NATO

Tuesday, 28 November, 11:52

Nyheter om NATO

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 10 jul 23 kl. 06:14

Slik blir NATOs toppmøte i Vilnius

11. og 12. juli kommer de mektige folkene til Vilnius i Litauen.

Klartale - 11 jul 23 kl. 11:49

Vanskelig å følge NATO-møtet? Her er 11 ord som er lure å forstå

NATOs toppmøte er i gang. Møtet er i Vilnius i Litauen. Der er både statsminister Jonas Gahr Støre og USAs president Joe Biden.

NRK - 12 okt 23 kl. 15:26

Stoltenberg: NATO oppnevner koordiNATOr for antiterror

NATO har innfridd et krav fra Tyrkia om å oppnevne en egen koordiNATOr for antiterror, opplyser NATO-sjef Jens Stoltenberg. Kunngjøringen kom på en pressekonferanse på NATOs forsvarsministermøte onsdag. – Terrorisme fortsetter å være den mest direkte trusselen for alliansen.

NRK - 22 nov 23 kl. 21:06

Tyrkia vil likevel ikke godkjenne svensk NATO-søknad før utenriksministermøtet

Tyrkia har varslet NATO at landet ikke vil ratifisere Sveriges NATO-søknad innen neste ukes utenriksministermøte, opplyser to kilder med kjennskap til saken. Forrige uke utsatte utenrikskomiteen i den tyrkiske nasjonalforsamlingen en avstemning om ratifisering av Sveriges NATO-søknad. Da ble det sagt at behandlingen kunne bli gjenopptatt denne uken.

Klartale - 11 jul 23 kl. 08:24

Tyrkia sier ja til at Sverige kan bli medlem av NATO

Russlands invasjon av Ukraina endret mye. Sverige og Finland ønsket å bli medlem av forsvars-alliansen NATO. For at de skulle få lov, må alle medlemmene si ja.

NRK - 15 nov 23 kl. 09:11

Estlands statsminister lanserer seg som Stoltenbergs etterfølger

Estlands statsminister Kaja Kallas sier hun ønsker å bli vurdert til jobben som NATO-sjef når Jens Stoltenberg går av. I en tale på en konferanse holdt av politikknettstedet Politico i Washington tirsdag, svarte Kallas ja da hun ble spurt om hun kunne tenke seg jobben, skriver nyhetsbyrået Reuters. Kallas har vært blant de mest fremtredende kritikerne i EU og NATO av Russland.

NRK - 24 okt 23 kl. 14:05

Kristersson har ingen dato for når Sverige blir NATO-medlem

Sveriges statsminister Ulf Kristersson har ingen konkret dato for når Sverige kan bli medlem av NATO. Heller ikke NATO-sjef Jens Stoltenberg vil si noe om det. Men både Kristersson og Stoltenberg har tro på at Ungarn snart vil gi grønt lys, etter at saken nå er sendt til behandling i Tyrkias nasjonalforsamling.

NRK - 07 nov 23 kl. 12:36

NATO suspenderer nedrustningsavtale

NATO suspenderer formelt avtalen om konvensjonelle styrker i Europa som ble inngått med Sovjetunionen i 1990. Russland varslet i mai at landet aktet å trekke seg fra avtalen, og tirsdag kunngjorde russisk UD at denne prosessen nå er fullført. NATOs svar lot ikke vente på seg.

NRK - 23 timer siden

Russland bruker migrasjon for å ramme vesten, sier Stoltenberg

Det har vært kaos på de finske grensene den siste uken. Finland mener Russland har organisert en migrasjonsstrøm mot grensene. – Dette er nok et eksempel på hvordan Russland bruker migrasjon som et verktøy for å legge press på europeiske land.

NRK - 22 nov 23 kl. 13:02

Ungarn utsetter behandlingen av Sveriges NATO-søknad

Ungarns nasjonalforsamling kommer ikke til å behandle Sveriges NATO-søknad på sitt møte neste uke, melder TT. Nyhetsbyrået har fått beskjed om dette fra den ungarske parlamentsrepresentanten Agnes Vadai. Hun skriver at saken om ratifisering av søknaden fra Sverige ikke står på nasjonalforsamlingens arbeidsplan.

NRK - 20 nov 23 kl. 19:18

Stoltenberg uroet over ønske om å splitte Bosnia

NATO-sjef Jens Stoltenberg er i Bosnia. Han uttrykker bekymring over den bosnisk-serbiske republikkens ønske om løsrivelse. I tillegg advarer han mot «skadelig utenlandsk innblanding» i Bosnia – blant annet fra Russland.

