Lied

Friday, 24 March, 11:05

Nyheter om Lied

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 20 feb 23 kl. 13:21

Blir du rikere eller fattigere i år?

Mye gikk galt i fjor. Krig i Europa, pandemi og dårligere økonomi. Varer og tjenester ble dyrere.

Klartale - 01 dec 22 kl. 08:54

Tjener mindre med høyere utdanning i noen yrker

Personer med lang utdanning har ofte lav inntekt som studenter. Men de får ofte høy inntekt senere i karrieren. Det gjelder ikke alle utdanninger.

NRK - 05 dec 22 kl. 12:58

Unio-lederen: Er streikeretten reell?

–Reallønnsveksten vi krevde og forventet i årets tariffoppgjør, er nå bare en illusjon. Prisveksten er langt høyere enn lønnsveksten, sa leder Ragnhild Lied da hun åpnet den årvisse Unio-konferansen på Sundvolden i dag. Med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i salen gikk hun hardt ut mot regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd for å avbryte lærerstreiken tidligere i høst.

NRK - 09 mar 22 kl. 10:54

Unio-sjefen krever mer av lønnskaka

– Vi holder fast ved at offentlig sektor skal ha en større ramme en frontfaget i industrien i år, sa forbundsleder Ragnhild Lied under Unios inntektspolitiske konferanse i Oslo onsdag. – Det handler om å ta igjen etterslep og at utdanning skal lønne seg, sa Lied, som la til at økt lønnsvekst også er viktig for rekrutteringen til viktige velferdsyrker. Unio organiserer en rekke arbeidstakere i offentlig sektor, som lærere og sykepleiere.

NRK - 16 mar 22 kl. 12:04

22 har søkt stillinga som kringkastingssjef

Det er i alt 22 personar som har søkt stilinga som kringkastingssjef i NRK. Her er heile søkerlista: Jostein Abusland (22) fra Hornnes, Betongarbeider Wisam Alazawi (49) fra Oslo, Ansvarlig redaktør Sjirvani Albakov (26) fra Oslo, Restaurantsjef Ruben Bolstad (40) fra Moss, Permittert Oddbjørn By (40) fra Siggerud, Selvstendig næringsdrivende Andreas Fredriksen (28) fra Kristiansand S, Game Master Mann Vibeke Fürst Haugen (53) fra Oslo, Direktør i Marienlystdivisjonen Geir Ugland Jacobsen (64) fra Oslo, Partileder Tarjei Elias Kvamme (27) fra Bergen, Daglig leder Edward Lee (37) fra Årnes, Hjemmeværende Håvard Lied (29) fra Oslo, Frontsjef Helge Lurås (51) fra Bekkestua, Ansvarlig redaktør Erlend Mørch (27) fra Oslo, Arbeidsledig Bjørn Erik Natland (33) fra Jøsenfjorden, Ikk

E24 - 12 apr 21 kl. 06:11

Unio vil kreve mer i lønnsvekst

Frontfagets ramme i lønnsoppgjøret på 2,7 prosent er ikke nok for Unio, varsler leder Ragnhild Lied..

NRK - 12 apr 21 kl. 04:27

Unio vil kreve mer i lønnsvekst

Frontfagets ramme i lønnsoppgjøret på 2,7 prosent er ikke nok for Unio, varsler leder Ragnhild Lied. Overfor Klassekampen understreker også leder Lill Sverresdatter Larsen i Norsk Sykepleierforbund, som er en del av Unio, at det heller ikke er godt nok for dem..

VG - 28 jul 20 kl. 03:04

Norske Simen (30) ble værende i Tyrkia under portforbudet: Vurderte aldri å reise hjem

ISTANBUL (VG) President Erdogan beordret alle om å holde seg hjemme i helgene. De over 65 og de under 20 fikk «husarrest» hele uken. Smitte- og dødstallene føk i været, men norske Simen Lied tenkte aldri på å reise hjem igjen til Norge..

Aftenposten - 14 jul 20 kl. 14:41

Fleksibilitet og tid er svaret for vidaregåande | Ragnhild Lied

Eit 11. skoleår er ein dårleg idé..

P4 - 11 jun 20 kl. 05:31

Vil ha mindre språktimer på videregående

Det regjeringsoppnevnte Lied-utvalget foreslår å kutte i antall timer med tysk, fransk og spansk i videregående skole. Et av argumentene for å kutte i fremmedspråk er at norske elever trenger å lære mer engelsk. Forslaget vekker sterke reaksjoner, og språklærere er bekymret for norske elevers nivå.

Klartale - 19 maj 20 kl. 11:44

Startet å spille cello som treåring

Cellist Sandra Lied Haga startet å spille som treåring. – Jeg fikk fort store drømmer, sier hun..

Aftenposten - 02 dec 19 kl. 19:00

Reisetid er arbeidstid. Og arbeid skal lønnes. | Anne Cathrine Hunstad og Synne Lüthcke Lied

Arbeidsmiljøloven er klar: Enten står du til arbeidsgivers disposisjon og er i arbeid, hvis ikke har du fri..

Aftenposten - 26 aug 19 kl. 12:02

Da hun ble kreftsyk, stoppet sykepengene midt i behandlingsforløpet

– Jeg har aggressiv kreft. Hvorfor skal jeg være under Navs kontroll? spør tobarnsmor Marianne Lied.

Aftenposten - 31 okt 18 kl. 15:30

Det er fryktas tid i Brasil, og vi held rundt kvarandre. Men tida for kamp er no | Vilde Gjerde Lied

Norsk samarbeid med Bolsanaro vil vere å legitimere fascismen..

NRK - 02 mar 18 kl. 07:58

Skjebnedag for 800.000 ansatte

Pensjonsforhandlingene for 800.000 ansatte i staten, sykehusene og kommunene har vært kompliserte. Arbeidsgivere og arbeidstakere har satt frist for å komme fram til en løsning i dag.

P4 - 15 feb 18 kl. 11:46

Ber regjeringen snu i arbeidsmiljøloven

Unio ber regjeringen snu og stramme inn på midlertidige ansettelser igjen etter at en ny rapport viser at liberaliseringen ikke har hatt ønsket effekt. En fersk rapport fra Institutt for samfunnsforskning viser at endringen i arbeidsmiljøloven i 2015 har ført til at færre gikk fra midlertidig til fast ansettelse. Leder i Unio, Ranghild Lied ber nå politikerne reversere lovendringen..

P4 - 05 dec 17 kl. 05:45

Kommuner sjekket ikke lønn

- Kommuner forsømmer seg som arbeidsgivere når de ikke kontrollerer arbeidsvilkårene til vikarer som blir leid inn gjennom byråer. Det mener Unio-leder Ragnhild Lied, melder Aftenposten. Over 50 kommuner sjekket aldri hva sykepleiere og helsearbeidere de leide inn gjennom helsevikarbyrået Orange Helse fikk i lønn..

P4 - 29 jul 17 kl. 16:12

Styrker fortrinnsrett til deltidsansatte

Arbeidsminister Anniken Haugli vil endre loven for å styrke fortrinnsretten deltidsansatte har når det utlyses ny stilling på arbeidsplassen. Det gjør at deltidsansatte som ønsker full stilling kan ha rett på deler av en ny stilling som utlyses. Unio-sjef Ragnhild Lied sier til VG at dette er gode nyheter, spesielt for helse- og omsorgssektoren..

P4 - 28 mar 17 kl. 16:38

- Slik kan vi ikke ha det i norsk arbeidsliv

Dette er alvorlig, og slik kan vi ikke ha det norsk arbeidsliv, det sier leder i UNIO, Ragnhild Lied, om at en av fire ikke tør varsle om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen. Norsk Ledelsesbarometer viser at i over halvparten av tilfellene der varsling ikke skjer, er det frykt for å miste jobben som gjør at den ansatte tier. Lied sier at dette viser behovet for et varslerombud..

P4 - 16 mar 16 kl. 12:25

- Høy utdanning må lønne seg

- Det må lønne seg bedre for de med høy utdanning å jobbe i offentlig sektor. Det sier Unio-leder Ragnhild Lied før årets tariffoppgjør. I går ble det brudd i forhandlingene i frontfagsoppgjøret, et oppgjør som vil være retningsgivende for oppgjøret i offentlig sektor.

NRK - 07 dec 15 kl. 17:45

Ragnhild Lied ny Unio-leder

Hovedorganisasjonen Unio valgte i dag Ragnhild Lied til ny leder etter Anders Folkestad. – Unio skal være en sterk hovedorganisasjon og et tydelig talerør for kunnskap og kompetanse, skriver Lied i en pressemelding. Hun tar over stillingen 1.

NRK - 20 jan 16 kl. 13:58

Unio advarer mot svartmaling

Unio-leder Ragnhild Lied mener norsk økonomi ikke går så dårlig som arbeidsgiversiden vil ha det til. Det er også en rekke næringer innenfor eksportindustrien som går svært godt, sier Lied. Unio er landets nest største hovedorganisasjon etter LO..

P4 - 31 mar 16 kl. 12:17

Unio sympatiserer med de Expert-ansatte

Også arbeidstakerorganisasjonen Unio kommer nå med kritikk av elektronikkjeden Expert som vil si opp den kollektive lønnsavtalen med flere hundre ansatte og erstatte den med resultatlønn. Unio-leder Ragnhild Lied sier at ordninger som betyr at de butikkansatte som selger mest, også tjener mest, ikke vil skape et godt arbeidsmiljø. Hun tror heller ikke at en kultur der ansatte må kjempe om kundene, vil bli et godt sted å handle..

Hegnar.no - 20 jan 16 kl. 15:16

Advarer mot svartmaling før lønnsoppgjøret

Unio-leder Ragnhild Lied mener norsk økonomi ikke er så nattsvart som arbeidsgiversiden vil ha det til. Hun mener LO og NHOs «bærekraftsalternativ» må nyanseres..

NRK - 07 jan 16 kl. 21:23

Debatten om spiseforstyrrelser

Debatten om barnevern, spiseforstyrrelser og mobbing i skolen. Gjester i studio er Anne Lindboe, Mari Trommald, Finn Skårderud, Inger Halvorsen, Elisabeth Backe-Hansen, Elisabeth Gording Stang, Kjell Ingolf Ropstad,Ragnhild Lied, Kristin Oudmayer, Irma Rustad, Torbjørn Røe Isaksen og Solveig Hvidsten Dahl..

NRK - 07 jan 16 kl. 21:23

Se Debatten om mobbing

Debatten om barnevern, spiseforstyrrelser og mobbing i skolen. Gjester i studio er Anne Lindboe, Mari Trommald, Finn Skårderud, Inger Halvorsen, Elisabeth Backe-Hansen, Elisabeth Gording Stang, Kjell Ingolf Ropstad,Ragnhild Lied, Kristin Oudmayer, Irma Rustad, Torbjørn Røe Isaksen og Solveig Hvidsten Dahl..

E24 - 28 sep 15 kl. 11:13

Ragnhild Lied vil bli ny Unio-leder

Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied har takket ja til å være kandidat til ny Unio-leder etter Anders Folkestad..

NRK - 28 sep 15 kl. 11:10

Ragnhild Lied vil bli ny Unio-leder

Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied har takket ja til å være kandidat til ny Unio-leder etter Anders Folkestad..

NRK - 03 nov 15 kl. 17:31

Ny leder av Utdanningsforbundet

Tidligere andre nestleder Steffen Handal (46) ble tirsdag kveld valgt som ny leder av Utdanningsforbundet. Handal tar over etter Ragnhild Lied, som har sittet som leder siden 2012..

Hegnar.no - 28 sep 15 kl. 11:29

Lærertopp seiler opp som ny Unio-leder

Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied er ønsket som ny Unio-leder etter Anders Folkestad. Lederskiftet i landets nest største hovedorganisasjon finner sted i desember..

P4 - 20 aug 15 kl. 06:44

Skal videreutdanne 25 000 lærere

Høyre vil bruke seks milliarder kroner for at lærerne skal få mer fagkunnskap. Partiet vil videreutdanne minst 25 000 lærere innen 2020, melder Dagbladet. Statsminister Erna Solberg viser til at en av sju norsklærere ikke har noen fordypning i faget de underviser i.

P4 - 12 aug 15 kl. 10:14

Ønsker færre elever per lærer

Skoleklassene har vokst de siste årene så det er flere elever per lærer, og det vil Utdanningsforbundet ha en slutt på. Leder Ragnhild Lied sier til Dagsavisen at det må innføres en lærernorm så det blir færre elever per lærer, så lærerne får tid og mulighet til å følge opp den enkelte elev slik de skal. Men kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mener vi ikke trenger en slik nasjonal norm..

P4 - 13 mar 15 kl. 08:42

-Karakteren er viktig for lærerne

-Vi må ikke fjerne ordenskarakteren, den er lærernes viktigste redskap for å jobbe med å få gode arbeidsforhold i klasserommet. Det sier leder i Utdanningsforbundet Ragnhild Lied. Flere eksperter mener i Dagens Næringsliv at karakteren er meningsløs og kan gjøre vondt verre.

P4 - 08 maj 15 kl. 08:54

Refser egoforeldre

Utdanningsforbundet og skoleforskere refser nå egoforeldre som kun tenker på eget barn. De opplever at foreldrenes krav og forventninger til skolen nå går på rettigheter og mange engasjerer også egen advokat, skriver Dagens Næringsliv. Leder i Utdanningsforbundet Ragnhild Lied sier det er flott at foreldre engasjerer seg, men at de må ha respekt for lærerens fagkunnskap og samfunnsoppdrag..

P4 - 19 apr 15 kl. 19:20

Slår alarm om større skoleklasser

Utdanningsforbundet slår alarm om stadig større skoleklasser. Ifølge en undersøkelse utført av Respons Analyse, oppgir 41 prosent at de i dag har klasser og grupper som alltid har flere enn 28 elever. Leder i Utdanningsforbundet, Ragnhild Lied, sier til NTB at det mange steder er vanlig med klasser på mellom 30 og 35 elever, og at det gjør det krevende å følge opp den enkelte elev..

Aftenposten - 28 dec 14 kl. 21:44

Juleintervjuet med Ragnhild Lied: «Alle var litt nervøse for pressekonferansen. Det var da jeg begynte å turne litt på gulvet.»

Leder i Utdanningsforbundet Ragnhild Lied ledet lærerne gjennom en storstreik. Hun vurderte å trekke seg..

NRK - 26 jan 15 kl. 20:19

500 demonstrerte mot Pegida

Rundt 30 personer stilte i den antiislamske organisasjonen Pegidas marsj i Kristiansand i kveld, og de ble møtt av rundt 500 motdemonstranter. – Vi møtte opp for å si nei til rasisme, sier SU-leder Lars Lied i Kristiansand..

E24 - 12 okt 14 kl. 16:21

Tidligere industriminister Finn Lied er død

Tidligere forskningsdirektør, statsråd og Statoil-topp Finn Lied døde natt til fredag. Han ble 98 år gammel..

VG - 12 okt 14 kl. 16:02

Tidligere industriminister Finn Lied er død

Tidligere forskningsdirektør, statsråd og Statoil-topp Finn Lied døde natt til fredag. Han ble 98 år gammel..

NRK - 12 okt 14 kl. 15:56

Finn Lied er død

Tidligere forskningsdirektør, statsråd og Statoil-topp Finn Lied døde natt til fredag. Han ble 98 år gammel..

P4 - 01 sep 14 kl. 09:49

Seier for lærerne?

- Det er en seier at vi har kommet frem til en felles løsning. Det sier leder i Utdanningsforbundet Ragnhild Lied etter at det ble klart at partene i den langvarige lærerkonflikten omsider har kommet til enighet. Løsningen gir lærerne en vetorett når det gjelder spørsmålet om å være på skolen i 7.

VG - 17 okt 14 kl. 15:55

De bygde landet

I dag ble industrimannen, forskningsdirektøren, politikeren – og nasjonsbyggeren – Finn Lied begravet..

DN - 02 okt 14 kl. 21:54

Eit naudsynt varsku

Streiken vil bli hugsa for at norske lærarar sette foten ned for ein langvarig negativ utvikling i norsk utdanning, skriv Ragnhild Lied, leiar i Utdanningsforbundet..

DN - 16 sep 14 kl. 21:54

Kan gi konflikt i barnehager

Private barnehageeiere vil svekke de ansattes pensjon. Både de ansatte og barna vil tape på det, skriver Mette Nord og Ragnhild Lied..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com