Tyrkisk

Thursday, 28 September, 09:30

Nyheter om Tyrkisk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 aug 23 kl. 15:37

FN-soldater skadd i sammenstøt med Tyrkiske styrker

Det brøt ut håndgemeng mellom fredsbevarende FN-styrker og Tyrkisk-kypriotiske sikkerhetsstyrker på Kypros fredag, opplyser FN. Video av hendelsen viser FN-personell som barker sammen med folk i Tyrkisk-kypriotiske politi- og militæruniformer. FN-biler, sementpåler og piggtråd blir flyttet av bulldosere i den FN-kontrollerte buffersonen som deler øya, viser bildene.

NRK - 13 sep 23 kl. 15:50

Tyrkisk domstol ga kvinnegruppe rett til å fortsette

Et forsøk på å forby en Tyrkisk kvinnegruppe er avvist av en domstol i Istanbul. Kvinnegruppen We Will Stop Femicide Platform jobber for å hindre drap på kvinner i landet. Saken ble henlagt etter fire rettsbehandlinger som har strukket seg over 15 måneder.

NRK - 03 sep 23 kl. 20:17

23 drept i sammenstøt i Syria

23 mennesker er drept i kamper mellom den syriske hæren og Tyrkisk-støttede væpnede grupper i det nordøstlige Syria søndag. Sammenstøtene skjedde da de Tyrkisk-støttede opprørerne forsøkte å ta seg inn i området som kontrolleres av regjeringshæren, ifølge London-baserte Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). SOHR-direktør Rami Abdulrahman sier at 18 proTyrkiske krigere og fem syriske soldater ble drept i sammenstøtene, som fant sted i Hasakeh-provinsen søndag.

NRK - 24 aug 23 kl. 10:18

PKK-meldemmer drept i Tyrkisk angrep

Tre medlemmer av den kurdiske frigjøringsbevegelsen PK ble drept i et Tyrkisk droneangrep nord i Irak, melder AFP..

NRK - Igår: 12:17

Erdogan: Tyrkia vil støtte svensk Nato-medlemskap hvis USA leverer F16-fly

Tyrkias nasjonalforsamling vil godkjenne Sveriges Nato-søknad hvis USA baner vei for at Tyrkia kan kjøpe F16-jagerfly, sier president Recep Tayyip Erdogan. Uttalelsen ble gitt til Tyrkisk presse tirsdag, idet Erdogan kom hjem etter en tur til Aserbajdsjan. (NTB).

NRK - 22 aug 23 kl. 11:17

Tyrkia hardt ut mot FN-uttalelse om uroen på Kypros

Tyrkia raser mot FNs sikkerhetsråd etter en uttalelse der den Tyrkia-støttede regjeringen på Nord-Kypros får skylden for et angrep på FN-styrker. Utenriksdepartementet i Ankara mener at rådets uttalelse er «fullstendig løsrevet fra realitetene på bakken», og at den i stedet for å bidra positivt, kun gjør prosessen vanskeligere. I uttalelsen anklager FNs sikkerhetsråd Tyrkisk-kypriotiske styrker for å ha angrepet FN-styrker som patruljerer i buffersonen på den delte øya.

NRK - 24 sep 23 kl. 14:55

Erdogan møter Aserbajdsjans president over helgen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møter sin aserbajdsjanske kollega Ilham Alijev mandag, melder flere Tyrkiske medier. Møtet mellom de to statslederne vil finne sted i den aserbajdsjanske eksklaven Nakhitsjevan. Aserbajdsjan tok tilbake kontrollen over utbryterregionen Nagorno-Karabakh fra armenske separatister i en lynoffensiv denne uka.

NRK - 21 sep 23 kl. 16:34

«Den kurdiske reven» kan miste sitt Tyrkiske statsborgarskap

Rawa Majid, også kjent som «Den kurdiske reven», risikerer å miste det Tyrkiske statsborgarskapet sin, melder SVT. Det kan opne døra for ei utlevering til Sverige. Den 37 år gamle gjengleiaren har i årevis vore ein velkjend skikkelse i kriminelle miljø i Sverige.

VG - 20 sep 23 kl. 20:44

To minutter med magi hindret norsk-dansk jubel i Tyrkia

(Galatasaray – FC København 2–2) Mohamed Elyounoussi og Birger Meling tok ansvar mot Galatasaray, og København styrte mot tre poeng. Men så kom det en enorm Tyrkisk sluttspurt..

VG - 20 sep 23 kl. 20:44

To minutter med magi hindret norsk-dansk jubel i Tyrkia

(Galatasaray – FC København 2–2) Mohamed Elyounoussi og Birger Meling tok ansvar mot Galatasaray, og København styrte mot tre poeng. Men så kom det en enorm Tyrkisk sluttspurt..

NRK - 19 sep 23 kl. 20:30

Erdogan støtter Aserbajdsjan: – Nødvendig

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sa i en FN-tale tirsdag at Tyrkia støtter Aserbajdsjans inngripen i Nagorno-Karabakh. – Regionen er aserbajdsjansk territorium, og noen annen status vil aldri bli akseptert, sa Erdogan under talen i New York. Han sier Tyrkia støtter at Aserbajdsjan har tatt steg for å «bevare sin territorielle integritet».

Klartale - 19 sep 23 kl. 11:00

Sverige jakter på denne mannen

Rawa Majid er 37 år gammel. Han er kjent i kriminelle miljøer i Sverige. Det har han vært i flere år.

NRK - 18 sep 23 kl. 13:10

14 drept i kamper i Syria

En kurdisk opprørsgruppe angrep et område kontrollert av proTyrkiske grupper i det nordlige Syria mandag. Minst 14 ble drept, ifølge observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). De som angrep, er kurdiske opprørere som ble presset ut av nordvestlige Syria i en Tyrkisk offensiv for flere år siden.

NRK - 06 aug 23 kl. 14:18

PKK-medlem drept i Tyrkisk angrep

Et militant medlem av Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK) er drept i et Tyrkisk droneangrep nord i Irak, melder irakisk-kurdiske sikkerhetskilder. PKK står på Tyrkias terrorliste, og tyrkerne utfører jevnlig fra luften og på bakken i deler av Irak som ikke kontrolleres av regjeringen i Irak..

Aftenposten - 27 aug 23 kl. 22:09

Carlo Holse letter på sløret: - De to klubbene er ikke de eneste i spillet

Carlo Holse forteller at en belgisk og Tyrkisk klubb ikke er de eneste som har vist konkret interesse..

Aftenposten - 18 aug 23 kl. 22:58

Sterke reaksjoner etter at Tyrkiske styrker angrep FN på Kypros:

Det brøt ut håndgemeng mellom fredsbevarende FN-styrker og Tyrkisk-kypriotiske sikkerhetsstyrker på Kypros….

NRK - 10 jul 23 kl. 13:25

Stoltenberg positiv til Tyrkisk EU-forespørsel

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han støtter Tyrkias ambisjon om å bli medlem i EU. Tyrkias president Erdogan sa tidligere i dag at de vil åpne veien for svensk Nato-medlemskap dersom EU åpner døren for Tyrkisk medlemskap der. Stoltenberg sier de jobber hardt for at Sverige skal bli medlem av Nato så raskt som mulig, og at det fortsatt er mulig å få en løsning allerede på toppmøtet i Vilnius..

NRK - 10 jul 23 kl. 13:25

Stoltenberg positiv til Tyrkisk EU-ønske

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han støtter Tyrkias ambisjon om å bli medlem i EU. Tyrkias president Erdogan sa tidligere i dag at de vil åpne veien for svensk Nato-medlemskap dersom EU åpner døren for Tyrkisk medlemskap der. Stoltenberg sier de jobber hardt for at Sverige skal bli medlem av Nato så raskt som mulig, og at det fortsatt er mulig å få en løsning allerede på toppmøtet i Vilnius tirsdag og onsdag.

NRK - 28 jun 23 kl. 14:01

Svensk-Tyrkisk møte om Nato 6. juli

Et svensk/Tyrkisk møte om svensk medlemskap i Nato avholdes ved Natos hovedkvarter i Brussel torsdag 6. juli. Det ble kunngjort på en pressekonferanse med Estlands statsminister Kaja Kallas og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg i Brussel i dag.

NRK - 01 aug 23 kl. 19:35

Myndighetene i Izmir: Psykisk syk person pgrepet

Gjerningsmannen som er pgrepet etter angrepet p det svenske konsulatet i Tyrkia er psykisk syk, iflge en uttalelse fra en provins-guvernr i Izmir, som Reuters siterer. En Tyrkisk kvinne ansatt p det svenske konsulatet i Izmir er skutt og sret etter et angrep, melder den Tyrkiske TV-kanalen Haberturk. Iflge kanalen har kvinnen skader i brystet og beinet..

NRK - 01 aug 23 kl. 17:43

Angrep p det svenske konsulatet i Tyrkia

En Tyrkisk statsborger er skutt etter et angrep p det svenske konsulatet i Izmir, skriver Aftonbladet som siterer Haberturk..

NRK - 01 aug 23 kl. 17:43

Angrep p det svenske konsulatet i Tyrkia - kvinne skadet

En Tyrkisk kvinne er skutt etter et angrep p det svenske konsulatet i Izmir, skriver Aftonbladet som siterer Haberturk. Iflge avisen har kvinnen skader i bryste og beinet. Den antatte gjerningspersonen er pgrepet.

NRK - 20 jun 23 kl. 20:47

Tyrkisk nettverk tiltalt i Sverige – knytt til millionbeslag gjort i Noreg

Eit Tyrkisk nettverk er tiltalt i Sverige etter kontantar på ein verdi av 40 millionar norske kroner blei funne i fleire store køyretøy på veg til Tyskland. Ifølge avisa var den tiltenkte sluttdestinasjonen truleg Midtausten. Det største beslaget blei gjort i ein betongbil.

NRK - 18 jun 23 kl. 19:18

Tyrkisk politi grep inn mot prideparade

Tyrkisk politi har slått hardt ned på en pridefeiring i Istanbul, melder svenske Aftonbladet. Flere personer skal være pågrepet og det er satt opp barrikader for å stoppe paraden. – Grupper som demonstrerer uten tillatelse kommer aldri til å tillates, sier Istanbuls guvernør Davut Gul.

NRK - 11 jul 23 kl. 22:46

Socialdemokraterna krever at Tyrkia utlever ettersøkte kriminelle

Sverige må nå legge press på Tyrkia for å få utlevert ettersøkte kriminelle, mener Socialdemokraternas utenrikspolitiske talsperson Morgan Johansson. Tyrkia har lenge krevd at Sverige utleverer kurdiske aktivister og andre som er ettersøk av Ankara. – Nå har president Recep Tayyip Erdogan åpnet for svensk Nato-medlemskap, og da bør Sverige kreve utlevering av ettersøkte kriminelle som skjuler seg i landet, mener Johansson.

NRK - 10 jul 23 kl. 19:59

USA: Galt å knytte Sveriges Nato-medlemskap til Tyrkias EU-medlemskap

Det er galt av Tyrkia å bruke forhandlinger om EU-medlemskap som pressmiddel for å slippe Sverige inn i Nato, sier USA. – Dette er to separate spørsmål, sier en talsmann for utenriksdepartementet i Washington, Matthew Miller. Tyrkia søkte først om å bli medlem av Det europeiske økonomiske fellesskapet – en forgjenger til EU – i 1987.

VG - 10 jul 23 kl. 17:07

Støre reagerer på Erdogans nye krav til Sverige

Tyrkias president krever at forhandlingene om et Tyrkisk EU-medlemskap gjenopptas før Sverige slippes inn i Nato. Det blir feil, mener Jonas Gahr Støre..

NRK - 10 jul 23 kl. 16:04

Støre sier Tyrkisk EU-medlemskap ikke er tema nå

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier at Tyrkias ønske om medlemskap ikke er et tema nå. – Tyrkia har et langt, uløst spørsmål med EU for sin del. Men vi må behandle Sveriges søknad på det grunnlaget som er Natos krav til å bli medlem.

Aftenposten - 06 jul 23 kl. 11:43

Svenske dømt for terrorfinansiering. Truet med revolver.

En 41 år gammel Tyrkisk mann er dømt i Sverige for forsøk på terrorfinansiering, etter at han forsøkte å samle inn….

NRK - 06 jul 23 kl. 11:06

Mann dømt for forsøk på terrorfinansiering i Sverige

En Tyrkisk mann i 40-årene er dømt for forsøk på terrorfinansiering etter at han forsøkte å samle inn penger til den kurdiske gruppen PKK. Saken var den første i Sverige der noen var tiltalt for terrorfinansiering av PKK. Den aktuelle paragrafen har først og fremst vært brukt i tilknytning til ekstremistgruppen IS.

E24 - 05 jul 23 kl. 10:13

Tyrkisk inflasjon faller til 38 prosent – det laveste siden 2021

Inflasjonen i landet er fortsatt i verdenstoppen, med en prisvekst på mat og drikke på over 50 prosent..

NRK - 29 maj 23 kl. 12:29

Tyrkisk valuta ned etter Erdogans seier

Den Tyrkiske lire falt i Asia ned til et bunnivå mot dollaren, etter at president Erdogan fikk fornyet tillit av velgerne. – Erdogans seier er ingen oppmuntring for mulige investorer. Bare de mest optimistiske håper at presidenten nå føler seg trygg nok til å gjeninnføre en ortodoks økonomisk politikk, sier Hasnain Malik i analyseselskapet Tellimer Equity Research.

NRK - 23 maj 23 kl. 11:12

To drept i Tyrkisk droneangrep

Tre jesidi-krigere ble drept og tre andre såret i en Tyrkisk droneangrep nord i Irak tirsdag, ifølge antiterrortjenesten i den kurdiske regionen i Irak. – En drone fra Tyrkias hær angrep hovedkvarteret til Sinjar Resistance Units (YSB), heter det i uttalelsen. YSB er en væpnet jesidimilits som holder til i Sinjar-distriktet i det nordlige Irak og har tette bånd til Kurdistans arbeiderpartiet (PKK)..

NRK - 25 jun 23 kl. 12:13

SOHR: Minst ni drept i flyangrep mot markedsplass i Syria

Ni mennesker er drept i et russisk flyangrep mot et travelt grønnsakmarked nordvest i Syria, nær grensa til Tyrkia, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. Ifølge sivilforsvarsgruppen De hvite hjelmene, som opererer i opprørskontrollerte områder i Syria, ble over 30 mennesker såret i angrepet. Tallet på døde kan derfor komme til å stige, advarer de.

VG - 20 jun 23 kl. 15:18

Millioner funnet i betongbil: Kriminelt nettverk tiltalt

Et Tyrkisk nettverk er tiltalt etter at svensk politi fant kontanter til en verdi av nesten 40 millioner norske kroner. Beslaget skal være linket til millionbeslag gjort i Oslo..

NRK - 16 jun 23 kl. 06:28

Erdogan-dukke brent i Zürich – Sveits' ambassadør innkalt på teppet i Tyrkia

Tyrkia kalte torsdag Sveits' ambassadør inn på teppet etter en demonstrasjon i Zürich der det ble satt fyr på en dukke som skulle forestille Tyrkias president. I demonstrasjonen i Zürich hadde folk med seg plakater der det sto «Drep Erdogan», og de satte fyr på et Tyrkisk flagg og en dukke som skulle forestille president Recep Tayyip Erdogan, melder det Tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu. Sveitsiske medier har omtalt demonstrasjonen, som skjedde onsdag.

NRK - 15 jun 23 kl. 21:41

Tyrkisk droneangrep drepte 16 i Syria

Tyrkia har trappet opp droneangrepene i de kurdiske regionene i Syria. Onsdag ble 16 personer drept i et angrep. Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sier torsdag at en av de drepte var en sivilperson som jobbet for den kurdiske administrasjonen.

NRK - 14 jun 23 kl. 10:59

Kristersson om Nato-møtet med Tyrkia: – Utrolig viktig

Sveriges statsminister Ulf Kristersson beskriver dagens Nato-møte med Tyrkia som utrolig viktig. Ifølge ham gir USA stor støtte til et raskt Nato-medlemskap. Den pågående prosessen for svensk Nato-medlemskap var tema i Riksdagens partilederdebatt onsdag.

NRK - 09 jun 23 kl. 23:36

Piratangrep utenfor Italia

Italienske spesialstyrker har tatt kontroll over et Tyrkisk fraktskip. Det gjorde de etter melding om at besetningen ble truet med kniv. Ifølge forsvarsminister Guido Crusetto ble spesialstyrkene sendt til skipet med helikopter fordi blindpassasjerer truet besetningen med kniv.

E24 - 07 jun 23 kl. 12:31

Ny bunnotering for Tyrkisk lira

Tyrkias valuta fortsetter å falle og nådde onsdag en ny bunnrekord mot amerikanske dollar.

NRK - 06 jun 23 kl. 16:01

Tyrkias tidligere Amnesty-leder frifunnet

En Tyrkisk domstol har frikjent tidligere leder for Amnestys Tyrkia-kontor, Taner Kilic, og tre andre menneskerettsforkjempere. I 2020 ble Kilic dømt til over seks års fengsel for å ha støttet eksil-tyrkeren Fethullah Gülen, som Tyrkias regjering hevder sto bak kuppforsøket i 2016. Tre andre aktivister ble dømt til to år og én måneds fengsel for å ha hjulpet en terrororganisasjon.

NRK - 05 jun 23 kl. 10:18

Tyrkisk inflasjon under 40 prosent

Prisveksten i Tyrkia er nede på sitt laveste nivå på nesten halvannet år og endte i mai på 39,6 prosent. Det er første gang på 16 måneder at inflasjonen ligger under 40 prosent, viser offisielle tall. Den avtagende prisveksten skyldes blant annet et midlertidig tiltak med gratis gass til Tyrkiske husholdninger.

NRK - 03 jun 23 kl. 14:19

Recep Tayyip Erdogan er tatt i ed som Tyrkias president

Recep Tayyip Erdogan er tatt i ed for en ny periode som Tyrkias president. Erdogan (69) fikk forrige søndag fem nye år ved makten da han vant andre runde av presidentvalget. To uker tidligere vant Erdogans parti AKP valget på ny nasjonalforsamling.

VG - 30 maj 23 kl. 21:08

Midtsjø ble seriemester med Galatasaray

Fredrik Midtsjø og Galatasaray kunne tirsdag juble for ligatittelen i Tyrkisk fotball etter 4-1 over Ankaragücü..

E24 - 29 maj 23 kl. 09:59

Tyrkisk lira svekker seg etter Erdogans valgseier

Den Tyrkiske valutaen svekker seg etter søndagens presidentvalg. Eksperter ser dystre utsikter for liraen de kommende månedene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com