Stat

Monday, 15 July, 16:09

Nyheter om Stat

NRK - 17 jun 24 kl. 12:19

LO-sjefen: – Denne avtalen er ikke god nok

– Våre medlemmer er tydelige. Denne avtalen er ikke god nok og derfor har styret i LO Stat forkastet den, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Medlemmene i LO-Stat stemte mandag ned årets lønnsoppgjør.

NRK - 17 jun 24 kl. 11:06

LO Stat har stemt ned årets lønnsoppgjør - går med på frivillig lønnsnemd

LO Stat går med frivillig lønnsnemd etter å ha stemt nei til årets lønnsoppgjør, skriver Riksmekleren på sine hjemmesider. Dermed blir det altså ingen ny streik i Staten. LO Stat stemte altså først nei til årets lønnsoppgjør, men valgte å gå med på frivillig lønnsnemnd.

NRK - 17 jun 24 kl. 11:06

LO Stat har stemt ned årets lønnsoppgjør – går med på frivillig lønnsnemnd

LO Stat går med frivillig lønnsnemnd etter å ha stemt nei til årets lønnsoppgjør, skriver Riksmekleren på sine hjemmesider. Dermed blir det altså ingen ny streik i Staten. LO Stat stemte altså først nei til årets lønnsoppgjør, men valgte å gå med på frivillig lønnsnemnd.

NRK - 30 apr 24 kl. 13:46

Brudd i Statsoppgjøret 

Det er brudd i lønnsoppgjøret i Staten. YS, LO Stat, Akademikerne og Unio bryter forhandlingene med Staten. Når lønnsforhandlingene i Staten har brutt sammen, ender oppgjøret hos Riksmekleren.

NRK - 22 maj 24 kl. 08:30

Regjeringen bekrefter – Norge anerkjenner Palestina som Stat

Norge kommer til å anerkjenne Palestina som Stat. Det kunngjorde Statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Espen Barth Eide på en pressekonferanse onsdag. – Anerkjennelsen vil tre i kraft 28.

NRK - 22 maj 24 kl. 07:04

NRK erfarer: Norge vil anerkjenne Palestina som Stat

Onsdag er det ventet at regjeringen vil kunngjøre at Norge vil anerkjenne Palestina som Stat, erfarer NRK. Statsminister Jonas Gahr Støre og utenriksminister Espen Barth Eide skal holde en pressekonferanse om Midtøsten klokken 08.30.

NRK - 17 jun 24 kl. 11:06

LO Stat har stemt ned meklingsresultatet - går med på frivillig lønnsnemd

LO Stat går med frivillig mekling etter å ha stemt nei til årets lønnsoppgjør, skriver Riksmekleren på sine hjemmesider. LO Stat stemte først nei til årets lønnsoppgjør, men valgte å gå med på frivillig lønnsnemnd. Det er altså foreløpig ikke fare for ny streik i Staten..

NRK - 03 jun 24 kl. 13:07

LO-leiaren: Viktig med felles avtale

– For oss er det viktig å få ein likelydande avtale i Staten, seier Peggy Hessen Følsvik. LO Stat og YS Stat blei einige med Staten for vel ei veke sidan. Unio Stat og Akademikerne braut derimot forhandlingane og gjekk ut i streik..

NRK - 03 jun 24 kl. 13:07

LO-leiaren meiner Unio streiker for større forskjellar

– Unios streik er ein streik for større forskjellar mellom folk. Den undergrev også frontfagsmodellen, seier LO-leiar Peggy Hessen Følsvik til NRK. Vidare seier ho at det viktig å få ein likelydande avtale i Staten.

NRK - 03 jun 24 kl. 13:07

LO-leiaren meiner Unio streikar for større forskjellar

– Unios streik er ein streik for større forskjellar mellom folk. Den undergrev også frontfagsmodellen, seier LO-leiar Peggy Hessen Følsvik til NRK. Vidare seier ho at det synd at Unio og Akademikerne legg seg på denne linja, fordi ein likelydande avtale i Staten er viktig.

NRK - 22 maj 24 kl. 17:31

Netanyahu: Anerkjennelse av palestinsk Stat er å belønne terror

Statsminister Benyamin Netanyahu i Israel sier Norge, Spania og Irlands planer om å anerkjenne Palestina er å belønne terror, melder Reuters. – En palestinsk Stat vil forsøke å gjenta Hamas angrep 7. oktober igjen og igjen, sier Netanyahu.

NRK - 22 maj 24 kl. 15:10

USA: Palestinsk Stat bør realiserast gjennom forhandling

– Ein palestinsk Stat bør realiserast gjennom forhandlingar, ikkje gjennom einsidig anerkjenning. Det seier ein talsperson for Det kvite hus, ifølgje Reuters. President Joe Biden, har ifølgje talspersonen vore ein sterk tilhengjar av ein toStatsløysing gjennom heile karrieren.

Klartale - 22 maj 24 kl. 08:57

Israel henter hjem diplomater fra Norge og Irland

Norge anerkjenner Palestina som Stat. Det liker ikke Israel. De har nå bestemt at de skal hente hjem diplomater fra Norge og Irland, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NRK - 21 jun 24 kl. 10:07

Armenia anerkjenner Palestina som Stat

Det armenske utenriksdepartementet kunngjorde fredag at Armenia anerkjenner Palestina som egen Stat, melder AFP og Reuters. De sier i en uttalelse at landet er imot vold mot sivile og begrunner anerkjennelsen med Armenias forpliktelser til folkeretten, likhet mellom Stater, suverenitet og fred..

NRK - 10 maj 24 kl. 17:27

FNs hovedforsamling gjentar krav om palestinsk Stat

Med stort flertall vedtok FN fredag en resolusjon som på nytt understreker palestinernes rett til egen Stat. Resolusjonen viser til tidligere FN-resolusjoner og «bekrefter det palestinske folks rett til selvbestemmelse, inkludert retten til deres uavhengige Stat Palestina». Resolusjonen slår videre fast at Palestina i henhold til artikkel fire i FN-charteret «er fullt kvalifisert for FN-medlemskap».

NRK - 12 jun 24 kl. 02:16

Ingen streik på flyplassene

Det kommer frem i en pressemelding fra Spekter natt til onsdag. – Spekter og Avinor er fornøyd med at vi med riksmeklerens hjelp kom til enighet med LO Stat/NTL, sier Spekters administrerende direktør, Anne-Kari Bratten. Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder, sier de har fått gjennomslag for viktige krav på økonomien.

NRK - 09 maj 24 kl. 18:10

Slovenia vil anerkjenne Palestina som Stat innen 13. juni

Den slovenske regjeringen innledet torsdag prosedyren for anerkjennelse av en palestinsk Stat. Det skal være klart senest 13. juni, sier landets Statsminister.

NRK - 10 jun 24 kl. 11:16

Avinor: Dette er konsekvensene dersom det blir streik

140 ansatte fra Avinor vil bli tatt ut i streik fra onsdag, dersom det ikke blir enighet mellom LO Stat og Spekter. 53 av disse vil være fra Bergen lufthavn, skriver Avinor i en pressemelding. Videre vil flyplassene i Brønnøysund, Førde, Kirkenes, Kristiansand, Oslo og Ålesund rammes.

NRK - 30 maj 24 kl. 15:49

Slovenias regjering vil anerkjenne Palestina som Stat

Regjeringen i Slovenia går inn for å anerkjenne Palestina som Stat. Dermed følger landet etter Spania, Irland og Norge som nylig har gjort det samme. Forslaget må godkjennes i nasjonalforsamlingen, noe som er ventet å skje da regjeringen har flertall der.

VG - 28 maj 24 kl. 14:40

Det danske Folketinget stemmer mot å anerkjenne Palestina som selvstendig Stat

Tidligere tirsdag anerkjente Norge, Spania og Irland Palestina som egen Stat..

NRK - 28 maj 24 kl. 08:38

Norges anerkjennelse av Palestina trer i kraft

Beslutningen til Norge, Spania og Irland om å anerkjenne Palestina som en uavhengig Stat trer tirsdag offisielt i kraft. Landene kunngjorde beslutningen forrige uke. I Norge sa Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at anerkjennelsen ikke lenger kan vente på en fredsløsning.

Klartale - 28 maj 24 kl. 06:00

Israel er rasende på Norge

Norge anerkjenner Palestina. Som vil si at vi regner Palestina som en egen Stat. Det gjør Israel rasende.

NRK - 25 apr 24 kl. 09:31

Barth Eide til TV 2: Noreg kan anerkjenna Palestina som eigen Stat om kort tid

Utanriksminister Espen Barth Eide seier Noreg kan opna opp for å anerkjenna Palestina som eigen Stat. Det sa han under eit tv-intervju på God Morgen Noreg på TV 2 torsdag morgon. Han understrekar at Noreg ikkje vil gjere dette aleine, men i samarbeid med andre land slik at det sender eit sterkare signal internasjonalt som del av ein fredsplan i regionen, skriv kanalen.

E24 - 24 maj 24 kl. 08:17

Direktesending: Siste nytt om streiken

Akademikerne Stat og Unio Stat varsler nå at de går ut i streik etter at meglingen ikke har ført frem..

NRK - 24 maj 24 kl. 08:11

YS er enige med Staten i lønnsoppgjøret

Det blir dermed ikke streik i YS-området. YS Stat-leder Jens B. Jahren sier det har vært en utfordrende mekling.

NRK - 22 maj 24 kl. 17:31

Netanyahu: Anerkjennelse er premie for terror

Statsminister Benyamin Netanyahu i Israel sier Norge, Spania og Irlands planer om å anerkjenne Palestina er å premiere terror, melder Reuters. – En palestinsk Stat vil forsøke å gjenta Hamas angrep 7. oktober igjen og igjen, sier Netanyahu.

NRK - 22 maj 24 kl. 15:10

Biden: Palestinsk Stat bør realiserast gjennom forhandling

– Ein palestinsk Stat bør realiserast gjennom forhandlingar, ikkje gjennom einsidig anerkjenning. Det seier ein talsperson for Det kvite hus, ifølgje Reuters..

Klartale - 22 maj 24 kl. 14:26

Støre har kalt Hamas en terror-organisasjon, men anerkjenner Palestina likevel

– Hamas er en terror-organisasjon. Det sa Statsminister Jonas Gahr Støre i oktober. Nå anerkjenner Norge Palestina som Stat, selv om Hamas styrer deler av den (Gaza).

NRK - 24 jun 24 kl. 05:05

Taiwans president kritiserer Kina etter dødsstraff-utspill

Før helgen kom Kina med nye «retningslinjer» for straffeforfølgelse av separatister, men Taiwans president sier at Kina ikke har rett til å gå etter taiwanere. De såkalte retningslinjene regnes som en kraftig opptrapping av kinesiske myndigheters press mot den demokratisk styrte øya, som i praksis har fungert som en egen Stat siden 1949. (NTB).

NRK - 22 maj 24 kl. 12:04

UD avviser at Norges ambassadør i Israel ble kalt inn på teppet

Det stemmer ikke at Norges ambassadør i Israel onsdag ble kalt inn på teppet etter regjeringens beslutning om å anerkjenne Palestina som en suveren Stat, opplyser Utenriksdepartementet til NTB. Tidligere meldte den israelske nettavisa Ynet at Norge, Irland og Spanias ambassadører i Israel fikk ble innkalt på teppet etter landenes avgjørelse om å anerkjenne Palestina som uavhengig Stat. Avisa skriver videre at utenriksminister Israel Katz besluttet å gi ambassadørene en reprimande, og at han hevdet de tre europeiske landene i praksis har gitt en gullmedalje til drapsmenn i Hamas.

Klartale - 22 maj 24 kl. 09:06

Listhaug er kritisk til anerkjennelsen

Onsdag møtte Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide pressen. Der fortalte de at Norge anerkjenner Palestina som en egen Stat. Støre er Statsminister, mens Barth Eide er utenriksminister.

VG - 22 maj 24 kl. 08:41

Listhaug kritisk til norsk ja til palestinsk Stat

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer på at regjeringen vil anerkjenne Palestina som en Stat nå. Hun mener dette indirekte vil belønne Hamas sine terrorhandlinger mot Israel..

NRK - 21 maj 24 kl. 23:41

Reuters: Irland vil trolig anerkjenne Palestina som Stat

Irske myndigheter vil trolig onsdag annonsere at de anerkjenner Palestina som egen Stat. Det skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 16 maj 24 kl. 10:58

Første uttak i en eventuell streik i Staten vil gå ut over eksamen på universiteter

I forrige uke varslet LO Stat at over 4200 LO-medlemmer i Staten vil tas ut i streik dersom meklingen i hovedoppgjøret ikke fører fram. I det første uttaket vil nærmere 1100 Statsansatte i Oslo tas ut. I dag, leverer LO Stat navnelistene over de som vil bli tatt ut i første runde.

VG - 17 jun 24 kl. 11:17

Det blir ikke streik i Staten

Det blir ikke streik i LO Stat. De velger en uvanlig løsning med frivillig lønnsnemd..

E24 - 17 jun 24 kl. 10:44

LO Stats medlemmer stemte nei til lønnsoppgjøret

Et flertall av medlemmene i LO Stat har stemt nei i uravstemningen om resultatet av årets lønnsoppgjør. Nå går partene til frivillig lønnsnemd..

E24 - 17 jun 24 kl. 10:44

LO Stats medlemmer stemte nei til lønnsoppgjøret – fare for ny streik

Et flertall av medlemmene i LO Stat har stemt nei i uravstemningen om resultatet av årets lønnsoppgjør. Nå går partene til frivillig megling..

NRK - 14 jun 24 kl. 09:49

USA refser Israel for omdirigering av palestinske skattepenger

Israel vil gi pengene til familiene til israelske terrorofre Da Gaza-krigen begynte i fjor, besluttet Israel å holde tilbake palestinske skatte- og tollinntekter og ikke lenger overføre dem til Selvstyremyndigheten. I februar i år ble det enighet om en ordning der Norge skulle være mellomstasjon for pengene, slik at de igjen kunne overføres til Vestbredden. Da Norge i mai anerkjente Palestina som Stat, varslet Israel at landet ville trekke seg fra ordningen om skattepengene.

Dagbladet - 10 maj 24 kl. 17:53

Krever palestinsk Stat

FNs hovedforsamling har med stort flertall vedtatt en resolusjon som på nytt understreker palestinernes rett til en uavhengig Stat..

VG - 10 maj 24 kl. 17:28

FNs hovedforsamling gjentar krav om palestinsk Stat

FNs hovedforsamling har med stort flertall vedtatt en resolusjon som på nytt understreker palestinernes rett til en uavhengig Stat..

NRK - 11 jun 24 kl. 19:19

Riksmeklar: – Har trua på at partane blir einige

Fem timar før meklingsfristen mellom LO Stat/Norsk Tjenestemannskap (NTL) og Spekter ser riksmeklaren positive teikn til å unngå streik på norske lufthamner. – Eg har trua på at partane blir einige i kveld, seier riksmeklar Mats Ruland til NRK. Riksmeklaren minner likevel om at det er ein del å jobbe med utover kvelden og at det også er ein reell fare for konflikt.

Aftenposten - 11 jun 24 kl. 16:57

SAS vil gi smuler til den norske Stat. Norge må bli aksjonær.

Norge ga milliardlån til flyselskapet. Får tilbake bare en brøkdel, og det i aksjer..

Aftenposten - 10 jun 24 kl. 13:04

Hvilke løsninger finnes på konflikten? Denne palestineren mener det bare finnes to.

På begge sider av konflikten finnes dem som mener den eneste løsningen er én Stat. Men ser de for seg det samme?.

Aftenposten - 10 jun 24 kl. 11:02

Slik kan en flyplasstreik ramme onsdag: – Vil få store konsekvenser

140 ansatte i Avinor kan gå ut i streik onsdag formiddag, hvis ikke LO Stat og Spekter blir enige innen midnatt..

NRK - 07 maj 24 kl. 00:20

Fare for streik i luftfarten etter forhandlingsbrudd

LO Stat og Spekter har brutt forhandlingene i lønnsoppgjøret for 900 ansatte i Avinor. Dermed kan det bli streik om meklingen ikke fører fram. – Vi har strukket oss langt, men nå blir Riksmekleren neste.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com