Stat

Monday, 27 June, 07:09

Nyheter om Stat

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 maj 22 kl. 11:04

LO Stat med streikevarsel for 4.400 Statsansatte

Departementene vil bli hardt rammet om det blir streik blant de LO-organiserte i Staten fra 24. mai. LO Stat har varslet at de vil ta ut 4.

Aftenposten - Igår: 14:15

Snart må amerikanske kvinner reise fra Stat til Stat for å ta abort

Tretten amerikanske Stater har allerede nye abortlover klare, de ventet bare på grønt lys fra Høyesterett for å stramme….

NRK - 23 jun 22 kl. 13:36

ESA godkjenner finansiering av ny lufthavn

EØS-tilsynet ESA har i dag gitt grønt lys til at bygging av ny flyplass ved Mo i Rana kan finansieres med støtte fra den norske Stat og Rana kommune. I en pressemelding opplyser ESA at finansieringen er i tråd med EØS-avtalens regler for Statsstøtte. Målet med den offentlige støtten er å sørge for tilstrekkelige midler til byggingen av en ny flyplass og tilhørende infrastruktur.

NRK - 22 jun 22 kl. 12:52

Russland gir USAs ambassade ny adresse

Russland gir plassen foran den amerikanske ambassaden i Moskva nytt navn etter Folkerepublikken Donetsk. Navnebyttet ble bekreftet i en uttalelse onsdag. Avgjørelsen om å bytte navn på plassen tvinger den amerikanske ambassaden til å bruke navnet fremover, når de blant annet skal oppgi adressen sin til andre.

NRK - 16 jun 22 kl. 10:38

Lagmannsretten støtter opp om Norges syn på Svalbardtraktaten

Borgarting lagmannsrett gir den norske Stat medhold i at Svalbardtraktatens geografiske rekkevidde gir Norge tillatelse til å straffe ulovlig krabbefiske. – Vi er svært godt fornøyde med lagmannsrettens dom, som gir solid støtte til norske myndigheters veletablerte syn på Svalbardtraktatens geografiske rekkevidde, sier advokat Marius Emberland hos Regjeringsadvokaten til Rett24. Uttalelsene kommer etter at lagmannsretten ga den norske Stat medhold i saken mot det latviske rederiet Sia North Star Ltd.

NRK - 15 jun 22 kl. 05:04

Ingen togstreik

Spekter er kommet til enighet i meklingen med LO Stat og YS Spekter for Spordrift AS. Løsningen ble klar nesten fem timer på overtid onsdag morgen. Det bekrefter informasjonssjef Stein Syrstad i LO Stat til NRK.

Klartale - 07 jun 22 kl. 08:55

SAS får ikke mer penger av Sverige

SAS er et nordisk flyselskap. Det eier av den danske og svenske Stat. Nå sier Sverige at de vil slutte å gi penger til selskapet.

NRK - 29 apr 22 kl. 15:08

Bryter lønnsforhandlingene

Fredag brøt Akademikerne og Unio lønnsforhandlingene med Staten, og oppgjøret blir nå gjenstand for mekling hos Riksmekleren, melder NTB. – Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder Kari Tønnessen Nordli i Akademikerne Stat. Det økonomiske tilbudet og innretningen på dette, var ikke mulig å akseptere, sier hun videre.

NRK - 20 apr 22 kl. 10:03

Lønnsoppgjeret i Staten er i gang

Onsdag klokka 10 gjekk startskotet for lønnsoppgjeret i Staten. Partane har ti dagar på seg på å bli samde. Fristen for forhandlingane mellom hovudsamanslutningane LO Stat, Akademikerne, Unio og YS Stat og Staten er sett til midnatt 30.

NRK - 24 maj 22 kl. 00:06

Mekling på overtid

Meklingen i oppgjørene for Stat og kommune fortsetter på overtid etter fristens utløp ved midnatt. Blir det ikke enighet, kan i verste fall 15-tusen blir tatt ut i streik i morgen. Lønnsoppgjøret i offentlig sektor omfatter flere enn en halv million arbeidstakere.

NRK - 23 maj 22 kl. 06:06

Meklingsfrist i kveld for kommune og Stat

Ved midnatt går meklingsfristen i hovedoppgjørene for 500.000 ansatte i Stat og kommune ut. Eventuell streik kan tre i kraft fra tirsdag morgen dersom partene ikke blir enige.

Klartale - 20 maj 22 kl. 08:59

Ansatte i helsevesenet og skoler truer med streik

Det er Statsoppgjør, kommuneoppgjør og tariffoppgjør i Oslo kommune. Det gjelder mange offentlig ansatte. Barnehager, skoler, politi, helsevesen og mange flere.

NRK - 23 jun 22 kl. 13:33

Nordmann pågrepet i Spania

Nordmann pågrepet i Spania, mistenkt for terrortilknytning, skriver VG. Mannen i 40-årene er pågrepet i Alicante i Spania. Han er ifølge den spanske polititjenesten Guardia Civil mistenkt for å ha spredd propaganda tilknyttet Den islamske Stat (IS).

Klartale - 16 maj 22 kl. 06:00

Hva skjer med Bosnia-Hercegovina?

Den blodigste krigen siden andre verdenskrig skjedde blant bosniere, kroater og serbere. 100.000 døde og to millioner mennesker flyktet.

NRK - 15 jun 22 kl. 05:04

Ingen tog-streik onsdag morgen

Etter nesten fem timer på overtid kom løsningen mellom Spordrift og OneCo. Det blir derfor ingen tog-streik onsdag morgen. Det bekrefter informasjonssjef Stein Syrstad i LO Stat til NRK..

NRK - 15 jun 22 kl. 00:02

Meklingen mellom sporarbeider-oppgjøret fortsetter utover natten

Meklingen mellom LO Stat og Spekter for Spordrift As og OneCo Networks AS fortsetter utover natten. Fristen var opprinnelig ved midnatt, natt til onsdag. Dersom ikke partene kommer til enighet, kan det bli streik fra onsdag morgen..

VG - 14 jun 22 kl. 23:34

LO: Streik trenger ikke stanse togene

Midt under den avsluttende togmeglingen går forhandlingsleder Lise Olsen i LO Stat ut og sier at streiken ikke trenger å få så store konsekvenser som Bane NOR planlegger for. – Det minner om lock out, sier Olsen..

NRK - 11 maj 22 kl. 05:36

Ingen ny kulturstreik

Det er oppnådd enighet mellom Spekter og LO Stat/Fagforbundet om pensjon for teatrene og operaen, opplyser Spekter i en pressemelding onsdag morgen. Partene ble enige flere timer på overtid. – Med hjelp fra riksmeklerens kontor, har vi kommet til enighet med LO Stat om pensjon også for Fagforbundets medlemmer i teatre og operaene.

NRK - 14 jun 22 kl. 11:38

Venstre skuffet over manglende satsing på Fornebubanen

Venstres Ola Elvestuen er skuffet over manglende bidrag i revidert nasjonalbudsjett til Fornebubanen. – Når byrådet i Oslo endelig har blitt enig med seg selv om å bygge Fornebubanen, er det fryktelig skuffende at SV i revidert budsjett ikke klarer å få regjeringen til å øke det Statlige bidraget til 70 prosent, sier han. I regjeringsplattformen lovte Arbeiderpartiet og Senterpartiet å øke det Statlige bidraget til store kollektivprosjekter i og rundt de store byene fra 66 til 70 prosent.

NRK - 14 jun 22 kl. 10:37

Fare for jernbanestreik i Oslo og Trondheim

I dag starta meklinga mellom Spekter og LO Stat for Spordrift AS og OneCo Networks AS. Dersom dei ikkje blir einige, blir det streik på onsdag. Då kan reisande i både Oslo og Trondheim bli ramma av streiken frå morgonen av.

VG - 08 jun 22 kl. 05:27

Bistandskroner forduftet – UD slo alarm i hemmelig dokument

BEIRUT (VG) Flere titalls millioner norske bistandskroner er forsvunnet til en korrupt Stat. I en hemmelig e-post slo UD alarm..

NRK - 06 jun 22 kl. 12:46

Lavrov rasende over flynekt

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kommer med hard kritikk av europeiske land som nekter flyet hans å fly til Serbia, melder AFP. – Det utenkelige har skjedd, sa Lavrov på en pressekonferanse i Moskva. – Dette var å frata en suveren Stat retten til å utføre sin utenrikspolitikk, sa han.

