Storting

Tuesday, 16 July, 14:44

Nyheter om Storting

NRK - 04 jun 24 kl. 16:34

Ny langtidsplan for Forsvaret er klar

Alle partiene på Stortinget er nå enige om en ny langtidsplan for Forsvaret for perioden 2025–2036. – Det er historisk at alle partiene på Stortinget stiller seg enstemmig bak en innstilling av denne typen. Det sier leder i utenriks- og forsvarskomiteen, Ine Eriksen Søreide (H), til NRK.

VG - 04 jun 24 kl. 14:04

Enighet på Stortinget om å innføre langtidsplan for politiet

Regjeringen får klar beskjed fra et samlet Storting om at det skal utarbeides langtidsplaner for politiet – slik det allerede gjøres for Forsvaret..

NRK - 21 maj 24 kl. 16:07

Stortinget vedtok at domstolane skal vere uavhengige

Ein samrøystes Storting vedtok tysdag å skrive vernet av domstolane inn i Grunnlova, melder NTB. Avstemminga blei gjort munnleg. Det blei vedteke fem endringar i Grunnlova som skal sikre at domstolane er uavhengige.

NRK - 07 maj 24 kl. 16:23

Stortinget krev akuttilbod

Eit samla Storting krev no at regjeringa sørger for at overgrepsutsette barn får rett til eit akuttilbod og eit likeverdig helsetilbod som vaksne. Forslaget kom frå Arbeidarpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti, og blei samrøystes vedteke. – At vi har fått gjennomslag, og fått heile Stortinget med på dette, er vi veldig glade for, seier Lasse Lystvet i Stine Sofies Stiftelse..

NRK - 22 mar 24 kl. 09:02

Knut Arild Hareide blir ny direktør i Norges Rederiforbund

Norges Rederiforbund er ein arbeidsgivar- og interesseorganisasjon for norske reiarlag og offshoreselskap. Hareide går dermed frå stillinga som direktør for Sjøfartsdirektoratet til Rederiforbundet. Etter planen startar han i jobben 1.

NRK - 15 mar 24 kl. 11:30

Huitfeldt utnevnt som ny USA-ambassadør

I statsråd i dag ble tidligere utenriksministeren Anniken Huitfeldt utnevnt til ambassadør i Washington D.C. – I denne rollen har vi vektlagt politisk erfaring.

Dagbladet - 05 mar 24 kl. 15:29

Stortinget vedtok sterk kritikk

Et samstemt Storting vedtok som innstilt å rette sterk kritikk mot Erna Solberg (H) i saken om inhabilitet på grunn av mannens aksjehandel..

Aftenposten - 05 mar 24 kl. 15:20

Stortinget vedtok sterk kritikk av Erna Solberg

Et samstemt Storting vedtok som innstilt å rette sterk kritikk mot Erna Solberg (H) i saken om inhabilitet på grunn av….

NRK - 05 mar 24 kl. 15:18

Samlet Storting vedtok sterk kritikk mot Erna Solberg

Stortinget har for første gang vedtatt sterk kritikk mot en tidligere statsminister. Det skjedde da habilitetssakene mot Erna Solberg og flere andre toppolitikere ble behandlet i dag. Høyre-lederen blir gjenstand for den sterkeste kritikk Stortinget kan uttrykke foruten mistillit, noe som kun kan fremmes overfor sittende medlemmer av regjeringen.

E24 - 05 mar 24 kl. 15:24

Stortinget vedtok sterk kritikk av Erna Solberg

Et samstemt Storting vedtok som innstilt å rette sterk kritikk mot Erna Solberg (H) i saken om inhabilitet på grunn av mannens aksjehandel..

VG - 05 mar 24 kl. 15:19

Stortinget vedtok sterk kritikk mot Erna Solberg

Et samstemt Storting vedtok som innstilt å rette sterk kritikk mot Erna Solberg (H) i saken om inhabilitet på grunn av mannens aksjehandel..

NRK - 02 feb 24 kl. 08:03

Demonstrasjon utenfor NRK i Trondheim

Flere demonstranter har møtt opp utenfor NRK Tyholt i Trondheim. De vil at Israel skal utestenges fra Eurovision Song Contest. – Folkrettsbrudd, krigsforbrytelser og etnisk rensing bør i seg selv være diskvalifiserende, inntil dette blir gjengs holdning i resten av Europa bør Norge og NRK vise lederskap i å legge press på Israel, skriver demonstrantene i en pressemelding.

NRK - 14 dec 23 kl. 10:32

– Abortutvalget med viktige forslag for bedre kvinnehelse

– Abortutvalget har lagt fram mange gode forslag. Det vil styrke tjenestetilbudet for abortsøkende kvinner og gi oss en mer fremtidsrettet abortlov. – Dette må nå følges opp av regjering og Storting, sier leder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund..

NRK - 28 nov 23 kl. 13:41

Ny strid om Rørosbanen

Framstegspartiet er ikkje nøgde med at Jernbanedirektoratet meiner at dei ikkje klarer å skaffe nye tog til Rørosbanen så raskt som Stortinget ønskjer. – No har vi eit samrøystes Storting bak oss, som seier klart og tydeleg at det er semje om å prioritere Rørosbanen, seier Tor André Johnsen (Frp) til Tog24. Jernbanedirektoratet ønskjer å prioritere dei såkalla fjerntogstrekningane.

Klartale - 30 aug 23 kl. 11:00

– Hurra, hurra, hurra

– Jeg er veldig glad nå, sier Abdo Hassoun til Klar Tale. Han er i Tromsø i Troms og Finnmark og har akkurat stemt. Han var usikker på om han hadde lov å stemme.

Klartale - 12 sep 23 kl. 14:02

Kjemper om makta i de store byene

Høyre er størst i landet. De fikk flest stemmer. De har gjort det bra i mange kommuner.

Klartale - 11 sep 23 kl. 20:36

Hvem skal styre de store byene?

Klar Tale oppdaterer saken.Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø venter i spenning. Sammen med andre kommuner i Norge.

NRK - 11 aug 23 kl. 12:04

Tilliten til myndighetene sank etter pandemien

Tilliten til myndighetene har sunket for alle aldersgrupper, landsdeler og kjønn, viser tall fra Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). DFØ stilte 2500 personer spørsmål om tillit til det offentlige våren 2021 og høsten 2022. Selv om tillitsnivået i Norge er blant det høyeste i verden, sank det mellom 2021 og 2022.

Aftenposten - 24 jul 23 kl. 21:00

Vi krever nullvisjon for omkomne i drukningsulykker

Vi venter utålmodig på regjering og Storting..

Aftenposten - 13 jul 23 kl. 18:00

Regjering og Storting prioriterer jordbruksforhandlingene foran samfunnsutfordringene

Dagens jordbrukspolitikk er lite målrettet. Tilskudd utmåles pr. dyr og dekar istedenfor etter oppnådd resultat.

NRK - 22 jun 23 kl. 05:07

Rettspsykiater Randi Rosenqvist etterlyser flere sengeplasser i psykiatrien

Randi Rosenqvist mener kritikken av Bredtveit fengsel er urimelig, og sier problemet er manglende finansiering og kapasitet i fengsel og psykiatri. – Jeg synes det er urimelig at Bredtveit er fokuset i denne saken, når årsaken er at psykiatrien ikke har kapasitet, og at Storting og regjering ikke finansierer fengslene tilstrekkelig, sier Rosenqvist til Klassekampen. Denne uken presenterte Sivilombudet en rapport om Bredtveit fengsel.

Klartale - 14 jun 23 kl. 12:13

Bystyre

Bystyre er navnet på kommunestyret i flere byer. Både Oslo, Bergen og Bodø har bystyre. Ordføreren leder bystyret.

Aftenposten - 11 maj 23 kl. 16:58

SV største parti blant norske journalister

Om journalistene her i landet fikk bestemme, ville vi fått et knallrødt Storting..

