Unio

Wednesday, 22 March, 13:56

Nyheter om Unio

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 05 dec 22 kl. 12:58

Unio-lederen: Er streikeretten reell?

–Reallønnsveksten vi krevde og forventet i årets tariffoppgjør, er nå bare en illusjon. Prisveksten er langt høyere enn lønnsveksten, sa leder Ragnhild Lied da hun åpnet den årvisse Unio-konferansen på Sundvolden i dag. Med statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i salen gikk hun hardt ut mot regjeringens bruk av tvungen lønnsnemnd for å avbryte lærerstreiken tidligere i høst.

NRK - 08 mar 23 kl. 11:00

Unio krever reallønnsvekst og ekstra lønnstillegg for offentlig ansatte

Unio mener frontfagsmodellen bidrar til å holde lønna til de med høyere utdanning i offentlig sektor nede. Nå vil de utfordre modellen i årets lønnsoppgjør. Hovedorganisasjonen Unio organiserer blant andre sykepleiere, lærere og politifolk.

NRK - 06 mar 23 kl. 07:20

Unio vil krevje meir enn 5 prosent lønnsvekst

Unio meiner det er naudsynt å krevje meir enn 5 prosent i årets lønnsoppgjer, seier forhandlingssjef Klemet Rønning-Aaby til VG. I 2022 opplevde mange arbeidstakarar ein reallønnsnedgang fordi prisane steig meir enn lønnene. Tal frå Det tekniske berekningsutvalet viser at det er venta at prisane skal auke med 4,8 prosent i Noreg i 2023.

Klartale - 17 nov 22 kl. 09:40

Kvinner jobber gratis resten av året

Torsdag 17. november er det likelønnsdagen. Det er for å vise forskjellene mellom det menn og kvinner tjener.

Klartale - 01 dec 22 kl. 08:54

Tjener mindre med høyere utdanning i noen yrker

Personer med lang utdanning har ofte lav inntekt som studenter. Men de får ofte høy inntekt senere i karrieren. Det gjelder ikke alle utdanninger.

Aftenposten - 08 mar 23 kl. 18:18

Unio vil ha høyere lønn i offentlig sektor. Krever at regjeringen åpner pengesekken.

Regjeringen må ta sitt ansvar som en av partene i oppgjøret i offentlig sektor, mener Unio..

E24 - 08 mar 23 kl. 18:18

Unio: Regjeringen må ta ansvar og sikre høyere lønn i offentlig sektor.

Regjeringen må ta sitt ansvar som en av partene i oppgjøret i offentlig sektor, mener Unio. De forventer at regjeringen legger penger på bordet før forhandlingsstart..

E24 - 08 mar 23 kl. 11:06

Unio vil utfordre frontfagsmodellen: – Skal ikke være et tak for lønna i offentlig sektor

Unio mener frontfagsmodellen bidrar til å holde lønna til dem med høyere utdanning i offentlig sektor nede. Nå vil de utfordre modellen i årets lønnsoppgjør..

E24 - 08 mar 23 kl. 11:06

Unio vil bryte frontfagsrammen – kommer til å kreve mye mer enn industrien

Unio varsler krav om økt kjøpekraft og en lønnsvekst utover rammen som blir forhandlet fram av industrien i lønnsoppgjøret til våren..

E24 - 08 mar 23 kl. 11:06

Unio vil sprenge frontfagsrammen – vil kreve mer i lønnsøkning enn industrien

Unio vil kreve økt kjøpekraft og en lønnsvekst utover rammen som blir forhandlet fram av industrien til våren. Det betyr trolig krav godt over 5 prosent..

VG - 08 mar 23 kl. 07:41

Unio-lederen ut mot kjønnsnøytralitet: – Stor forskjell mellom kvinner og menn

Kvinneperspektivet blir tilsidesatt i store saker av samfunnsmessig betydning, mener Unio. De mener man må anerkjenne den forskjellen mellom kvinner og menn..