NRK - 26 okt 23 kl. 13:15

Ungarn vil ha forklaring fra Sverige før NATO-avgjørelse

Ungarn vil ha en forklaring fra Sverige, før de godkjenner svensk NATO-medlemskap. Det kom frem under en pressekonferanse onsdag kveld. Den ungarske nasjonalforsamlingen kan tidligst ha en avstemning om Sveriges NATO-avstemning den 6.

NRK - 16 nov 23 kl. 14:56

Svenske medier: Tyrkia utsetter NATO-beslutning

Tyrkia utsetter å ta en beslutning om Sveriges NATO-medlemskap, melder blant andre Aftonbladet. Den svenske avisen viser til det svenske nyhetsbyrået TT. De folkevalgte i Tyrkias utenrikskomité skulle diskutere ratifiseringen av Sveriges NATO-medlemskap i dag, ifølge nasjonalforsamlingens agenda.

NRK - 15 nov 23 kl. 16:11

Russland: – Ukrainsk NATO-medlemskap er uakseptabelt

Russlands utenriksdepartement sier i en uttalelse at ukrainsk NATO-medlemskap, uansett form, er uakseptabelt for Russland. Det sier Maria Zakharova, talskvinne for det russiske utenriksdepartementet. Anders Fogh Rasmussen, tidligere generalsekretær i NATO, har fremmet et forslag om at Ukraina skal slutte seg til militæralliansenmen, men uten territoriene i dag kontrollert av Russland, ifølge The Guardian..

NRK - 24 okt 23 kl. 15:13

Ungarsk avstemning om svensk NATO-medlemskap tidligst 6. november

Den ungarske nasjonalforsamlingen kan tidligst ha en avstemning om Sveriges NATO-avstemning den 6. november. Det opplyser Agnes Vadai, som sitter i forsamlingen, til det svenske nyhetsbyrået TT.

NRK - 13 nov 23 kl. 18:23

Romania åpner treningssenter for F-16-flygere

Et NATO-støttet treningssenter for F-16-flygere har åpnet i Romania. Senteret skal lære opp jagerflygere fra alle NATO-land og partnere, inkludert Ukraina. Treningsanlegget ligger ved en flybase i Fetesti i det sørøstlige Romania, og skal forbedre NATOs evne til å møte de komplekse utfordringene i Øst-Europa og Svartehavsregionen, ifølge Romanias forsvarsdepartement.

NRK - 15 minutter siden

Skuffa over at Sverige ikkje er med

NATO-sjef Jens Stoltenberg hadde håpa at Tyrkia og Ungarn hadde godkjent Sveriges medlemssøknad før NATOs utanriksministermøte. Men framleis vaiar ikkje det svenske flagget blant dei andre framfor NATO-hovudkvarteret i Brussel. – Eg hadde håpa at Sverige hadde vorte medlem før møtet.

NRK - 3 timer siden

Stoltenberg forventer at Tyrkia og Ungarn ratifiserer Sveriges NATO-medlemskap

Generalsekretær Jens Stoltenberg i NATO sier tirsdag at han forventer at Tyrkia og Ungarn ratifiserer Sveriges medlemskap i forsvarsalliansen «uten videre forsinkelser». Det skriver Reuters, som siterer ungarske medier. Stoltenberg gir ikke noe tidspunkt for når dette vil skje, men sier ungarske myndigheter har sagt at de ikke vil være det siste medlemslandet til å ratifisere Sveriges medlemskap..

NRK - 13 okt 23 kl. 19:40

Svensk avis: Stoltenberg forventer svensk NATO-medlemskap innen november

I en intern melding til NATOs medlemsland skriver NATO-sjef Jens Stoltenberg at han antar at Sverige blir med i NATO neste måned. Det skriver svenske Dagens Nyheter. – Mange allierte gir uttrykk for utålmodighet.

NRK - 04 nov 23 kl. 11:05

Erdogan: Parlamentet skal diskutere godkjenning av Sveriges NATO-medlemskap

Tyrkias President Recep Tayyip Erdogan sier lørdag at det tyrkiske parlamentet skal diskutere godkjenning av Sveriges NATO-medlemskap. – Vi skal forsøke å støtte Sveriges NATO-godkjenning så lenge motpartene imøtegår Tyrkia positivt. Sverige har ikke tatt skritt mot å gjøre noe med de kurdiske PKK-militante i landet, sier han i uttalelsen..

NRK - 24 nov 23 kl. 14:59

Ukrainas visestatsminister advarer mot krigstrøtthet i Europa

Europeiske land viser økt krigstrøtthet, men likevel er det ingenting som har endret seg når det kommer til Ukrainas kampvilje, sier Ukrainas visestatsminister. - Vår besluttsomhet forblir den samme, sier Olha Stefanishyna, som fredag besøker Berlin. Hun sier hun har lest flere overskrifter om krigstrøtthet på reisen i Europa, og at mange sier at krigen i Ukraina har pågått for lenge.

NRK - 21 nov 23 kl. 14:37

NATO-sjefen sier volden i Kosovo er uakseptabel

NATO-sjef Jens Stoltenberg sa de seneste voldelige opptøyene i Kosovo er uakseptable og at gjerningsmennene må stilles for retten da han tirsdag besøkte Serbia. – Jeg regner med at alle partene bidrar til å redusere spenningen og at alle avstår fra å eskalere situasjonen, sa Stoltenberg under et besøk i Serbias hovedstad Beograd. Uttalelsen gjenspeiler vestlige bekymringer for stabiliteten i den urolige Balkan-regionen, som opplevde en rekke kriger på 1990-tallet.

NRK - 16 sep 23 kl. 08:29

NATOs forsvarssjefer samlet i Holmenkollen

I helgen er NATOs militærkomite samlet i Holmenkollen i Oslo for den årlige konferansen. Forsvarssjef Eirik Kristoffersen er vert for NATOs forsvarssjefer. – Jeg er veldig fornøyd med å ha våre naboer Finland og Sverige her.

NRK - 11 jul 23 kl. 02:42

Listhaug: – Bra Sverige blir med i NATO

FRP-leder Sylvi Listhaug mener det er bra at Sverige endelig blir medlem av NATO. – Det er bra for Norge at Sverige nå blir medlem av NATO, på samme måte som det var bra at Finland ble medlem av forsvarsalliansen tidligere i år. Det vil styrke NATO at alle de nordiske landene er med i NATO, sier Listhaug.

NRK - 17 nov 23 kl. 14:05

F-35 rykket da russiske militærfly nærmet seg NATO-territorium

Det norske Luftforsvaret opplyser på X at F-35 rykket ut fra Evenes torsdag. Det skjedde etter at flere russiske militærfly fløy nært NATO-alliert luftrom. Det var to russiske bombekastere og to jagerfly som var i lufta.

NRK - 25 okt 23 kl. 10:08

Stoltenberg: Våpeninvesteringer er ikke uetisk

NATO-sjef Jens Stoltenberg mener det ikke er uetisk å investere i forsvarsindustrien. Han ber NATO-land øke sine investeringer. Det var oppfordringen Stoltenberg kom med da han onsdag deltok på NATOs industriforum i Stockholm.

NRK - 15 nov 23 kl. 19:55

NATO kjøper nye overvåkingsfly

NATOs aldrende AWACS-fly skal erstattes med nye fly basert på den velkjente modellen Boeing 737. De nye flyene heter E-7A Wedgetail, og NATO skal i første omgang anskaffe seks. Kontakten med Boeing skal signeres i løpet av neste år, og de første flyene skal være klare for tjeneste i 2031.

Dagbladet - 15 nov 23 kl. 09:38

Vil ha jobben til NATO-Jens

Estlands statsminister Kaja Kallas sier hun ønsker å bli vurdert til jobben som NATO-sjef når Jens Stoltenberg går av..

NRK - 14 nov 23 kl. 10:54

Tyrkiske folkevalgte skal diskutere Sveriges NATO-søknad

De folkevalgte i Tyrkias utenrikskomité skal diskutere ratifiseringen av Sveriges NATO-medlemskap på torsdag, ifølge nasjonalforsamlingens agenda. President Recep Tayyip Erdogan leverte lovforslaget til ratifisering i nasjonalforsamlingen for tre uker siden. Tyrkia har hittil stilt seg på bakbeina når det gjelder svenskenes innlemmelse i forsvarsalliansen, noe de har forklart med påstander om at Sverige støtter kurdiske grupper som PKK, som Tyrkia anser som en terrororganisasjon.

VG - 23 okt 23 kl. 17:02

Erdogan har bedt parlamentet godkjenne Sveriges NATO-medlemskap

Sverige er nå et langt skritt nærmere NATO-medlemskapet. Mandag har Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sendt dokumentene som skal godkjenne Sveriges NATO-medlemskap, til det tyrkiske parlamentet..

NRK - 23 okt 23 kl. 16:13

Erdogan foreslår svensk NATO-medlemskap for parlamentet

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan la mandag frem et forslag om å ratifisere svensk medlemskap i NATO for det tyrkiske parlamentet. Det opplyser presidentens kontor, skriver Reuters. Sveriges statsminister Ulf Kristersson sier at det er en «gledelig beskjed» at Tyrkia har lagt frem forslaget.

NRK - 09 nov 23 kl. 13:48

Stoltenberg: NATO-land støtter humanitær pause

NATO-allierte land støtter en humanitær pause i krigen mellom Israel og Hamas, slik at nødhjelp kan fraktes inn i Gaza, sier NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg..

NRK - 08 nov 23 kl. 18:08

Stoltenberg: NATO støttar humanitære pausar i Gaza

Generalsekretær i NATO Jens Stoltenberg seier at dei allierte i forsvarsalliansen støttar pause i angrep på Gaza for å få humanitær støtte inn..

Dagbladet - 08 nov 23 kl. 15:50

Stoltenberg: - Støtter humanitær pause

Jens Stoltenberg, generalsekretær i NATO, sier at NATO støtter humanitære pauser. Dette er den 33 dagen i krigen mellom Israel og Hamas..

NRK - 25 sep 23 kl. 19:32

Orban om svensk NATO-søknad: – Ingen hast

Ungarns statsminister Viktor Orban mener det ikke haster med å godkjenne Sveriges søknad om NATO-medlemskap. Tyrkia og Ungarn er de eneste NATO-landene som ikke har gitt svenskene grønt lys. Ved åpningen av høstsesjonen i nasjonalforsamlingen i Budapest mandag sa Orban at det ikke er noe som truer Sveriges sikkerhet.

NRK - 08 nov 23 kl. 01:26

Latvia sier russisk fly krenket landets luftrom

Et uidentifisert fly fløy inn i latvisk luftrom ved grensen mot Russland, opplyser Latvias regjering, som har levert en protest til Russland. Krenkelsen av luftrommet til det baltiske EU- og NATO-landet skjedde mandag, opplyser det latviske forsvarsdepartementet. Flyet fløy deretter tilbake til russisk luftrom.

Aftenposten - 5 timer siden

Åkesson ville rive moskeer og beskyldes for å sabotere for Sverige: – Lei.

Svenskene har sittet stille i båten. De venter på et NATO-ja fra Tyrkia..

VG - 17 timer siden

Ukraina: Bom fast front - men enorme tapstall

BRUSSEL (VG) Ukraina har ikke klart å flytte den 1000 kilometer lange frontlinjen mot de russiske okkupantene. Men NATO ser lyspunkter i at ukrainerne angriper baser bak fiendens linjer..

VG - 18 timer siden

Espen Barth Eide: Mye taler for Rutte i NATO

BRUSSEL (VG) Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier at Norge har et godt forhold og et godt inntrykk av Mark Rutte. Men regjeringen har foreløpig ikke et låst standpunkt om hvem som skal bli NATOs neste generalsekretær..

NRK - 23 timer siden

NATO-sjef Jens Stoltenberg ber om at våpenhvilen i Gaza forlenges

På en pressekonferanse mandag ber NATOs generalsekretær om at våpenhvilen i Gaza forlenges. Flere aktører presser mandag på for at våpenhvilen, som i utgangspunktet går ut mandag, skal forlenges med flere dag..

VG - Igår: 11:38

Opplysninger til VG: Rutte storfavoritt til å overta etter Stoltenberg

BRUSSEL (VG) Den neste generalsekretæren i NATO heter trolig Mark Rutte (57). Nederlands avtroppende statsminister er en av tre europeiske toppledere som er interesserte i jobben..

NRK - 12 okt 23 kl. 16:54

Norge vil delta i NATO-luftrommet over landegrensene

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) signerte i dag en intensjonsavtale om utvikling av fellesløsninger i NATO-luftrom. I praksis betyr dette at Norge vil delta i et arbeid for å se på hvordan allierte kan øve og trene over landegrenser i lufta. – Alliert trening og øving er viktig for forsvaret av Norge, særlig når vi får et samlet Norden i NATO.

NRK - 12 okt 23 kl. 13:10

NATO: – Israel står ikke alene

NATO-landene fordømmer Hamas-angrepet mot Israel, men ber samtidig Israel om å svare med «proporsjonale midler». På NATOs forsvarsministermøte i Brussel torsdag fikk NATO-landene en orientering om situasjonen av Israels forsvarsminister Yoav Gallant. Der gjorde NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg det klart at alliansen fordømmer terrorangrepet fra Hamas «i sterkest mulige ordelag».

VG - 11 okt 23 kl. 22:57

NATO innfrir Tyrkia-krav: Utnevner antiterror-koordiNATOr

BRUSSEL (VG) NATO utnevner en egen koordiNATOr for å bekjempe terror. Dermed har også NATO oppfylt sin del av avtalen som skulle rydde veien for at Sverige blir medlem av alliansen. Nå gjenstår bare ja fra Tyrkia og Ungarn..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com