Stillehavet

Mandag, 17 Mai, 06:49

Nyheter om Stillehavet

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 27 april 21 kl. 15:39

Hedret etter drama i Stillehavet: – Det falt meg ikke inn å ikke skulle hjelpe dem

Tirsdag ble kaptein Jan Edvardsen hedret hos rederiet Odfjell for redningsaksjonen han gjennomførte..

Aftenposten - 05 mars 21 kl. 01:53

Tsunamifaren over i Stillehavet etter de store jordskjelvene

Tsunamivarselet er opphevet i store deler av Stillehavet. Titusenvis kan dra hjem, og regionen ser ut til å slippe….

VG - 04 mars 21 kl. 22:05

Tsunamivarsel etter flere kraftige jordskjelv i Stillehavet

New Zealand og Amerikansk Samoa har sendt ut tsunamivarsel etter flere kraftige jordskjelv i Stillehavet torsdag kveld norsk tid..

NRK - 05 mars 21 kl. 01:51

New Zealand avlyser tsunamivarsel

New Zealand har nedgradert tsunamivarselet og trekkjer evakueringsordren som blei send ut etter jordskjelvet i Stillehavet. Varselet blei sendt ut torsdag etter eit svært kraftig skjelv med styrke 8,1 ved Kermadec-øyane nord for New Zealand..

Aftenposten - 05 mars 21 kl. 00:49

Masseevakueringer etter tsunamivarsel for store deler av Stillehavet

Titusenvis av mennesker i New Zealand, Ny Caledonia og Vanuatu har blitt bedt om å evakuere etter de store jordskjelvene….

Dagbladet - 05 mars 21 kl. 00:53

- Gå, løp eller sykle dersom det er mulig

De første tsunamibølgene er observert etter de kraftige jordskjelvene sør i Stillehavet, opplyser varslingssentralen på Hawaii. «Evakuer umiddelbart», er beskjeden fra myndighetene i New Zealand..

Dagbladet - 05 mars 21 kl. 00:53

- Gå, løp eller sykle

De første tsunamibølgene er observert etter de kraftige jordskjelvene sør i Stillehavet, opplyser varslingssentralen på Hawaii. «Evakuer umiddelbart», er beskjeden fra myndighetene i New Zealand..

Aftenposten - 04 mars 21 kl. 23:43

Tsunamibølger observert etter jordskjelv

De første tsunamibølgene er blitt observert etter de kraftige jordskjelvene sør i Stillehavet, opplyser myndighetene..

NRK - 04 mars 21 kl. 23:08

Tsunamibølger observert

Flere tusen mennesker er evakuert fra kysten i en rekke land i Stillehavet etter at det er observert tsunamibølger etter det svært kraftige jordskjelvet som rammet fredag, melder AFP. Skjelvet hadde en styrke på 8,1..

VG - 04 mars 21 kl. 22:05

Tsunamivarsel for store deler av Stillehavet

Jordskjelvet ved New Zealand kan utløse farlige tsunamibølger i store deler av Stillehavsregionen, advarer tsunamivarslingssenteret på Hawaii..

NRK - 11 feb. 21 kl. 03:19

Nytt jordskjelv i Stillehavet

Et jordskjelv med styrke 6,4 ble torsdag registrert sørøst for Loyautéøyene utenfor Ny-Kaledonia bare timer etter at et enda kraftigere skjelv på 7,7 rystet området. I alt er det registrert 20 jordskjelv i området det siste døgnet..

NRK - 10 feb. 21 kl. 21:02

Fare for tsunami avblåst

New Zealand, Vanuatu og Fiji har satt beredskapen til normalt nivå etter at faren for en tsunami er over. Flere jordskjelv i Stillehavet skapte frykt for at en flodbølge kunne treffe øystater. Bølgen som traff deler av Fiji var 30 centimeter høy..

NRK - 10 feb. 21 kl. 18:53

Ber folk holde seg unna kysten

Myndighetene på New Zealand ber folk forlate strender og holde seg på land etter et tsunamivarsel. En serie jordskjelv i Stillehavet har ført til økt beredskap også i Australia og i øystater. Tsunamien er spådd å bli én meter høy, melder Reuters..

NRK - 10 feb. 21 kl. 17:24

Tsunamivarsel i Stillehavet

Australske myndigheter bekrefter at det er oppstått en tsunami etter jordskjelvet utenfor kysten tidligere i dag. Flodbølgen kan være opptil en meter høy, melder AFP. Skjelvet mellom Fiji, New Zealand og Australia målte minst 7,5 på Richters skala..

NRK - 31 jan. 21 kl. 06:03

Minst en død etter syklon på Fiji

Fiji er for andre gang på en måneden rammet av syklon. Minst en person er omkommet og fem savnet etter det tropiske uværet. Syklonen traff øygruppen i Stillehavet som en kategori 2-storm med vindkast opp i 39 meter i sekundet..