NRK - 02 jun 22 kl. 16:02

Svensk avis: Utenlandske investorer interessert i SAS

Ifølge den svenske avisa Dagens Industri er en utenlandsk investorgruppe interessert i å investere i kriserammede SAS. SAS lanserte i februar en plan for å sikre selskapets overlevelse på lang sikt, og ifølge Dagens Industri kan en kapitalinnsprøytning fra et konsortium av nye investorer være på vei. Avisa mener å vite at konsortiet har leid inn rådgivere som sitter i forhandlinger med de nåværende storaksjonærene, blant dem den svenske og den danske Stat.

NRK - 25 apr 22 kl. 22:16

Fortsatt uenighet om pensjon i kultursektoren gir ny streikefare

LO Stat og Spekter har ikke blitt enige om varig pensjonsordning i kultursektoren, skriver LO Stat i en pressemelding. Partene møtes til frivillig mekling 10. mai for å unngå ny kulturstreik..

NRK - 25 apr 22 kl. 22:16

Fare for kulturstreik pga. pensjon

LO Stat og Spekter har ikke blitt enige om varig pensjonsordning i kultursektoren, skriver LO Stat i en pressemelding. Partene møtes til frivillig mekling 10. mai for å unngå ny kulturstreik..

E24 - 30 maj 22 kl. 13:46

Ukrainas rikeste mann krever erStatning fra Russland

Ukrainas rikeste mann, Rinat Akhmetov, som blant annet eier Azovstal-stålverket i Mariupol, vil kreve erStatning fra den russiske Stat for ødeleggelsene..

NRK - 29 maj 22 kl. 16:40

Litauere samlet inn penger til drone til Ukraina

I en storstilt kronerulling har litauerne på tre og en halv dag samlet inn over 5 millioner euro til å kjøpe en tyrkisk Bayraktar-drone til Ukraina. – Det er kanskje første gang i historien at borgerne i et land kan kjøpe og donere slike tunge våpen til en annen Stat, sier Andrius Tapinas, influenseren som startet kronerullingen. TV-kanalen hans, Laisves TV, sier de skal overføre pengene til ukrainske myndigheter som får i oppdrag å anskaffe dronen selv.

NRK - 21 apr 22 kl. 14:09

Den islamske Stat (IS) tar på seg ansvaret for moské-bombing

Minst 20 mennesker er drept og mange er såret i et bombeangrep mot en moské i Mazar-e-Sharif nord i Afghanistan, bekrefter en talsmann for Taliban overfor Reuters torsdag formiddag. Nå har ekstremistgruppen Den islamske Stat (IS) tatt på seg ansvaret for bombingen, skriver Reuters. Ifølge lokale medier skal en selvmordsbomber utløst en bombevest i den sjiamuslimske Hazrat Ali-moskeen idet folk var i ferd med å forlate bygningen..

NRK - 25 maj 22 kl. 21:29

Nykommeren Golob utnevnt til Statsminister i Slovenia

Slovenias nasjonalforsamling har utpekt den politiske ferskingen Robert Golob til landets Statsminister etter at partiet hans vant valget i april. Golob utmanøvrerte den konservative ringreven og høyrepopulisten Janez Jansa og sørget for at partiet Frihetsbevegelsen ble landets suverent største. Onsdag ble den 55 år gamle tidligere sjefen for et kraftselskap Statsminister etter at 54 av de folkevalgte støttet hans kandidatur.

NRK - 24 maj 22 kl. 17:57

Enighet i Statsoppgjøret

Unio Stat kom i dag til enighet med Akademikerne og Staten om en ny hovedtariffavtale i Staten, skriver Unio i en pressemelding..

E24 - 24 maj 22 kl. 17:57

Enighet i Statsoppgjøret – unngår streik

Etter forhandlinger mer enn et halv døgn på overtid er det enighet i både Stat- og kommuneoppgjøret. Dermed er faren for storstreik avblåst. Men lærerne varsler streik om to uker..

NRK - 24 maj 22 kl. 03:54

Riksmeklingsmannen: Vanskelig

Riksmekler Mats Ruland at meklingen i oppgjøret for Stat og kommune er vanskelig, etter mange timer med forhandlinger. – Jeg håper vi skal klare å komme i mål. Pr.

NRK - 24 maj 22 kl. 03:54

Meklingen: Vanskelig, men har tro på en løsning

Riksmekler Mats Ruland at meklingen i oppgjøret for Stat og kommune er vanskelig, etter mange timer med forhandlinger. – Jeg håper vi skal klare å komme i mål. Pr.

NRK - 23 maj 22 kl. 23:29

Mot mekling på overtid

Riksmekler Mats Ruland har liten tro på en avklaring i meklingene i lønnsoppgjøret før fristen ved midnatt. – Jeg tror det er lite sannsynlig at vi er i mål før midnatt. Meklingen kommer til å pågå utover natten, sa Ruland til NRK straks etter klokken 23 i kveld.

E24 - 23 maj 22 kl. 17:43

Kan bli storstreik tirsdag morgen: Mekling på overtid

BERGEN/OSLO (VG) Partene i offentlig sektor ble ikke enige ved midnatt. Nå fortsetter meklingen i oppgjørene for Stat og kommune på overtid utover natten..

E24 - 23 maj 22 kl. 17:43

Kan bli storstreik tirsdag morgen: Megling på overtid

BERGEN/OSLO (VG) Partene i offentlig sektor ble ikke enige ved midnatt. Nå fortsetter meglingen i oppgjørene for Stat og kommune på overtid utover natten..

VG - 23 maj 22 kl. 17:26

Kan bli storstreik tirsdag morgen: Megling på overtid

BERGEN/OSLO (VG) Partene i offentlig sektor ble ikke enige ved midnatt. Nå fortsetter meglingen i oppgjørene for Stat og kommune på overtid utover natten..

VG - 23 maj 22 kl. 17:26

Kan bli storstreik tirsdag: Megling på overtid

BERGEN/OSLO (VG) Partene i offentlig sektor ble ikke enige ved midnatt. Meglingen i oppgjørene for Stat og kommune fortsetter på overtid i morgentimene tirsdag..

VG - 23 maj 22 kl. 17:26

Kan fortsatt bli storstreik: Megling på overtid

BERGEN/OSLO (VG) Meglingen i lønnsoppgjørene for Stat og kommune fortsetter på overtid. Det går sakte fremover i meglingen for de kommuneansatte, ifølge VGs opplysninger..

E24 - 19 maj 22 kl. 19:44

Eiere fra hele verden kjemper om 80 millioner i året i Bergen

Fond registrert på Kanaløyene, en russisk oligark og den norske Stat er på listen..

NRK - 19 maj 22 kl. 14:05

Streikevarsel for over 14.000

Arbeidstakerorganisasjonene LO, YS, Unio og Akademikerne varsler at totalt godt over 14.000 ansatte kan bli tatt ut i streik, hvis ingen av meklingene fører fram natt til tirsdag. Tallet omfatter ikke Akademikerne i KS-området, som ennå ikke har offentliggjort et første streikeuttak.

NRK - 16 maj 22 kl. 19:09

Valget i Libanon

Den foreløpige opptellingen etter valget i Libanon tyder på at Hizbollah-blokken taper terreng, mens reformkandidater vinner fram. Opptellingen pågår fortsatt etter valget søndag, og hittil er bare 49 av 128 valgkretser talt opp. Frammøtet var lavt ved valget, som er det første siden landet ble kastet ut i en dyp økonomisk krise som har utløst raseri mot de styrende elitene.

E24 - 15 maj 22 kl. 19:58

Ukraina selger kryptokunst for å finansiere krigen mot Russland

– At en Stat har kunnet kjøpe nødvendig krigsmateriell med krypto er jo nesten sensasjonelt, sier den norske forskeren Svein Ølnes. Han mener spørsmålet om bitcoins nytteverdi må parkeres én gang for alle..

Aftenposten - 15 maj 22 kl. 19:58

Ukraina selger kryptokunst for å finansiere krigen mot Russland

– At en Stat har kunnet kjøpe nødvendig krigsmateriell med krypto er jo nesten sensasjonelt, sier den norske forskeren….

NRK - 14 maj 22 kl. 16:53

Ungarns president vil bedre forholdet til Polen

Ungarn første kvinnelige president Katalin Novak fordømte Russlands angrep på Ukraina da hun talte i sammenheng med at hun tiltrådte stillingen, melder Reuters. – Vi fordømmer Putins aggresjon, den væpnede invasjonen av en uavhengig Stat. Vi sier for alltid nei til et hvert forsøk på å gjenskape Sovjetunionen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com