Stat

Wednesday, 06 December, 08:27

Nyheter om Stat

Klartale - 17 nov 23 kl. 12:05

Hva betyr det at Norge kanskje anerkjenner Palestina?

193 land er med i verdens-organisasjonen FN. 138 anerkjenner Palestina som en egen Stat. Men ikke Norge.

Klartale - 09 okt 23 kl. 11:00

Historien til verdens vanskeligste konflikt

Forholdet mellom Staten Israel og palestinere er dårlig. Det har blitt kalt verdens vanskeligste konflikt. Konflikten handler blant annet om landområder.

Klartale - 05 nov 23 kl. 06:00

Derfor er det krig mellom Israel og Hamas

Lørdag 7. oktober gikk bevegelsen Hamas til angrep på Israel. De drepte 1.

NRK - 23 nov 23 kl. 11:38

Spanias utenriksminister: – Vi er for en palestinsk Stat

Spanias utenriksminister sier at landet hans er for en palestinsk Stat, og at det på kort sikt er viktig at en våpenhvile gjennomføres i Gaza. – Vår posisjon med hensyn til Palestina og det palestinske folket er klar. Vi er for en palestinsk Stat.

Klartale - 14 nov 23 kl. 12:02

Vil Norge anerkjenne Palestina som egen Stat?

Politikere fra Rødt la fram et forslag 15. mai. Bjørnar Moxnes og Hege Bae Nyholt fra partiet sitter på Stortinget.

NRK - 27 okt 23 kl. 11:42

Barth Eide: To Stater eneste løsning

En selvstendig palestinsk Stat og en selvstendig israelsk Stat er eneste løsning på konflikten mellom Israel og Hamas. Det sier utenriksminister Espen Barth Eide under en pressekonferanse i Brussel fredag. – Vi må gjenoppta prosessen om en toStatsløsning.

NRK - 16 nov 23 kl. 14:21

Stortinget vedtok Palestina-kompromiss

Med bredt flertall har Stortinget stemt for et forslag fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet om å anerkjenne Palestina som egen Stat. Kun representantene fra Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti stemte imot. Voteringen ble gjennomført ved manuell telling fordi det automatiske stemmesystemet i Stortinget streiket.

NRK - 21 nov 23 kl. 16:17

Ni drept i angrep på marked i Kamerun

Ni mennesker er drept og flere andre såret i et angrep på et marked i byen Bamenyam vest i Kamerun, opplyser lokale myndigheter. Angrepet skjedde i den fransktalende delen av landet, ikke langt fra der væpnede separatister har kjempet for å etablere en egen engelskspråklig Stat siden 2017. – Vi har akkurat vært vitne til ni drap fordi noen har ting å klage på som ikke gir mening, sier David Dador Dibango, en lokal tjenestemann.

Klartale - 2 timer siden

Sanksjoner

---SanksjonerAUF er ungdoms-partiet til Arbeiderpartiet. AUF og nestleder Gaute Børstad Skjervø vil ha sanksjoner mot Israel. Det skriver avisa Klassekampen.

Klartale - 18 timer siden

Johny Vassbakk frifunnet for drapet på Birgitte Tengs

Birgitte Tengs ble voldtatt og drept på Karmøy i Rogaland. Dette skjedde i 1995. Tengs ble bare 17 år gammel.

NRK - 24 nov 23 kl. 17:25

Spania og Belgias ambassadørar kalla inn på teppet

Israel har kalla inn ambassadørane til Spania og Belgia fredag. Det skjer etter at Spanias Statsminister Pedro Sanchéz og Belgias Statsminister Alexander De Croo hadde ein pressekonferanse på Rafah-grenseovergangen mellom Gaza og Egypt. Der sa Sanchez at Spania kunne kome til å godkjenne ein palestinsk Stat på eiga hand, om ikkje EU gjorde det.

NRK - 23 nov 23 kl. 23:39

VG: Utenriksministeren tapte Palestina-strid hos Oslo Ap

Oslo Ap vil anerkjenne Palestina som egen Stat – uten forbehold. Dermed tapte utenriksminister Espen Barth Eide striden hos sine egne. Tirsdag hadde Oslo Ap et representantskapsmøte.

VG - 23 nov 23 kl. 23:30

Utenriksministeren tapte Palestina-strid hos sine egne

Oslo Ap vil anerkjenne Palestina som egen Stat – uten forbehold. Espen Barth Eide argumenterte mot under møtet, men ble overkjørt. – Eide opplever seg ikke overkjørt, sier hans rådgiver..

NRK - 23 nov 23 kl. 13:18

Titusener demonstrerer for å få monarkiet tilbake i Nepa

Opprørspoliti bruker batonger og tåregass mot titusener av tilhengere av Nepals tidligere konge som demonstrerer for å få monarkiet tilbake i landet. Demonstrantene samlet seg i utkanten av hovedstaden Katmandu torsdag og forsøkte å marsjere innover mot sentrum mens de viftet med landets flagg og ropte slagord til støtte for tidligere kong Gyanendra. De ble da hindret av opprørspoliti, som slo dem med bambusbatonger og avfyrte tåregass og en vannkanon.

NRK - 20 nov 23 kl. 11:12

Amnesty mener å ha bevis for krigsforbrytelser i angrep som drepte 46 sivile i Gaza

Amnesty International har gjort en omfattende etterforskning av to israelske angrep i Gaza 13. og 20. oktober.

NRK - 18 nov 23 kl. 12:09

Emiratene uroet av Israels uttalelser

En politisk rådgiver i De forente arabiske emirater sier at uttalelsene til Israels Statsminister Benjamin Netanyahu om Gazastripens framtid er urovekkende. – Fra Israels Statsminister og ganske visst fra den israelske presidenten hører vi nå om en slags langsiktig israelsk forbindelse til Gaza. Det er svært bekymringsfullt, sa Anwar Gargash på et sikkerhetstoppmøte i Bahrain lørdag.

Aftenposten - 14 okt 23 kl. 07:17

Næringslivets organisasjoner vil ha en slankere Stat. Da må de også se seg selv i speilet.

Næringslivets organisasjoner vil ha en slankere Stat. Da må de også slutte å be om så mye penger fra den..

VG - 16 nov 23 kl. 14:03

Skal Norge anerkjenne Palestina som en egen Stat?

Nå stemmer Stortinget..

NRK - 16 nov 23 kl. 11:04

Israel kritiserer FN

Israel kritiserte torsdag hardt FNs forsøk på å balansere kritikken om brudd begått av begge sider av krigen i Gaza, og insisterte på at internasjonal lov «ikke er en selvmordspakt». – Hvis en Stat ikke kan forsvare seg selv, eller blir kritisert for å gjøre det i tråd med folkeretten, vil terrororganisasjoner bli mer og mer modige og fortsette å bruke disse metodene, med internasjonal støtte, sa Israels ambassadør Meirav Eilon Shahar..

NRK - 16 nov 23 kl. 10:51

Demonstranter i likposer utenfor Stortinget med krav om anerkjennelse av Palestina

Demonstranter fra Aksjonsgruppen for Palestina la seg torsdag utenfor Stortinget i hvite likposer. Rundt 200 personer skal ha deltatt i aksjonen. Flere norske rikspolitikere møtte et morbid syn på vei til jobb torsdag.

NRK - 16 nov 23 kl. 08:35

Telenor selger satellittselskap til Space Norway

Telenor har inngått avtale med Space Norway om salg av datterselskapet Telenor Satellite for over to milliarder kroner. Siden Space Norway er heleid av den norske Stat, er transaksjonen betinget av godkjenning av Stortinget. – Gjennom avtalen vil Telenor Satellite få en industriell eier med et strategisk fokus på satellittvirksomhet med de prioriteringer det medfører for å utvikle virksomheten videre, inkludert potensielle investeringer i ny satellittkapasitet, skriver Telenor i en børsmelding.

NRK - 15 nov 23 kl. 12:50

Spanias Statsminister: Israel må slutte vilkårlig drap på palestinere

Spanias Statsminister Pedro Sanchéz oppfordrer Israel til å slutte å drepe palestinere vilkårlig i Gaza. Dette er hans skarpeste kritikk av Israel siden krigen mot Hamas brøt ut for over en måned siden. Den spanske Statsministeren sier at han fortsatt står ved Israels side i deres respons på terrorangrepet 7.

VG - 14 nov 23 kl. 14:50

Ap og Sp fremmet nytt Palestina-forslag - går mot flertall på Stortinget

Lenge så det ut som at flertallet ikke ville at Norge skulle anerkjenne Palestina som egen Stat. Så kom Ap og Sp med et nytt forslag som åpner døren i fremtiden..

NRK - 14 nov 23 kl. 14:00

Nytt forslag fra regjeringspartiene: Vil være forberedt på å anerkjenne Palestina

I dag voteres det over Rødts forslag om at Norge skal anerkjenne Palestina i Stortinget. Regjeringspartiene Ap og Sp har kommet med et nytt forslag i siste time før voteringen kl. 15.

VG - 14 nov 23 kl. 02:55

Hvorfor vil Norge trolig ikke anerkjenne Palestina som egen Stat?

Fordi en norsk anerkjennelse av Palestina blir mer en politisk markering enn det får reell betydning, forklarer Midtøsten-ekspert..

NRK - 11 okt 23 kl. 12:41

Erdogan: Israel må oppføre seg som en Stat

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kom onsdag med kraftig kritikk av Israels bombardement av Gaza. – Israel må ikke glemme at dersom de oppfører seg mer som en organisasjon enn en Stat, ender de opp med å bli behandlet slik, sa Erdogan. Videre kom han med kraftig kritikk av den israelske hærens metoder..

Dagbladet - 13 nov 23 kl. 21:48

Putins døds-Stat

Alle som kritiserer Vladimir Putins angrepskrig mot Ukraina vet at de lever farlig. Lista over kritikerne som har dødd på mystiske vis blir stadig lengre. - En stolt russisk tradisjon, sier norsk ekspert..

E24 - 05 okt 23 kl. 15:13

SAS-topp spår det blir bare to eiere i SAS. Air France-KLM og den danske Stat.

SAS’ danske styreleder spår at flyselskapet om få år vil ha kun to eiere: Air France-KLM som majoritetseier med selskap kun av den danske Stat..

NRK - 07 nov 23 kl. 06:09

Georgia: Sivilist drept av russiske soldater

En georgisk borger er skutt og drept av sørrussiske soldater nør utbryterrepublikken Sør-Ossetia, opplyser myndighetene i Georgia. Sør-Ossetia har i praksis vært under russisk kontroll siden 2008. Etter en kort krig anerkjente Russland regionen som en uavhengig Stat.

NRK - 06 nov 23 kl. 13:13

Minst 20 drept i Kamerun

Væpnede menn gikk til angrep på mennesker mens de sov i en by i vestlige Kamerun grytidlig mandag og etterlot seg minst 20 drepte, ifølge lokale myndigheter. Gjerningsmennene slo til før daggry og satte fyr på hus i byen Mamfe, sier den administrative lederen for den omkringliggende Manyu-divisjonen. Byen i Kameruns sørvest-region ligger mindre enn 50 kilometer fra grensen til Nigeria.

Aftenposten - 01 okt 23 kl. 07:19

Politikere holder USAs Stat åpen, men droppet én bevilgning

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): USAs politikere avverget natt til søndag en stengt Stat..

Klartale - 03 nov 23 kl. 06:00

– Jeg er en venn av sannheten

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 02 nov 23 kl. 04:38

Paven tar til orde for toStatsløsning

Pave Frans oppfordrer Israel og palestinerne til å finne en løsning ved forhandlingsbordet i stedet for på slagmarken. Han tar til orde for toStatsløsning. – Hver krig er et nederlag.

NRK - 31 okt 23 kl. 08:24

Kritiserer bruken av jødestjerne i FN

Leiaren for holocaust-senteret i Jerusalem, Dani Dayan, meiner Israels FN-ambassadør Gilad Erdan vanæra både holocaust-offer og Israel då han hadde på ei gul jødestjerne då han talte i FNs tryggingsråd. – Den gule stjerna symboliserer hjelpeløysa til det jødiske folket og at jødane var prisgitt andres nåde. I dag er vi ein uavhengig Stat med ein sterkt forsvar.