NRK - 25 mar 23 kl. 10:44

Høyre-splid om «mobilforbud»: - Ikke Høyre-politikk 

Hvor sterkt skal staten gripe inn for å begrense barns mobilbruk? Saken splitter Høyre, som drøfter saken i formiddag. – Det i praksis å vedta et mobiltelefonforbud i skolen er ikke Høyre-politikk.

NRK - 13 dec 22 kl. 12:11

Støre: – Planlegg eit betydeleg bidrag til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre er tysdag på givarlandskonferansen for Ukraina i Paris. I eit intervju med NRK seier Støre at dei lovar hjelp til Ukraina i mange år framover. – Vi planlegg no i 2023 å koma med et betydeleg norsk bidrag for det året og for fleire år framover, seier Støre.

Aftenposten - 04 jan 23 kl. 14:49

Kongehus, Storting og regjering deltar i Shabana Rehmans gravferd

Kronprins Haakon, to statsråder og Stortingspresidenten er til stede når Shabana Rehman gravlegges fra Oslo rådhus….

Klartale - 07 nov 22 kl. 11:10

Nå skal amerikanerne bestemme over framtiden sin

Tirsdag skal amerikanerne ha et nytt valg. Det er ingen president som skal velges. Men det er klart for mellomvalg.

Klartale - 02 nov 22 kl. 08:52

Mette Frederiksen vil lage en bred regjering i Danmark

Mette Fredriksen er statsminister i Danmark. Hun leder også partiet Socialdemokratiet. Fredriksen er fornøyd med valget.

VG - 26 okt 22 kl. 18:27

Ny kraftallianse: – Stortinget har abdisert i energipolitikken

NÆRINGSLIVETS HUS (VG) Norsk vindkraft og vannkraft slår seg sammen i en ny organisasjon – og tar et kraftfullt oppgjør med regjeringens skatteforslag og energipolitikken til et samlet Storting..

NRK - 19 okt 22 kl. 10:35

Vil ha Haug, ikke Hermstad som MDG-leder

Fire av Miljøpartiet De Grønnes seks varaordførere ønsker at Kristoffer Robin Haug skal bli ny partileder. Valgkomiteen i partiet har innstilt fungerende leder Arild Hermstad som ny leder. I et felles opprop skriver MDG-varaordførerne Benedikte Nes (Tokke), Eivind Hoff-Elmari (Nesodden), Ernst-Modest Herdieckerhoff (Lørenskog) og Martin Løken (Ås) at Haug er «nytenkende, lyttende og raus».

Aftenposten - 15 okt 22 kl. 22:34

Anleggene kan erstatte tusenvis av panelovner, men har ikke fått strømstøtte. Nå snur politikerne.

Et samlet Storting ber om at regjeringen utreder strømstøtte til nærvarmeanlegg..

E24 - 15 okt 22 kl. 22:27

Slipper trolig å skru av varmepumpen. -Fornuften seirer

Et samlet Storting ber om at regjeringen utreder strømstøtte til nærvarmeanlegg. Det vil være billigere enn at tusenvis av beboere skrur på panelovnene..

Klartale - 07 okt 22 kl. 14:48

Derfor er det fullt kaos i Bergen

Hvem skal styre Bergen, Norges nest største by? Lite tyder på at det er byrådet og leder Roger Valhammer. Han er fra Arbeiderpartiet (Ap).

NRK - 22 sep 22 kl. 15:41

Kielland-ofrene søker kompensasjon fra staten

212 mann var på plattformen Alexander L. Kielland da den havarerte i mars 1980. – De etterlatte og overlevende ble dårlig og mangelfullt behandlet.

NRK - 29 aug 22 kl. 07:19

Pendlerboligene I dag må Storting og regjering svare om skatt

I dag må Stortinget og Statsministerens kontor svare på om de godtar eller avviser Skatteetatens krav etter alle pendlerboligsakene..

NRK - 27 maj 22 kl. 10:58

Etterlyser utprøving av fartsgrense på 120 kilometer i timen

FrP's Stortingsrepresentant Tor André Johnsen etterlyser utprøving av 120-kilometers fartsgrense på norske motorveger. For ett år sida vedtok et nesten enstemmig Storting med Frp, H, Ap, Sp, KrF og V å prøve ut en fartsgrense på 120 kilometer i timen på strekninger som Statens vegvesen og selskapet Nye Veier foreslo. Nye Veier sa etter Stortingsvedtaket i juni i fjor til VG, at nye E6 mellom Kolomoen i Stange og Moelv var en av de strekningene det var aktuelt å prøve ut en fartsgrense på 120 kilometer i timen.

NRK - 25 maj 22 kl. 19:26

Endring i bandtvang – stor siger for førarhundbrukarar

Eit samstemd Storting har bestemt å endre hundelova som gjer at førarhundar blir uttekne bandtvang, skriv Blindeforbundet på sine nettsider. – Dette er ein sak Norges Blindeforbund har jobba mot å gå gjennom i lovverket og er svært gledeleg for alle hundeførarar i landet og førarhundbrukarar, skriv forbundet. – Hundane jobbar mange timar om dagen i sele, og det er difor viktig at dei kan bli slept fri i periodar slik ar dei kan «få ut energi», seier Terje André Olsen, dagleg forbundsleiar i Norges Blindeforbund..

NRK - 04 maj 22 kl. 19:22

Aftenposten og Bergens Tidende tildelt Den store journalistprisen

Aftenposten og Bergens Tidende er tildelt Den store journalistprisen for sin journalistikk i pendlerbolig-sakene og saker om Bergen Engines. Juryen hadde i år valgt å dele ut pris til to bidrag. Juryleder Finn E.

VG - 04 apr 22 kl. 16:03

Firebarnsmor på Tinget: På tide å vurdere kortere ferie

KVERNELAND (VG) Margret Hagerup (H) sliter med skoleferien. Hun mener regjering og Storting må vurdere å kutte ned på 8 og 9 ukers sommerferie for skoleelevene..

NRK - 03 feb 22 kl. 10:45

Trusler mot politikere øker

Hatefulle kommentarer, trakassering og i verste fall drapstrusler, øker og har nærmest blitt dagligdags for mange politikere – og for deres familie. Blant medlemmer av Storting og regjering har rundt 9 av 10 av dem som svarer rapportert om uønskede hendelser i forbindelse med deres politiske virksomhet. Det kommer frem i Politihøgskolen-rapporten «Trakassering og trusler mot politikere» som presenteres torsdag, laget på oppdrag fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST)..

E24 - 21 okt 21 kl. 12:54

Strømseier til SV og Høyre: Stortinget vedtok krisetiltak mot høye strømpriserID

Et enstemmig Storting vender tommel opp for SVs forslag om å øke bostøtten og sosialhjelpen for å bøte på høye strømregninger..

NRK - 11 okt 21 kl. 13:39

Hansen (Ap) skryter av kvinneandel

Stortingets ferske Stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap) skryter av rekordhøy kvinneandel i nasjonalforsamlingen. Stortingspresidenten talte under den formelle åpningen av det 166. Storting mandag.

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 08:13

Arkitekturen her legger på elegant vis grunnlaget for å utøve demokrati

Mandag er det høytidelig åpning av det 166. Storting. Stortingssalens arkitektur legger på elegant vis grunnlaget for….

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 08:13

I morgen åpner Stortinget. At det er utformet akkurat slik, er ikke tilfeldig.

Mandag er det høytidelig åpning av det 166. Storting. Stortingssalens arkitektur legger på elegant vis grunnlaget for….

VG - 23 sep 21 kl. 15:52

Storting og departement: Ropstad fikk dekket reiser til foreldrehjemmet

Kjell Ingolf Ropstad fikk utbetalt refusjon for pendlerreiser mellom Oslo og foreldrehjemmet – selv om hans egentlige bosted var i hovedstaden..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com