OED

Saturday, 02 December, 13:23

Nyheter om OED

NRK - 15 nov 23 kl. 12:29

Nettleieselskap: ​​​​​​​– Sender regninga for høye strømpriser til Nord-Norge

På grunn av høye strømpriser sørpå, foreslår Olje- og energidepartementet (OED) å omfordele flaskehalsinntekter fra kraftsystemet slik at kunder i sørlige deler av landet får billigere nettleie. Men nordlendingene må dermed betale mer, ifølge en pressemelding fra nettleieselskapet Arva. – Det hører ingen plass hjemme, mener Arva-direktør Eirin Kjølstad.

Klartale - 01 mar 23 kl. 06:30

Krever at vindmøller rives

Sist torsdag var det 500 dager siden dommen i Høyesterett. Der står det at menneske-rettighetene ble brutt da det ble bygget vindmøller på Fosen i Trøndelag. Årsaken er at de er et hinder for at samer kan drive med rein.

NRK - 16 feb 23 kl. 23:07

Miljøorganisasjoner raser mot ny klimarapport: – Et bestillingsverk

Økt norsk oljeproduksjon vil i liten grad påvirke klimagassutslippet i verden, viser en ny rapport som er bestilt av Olje- og energidepartementet (OED). Rapporten som er utarbeidet av analyseselskapet Rystad Energy, presenteres fredag, skriver Dagbladet. Miljøorganisasjoner er lite imponert over rapporten og mener den er et bestillingsverk, som sier akkurat det OED vil høre.

NRK - 02 jun 23 kl. 11:05

Fosenaksjonistene blokkerer Statsministerens kontor

I en pressemelding skriver Fosenaksjonisten at de blokkerer og vil overnatte utenfor statsministerens kontor. – Det har snart gått 100 nye dager med rettighetsbrudd og tillitsbrudd. Det er uakseptabelt.

NRK - 02 jun 23 kl. 11:05

Fosenaksjonistene vil blokkere Statsministerens kontor

I en pressemelding skriver Fosenaksjonisten at de vil blokkere og overnatte utenfor statsministerens kontor. – Det har snart gått 100 nye dager med rettighetsbrudd og tillitsbrudd. Det er uakseptabelt.

Klartale - 28 feb 23 kl. 08:34

Unge aktivister vil stenge staten

Mange aktivister og unge samer demonstrerer. Mandag blokkerte de flere departementer i Oslo. Noen av aktivistene ble båret bort av politiet.

NRK - 24 feb 23 kl. 17:54

Anklager Departementenes sikkerhetsorganisasjon for å bryte med grunnlovfestede rettigheter

Samene og miljøaktivistene som demonstrerer i Olje- og energidepartementet (OED) mener at Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) systematisk forsøker å hindre utøvelse av deres lovmessige rett til frie ytringer og demonstrasjon. Det skriver deres advokat, Maria Hessen Jacobsen, i en pressemelding. Demonstrantene oppgir at DSS har låst inn demonstrantene for å regulere deres bevegelsesfrihet og i perioder nektet de å få mat og drikke, samt begrenset medias tilgang til området demonstrantene befinner seg i.

NRK - 23 feb 23 kl. 21:52

DSS åpner for at aktivister i OED kan bli på ubestemt tid

Helt siden kl. 08.30 i dag tidlig har en gruppe på 15-16 aktivister oppholdt seg inne hos Olje- og energidepartementet i Akersgata i Oslo.

NRK - 19 apr 23 kl. 07:50

Uvisst når Fosen-avklaring er klar

Et utredningsprogram for Fosen lar fortsatt vente på seg. Dermed er det uvisst når det kan fattes nye konsesjoner for de omstridte vindkraftverkene. Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) har understreket at for å kunne fatte et nytt konsesjonsvedtak, trengs et oppdatert kunnskapsgrunnlag.

NRK - 02 mar 23 kl. 14:04

Fosen-aksjonistene åpner OED-inngangen for sametingspresidenten

I en uke har aktivister fra Natur og Ungdom og Norske Samer Riksforbund Nourat sperret inngangen til Olje- og energidepartementet og flere andre departementer i Oslo. Torsdag åpner de for første gang blokaden, for å slippet inn sametingspresident Silje Karine Moutka. Hun skal møte olje- og energiminister Terje Aasland og landbruks- og matminister Sandra Broch for å diskutere Fosen-saken klokken 15.

Klartale - 27 feb 23 kl. 13:24

Lenker seg fast i kampen for at 151 vindmøller rives

En sak ble tatt til Høyesterett i 2021. Samiske familier vant saken. Vindkraftparkene på Fosen skulle bli tatt ned.

NRK - 27 feb 23 kl. 05:19

OED viste til sikkerhet som begrunnelse

Politiet fikk en begjæring fra Departementenes sikkerhetskontor DSS om å fjerne demonstrantene klokka 22.11, fordi ungdommene «sperret inn- og utgangene». DSS viste til at demonstrasjonen var «et vesentlig hinder for departementsdriften».

NRK - 27 feb 23 kl. 03:15

Alle aksjonistene er fjernet fra OED

Klokka 3 hadde politiet båret ut samtlige 13 demonstranter som siden torsdag har okkupert resepsjonen i Olje- og energidepartementet i Oslo. Aksjonistene ble kjørt bort fra stedet i politibiler. De 13 protesterer mot at ingenting skjer med vindturbinene på Fosen 500 dager etter at Høyesterett erklærte utbyggingen ulovlig.

NRK - 27 feb 23 kl. 02:00

Aksjonistene blir båret ut av OED

Ella Marie Hætta Isaksen sier på Instagram at aksjonistene i Olje og energidepartementet blir kastet ut av politiet. De har fått varsel om utkastelse klokka 02.25, opplyser hun.

NRK - 23 feb 23 kl. 19:57

Sameaktivister forbereder seg på å tilbringe natten hos OED

Fremdeles befinner det seg aktivister fra Norske Samers Riksforbund (NSR) og Natur og Ungdom inne hos Olje- og energidepartementet. Det opplyser aktivistene til NRK. Aktivistene er villige til å bryte loven ved å ikke flytte seg for å kreve at vindkraftanlegget på Fosen i Trøndelag rives ned.

NRK - 23 feb 23 kl. 16:29

OED fortsatt okkupert av aktivister

Kontorene til Olje- og energidepartementet i Akersgata i Oslo er fortsatt okkuppert av aktivister fra Natur og Ungdom og Norske Samers Riksforbund (NSR). Det bekrefter NRKs reporter på stedet, og aktivistene selv. – Vi kommer til å være her helt til vi blir fjernet av politiet, sier leder i Natur og Ungdom Gina Gylver.

NRK - 06 jan 23 kl. 08:27

Statnett advarer om kraftmangel – spår dyrere strøm i nord

Statnett er bekymret for at nordre Nordland vil få særlige utfordringer med kraftmangel og stigende energipriser i løpet av få år. I et brev til Olje- og energidepartementet (OED) i desember advarte Statnett om at den norske energibalansen vil bli negativ allerede i 2027, skriver avisen Fremover. Det var EnergiWatch som først omtalte saken.

E24 - 22 dec 22 kl. 15:57

Nytt tall fra OED: Kraffprisen neste år er 20 ganger så høy som kostnaden

Olje- og energidepartementet har beregnet de typiske kostnadene for vannkraften. De er rundt fem prosent av ventet kraftpris neste år..

NRK - 15 feb 22 kl. 16:23

CO2-anlegg i Grenland dyrere og mulig forsinket

CO2-fangstprosjektet fra Norcems sementfabrikk i Brevik i Porsgrunn kommune blir trolig 850 millioner kroner dyrere enn beregnet. Det kommer fram i en rapport som Olje- og energidepartementet (OED) publiserte tirsdag. Planlagt oppstart er i september 2024, men analysen viser at forventet oppstart vil bli fire måneder forsinket, med mindre det gjøres tiltak.

NRK - 23 jun 21 kl. 07:02

DN: Regjeringen flyttes ut av OED

Oljeselskapet Equinor flyttes fra olje- og energidepartementet til næringsdepartementet, melder Dagens Næringsliv. Stortinget foreslo å flytte eiersskapet til Equinor i mai..

NRK - 23 jun 21 kl. 07:02

DN: Equinor flyttes ut av OED

Oljeselskapet Equinor flyttes fra olje- og energidepartementet til næringsdepartementet, melder Dagens Næringsliv. Stortinget foreslo å flytte eiersskapet til Equinor i mai. Forslaget kom etter at kontroll- og konstitusjonskomiteen har sett nærmere på hva som skjedde da Barentshavet sørøst ble åpnet for oljeleting i 2013..

E24 - 09 jun 21 kl. 13:58

Regjeringen åpner for oljeleting i 84 nye blokker

Olje- og energidepartementet (OED) lyser ut 84 blokker i det såkalte TFO-området..

Aftenposten - 07 jul 19 kl. 10:30

Blir det en «fossil» eller en «fornybar» som skal lede Olje- og energidepartementets byråkrater?

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) skal i høst finne seg en ny departementsråd. Skal oljedominansen på toppen av OED fortsette?.

NRK - 05 jul 18 kl. 11:39

Snorre-utvidelse godkjent

Olje- og energidepartementet (OED) har i dag godkjent endret plan for utbygging og drift for videreutvikling av Snorrefeltet. Prosjektet bidrar til 25 nye år med produksjon på Snorre, skriver OED i en pressemelding..

NRK - 04 okt 17 kl. 09:51

Regeringen møter flomrammede

Statsråd Terje Søviknes (OED) og statsråd Jan Tore Sanner (KMD) møter flom- og skredrammede innbyggere i Kristiansand og Vennesla onsdag formiddag..

Hegnar.no - 23 apr 15 kl. 09:02

OED krever Sverdrup-unitisering

Olje- og energidepartementet (OED) krever at oljeselskapene på Johan Sverdrup-feltet signerer en unitiseringsavtale før PUD for fase 1 av utviklingen kan godkjennes..

E24 - 24 apr 15 kl. 22:09

OED: Koster «flere milliarder» å klargjøre Edvard Grieg for elektrifisering

For dyrt, mener departementet..

E24 - 23 apr 15 kl. 09:21

Det norske fikk nei: OED nekter å utsette Sverdrup-fordelingen

Det norske må godta Sverdrup-fordelingen før PUD kan godkjennes..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com