NRK - 14 jan. 21 kl. 07:26

Australia vil drepe due fra USA

Australske myndigheter vil avlive en due, som fløy 13.000 kilometer over Stillehavet fra Oregon i USA, fordi de mener den utgjør en smitterisiko for andre fugler. Fuglen Joe er spesialtrent, og forsvant fra et due-race i Oregon i oktober, ifølge AP..

NRK - 19 des. 20 kl. 06:07

Fire døde etter syklon på Fiji

Fire mennesker er bekreftet omkommet etter at syklonen Yasa, den kraftigste noensinne i Stillehavet, feide over Fiji før helgen. Syklonen ble kategorisert som en kategori 5-storm, og lettelsen er stor over at ødeleggelsene ikke ble større enn de ble.

NRK - 25 nov. 20 kl. 06:57

100 kvalar og delfinar stranda

97 grindkvalar og tumlarar har døydd etter at dei gjekk på grunn på Chathamøyane i Stillehavet, kring 800 kilometer utanfor New Zealand, skriv Reuters. Massestranding er ikkje uvanleg på desse øyane, der heile 1000 dyr døydde på ein gong i 1918..

Aftenposten - 17 nov. 20 kl. 19:17

USA med vellykket våpentest – skjøt ned interkontinental rakett

En ubevæpnet interkontinental rakett av typen som kan bære atomstridshode, ble tirsdag skutt ned fra et amerikansk marinefartøy i Stillehavet..

E24 - 15 nov. 20 kl. 09:47

Verdens største frihandelsavtale kan løfte Kina

Kinas allerede gigantiske økonomi kan øke med 85 milliarder dollar etter at 15 land i Sørøst-Asia og Stillehavet skrev under verdens største frihandelsavtale..

NRK - 15 nov. 20 kl. 07:31

Ny avtale kan løfte Kina

Kinas allerede gigantiske økonomi kan øke med 85 milliarder dollar etter at 15 land i Sørøst-Asia og Stillehavet skrev under verdens største frihandelsavtale. Det kan styrke Kinas posisjon i regionen og utfordre forsøket USA har gjort for en lignende avtale..

Dagbladet - 11 nov. 20 kl. 08:38

Corona i et av verdens siste «smittefrie» land

Øystaten Vanuatu i Stillehavet, et av få land i verden som har sluppet unna coronaviruset - fram til nå..

NRK - 11 nov. 20 kl. 07:24

Første smittede på Vanuatu

Vanuatu har registrert det første tilfellet av koronasmitte. Øystaten i Stillehavet er et av få land i verden som til nå har unnsluppet pandemien. Den smittede er en mann som kom fra USA 4.

Aftenposten - 30 okt. 20 kl. 06:00

Dagens quiz fredag 30. oktober

Hvilke fem amerikanske delstater ligger ved Stillehavet?.

Aftenposten - 20 sep. 20 kl. 18:12

To Norsk Folkehjelp-ansatte døde i ulykke på Salomonøyene

To av Norsk Folkehjelps ansatte, en brite og en australier, er omkommet i en sprengningsulykke på Salomonøyene i Stillehavet..

Dagbladet - 20 sep. 20 kl. 18:11

To Norsk Folkehjelp-ansatte omkom i ulykke

To av Norsk Folkehjelps ansatte som drev med eksplosivrydding etter andre verdenskrig omkom søndag i en ulykke på Salomonøyene i Stillehavet..

Dagbladet - 20 sep. 20 kl. 18:11

To Norsk Folkehjelp-ansatte omkom i ulykke

To av Norsk Folkehjelps ansatte som drev med eksplosivrydding etter andre verdenskrig omkom søndag i en ulykke på Salomonøyene i Stillehavet..

NRK - 20 sep. 20 kl. 17:15

To ansatte i Norsk Folkehjelp døde

To ansatte i Norsk Folkehjelp omkom i en ulykke på Salomonøyene i Stillehavet. Det skriver organisasjonen i en pressemelding..

P4 - 20 sep. 20 kl. 17:15

Norsk Folkehjelp-ansatte omkom

To ansatte i Norsk Folkehjelp har mistet livet i en eksplosjonsulykke på Salomonøyene i Stillehavet. Det opplyser organisasjonen i en pressemelding. De to omkomne er en australsk og en britisk statsborger.

NRK - 14 sep. 20 kl. 07:03

Flere delfiner observert

Flere sjeldne pukkeldelfiner er blitt registrert i Stillehavet rundt Hongkong etter at det ble mindre fergetrafikk som følge av koronaviruset. Forskere mener mindre stress for dyrene er årsaken til at flere delfiner nå er observert, melder Reuters..

P4 - 17 juli 20 kl. 05:38

Kraftig jordskjelv i Stillehavet

Det er sendt ut Tsunamivarsel etter et kraftig jordskjelv ved Papua Ny-Guinea i Stillehavet. Skjelvet hadde en styrke styrke på 6,9, melder AFP. Skadesituasjonen er foreløpig ukjent..

NRK - 17 juli 20 kl. 05:17

Kraftig jordskjelv i Stillehavet

Et jordskjelv med en styrke på mellom 7,3 og 6,9 rammet natt til fredag et området i Stillehavet ved Papua Ny-Guinea. Det er sendt ut tsunamivarsel, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 20 aug. 20 kl. 02:36

Orkan på vei mot Mexico

Den sørlige delen av Baja California-halvøya nordvest i Mexico stålsetter seg for orkanen Genevieve, som nærmer seg med kraftig regn og høye bølger. Orkanen har lenger ute i Stillehavet hatt en vindhastighet på opptil 51 meter i sekundet..

NRK - 05 aug. 20 kl. 02:30

Reddet fra øde øy etter SOS-tegn

Tre sjøfolk ble reddet fra en øde øy i det østlige Stillehavet etter at amerikanske og australske jagerfly oppdaget teksten «SOS» i sanden på Pikelot-øya i Mikronesia. De tre hadde vært savnet i tre dager, og skal være i god form..

Aftenposten - 04 aug. 20 kl. 11:38

«SOS» i sanden reddet tre menn i Mikronesia

Tre sjøfolk som var strandet på en liten, avsidesliggende øy vest i Stillehavet, ble reddet etter at australske og amerikanske kampfly oppdaget en bønn om hjelp..

NRK - 22 juli 20 kl. 10:44

Tsunamivarsel avbrutt

Tsunamivarselet som ble utsendt etter et kraftig jordskjelv i Alaska er avbrutt. Det melder varselsenteret for Stillehavet. Et jordksjelv med styrke på 7,8 traff Alaskas kyst i morgentimene..

NRK - 22 juli 20 kl. 10:44

Tsunamivarsel avblåst

Tsunamivarselet som ble utsendt etter et kraftig jordskjelv i Alaska er avbrutt. Det melder varselsenteret for Stillehavet. Et jordksjelv med styrke på 7,8 traff Alaskas kyst i går kveld, lokal tid..

E24 - 12 juni 20 kl. 06:04

Børsfall i Asia etter ras på Wall Street

Børsene faller i Asia og sørkoreanske Kospi er den av de største indeksene som faller mest. Slik går viktige børser i regionen Asia-Stillehavet fredag morgen:.

E24 - 11 juni 20 kl. 06:07

Urolig på Asia-børsene: Sydney faller 2,8 prosent

Børsene i Asia-Stillehavet faller stort sett torsdag morgen og nedgangen er størst i Australia..

P4 - 15 mai 20 kl. 06:13

Funnet etter seks uker til havs

To fiskere er funnet etter å ha drevet rundt på Stillehavet i seks uker i en liten båt. Fiskerne dro opprinnelig ut fra en av Marshalløyene 2. april, men fikk motorstans mens de drev i sterk vind og sjø.

NRK - 15 mai 20 kl. 02:20

Fiskere funnet etter 6 uker

To avmagrede fiskere fra Marshalløyene ble skylt opp på en bitte liten stillehavsatoll i Mikronesia etter å ha drevet rundt på Stillehavet i seks uker i en liten båt. Da hadde de drevet 1600 km fra utgangspunktet..

NRK - 13 mai 20 kl. 22:18

Prøvesprengninger kan ha gitt regn

Atomprøvesprengninger kan ha påvirket nedbøren flere hundre mil unna, mener britiske forskere. I forbindelse med prøvesprengninger i Stillehavet og i Nevada-ørkenen på 1960-tallet, fant de 24 prosent mer nedbør enn vanlig i London og Skottland..

Dagbladet - 29 april 20 kl. 11:50

Pentagon bekrefter UFO-videoer: - Se på den!

Tre videoer som viser uidentifiserte flygende objekter over Stillehavet har sirkulert på nettet i flere år. Nå bekrefter Pentagon for første gang deres autentisitet..

NRK - 23 april 20 kl. 00:07

Varmerekord i verdenshavene

I deler av Stillehavet, Atlanterhavet og Det indiske hav ble det satt nye varmerekorder i mars. Resultatet kan bli kraftigere orkaner og flere skogbranner i Amazonas og Australia..

NRK - 18 april 20 kl. 09:52

Cookøyane erklærer seg koronafri

Cookøyane i Stillehavet erklærer seg, som eit av verdas fyrste land, fri for koronasmitte etter at dei siste attverande testane synte negativt resultat. Det var statsminister Henry Puna som erklærte landet for koronafritt fredag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt