Ungdom

Monday, 15 July, 16:44

Nyheter om Ungdom

NRK - 03 jul 24 kl. 22:39

Ungdom pågrepet for å ha stjålet en jakke

Klokken 20:43 fikk politiet melding om at en Ungdom hadde stjålet en stjålet en dyr jakke fra en annen Ungdom på Byterminalen i Stavanger. Gjerningspersonen var forsvunnet da en politipatrulje kom til stedet, men ble senere funnet med jakken av en politipatrulje i Sandnes sentrum. Politiet beskriver gjerningspersonen som en gutt i slutten av tenårene.

Klartale - 17 apr 24 kl. 12:05

Var det et kupp?

Rød Ungdom er Ungdomspartiet til Rødt. Liv Müller Smith-Sivertsen har vært leder for Rød Ungdom de siste ti månedene. Under helgens landsmøte måtte hun slutte.

NRK - 14 apr 24 kl. 19:17

Rød Ungdom vraket lederen - anklager om ukultur

Liv Müller-Smith Sivertsen var innstilt gjenvalgt som leder av Rød Ungdom under helgens landsmøte. Slik ble det ikke. Hun ble vraket til fordel for Amrit Kaur fra Buskerud og endte med å marsjere ut av landsmøtesalen i protest, sammen med flere andre.

NRK - 01 jun 24 kl. 05:14

FHI ber Ungdom vaksinere seg mot hjernehinnebetennelse

Folkehelseinstituttet ber Ungdom, foreldre og helsepersonell om å være på vakt etter symptomer på hjernehinnebetennelse. De oppfordrer Ungdom til å vaksinere seg. I år har fire Ungdommer blitt syke av smittsom hjernehinnebetennelse bare i mai.

Klartale - 26 jun 24 kl. 11:15

Fire av ti unge har hatt selvmordstanker

Mange unge sliter. Fire av ti unge mellom 16 og 36 år sier de har hatt tanker om å ta sitt eget liv. Det viser rapporten StatusUng 2024.

Aftenposten - 25 jun 24 kl. 12:20

Rød Ungdom sto bak plakataksjon mot Ruter: – Veldig alvorlig

Oslo Rød Ungdom har hengt opp en serie plakater som ser ut som de kommer fra Ruter..

NRK - 20 jun 24 kl. 01:54

Natur og Ungdom har mistet nesten halvparten av medlemmene

Miljøorganisasjonen Natur og Ungdom opplever synkende medlemstall. På fem år er organisasjonen nesten halvert i størrelse, skriver Klassekampen. Under klimabrølet i 2019 nådde organisasjonen nesten 9500 medlemmer, nå er tallet på 4570, skriver avisen..

NRK - 10 jul 24 kl. 12:31

PST skal ha flere aksjoner mot unge

For en måned siden gjennomførte PST en koordinert aksjon mot Ungdom over hele landet. Tenåringene som fikk besøk av sivile PST-ansatte, skal blant annet ha oppfordret til terror og drap på homofile. PST hadde lenge fulgt med på det de mener er et nettverk som sprer høyreekstreme ytringer og propaganda på nett.

NRK - 16 apr 24 kl. 09:29

«Kuppet» i Rød Ungdom – mener organisasjonen er for belest

Landsmøtet i Rød Ungdom endte med at den innstilte lederen, Liv Muller Smith-Sivertsen, marsjerte ut etter det hun kalte et «kupp». – Først og fremst så har jeg ikke kuppa Rød Ungdom, jeg blei vist tillit. Det sa den nyvalgte lederen Amrit Kaur i Politisk kvarter tirsdag.

VG - 09 jul 24 kl. 16:54

Ut mot OnlyFans-sponsing: – Rett og slett guffent

Sosialistisk Ungdom (SU) kritiserer idrettsutøver Emil Heyerdahl (22), som lar seg sponse av den omstridte nettsiden OnlyFans..

Aftenposten - 09 jul 24 kl. 14:02

Leksjoner fra håndballbanen

Som håndballspiller i min Ungdom utviklet jeg ferdigheter jeg har nytte av hver dag som leder for Google Norge..

E24 - 09 jul 24 kl. 14:02

Leksjoner fra håndballbanen

Som håndballspiller i min Ungdom utviklet jeg ferdigheter jeg har nytte av hver dag som leder for Google Norge..

NRK - 08 jul 24 kl. 13:37

Det nye klimasøksmålet skal behandles i EFTA-domstolen

I november 2023 møtte Greenpeace og Natur og Ungdom staten i Oslo tingrett. Miljøorganisasjonene saksøkte staten for brudd på regler for planlegging av olje- og gassfeltene Breidablikk, Yggdrasil og Tyrving i Nordsjøen. Organisasjonene mente at staten ikke hadde utredet konsekvensene av klimavirkningene og forbrenningsutslippet fra de nye feltene.

NRK - 04 maj 24 kl. 13:05

Mener pengestøtten til Rød Ungdom bør revurderes

Pål Berby som landsstyremedlem i Rødt og gruppeleder i Rødt Porsgrunn er opprørt over utspillene fra Rød Ungdoms leder Amrit Kaur. Han mener Kaur må beklage og slette videoen hvor Kaur kaller Støre, Stoltenberg og Tangen terrorister. – I og med at det ikke har kommet en beklagelse, og den ikke er trukket.

NRK - 04 maj 24 kl. 09:11

Grønn Ungdom-lederen: Rødt må ta tydeligere avstand

– Hvis ikke Rødt tar et tydelig og hardt oppgjør med Rød Ungdom har jeg ikke lyst til å samarbeide med dem. Der går min røde linje, sa leder Tobias Stokkeland i Grønn Ungdom i sin tale til landsmøtet i MDG lørdag. Han reagerer kraftig på Tiktok-innlegget som Rød Ungdoms leder Amrit Kaur publiserte fredag, der hun blant annet stemplet Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg og NIcolai Tangen som terrorister.

NRK - 29 jun 24 kl. 21:02

Ungdom påkjørt på sparkesykkel

En gutt i tenårene på sparkesykkel ble lørdag kveld påkjørt av en bil på Senja. – Oppstått bulk i bilen, og gutten har hodesmerter. Ambulanse og politi er på vei til stedet, opplyser Troms politidistrikt.

NRK - 29 jun 24 kl. 12:25

Pride-paraden i Oslo er i gang

Lørdag er det duket for folkefest i Oslos gater, og pridefeiringen topper seg med den regnbuefargede paraden som gikk av stabelen klokka 12. Paraden i Oslo er den største prideparaden i Norge. Totalt 144 organisasjoner skal delta, deriblant Amnesty, Skeiv Ungdom, Den norske kirke og Forsvaret.

VG - 31 maj 24 kl. 12:59

FHI: Økning av smittsom hjernehinnebetennelse hos Ungdom

Folkehelseinstituttet ber befolkningen og helsetjenesten være oppmerksom på symptomer på smittsom hjernehinnebetennelse hos Ungdom..

NRK - 27 jun 24 kl. 13:02

Noe flere tilfeller av koronasykdom

FHI skriver i sin ukerapport at det fortsatt er lite smitte med covid-19, men at trenden er økende. Siden mange ikke tester seg, baserer FHI seg på sykehusinnleggelser. – Antall sykehusinnleggelser med laboratoriebekreftet covid-19 har vært økende siden uke 16, og det var 90 nye innleggelser i uke 25 etter 71 i uke 24.

VG - 26 jun 24 kl. 12:12

Bøker til sommerferien: Her er VGs boktips til årets ferie

Lurer du på hvilken bok du skal ta med deg på ferie i sommer? Sjekk VGs boktips med også bøker for barn og Ungdom..

NRK - 26 jun 24 kl. 07:52

Rapport: Fire av ti unge har hatt selvmordstanker

Fire av ti unge mellom 16 og 36 år sier de har hatt selvmordstanker. Det kommer fram i rapporten StatusUng 2024, som er hentet inn av Opinion for Mental Helse Ungdom. Tre av ti har bevisst skadet seg selv..

NRK - 25 jun 24 kl. 16:08

Rød Ungdom sto bak plakataksjon mot Ruter

Det skriver Aftenposten. Tirsdag ble dukket det opp flere plakater på busser, trikker og T-baner i Oslo. – Vi er gjort kjent med plakatene og ser veldig alvorlig på at noen utgir seg for å være Ruter og sprer alvorlige budskap.

NRK - 25 jun 24 kl. 14:47

Audun Hammer Hovda ny SU-leder

24 år gamle Audun Hammer Hovda er tirsdag valgt som ny leder i Sosialistisk Ungdom på organisasjonens landsmøte. Det melder NTB. – Jeg er veldig takknemlig for tilliten fra landsmøtet og gleder meg til å ta fatt på arbeidet med å bygge en sterkere feministisk og sosialistisk bevegelse, sier han i en pressemelding..

NRK - 24 jun 24 kl. 20:31

El-sparkesyklist har kjørt inn i bil: Er kritisk skadd

En el-sparkesyklist har kjørt inn i en bil ved Bommestad i Larvik. Ifølge politiet fremstår ulykken som alvorlig. – Det er en Ungdom som er kritisk skadd.

VG - 22 jun 24 kl. 22:12

Magnus (17) omkom i MC-ulykken: – En flott Ungdom

Det var Magnus Sverre Gundersen (17) som natt til lørdag mistet livet i utforkjøringsulykken i Tjeldsund kommune..

Klartale - 22 jun 24 kl. 06:00

Ikke lenger et sted du bare låner bøker

«Lån billetter til Brann-kamper på Stadion», skriver Bergen offentlige bibliotek.«Har du pappaperm og lyst til å møte andre fedre i samme situasjon?» skriver Sølvberget bibliotek og kulturhus i Stavanger.

NRK - 21 jun 24 kl. 13:03

Foreslår lov for hurtigspor for unge lovbrytere

Regjeringen har lagt fram et lovforslag om et hurtigspor for lovbrytere under 18 år. – Barn og unge som begår lovbrudd skal møtes med en rask og treffsikker reaksjon, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp). Regjeringen besluttet i oktober i fjor å utrede etablering av et hurtigspor for behandling av straffesaker mot unge lovbrytere.

Klartale - 23 maj 24 kl. 16:17

De unge får nyheter fra medier som TikTok

Krig på Gaza, et klima i full endring og økonomiske vansker. Store og viktige nyheter i dag. Men hvordan får unge og unge voksne vite om dette?

Aftenposten - 13 jun 24 kl. 10:39

Nektes sosiale medier som 14-åring? Jeg ville blitt forbannet.

Ikke kast Ungdom ut av sosiale medier..

VG - 12 jun 24 kl. 14:51

Havarikommisjonen skal undersøke ulykker med Ungdom på lett motorsykkel

I mai 2024 omkom to 16-åringer på lett motorsykkel på fylkesvei 115 i Aurskog-Høland og fylkesvei 115 i Indre Østfold..

NRK - 11 jun 24 kl. 17:48

Kritisk til nominering av partifelle

Nordkalottfolket er kritisk til at Sametingrådet har nominert Elle Márgget Nystad til Studentenes fredspris. Nystad er leder for NSR-Ungdom og var en av frontfigurene under Fosen-aksjonene i 2023. Vibeke Larsen fra Nordkalottfolket stilte spørsmål til rådet om hvorfor nominasjonsbegrunnelsen ikke er offentlig.

NRK - 11 jun 24 kl. 15:25

Regjeringen må forklare seg om Fosen-saken

Kontrollkomiteen ber regjeringen om å redegjøre for Stortinget om sin oppfølging av Fosen-saken. I dag ba et flertall i komiteen regjeringen ta lærdom av Fosen-saken og redegjøre for Stortinget om framdrift i arbeidet i løpet av høsten 2024. – Regjeringen får en ny mulighet til å vise at den har lært av Fosen-saken, sier SVs Audun Lysbakken, som sitter i kontrollkomiteen.

Klartale - 10 jun 24 kl. 15:30

Fem råd til deg som skal ut i sommerjobb

Snart starter flere Ungdommer i sommerjobber rundt om i landet. En sommerjobb er en fin mulighet. Det skriver Arbeidstilsynet i en pressemelding.

Klartale - 06 jun 24 kl. 10:50

Ber Stortinget ta grep mot unge kriminelle

Det har vært flere ran i det siste. Barn og unge har ranet andre barn og unge. Politiet pågrep en 16 år gammel gutt denne uken.

Klartale - 05 jun 24 kl. 15:30

Hva er en «tradwife»?

«50-tallet ringte og ville ha kvinneidealet sitt tilbake, liksom.». Det skriver Tone Sofie Algen.

NRK - 07 maj 24 kl. 13:12

Leder i Finnmark Rød Ungdom trekker seg

Thea Fremstad, leder i Finnmark RU, sier i et intervju med avisa iFinnmark at hun har bestemt seg for å melde seg ut av Ungdomspartiet. Dette på bakgrunn av at representanter fra Troms, Finnmark og Trøndelag ikke ble invitert til det ekstraordinære landsstyremøte i Rød Ungdom (RU) i helga..

VG - 06 maj 24 kl. 15:43

Kjære Rød Ungdom, takk for oss

Bråket i Rød Ungdom har ført til at flere medlemmer har meldt seg ut. Likevel er ikke engasjementet vårt borte..

Klartale - 06 maj 24 kl. 10:15

Amrit Kaur beklager at hun brukte ordet «terrorist» om Støre

– Jeg beklager at jeg brukte ordet terrorist, sa Amrit Kaur mandag. Hun leder partiet Rød Ungdom.Mange har reagert på Kaur i helgen.

VG - 04 maj 24 kl. 23:30

Generalsekretær i Rød Ungdom: – Vi mener ikke at Støre er en terrorist

Etter over et døgn med terror-bråk prøver generalsekretæren i Rød Ungdom å oppklare..

VG - 04 maj 24 kl. 13:13

Landsstyremedlem i Rødt åpner for å kutte pengestøtten til Rød Ungdom

Rød Ungdom-lederen har kalt uttalelsen for en avsporing..

Klartale - 04 maj 24 kl. 06:00

Sykdommen rammer få, men kan bli veldig alvorlig

Russetid skal være en glad tid. Du er sammen med venner, fester og koser deg. Festing, lite søvn og nær kontakt med andre gjør deg også mer utsatt for en sykdom.

NRK - 04 maj 24 kl. 02:45

Tidligere RU-leder melder seg ut etter ny leders terror-uttalelser

Tidligere leder av Rød Ungdom, Alberte Bekkhus, melder seg ut av organisasjonen etter at nåværende RU-leder, Amrit Kaur, omtalte Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre og Nicolai Tangen som terrorister i en TikTok-video. – For et drøyt tiår siden meldte jeg meg inn i Rød Ungdom. 10.

VG - 01 jun 24 kl. 01:54

FHI til Ungdommen: – Vaksiner dere

Folkehelseinstituttet er bekymret. Nå ber de Ungdom, foreldre og helsepersonell om å være på vakt etter symptomer på hjernehinnebetennelse og oppfordrer Ungdommen til å vaksinere seg..

Klartale - 31 maj 24 kl. 13:52

Flere brudd på loven i 2023

328.000 brudd på loven ble anmeldt i Norge i 2023. Det er 7,7 prosent mer enn i 2022, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Klartale - 03 maj 24 kl. 06:00

Slik vil de styrke barnevernet

– Til nå har vi ikke klart å gi alle barna den beskyttelsen de trenger, og har rett på.Det sier Kjersti Toppe i en pressemelding. Hun er barne- og familieminister.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com