Ukrainsk

Saturday, 13 April, 01:29

Nyheter om Ukrainsk

NRK - Igår: 16:07

Ukrainske myndigheter: Russisk angrep på Ukrainsk kraftverk

Et Ukrainsk termisk kraftverk i byen Sumy har blitt truffet i et russisk angrep, melder den lokale regionale militære administrasjonen, ifølge Reuters. De Ukrainske myndighetene oppgir at det ble brukt presisjonsartilleri i angrepet. De opplyser om ingen sårede.

NRK - I førrgår: 01:01

Tre skal være drept i droneangrep mot russisk grenseregion

Tre mennesker, blant dem to barn, ble drept i et Ukrainsk droneangrep mot den russiske grenseregionen Kursk, ifølge regionens guvernør. Guvernør Roman Starovojt skriver på Telegram at en Ukrainsk drone angrep en bil noen kilometer fra grensa til Ukraina. Ifølge ham var alle i bilen sivile.

NRK - 09 apr 24 kl. 12:23

Tre skal vere drepne i Ukrainsk angrep mot Kherson

Tre personar skal vere drepne i eit Ukrainsk angrep mot den russisk-kontrollerte delen av Kherson måndag, ifølgje dei russiskkontrollerte lokale styresmaktene. Det skriv nyheitsbyrået AFP..

NRK - 06 mar 24 kl. 09:28

Russland sier Ukrainsk drone angrep oljelager

En Ukrainsk drone har angrepet et oljelager i den russiske grenseregionen Kursk, ifølge guvernøren der. Angrepet skjedde onsdag morgen og utløste brann, ifølge guvernørens opplysninger. – Et Ukrainsk droneangrep utløste brann i et oljedepot.

Aftenposten - 24 mar 24 kl. 10:08

Ukrainsk angrep mot to skip på Krymhalvøya

En person er drept i et Ukrainsk drone- og rakettangrep mot Krymhalvøya, ifølge Russland..

NRK - 24 mar 24 kl. 04:26

Ukrainsk åtak mot Krim

Ein person skal vere drepen og fire såra i eit Ukrainsk drone- og rakettåtak mot hamnebyen Sevastopol på Krim-halvøya, ifylgje Russland. Russisk luftvern skaut ned meir enn ti rakettar og fleire dronar laurdag kveld, skriv det statleg kontrollerte russiske nyheitsbyrået Tass. Meldingane er ikkje stadfesta frå uavhengig hald, og Ukraina har ikkje kommentert åtaket.

NRK - 18 mar 24 kl. 14:43

Ukraina reagerer på Putins uttalelse om buffersone

Ukraina reagerer sterkt på Russlands president Vladimir Putins påstand om at han vil opprette en buffersone på Ukrainsk territorium. – Dette er en direkte og klar uttalelse om at krigen bare vil eskalere, sier presidentrådgiver Mykhajlo Podoljak. På en pressekonferanse etter valget i Russland søndag kveld sa Putin at han mener det kan bli nødvendig å opprette en «buffersone» langs grensa inne på Ukrainsk territorium for å beskytte Russland.

NRK - 17 mar 24 kl. 16:00

Hevder å ha skutt ned Ukrainsk helikopter

Russlands forsvarsdepartement sier at russiske styrker har skutt ned et Ukrainsk helikopter som var på vei mot grensebyen Belgorod. Helikopteret ble skutt ned i Sumy-regionen i Ukraina, ifølge departementet. Ukraina sendte søndag en ny bølge raketter og droner mot Russland, og det russiske forsvarsdepartementet meldte at til sammen 35 Ukrainske droner ble skutt ned natt til søndag, blant dem fire i Moskva-regionen..

NRK - 16 mar 24 kl. 08:51

Russiske myndigheter: To personer drept i Ukrainsk angrep mot Belgorod

To personer ble drept og ytterligere tre skadet i et Ukrainsk missilangrep mot den russiske grensebyen Belgorod, ifølge den russiske guvernøren i regionen. – Meget triste nyheter, to personer døde, en mann og en kvinne, skrev Vyacheslav Gladkov på Telegram lørdag. President Vladimir Putin anklaget fredag ​​Ukraina for å prøve å sabotere det pågående presidentvalget, som han er sikker på å vinne..

NRK - 15 mar 24 kl. 11:01

Russisk-oppnevnt ordfører: Tre barn drept i Ukrainsk angrep

De tre barna skal ha blitt drept i et Ukrainsk angrep mot et leilighetsbygg i den russisk-kontrollerte Donetsk i Øst-Ukraina natt til fredag, ifølge byens ordfører. Ordfører Aleksei Kulemzin, som ble innsatt av Russland, omtaler angrepet som barbarisk og hevder at boligblokken, som ligger i byens Petrov-distrikt, ble direkte rammet og at det brøt ut en brann. Nyhetsbyrået Reuters har ikke vært i stand til å verifisere påstandene..

NRK - 15 mar 24 kl. 00:24

Ukrainsk etterretning: Kursk og Belgorod er aktive stridssoner

Væpnede russiske grupper som motsetter seg landets regjering, har startet et angrep i to grenseregioner, som nå er aktive stridssoner, sier en Ukrainsk etterretningstalsperson. Tre proUkrainske militsgrupper, som hevder å bestå av russiske soldater, sier de gjennomfører aksjoner i Kursk og Belgorod og oppfordrer myndighetene der til å evakuere sivilbefolkningen. – Kursk- og Belgorod-regionene er nå et område med aktive kamphandlinger.

Aftenposten - 12 mar 24 kl. 22:12

Russland hevder å ha drept 234 soldater etter angrep fra Ukrainsk side av grensen

Russlands forsvarsdepartement sier russiske militære og sikkerhetsstyrker har stanset et angrep fra Ukrainsk side av….

NRK - 8 timer siden

Ukraina og Russland utvesklet døde soldater

Myndighetene i Ukraina og Russland har utvekslet døde soldater, til sammen over 120 personer, opplyser de to landenes myndigheter. Ukraina har fått tilbake 99 døde, bekrefter den offentlige etaten i Kyiv som har ansvaret for håndteringen av krigsfanger. Russland fikk levert tilbake 23 døde soldater, melder det russiske nyhetsnettstedet RBK.

NRK - 20 timer siden

Barnefamilier beordres til å evakuere Ukrainsk region

Familier med barn er blitt beordret til å evakuere fra 47 landsbyer og tettsteder i grenseområdene i Kharkiv-regionen øst i Ukraina. Det er for områdene rundt Kharkiv by, Bohodukhiv og Izium ordren gjelder for, meldte Kharkiv-regionens militære guvernør Oleh Synjehubov på Telegram torsdag. Selve Kharkiv by omfattes imidlertid ikke, la han til.

NRK - 10 mar 24 kl. 06:50

Ukrainsk drone skal ha tatt fyr ved oljedepot i Russland

Den russiske guvernøren i Kursk-regionen i Russland, Roman Starovojt, hevder at en Ukrainsk drone skal ha falt og tatt fyr ved et russisk dronedepot i Russlan. Det melder Reuters. – Brannmannskaper og nødetater jobber på stedet, skriver han i en melding på Telegram..

NRK - Igår: 03:23

Mer enn 80 prosent av ukrainerne tror fortsatt på krigsseier

Til tross for manglende framgang på slagmarken tror mer enn 80 prosent av ukrainerne på en seier i krigen mot Russland, viser en måling. 59,5 prosent av de spurte sa at de uten forbehold har tro på en seier i krigen, går det fram i målingen fra den Ukrainske tankesmia Razumkov-senteret. Ytterligere 23,4 prosent ga svar som heller mot ja, mens kun 11 prosent sa klart nei eller helte mot å si nei.

Dagbladet - 09 apr 24 kl. 12:23

Norske Sandra (37) «arrestert» av Putin

Sandra Andersen Eira kjemper på Ukrainsk side. Nå har Russland «arrestert» henne..

NRK - 05 mar 24 kl. 07:29

Russisk marinefartøy treft av sjødronar

Russiske marinefartøy treft av sjødronar ved kysten av Krim-halvøya, ifølge Ukrainsk etterretning. Det melder NTB. Det er eit fartøy frå den russiske svartehavsflåten som er treft av sjødronar, ifølge ei kjelde i Ukrainsk etterretning.

NRK - 06 apr 24 kl. 20:13

Zelenskyj sier han vil akseptere hjelpepakke fra USA som lån

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, sier han vil ta imot en hjelpepakke fra USA i form av et lån. – Vi vil si ja til ethvert alternativ. Jo fortere, jo bedre, sa han i et intervju på Ukrainsk TV..

NRK - 06 apr 24 kl. 19:44

Zelenskyj: Ukraina kan gå tom for raketter

Ukraina kan gå tom for luftvern dersom de russiske angrepene fortsetter i samme takt som nå, advarer president Volodymyr Zelenskyj. – Dersom de fortsetter å ramme Ukraina hver dag på samme måte som de har gjort den siste måneden, står vi i fare for å gå tom for raketter, sa presidenten i et intervju med Ukrainsk TV lørdag kveld..

NRK - 05 apr 24 kl. 11:28

Skal ha øydelagt russiske fly

Ukraina skal ha øydelagt minst seks russiske jagarfly som stod stasjonert i byen Morozovsk. Det seier ei Ukrainsk forsvarskjelde til AFP. Flya skal ha blitt øydelagt ved bruk av dronar.

NRK - 02 apr 24 kl. 10:20

Ukraina har gjennomført droneangrep mot Tatarstan i Russland

Angrepet har truffet Russlands største og mest moderne oljeraffinerier i Tatarstan, men russiske myndigheter sier de avverget angrepet. Ukrainas militære opplyste at Ukrainsk-produserte droner gjorde betydelig skade på et militært mål i Tatarstan tirsdag, og lokale myndigheter sa at flere var såret i droneangrep på industristeder i området. Senere sa russiske tjenestemenn at luftvernet hadde avverget et droneangrep på Tatnefts Taneco-raffineri i Nizjnekamsk i Tatarstan, 1300 kilometer fra Ukraina, og at raffineriet opererte som normalt.

NRK - 26 feb 24 kl. 00:24

Sabotasje mot Ukrainsk korntog i Polen

Ukjente gjerningsmenn kom seg på et godstog i Polen og tømte Ukrainsk korn fra åtte vogner utover skinnegangen, opplyser politiet til polske medier. En talsperson fra politiet sier til nyhetsbyrået PAP de fant korn på skinnegangen ved landsbyen Kotomierz, men det er ikke klart nøyaktig hvor sabotasjen har skjedd. Bakgrunnen for sabotasjen antas å være polske bønders protest mot import av billige landbruksvarer fra Ukraina.

NRK - 29 mar 24 kl. 14:16

Russland: En person ble drept i Belgorod-angrep

En person ble drept og to ble skadet i den russiske byen Belgorod, som følge av et Ukrainsk droneangrep, sa Belgorod-regionens guvernør Vyacheslav Gladkov fredag. Det melder Reuters..

NRK - 29 mar 24 kl. 07:28

Ukrainsk kraftselskap: Russisk angrep på tre kraftverk

Det melder det Ukrainas største private kraftselskap, DTEK, ifølge Reuters fredag. – Utstyr ble alvorlig skadet. Etter at angrepet ble avsluttet, begynte kraftingeniørene umiddelbart å reparere skaden, skrev DTEK på Telegram..

Klartale - 23 feb 24 kl. 15:47

Folk skal markere støtte til Ukraina over hele landet

Hoved-markeringen skjer i Oslo utenfor Stortinget. Den starter med konsert og fotoutstilling. Etterpå blir det demonstrasjon.

NRK - 26 mar 24 kl. 13:36

Skylder på Vesten for terroren i Moskva

Russland legger skylda på Ukrainske og vestlige etterretningstjenester for terrorangrepet i Moskva i helga. Allerede da ble russiske myndigheter advart av vestlige land mot å knytte Ukraina til aksjonen i et konserthus lørdag, som islamistiske IS tok ansvaret for samme kveld. Likevel påstår lederen for sikkerhetstjenesten FSB i dag at terroristene fikk hjelp av Ukrainsk og vestlig etterretning.

NRK - 25 mar 24 kl. 09:59

26 nye søknader om beskyttelse fra fordrevne fra Ukraina

Søndag ble det registrert 26 nye søknader om kollektiv beskyttelse fra folk som er fordrevet av krigen i Ukraina. Til sammen har UDI mottatt 333 søknader om kollektiv beskyttelse den siste uken. Fredag og lørdag ble det registrert henholdsvis 49 og 39 nye søknader.

NRK - 20 feb 24 kl. 04:16

Ukrainsk etterretning: Russisk helikopterpilot flyktet til Spania – funnet død

En russisk helikopterpilot som hoppet av og flyktet til Spania for et halvt års tid siden, er funnet død, sier en talsmann for Ukrainsk militæretterretning. Den Ukrainske militæretterretningens talsmann Andriy Yusov oppgir ingen detaljer om omstendighetene rundt pilotens dødsfall. Men ifølge meldinger i mediene var piloten i Spania da han døde.

NRK - 23 mar 24 kl. 12:58

Russland: Har tatt kontroll over Ukrainsk landsby

Myndighetene i Russland hevder de har erobret en landsby rett vest for byen Bakhmut i Ukraina..

VG - 23 mar 24 kl. 07:53

Guvernør: Én skal være drept i droneangrep i Russland

En person skal være drept og to skadet i det som skal være et Ukrainsk droneangrep i Belgorod, sier guvernør Vjatsjeslav Gladkov..

NRK - 23 mar 24 kl. 06:34

Én person skal være drept etter droneangrep i Russland

Guvernøren i Belgorod-regionen i Russland sier at én person er drept og to såret i det han hevder er et Ukrainsk droneangrep lørdag morgen, skriver Reuters. Dette er ikke bekreftet fra uavhengige kilder..

NRK - 23 mar 24 kl. 05:50

Brann i oljeraffineri i Russland

Det skal ha oppstått brann ved et oljeraffineri i Russland, melder flere russiske statlige nyhetsbyråer. De hevder at det skyldes et Ukrainsk droneangrep, skriver Reuters. Dette er ikke uavhengig bekreftet..

VG - 22 mar 24 kl. 10:41

Norge orientert om strømproblemer ved Ukrainsk kjernekraftverk: - Alvorlig situasjon

Hovedkraftlinjen til Zaporizjzja kjernekraftverk er midlertidig ute av drift etter angrep mot Ukrainas kraftnettverk natt til fredag..

NRK - 20 mar 24 kl. 04:31

EU gjeninnfører toll på Ukrainske landbruksprodukter

EU gjeninnfører toll på noen Ukrainske landbruksprodukter etter enighet mellom forhandlere i EU-parlamentet og EU-medlemslandene. EU fjernet toll på Ukrainsk landbruk i 2022 i solidaritet med Ukraina og for å støtte landets økonomi etter den russiske invasjonen. De blir igjen toll på egg, fjærfe, sukker, mais, havre, havregryn og honning fra Ukraina..

NRK - 15 feb 24 kl. 23:25

FBI-informant siktet for å lyve om Joe og Hunter Bidens bånd til Ukrainsk energiselskap

En FBI-informant er siktet for å lyve om bånd mellom USAs president Joe Biden, hans sønn Hunter og et Ukrainsk energiselskap, melder nyhetsbyrået AP. Den aktuelle informanten fortalte i juni 2020 at de to hadde blitt betalt flere millioner dollar hver av selskapet i 2015 og 2016, og at en toppsjef i det aktuelle selskapet hadde hevdet at Hunter Biden var hyret for å «beskytte oss, gjennom sin far, fra alle slags problemer». (NTB).

NRK - 17 mar 24 kl. 08:52

Syv skal være drept i russiskkontrollert område - hevder Ukraina står bak

I den russiskkontrollerte storbyen Kharkiv i Ukraina, skal syv mennesker være drept i et Ukrainsk droneangrep, melder Reuters som siterer russiske RIA..

NRK - 17 mar 24 kl. 02:13

Brann på russisk oljeraffineri etter angrep

Det har brutt ut brann på et oljeraffineri i Russland etter et Ukrainsk droneangrep, melder Reuters. Regionadministrasjonen i Krasnodar hevder at oljeraffineriet i Slavjansk ble angrepet av Ukrainske droner. De hevder at alle dronene ble skutt ned, men at brannen startet da en av dronene ble skutt ned, ifølge russiske medier.

NRK - 16 mar 24 kl. 12:06

Russisk grenseby stenger kjøpesentre og skoler etter Ukrainske angrep

Myndighetene i den russiske grensebyen Belgorod kunngjorde lørdag at de stenger skoler og kjøpesentre på grunn av en økning i Ukrainske angrep. Kunngjøringen kommer etter at to personer ble drept i et Ukrainsk missilangrep på Belgorod lørdag morgen. Det russiske forsvarsdepartementet melder også at flere raketter og droner ble skutt ned av luftvernet over byen.

NRK - 16 mar 24 kl. 08:51

Russiske myndigheter: To drept i Belgorod

Reuters melder lørdag at to skal være drept i den russiske grensebyen Belgorod. – To personer ble drept og tre skadet i et Ukrainsk missilangrep mot Belgorod, sa den regionale guvernøren lørdag. President Vladimir Putin anklaget fredag ​​Ukraina for å prøve å sabotere det pågående presidentvalget, som han er sikker på å vinne..

NRK - 16 mar 24 kl. 08:11

Russiske myndigheter: Russer arrestert mistenkt for terrorplaner

Ifølge den føderale sikkerhetstjenesten i Russland (FSB), er en 61 år gammel russisk mann arrestert lørdag. Mannen, som de kaller en Ukrainsk agent, skal ifølge FSB ha planlagt et «terrorangrep» på et jernbanekryss i de russiske Uralfjellene i Sverdlovsk-regionen. Fredag meldte Reuters at en russisk statsborger ble varetektsfengslet i Moskva, mistenkt for oppskyting av droner på vegne av Ukraina..

VG - 16 mar 24 kl. 00:47

Dødbringende angrep mot Ukrainsk havneby: – Skammelig

Med tomt blikk stirrer en redningsarbeider ut i luften, forferdet over det siste russiske rakettangrepet mot Odesa..

VG - 15 mar 24 kl. 19:21

Urolig start på presidentvalget: Putin lover hevn

Den første valgdagen i Russland har vært preget av et Ukrainsk angrep, maling i stemmebokser og en molotov cocktail..

NRK - 15 mar 24 kl. 13:14

Minst åtte drept i rakettangrep i Odesa

Dødstallet etter et russisk rakettangrep mot den Ukrainske kystbyen Odesa fredag, har steget fra to til åtte personer. Ukrainsk påtalemyndighet opplyser på meldingstjenesten Telegram at ytterligere 20 personer er såret i angrepet. Ifølge nødetatene ble sivil infrastruktur rammet i angrepet, som skjedde natt til fredag.

NRK - 15 mar 24 kl. 13:14

Minst 14 drept i rakettangrep i Odesa

Dødstallet etter et russisk rakettangrep mot den Ukrainske kystbyen Odesa fredag, har steget fra to til 14 personer. Ukrainsk påtalemyndighet opplyser på meldingstjenesten Telegram at ytterligere 46 personer, inkludert sju ansatte i den statlige nødetaten, ble såret Ifølge nødetatene ble sivil infrastruktur rammet i angrepet, som skjedde natt til fredag. Rakettangrepet forårsaket brann, og flere hus, en gassrørledning og redningsbiler fikk skader.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com