NRK - 10 feb 23 kl. 04:11

Medlemsrekord i Unio

Aldri før hardet vært like mange medlemmer i Unio som nå. I 2022 vokste antallet med 2 prosent. Det nøyaktige tallet er 396.

E24 - 13 mar 23 kl. 06:43

Unio ber regjeringen bla opp for lærerne

Lærerne skal ha mer enn andre i årets lønnsoppgjør, krever Utdanningsforbundets Steffen Handal. Begge sider av forhandlingsbordet mener regjeringen må på banen..

Aftenposten - 09 mar 23 kl. 09:13

Unio-sjef: – Vil kreve mer enn fem prosent

For første gang tar en av de store arbeidstagerorganisasjonene til orde for å at de må ha mer enn fem prosent lønnsvekst….

E24 - 06 mar 23 kl. 07:49

Unio-sjef: – Vil kreve mer enn fem prosent

For første gang tar en av de store arbeidstagerorganisasjonene til orde for å at de må ha mer enn fem prosent lønnsvekst i året lønnsoppgjør..

VG - 06 mar 23 kl. 07:24

Unio-sjef: - Vil kreve mer enn fem prosent

For første gang tar en av de store arbeidstagerorganisasjonene til orde for å at de må ha mer enn fem prosent lønnsvekst i året lønnsoppgjør..

Klartale - 20 feb 23 kl. 13:21

Blir du rikere eller fattigere i år?

Mye gikk galt i fjor. Krig i Europa, pandemi og dårligere økonomi. Varer og tjenester ble dyrere.

NRK - 17 feb 23 kl. 09:00

Lærerne vant ikke fram med streiken i Rikslønnsnemnda

Lærerne har nå fått avgjørelsen etter fjorårets langvarige streik, som ble stanset av regjeringen. De har ikke fått medhold i sine krav. – Hovedtariffavtalen i KS-tariffområde mellom KS og de øvrige arbeidstakerorganisasjonene i Unio gjøres gjeldende fra 27.

NRK - 23 jan 23 kl. 14:49

Signerte klimasamarbeid

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) har signert en intensjonsavtale om å inngå klimapartnerskap med næringslivet, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding. Avtalens øvrige parter er arbeidsgiverorganisasjonene NHO, Virke, Spekter, KS, Kystrederiene og Norges Rederiforbund, og arbeidstakerorganisasjonene LO, YS, Akademikerne og Unio..

NRK - 17 nov 22 kl. 07:28

Markerer lønnsgapet mellom kjønnene

I dag markeres likelønnsdagen, som et symbol på at menn i gjennomsnitt har tjent det kvinner vil tjene i løpet av hele året. Likelønnsdagen i år er lagt til 17. november, fordi kvinner i gjennomsnitt tjener 87,9 prosent av det menn tjener i år, skriver arbeidstakerorganisasjonen Unio i en pressemelding.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:55

IA-avtalen forlenges med to år

Partene i arbeidslivet og regjeringen er enige om å forlenge dagens avtale om et inkluderende arbeidsliv, den såkalte IA-avtalen, med to år. Samtidig er det enighet om å forsterke innsatsen for å redusere sykefravær og frafall i arbeidslivet, skriver regjeringen i en pressemelding. Siden forrige IA-avtale ble inngått for perioden 2019–2022, har norsk arbeidsliv måttet håndtere en pandemi og til tider høy arbeidsledighet.

NRK - 01 dec 22 kl. 08:03

Høyere utdanning lønner seg ikke for alle

Beregninger viser at høyere utdanning lønner seg for mange, men slett ikke alle. I nederste sjikt ligger barnehagelærere, diakoner og tannpleiere. I en ny analyse undersøker Statistisk sentralbyrå sammenhengen mellom utdanning og samlede inntekter gjennom yrkeskarrieren – en såkalt livsløpsinntekt.

NRK - 04 nov 22 kl. 07:05

Beskylder Støre for å favorisere LO

Samarbeidet med regjeringen var bedre under Erna Solberg, mener YS og Unio. De hevder LO blir favorisert, mens resten av fagbevegelsen havner i andre rekke. Statsministeren avviser kritikken..

