DSA

Wednesday, 06 December, 08:38

Nyheter om DSA

NRK - 31 okt 23 kl. 08:00

Kols hyppigaste dødsårsak i Danmark

Ei analyse frå Lungeforeningen viser at kols for første gong er den hyppigaste dødsårsaka i Danmark, skriv Danmarks Radio. Dei har henta tal får Dødsårsagsregisteret som viser at 3507 danskar døydde av kols i 2021. Symptoma på kols er pusteproblem, hoste og pipande pust.

NRK - 23 aug 23 kl. 09:37

Radioaktive utslipp i Japan vil ikke være merkbare i Norge

Japan skal slippe ut renset radioaktivt kjølevann fra kjernekraftverket i Fukushima i havet. Det blir ikke merkbart i Norge, ifølge Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA). – Vi får rutinemessig rapporter om opprydningsarbeidet, avfallshåndteringen og planene fremover.

NRK - 3 timer siden

To personar funnen døde i Øygarden

To personar er funnen døde på ei adressa i Øygarden kommune, utanfor Bergen. Det melder Vest politidistrikt i ei pressemelding. Politiet drog ut til ei adresse i natt klokka 02:00 på bakgrunn av ei bekymringsmelding frå ein nabo.

NRK - 20 okt 23 kl. 15:07

Politiet vil ikke si noe dødsårsaken til tysk kvinne i drapssak

Den tyske kvinnen som ble funnet død ved Falningsjøen i Tynset, er obdusert, men politiet vil ikke si noe om hvordan kvinnen døde. – Kvinnen ble obdusert fredag, men foreløpig vil vi ikke si noe om dødsårsaken, sier politiadvokat Mali Svendsen til NTB. Det var onsdag denne uka at politiet opplyste om saken.

NRK - 01 dec 23 kl. 13:44

EU ber Meta om detaljar rundt tiltak for å hindra spreiing av seksuelt misbruk av barn

EU gav fredag ordre til det amerikanske teknologiselskapet Meta Platforms om å dela detaljar om kva tiltak dei har innført for å handtera spreiinga av innhald som viser seksuelt misbruk av barn på Instagram, eit av dei sosiale medium det amerikanske selskapet eig, innan 22. desember. Nyheitsbyrået Reuters siterer EU-kommisjonen, som skriv i ei utsegn at dei også har etterspurd informasjon om korleis algoritmeanbefalingane fungerer og korleis det kan forsterka spreiinga av potensielt skadeleg innhald.

NRK - 01 dec 23 kl. 10:29

To døde da bil kjørte over kaikanten i Malmö

To menn på 25 og 30 år er funnet døde etter at en bil kjørte over kaikanten i havnen i Malmö torsdag kveld. Ingenting tyder på at de ble drept, ifølge politiet. Det er uklart hvordan bilen havnet i vannet, og dødsårsaken er foreløpig ikke fastslått.

NRK - 24 nov 23 kl. 13:50

Politiet vil fengsle mindreårig gutt etter dødsfall i Bergen

To personer er siktet for å ha hensatt en person i hjelpeløs tilstand i Bergen. En mann ble funnet livløs i en leilighet i Bergen sentrum mandag, og ble senere konstatert død. Onsdag ble en mann i 20-årene varetektsfengselet i fire uker.

NRK - 13 okt 23 kl. 09:38

Direktorat: – Flere bør måle radon

23 prosent av befolkningen har målt radon i boligen sin, viser ny undersøkelse. Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet mener flere bør gjøre måling. – Vi anbefaler alle å måle radon i hjemmet sitt.

NRK - 22 nov 23 kl. 10:03

Mann i 20-årene fremstilles for fengsling etter dødsfall i Bergen

Onsdag skal mannen i 20-årene som er siktet for å ha hensatt avdøde i hjelpeløs tilstand fremstilles for fengsling. – Vi vil ha ham fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud på grunn av bevisforspillelsesfaren, sier politiadvokat Eli Andrea Skaar til NRK. Mandag formiddag ble en livløs person funnet på en adresse i Bergen sentrum.

NRK - 18 nov 23 kl. 19:50

23-åring døde på Taylor Swift-konsert i Rio

En 23 år gammel Taylor Swift-fan døde etter å ha falt sammen under konserten til den amerikanske superstjernen i Rio de Janeiro, ifølge arrangørene. Flere av de rundt 60.000 som var til stede på konserten i den brasilianske byen fredag, har fortalt at det både var altfor varmt og mangel på vann på konsertarenaen.

NRK - 05 okt 23 kl. 12:52

Familien går ut med dødsårsaken til Stephen Ackles

Den folkekjære artisten og entertaineren Stephen Ackles fra Brevik ble funnet død i sitt hjem 28. september. Han ble 57 år gammel.

NRK - 15 nov 23 kl. 08:10

Biden og Xi skal diskutere fentanyl

USAs president Joe Biden og hans kinesiske kollega Xi Jinping er ventet å drøfte narkotikasmugling til USA når de møtes i San Francisco onsdag. Amerikanske styresmakter har tidligere anklaget Kina for å være en av synderne bak landets narkotikaepidemi gjennom produksjon av fentanyl som blir smuglet inn i USA i store mengder. Kina har avvist dette, og sier at de har blant de strengeste narkotikalovene i verden.

VG - 15 nov 23 kl. 07:34

Ødelagt støttearm forårsaket døds­ulykke på Gröna Lund

En ødelagt støttearm forårsaket berg-og-dalbaneulykken på fornøyelsesparken Gröna Lund i Stockholm i sommer..

NRK - 14 nov 23 kl. 14:25

Israelsk soldat (19) død i fangenskap i Gaza

En 19 år gammel israelsk soldat som ble tatt til fange av Hamas 7. oktober, er død, bekrefter både Israel og Hamas. Noa Marciano er den første av de om lag 240 gislene og fangene som er bekreftet død.

NRK - 13 nov 23 kl. 17:13

Donald Trump sin søster er død, melder New York Times

Maryanne Trump Barry døde 86 år gammel. Det rapporterer The New York Times. Hun var en tidligere føderal dommer og storesøsteren til USAs 45.

NRK - 13 nov 23 kl. 13:34

Drapssiktet fremstilles for varetektsfengsling

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene i Hamar lørdag har i avhør erkjent å ha drept kvinnen, men han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. Mannen begjæres varetektsfengslet i dag. Fengslingsmøtet holdes som kontorforretning, som betyr at siktede ikke er til stede under rettsmøtet.

NRK - 12 nov 23 kl. 14:30

Skal starte avhør av drapssiktede på Hamar

Mannen i 30-årene som er siktet for drap på Hamar er nå på Hamar politistasjon. Det bekrefter forsvarer Helge Hartz. Forsvareren sier til NRK at politiet straks skal i gang med avhør av siktede.

NRK - 12 nov 23 kl. 11:26

Død person på Hamar identifisert som kvinne i 30-årene

Kriminalteknikere fra Innlandet politidistrikt har i samarbeid med Kripos gjennomført kriminaltekniske undersøkelser i boligen hvor en kvinne ble funnet død lørdag kveld. – Kvinnen ble søndag identifisert, og det er en kvinne i slutten av 30-årene som er funnet død. Kvinnen er kjørt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon.

NRK - 10 nov 23 kl. 12:13

Ung kvinne funnet død på barnevernsinstitusjon i Bergen

Politiet bekrefter at en ung kvinne i slutten av tenårene ble funnet død på en barnevernsinstitusjon i Bergen torsdag kveld. Pårørende er varslet. Dødsårsak er foreløpig ikke kjent.

NRK - 07 nov 23 kl. 12:36

Full rettspsykiatrisk undersøkelse av mann siktet for drap på søsteren

Lørdag ble en kvinne i 70-åra drept i Hvittingfoss i Buskerud. Det var hennes bror, som også er i 70-åra, som ringte politiet. Han er siktet for drap, men det er ikke kjent om han erkjenner straffskyld.

VG - 01 nov 23 kl. 09:26

TMZ: Matthew Perry testet negativt for fentanyl og metamfetamin

Dødsårsaken til Matthew Perry er ikke er tilknyttet en overdose på fentanyl eller metamfetamin, ifølge de første testene..

NRK - 27 okt 23 kl. 13:33

En av Kinas fremste viruseksperter er død

Wu Zunyou, en av de fremste ekspertene ved Kinas folkehelseinstitutt, er død. Han ble 60 år gammel. Wu dukket regelmessig opp i offentligheten under Kinas omfattende nedstenginger i forbindelse med koronaviruset, for å rettferdiggjøre tiltakene myndighetene iverksatte.

NRK - 26 okt 23 kl. 16:40

Politiet etterforsker mistenkelig dødsfall i Bergen

Onsdag ettermiddag kl. 1530 rykket politiet ut til en privat adresse i Bergen sentrum. Bakgrunnen for utrykningen var en bekymringsmelding på en person som bor på adressen.

NRK - 24 okt 23 kl. 16:22

Drapet i Halden: Erkjenner å ha drept kona

Kvinnen som ble funnet drept i en leilighet i Halden i september ble skutt i hodet, skriver Halden Arbeiderblad. Politiet antar at det også er dødsårsaken. Ektemannen er siktet for drapet.

NRK - 19 okt 23 kl. 14:35

Utsatt obduksjon av tysk kvinne funnet død i Tynset

En tysk kvinne ble nylig funnet død i Tynset, og hennes tyske samboer er pågrepet av politiet. Obduksjonen i Oslo er utsatt i påvente av tysk ekspert. Det var onsdag denne uka at politiet opplyste om saken.

NRK - 19 okt 23 kl. 12:41

EU etterforsker Meta og Tiktok for spredning av desinformasjon

EU-kommisjonen har startet etterforskning av selskapene Meta og Tiktok for spredning av desinformasjon i forbindelse med krigen mellom Israel og Hamas. Kommisjonen har sendt forespørsel til begge selskapene om å få detaljer om hvilke tiltak de har iverksatt for å stoppe spredningen av ulovlig innhold og desinformasjon knyttet til krigen. Tiktok har tidligere fått en advarsel fra EU om det samme.

NRK - 18 okt 23 kl. 15:47

Etterforsker drap på tysk kvinne i Østerdalen: Mann pågrepet i Tyskland

Innlandet politidistrikt etterforsker et drap på ei kvinne i 20-årene fra Tyskland. Det er etterforskning av en savnet-sak i Tyskland som viser at det er sannsynlig at det har skjedd en straffbar handling mens et tysk par som nylig var på ferie i Norge. – Ei kvinne har blitt meldt savnet, og i avhør har mannen opplyst til tysk politi at han har drept henne og etterlatt henne i Tynset kommune før han selv returnerte til Tyskland, opplyser politiadvokat Mali Svendsen i en pressemelding.

NRK - 18 okt 23 kl. 10:43

Torjus Seland (7) funnet død i Lindesnes

Det var Torjus Seland (7) fra Lyngdal som ble funnet død av letemannskaper tirsdag ettermiddag, skriver politiet i en pressemelding. Seland ble funnet av letemannskaper rundt klokken 16 tirsdag ettermiddag i det som var definert som søkeområde under leteaksjonen. Leteaksjonen hadde da vart i over to døgn.

NRK - 10 okt 23 kl. 20:35

– Dobbeltdrapet etterforskes bredt

Dobbeltrapet på en mor og en datter (8) i Vågsbygd i Kristiansand for to uker siden, etterforskes fortsatt bredt ifølge politiet. – Vi holder alle muligheter åpne, sier politiinspektør Cecilie Pedersen til NRK. Hun sier at politiet ennå ikke har fått den endelige obduksjonsrapporten.

NRK - 08 okt 23 kl. 13:31

Nordmann døde på strand i Spania

En norsk mann er død etter at han ble funnet bevisstløs i sjøen ved Marbella i Spania lørdag. Det er flere spanske medier, blant annet nyhetsbyrået EFE, som melder om hendelsen ved stranden i Cabopino i Marbella på den spanske solkysten lørdag. Vitner varslet nødetatene klokken 14 om at en eldre mann var bevisstløs på stranden etter å ha blitt trukket opp av vannet.

NRK - 02 jun 23 kl. 12:57

DSA mener situasjonen ved atomkraftverk i Ukraina er alvorlig

Situasjonen ved atomkraftverket i Zaporizjzja i Ukraina er fortsatt alvorlig, mener Direktoratet for strålevern og atomberedskap (DSA). DSA opplyser at den ukrainske generalstaben og Energoatom siste uke har kommet med flere meldinger om at russiske styrker planlegger en falskt flagg-operasjon på Zaporizjzja kjernekraftverk som vil føre til radioaktivt utslipp. En falsk-flagg-operasjon betyr at man iscenesetter en hendelse eller aksjon med hensikt om å skape et inntrykk av at en bestemt person, gruppe eller nasjon er ansvarlig.

NRK - 06 okt 23 kl. 05:10

Niser fikk lungebetennelse og magesår av parasitter

I 2017 ble det fanget 61 niser som bifangst i nordnorske fiskegarn. Disse ble levert til forskning hos Havforskningsinstituttet. Nå har forskere studert nisene – og funnet ut at de hadde ulike parasitter som ga de både lungebetennelse, magesår og knuter i levra.

NRK - 05 okt 23 kl. 13:31

Dobbeltdrapssiktet funnet død i sjøen utenfor Kristiansand

Politiet i Agder bekrefter at det er dobbeltdrapssiktede Alwan Ahmed Alawneh som tirsdag ble funnet død i sjøen like utenfor Kristiansand. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten, sier politiadvokat Cecilie Pedersen. De pårørende er varslet.

NRK - 06 jul 23 kl. 17:25

Angrep mot Zaporizjzja vil ikke føre til akutt fare for Norge

Dersom det kommer et sabotasjeangrep mot atomkraftverket i Zaporizjzja vil det ikke gi akutt fare for Norge, ifølge Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA). Russland og Ukraina har denne uka anklaget hverandre for å planlegge sabotasjeangrep mot atomkraftverket i den ukrainske byen Zaporizjzja. Dersom det skulle komme et angrep mot atomkraftverket vil ikke det gi akutt fare for Norge, opplyser Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) i en pressemelding.

VG - 21 sep 23 kl. 18:19

Dødsårsaken til Angus Cloud er klar

Skuespilleren Angus Cloud (25) skal ha gått bort som følge av en overdose..

NRK - 20 sep 23 kl. 11:07

Død person funnet på adresse i Bergen

Politiet er på stedet med to patruljer, og en innsatsleder etter funn av en død person på en adresse i Bergen sentrum. Dødsårsaken er ukjent for politiet. Det opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit i politiet til BT..

NRK - 19 sep 23 kl. 13:27

Spansk politi bekrefter: Norsk kvinne død i Spania

Dødsfallet er kommunisert til pårørende, skriver spansk politiet i en uttalelse. I dagesvis har politiet jobbet med å bekrefte den døde kvinnens identitet ved hjelp av fingeravtrykk. Nå er analysene klare.

NRK - 08 sep 23 kl. 15:15

Dom i frysebokssaken kommer mandag

Mandag ettermiddag kommer dommen i saken mot nordmannen som er tiltalt i den såkalte fryseboks-saken i Sverige. Domsavsigelsen i Värmlands tingsrätt kommer klokka 14, opplyser den svenske påtalemyndigheten fredag. Den 55 år gamle mannen er tiltalt for likskjending og millionbedrageri etter å ha oppbevart sin døde samboer i en fryser i flere år i parets bolig.

NRK - 07 sep 23 kl. 03:37

Siktet etter dødsfall - løslatt fra varetekt

En 37-åring som var siktet for trusler etter at en 23-åring ble funnet død i Sirdal i forrige uke, er løslatt fra varetekt. I kjølvannet av at en 23 år gammel mann tirsdag i forrige uke ble funnet død på Tonstad i Sirdal, ble en 37 år gammel mann pågrepet og siktet for trusler, skriver Stavanger Aftenblad. Nå er han løslatt fra varetekt etter fem dager fordi Gulating lagmannsrett ga ham medhold i anken av fengslingskjennelsen fra tingretten.

NRK - 05 sep 23 kl. 23:03

14 mennesker funnet strandet på ubebodd øy

Den greske kystvakten fant tirsdag en død mann og 14 andre som var strandet på en ubebodd øy øst i Egeerhavet. De fem mennene, seks kvinnene og tre barna ble funnet på øya Farmakonisi. Der hadde de åpenbart reddet seg i land etter at den lille båten de la ut fra Tyrkia med, forliste.

NRK - 04 sep 23 kl. 14:23

Sirdal: Mann siktet for trusler pågrepet igjen

Mannen som er siktet for trusler mot en annen person på stedet for dødsfallet på Tonstad ble løslatt torsdag. Nå er han pågrepet og varetektsfengslet igjen. - Han er siktet for trusler mot en annen person etter at han ble løslatt før helga.

Aftenposten - 04 sep 23 kl. 10:47

Juleskurken James trodde han var tøff. Så endte han i et amerikansk fengsel.

Volden øker igjen i USA. Blant barn har våpen tatt over som dødsårsak nummer én..

NRK - 01 sep 23 kl. 12:41

Sikta i Sirdal-saken er løslatt

Mannen som var siktet for trusler mot en annen person på stedet for dødsfallet på Tonstad i Sirdal er løslatt. – Han er avhørt, og ble løslatt da det ikke var grunnlag for å varetektsfengsle ham, sier politiadvokat Ellen Mellemstrand Gimre. Politiet etterforsker fremdeles det mistenkelige dødsfallet.

Klartale - 06 jun 23 kl. 12:07

Mener det ikke er umiddelbar fare for atom-sikkerheten

Ukraina anklager Russland for å ha sprengt Kakhova-demningen. Russland anklager Ukraina for det samme. Vannet fra demningen forsyner kraftverket i Zaporizjzja med kjølevann.

NRK - 29 aug 23 kl. 03:04

Brente lik funnet i boliger i Brasil

Brasiliansk politi har åpnet etterforskning etter at det ble funnet ni lik, de fleste av dem forkullede og minst tre av dem barn, i to boliger på landsbygda. Fem av likene hadde så omfattende brannskader at de ikke var til å kjenne igjen, mens to hadde delvise brannskader og de to siste ikke hadde noen, går det fram i en uttalelse fra politiet i den nordøstlige delstaten Bahia. Et barn som overlevde, ble tatt til sykehus med alvorlige brannskader.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com