Kongsberg

Thursday, 09 February, 02:57

Nyheter om Kongsberg

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 26 jan 23 kl. 07:48

Rapport om Kongsberg-drapene: - Siktet var overlatt til seg selv og gikk under radaren

Mannen som drepte fem personer på Kongsberg i 2021, var overlatt til seg selv og gikk under radaren for dem som kunne ha hjulpet ham, ifølge en rapport. Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten har undersøkt helsehjelpen gjerningsmannen på Kongsberg fikk i årene før drapene i 2021. Undersøkelsen viser at oppfølgingen av mannen sviktet.

Aftenposten - 26 jan 23 kl. 07:42

Rapport om Kongsberg-drapene: – Han ble overlatt til seg selv og gikk under radaren

Mannen som drepte fem personer på Kongsberg i 2021, var overlatt til seg selv og gikk under radaren for dem som kunne ha….

NRK - 26 jan 23 kl. 07:48

Rapport om Kongsberg-drapene: – Han ble overlatt til seg selv og gikk under radaren

Mannen som drepte fem personer på Kongsberg i 2021, var overlatt til seg selv og gikk under radaren for dem som kunne ha hjulpet ham, ifølge en rapport. «Gjerningsmannen ble sett på som for syk for straff og for frisk for tvunget psykisk helsevern. Resultatet var at han ble overlatt til seg selv og gikk under radaren for de som kunne hjulpet ham.

NRK - 22 dec 22 kl. 11:27

Forsvaret bestiller flere missiler fra Kongsberg Gruppen

Kongsberg Gruppen skal levere enda flere missiler til Sjøforsvaret. Kontrakten er på 604 millioner kroner. Kongsberg Gruppen har undertegnet kontrakten med Forsvarsmateriell.

NRK - 22 jan 23 kl. 12:38

Melding om brann i Kongsberg

Det skal brenne på en privatadresse i sentrum av Kongsberg, skriver politiet på Twitter. Nødetatene er på vei til stedet. – Flere personer ar forsøkt å slukke brannen, alle er nå ute av huset, heter det i meldingen..

NRK - 22 jan 23 kl. 12:38

Brann slukket i Kongsberg

En brann i en flermannsbolig i sentrum av Kongsberg er nå slukket, skriver politiet på Twitter. – Flere personer ar forsøkt å slukke brannen, alle er nå ute av huset, heter det i den første meldingen om hendelsen. Det brant kun i en av leilighetene i bygningen..

NRK - 13 okt 22 kl. 11:03

Kongsberg Gruppen styrker satsing på fornybar energi

Kongsberg Gruppen styrker konsernets satsing innen fornybar energi. Ambisjonen er tosifret milliardinntekt innen 2030. Kongsberg Gruppen skriver i en pressemelding at de etablerer Kongsberg Renewables Technologies for å styrke konsernets fornybarsatsing.

NRK - 04 jan 23 kl. 08:35

Kongsberg Gruppen skal levere missiler til Australia for 5 milliarder kroner

Kongsberg Gruppen har signert en kontrakt med Australia for leveranse av Naval Strike Missiles for 5 milliarder kroner. Det melder selskapet i en børsmelding onsdag morgen. Kontrakten ble signert i slutten av 2022 og blir inkludert i ordreinngangen for fjerde kvartal i fjor..

Aftenposten - 04 jan 23 kl. 08:34

Kongsberg Gruppen skal levere missiler til Australia for 5 milliarder

Kongsberg Gruppen signerer avtale om leveranse av Naval Strike Missiler til Australia..

E24 - 04 jan 23 kl. 08:31

Kongsberg Gruppen med milliardkontrakt

Kongsberg Gruppen signerer avtale om leveranse av Naval Strike Missiler til Australia..

E24 - 04 jan 23 kl. 08:31

Kongsberg Gruppen selger missiler for milliardbeløp

Australia skal kjøpe sjømålsraketter av typen «Naval Strike Missile» (NSM) av Kongsberg Gruppen..