NRK - 23 sep 22 kl. 16:12

Partene i lærerstreiken møtes hos riksmekleren

Etter at kunnskapsminister Tonje Brenna innkalte partene i lærerstreiken til et møte fredag, har riksmekler Mats Wilhelm Ruland bedt om et nytt møte med KS og Unio, Skolenes landsforbund og Lektorlaget, lørdag klokken 10.00. Partene har sagt ja til å stille..

NRK - 29 apr 22 kl. 15:08

Bryter lønnsforhandlingene

Fredag brøt Akademikerne og Unio lønnsforhandlingene med staten, og oppgjøret blir nå gjenstand for mekling hos Riksmekleren, melder NTB. – Avstanden mellom partene var så stor at vi nå er nødt til å få hjelp fra Riksmekler for å komme i mål med en ny hovedtariffavtale, sier leder Kari Tønnessen Nordli i Akademikerne stat. Det økonomiske tilbudet og innretningen på dette, var ikke mulig å akseptere, sier hun videre.

NRK - 10 aug 22 kl. 10:25

Næringsministeren skal ha straummøte

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) møter onsdag Virke, Unio, YS, KS, Spekter og SMB Norge for å snakke om straumprisane. Regjeringa jobbar med ei støtteordning for verksemder som slit med høge straumprisar. På same tid har fleire forskarar åtvara mot at ei slik støtteordning vil gå til eigarane..

NRK - 25 jul 22 kl. 01:38

Fagforeninger ber EU-kommisjonen sette temperaturgrense for arbeid utendørs

Flere fagforeninger ba mandag EU-kommisjonen innføre en grense for hvor varmt det kan være for å utføre arbeid utendørs. Etter at tre personer omkom på jobben under hetebølgen i Madrid i forrige uke, ber Den europeiske faglige samorganisasjon (DEFS) EU-kommisjonen om å fastsette grenser for hvor varmt det kan være for å utføre arbeid utendørs. – Arbeidere er på frontlinjen mot klimakrisen hver dag og de behøver beskyttelse for å møte den økende faren fra ekstreme temperaturer, sier nestleder Claes-Mikael Stahl i DEFS.

NRK - 02 jun 22 kl. 00:28

Færre organiserte velger LO

Selv om LO aldri har hatt flere medlemmer enn i dag, har den samlede veksten vært større for de andre hovedorganisasjonene de siste årene. I 2022 var 52,5 prosent av de fagorganiserte medlemmer I LO. I dag er andelen nede i 49,6 prosent, skriver Klassekampen.

NRK - 24 maj 22 kl. 17:57

Enighet i statsoppgjøret

Unio stat kom i dag til enighet med Akademikerne og staten om en ny hovedtariffavtale i staten, skriver Unio i en pressemelding..

Klartale - 20 maj 22 kl. 08:59

Ansatte i helsevesenet og skoler truer med streik

Det er statsoppgjør, kommuneoppgjør og tariffoppgjør i Oslo kommune. Det gjelder mange offentlig ansatte. Barnehager, skoler, politi, helsevesen og mange flere.

NRK - 09 mar 22 kl. 10:54

Unio-sjefen krever mer av lønnskaka

– Vi holder fast ved at offentlig sektor skal ha en større ramme en frontfaget i industrien i år, sa forbundsleder Ragnhild Lied under Unios inntektspolitiske konferanse i Oslo onsdag. – Det handler om å ta igjen etterslep og at utdanning skal lønne seg, sa Lied, som la til at økt lønnsvekst også er viktig for rekrutteringen til viktige velferdsyrker. Unio organiserer en rekke arbeidstakere i offentlig sektor, som lærere og sykepleiere.

Aftenposten - 20 apr 22 kl. 09:58

Historisk skifte: Unio dropper LO som partner i forhandlingene

Lønnsoppgjøret i Staten braker løs i dag, med et historisk skifte: For første gang vil Unio droppe LO som….

E24 - 24 maj 22 kl. 17:57

Enighet i statsoppgjør – unngår streik

Unio og LO melder om enighet i statsoppgjøret tirsdag ettermiddag..

NRK - 24 maj 22 kl. 13:45

Fakta om løsningen i kommunal sektor

* LO kommune, Unio kommune, YS kommune, Akademikerne og KS er enige om en avtale med en ramme på 3,84 prosent i kommuneoppgjøret. * Det vil gi alle ansatte et sentralt tillegg på mellom 12.000 og 16.

NRK - 24 maj 22 kl. 13:26

Enighet i kommuneoppgjøret

Det blir ingen storstreik i kommunene. Partene kom til enighet tirsdag ettermiddag – over et halvt døgn på overtid. Meklingen i offentlig sektor har pågått siden lørdag formiddag.

NRK - 24 maj 22 kl. 00:06

Mekling på overtid

Meklingen i oppgjørene for stat og kommune fortsetter på overtid etter fristens utløp ved midnatt. Blir det ikke enighet, kan i verste fall 15-tusen blir tatt ut i streik i morgen. Lønnsoppgjøret i offentlig sektor omfatter flere enn en halv million arbeidstakere.

NRK - 23 maj 22 kl. 23:29

Mot mekling på overtid

Riksmekler Mats Ruland har liten tro på en avklaring i meklingene i lønnsoppgjøret før fristen ved midnatt. – Jeg tror det er lite sannsynlig at vi er i mål før midnatt. Meklingen kommer til å pågå utover natten, sa Ruland til NRK straks etter klokken 23 i kveld.

NRK - 19 maj 22 kl. 14:05

Streikevarsel for over 14.000

Arbeidstakerorganisasjonene LO, YS, Unio og Akademikerne varsler at totalt godt over 14.000 ansatte kan bli tatt ut i streik, hvis ingen av meklingene fører fram natt til tirsdag. Tallet omfatter ikke Akademikerne i KS-området, som ennå ikke har offentliggjort et første streikeuttak.

Aftenposten - 16 mar 22 kl. 11:39

Unio: Krever slutt på mer fleksibel arbeidstid på hjemmekontor

Unio krever slutt på ulike regler for arbeidstid på hjemmekontor og i bedriftens lokaler..

E24 - 29 apr 22 kl. 15:07

Brudd i forhandlingene mellom staten, Akademikerne og Unio

Det er nå brudd mellom arbeidsgiverorganisasjonene, staten, Oslo kommune og resten av landets kommuner..

NRK - 29 apr 22 kl. 14:49

Brudd i hovedoppgjøret i Oslo kommune

Det er brudd i forhandlingene i Oslo kommune, og hovedtariffoppgjøret går til mekling. Det melder partene i pressemeldinger fredag ettermiddag. – Kommunen beklager at det ikke har vært mulig å komme fram til en forhandlingsløsning, sier Oslo kommunes forhandlingssjef Per Steinar Aasebø.

NRK - 29 apr 22 kl. 12:59

Brudd i lønnsforhandlingene

Det er brudd i lønnsforhandlingene mellom arbeidstakersammenslutningene og KS. LO, Unio, YS og Akademikerne bryter lønnsforhandlingene med arbeidsgiverorganisasjonen KS. Dermed møtes partene hos Riksmekleren..

NRK - 20 apr 22 kl. 10:03

Lønnsoppgjeret i staten er i gang

Onsdag klokka 10 gjekk startskotet for lønnsoppgjeret i staten. Partane har ti dagar på seg på å bli samde. Fristen for forhandlingane mellom hovudsamanslutningane LO Stat, Akademikerne, Unio og YS Stat og staten er sett til midnatt 30.

VG - 20 apr 22 kl. 09:50

Statsoppgjøret: Historisk skifte

Lønnsoppgjøret i Staten braker løs i dag, med et historisk skifte: For første gang vil Unio droppe LO som forhandlingspartner og i stedet søke samarbeid med Akademikerne..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com