Stortingets

Saturday, 02 December, 23:40

Nyheter om Stortingets

NRK - 23 nov 23 kl. 10:53

Sier nei til Palestina-flagging på Stortinget

Stortingets presidentskap avviser forslaget fra Rødt om å heise Palestinas flagg på Stortinget på FNs dag for solidaritet det palestinske folk 29. november. Rødt-leder Marie Sneve Martinussen kom med anmodningen etter at bystyrene i Oslo og Trondheim vedtok Palestina-flagging på rådhuset i de to byene.

NRK - 28 nov 23 kl. 15:07

Konklusjon i Stortingets habilitetsgransking utsettes

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité kommer ikke til å behandle ferdig sin granskning av årets politiske habilitetsskandaler før 6. februar neste år. Det ble klart etter et møte i komiteen i dag, får NRK bekreftet.

NRK - 20 nov 23 kl. 15:14

Rødt ber Stortinget flagge for palestinerne

Rødt ber Stortingets presidentskap om at det flagges med det palestinske flagget på FNs dag for solidaritet med det palestinske folket 29. november. – Framtidas historiebøker kommer til å spørre oss: Hvor var dere når palestinerne ble drept og fordrevet?

VG - 03 nov 23 kl. 10:09

Økokrim åpner ikke etterforskning av Finnes: Påvirker ikke Stortingets granskning

Økokrim åpner ikke etterforskning av Sindre Finnes aksjehandler. Det påvirker ikke Stortingets granskning..

Klartale - 02 okt 23 kl. 06:00

Stortinget åpner

Mandag trer Stortinget sammen. Det skjer første hverdag i oktober. Den offisielle åpningen er på tirsdag.

NRK - I førrgår: 12:10

Frp vil stramme inn reglene på Stortinget

Fremskrittspartiet mener Rødt har misbrukt retten til å invitere gjester inn på Stortinget. Nå vil lederen av justiskomiteen straffe stortingspolitikere som ikke følger reglene, skriver Dagbladet. Onsdag 11.

NRK - 29 nov 23 kl. 10:28

Støre avviser ny «julegave»

Rødt vil ha ekstra pengehjelp til folk som sliter med økonomien før jul, men statsministeren sier nei. – I fjor vedtok Stortinget 1000 kroner ekstra til alle på sosialstønad rett før jul. I år har Rødt foreslått det, men ikke fått flertall, fordi regjeringspartiene ikke vil støtte det, sa Rødt-leder Marie Sneve Martinussen i Stortingets spørretime i dag.

NRK - 29 nov 23 kl. 10:19

Solberg ber Støre økte barnetrygden

– Økt barnetrygd kommer alle til gode, også de med lav inntekt, understreker Høyre-leder Erna Solberg. I Stortingets muntlige spørretime i dag utfordret hun statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om barnetrygden. Solberg viste til at økt barnetrygd er et effektivt virkemiddel for å hjelpe folk som sliter med økonomien.

E24 - 28 nov 23 kl. 15:17

NRK: Kontroll- og konstitusjonskomiteen utsetter konklusjonen i habilitetssaken

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité kommer ikke til å behandle ferdig sin granskning av årets politiske habilitetsskandaler før 6. februar neste år..

NRK - 28 sep 23 kl. 09:55

Stortinget vil ha full gjennomgang av økonomiregelverket

– Tillit kan ikke bare være et ord i festtaler. Vi ser at det er behov for å gå igjennom hele regelverket, sier stortingspresident Masud Gharahkhani. Han sier Stortinget vil ha en bred gjennomgang av alle retningslinjer knyttet til politikeres økonomiske interesser og ordninger.

NRK - 26 okt 23 kl. 16:01

Stortingets kontrollkomité henter inn eksperter på habilitet

– Dette er en uvanlig prosess, men jeg tror det er nødvendig, sier saksordfører Sofie Høgestøl (V) til VG, som omtalte saken først. Planen ble godkjent av Stortingets presidentskap torsdag. Ekspertutvalget består av jussekspertene Inge Lorgan Backer, Marius Stub og Ingunn Elise Myklebust, opplyser kontrollkomiteen i en pressemelding.

Aftenposten - 25 nov 23 kl. 11:49

SV i full oljeklinsj med regjeringen: – Svært alvorlig sak

I sommer sa regjeringen ja til et gassfelt i Norskehavet. Nå vurderer SV å ta saken til Stortingets kontrollkomité..

NRK - 23 nov 23 kl. 23:39

VG: Utenriksministeren tapte Palestina-strid hos Oslo Ap

Oslo Ap vil anerkjenne Palestina som egen stat – uten forbehold. Dermed tapte utenriksminister Espen Barth Eide striden hos sine egne. Tirsdag hadde Oslo Ap et representantskapsmøte.

VG - 16 nov 23 kl. 13:24

Utvalget mener PST-sjef kom med misvisende opplysninger i terrorhøring

I et brev til Stortingets kontrollkomité skriver Evalueringsutvalget at den gamle PST-sjefen, Roger Berg, kom med nye opplysninger som var ukjent for dem under forrige terrorhøring..

NRK - 16 nov 23 kl. 11:09

Ekstrahøring om terrorangrepet 25. juni

I ettermiddag blir det nye høringer i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite om 25. juni-saken. Komiteen har invitert lederen for 25.

NRK - 16 nov 23 kl. 10:51

Demonstranter i likposer utenfor Stortinget med krav om anerkjennelse av Palestina

Demonstranter fra Aksjonsgruppen for Palestina la seg torsdag utenfor Stortinget i hvite likposer. Rundt 200 personer skal ha deltatt i aksjonen. Flere norske rikspolitikere møtte et morbid syn på vei til jobb torsdag.

NRK - 15 nov 23 kl. 11:14

Brenna åpner for å snu om krav til å ansette flere med hull i CV-en

Regjeringen fikk kritikk for å ha fjernet kravet til staten om å ansette flere som sliter med å komme i jobb. Nå åpner Tonje Brenna for å snu. – Jeg er åpen for å gjeninnføre kravet til staten, sa arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) etter at hun gjentatte ganger hadde blitt utfordret av Høyre i Stortingets spørretime onsdag.

E24 - 14 nov 23 kl. 16:34

Jan Christian Vestre slipper høring i kontrollkomiteen

Næringsminister og Arbeiderpartiet-nestleder Jan Christian Vestre blir ikke kalt inn til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité..

NRK - 14 nov 23 kl. 15:58

Vestre slipper kontrollhøring

Næringsminister og Ap-nestleder Jan Christian Vestre blir ikke kalt inn til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Det ble klart i dagens møte, opplyser saksordfører Grunde Almeland (V). – Komiteen opplever at saken til Vestre er tilstrekkelig opplyst per nå.

NRK - 13 nov 23 kl. 13:34

Kaski med beskjed til Vedum før forhandlinger

SV vil øke skattene med mange milliarder, men finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) sier nei. I dag hadde SVs Kari Elisabeth Kaski følgende beskjed til Vedum da hun startet budsjettforhandlinger med regjeringspartiene Ap og Sp på Stortinget. – Jeg tror finansministeren må innstille seg på at det nå er Stortingets oppgave å lande dette budsjettet, sa Kaski.

NRK - 13 nov 23 kl. 11:13

Rødt overrasket over Solbergs fortsetter

Høyre-leder Erna Solberg kunngjorde fredag at hun fortsetter som både partileder og statsministerkandidat. Det er overraskende, sier Rødts Seher Aydar. – Det er opp til Høyre selv hvem de vil ha som leder, men det angår oss alle hvem som blir statsminister i Norge.

NRK - 13 nov 23 kl. 11:16

SV: Solberg har det politiske ansvaret

– Erna Solberg har det politiske ansvaret for svært alvorlige habilitetsbrudd, sier SVs Audun Lysbakken, som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen. I dag ble det klart at Solberg fortsetter som partileder i Høyre. – Hun har ikke fulgt opp sin egen plikt til å passe på habiliteten sin godt nok.

NRK - 13 nov 23 kl. 10:41

Venstre: Påvirker ikke kontrollkomiteens jobb

Venstres Grunde Almeland, som leder Stortingets undersøkelser av habilitetssakene, sier hans parti noterer seg det Høyre i dag har meldt. – Dette påvirker på ingen måte jobben som jeg nå skal gjøre i kontrollkomiteen, sier han til NRK. Erna Solberg varslet i dag at hun fortsetter som partileder i Høyre.

NRK - 10 okt 23 kl. 20:03

Frp-topp har brutt Stortingets aksjeregler i flere år

Roy Steffensen (Frp) handlet aksjer og verdipapirer 291 ganger for 7 millioner kroner i sitt eget investeringsselskap siden 2016 uten å opplyse om aktiviteten. Steffensen har kun oppgitt at han per 2. november 2017 eide 100 prosent av aksjene i Bataroyes Invest AS, melder Stavanger Aftenblad.

NRK - 08 nov 23 kl. 12:12

Barth Eide kritiserer Israel, men fordømte ikke

Israels handlinger i Gaza må fordømmes, mener Rødt. Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) slår fast at folkeretten er brutt, men brukte ikke ordet «fordømme». Ingen i Gaza spares, påpekte Rødts Bjørnar Moxnes i Stortingets spørretime onsdag.

NRK - 08 nov 23 kl. 07:00

Reagerer på flytting av insekter

At Universitetet i Oslo må plukke ut og sortere insekter fra en samling på 1,4 millioner er helt vanvittig bruk av ressurser, mener Alfred Jens Bjørlo fra Venstre. Nå ber han regjeringen om å snu. – Vi vet at de som jobber på universitetet har trangt om tid og ressurser, sier Bjørlo.

NRK - 07 nov 23 kl. 10:29

Hagen: Bør avklares om Solberg har tillit

Frp-veteran Carl I. Hagen mener Høyres tre samarbeidspartier på borgerlig side snart bør avklare om de har tillit til Erna Solberg som statsministerkandidat. – Det er en umulig situasjon for Høyre og Erna Solberg om hun ikke støttes av de tre partiene i 2025, sier Hagen til NRK.

E24 - 07 nov 23 kl. 07:56

Resultatkjør og maratonhøring

I dag skal en lang rekke politikere grilles om habilitet i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité..

E24 - 07 nov 23 kl. 07:15

Kontrollkomiteens leder før habilitetshøring: – Dette blir en lang og krevende dag for alle

Det blir en lang og krevende, men også viktig dag for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, sier komitéleder Peter Frølich (H)..

E24 - 03 nov 23 kl. 10:18

Erna Solberg om Økokrims beslutning: – Jeg er fortsatt lei meg

Økokrim iverksetter ikke etterforskning mot tidligere statsminister Erna Solberg eller hennes ektemann Sindre Finnes. Men henleggelsen påvirker ikke Stortingets granskning..

NRK - 31 okt 23 kl. 13:24

Økokrim: Vil offentliggjøre beslutning i Solberg-saken fredag

Økokrim vil førstkommende fredag 3. november offentliggjøre sin beslutning om det skal åpnes etterforskning mot Erna Solberg og Sindre Finnes. Det skriver Økokrim i en pressemelding.

NRK - 31 okt 23 kl. 09:48

Høgsterett: EUs energibyrå Acer var ikkje grunnlovstridig

Stortingets vedtak om å knyte Noreg til EUs energibyrå Acer var ikkje grunnlovstridig, meiner Høgsterett. Dei forkasta anken frå Nei til EU..

NRK - 31 okt 23 kl. 09:48

Høgsterett: EUs energibyrå Acer var ikkje grunnlovsstridig

Stortingets vedtak om å knyte Noreg til EUs energibyrå Acer var ikkje grunnlovsstridig, meiner Høgsterett. Dei forkasta anken frå Nei til EU. Høgsterett avgjorde også at partane sjølve måtte bere kostnadane kytt til behandlinga i domstolen.

VG - 26 okt 23 kl. 15:58

Uvanlig kontrollgrep: Henter inn eksperter på habilitet

Stortingets kontrollkomité tar et uvanlig skritt i innspurten på habilitetssaken. Nå henter de inn egne fageksperter for å dobbeltsjekke regjeringens svar..

NRK - 26 okt 23 kl. 16:01

VG: Stortingets kontrollkomité henter inn eksperter i innspurten på habilitetssaken

– Dette er en uvanlig prosess, men jeg tror det er nødvendig, sier saksordfører Sofie Høgestøl (V) til VG. Vanligvis kontrollerer komiteen regjeringen ved å stille spørsmål til dem, både skriftlig og muntlig. Komiteen ba onsdag om en grundig juridisk gjennomgang av generelle spørsmål om habilitet fra Justisdepartementets Lovavdeling.

NRK - 26 okt 23 kl. 16:01

Stortingets kontrollkomité henter inn eksperter i innspurten på habilitetssaken

– Dette er en uvanlig prosess, men jeg tror det er nødvendig, sier saksordfører Sofie Høgestøl (V) til VG, som omtalte saken først. Vanligvis kontrollerer komiteen regjeringen ved å stille spørsmål til dem, både skriftlig og muntlig. Komiteen ba onsdag om en grundig juridisk gjennomgang av generelle spørsmål om habilitet fra Justisdepartementets Lovavdeling.

E24 - 26 okt 23 kl. 16:02

Uvanlig kontrollgrep: Henter inn eksperter på habilitet

Stortingets kontrollkomité tar et uvanlig skritt i innspurten på habilitetssaken. Nå henter de inn egne fageksperter for å dobbeltsjekke regjeringens svar..

VG - 25 okt 23 kl. 10:47

Kontrollkomiteen krever nye Støre-svar

Stortingets kontrollkomité krever svar på en rekke nye spørsmål til Jonas Gahr Støre (Ap). De ber også om en grundig juridisk vurdering før habilitetshøringen..

Aftenposten - 25 okt 23 kl. 06:00

Nå åpner Stortinget et hemmelig antall tunneler: – Her venter 1000 skjulte skatter

– Her har vi 1000 skjulte skatter. Nå kan alle komme og se dem! utbryter Stortingets egen kunsthistoriker..

VG - 24 okt 23 kl. 15:23

Kontrollkomiteen skal granske Vedums prestisjekjøp

Stortingets kontrollkomite åpner sak om statens kjøp av Meraker Brug til 2,65 milliarder kroner i fjor. - Tegn på useriøs statsstyring, sier Peter Frølich..

E24 - 24 okt 23 kl. 15:27

Kontrollkomiteen skal granske Vedums prestisjekjøp

Stortingets kontrollkomite åpner sak om statens kjøp av Meraker Brug til 2,65 milliarder kroner i fjor. - Tegn på useriøs statsstyring, sier Peter Frølich..

E24 - 24 okt 23 kl. 15:12

Stortingets kontrollkomité åpner sak om statens kjøp av Meraker Brug

Kontroll og konstitusjonskomiteen på Stortinget åpner sak om statens kjøp av den store eiendommen Meraker Brug..

E24 - 20 okt 23 kl. 21:53

Ap-topp om Skatteetaten: – Det er for lett å gjemme unna penger

Medlemmer av Stortingets kontrollkomité støtter Riksrevisjonens kritikk av Skatteetatens arbeid mot skjulte utenlandsformuer..

Aftenposten - 20 okt 23 kl. 21:53

Ap-topp om Skatteetaten: – Det er for lett å gjemme unna penger

Medlemmer av Stortingets kontrollkomité støtter Riksrevisjonens kritikk av Skatteetatens arbeid mot skjulte….

NRK - 20 okt 23 kl. 12:06

Kontrollkomiteens saksordfører: Kan bli aktuelt å be Vestre om mer utfyllende redegjørelse

Vikarierende saksordfører i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Sofie Høgestøl (V), sier de vil se nærmere på Jan Christians Vestres (Ap) habilitetssak. Høgestøl er saksordfører mens Grunde Almeland er i Angola med Stortingets delegasjon til møte i IPU, den interparlamentariske union. – Tirsdag er det nytt møte i kontrollkomiteen, og jeg legger til grunn at komiteen her vil vurdere den informasjonen Vestre nå har oversendt komiteen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com