Polen

Wednesday, 01 December, 17:32

Nyheter om polen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 28 okt 21 kl. 21:07

polen nekter å betale EU-dagbøter

polens justisminister Zbigniew Ziobro vil ikke følge EU-domstolens ordre om å betale dagbøter på en million euro. – polen kan ikke og bør ikke betale en eneste zloty. Den polske staten bør ikke overgi seg til lovløshet, sa Ziobro ifølge det polske nyhetsbyrået PAP.

NRK - 17 okt 21 kl. 19:31

Demonstrasjoner i polen

Flere tusen av mennesker demonstrerte i Warszawa søndag mot behandlingen av flyktninger på grensen mellom polen og Hviterussland. Tusenvis av flyktninger og migranter har forsøkt å krysse grensen fra Hviterussland til EU-landene polen, Latvia og Litauen de siste månedene. Øyevitnebeskrivelser og rapporter fra bistandsgrupper anklager polen for å føre folk tilbake over grensen til Hviterussland.

NRK - 09 nov 21 kl. 10:03

Anklager polen for å skape spenning

Hviterussland anklager polen for «bevisst å eskalere spenningen» mellom de to landene. polen har utplassert 10.000 militært personell på grensen uten å varsle hviterussiske myndigheter.

NRK - 09 nov 21 kl. 00:58

Tyskland ber EU hjelpe polen

Tyskland oppfordrer EU til å handle for å hjelpe med å stanse strømmen av migranter som tar seg ulovlig til polen fra Hviterussland. – polen og Tyskland kan ikke håndtere dette alene, sier innenriksminister Horst Seehofer til avisen Bild..

NRK - 08 okt 21 kl. 14:24

Krever at polen innordner seg EU

polen mener EU går ut over sine fullmakter og at unionen ikke har rett til å overkjøre nasjonale rettsinstanser. polens grunnlovsdomstol har slått fast at noen av EUs lover er i strid med landets grunnlov. Det vekker oppsikt i Brussel og resten av EU.

Dagbladet - 03 nov 21 kl. 17:33

polen har «en pistol mot panna»

Den langvarige striden mellom EU og polen om rettsstaten har nådd et punkt hvor polen står på kanten av et juridisk brudd med EU, skriver Einar Hagvaag..

NRK - 03 nov 21 kl. 09:19

10.000 nye smittetilfeller i polen

Onsdag rapporterer polen om 10.400 nye koronatilfeller i landet. Det er en økning på 24 prosent fra forrige uke.

VG - 21 okt 21 kl. 21:09

Syltynn forestilling da Norge gikk på smell mot polen

(polen – Norge 0–0) Etter å ha levert målfester under forrige landslagssamling, stoppet det fullstendig opp for Norge i bortemøtet mot polen..

VG - 21 okt 21 kl. 21:09

Syltynn forestilling da Norge gikk på smell mot polen: – Frustrerende

(polen – Norge 0–0) Etter å ha levert målfester under forrige landslagssamling, stoppet det fullstendig opp for Norge i bortemøtet mot polen..

NRK - 17 okt 21 kl. 12:02

polen avviser gjerdekritikk

polen forsvarar grensegjerdet som blir bygd mot Kviterussland, og planlegg å erstatte det med ein permanent mur. Nasjonalforsamlinga i landet vedtok nyleg ei lov som gir grensevaktene løyve til å tvinge flyktningar og migrantar utan innreisepapir tilbake over grensa. Tusenvis av flyktningar og migrantar har dei siste månadane prøvd å ta seg til polen, Latvia og Litauen via Kviterussland..

NRK - 10 okt 21 kl. 03:31

polen vil følge EU-lover

polen vil fortsette å respektere EUs bindende lovverk, heter det i en uttalelse fra regjeringen. Dermed går regjeringen mot landets grunnlovsdomstol. Uttalelsen, som lørdag kom fra landets utenriksdepartement, kommer etter massiv kritikk og spørsmål rundt polens holdning til EUs lovverk.

NRK - 08 nov 21 kl. 19:39

Stoppet stor gruppe av migranter

Polske myndigheter sier de har stanset en stor gruppe migranter i å ta seg inn i landet fra Hviterussland, i det som omtales som et koordinert forsøk. Hundrevis eller tusenvis av migranter og flyktninger forsøkte å storme grensa mellom Hviterussland og polen mandag ved å klippe seg gjennom gjerdet eller bruke lange stokker og greiner til å klatre over. Det polske innenriksdepartementet la ut en video der polske grensevakter bruker en kjemisk spray mot menn som forsøker å klippe seg gjennom piggtråd.

NRK - 07 sep 21 kl. 12:31

Vil kreve dagsbøter fra polen

Europakommisjonen vil be unionens domstol om økonomiske straffetiltak mot polen for å sikre etterfølgelse av en tidligere rettsavgjørelse. Kommisjonen ber om dagsbøter fram til polen gjør noe for å bedre vilkårene for landets høyesterett og oppheve nye lover som ifølge EU undergraver domstolenes uavhengighet. Rettsstatens vilkår og domstolenes uavhengighet har stått sentralt i en langvarig konflikt mellom polen og EU, skriver NTB..

NRK - 07 sep 21 kl. 12:31

Vil kreve dagbøter fra polen

Europakommisjonen vil be unionens domstol om økonomiske straffetiltak mot polen for å sikre etterfølgelse av en tidligere rettsavgjørelse. Kommisjonen ber om dagsbøter fram til polen gjør noe for å bedre vilkårene for landets høyesterett og oppheve nye lover som ifølge EU undergraver domstolenes uavhengighet. Rettsstatens vilkår og domstolenes uavhengighet har stått sentralt i en langvarig konflikt mellom polen og EU, skriver NTB..

NRK - 08 nov 21 kl. 12:56

– Mange migranter på vei mot polen

Hundrevis av migranter og flyktninger er på vei mot den polske grensen, ledsaget av væpnede hviterussere, oppgir en talsmann for polske myndigheter. – Ny informasjon viser at gruppen kontrolleres nøye av væpnede hviterussere. Det er de som bestemmer hvilken retning gruppen går i, sier talsmannen Stanislaw Zaryn mandag.

VG - 08 nov 21 kl. 12:32

Grensedrama i Hviterussland: Hundrevis av migranter vil inn i polen

Hviterussland vil sende desperate migranter til polen, som har bygd piggtrådgjerde på grensen for å stanse dem..

VG - 08 nov 21 kl. 12:32

Grensedrama og krisemøte: Hundrevis av migranter vil inn i polen

Hviterussland vil sende desperate migranter til polen, som har bygd piggtrådgjerde på grensen for å stanse dem..

Klartale - 04 nov 21 kl. 06:05

Bråk på grensa mellom polen og Hviterussland

Ledere i polen sier soldater fra Hviterussland har vært i landet. De skal ha krysset grensa mens de bar våpen og uniform..

NRK - 01 nov 21 kl. 02:25

polen nekter å hjelpe asylanter

Polske myndigheter vil fortsatt ikke gi hjelpeorganisasjoner tilgang til migranter og flyktninger som sitter fast langs grensa til nabolandet Hviterussland. Den polske organisasjonen Leger på grensa har i flere uker forsøkt å få tilgang til migrantene som polen ikke vil slippe inn i landet, og som ikke kan dra tilbake, melder DPA/NTB..

NRK - 29 okt 21 kl. 01:20

Hundrevis demonstrerte i polen

Flere hundre personer demonstrerte torsdag i Warszawa demonstrasjoner for likestilling for mennesker som ikke er heteroseksuelle i polen. Fredag avgjøres det om forslaget blir avvist eller om det skal behandles videre, skriver NTB..

NRK - 27 okt 21 kl. 13:09

EU: polen får milliondagbøter

En EU-domstol har pålagt polen må betale én million euro i dagbøter..

NRK - 25 okt 21 kl. 16:53

Sender soldater mot Hviterussland

polen stasjonerer flere soldater langs grensa mot nabolandet Hviterussland for å stanse strømmen av mennesker som forsøker å ta seg inn i landet ulovlig. Ifølge forsvarsminister Mariusz Blaszczak økes nå antallet soldater fra 7.500 til 10.

NRK - 25 okt 21 kl. 07:39

polen: Smitten øker med 90 prosent

I polen har koronasmitten økt med 90 prosent siden forrige uke. Det fortalte viseminister for helse i landet, Waldemar Kraska mandag morgen til Polskie Radio 1. Landet er nå inne i sin fjerde smittebølge..

NRK - 23 sep 21 kl. 10:19

polen dropper "LHBT-frie soner"

Etter trusler om mindre finansiering fra EU velger flere polske regioner å droppe betegnelsen som «LHBT-fri sone». Det er totalt fem regioner som har fått en oppfordring fra EU-kommisjonen om å slutte å bruke betegnelsen. EU bruker dette som en forutsetning for at man skal behandle deres søknader om økonomisk bistand fra unionens enorme pandemistøttepakke.

NRK - 22 okt 21 kl. 10:38

polen: Over 30.000 tok abort i utlandet

Etter at polen i praksis innførte forbud mot abort for ett år siden, har polske kvinner strømmet til andre europeiske land for å avslutte svangerskapet, skriver The Guardian. Tall fra Abort uten grenser (AWB) viser at minst 34.000 kvinner tok abort i utlandet etter at loven trådte i kraft.

Aftenposten - 21 okt 21 kl. 21:09

Syltynn forestilling da Norge gikk på smell mot polen

(polen – Norge 0–0) Etter å ha levert målfester under forrige landslagssamling, stoppet det fullstendig opp for Norge i….

Aftenposten - 21 okt 21 kl. 21:09

Syltynn forestilling da Norge møtte polen

(polen – Norge 0–0) Etter å ha levert målfester under forrige landslagssamling, stoppet det fullstendig opp for Norge i….

Aftenposten - 21 okt 21 kl. 18:47

VM-kvalifisering: polen-Norge

Følg VM-kvalifiseringskampen mellom polen og Norge klokken 19.15..

NRK - 20 okt 21 kl. 18:07

Økende smitte i polen og Romania

polen og Romania har en dramatisk økning i antallet koronatilfeller, med smittetall som dobler seg fra uke til uke, skriver NTB..

NRK - 20 okt 21 kl. 13:52

Smittebølge i polen

polens helseminister Adam Niedzielski sier landet har opplevd en eksplosjon i koronasmittede de siste dagene. Det melder Reuters. Ifølge Niedzielski ligger polen an til å se godt over 5000 smittede per dag neste uke.

Aftenposten - 19 okt 21 kl. 19:47

polen og EUs toppleder gikk i tottene på hverandre i parlamentet. Det øker frykten for «polexit».

polen vil sette sine egne lover over EUs. Derfor var det langt fra lovord som ble vekslet mellom partene i….

NRK - 15 okt 21 kl. 11:02

polen vedtek ny asyllov

Den polske nasjonalforsamlinga har vedteke ei lov som gjer at politiet kan sende flyktningar og migrantar tilbake over grensa når dei ikkje har innreiseløyve. Dei har også gjeve grønt lys til å regjeringas plan om å bygge ein mur som skal hindre at migrantar og flyktningar kryssar grensa mellom polen og Kviterussland..

NRK - 13 okt 21 kl. 17:13

Vil byggje mur til Kviterussland

polen planlegg å byggje ein mur på grensa til Kviterussland for å hindre migrantar og flyktningar i å krysse over. Det er rekna at muren vil koste 353 millionar euro å bygge, det er rundt 3.481 millionar kroner.

VG - 08 sep 21 kl. 22:42

Szymanski reddet polen mot England: Scoret på overtid

(polen - England 1–1) Etter 72 magre minutter dro Harry Kane på og scoret, og Englands vei til VM i Qatar virket trygg. Så slo polen tilbake på overtid..

NRK - 09 nov 21 kl. 12:36

EU vil suspendere hviterussere

EU vil suspendere visum for embetsfolk fra Hviterussland. EU beskylder Hviterussland for å oppmundre migranter fra Midtøsten, Afghanistan og Afrika til å krysse grensen over til EU som hevn for sanksjoner mot Minst på grunn av menneskerettighetsbrudd. Tusenvis av migranter har slått leir ved grensen til polen..

VG - 09 nov 21 kl. 10:32

polen: – Vi regner med angrep i dag også

En talsmann for polske myndigheter sier at det er nærmere 3500 migranter ved grensen i Kuznica..

VG - 08 nov 21 kl. 23:18

Flukten mot EU: Endte i skogholt på grensen til Hviterussland

NAREWKA/OSLO (VG) De visste at reisen var farlig og usikker, men prøvde likevel. Her forteller desperate migranter på flukt fra Syria om hvordan de endte opp i en skog mellom Hviterussland og polen..

Dagbladet - 08 nov 21 kl. 19:24

Meldinger om skyting ved grensa

Migrant-kaos på grensa mellom Hviterussland og polen..

VG - 08 nov 21 kl. 17:42

Krise ved EU-grensen i Øst: Migranter brukes i «hybridkrig»

polen hevder 3000–4000 migranter står ved grensen til Hviterussland i et forsøk på å komme inn i EU, og at ytterligere 10.000 står klare til å følge etter. Nato frykter eskalering av krisen..

Aftenposten - 08 nov 21 kl. 13:55

Hundrevis av migranter på den polske grensen – polen hevder væpnede hviterussere står bak

Hundrevis av migranter og flyktninger er på vei mot den polske grensen, ledsaget av væpnede hviterussere, oppgir en….

VG - 08 nov 21 kl. 12:32

Grensedrama og krisemøter: Hundrevis av migranter vil inn i polen

Polske soldater brukte mandag tåregass mot migranter som forsøker å ta seg inn fra Hviterussland..

NRK - 08 okt 21 kl. 10:24

Kritiserer polsk rettsavgjørelse

Frankrikes EU-minister sier en omstridt polsk rettsavgjørelse om EU-lover er et angrep på unionen. polens grunnlovsdomstol har slått fast at noen av EUs lover er i strid med landets grunnlov. Det vekker oppsikt i Brussel og resten av EU.

Aftenposten - 07 nov 21 kl. 23:00

Kort sagt, mandag 8. november

polen. Politi og psykiatri. Her er dagens kortinnlegg!.

NRK - 06 sep 21 kl. 16:28

10.000 migranter vil inn i EU

Over 10.000 migranter fra krigsherjede land er nå i Hviterussland og ønsker å komme seg inn til EU, sier Den polske grensevakten. Ifølge intervjuer med migranter på grensa er målet for mange av dem å komme til Tyskland eller Frankrike.

NRK - 07 nov 21 kl. 17:31

Instruerer leger om abortloven

polens helsedepartement presiserer overfor polske leger at det ifølge landets lover er tillatt å utføre abort dersom en kvinnes liv og helse er i fare. Instruksen kom søndag etter en helg med store landsomfattende protester etter at en gravid kvinne døde i september. Kvinnen var gravid med et foster som ikke var levedyktig.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt