Scott Morrison

Sunday, 05 December, 05:44

Nyheter om Scott Morrison

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 nov 21 kl. 02:11

Macron sier at Australia løy t

Frankrikes president Emmanuel Macron beskylder Australias statsminister Scott Morrison for løgn i forbindelse med striden om en ubåtkontrakt. – Det er ikke noe jeg tror, det er noe jeg vet, sa Macron da han ble spurt av australske medier om Morrison ikke var sannferdig under forhandlingene. (NTB).

NRK - 01 nov 21 kl. 02:11

Macron sier at Australia løy

Frankrikes president Emmanuel Macron beskylder Australias statsminister Scott Morrison for løgn i forbindelse med striden om en ubåtkontrakt. – Det er ikke noe jeg tror, det er noe jeg vet, sa Macron da han ble spurt av australske medier om Morrison ikke var sannferdig under forhandlingene. (NTB).

NRK - 29 okt 21 kl. 05:13

Macron og Morrison snakket sammen

Frankrikes president Emmanuel Macron snakket torsdag med Australias statsminister Scott Morrison for første gang siden ubåtkrisen forrige måned. Macron gjentok at Australias avgjørelse om å bryte en avtale med franskmennene om å kjøpe dieseldrevne ubåter, til fordel for atomdrevne ubåter fra USA "brøt tillitsforholdet mellom våre to land", heter det i en uttalelse fra hans kontor. (NTB).

NRK - 26 okt 21 kl. 00:15

Australia vil kutte CO2-utslippene

Australia vil kutte CO2-utslippene til netto null innen 2050, sier statsminister Scott Morrison. Han setter imidlertid ikke nye, kortsiktige mål for kutt. – Australiere ønsker en 2050-plan for netto nullutslipp som gjør det rette med tanke på klimaendringene og sikrer framtida deres i en verden som endrer seg, sa Morrison..

NRK - 21 sep 21 kl. 06:59

Ingen samtalar med Frankrike

Australias statsminister Scott Morrison seier det ikkje blir tid til å møte Frankrikes president Emmanuel Macron under FNs hovudforsamling for å snakke om ubåtavtalen som har skapt splid mellom landa. Australia skrota ein milliardavtale om å kjøpe franske ubåtar, til fordel for ein forsvarsavtale med USA og Storbritannia. – Eg har ikkje anledning til å møte Macron no, men eg er sikker på at anledninga byr seg på eit seinare tidspunkt, sa Morrison til frammøtte journalistar, melder Reuters..

NRK - 15 sep 21 kl. 23:41

Samarbeid om atomubåter

Australias statsminister Scott Morrison kunngjorde onsdag at landet vil begynne å bygge atomdrevne ubåter i samarbeid med USA og Storbritannia. – Vi planlegger å bygge disse atomubåtene i Adelaide i Australia i tett samarbeid med USA og Storbritannia, sa Morrison på en videokonferanse med USAs president Joe Biden og britenes statsminister Boris Johnson onsdag. Atomubåtene er ikke ment til å utstyres med atomvåpen, sa lederne..

NRK - 03 sep 21 kl. 11:16

4 mill. vaksinedoser til Australia

Som en del av en vaksineavtale skal Storbritannia sende 4 millioner doser av Pfizer/Biontechs vaksine til Australia, opplyser statsminister Scott Morrison. – Flyet står på rullebanen. Det tar av i morgen.

NRK - 01 okt 21 kl. 05:22

Australia åpner for reiser igjen

Australia står klar til å gradvis gjenåpne grensene, opplyser statsminister Scott Morrison. Australiere i utlandet vil kunne dra hjem og australiere kan få dra utenlands når 80 prosent er vaksinert om noen uker. Landets borgere har, med visse unntak, vært hindret i å forlate landet i 18 måneder..

NRK - 27 sep 21 kl. 11:56

Usikker på klimatoppmøte

Australias statsminister Scott Morrison er usikker på om han kjem til å delta på klimatoppmøtet i Glasgow i november. Grunnen er at han allereie har brukt mykje tid i karantene etter reiser i utlandet, og at møtet kjem samtidig som Australia skal opne opp att etter pandemien, seier han til avisa West Austalian. Klimatoppmøtet blir sett på som det viktigaste sidan Paris i 2015..

NRK - 16 sep 21 kl. 17:59

EU ikke informert om allianse

EU er lite fornøyd med å ha blitt holdt utenfor de hemmelige samtalene om et forsvarssamarbeid mellom USA, Storbritannia og Australia. – Vi er skuffet over å ikke bli informert og for å ikke ha vært del av disse samtalene, sa EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell i en uttalelse torsdag. Prosjektet tolkes som et forsøk på å demme opp for Kinas innflytelse i blant annet Stillehavsregionen, og ble kunngjort av USAs president Joe Biden, Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison på et videomøte onsdag kveld norsk tid.

NRK - 02 jul 21 kl. 09:16

Færre slipper inn i Australia

Australias statsminister Scott Morrison sier at kvoten for antall personer som får slippe inn i landet, skal kuttes med rundt 50 prosent for å hindre flere smitteutbrudd. Kun 6000 personer skal kunne ankomme med passasjerfly per uke, og alle vil måtte tilbringe to uker i karantene på hotell. I midten av juli kan kvoten bli ytterligere redusert, til rundt 3000, ifølge Morrison..

NRK - 27 aug 21 kl. 05:03

Australia fordømmer angrepet

Australias statsminister Scott Morrison fordømte angrepene i Afghanistan i en tweet fredag. Han skriver at alle australske forsvarrstyrker og personell i Afghanistan er i sikkerhet, melder CNN..

NRK - 23 aug 21 kl. 01:40

Ny smitterekord i Australia

Australia har satt enda en smitterekord med 914 nye koronatilfeller det siste døgnet. Statsminister Scott Morrison vil ikke lette på de strenge smittetiltakene som har ført til nye, heftige demonstrasjoner i helgen. I Sydney og Melbourne er flere hundre pågrepet etter protester.

NRK - 15 jun 21 kl. 03:19

Johnson og Morrison enige om handel

Storbritannia og Australia er enige om rammene for en frihandelsavtale, erfarer Sky News. En kunngjøring kan komme allerede tirsdag. Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison ble enige om avtalen mens de spiste middag i Downing Street mandag, skriver BBC.

NRK - 10 aug 21 kl. 09:50

Endrer ikke sine klimamål

Regjeringen i Kina kommer ikke med signaler om skjerpet klimapolitikk etter den nye rapporten fra FNs klimapanel, ifølge nyhetsbyrået AFP. Det kinesiske utenriksdepartementet viser til landets fastsatte klimamål, der de planlegger å stanse utslippsveksten innen 2030 og å bli klimanøytral i 2060. Også Australias statsminister Scott Morrison avviser krav om skjerpet klimapolitikk etter rapporten.

NRK - 05 aug 21 kl. 06:03

Australia vil gi oppreisning

Australias regjering vil gi oppreisning til tvangsassimilerte urbefolkningsbarn som ble revet vekk fra hjemmene sine og plassert hos hvite fosterfamilier. Regjeringen vil gi de rammede oppreisning i form av en engangsutbetaling, kunngjorde statsminister Scott Morrison torsdag..

NRK - 30 jul 21 kl. 11:58

4 av 5 må fullvaksineres før åpning

Australia vil først gjenåpne grensene når 80 prosent av den voksne befolkningen er fullvaksinert mot covid-19, ifølge landets statsminister Scott Morrison. Fredag lanserte han landets plan for veien ut av pandemien. Australia har nærmest vært hermetisk lukket siden mars i fjor for å holde koronasmitten ute av landet.

NRK - 25 maj 21 kl. 03:28

Australia stenger ambassade i Kabul

Australia vil stenge sin ambassade i Afghanistan i løpet av få dager. Statsminister Scott Morrison sier han frykter for sikkerheten i hovedstaden Kabul når USA trekker ut sine soldater. Morrison sier at de stenger ambassaden 28.

NRK - 21 jul 21 kl. 07:13

Halve Australia i lockdown

Meir enn 13 millionar australiarar, rundt halvparten av landets innbyggarar, er i lockdown som følge av delta-utbrotet som held på. Innbyggarane i delstatane South Australia, Victoria og delar av New South Wales har blitt bedde om å halde seg heime i sju dagar. Siste døgn er det meldt om 139 nye smittetilfelle i Australia, der berre rundt 12 prosent er fullvaksinerte.

NRK - 28 jun 21 kl. 07:05

Krisemøte om deltavariant

Responsteamet i Australia skal avholde et krisemøte etter nye utbrudd av deltavarianten av koronaviruset. Mer enn 2 millioner australiere er i nedstengning etter oppblussinger i de fleste områder. Den nasjonale sikkerhetskomiteen, ledet av statsministeren Scott Morrison, vil bli orientert av landets overlege utover mandagen..

NRK - 15 jun 21 kl. 03:19

Briter og australiere enige

Storbritannia og Australia er enige om rammene for en frihandelsavtale, erfarer flere medier. En kunngjøring kan komme allerede tirsdag. Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison ble enige om avtalen mens de spiste middag i Downing Street mandag, skriver BBC.

NRK - 31 mar 21 kl. 13:27

Australia når ikke vaksinemålene

Den australske regjeringen er et godt stykke unna å nå de opprinnelige målene for vaksinering mot covid-19, erkjente statsminister Scott Morrison onsdag. Morrison sier at europeiske eksportrestriksjoner er én av årsakene..

NRK - 25 maj 21 kl. 08:12

Australia stenger ambassade

Australia stenger sin ambassade i Afghanistan på grunn av den «stadig mer usikre sikkerhetssituasjonen» i Kabul når utenlandske tropper nå trekkes ut. Det vil skje allerede fredag denne uken, og blir gjort som et midlertidig tiltak, opplyser statsminister Scott Morrison..

NRK - 13 maj 21 kl. 06:03

Australia sikrer seg Moderna

Australia har inngått en kontrakt med legemiddelselskapet Moderna for å sikre seg 25 millioner doser med koronavaksine. Avtalen om fatter 10 millioner doser til levering i år, og 15 millioner doser neste år, opplyser Moderna. Statsminister Scott Morrison sier at den første forsendelsen kan ventes i siste kvartal i år.

NRK - 27 apr 21 kl. 07:01

Australia stansar fly frå India

Australia innfører forbod mot at direktefly frå India får landa i landet fram til 15. mai. Det seier statsmininster Scott Morrison.

E24 - 16 apr 21 kl. 06:19

Australia vurderer å åpne for at vaksinerte kan reise

Australias statsminister Scott Morrison vurderer å åpne opp for å tillate fullvaksinerte statsborgere å reise utenlands..

NRK - 12 apr 21 kl. 20:57

Australia avslår Janssen-vaksinen

Australia ønsker ikke å ta i bruk Jannsen-vaksinen til legemiddelfirmaet Johnson & Johnson. Årsaken er at den er for lik AstraZeneca-vaksinen, opplyser statsminister Scott Morrison til Sidney Morning Herald..

NRK - 08 apr 21 kl. 11:55

Anbefaler Pfizer for de under 50

Australias myndigheter anbefaler at innbyggere under 50 år får Pfizers koronavaksine istedenfor AstraZeneca-vaksinen, men sier at det er opp til de det gjelder om de vil ha AZ-vaksinen eller ikke. Statsminister Scott Morrison sier at det er veldig lav risiko knyttet til å ta AZ-vaksinen, men at risikoen likevel er alvorlig..

NRK - 07 apr 21 kl. 06:26

Australia skuldar på EU

Statsministeren i Australia, Scott Morrison, seier at manglande leveransar av koronavaksiner frå Europa er grunnen til at landet har ei låg vaksineringstakt. Han hevdar "streng eksportkontroll" innført av EU-kommisjonen er grunnen..

NRK - 31 mar 21 kl. 05:21

Australia skal bygge raketter

Australia varsler at landet skal starte bygging av retningsstyrte raketter i tett samarbeid med USA. Hensikten er å styrke landets forsvarsevne, uttalte statsminister Scott Morrison onsdag..

NRK - 23 mar 21 kl. 17:15

Sexvideoer ryster regjeringen

Australias statsminister Scott Morrison sier han er forferdet over at sexvideoer er tatt opp inne i parlamentet. En varsler sier ansatte og folkevalgte ofte brukte rom til seksuell aktivitet, og at sexarbeidere ble hentet til bygningen av politikere..

NRK - 17 mar 21 kl. 04:34

Australia ber om vaksinedoser

Australia ber AstraZeneca og EU om tilgang til en million vaksinedoser for å håndtere et urovekkende koronautbrudd i nabolandet Papa Ny-Guinea. Statsminister Scott Morrison sier han vil flytte doser Australia allerede har bestilt og betalt «så fort som mulig»..

NRK - 21 feb 21 kl. 08:01

Australia starter vaksinering

Koronavaksineringen i Australia startet opp søndag. Statsminister Scott Morrison var blant de første som fikk vaksinen. En kvinne i 80-årene som overlevde andre verdenskrig, var den første personen som fikk vaksinen søndag..

NRK - 25 jan 21 kl. 06:30

Australia godkjente vaksine

Australske helsemyndigheter har godkjent Pfizer og Biontechs koronavaksine, og vaksineringen kan starte i slutten av februar, sier statsminister Scott Morrison. Vaksinen er dermed den første som er godkjent i Australia..

Aftenposten - 30 nov 20 kl. 13:10

Statsminister krever at Kina sier unnskyld for fiktivt bilde. – Motbydelig.

Australias statsminister Scott Morrison krever en beklagelse fra Kina. Den kommer neppe. Stemningen mellom de to landene var dårlig fra før..

NRK - 30 nov 20 kl. 12:32

Australia rasar mot falsk bilete

Eit falskt bilete av ein australsk soldat som utfører eit krigsbrotsverk sirkulerer på Twitter, spreidd av ein talsmann frå Kina sitt utanriksdepartement, melder AFP. Statsminister Scott Morrison kallar biletet forferdeleg, og krev at Kina beklagar..

NRK - 21 nov 20 kl. 08:43

Statsminister urolig etter rapport

Australias statsminister Scott Morrison sier en rapport om overgrep i Afghanistan vekker uro og bekymring. Mellom 2005 og 2016 skal australske spesialsoldater ha drept 39 ubevæpnede fanger, ifølge rapporten for å herde soldatene. 19 kan bli tiltalt..

NRK - 27 jul 20 kl. 07:51

Scott Morrison til G7-møtet

Australias statsminister, Scott Morrison, sier han planlegger å delta på G7-møtet i USA, på tross av den smittesituasjonen i landet. – Vår allianse med USA er grunnvollen i Australias forsvarsstrategi, sier han til Australian Associated Press..

P4 - 12 okt 20 kl. 05:21

Letter ikke på reiserestriksjoner før i 2022

Australia advarer nå om at de ikke vil lette på reiserestriksjoner for USA og Europa før i 2022. Det uttalte statsminister Scott Morrison til Seven Network i dag. Han sier den nye grusomme bølgen med covid-19 gjør at de må være ekstremt forsiktige med å åpne opp landet.

NRK - 18 jul 20 kl. 10:25

Parliamentet suspendert i Australia

Australias parlament vil bli suspendert i to uker på grunn av frykt for at politikere kan bringe koronavirus fra steder med mye smitte til landets hovedstad. Det kunngjorde statsminister Scott Morrison lørdag, iføllge AFP..

NRK - 18 jul 20 kl. 10:25

Parlamentet suspendert i Australia

Australias parlament vil bli suspendert i to uker på grunn av frykt for at politikere kan bringe koronavirus fra steder med mye smitte til landets hovedstad. Det kunngjorde statsminister Scott Morrison lørdag, iføllge AFP..

NRK - 12 jul 20 kl. 06:44

Tilbyr hongkongkinesere opphold

Australia vil tilby alle fra Hongkong som befinner seg i landet, mulighet for permanent opphold. Statsminister Scott Morrison sier han frykter at den nye sikkerhetsloven i Hongkong, betyr at demokratiforkjempere risikerer politisk forfølgelse..

NRK - 19 jun 20 kl. 10:56

Mener Kina står bak data-angrep

Australia mener Kina er hovedmistenkt i data-angrepene som har økt de siste månedene i landet, ifølge Reuters. Statsminister i Australia, Scott Morrison sier at de er sikre på at den skyldige er en sofistikert, statsbasert part..

NRK - 19 jun 20 kl. 02:28

Australia under cyberangrep

Australias statsminister Scott Morrison sier Australia er mål for en kraftig økning i antallet cyberangrep fra en utenlandsk statlig aktør. Regjeringen holdt fredag morgen en egen pressekonferanse hvor de advarte privatpersoner og bedrifter..

NRK - 11 jun 20 kl. 08:38

Vil ikke gi etter for press

Australias statsminister Scott Morrison sier han ikke lar seg skremme av Kina til å bytte viktige verdier mot eksport. Kina er Australias viktigste kunde og har forsøkt å presse landet til å ikke støtte en granskning av koronautbruddets opprinnelse..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt