DSS

Wednesday, 06 December, 08:55

Nyheter om DSS

Klartale - 24 jul 23 kl. 10:54

12 departementer utsatt for dataangrep

Noen har angrepet norske myndigheters datasystemer. Dette er svært alvorlig, ifølge Departementet for sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS).DSS oppdaget angrepet.

Klartale - 27 feb 23 kl. 13:24

Lenker seg fast i kampen for at 151 vindmøller rives

En sak ble tatt til Høyesterett i 2021. Samiske familier vant saken. Vindkraftparkene på Fosen skulle bli tatt ned.

NRK - 27 feb 23 kl. 11:35

DSS: Ansatte i departementene hindres i å gjøre jobben sin

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) mener Fosen-demonstrantene hindrer ansatte i departementene i å gjøre jobben sin. DSS opplyser at de har vært i en løpende dialog med Oslo politidistrikt om demonstrasjonene i regjeringskvartalet siden torsdag. Søndag kveld ba DSS politiet om å fjerne demonstranter som er til hinder for at departementene kan utføre sin funksjon.

Klartale - 24 okt 23 kl. 08:27

Nytt dataangrep mot Norge

Norske myndigheter har opplevd et nytt dataangrep. Det skriver avisa Dagens Næringsliv mandag kveld. Sofie Nystrøm bekrefter dette.

NRK - 29 jul 23 kl. 17:46

Ny sikkerhetsoppdatering for å hindre dataangrep

Etter at IKT-plattformen til tolv departementer ble utsatt for et dataangrep har det kommet enda en sikkerhetsoppdatering til programvaren. Det var Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) som avdekket angrepet i forrige uke. Kort tid etter kom den første sikkerhetsoppdateringen, men i går kom enda en oppdatering fra programvareleverandøren Ivanti.

Dagbladet - 16 okt 23 kl. 17:58

Departementsansatt stjal PC-er

En departementsansatt stjal flere PC-er og enheter fra sine arbeidsgivere, Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) og Nærings- og fiskeridepartementet. Nå er han dømt til fengsel..

NRK - 26 feb 23 kl. 22:46

Greta Thunberg nektet adgang

Greta Thunberg skulle etter planen møte Fosen-aksjonistene i Olje- og energidepartementet søndag kveld, men fikk ikke tillatelse til å komme innenfor dørene. Det opplyser Ella Marie Hætta Isaksen, en av aksjonistene, til NTB. Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) bekrefter at de ikke ville slippe Thunberg inn, men i stedet tilbød henne å snakke med aksjonistene gjennom en sidedør til resepsjonen.

NRK - 24 jul 23 kl. 10:06

Dataangrepet: – For tidlig å si hvem som står bak

– Vi har satt i gang en rekke sikkerhetstiltak for å sikre informasjonen som er tilgjengelige på disse IKT-plattformene, sier Sigbjørn Gjelsvik (Sp), kommunal- og distriktsminister, i en pressekonferanse mandag formiddag. – Vi har avdekket en hittil ukjent sårbarhet i programvaren til en av våre leverandører, denne er nå lukket. Det er for tidlig å si hvem som står bak, sier Erik Hope, direktør i Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS)..

NRK - 24 jul 23 kl. 08:24

Tolv departementer utsatt for dataangrep

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon har avdekket et dataangrep på IKT-plattformen til 12 departementer. – Vi tar denne hendelsen svært alvorlig. DSS samarbeider tett med Nasjonal sikkerhetsmyndighet og politiet.

E24 - 24 jul 23 kl. 08:25

Tolv departementer utsatt for dataangrep

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) har avdekket et dataangrep på IKT-plattformen til tolv departementer. Saken etterforskes av politiet..

NRK - 02 mar 23 kl. 07:56

DSS ber om at demonstranter fjernes

DSS har bedt politiet om bistand til å fjerne Fosen-aksjonistene som sperrer inngangen til Kultur- og likestillingsdepartementet i Grubbegata i Oslo, opplyser kilder til NRK..

NRK - 28 feb 23 kl. 09:40

DSS bekrefter at de ba politiet om bistand

DSS ber politiet om å fjerne demonstranter som er til hinder for at departementet kan ivareta sin samfunnskritiske funksjon, skriver Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon i en pressemelding..

NRK - 28 feb 23 kl. 08:51

Politiet avventer med å gripe inn mot aksjonister

Politiet utelukker ikke at de må fjerne demonstrantene i Akersgata også tirsdag. Foreløpig avventer de situasjonen i påvente av en begjæring fra DSS. – Vi har vært i dialog med demonstrantene og er i fortløpende dialog med DSS, sier innsatsleder Brian Skotnes til NTB tirsdag morgen.

NRK - 27 feb 23 kl. 05:19

OED viste til sikkerhet som begrunnelse

Politiet fikk en begjæring fra Departementenes sikkerhetskontor DSS om å fjerne demonstrantene klokka 22.11, fordi ungdommene «sperret inn- og utgangene». DSS viste til at demonstrasjonen var «et vesentlig hinder for departementsdriften».

NRK - 24 feb 23 kl. 17:54

Anklager Departementenes sikkerhetsorganisasjon for å bryte med grunnlovfestede rettigheter

Samene og miljøaktivistene som demonstrerer i Olje- og energidepartementet (OED) mener at Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) systematisk forsøker å hindre utøvelse av deres lovmessige rett til frie ytringer og demonstrasjon. Det skriver deres advokat, Maria Hessen Jacobsen, i en pressemelding. Demonstrantene oppgir at DSS har låst inn demonstrantene for å regulere deres bevegelsesfrihet og i perioder nektet de å få mat og drikke, samt begrenset medias tilgang til området demonstrantene befinner seg i.

NRK - 23 feb 23 kl. 21:52

DSS åpner for at aktivister i OED kan bli på ubestemt tid

Helt siden kl. 08.30 i dag tidlig har en gruppe på 15-16 aktivister oppholdt seg inne hos Olje- og energidepartementet i Akersgata i Oslo.

NRK - 29 dec 22 kl. 12:52

Telefontrøbbel for departementer

Tekniske problemer fører til at sentralbordtjenestene til departementene og flere offentlige etater er ustabil. Det opplyser Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) til NTB. – Det betyr også at det er problemer med å kontakte departementene på epost.

Klartale - 02 mar 23 kl. 15:22

Hør hva myndighetene sier om Fosen-saken

Pressemøtet filmes av Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS)..

Dagbladet - 02 mar 23 kl. 09:00

Vil fjerne aktivister fra fire departement

Torsdag morgen har Fosen-aktivistene, som den siste tida har demonstrert mot vindmøllene på Fosen i Trøndelag, blokkert nok et departement. DSS har bedt om hjelp til å fjerne aktivister fra i alt fire steder..

NRK - 02 mar 23 kl. 08:30

Politiet: – Vil etter hvert få anmodning om å flytte seg

– Vi har fått snakket og hatt dialog med de på stedet. De vil etter hvert få en anmodning om pålegg om å flytte seg, og så tar vi det deretter, sier operasjonsleder i politiet i Oslo Rune Hekkelstrand til NRK. Han sier politiet er til stede der Fosen-aksjonistene sperrer inngangen til Kultur- og likestillingsdepartementet i Grubbegata i Oslo.

NRK - 02 mar 23 kl. 08:36

DSS ber om hjelp ved fire departementer

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon har bedt politiet om bistand til å fjerne demonstranter fra Finansdepartementet, Klima- og miljødepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Kultur- og likestillingsdepartementet..

NRK - 28 feb 23 kl. 09:05

Politiet fjerner demonstranter ved Finansdepartementet

Politiet skriver på Twitter at de jobber med å fjerne Fosen-demonstrantene som har lenket seg sammen utenfor Finansdepartementet. – Etter anmodning fra DSS jobber vi med å fjerne demonstranter fra inngangspartiet slik at ansatte kan komme seg på jobb, skriver politiet..

Klartale - 17 feb 23 kl. 08:50

Slik skal Norge bosette 35.000 ukrainere

Mange ukrainere måtte rømme fra landet sitt i 2022. 31.000 av dem fikk et nytt hjem i Norge i fjor.

NRK - 29 dec 22 kl. 15:15

Telefontrøbbel for departementa

Dei tekniske problema som førte til at sentralbortenestene til departementa og fleire offentlege etatar var ustabile torsdag, er no løyste. Det opplyser Departementas tryggings- og serviceorganisasjon, DSS, til NTB. – Dei tekniske problema med IKT-tenestene, ser ut til å vere løyste.

Klartale - 29 sep 22 kl. 10:51

Regjeringens nettsider er ustabile

Statsministerens kontor vet at nettsidene har vært nede. Det sier de som jobber med kommunikasjon på kontoret til nyhetsbyrået NTB. Men det var kun en kort periode.

Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Støre skal svare unge om krigen

Støre er tirsdag på besøk på Kuben videregående skole i Oslo. Der skal han svare på spørsmål fra elever om krigen i Ukraina.Tidligere i dag har Støre vært i Stortinget.

NRK - 10 okt 22 kl. 10:55

Nå skal det bli lettere å søke i offentlige dokumenter

En ny søkemotor skal gjøre det enklere å finne fram i dokumenter fra departementer og statlige virksomheter. Den har fått navnet Kudos og ble åpnet mandag. Kudos står for «kunnskapsdokumenter i offentlig sektor» og har samlet 17.

Klartale - 06 okt 22 kl. 11:50

Se hva Vedum sier om statsbudsjettet

Torsdag 6. oktober legger regjeringen fram nytt statsbudsjett. Da får vi vite hva regjeringen vil bruke penger på framover.

Klartale - 12 maj 22 kl. 10:39

Se hva Vedum sier Norge skal bruke penger på

Staten bruker mye penger hvert år. Derfor legger de fram et budsjett hvert år. Slik at folk fra Norge kan se hva staten ønsker å bruke penger på.

NRK - 28 maj 21 kl. 04:06

Sikkerhetsvakter ble kartlagt

Flere sikkerhetsvakter i Utenriksdepartementet ble omtalt med nedsettende karakteristikker i en hemmelig kartleggingsrapport. Vaktene kom fra Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon DSS. Rapporten, som ble skrevet i 2018, ble laget på initiativ fra deres egen sjef i DSS.

Klartale - 14 okt 21 kl. 13:43

Nå får Støre nøkkel til statsministerens kontor

Jonas Gahr Støre er ny statsminister i Norge. Klokka 13.45 får han nøklene til sitt nye kontor.

NRK - 23 jun 21 kl. 12:11

Brukte penger på å fjerne ansatte

NRK har i en rekke saker avdekket vanskelige og kritikkverdige forhold blant ansatte og ledere. Nå viser det seg at DSS-ledelsen over flere år har inngått en rekke slike avtaler uten tillatelse. Det viser en gjennomgang departementet satte i gang etter NRKs sak..

Hegnar.no - 18 aug 18 kl. 08:41

DSS: Ingen innlogginger da Sandbergs telefon var i Iran

Det er ikke registrert forsøk på innlogginger i regjeringens saksbehandlingssystem i perioden Per Sandberg og tjenestetelefonen hans var i Iran..

NRK - 17 aug 18 kl. 18:49

Ingen innloggingsforsøk registrert

Undersøkelsene til Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) viser at det ikke er registrert forsøk på å logge seg inn i saksbehandlingssystemet mens Sandberg var på ferie i Iran sammen med kjæresten Bahareh Letnes, skriver NTB..

P4 - 26 nov 17 kl. 12:49

Går på nødstrøm etter brann

Flere departementer og Norges Bank går nå på nødstrøm etter etter brannen i en trafostasjon ved rådhuset i Oslo i natt. DSS, Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon, ønsker ikke å fortelle hvilke departementer som er berørt, skriver Aftenposten. Deler av sentrum har mistet strømmen, og flere gater er sperret av etter brannen..

NRK - 26 nov 17 kl. 12:36

Departementer går på nødstrøm

Ifølge Aftenposten går flere departementer og Norges Bank på nødstrøm etter brannen i en trafostasjon ved rådhuset i Oslo i natt. DSS, Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon, ønsker ikke å fortelle hvilke departementer som er berørt..

P4 - 25 aug 15 kl. 11:29

Anundsen-film kostet 50.000

Den svært omstridte filmen til Anders Anundsen hadde et total produksjonskostnad på 50.000 kroner. Det opplyser Justisdepartementet til P4 Nyhetene.

NRK - 23 mar 15 kl. 12:18

Departementet om NRK

I forbindelse med den kommende stortingsmeldingen om allmennkringkasting arrangerer Kulturdepartementet et innspillsmøte om de konkurransemessige virkningene av NRKs tilbud. Produksjon ved DSS..

NRK - 20 nov 13 kl. 13:16

DSS får kritikk etter 22. juli

Departementenes servicesenter (DSS) får i en evalueringsrapport fra PricewaterhouseCoopers (PwC) både ros og ris for sin rolle under håndteringen av terroraksjonen i regjeringskvartalet 22. juli 2011..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com