksis innførte forbud mot abort for ett år siden, har polske kvinner strømmet til andre europeiske land for å avslutte svangerskapet, skriver The Guardian. Tall fra Abort uten grenser (AWB) viser at minst 34.000 kvinner tok abort i utlandet etter at loven trådte i kraft.

Aftenposten - 20 timer siden

Syltynn forestilling da Norge gikk på smell mot polen

(polen – Norge 0–0) Etter å ha levert målfester under forrige landslagssamling, stoppet det fullstendig opp for Norge i….

Aftenposten - 20 timer siden

Syltynn forestilling da Norge møtte polen

(polen – Norge 0–0) Etter å ha levert målfester under forrige landslagssamling, stoppet det fullstendig opp for Norge i….

Aftenposten - 23 timer siden

VM-kvalifisering: polen-Norge

Følg VM-kvalifiseringskampen mellom polen og Norge klokken 19.15..

NRK - Igår: 18:07

Økende smitte i polen og Romania

polen og Romania har en dramatisk økning i antallet koronatilfeller, med smittetall som dobler seg fra uke til uke, skriver NTB..

NRK - I førrgår: 13:52

Smittebølge i polen

polens helseminister Adam Niedzielski sier landet har opplevd en eksplosjon i koronasmittede de siste dagene. Det melder Reuters. Ifølge Niedzielski ligger polen an til å se godt over 5000 smittede per dag neste uke.

Aftenposten - I førrgår: 19:47

polen og EUs toppleder gikk i tottene på hverandre i parlamentet. Det øker frykten for «polexit».

polen vil sette sine egne lover over EUs. Derfor var det langt fra lovord som ble vekslet mellom partene i….

NRK - 15 okt 21 kl. 11:02

polen vedtek ny asyllov

Den polske nasjonalforsamlinga har vedteke ei lov som gjer at politiet kan sende flyktningar og migrantar tilbake over grensa når dei ikkje har innreiseløyve. Dei har også gjeve grønt lys til å regjeringas plan om å bygge ein mur som skal hindre at migrantar og flyktningar kryssar grensa mellom polen og Kviterussland..

NRK - 13 okt 21 kl. 17:13

Vil byggje mur til Kviterussland

polen planlegg å byggje ein mur på grensa til Kviterussland for å hindre migrantar og flyktningar i å krysse over. Det er rekna at muren vil koste 353 millionar euro å bygge, det er rundt 3.481 millionar kroner.

VG - 08 sep 21 kl. 22:42

Szymanski reddet polen mot England: Scoret på overtid

(polen - England 1–1) Etter 72 magre minutter dro Harry Kane på og scoret, og Englands vei til VM i Qatar virket trygg. Så slo polen tilbake på overtid..

NRK - 08 okt 21 kl. 10:24

Kritiserer polsk rettsavgjørelse

Frankrikes EU-minister sier en omstridt polsk rettsavgjørelse om EU-lover er et angrep på unionen. polens grunnlovsdomstol har slått fast at noen av EUs lover er i strid med landets grunnlov. Det vekker oppsikt i Brussel og resten av EU.

NRK - 06 sep 21 kl. 16:28

10.000 migranter vil inn i EU

Over 10.000 migranter fra krigsherjede land er nå i Hviterussland og ønsker å komme seg inn til EU, sier Den polske grensevakten. Ifølge intervjuer med migranter på grensa er målet for mange av dem å komme til Tyskland eller Frankrike.

NRK - 28 sep 21 kl. 00:28

Polske regioner trekker LHBT-soner

Etter at EU har truet med mindre finansiering, har de tre polske regionene Krakow, Rzeszow og Lublin trukket tilbake betegnelser om at de er «LHBT-frie soner». I juli gikk EU til rettslige skritt mot regjeringene i polen og Ungarn som følge av det som blir sett på som LHBT-fiendtlige tiltak. Ungarn innførte en såkalt anti-pedofililov, som blant annet kriminaliserer «oppfordringer» til homoseksualitet.

NRK - 26 aug 21 kl. 05:57

Belgia og polen ut av Kabul

Belgia og polen sier de avslutter arbeidet med å evakuere folk fra Afghanistans hovedstad og trekker ut resten av sitt personell. – Gitt utviklingen av situasjonen i Afghanistan, har regjeringen besluttet å stanse evakueringen. Dette skjer i samråd med andre europeiske partnere, skriver Belgias statsminister Alexander De Croo på Twitter.

NRK - 18 timer siden

Fire døde i storm i Mellom-Europa

Fire mennesker omkom i polen da kraftig vind feide over landet torsdag. I Frankrike har 250.000 husholdninger mistet strømmen.

VG - Igår: 07:15

Det polske problem

polen fortsetter å utfordre samholdet i EU – og EU fortsetter å true med sanksjoner. Hvem blunker først i denne eksistensielle stillingskrigen?.

NRK - 17 sep 21 kl. 13:47

Ulovlig grensekryssing til polen

Hittil i september er det registrert 3.200 forsøk på å ta seg ulovlig over grensen til polen fra Hviterussland. Også Latvia og Litauen merker økt pågang.

NRK - 18 okt 21 kl. 06:21

Vil styrke kontrollen på grensa

Leiaren for Tysklands føderale politiforbund ber om mellombels styrka grensekontroll ved grensa til polen. Forbundssjef Heinz Teggert seier at det er ein helserisiko for grensepolitiet når det no kjem eit stort tal personar som ikkje har rett til innreise i Tyskland. – Våre kollegaer er utsett for ein helserisiko, ettersom koronasmitten framleis er høg, spesielt blant migrantar frå Irak, Syria, Jemen, Iran, Afghanistan og så vidare, seier Teggert.

Aftenposten - 17 okt 21 kl. 09:15

De ble lovet et bedre liv. Nå er de våpen i Europas nye krig.

PODLASIE, polen (Aftenposten): Han har ikke spist på flere dager. Vannet Abdul Rahman Hameed drikker, har et lysegult….

NRK - 15 okt 21 kl. 12:37

Vil arrangere fotball-EM i 2025

Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025. Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

VG - 13 okt 21 kl. 11:37

Ekspert tror polen kan få EU-trøbbel

polens grunnlovsdomstol bryter med EU, ved å sette egne lover over EU-lovene. Det har ført til en voldsom strid om polens EU-medlemskap..

VG - 12 okt 21 kl. 14:59

EU-konflikten kan koste polen dyrt

Den polske regjeringens konflikt med EU kan koste landet dyrt..

NRK - 10 okt 21 kl. 08:28

Flybilletter selges for 50 kroner

Da pandemien kom, var beskjeden fra ekspertene klar: Det kom til å bli mye dyrere å fly etter koronakrisen. Nå selges flybilletter for ned mot 50 kroner. Nå kan du fly fra Gardermoen til polen for en femtilapp, fra Sandefjord til Riga for 79 kroner eller til storbyen London for litt over 100 kroner, skriver Flysmart 24.

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 22:42

Lewandowski reddet polen mot England: Scoret på overtid

(polen - England 1–1) Etter 72 magre minutter dro Harry Kane på og scoret, og veien til VM i Qatar virket trygg..

VG - 08 sep 21 kl. 22:42

Szymansky reddet polen mot England: Scoret på overtid

(polen - England 1–1) Etter 72 magre minutter dro Harry Kane på og scoret, og veien til VM i Qatar virket trygg. Så viste polens superstjerne Robert Lewandowski seg frem..

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 22:42

Szymanski reddet polen mot England: Scoret på overtid

(polen - England 1–1) Etter 72 magre minutter dro Harry Kane på og scoret, og Englands vei til VM i Qatar virket trygg..

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 14:12

polen utfordrer nok en gang EU på sin uavhengighet. EU-kommisjonen krever at de innordner seg.

Polsk domstol slår fast at noen av EUs lover er i strid med landets grunnlov. EU er bekymret..

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 14:12

polen utfordrer nok en gang EU. Kommisjonen krever at landet innordner seg.

Den polske domstolen setter seg over EU..

NRK - 04 aug 21 kl. 15:08

polen gir ektemann visum

Krystsina Tsimanouskayas ektemann får humanitært visum inn til polen, skriver Reuters. Dermed får han innreisetillatelse til landet. Den hviterussiske OL-sprinteren har allerede fått reise til polen etter hun hevdet å ha blitt forsøkt kidnappet av OL-laget da hun kritiserte lagets ledere..

NRK - 03 sep 21 kl. 20:45

Afghanske brødre døde i polen

To afghanske brødre, på fem og seks år, er døde etter å ha spist giftig sopp, skriver NTB. De ble evakuert til polen med familien 23. august og var plassert i en leir for migranter i nærheten av Warszava.

Klartale - 04 okt 21 kl. 14:00

Sultet på grensen i 20 dager

Boshra al-Moallem flyktet fra Syria til polen. Det var så vidt hun kom seg frem i live..

NRK - 02 aug 21 kl. 12:52

Tsimanouskaya er velkommen i polen

Den hviterussiske løperen Tsimanouskaya har fått innreisetillatelse i polen, melder AFP. Den polske utenriksministeren sier til Reuters at hun er trygg og i god stand på polens ambassade i Tokyo. Nå er planen at hun drar til polen i løpet av de neste dagene.

VG - 01 okt 21 kl. 14:18

Fryser i hjel på grensen: Bruker migranter i strid med EU-land

SOKOLKA/OSLO (VG) Hviterussland sender migranter og flyktninger mot nabolandene. polen, Latvia og Litauen svarer med å rulle ut piggtråd. Minst seks personer har dødd i grenseområdet..

NRK - 01 okt 21 kl. 04:41

Forlenger unntakstilstand på grensa

polen forlenger unntakstilstanden for grenseområdet mot Hviterussland. polens president Andrzej Duda anklager nabolandet for å skape krise ved å hjelpe flyktninger til å nå EUs yttergrense. Hjelpeorganisasjoner advarer om en humanitær katastrofe når migranter fra Midtøsten prøver å ta seg inn i EU gjennom Hviterussland..

NRK - 30 aug 21 kl. 18:09

Evakuerte barn forgiftet av sopp

To afghanske barn som ble evakuert fra Afghanistan, er lagt inn på sykehus etter å ha spist giftig sopp i polen. Barna trenger levertransplantasjon. Barna på seks og åtte år er innlagt på intensivavdelingen på et sykehus i Warszawa.

NRK - 30 sep 21 kl. 14:27

96 år gammal rømling arrestert

Ei 96 år gammal kvinne, som er tiltalt for medverknad til krigsbrotsverk, er arrestert att i Tyskland. Det melder kanalen NTV. Rettssaka skulle starta i dag, men kvinna tok ein drosje heimefrå og forsvann i dag tidleg.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt