Soldat

Wednesday, 22 March, 14:37

Nyheter om Soldat

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 mar 23 kl. 11:17

Russisk Soldat tatt til fange etter å ha levd i skjul i seks måneder

Ukraina opplyser at de har pågrepet en russisk Soldat som skal ha levd i skjul for i forlatte bygninger siden Kharkiv ble gjenerobret i fjor høst. Den 42 år gamle Soldaten skal ha kommet bort fra militærenhetene sin da flyktet under den ukrainske motoffensiven i september. Det er ikke klart hvordan han har klart å holde seg skjult i de påfølgende månedene, skriver The Guardian.

NRK - 08 mar 23 kl. 15:33

FN tror drapsvideo fra Ukraina er ekte

FNs kontor for menneskerettigheter mener at videoen som tilsynelatende viser en fanget ukrainsk Soldat bli skutt og drept, er ekte. Soldaten ser ut til å bli skutt rett etter at han sier «Ære til Ukraina». – Vi kjenner til videoen som er publisert i sosiale medier, og som viser en ukrainsk Soldat utenfor kamp som tilsynelatende blir likvidert av russiske styrker.

NRK - 22 feb 23 kl. 06:49

Svensk Soldat omkom i skred ved Kebnekaise

En svensk Soldat ble tatt av et stort snøskred på fjellet Kebnekaise i går, like ved norskegrensa. Soldaten ble flydd til UNN i Tromsø, men livet sto ifølge det svenske forsvaret ikke til å redde. Det skriver avisa Nordlys.

Klartale - 08 mar 23 kl. 12:47

Soldaten tar en siste røyk før noen dreper ham

En ukrainsk Soldat tar en røyk. Etterpå blir han skutt og drept. Han rekker å hylle Ukraina.

Dagbladet - 07 mar 23 kl. 19:49

- Del av det russiske systemet

Sjokkerende drap på ukrainsk Soldat en av «uendelig mange episoder», ifølge norsk tidligere forsvarstopp og OSSE-observatør..

Aftenposten - 07 mar 23 kl. 19:32

Alle lurer på hvem den henrettede krigsfangen er. Søsteren er derimot ikke tvil.

En video som skal vise at en ukrainsk Soldat blir henrettet har skapt sterke reaksjoner. Ukraina sverger hevn..

NRK - 28 jan 23 kl. 02:12

Britisk Soldat terrorsiktet

Britisk politi har tatt ut terrorsiktelse mot en 21 år gammel Soldat fra Stafford, som nå sitter i varetekt. Mannen blir fremstilt for en domstol i London lørdag, etter at politiet fredag tok ut siktelse mot ham. Ifølge politiets etterforskning skal mannen ha skaffet seg, eller forsøkt på å skaffe seg informasjon som kan brukes til å forberede eller begå en terrorhandling.

NRK - 24 jan 23 kl. 16:43

Soldat dømt for overgrep mot medSoldater

En Soldat i 20-årene er i Hordaland tingrett dømt til to år og ti måneders fengsel for overgrep mot tre medSoldater under en hyttetur. Mannen var blant 19 troppsmedlemmer som under førstegangstjenesten som i fjor vår deltok på en hyttetur i privat regi, skriver Bergens Tidende. Hordaland tingrett har dømt mannen til fengsel i to år og ti måneder for overgrep mot tre Soldater i løpet av turen.

Aftenposten - 24 jan 23 kl. 16:19

Soldat dømt for overgrep mot to kvinner og en mann i førstegangstjenesten

En Soldat i førstegangstjenesten er dømt til to år og ti måneders fengsel for å ha forgrepet seg på tre medSoldater….

NRK - 15 dec 22 kl. 17:58

Irsk FN-Soldat skutt og drept i Libanon

En irsk FN-Soldat ble drept og tre andre såret da bilene de satt i, ble beskutt sør i Libanon. Tilstanden for en av de skadde er alvorlig. Hendelsen skjedde sent onsdag kveld.

Dagbladet - 25 feb 23 kl. 02:29

Soldat ringte hjem: - Vi drepte alle

Lydopptak fra byen Butsja, som nyhetsbyrået AP har fått tilgang til, avslører rystende detaljer om russiske Soldaters opptreden i byen da den var okkupert..

