Tyrkisk

Sunday, 26 March, 17:08

Nyheter om Tyrkisk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 27 feb 23 kl. 14:30

Tyrkisk Røde Halvmåne refses for salg av bistandsmateriale

Tyrkisk Røde Halvmåne får kritikk for å ha solgt vintertelt til en bistandsorganisasjon fremfor å selv dele ut teltene gratis i forbindelse med jordskjelvene. Røde Halvmåne solgte vinterteltene til den private bistandsorganisasjonen Ahbap et par dager etter jordskjelvkatastrofen 6. februar.

NRK - 27 feb 23 kl. 12:16

Tyrkisk droneangrep i Irak

Minst tre soldater i en yazidimilits er drept i et Tyrkisk droneangrep mot et kjøretøy nord i Irak, ifølge en talsmann for de kurdiske myndighetene i området. Ifølge talsmannen ble en offiser og to soldater i militsgruppen YSRU, som er alliert med det kurdiske arbeiderpartiet PKK i Tyrkia, drept i angrepet. (NTB).

NRK - 23 feb 23 kl. 15:48

Kypros' nyvalgte president møtte Tyrkisk-kypriotisk leder

Kypros' påtroppende president Nikos Christodoulides har holdt sitt første møte med den Tyrkisk-kypriotiske lederen Ersin Tatar. Christodoulides håper å få til nye forhandlinger om en gjenforening av øya. Kypros har vært delt siden Tyrkia invaderte deler av øya i 1974.

Aftenposten - I førrgår: 16:16

Finland nærmer seg Nato-medlemskap

Utenrikskomiteen i Tyrkias nasjonalforsamling stemte torsdag ja til at Finland blir Nato-medlem, melder Tyrkisk fjernsyn..

NRK - 20 mar 23 kl. 06:01

«Tyrkias Gandhi» utfordrer Erdogans grep om makten

Kemal Kiliçdaroglu beskrives som en undervurdert, stille kraft i Tyrkisk politikk. Når tar «Tyrkias Gandhi» kampen mot Recep Tayyip Erdogan i presidentvalget. I over 20 år har Erdogan styrt Tyrkia i en retning som har gjort landet stadig mer polarisert og autoritært.

NRK - 01 feb 23 kl. 09:42

Rakettangrep mot Tyrkisk base i Nord-Irak

En Tyrkisk militærbase i Kurdistan-regionen i Irak ble onsdag rammet av et rakettangrep, opplyser lokale myndigheter. En Iran-støttet milits sier den står bak. Ifølge lokale myndigheter ble basen truffet av åtte raketter, hvorav to landet inne på anlegget.

VG - 28 feb 23 kl. 15:55

Fenerbahçe må spille uten fans etter regjeringskritiske tilrop

Lokale myndigheter har pålagt Fenerbahçe å spille lørdagens bortekamp i Tyrkisk fotball uten tilreisende supportere på stadion..

Aftenposten - 23 jan 23 kl. 18:15

Erdogan ber svenskene glemme Tyrkisk Nato-støtte. – Mer alvorlig enn det har vært, sier Tyrkia-ekspert.

Lørdag ble Koranen brent utenfor den Tyrkiske ambassaden. Nå varsler Erdogan at Tyrkisk støtte til svensk….

NRK - 23 jan 23 kl. 17:11

Erdogan: Sverige kan ikke forvente Tyrkisk støtte etter demonstrasjoner ved ambassade

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at Sverige ikke kan forvente Tyrkisk støtte etter demonstrasjoner ved ambassade, melder Reuters..

NRK - 23 jan 23 kl. 17:11

Erdogan: Sverige kan ikke forvente Tyrkisk Nato-støtte

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at Sverige ikke kan forvente Tyrkisk Nato-støtte etter demonstrasjoner i helgen.Tyrkiske myndigheter er svært kritiske etter at en koran ble satt fyr på i Stockholm lørdag. Tyrkerne reagerer på at svenske myndigheter ikke stanset den varslede koranbrenningen.

NRK - 25 feb 23 kl. 17:24

Har arrestert 184 personer etter bygningskollapser

Tyrkisk politi har arrestert 184 personer som de mener er ansvarlige for flere av bygningskollapsene etter jordskjelvene i Tyrkia. De anklages for korrupt byggeskikk, melder Reuters. Over 160.

NRK - 25 feb 23 kl. 02:58

Tyrkisk journalist pågrepet etter jordskjelvrapport

Den Tyrkiske frilansjournalisten Mir Ali Koçer er pågrepet for anklaget for å spre falske nyheter på Twitter, og risikerer tre års fengsel, melder BBC. Han er en av minst fire journalister som blir etterforsket for rapporter eller kommentarer om jordskjelvet. Koçer er kurder og leverer innhold til opposisjonelle nettsteder.

NRK - 14 feb 23 kl. 17:13

Kvinne reddet åtte dager etter jordskjelvet

En kvinne ble i dag reddet ut av ruinene i den Tyrkiske byen Hatay, åtte dager etter det voldsomme jordskjelvet som har tatt over 35.000 liv. Kvinnen ble trukket ut av ruinene av ukrainske redningsarbeidere, melder Reuters som siterer CNN Turk.

Dagbladet - 10 jan 23 kl. 14:49

Tyrkisk «eks-agent» hevder å ha løsningen

En Tyrkisk mann ble i desember flydd til Norge og avhørt av Kripos. Hevder han sitter på svært detaljerte opplysninger om hva som skjedde med Anne-Elisabeth Hagen..

Aftenposten - 13 feb 23 kl. 10:45

Anklages for byggeslurv og juks: Klappjakt på Tyrkiske entreprenører

Tyrkisk politi jakter på over 100 entreprenører som er mistenkt for juks og lovbrudd knyttet til jordskjelvsikring av….

NRK - 11 feb 23 kl. 18:00

48 arrestert etter plyndring i Tyrkia

Tyrkisk politi har arrestert 48 personer for plyndring etter jordskjelvene, melder nyhetsbyrået AFP..

Klartale - 10 feb 23 kl. 11:17

Trodde hun kom til å dø i jordskjelvet

Det har knapt gått fem dager siden jordskjelvet. I Tyrkia graver de fram døde mennesker. Noen er fortsatt i live etter over 100 timer i ruinene.

NRK - 05 jan 23 kl. 13:02

Tyrkisk opposisjonsparti mister økonomisk støtte

En Tyrkisk rett avgjorde torsdag at den økonomiske støtten til det prokurdiske partiet Folkets Demokratiske Parti (HDP), skal fjernes. Årsaken er partiets påståtte tilknytning til terrorisme. HDP er det nest største opposisjonspartiet i parlamentet.

VG - 08 feb 23 kl. 14:52

Tyrkisk lege: Over halvparten av de raste bygningene er ikke gjennomsøkt

Sykehuset i Malatya i Tyrkia flommer over av kritisk skadede pasienter. Men over halvparten av de raste bygningene er fortsatt ikke gjennomsøkt, ifølge en lokal lege..

NRK - 07 feb 23 kl. 20:11

Nær 7300 omkomne etter jordskjelv i Tyrkia og Syria

Talet på døde etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria passerer snart 7300, ifølge oppdaterte tal frå begge landa. I Tyrkia er nå 5434 menneske bekrefta døde, opplyser Tyrkisk helsemyndigheiter tysdag kveld. I Syria er minst 1823 menneske meldt døde, der 1020 er meldt døde i opprørskontrollerte område.

NRK - 07 feb 23 kl. 14:54

Stoppar all aktivitet i Tyrkisk hamn etter storbrann og jordskjelv

All aktivitet i den sørlege Tyrkiske hamna i byen Iskenderun blir stoppa inntil vidare på grunn av kraftige materielle skadar som følge av jordskjelvet og ein påfølgande storbrann, melder nyheitsbyrået Reuters. Lasteskip som skal til hamna i den Tyrkiske hamnebyen vil bli omdirigert til andre hamnar inntil vidare, opplyser shippingfirmaet Ap Moller Maersk tysdag. Konteinarar på den Tyrkiske hamna byrja å brenna etter måndagens jordskjelv som ramma både Tyrkia og Syria..

NRK - 07 feb 23 kl. 12:18

Storbrann i Tyrkisk havn

Brannmannskaper forsøker å slukke en stor brann i den Tyrkiske havnebyen Iskenderun sørøst i landet. Avisen Hurriyet skriver at brannen startet søndag, dagen før jordskjelvet rammet Tyrkia og Syria. Brannårsaken er ikke klar.

Dagbladet - 07 feb 23 kl. 06:24

Roper i fortvilelse fra ruinene

Det pågår en kamp mot klokka for å redde ut folk fra ruinene etter det kraftige jordskjelvet. - De lager lyder, men ingen kommer, sier en fortvilet Tyrkisk mann..

NRK - 06 feb 23 kl. 20:40

Over 2700 døde etter jordskjelv i Tyrkia og Syria

Minst 1762 menneske har mista livet i Tyrkia har mista livet som følge av dei kraftige jordskjelva som rysta landet måndag, ifølge Tyrkisk nødetater. I Syria har talet på døde auka til rundt 1000 menneske, som tilsaman bettyr at over 2700 menneske har mista livet som følge av jordskjelva..

NRK - 06 feb 23 kl. 20:40

Over 3000 døde etter jordskjelv i Tyrkia og Syria

Minst 1762 menneske har mista livet i Tyrkia har mista livet som følge av dei kraftige jordskjelva som rysta landet måndag, ifølge Tyrkisk nødetater. I Syria har talet på døde auka til 1293 menneske, melder nyheitsbyrået AFP. Det samla talet på døde har dermed passert 3000 menneske..

NRK - 06 feb 23 kl. 07:47

Ukraina tilbyr hjelp til jordskjelvrammede Tyrkia

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier ukrainske myndigheter står klare til å gi nødvendig hjelp til jordskjelvrammede Tyrkia. Zelenskyj skriver på Twitter at han er sjokkert over meldingene om så mange døde og skadde som følge av jordskjelvet. – Vi sender våre kondolanser til familiene til ofrene.

NRK - 05 feb 23 kl. 11:15

Politisjefen avviser terrorplaner mot konsulat i Istanbul

Det er ikke avdekket terrorplaner mot utenlandske konsulat i Istanbul, blant dem det svenske, sier politisjefen i byen. Tyrkiske myndigheter opplyste lørdag at 15 personer med tilknytning til den ytterliggående islamistgruppa IS var pågrepet, mistenkt for å ha planlagt angrep mot Sveriges og Nederlands konsulat i Istanbul. Flere kristne og jødiske mål skulle angivelig også angripes, skrev den Tyrkiske avisen Hürriyet, som viste til kilder i Tyrkisk politi.

NRK - 05 feb 23 kl. 11:15

Politisjef avviser terrorplaner mot konsulat i Istanbul

Det er ikke avdekket terrorplaner mot utenlandske konsulat i Istanbul, blant dem det svenske, sier politisjefen i byen. Tyrkiske myndigheter opplyste lørdag at 15 personer med tilknytning til den ytterliggående islamistgruppa IS var pågrepet, mistenkt for å ha planlagt angrep mot Sveriges og Nederlands konsulat i Istanbul. Flere kristne og jødiske mål skulle angivelig også angripes, skrev den Tyrkiske avisen Hürriyet, som viste til kilder i Tyrkisk politi.

Klartale - 31 jan 23 kl. 06:00

Politiker skaper problemer for Sverige

Sverige og Finland vil bli en del av Nato. Alle medlemmene av Nato må si ja for at det skal skje.Nato er et forsvars-samarbeid.

VG - 27 jan 23 kl. 15:08

Støtter Tyrkia i Nato-bråket: – Alt dette kunne vært unngått

Et flertall av den svenske befolkningen mener regjeringen har vært for ettergivende overfor Tyrkias president i NATO-striden. Samtidig sier en Tyrkisk professor at svenskene har seg selv å takke..

Klartale - 27 jan 23 kl. 08:35

Vil brenne en koran hver fredag i protest

Sverige vil inn i forsvars-samarbeidet Nato. Alle Nato-land må si ja, men Tyrkia sier nei. Tyrkia krever å få tilbake kurdere de mener er terrorister.

NRK - 24 jan 23 kl. 07:52

Yle: Finland vurderer å bli med i Nato uten Sverige

Det er finske Yle som melder dette. – Vi må selvsagt vurdere situasjonen dersom det viser seg at Sveriges søknad vil stå fast i lang tid fremover, sier Pekka Haavisto, Finlands utenriksminister. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har sagt at Sverige ikke kan regne med Tyrkisk støtte til en Nato-søknad etter koranbrenningen utenfor Tyrkias ambassade i Stockholm lørdag..

VG - 23 jan 23 kl. 21:48

Erdogan: Sverige kan ikke regne med Tyrkisk støtte til Nato-søknad

Sverige kan ikke forvente Tyrkias støtte til sin søknad om Nato-medlemskap, sier president Recep Tayyip Erdogan. Det må tas på alvor, mener Tyrkia-ekspert..

Aftenposten - 23 jan 23 kl. 18:15

Erdogan: Sverige kan ikke forvente Tyrkisk Nato-støtte

Lørdag ble Koranen satt fyr på utenfor den Tyrkiske ambassaden i Stockholm..

NRK - 21 jan 23 kl. 18:00

Hellas forlenger grensegjerde mot Tyrkia

Greske myndigheter vil forlenge grensegjerdet mot Tyrkia med nesten det dobbelte, opplyser landets minister for sivil beskyttelse. Det eksisterende gjerdet langs elven, som på gresk heter Evros og som tyrkerne kaller Meric, er 37,5 kilometer langt. Nå skal gjerdet forlenges med ytterligere 35 kilometer, opplyste Takis Theodorikakos, minister for sivil beskyttelse, da han besøkte grenseområdet lørdag.

NRK - 18 jan 23 kl. 11:45

Valget i Tyrkia kan bli framskyndet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan signaliserer at årets valg kan bli flyttet fra juni til mai. Planen er i utgangspunktet at det skal holdes både president- og parlamentsvalg 18. juni.

NRK - 13 jan 23 kl. 19:33

Wall Street Journal: Biden med betingelse for salg av våpen til Tyrkia

President Joe Biden setter et Tyrkisk ja til Sverige og Finlands Nato-søknader som en betingelse for å selge landet nye F-16-fly, melder Wall Street Journal. USA har tidligere satt foten ned for salg av avanserte F-35-kampfly til Tyrkia etter at landet kjøpte luftvernsystemet S-400 av Russland. Bidens regjering vil imidlertid gå inn for salg av F-35 til Hellas, som har et svært anspent forhold til Tyrkia.

NRK - 13 jan 23 kl. 14:15

Sverige: Tyrkia etterforsker hendelse med Erdogan-dukke

Tyrkisk påtalemyndighet etterforsker hendelsen der en dukke som forestilte president Recep Tayyip Erdogan, ble hengt opp etter beina i Stockholm torsdag. Dukken ble hengt opp utenfor Stockholms rådhus. Rojavakommittérna, som støtter den «revolusjonære bevegelsen i Kurdistan», har tatt på seg ansvaret.

VG - 03 jan 23 kl. 20:58

King og Fenerbahçe tilbake på tabelltopp

Joshua King var involvert i begge mål da Fenerbahçe vendte til 2-1-seier borte mot Antalyaspor og gjenerobret tabelltoppen i Tyrkisk eliteserie..

VG - 25 dec 22 kl. 19:53

Midtsjø sentral i seier

Fredrik Midtsjø assisterte da Galatasaray vant 2-1 hjemme i byderbyet mot Istanbulspor i Tyrkisk fotball søndag kveld..

Aftenposten - 25 dec 22 kl. 19:53

Midtsjø sentral i seier

Fredrik Midtsjø assisterte da Galatasaray vant 2-1 hjemme i byderbyet mot Istanbulspor i Tyrkisk fotball søndag kveld..

Aftenposten - 23 dec 22 kl. 12:00

Tyrkernes pining av Sverige kan vare lenge

Svenskene må degge for et usjarmerende Tyrkisk regime. Veien til Nato går på tålmodigheten løs..

NRK - 21 dec 22 kl. 16:51

Stort gassfelt oppdaget ved Kypros

Et nytt, stort felt med naturgass er oppdaget under prøveboring utenfor Kypros, på et felt der det tidligere er funnet gass, opplyser regjeringen i Nikosia. Det er det fransk-italienske konsortiet Eni-Total som har gjort funnet. Feltet er anslått å inneholde 85 milliarder kubikkmeter gass.

VG - 14 nov 22 kl. 13:48

Tyrkisk politi: Hun skal ha plassert terrorbomben

Kvinnen på gulvet er ifølge Tyrkisk politi mistenkt for å ha plassert den dødbringende bomben i handlegaten i Istanbul søndag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com