NRK - 03 jan 23 kl. 14:01

Vestre Viken helseforetak i gul beredskap

Bakgrunnen for den økte beredskapen er en stor tilstrømning av pasienter med infeksjonssykdommer og bruddskader og et høyt belegg på sengepostene med et stort behov for isolasjon av pasienter. I tillegg er det fortsatt høyt sykefravær blant egne ansatte, heter det i en pressemelding fra helseforetaket. Helseforetaket består av sykehusene i Drammen, Bærum, Ringerike og Kongsberg.

E24 - 28 dec 22 kl. 14:44

Snart er storkjøpene ferdig i Kongsberg Automotive

Hva vil skje med kursen når Kongsberg Automotives tilbakekjøp av aksjer er avsluttet?.

Aftenposten - 27 jan 23 kl. 10:30

Veldig syke mennesker kan ikke overlates til seg selv

Drapene på Kongsberg avdekket hull i psykiatrien. Hullene må tettes..

VG - 26 jan 23 kl. 07:34

Rapport om Kongsberg-skytingen: – Overlatt til seg selv

Overdrevet taushetsplikt og utydelig ansvarsfordeling førte til at Espen Andersen Bråthen (37) falt mellom flere stoler i helsevesenet, mener en ny rapport. Dermed var det ingen til å fange ham opp før han angrep tilfeldige personer..

NRK - 20 jan 23 kl. 07:16

Forsinkelser på Gardemobanen

En signalfeil mellom Oslo S og Lillestrøm fører til forsinkelser på Gardemobanen, skriver BaneNor på sine nettsider. – Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta, skriver BaneNor fredag morgen. Signalfeilen berører følgende toglinjer: Asker - Oslo S - Kongsvinger - (Charlottenberg) R14 Drammen - Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget FLY1 Drammen - Oslo S - Lillestrøm - Oslo Lufthavn/Oslo Airport - Lillehammer RE10 Drammen - Oslo S - Dal R13 Kongsberg - Oslo S - Eidsvoll R12 Oslo S - Trondheim S, Dovrebanen F6 Skien - Oslo S - Eidsvoll, Vestfoldbanen RE11 Spikkestad - Asker - Oslo S - Lillestrøm L1 Stabekk - Oslo lufthavn/Oslo Airport, Flytoget FLY2 En feil på en sporveksel mellom Nordagutu og Notodden fører til forsinkelser også på Bratsbergbanen.

NRK - 09 sep 22 kl. 10:22

Kongsberg Gruppen har mottatt storbestilling fra USA

Kongsberg Gruppen har mottatt en bestilling for «Naval Strike Missile» (NSM) verdt 328 millioner kroner fra et amerikansk selskap. Selskapet Raytheon Missiles & Defence er hovedleverandør til den amerikanske marinen (US Navy), skriver Kongsberg Gruppen i en pressemelding. – Vi ser nå at volumet på de årlige bestillingene fra US Navy øker kraftig.

NRK - 19 jan 23 kl. 06:08

Stengt for togtrafikk mellom Asker og Drammen

Det er stengt for togtrafikk mellom Asker og Drammen på grunn av signalfeil. Bane Nor jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta. Vy setter opp busser mellom Asker og Drammen på følgende strekninger: * R12 Kongsberg – Eidsvoll * R13 Drammen – Dal * RE10 Lillehammer-Drammen * RE11 Eidsvoll – Skien På R14 Asker – Kongsvinger er det innstilt mellom Skøyen og Asker.

NRK - 17 jan 23 kl. 19:32

Lastebilsjåfør blåste til 1 i promille

Politiet fikk i kveld meldinger om en lastebilsjåfør som kjørte offensivt på E-134 i retning Kongsberg. Føreren skal ha kjørt tett på andre biler på det krevende føret. En politipatrulje fikk til slutt stanset lastebilen.

E24 - 13 dec 22 kl. 08:39

Oljeaksjer løfter Oslo Børs – Kongsberg Gruppen sikrer milliardkontrakt

Hovedindeksen bykser opp tirsdag morgen. Oljeaksjene med AkerBP i spissen stiger markant. Kongsberg Gruppen stiger etter kontraktnyhet..

NRK - 09 dec 22 kl. 20:01

Fortsatt ikke gjort rede for etter brann på Kongsberg

En person er fortsatt ikke gjort rede for etter en brann i et hus i Skollenborg i Kongsberg i natt. Det har i løpet av fredagen vært såpass varmt på branntomta at politiets krimteknikere ikke kunne sendes inn. – Vi vet at det er en som bor der, men har ikke klart å gjøre rede for vedkommende ennå, sier politiadvokat Andrea Finckenhagen til NRK.

NRK - 09 dec 22 kl. 04:27

Hus brant sør for Kongsberg – spredningsfare avblåst

Det oppsto brann i et hus i Skolleborg sør for Kongsberg natt til fredag. Det ble først meldt om spredningsfare til et nabohus, men dette ble senere avkreftet. Sør-Øst politidistrikt fikk melding klokka 2.

NRK - 09 dec 22 kl. 03:06

Brann i låve i Kongsberg

Det brenner i en låve i Kongsberg, melder politiet i Sør-Øst. Brannvesenet jobber natt til fredag med å forhindre at brannen sprer seg til andre bygninger..

NRK - 09 dec 22 kl. 03:06

Brann i hus i Kongsberg

Det brenner i en hus i Kongsberg, melder politiet i Sør-Øst. Brannvesenet jobber natt til fredag med å forhindre at brannen sprer seg til andre bygninger..

NRK - 08 dec 22 kl. 17:48

Alvorlig skadet i arbeidsulykke

En mann i 40-årene, hjemmehørende i Kongsberg-traktene, skal være alvorlig skadet etter en arbeidsulykke på Kongsberg i ettermiddag. Det skriver Laagendalsposten. Vedkommende ble kjørt til sykehus for behandling etter at det var «en eksplosjon i en trykkpute på stedet han jobbet»..

VG - 07 jan 23 kl. 21:53

En strøm av kritikk fra egne rekker mot Sp-toppene

Kongsberg (VG) Frustrerte Sp-folk sto i kø for å kritisere egen partiledelses manglende handlekraft mot strømpris-krisen. Tidligere partisekretær Steinar Ness peker på strømprisen som hovedårsak til at Sp berører sperregrensen..

NRK - 07 jan 23 kl. 11:22

Togforsinkelser i sør og nord

Det er forsinkelser i togtrafikken både sør og nord i landet lørdag, melder Bane Nor. På Nordlandsbanen var det problemer ved Leangen stasjon og Hell stasjon lørdag formiddag. Begge steder har det oppstått problem med sporveksel.

NRK - 06 jan 23 kl. 08:41

Forsinkelser på flere toglinjer fredag morgen

Det er problemer med sporveksler både på Bergensbanen, Dovrebanen, Sørlandsbanen og Vestfoldbanen. Det fører til forsinkelser og innstillinger. På Bergensbanen er det forsinkelser og innstillinger ved Voss på grunn av mye snø og is i sporveksler, opplyser Bane Nor.

NRK - 04 jan 23 kl. 16:21

Til sykehus etter trafikkulykke

Til sammen fire personer var involvert i trafikkulykken på Kongsberg. Ifølge politiet er én person fraktet til sykehus og to til legevakt. Skadeomfanget på de tre er ukjent.

NRK - 04 jan 23 kl. 15:37

Manuell dirigering etter trafikkulykke

Det er manuell dirigering på Sportsveien i Kongsberg etter en trafikkulykke mellom to biler. Ifølge politiet er det trolig snakk om kun mindre personskade..

NRK - 21 sep 22 kl. 05:15

Nye signalproblemer ved Kongsberg

Signalfeil på Sørlandsbanen ved Kongsberg fører til forsinkelser på flere togstrekninger. Natt til onsdag har det oppstått nye signalproblemer på Sørlandsbanen mellom Kongsberg og Darbu. Dette gjør at togene må kjøre med redusert hastighet, noe som fører til forsinkelser.

VG - 25 dec 22 kl. 11:18

To fettere fra Kongsberg er Norges NBA-håp – dette er nøkkelen til suksess

Basketspillerne Kristian Sjølund (23) og Tobias Rotegård (22) er fettere. De har begge etablert seg på collegenivået i USA. Nå tror ekspert at de med litt flaks kan ta steget til NBA..

NRK - 13 okt 22 kl. 14:45

Ett år siden Kongsberg-drapene

Torsdag er det ett år siden Espen Andersen Bråthen angrep tilfeldige mennesker med kniv og pil og bue i Kongsberg. Fem personer ble drept og tre såret i hendelen som rammet Kongsberg-samfunnet så hardt. På dagen ett år etter holder kommunen minnemarkering..

NRK - 17 dec 22 kl. 01:10

Mann siktet for kroppskrenkelse mot kjæresten

En mann i slutten av 40-årene ble pågrepet og siktet for kroppskrenkelse mot kjæresten sin ved Lampeland i Kongsberg natt til fredag, melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 14 dec 22 kl. 23:19

Togtrøbbel i Oslo-området

Feil på sporet ved Gardermoen onsdag kveld fører nok en gang til forsinkelser i togtrafikken på Østlandet. Feilen rammer togene som trafikkerer Gardermobanen, og Bane Nor opplyser at de foreløpig ikke vet hvor lang tid det vil ta å finne og rette opp feilen. Feilen rammer Flytoget samt regionstogene mellom Drammen- Lillehammer, Kongsberg-Eidsvoll og Skien-Eidsvoll, samt Dovrebanens tog mellom Oslo og Trondheim.

NRK - 14 dec 22 kl. 14:36

Domstolene stanser opprusting av lokaler

Presset økonomi gjør at Domstoladministrasjonen stanser eller utsetter opprustning av domstolenes lokaler. – Vi er svært skuffet over at vi ikke får midler over statsbudsjettet til opprusting av domstolsbygg, slik vi foreslo, sier avdelingsdirektør Jann Ola Berget i Domstoladministrasjonen. De har nå besluttet å stanse eller utsette åtte prosjekter der lokalene til domstoler skulle rustes opp.

E24 - 13 dec 22 kl. 08:39

Oljeaksjer løfter Oslo Børs – Kongsberg Gruppen stiger etter milliardkontrakt

Børsen bykser opp tirsdag morgen. Oljeaksjene med AkerBP i spissen stiger markant..

NRK - 10 dec 22 kl. 16:52

Fortsatt ikke gjort rede for etter brann

En person er fortsatt ikke gjort rede for etter husbrannen i Skollenborg i Kongsberg natt til fredag. Det forteller politiadvokat i Sørøst-politidistrikt Sigrun Våge til NRK lørdag ettermiddag. Politiets krimteknikere vil ta seg inn på branntomta i løpet av mandag..

NRK - 10 dec 22 kl. 03:54

Regjeringen utreder nasjonal skytjeneste

Regjeringen utreder en nasjonal skytjeneste for å øke nasjonal kontroll over kritisk datainfrastruktur og viktig informasjon. Dette inngår i arbeidet med Norges digitale motstandskraft, som regjeringen vil legge fram en ny melding om for Stortinget. – Vi må sikre oss bedre mot sammensatte trusler som sikkerhetstruende økonomisk aktivitet, skadelig skjult eierskap, digitale angrep, påvirkningsoperasjoner eller forstyrrelser i energiforsyningen.

NRK - 09 dec 22 kl. 05:31

Person ikke gjort rede for etter brann

En person er ikke gjort rede for etter brannen i et hus i Skollenborg i Kongsberg natt til fredag. Det sier operasjonsleder Merete Kvaal i Sør-Øst politidistrikt til NRK..

NRK - 08 dec 22 kl. 20:56

Person påkjørt av tog

En person er påkjørt av et tog i nærheten av Kongsberg stasjon. Det skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter. Nødetatene er på stedet..

NRK - 08 dec 22 kl. 16:23

Person bevisstløs etter arbeidsulykke

En person er bevisstløs som følge av en arbeidsulykke på Basserudåsen på Kongsberg. Det skriver Laagendalsposten. – Det har skjedd en ulykke med noe lufttrykk i et system, som har eksplodert, forteller operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Tommy Eriksen.

E24 - 01 nov 22 kl. 09:03

Kongsberg Gruppen opp på positiv Oslo Børs etter milliardkontrakt

Oslo Børs begynte november med solid oppgang. Kongsberg Gruppen steg etter kontrakt med USAs hær, mens Aker Biomarine er blant dagens børstapere etter tallslipp..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com