NRK - 23 feb 23 kl. 19:21

Ber om gransking av Forsvaret

Tidligere Soldat Silje Falmår fortalte NRK om mobbing, grove tekstmeldinger og voldtekt mens hun avtjente verneplikten. SV krever at overgrepene og trakasseringene NRK har avslørt i Forsvaret må granskes. – Poenget med en gransking er å komme til bunns i dette, og at vi fra politisk hold nå tar et ansvar for å finne ut hva som har skjedd, og hvordan vi skal komme oss videre, sier stortingsrepresentant Ingrid Fiskaa (SV) De får støtte av flere partier på Stortinget: Venstre, KrF, Rødt og MDG.

Klartale - 21 feb 23 kl. 06:30

Slik er livet i Russland mens krigen herjer

Russland angrep Ukraina 24. februar i fjor. Fredag er det ett år siden det skjedde.

NRK - 19 feb 23 kl. 00:11

Flere drept i israelsk angrep i Syria

Flere er drept i et israelsk angrep sentralt i Syrias hovedstad Damaskus. Ifølge observatørgruppa SOHR er det snakk om 15 personer. Det statlige nyhetsbyrået Sana siterer en kilde i militæret på at fem mennesker er drept, blant dem en Soldat.

Dagbladet - 14 feb 23 kl. 20:26

Full forvirring etter «henrettelsesvideo»

En video skal vise en ny Wagner-Soldat bli henrettet av sine egne med slegge. Mediazona-journalist mener videoen er falsk, mens Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin sår ytterligere tvil om hvorvidt Soldaten er i live..

NRK - 13 feb 23 kl. 12:29

Palestiner drept av israelske Soldater

Israelske Soldater har skutt og drept en 21 år gammel palestiner i Nablus på den okkuperte Vestbredden, ifølge palestinske myndigheter. Ifølge det palestinske helsedepartementet ble sju andre såret da de israelske Soldatene natt til mandag rykket inn i Nablus, der de ble møtt med væpnet motstand. 21 år gamle Amir Bustami ble drept, men det er uklart om han deltok i skuddvekslingen.

NRK - 25 nov 22 kl. 14:36

FN-Soldat drept i Den sentralafrikanske republikk

En marokkansk FN-Soldat ble drept i et angrep mot en flyplass i Den sentralafrikanske republikk torsdag, opplyser FN. – En Soldat fra den fredsbevarende marokkanske kontingenten døde etter et angrep mot flyplassen i Obo torsdag morgen. Angrepet skjedde mens han og medSoldater sikret området før en landing, heter det in uttalelse fra FNs Minusca-oppdrag.

NRK - 31 jan 23 kl. 05:12

Tidligere Wagner-Soldat ber om unnskyldning til ukrainere

I et intervju med NRK ber den russiske avhopperen Andrej Medvedev (26) ukrainere i Norge om unnskyldning. Han sier også at det vil bety døden for ham hvis han blir utlevert til Russland eller Ukraina..

NRK - 20 jan 23 kl. 10:38

Fem skutt og drept i Georgia

En tidligere Soldat skjøt og drepte fem mennesker i en liten by i Georgia natt til fredag. Ytterligere fem personer ble skadd, melder Reuters. Gjerningsmannen tok livet av seg selv.

NRK - 19 jan 23 kl. 07:44

To palestinere skutt og drept på Vestbredden

To menn er drept på den okkuperte Vestbredden torsdag, ifølge det palestinske helsedepartementet. De to palestinere ble drept med skudd under en israelsk militæroperasjon på Vestbredden. Helsedepartementet i Palestina sier det var to menn på 57 og 28 år som ble drept.

NRK - 18 jan 23 kl. 07:39

Flere russiske Soldater har hoppet av

Andrej Medvedev er ikke den første russiske Soldaten som har hoppet av. I flere land i Europa befinner det seg profilerte avhoppere fra Putins armé. Fredag søkte Medvedev asyl i Norge etter å ha krysset Pasvikelva utenfor Kirkenes.

Aftenposten - 16 jan 23 kl. 17:02

Wagner-kommandant rømte til Norge. Dette er beskyldningene som får «Putins kokk» til å se rødt.

En russisk Soldat har flyktet til Norge. Bakgrunnen hans fra den krigsforbryter-anklagede Wagner-gruppen gjør at han….

Klartale - 16 jan 23 kl. 09:03

Wagner-leder kom til Finnmark og søkte asyl

Wagner-gruppen er russisk. De kjemper i krigen i Ukraina. Nå har en tidligere leder søkt asyl i Norge.

NRK - 14 jan 23 kl. 23:00

Ga sluttpakke til 15 ansatte innblandet i straffesaker

Siden 2018 har Forsvaret gitt sluttpakker til 15 ansatte som de selv mente kunne sparkes på grunn av seksuell trakassering, maktmisbruk og overtramp. Totalt har 25 forsvarsansatte som har stått bak kritikkverdige forhold, fått tilbud om etterlønn og bonuser for å frivillig slutte. Én av dem var sersjanten som snikfilmet en kvinnelig Soldat i dusjen..

NRK - 13 jan 23 kl. 15:43

Filmregissør Laila Mikkelsen er død

Laila Mikkelsens mest kjente film var «Liten Ida» fra 1981 (foto), et sterkt drama om en jente under okkupasjonstiden i Norge. Morens forhold til en tysk Soldat gjør livet vanskelig for barnet. Mikkelsen debuterte i 1976 med filmen «Oss».

NRK - 11 jan 23 kl. 05:04

Tysk krigsfilm vant Golden Globe

Den tyske filmen «All Quiet on the Western Front» vant prisen som beste ikke-engelske film under nattas Golden Globe-utdeling i los Angeles. Filmen skildrer opplevelsene til en 17 år gammel tysk Soldat under første verdenskrig. Filmen kan sees på Netflix..

Klartale - 26 okt 22 kl. 13:53

Slik var dagen i Hæren for Prinsesse Ingrid Alexandra

Prinsessen fikk det som ble kalt «drømmedager» da hun ble 18 år gammel. Hun hadde fra før vært én dag hos Sjøforsvaret og én hos Luftforsvaret. Tirsdag var hun hos Hæren.

NRK - 07 jan 23 kl. 14:03

Etniske serbere skutt i Kosovo

To etniske serbere ble fredag skutt og såret sør i Kosovo, og politiet har pågrepet en Soldat i landets sikkerhetsstyrke som mistenkes for å stå bak. Hendelsen fant sted i landsbyen Gotovuša, og skuddene ble avfyrt fra en bil. Ofrene var en 21 år gammel mann og en elleve år gammel gutt.

NRK - 06 jan 23 kl. 15:12

Taliban anklager prins Harry for krigsforbrytelser

Taliban anklager prins Harry for krigsforbrytelser etter at han skrev i boka si at han drepte 25 mennesker som Soldat i Afghanistan. Harry tjenestegjorde i forsvaret i ti år og tilbrakte to perioder ved fronten i Afghanistan. I boka som utgis neste uke, beskriver han det å ha drept de 25 som å fjerne «sjakkbrikker» fra et brett.

NRK - 05 jan 23 kl. 22:39

Prins Harry hevder han drepte 25 mennesker som Soldat i Afghanistan

Prins Harry hevder han drepte 25 mennesker da han tjenestegjorde somSoldat i Afghanistan. Det skriver han i sin selvbiografi «Spare» som ved en feil ble publisert fem dager før planlagt i Spania. I boka forteller prinsen også at han prøvde kokain da han var 17 år..

Aftenposten - 05 jan 23 kl. 18:45

Prins Harry skammer seg ikke over at han drepte 25 personer som Soldat

I en mye omtalt bok skriver prins Harry at han drepte 25 mennesker da han tjenestegjorde i Afghanistan..

NRK - 05 jan 23 kl. 12:35

Palestiner løslatt i Israel etter 40 år i fengsel

Israel løslot torsdag den 66 år gamle palestineren Karim Younis, som har sonet 40 år i fengsel for å ha drept en israelsk Soldat på de okkuperte Golanhøydene. – Alle fangers historie er samtidig historien til et helt folk, og jeg er stolt av å være en av dem som har ofret meg for Palestina, sa Younis da han ankom hjemlandsbyen Ara nord i Israel. Younis er israelsk statsborger og det israelske myndigheter omtaler som israelsk araber.

NRK - 02 jan 23 kl. 09:29

To palestinere drept i israelsk militæroperasjon

o palestinske menn ble drept i en israelsk militæroperasjon nær Jenin på den okkuperte Vestbredden mandag, opplyser palestinske helsemyndigheter. De drepte mennene var 22 og 25 år gamle. I tillegg ble tre personer såret i operasjonen.

NRK - 26 dec 22 kl. 05:31

Soldater drept i Pakistan

Minst seks Soldater er drept og flere sivile såret i tre ulike hendelser knyttet til militante grupper i Balutsjistan i Pakistan, ifølge myndighetene. Ifølge det pakistanske forsvarets PR-avdeling ISPR (Inter-Services Public Relations) ble fem Soldater, blant dem en offiser, drept under en opprydningsaksjon i Kohlu-distriktet søndag. Tidligere på dagen ble en Soldat drept i skuddveksling med militante i Zhob-distriktet, og fire sivile ble såret i en granateksplosjon i provinshovedstaden Quetta, ifølge ISPR.

NRK - 26 dec 22 kl. 05:31

Soldater og sivile drept i Pakistan

Minst seks Soldater er drept og flere sivile såret i tre ulike hendelser knyttet til militante grupper i Balutsjistan i Pakistan, ifølge myndighetene. Ifølge det pakistanske forsvarets PR-avdeling ISPR (Inter-Services Public Relations) ble fem Soldater, blant dem en offiser, drept under en opprydningsaksjon i Kohlu-distriktet søndag. Tidligere på dagen ble en Soldat drept i skuddveksling med militante i Zhob-distriktet, og fire sivile ble såret i en granateksplosjon i provinshovedstaden Quetta, ifølge ISPR.

NRK - 20 dec 22 kl. 09:04

Funnet i live to dager etter forlis

En thailandsk Soldat ble funnet i live, to dager etter at marineskipet han var om bord i sank..

Dagbladet - 18 dec 22 kl. 12:37

Konflikt om Soldatgrav

«Putins kokk» Jevgenij Prigozjin skal ha havnet i konflikt med myndighetene i St. Petersburg om hvor en Wagner-Soldat skal begraves..

NRK - 17 dec 22 kl. 02:41

FN-Soldater drept i Mali

To FN-Soldater ble fredag drept og fire andre ble såret under en militæroperasjon i Mali, opplyser Soldater fra FNs fredsbevarende styrke i landet, Minusma. Hendelsen fant sted i Timbuktu-regionen. – To av våre Soldater, inkludert en kvinne, mistet livet.

Klartale - 08 nov 22 kl. 13:47

Russiske Soldater klager over kaos og mangler

Kanalen CNN har delt innholdet i et brev som skal komme fra Soldater. De skal være ved fronten i Donetsk øst i Ukraina.Brevet er skrevet til Oleg Kozjemjako.

Dagbladet - 07 nov 22 kl. 20:38

Soldat-bilde skaper Twitter-kok

Twitter koker etter at selskapets eier Elon Musk la ut et vitsebilde av det som etter alt å dømme er en Soldat i den tyske hæren, Wehrmacht, fra andre verdenskrig..

NRK - 11 dec 22 kl. 15:25

Fem drepne på grensa til Pakistan

Fem personar er drepne og fleire titals skadde i eit samanstøyt mellom pakistanske militære og afghanske Taliban-krigarar søndag. Kampane skjedde ved grenseovergangen Chaman, der Pakistans Balutsjistan-provins grensar til Spin Boldak i Afhnaistan. I november blei ein pakistansk Soldat drepen og to andre såra i det same området, og tidlegare i desember blei eigedommen til Pakistans ambassade i Kabul angripen..

NRK - 11 dec 22 kl. 15:25

Minst fem drepne på grensa til Pakistan

Minst fem personar er drepne og fleire titals skadde i eit samanstøyt mellom pakistanske militære og afghanske Taliban-krigarar søndag. Kampane skjedde ved grenseovergangen Chaman, der Pakistans Balutsjistan-provins grensar til Spin Boldak i Afhnaistan. Ifølge militære i Pakistan skal dei drepne vere sivile, melder Reuters.

Klartale - 08 dec 22 kl. 15:12

Bytter basketballspiller mot våpenhandler

– Hun er trygg. Hun er på flyet, og er på vei hjem. Det sier Joe Biden, som er president i USA.

Aftenposten - 07 dec 22 kl. 21:51

En er Soldat, en annen jurist, mens lederen skal være prins. Dette vet vi om de mistenkte bak kupplanene.

Flere av de arresterte skal hatt planer om å storme Forbundsdagen for å overta makten..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com