NRK - 31 okt 23 kl. 08:24

Kritiserer bruken av gul stjerne i FN

Leiaren for holocaust-senteret i Jerusalem, Dani Dayan, meiner Israels FN-ambassadør Gilad Erdan vanæra både holocaust-offer og Israel då han hadde på ei gul davidsstjerne då han talte i FNs tryggingsråd. – Den gule stjerna symboliserer hjelpeløysa til det jødiske folket og at jødane var prisgitt andres nåde. I dag er vi ein uavhengig Stat med ein sterkt forsvar.

NRK - 29 okt 23 kl. 13:44

Barth Eide om fredsforhandlinger i Midtøsten: – Norge står klar om vi blir spurt

Norge er beredt til å ta ansvar i eventuelle fredsforhandlinger i Midtøsten dersom det skulle komme en forespørsel, sier utenriksministeren. – Norge er klare hvis vi blir spurt, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) til TV 2. Han mener fremdeles at en toStatsløsning er veien å gå.

NRK - 28 okt 23 kl. 14:33

Søreide: – Israel bryter reglene for krig

Høyres Ine Eriksen Søreide, leder i utenriks – og forsvarskomiteen sier Israel har en klar rett til å forsvare seg mot og svare på Hamas’ terrorangrep. Hun påpeker at det er regler for hva en Stat kan gjøre når den forsvarer seg, og det er et klart krav at Israel forsvarer seg i tråd med reglene for krig. – Disse reglene brytes nå.

NRK - 19 okt 23 kl. 09:29

Afghanistan på bunn i indeks om kvinners stilling

Afghanistan gjør det dårligst av 177 land med hensyn til kvinners stilling, i følge årets Women, Peace and Security (WPS) Index. – Siden 2021 har Afghanistan vært det landet der det er verst å være kvinne. Hver morgen våkner afghanske kvinner til enda en dag uten jobb, utdanning eller selvbestemmelse i eget liv.

Aftenposten - 19 okt 23 kl. 06:15

Nettbrettet gled inn i skolen uten Statlig kontroll. Nå kan Staten gjøre comeback.

Hør historien om gode intensjoner, en fraværende Stat og en etterpåklok kunnskapsminister i ukens Dypdykk gjennom….

Klartale - 18 okt 23 kl. 13:30

Sverige er blitt et mål for terror

To svensker ble skutt og drept. En person ble skadd. Det skjedde i Brussel i Belgia mandag kveld.

Klartale - 16 okt 23 kl. 14:08

Sterkt møte for Fosen-aksjonister hos kongen og kronprinsen

– Det ble en kjempesterk stund for oss, følelsesladet, sier en gråtkvalt Ella Marie Hætta Isaksen til VG.– Vi opplevde å ikke bare bli trodd, men et menneskemøte med en som virkelig møter mennesker med medfølelse og sympati. Det gjør et hav av forskjell i møte med denne Staten som er så sterk og arrogant og vanskelig å snakke med.

E24 - 14 okt 23 kl. 07:17

Ta en titt i speilet

Næringslivets organisasjoner vil ha en slankere Stat. Da må de også slutte å be om så mye penger fra den..

NRK - 14 okt 23 kl. 00:15

Reuters erfarer: Finansaktør vil inn på eiersiden i SAS

Den private, amerikanske finansaktøren Apollo vil nå inn på eiersiden i SAS, sammen med den danske Stat, Air France-KLM og investeringsselskapet Castlelake. Der melder Reuters og henviser til en anonym kilde. Apollo har gitt SAS en kritisk mellomfinansiering på 350 millioner dollar, og har protestert mot SAS' nye eierkonstruksjon,.

Dagbladet - 11 okt 23 kl. 15:14

- Fryktelig

Russlands president, Vladimir Putin, sier at han støtter å opprette en egen palestinsk Stat..

VG - 11 okt 23 kl. 12:50

Terrorsiktet Syria-søster løslates

Den yngste av de to søstrene fra Bærum som er siktet for å ha deltatt i terrororganisasjonen Den islamske Stat, slipper ut av varetekt..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com