Soldat

Saturday, 13 April, 02:59

Nyheter om Soldat

VG - 18 feb 24 kl. 16:48

Ukraina: Småbarnsmoren Anastasia Grigorieva kjemper ved fronten som Soldat

Anastasia Grigorieva er en 36 år gammel ukrainsk kvinne, Soldat og småbarnsmor. Hun kjemper ved fronten i den ukrainske hæren i krigen mot russiske styrker. Tidligere var hun treningsinstruktør i Kyiv.

NRK - 19 mar 24 kl. 17:46

Tysk Soldat siktet for å ha spionert for russisk etterretning

En Soldat i tyske Bundeswehr er siktet, mistenkt for å ha spionert for russisk etterretning, opplyser tysk påtalemyndighet. Ifølge en ordknapp kunngjøring dreier det seg om en yrkesSoldat som har vært tilknyttet en teknisk Bundeswehr-avdeling i Koblenz. Avdelingen forsyner den tyske hæren med våpen og annet utstyr og driver også med testing og innkjøp av militærteknologi.

NRK - 11 feb 24 kl. 04:32

Minst fem drept på militærbase i Somalia

Minst fem personer er døde i skyting på en militærbase i Somalias hovedstad Mogadishu. Gjerningsmannen skal ha vært en avhopper fra islamistgruppa al-Shabaab. En hæroffiser og en ansatt ved et sykehus opplyser at det var militærledere og en Soldat fra De forente arabiske emirater blant de døde.

NRK - 05 apr 24 kl. 12:33

Israel innrømmer «alvorlige feil» etter angrep på hjelpearbeidere

Det melder nyhetsbyrået AFP. Israel hevder de prøvde å treffe en Hamas-Soldat da de i stedet for traff en kolonne med hjelpearbeidere fra World Central Kitchen. Det israelske militæret sparker to offiserer etter droneangrepet, ifølge AP.

Aftenposten - 04 apr 24 kl. 20:50

Sønnen ville bli bli Soldat i Putins hær. En telefon gjorde drømmen til et mareritt.

Irina trålte likhus og reiste gjennom bomberegnet på jakt etter sønnen. Nå har hun funnet ham..

Aftenposten - 04 apr 24 kl. 20:50

Sønnen ville bli Soldat i Putins hær. En telefon gjorde drømmen til et mareritt.

Irina trålte likhus og reiste gjennom bomberegnet på jakt etter sønnen. Nå har hun funnet ham..

NRK - 31 mar 24 kl. 17:01

Norsk FN-Soldat er tilbake i bolig

Forsvarets operative hovedkvarter opplyser at nordmannen som ble skadet i et angrep sør i Libanon har det relativt bra. FN-observatøren er tilbake i leiligheten han bor i, i Libanon, og er der sammen med en annen nordmann. Den skadde nordmannen ble utskrevet fra sykehuset i Tyr i går.

NRK - 22 feb 24 kl. 15:16

Offiser må sone etter pisking av Soldat - anken forkastet

En offiser i 20-årene ble dømt til 21 dagers fengsel etter at han pisket en underordnet Soldat i fjor vinter. Dommen ble satt i Salten- og Lofoten tingrett i oktober 2023. Offiseren anket saken til Hålogaland lagmannsrett.

Aftenposten - 17 mar 24 kl. 17:24

Soldater vokter T-banen i New York. Guvernør anklages for hykleri.

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Reiser du med T-bane i New York nå, kan det hende vesken din blir sjekket av en Soldat..

NRK - 17 mar 24 kl. 01:16

Israelsk angrep mot våpenlager i Syria

Israel rettet tidlig søndag luftangrep mot minst to mål i Damaskus, blant dem et våpenleger, ifølge observatørgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Rakettene ble avfyrt fra de okkuperte Golan-høydene, og en syrisk Soldat ble såret, ifølge det statlige syriske nyhetsbyrået Sana, som videre melder om «materielle tap». (NTB).

NRK - 02 jan 24 kl. 10:14

Israel etterforsker Soldat

Det israelske militæret sier de etterforsker en Soldat som er mistenkt for å ha skutt og drept en palestiner som ble tatt til fange på Gazastripen. – Terroristen ble overlevert til en Soldat for oppsyn. Soldaten er under mistanke for å ha skutt ham, noe som resulterte i hans død, sier det israelske militæret om hendelsen, som skjedde søndag.

NRK - 08 mar 24 kl. 10:27

Amerikansk Soldat tiltalt for å ha solgt forsvarshemmeligheter til Kina

En etterretningsanalytiker i den amerikanske hæren ble torsdag pågrepet og tiltalt for å ha solgt forsvarshemmeligheter til Kina. – Sersjant Korbein Schultz, som hadde topphemmelig sikkerhetsklarering, ble pågrepet ved Fort Campbell, en militærbase på grensen mellom Kentucky og Tennessee, heter det i en uttalelse fra det amerikanske justisdepartementet. Departementet opplyser ikke hvilket land Schultz solgte sensitiv militær informasjon til, men flere amerikanske medier skriver at det er Kina.

NRK - 01 mar 24 kl. 08:56

Franske bønder aksjonerer ved Triumfbuen i Paris

Rundt 100 franske bønder blokkerte fredag morgen trafikken rundt Triumfbuen i Paris med traktorer og høyballer. De streikendes talsperson understreket at aksjonen var et ledd i arbeidet med å «redde fransk landbruk». Bøndene la også ned en krans ved monumentet til den ukjente Soldat til minne om alle selvmordstilfellene som har rammet landbruket blant bønder som har gitt opp..

Dagbladet - 26 feb 24 kl. 13:11

Satte fyr på seg selv

En Soldat i det amerikanske luftforsvaret satte fyr på seg selv utenfor den israelske ambassaden i Washington D.C..

NRK - 17 jan 24 kl. 18:51

FN-Soldat drept i Den sentralafrikanske republikk

En FN-Soldat fra Kamerun er drept og fem andre er såret etter å ha kjørt på en landmine i Den sentralafrikanske republikk, opplyser FN-styrken i landet. Hendelsen fant sted ved landsbyen Mbindale, 450 kilometer nord for hovedstaden Bangui. Soldatene fra Minusca-styrken eskorterte en delegasjon fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) da de kjørte på en landmine.

VG - 09 dec 23 kl. 02:52

Ukrainsk skarpskytter skal ha skutt russisk Soldat på 3.800 meters hold

En ukrainsk Soldat skal ha satt en barbarisk rekord. En skarpskytter skal ha truffet en russisk Soldat på 3.800 meters hold..

NRK - 18 feb 24 kl. 15:36

Ukraina anklager Russland for å ha skutt to krigsfanger

Det ukrainske forsvaret la søndag ut en video av at russiske Soldater angivelig skjøt to ukrainske krigsfanger. Videoen, som er av svært dårlig kvalitet, viser at en russisk Soldat skyter ukrainerne en rekke ganger mens de løper mot ham. Hendelsen fant ifølge forsvaret sted søndag morgen.

NRK - 15 feb 24 kl. 15:10

Anket fengselsstraff etter pisking

I oktober i fjor ble en offiser i Salten og Lofoten tingrett dømt til 21 dager i fengsel etter at han pisket en underordnet Soldat på rumpa. Dette skal ha skjedd etter en lønningspils i befalsmessa på en militærleir i Nordland. Offiseren anket dommen.

NRK - 30 dec 23 kl. 17:43

Palestinsk gruppe hevder israelsk Soldat ble drept i israelsk luftangre

En israelsk Soldat er drept i et israelsk luftangrep etter et mislykket forsøk på å befri ham fra fangenskap, ifølge en væpnet palestinsk gruppe. Påstanden gjengis lørdag av nyhetsbyrået Reuters og er også å finne i en Telegram-melding fra Abu Ali Mustafa-brigadene, som er den væpnede fløyen til Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP). Detaljer rundt den påståtte hendelsen er foreløpig ikke kjent.

Dagbladet - 28 jan 24 kl. 22:26

Putin-Soldater i heftig krangel

Soldatene til «Putins Pitbull» skaper irritasjon blant krigsbloggere. En video viser dem drapstrue en russisk Soldat..

NRK - 21 jan 24 kl. 07:03

Rekrutt Alexandra fyller 20 år – slik blir bursdagen i militærleiren

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 20 år søndag. Hun måtte trolig starte dagen tidlig – og med bursdags-armhevinger. – Vi pleier å markere bursdager med at vi alle sammen synger bursdagssang, og så må den som har bursdag ta pushups til bursdagssangen, sier Soldat Frida Berge-Urgård i Skjold leir i Troms til NTB.

NRK - 05 dec 23 kl. 23:50

IDF beklager at de drepte libanesisk Soldat

Det israelske forsvaret (IDF) melder på X/Twitter at de beklager at en libanesisk Soldat ble drept som følge av et luftangrep mot Libanon. IDF hevder at målet for angrepet var Hizbollah-militsen. Tre andre libanesiske Soldater ble skadet i luftangrepet..

NRK - 04 dec 23 kl. 18:10

Armenia sier Soldat er drept av aserbajdsjanske styrker nær grensen

Armenia hevder at en av deres Soldater ble drept av aserbajdsjanske styrker nær grensen mellom de to landene mandag. Aserbajdsjan benekter anklagen. – Aserbajdsjanske væpnede styrker åpnet ild mot den armenske stillingen i Bardzruni i provinsen Vayots Dzor, heter det i en uttalelse fra Armenias forsvarsdepartement.

NRK - 04 dec 23 kl. 15:41

Armenia sier en Soldat har blitt drept av aserbajdsjanske styrker nær grensen

Armenia hevder at en av deres Soldater har blitt drept av aserbajdsjanske styrker nær grensen mellom de to landene mandag. – Aserbajdsjanske væpnede styrker åpnet ild mot den armenske stillingen i Bardzruni i provinsen Vayots Dzor, heter det i en uttalelse fra Armenias forsvarsdepartement. De sier videre at en Soldat ble drept.

VG - 09 jan 24 kl. 01:13

Rapper på nakenfest - nå er han innkalt som Soldat

En kjent rapper dukket opp bare iført joggesko og en sokk over sine edlere deler på den mye omtalte «nesten naken»-kjendisfesten i Moskva..

VG - 08 jan 24 kl. 16:15

Her skal prinsesse Ingrid Alexandra bli Soldat

SKJOLD LEIR (VG) Soldatene må stå opp klokken seks, bo på seksmannsrom og hilse til et bilde av Kongen før de spiser..

NRK - 08 jan 24 kl. 09:26

Statens havarikommisjon undersøker alvorlig militær hendelse på Rena

Det var 5. desember i fjor at en Soldat ble skadet under en øvelse i regi av Hans Majestet Kongens Garde (HMKG). Vedkommende, som tilhørte militærpolitiet, skulle kaste en håndgranat med spontanrøyk på Rena øvingsfelt i Åmot kommune.

NRK - 07 jan 24 kl. 12:32

Israeler drept på Vestbredden

En sivil israeler er skutt og drept av ukjente nord for Ramallah på den okkuperte Vestbredden, opplyser israelske sikkerhetsstyrker. Mannen ble drept da det ble åpnet ild mot bilen i et travelt veikryss. Han var død da israelsk ambulansepersonell kom til stedet.

NRK - 02 jan 24 kl. 09:22

Fem palestinere drept på Vestbredden

Israelske Soldater har skutt og drept fem palestinere på den okkuperte Vestbredden, melder den israelske hæren, som sier de drepte var militante. De fem ble drept i en skuddveksling, opplyser det israelske militæret (IDF) tirsdag morgen. Ifølge en uttalelse var det Soldater som deltok i en antiterroroperasjon som drepte fire militante som hadde skutt mot dem fra et hus i landsbyen Azzun.

NRK - 28 dec 23 kl. 12:24

Australske brødre drept i israelsk angrep i Libanon

To australske statsborgere er drept i et israelsk angrep mot Sør-Libanon, bekrefter Australias fungerende utenriksminister Mark Dreyfus. De to mennene, som var brødre, ble drept i et flyangrep tirsdag kveld. Ifølge det statlige libanesiske nyhetsbyrået NNA ble den libanesiske kona til den ene av brødrene også drept i angrepet.

NRK - 17 nov 23 kl. 07:08

Israel hevder å ha funnet kroppen til bortført Soldat

Det israelske forsvaret (IDF) hevder fredag morgen å ha funnet kroppen til en bortført israelsk Soldat i nærheten av Shifa-sykehuset i Gaza by. IDF bekreftet at den bortførte Soldaten var død på tirsdag, etter at Hamas sendte ut en video av henne i live, fulgt av bilder av kroppen hennes. Ifølge Hamas ble Soldaten drept i et israelsk luftangrep..

NRK - 23 dec 23 kl. 03:13

Erkjenner skyld i drap på Haitis president

En tidligere colombiansk Soldat erkjenner at han var involvert i likvideringen av Haitis daværende president Jovenel Moïse i 2021. Amerikanske myndigheter anklaget Soldaten, Mario Palacios, for å ha vært del av en liten gruppe som brøt seg inn i Moises hjem, der han ble drept. Palacios er den femte til å erklære seg skyldig i saken.

NRK - 10 okt 23 kl. 11:21

Svensk Soldat frikjent etter å ha skutt norsk Soldat i magen på øvelse

En svensk Soldat er frikjent etter at han skjøt en norsk hundefører i magen under en øvelse på Mågerø i november 2021. Dommen ble offentliggjort av Örebro tingrett i Sverige tirsdag..

NRK - 14 nov 23 kl. 14:25

Israelsk Soldat (19) død i fangenskap i Gaza

En 19 år gammel israelsk Soldat som ble tatt til fange av Hamas 7. oktober, er død, bekrefter både Israel og Hamas. Noa Marciano er den første av de om lag 240 gislene og fangene som er bekreftet død.

NRK - 14 nov 23 kl. 11:22

IDF: Israelsk Soldat som var gissel er drept

Det israelske forsvaret bekrefter tirsdag at en kvinnelig Soldat som var gissel i Gaza er drept. Bekreftelsen kommer etter at det ble publisert en video hvor hun ber Israel stoppe bombing. Hamas hevder hun ble drept i et angrep fra Israel.

VG - 20 dec 23 kl. 03:10

Russisk offiser vil vitne om krigsforbrytelser: – Jeg var vitne til grusomheter mot sivile

Han hevder at han har vært russisk oberst og senere Wagner-Soldat. Nå vil Igor Salikov (60) vitne om krigsforbrytelser begått av Russland i Ukraina..

NRK - 08 nov 23 kl. 12:05

Ukrainsk Soldat dømt til 19 år i fengsel

En russisk militærdomstol dømte onsdag en ukrainsk Soldat til 19 år i fengsel. Han er anklaget for å skyte en sivil person han mistenkte for å være en russisk infiltrator i Mariupol i mars..

Aftenposten - 14 dec 23 kl. 05:38

Flere enn hver sjette Soldat drept av egne styrker eller ulykker

13 av de israelske Soldatene som er drept på Gaza, ble drept av sine egne, antatt for å være Hamas-krigere..

NRK - 06 nov 23 kl. 08:21

Ein israelsk Soldat knivstukken i Aust-Jerusalem

Ein israelsk Soldat er alvorleg skadd etter å ha vorte knivstukken på politistasjonen Shalem i Aust-Jerusalem, melder AFP. Gjerningsmannen vart skoten, opplyser politiet i ei pressemelding..

VG - 12 dec 23 kl. 19:14

Tapte foten i krig: Ukrainsk Soldat får støtte i Norge

Den ukrainske Soldaten, Ilya Volodimirovich (33) mistet foten under et russisk angrep. På et sykehus i Norge får han besøk av norske krigsveteraner som selv har mistet lemmer..

NRK - 11 dec 23 kl. 06:00

Tre israelske Soldater døde i kamper i Gaza

Det israelske forsvaret kunngjorde natt til mandag at fire israelske Soldater døde på søndag, skriver Times of Israel. Tre av dem ble drept mens de kjempet mot Hamas i den sørlige delen av Gaza. En annen Soldat døde i en trafikkulykke i den sørlige delen av Israel.

VG - 10 dec 23 kl. 01:33

Nytt kapittel i Norge: – Jeg har jo fortsatt armene igjen

ULLEVÅL UNIVERSITETSSYKEHUS (VG) Mens Alla Girskyj (40) og Denys (5) har begynt å etablere seg som ukrainske flyktninger i Norge, ser hardt krigsskadede Yurij (41) for seg å bli Soldat igjen..

NRK - 05 dec 23 kl. 20:33

USA hevder Russland avslo tilbud om løslatelse av amerikanere

USA hevder Russland har avslått et tilbud som skulle føre til løslatelsen av Paul Whelan og Evan Gershkovich (bildet), som USA mener er urettmessig fengslet i Russland. Talsperson Matthew Miller i det amerikanske utenriksdepartementet sier at USA kom med et «betydelig tilbud». Amerikanerne Whelan og Gershkovich er begge fengslet i Russland på grunn av anklager om spionasje.

VG - 03 dec 23 kl. 09:10

– Man dør som en meitemark

Lydopptak fra russiske Soldater som ringer hjem fra slagmarken i Ukraina, forteller om desperasjon. – Man bare dør som en meitemark, sier en Soldat..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com