Retten

Wednesday, 01 December, 16:06

Nyheter om Retten

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 08 nov 21 kl. 08:58

17-åring kjørt 179 km/t i 80-sone

En 17 år gammel jente er dømt til samfunnsstraff etter å ha kjørt 179 kilometer i timen i 80-sone med familiens Tesla utenfor Trondheim. Jenta, som ikke hadde førerkort, forklarte i Retten at familien var bortreist da hun lånte Teslaen til familie da de var bortreist i slutten av juni, skriver Adresseavisen. Hun ville tøffe seg for en venninne da hun brøt fartsgrensen med 99 kilometer i timen på en fylkesvei like øst for Trondheim.

Aftenposten - 01 nov 21 kl. 05:45

I dag går USAs abortstrid for Høyesterett. To saker utfordrer Retten til selvbestemt abort.

Konservative politikere i Texas og Mississippi har vedtatt lover som sterkt begrenser Retten til selvbestemt abort..

NRK - 30 okt 21 kl. 01:32

Prins Andrew ber Retten droppe sak

Prins Andrew som er anklaget for overgrep mot Virginia Giuffre for 21 år siden, ber om at hennes søksmål blir avvist av Retten i New York. Hans advokat leverte inn kravet til en lokal domstol fredag, skriver Sky News. Prinsen nekter for anklagene..

VG - 23 okt 21 kl. 13:05

Salvini i Retten etter å ha nektet migranter å gå i land

Italias tidligere innenriksminister Matteo Salvini møtte lørdag i Retten i Palermo, tiltalt for å ha nektet et redningsskip med 147 mennesker å legge til kai..

NRK - 22 okt 21 kl. 08:24

Dømt til fengsel og kontaktforbud

En 40 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til seks års fengsel og permanent kontaktforbud for å ha voldtatt kjæresten i mai i fjor, skriver AO. Voldtekten skal ha skjedd etter en tur på byen i mai i fjor. Mannen nektet i Retten straffskyld og har forklart at den seksuelle omgangen var frivillig.

VG - 09 nov 21 kl. 08:24

Egg ble forvekslet på prøverørsklinikk

To amerikanske babyer ble født inn i «feil» familier etter en forveksling av befruktede egg på en prøverørsklinikk. Nå havner saken i Retten..

NRK - 21 okt 21 kl. 18:30

Breivik i Retten i januar

17. januar starter behandlingen av Anders Behring Breiviks krav om løslatelse, skriver TV 2. Det er satt av fire dager til saken.

NRK - 08 nov 21 kl. 16:25

Politimann tiltalt

En politimann i Vest politidistrikt risikerer både straff og å miste jobben etter at han ifølge en tiltale truet og brukte vold mot en kollega. Politimannen er tiltalt for kroppskrenkelse og skal ha slått, sparket, bitt og klort kollegaen. Tiltalen omfatter også paragrafen om skremmende eller plagsom atferd basert på at politimannen skal ha uttalt «Jeg skal knuse skallen din» og flere ganger sagt at han skulle drepe kollegaen.

NRK - 08 nov 21 kl. 14:59

Fastlege dømt for voldtekt

En fastlege er i Oslo tingrett dømt til fem år og seks måneder i fengsel for å ha voldtatt en pasient. Den tidligere legen ble dømt for samtlige punkter i tiltalen, som omhandler seksuell omgang med en bevisstløs person, misbruk av stilling og fremstillinger som seksualiserer barn, melder TV 2. Voldtekten han ble dømt for, skjedde ifølge tiltalen på mannens legekontor i juli 2018.

VG - 21 okt 21 kl. 01:03

Tiltalt politimann i Retten: – Ville gjort det samme igjen

Alexander Storåker (16) døde etter å ha krasjet på moped under en politijakt i Sverige i fjor. Politimannen som er tiltalt for å ha «forårsaket en annen persons død» sier i Retten at det aldri var noen jakt..

Aftenposten - 08 nov 21 kl. 06:20

Tilliten på tiltalebenken

Retten bruker store ressurser på å finne ut av om Hege Haukeland Liadal har rotet med regningene med vilje..

Aftenposten - 06 nov 21 kl. 11:45

Hytteplatting eller ulovlig terrasse? Det skal Retten avgjøre.

600 hytteeiere i Indre Oslofjord venter nå i spenning på dom i saken om hytte 87 på Nakholmen..

NRK - 05 nov 21 kl. 03:14

Tar Texas' stemmerettslov til Retten

Det amerikanske justisdepartementet saksøker Texas for en stemmerettslov i delstaten som regjeringen mener vil urettferdig innskrenke velgerrettigheter. Loven, som er kjent som SB1, ble vedtatt i september og førte til betydelige endringer i stemmegivning og valg i delstaten. Justisdepartementet hevder at loven, som forbyr stemming fra bilen og også innfører en rekke andre begrensninger på åpningstider i stemmelokaler og stemmegivning via post, bryter med føderale lover for stemming og borgerrettigheter.

NRK - 04 nov 21 kl. 12:51

Livstid etter drap på sine fem barn

En kvinne fra Solingen nord for Köln i Tyskland ble torsdag dømt til livstid i fengsel for å ha drept fem av sine seks barn. Barna var mellom ett og åtte år. Retten i Wuppertal fant ingen formildende omstendigheter.

NRK - 04 nov 21 kl. 06:47

Tiltale utvida mot journalist

Den amerikanske journalisten Danny Fenster, som i mai blei pågripen i Myanmar, blir nekta kausjon. Samstundes er tiltalen mot han utvida, opplyser advokaten hans. Fenster blei pågripen då han skulle gå om bord på eit fly til Kuala Lumpur i slutten av mai.

Dagbladet - 16 okt 21 kl. 08:29

Avslørte seg selv i Retten

Det gikk ikke helt som planlagt for Brandon Fellows da han skulle forsvare seg selv i Retten..

NRK - 03 nov 21 kl. 13:33

Breili: – Ufattelig tomhet

Arkitekt Rune Breili sa i Retten onsdag at han opplevde det som forferdelig at han ble dømt for grov korrupsjon i Vestfold tingrett. – Da jeg hørte; dømt til åtte måneder fengsel, tenkte jeg at grunnen gikk bort under meg. Nå må jeg i fengsel, og jeg sitter igjen på bar bakke.

VG - 02 nov 21 kl. 16:29

Liadal nektet straffskyld i Retten

Tidligere stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) nektet straffskyld etter tiltalen om grovt bedrageri av Stortinget..

Aftenposten - 02 nov 21 kl. 09:06

Bedrageritiltalte Hege Haukeland Liadal (Ap) møter i Retten: – Jeg gruer meg

Ap-politikeren står tiltalt for grovt bedrageri. I seks uker skal Oslo tingrett se nærmere på 56 reiseregninger..

VG - 01 nov 21 kl. 14:23

«Sinnasnekker'n» tapte i Retten igjen

Otto Robsahm dømmes til å tilbakebetale et lån på 323.500 kroner til en tidligere forretningspartner..

VG - 01 nov 21 kl. 14:23

«Sinnasnekker'n» tapte i Retten igjen: - Helt feil dømt

Otto Robsahm dømmes til å tilbakebetale et lån på 323.500 kroner til en tidligere forretningspartner..

VG - 01 nov 21 kl. 11:28

Katarina Flatland og ektemannen i rettssak: Krever prisavslag for bolig

Katarina Flatland og Harald Dobloug bladde opp 14,5 millioner for Oslo-villaen i fjor. Nå havner boligkjøpet i Retten..

NRK - 01 nov 21 kl. 08:41

Acer-søksmål opp for Retten

«Nei til EU» har saksøkt staten om EUs tredje energimarkedspakke, Acer. Nå skal tingRetten ta stilling til om Stortinget brøt Grunnlovens bestemmelse om suverentitetsavståelse da de sa ja til Acer. Rettssaken pågår fram til fredag denne uken..

NRK - 01 nov 21 kl. 06:29

AP-politiker i Retten for bedrageri

Ap-politiker Hege Haukeland Liadal vil nekte straffskyld når Oslo tingrett skal behandle bedrageritiltalen mot henne om feil i reiseregninger. Liadal har erkjent straffskyld for grovt uaktsomt bedrageri, men ikke grovt forsettlig bedrageri..

NRK - 23 sep 21 kl. 16:09

Bråthen-saken havner i Retten

Clas Brede Bråthens advokat Marit Håvemoen bekrefter overfor Dagbladet at konflikten mellom Bråthen og Norges Skiforbund snart havner i Retten. - Stevningen vil bli sendt til Retten i løpet av kort tid, sannsynligvis i begynnelsen av neste uke, sier hun..

NRK - 23 sep 21 kl. 16:09

Bråthen-saken på vei til Retten

Clas Brede Bråthens advokat Marit Håvemoen bekrefter overfor Dagbladet at konflikten mellom Bråthen og Norges Skiforbund snart kan havne i Retten. – Stevningen vil bli sendt til Retten i løpet av kort tid, sannsynligvis i begynnelsen av neste uke, sier hun..

Aftenposten - 29 okt 21 kl. 18:40

Han risikerer 175 år i fengsel. Men han må vente enda litt til før han får vite om han blir stilt for Retten.

Saken mot Julian Assange opprører og engasjerer mange. Her er årsakene..

VG - 29 okt 21 kl. 16:42

Mann frikjent for bestillingsdrap på kona – likevel dømt til 13 års fengsel

Borgarting lagmannsrett frikjenner mannen (66) for å ha bestilt drapet på sin kone. Retten mener han fortsatt skal straffes for medvirkning til hennes død..

NRK - 29 okt 21 kl. 16:27

Vedtok beskyttelse av utdanning

FNs Sikkerhetsråd har enstemmig vedtatt resolusjon om «beskyttelse av utdanning i konfliktområder», hvor Niger og Norge har samarbeidet om teksten. Resolusjonen ses på som en milepæl og skal sikre skolebygg i konflikt og beskytte barns utdanning. – Alle barn og unge har lik rett til utdanning, selv i krig.

NRK - 29 okt 21 kl. 15:32

Forlenger innreiserestriksjonslov

Fredag ble det lagt fram en lovproposisjon om å forlenge innreiserestriksjonsloven til 1. mai 2022, opplyser justis- og beredskapsdepartementet i en pressemelding. Midlertidig lov om innreiserestriksjoner for utlendinger ble vedtatt i juli 2020, med formål om å avgrense Retten til innreise når det er nødvendig, for å beskytte mot koronaviruset.

Dagbladet - 29 okt 21 kl. 14:38

Tiltalt for drap og kastrering på kjøkkenbordet

En 66 år gammel tysk elektriker møtte torsdag i Retten tiltalt for å ha drept en mann, samt utført ulovlige inngrep på flere andre menns kjønnsorganer..

NRK - 29 okt 21 kl. 14:18

Dømt til 3,5 år fengsel for ran

Fredag ble en 38 år gammel mann dømt i Hordaland tingrett for ranene av Petter Slengesol og Reidar Osen i 2015, skriver Bergens Tidende. 38-åringen er den tredje mannen som har møtt i Retten for ranene i 2015. Mannen dømmes samtidig til å betale erstatning for økonomisk tap med 466.

NRK - 29 okt 21 kl. 11:02

Enger får millionerstatning

Borgarting lagmannsrett har i dag avsagt dom i erstatningssak tidligere konsernsjef i Yara, Thorleif Enger, har anlagt mot staten med krav om erstatning etter forfølgningen mot ham i den såkalte Yara-saken. Staten ble frifunnet i tingRetten. LagmannsRettens dom gir Enger erstatning for økonomisk tap med 9 275 000 kroner, med tillegg av avsavnsrente og forsinkelsesrente.

VG - 10 okt 21 kl. 12:33

USA: Skjøt mot politiet – fikk medhold i Retten

Jaleel Stallings skjøt mot politiet under rasisme-opprøret i USA i fjor. Han ble tilbudt 13 års fengsel i bytte mot en tilståelse, men avslo. I stedet ble han frikjent i Retten..

Aftenposten - 28 okt 21 kl. 17:57

Retten om Tengs-siktet: Meget sterk sannsynlighet at han begikk drapet

51-åringen som er siktet for Birgitte Tengs-drapet, er fengslet i tolv nye uker..

VG - 28 okt 21 kl. 17:22

Retten om Tengs-siktet: «Meget sterk sannsynlighet for at siktede har begått drapet»

Mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs er varetektsfengslet i ytterligere 12 uker..

VG - 28 okt 21 kl. 11:04

Brad Pitts anke i rettskrangel med Angelina Jolie avvist i Retten

Supreme Court i California kommer ikke til å behandle anken Brad Pitt (57) sendte inn etter at Angelina Jolie (46) fikk dommeren kastet. Dermed er barnefordelingssaken fortsatt uløst..

NRK - 27 okt 21 kl. 12:44

Ber om 17 års forvaring etter drap

Påtalemyndigheten mener at mannen som er tiltalt for å ha voldtatt og drept en 69 år gammel kvinne på Ålgård, må dømmes til forvaring i 17 år. – Han voldtok henne, drepte henne og satte deretter fyr på leiligheten for å skjule det han hadde gjort, sa statsadvokat Nina Grande under rettssaken i Sør-Rogaland tingrett tirsdag, ifølge Stavanger Aftenblad. Hun ber om at den 33 år gamle mannen dømmes til 17 års fengsel med en minstetid på 11 år for å ha drept 69 år gamle Gjertrud Åshild Sætre Horve på Ålgård i Rogaland 21.

E24 - 08 okt 21 kl. 10:06

Innleie i oljeindustrien: Kø av saker i Retten

Industri Energi alene har rundt 50 saker som er eller skal til Retten hvor innleide er involvert. Også andre fagforbund opplever konflikter knyttet til bruk av midlertidig arbeidskraft..

NRK - 07 okt 21 kl. 08:29

100-åring for Retten

Torsdag stilles 100 år gamle Josef S. for Retten i Tyskland, mistenkt for å ha vært medskyldig i drap på over 3.500 fanger i konsentrasjonsleiren Sachsenhausen mellom 1942 og 1945..

NRK - 25 okt 21 kl. 13:50

Frifunnet for halsgrep under avhør

En politimann som tok halsgrep på en 24-åring i et avhør, er frikjent i lagmannsRetten. Retten mener at politimannen utførte «en korrekt tjenestehandling», skriver TV 2. Både Spesialenheten og Kristiansand tingrett mente at politimannen handlet i ren irritasjon, og han ble i tingRetten i februar i år dømt til 24 dagers betinget fengsel.

NRK - 18 sep 21 kl. 02:31

Millionær kjent skyldig i drap

Eiendomsmillionæren Robert Durst er av en jury i Los Angeles kjent skyldig i et drap som skjedde i 2000. Durst er tidligere frikjent for drapet på en nabo og har vært mistenkt for drapet på kona, men er nå kjent skyldig i å ha drept sin beste venninne, Susan Berman, i Los Angeles i 2000. Mangemillionæren fra New York har vært omtalt i flere podkaster og TV-serier om anklagene.

NRK - 23 okt 21 kl. 08:38

Dødsdømt nordmann i Retten igjen

Ankesaken til dødsdømte Saad Jirde Hayd (55) startet i Somalilands høyesterett som planlagt lørdag morgen, skriver TV 2. Hayd ble pågrepet i april i fjor. Han er to ganger dømt til døden ved skyting.

VG - 04 okt 21 kl. 14:25

Politimann tiltalt etter at norske Alexander (16) døde – dukket ikke opp i Retten

ALINGSÅS TINGRETT (VG) Alexander Storåker døde etter å ha krasjet på moped under en politijakt i Sverige i fjor. Politimannen som er tiltalt for å ha «forårsaket en annen persons død», dukket ikke opp i Retten mandag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt