Khan

Tuesday, 16 July, 13:36

Nyheter om Khan

Klartale - 21 maj 24 kl. 08:32

Kan ICC arrestere Benjamin Netanyahu?

Karim Khan er sjefaktor i Den internasjonale straffedomstolen (ICC). Han har bedt om at Benjamin Netanyahu arresteres. Netanyahu er statsminister i Israel.

NRK - 01 jul 24 kl. 18:20

FN-gruppe ber om at Imran Khan slippes ut av fengsel umiddelbart

Arbeidsgruppen, som ligger under FNs sikkerhetsråd, mener arrestasjonen og fengslingen av Pakistans tidligere statsminister Imran Khan er brudd på folkeretten, melder Reuters. Gruppen ber om at Khan løslates umiddelbart. Khan var statsminister i landet mellom 2018 og 2022, og har hatt flere framtredende roller i politikken i Pakistan.

NRK - 13 jul 24 kl. 12:15

Pakistans tidligere statsminister frikjent av domstol

Den tidligere statsministeren i Pakistan, Imran Khan, har blitt frikjent av en pakistansk domstol, melder Reuters. Khan og kona Bushra Khan ble i februar dømt til syv års fengsel for å ha inngått et ekteskap som brøt med islamsk lov. Ekteskapet var ulovlig fordi det ikke hadde gått lang nok tid fra Bushras skilsmisse med hennes forrige ektemann og det nye ekteskapet med Khan..

Klartale - 23 jan 24 kl. 13:53

Israelske styrker har omringet Khan Younis

Israelske soldater har omringet Khan Younis. Det sier militæret (IDF). Khan Younis ligger sør i Gaza.

NRK - 13 jul 24 kl. 11:26

Minst 71 skal være drept sør i Gaza

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 71 personer er drept og 289 såret i et israelsk angrep mot flyktningleiren Al-Mawasi sør i Gaza. Det skriver AFP. Tallene er ikke uavhengig bekreftet.

NRK - 09 jul 24 kl. 21:40

Flere drept i angrep ved skole i Gaza

Minst 19 mennesker er drept i et israelsk angrep ved en skole i Gaza der internt fordrevne palestinere har søkt tilflukt, ifølge kilder ved Nasser-sykehuset i Khan Younis. Angrepet var ifølge øyenvitner rettet mot en teltleir for internt fordrevne ved inngangen til den FN-drevne al-Awda-skolen i Abasan al-Kabira, som ligger i utkanten av Khan Younis, skriver NTB. Nasser-sykehuset i Khan Younis bekrefter å ha tatt imot 19 drepte og 53 sårede etter angrepet.

NRK - 02 jul 24 kl. 12:36

FN: 250.000 i det sørlige Gaza rammet av Israels nye evakueringsordre

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) anslo tirsdag at en kvart million mennesker hadde blitt berørt siden Israels hær utstedte en ny evakueringsordre for deler av det sørlige Gaza denne uken. – Vi har sett folk flytte, familier flytte, folk som begynner å pakke sammen eiendelene sine og prøve å forlate dette området, sa UNRWA-talskvinne Louise Wateridge, som siteres av nyhetsbyrået AFP. Den israelske hæren har beordret innbyggerne i den østlige delen av Khan Younis til å søke tilflukt i Mawasi-området utenfor Rafah, der de hevder å ha etablert en såkalt humanitær sone.

NRK - 02 jul 24 kl. 06:48

Israel gjennomførte flere angrep i og rundt Khan Younis etter å ha bedt folk der om å evakuere

Øyenvitner melder ifølge AFP om flere angrep i og rundt byen, og en medisinsk kilde og palestinsk Røde Halvmåne opplyser til nyhetsbyrået at åtte er drept og mer enn 30 såret. Angrepene kommer etter et rakettangrep fra området som den militante palestinske gruppa Islamsk hellig krig (Jihad) har tatt på seg ansvaret for. Etter angrepet beordret den israelske hæren palestinere til å evakuere fra Al-Qarara, Bani Suhaila og andre steder rundt Rafah og Khan Younis.

NRK - Igår: 11:33

Imran Khans parti kan bli forbudt i Pakistan

Pakistans regjering planlegger å forby partiet til den fengslede tidligere statsministeren Imran Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI). – Regjeringen har bestemt å fremme en sak for å forby PTI-partiet, sier informasjonsminister Attalullah Tarar til journalister i Islamabad. PTI er Pakistans største opposisjonsparti.

NRK - 04 jul 24 kl. 11:36

Sykehus i Gaza snart tom for strøm

Palestinske helsemyndigheter i Gaza sier torsdag at generatorene på Nasser-sykehuset i Khan Younis vil slutte å fungere om få timer. Nasser er det eneste hovedsykehuset som fortsatt tar i mot pasienter sør i Gaza, ifølge helsemyndighetene. Nå ber de humanitære organisasjoner om akutt nødhjelp i form av drivstoff, skriver Al Jazeera.

NRK - 20 maj 24 kl. 12:56

Internasjonal straffedomstol ber om arrestordre på Netanyahu

EN aktor i Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC) har mandag bedt om arrestordre på statsminister i Israel, Benjamin Netanyahu, melder Reuters. Aktoren har også bedt om arrestordre for forsvarsminister Yoav Gallant og tre Hamas-ledere, skriver CNN, som har intervjuet aktoren, Karim Khan. Ifølge Reuters har Khan uttalt at det er grunn til å tro at Netanyahu bærer ansvaret for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten.

VG - 02 jul 24 kl. 11:48

Minst ni drept i angrep nær sykehus i Khan Younis

Livredde palestinere flykter fra den østlige delen av Khan Younis, der israelske styrker angriper og har beordret masseevakuering..

NRK - 04 maj 24 kl. 15:55

Labour-ordfører Sadiq Khan gjenvalgt i London

Labours Sadiq Khan vinner en historisk tredje periode som Londons ordfører, viser resultatene fra valget i den britiske hovedstaden. Khan vant hele 43,7 prosent av stemmene, melder Sky News. Det er over 10 prosentpoeng foran den konservative utfordreren Susan Hall.

NRK - 03 feb 24 kl. 11:52

Imran Khan og kona får sju års fengsel i Pakistan

Pakistans tidligere statsminister Imran Khan og kona Bushra Khan er dømt til fengselsstraff i sju år fordi Pakistans domstoler mener ekteskapet deres i 2018 var ulovlig. Det melder Reuters. Ekteparet er allerede dømt til 14 års fengsel for å ha solgt statsgaver, og Khan har fått ti år på toppen av dette for å ha lekket statshemmeligheter.

NRK - Igår: 12:17

Palestinske helsemyndigheter: 38.664 drept siden oktober

Gazas helsemyndigheter melder mandag at 38.644 palestinere har blitt drept siden 7. oktober.

NRK - Igår: 17:41

Hamas avviser at de trekker seg fra våpenhvileforhandlinger

Hamas avviser at de trekker seg fra samtalene om våpenhvile i Gaza etter det israelske angrepet mot Khan Younis lørdag, som tok livet av minst 90 palestinere. Tidlig søndag morgen meldte nyhetsbyrået AFP at ikke-navngitte kilder i Hamas hevdet gruppen hadde brutt forhandlingene med Israel om våpenhvile på Gazastripen. Senere søndag avviser imidlertid ledelsen i Hamas at dette er tilfelle..

NRK - Igår: 15:36

IDF: Hamas-leder drept i angrep lørdag

IDF sier de har fått bekreftet at Rafa Salama ble drept i angrepet mot Al-Mawasi-leiren på lørdag. Salama var leder for Khan Yunis-brigaden, som det israelske militæret har omtalt som «Hamas' mektigste brigade». Rafa Salama og lederen for Al-Qassam-brigaden, Mohammed Deif, var målene for Israels angrep lørdag.

Dagbladet - 13 jul 24 kl. 12:40

Minst 71 drept i Khan Younis

71 skal være drept og over 300 skal være skadd etter luftangrepet mot byen sør på Gazastripen..

Aftenposten - 13 jul 24 kl. 12:26

Minst 71 døde i angrep, ifølge helsedepartementet i Gaza

Flere titalls personer skal være drept i israelsk angrep på Khan Younis. Israel hevder målet var Hamas-topp..

NRK - 13 jul 24 kl. 11:26

Minst 20 skal være drept sør i Gaza

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 20 personer er drept i et israelsk angrep mot en leir med fordrevne palestinere sør i Gaza. Det skriver AFP. Tallene er ikke uavhengig bekreftet.

VG - 13 jul 24 kl. 11:21

Over 50 skal være drept i israelsk angrep på Khan Younis

Flere skal også være skadet i luftangrepet..

Klartale - 10 jul 24 kl. 13:53

Palestinere blir bedt om å dra

Et angrep traff landsbyen Abasan øst for Khan Younis. Rakettene traff rett utenfor inngangen til al-Awda-skolen.Minst 19 mennesker ble drept, mens 53 ble skadd.

NRK - 10 jul 24 kl. 11:40

Israel sier de har angrepet UNRWA-kontor i Gaza

Onsdag fortsetter israelske styrker offensiven på Gazastripen. I Gaza by ble det sluppet brosjyrer fra luften med varsel om å evakuere hele byen, skriver Reuters. Det israelske militæret melder selv at de blant annet har utført angrep mot hovedkvarteret til FN-organisasjonen for palestinske flyktningar (UNRWA).

NRK - 10 jul 24 kl. 11:40

Israel fortsetter offensiven – ber sivile evakuere Gaza by

Onsdag fortsetter israelske styrker offensiven på Gazastripen. I Gaza by ble det sluppet brosjyrer fra luften med varsel om å evakuere hele byen. Israel har gjort dette flere ganger i løpet av krigen.

NRK - 05 jul 24 kl. 18:06

Pakistan: Tre døde etter veibombe på bro

Fredag ble tre personer drept og syv skadet etter at en veibombe plantet på en bro eksploderte, skriver Al Arabya. Angrepet skjedde ifølge pakistansk politi i Khyber Pakhtunkhwa-provinsen nordvest i landet. Ifølge politiets talsmann Sabir Khan var en politibil det egentlig målet for angrepet.

NRK - 21 maj 24 kl. 10:37

Israel hardt ut mot ICC-aktor

Israels forsvarsminister Yoav Gallant beskriver forespørselen om arrestordre på ham og statsminister Benjamin Netanyahu som et skamfullt forsøk på å gripe inn i Gaza-krigen. Det er aktor i ICC Karim Khan som står forespørselen. – Forsøket fra ICC-aktor Karim Khan på å frata Israel retten til selvforsvar og muligheten til å befri gislene, må avvises kontant, skriver Gallant på X.

NRK - 03 jul 24 kl. 21:18

Stor folkemengde rundt Youtube-kjendis i Oslo

En stor gruppe ungdommer har samlet seg i Oslo sentrum for å få med seg besøket til den kjente youtuberen Ishowspeed. Amerikanske Darren Jason Watkins Jr., som han egentlig heter, sender direkte på sin Youtube-kanal fra Oslo, og mange av tilhengerne hans har samlet seg i Karl Johans gate for å få det med seg.

NRK - 02 jul 24 kl. 11:48

Minst ni drept i angrep mot bolighus i Gaza

Minst ni mennesker ble drept og over 30 såret i et israelsk angrep mot Khan Younis i morgentimene tirsdag, opplyser helsemyndighetene. Angrepet rammet et bolighus i nærheten av Det europeiske sykehuset i byen. Nyhetsbyrået APs journalister har telt likene, som ble brakt til Nasser-sykehuset.

VG - 01 jul 24 kl. 18:43

FN-gruppe krever umiddelbar løslatelse av Imran Khan

Pakistans tidligere statsminister hevder selv å være offer for en politisk heksejakt..

NRK - 04 maj 24 kl. 15:55

Labour-ordfører Sadiq Khan mot gjenvalg i London

Labours Sadiq Khan vinner en historisk tredje periode som Londons ordfører, viser prognoser fra BBC og Sky News. Sky News ' beregninger ble kunngjort da resultatene var klare i halvparten av de 14 valgkretsene i den britiske hovedstaden. Det endelige resultatet ventes senere lørdag.

NRK - 11 jun 24 kl. 11:27

ICC etterforsker anklager om krigsforbrytelser i Sudan

Den internasjonale straffedomstolen er i gang med å etterforske anklager om krigsforbrytelser mot menneskeheten i Sudan. Det melder aktor Karim Khan i en videouttalelse..

Klartale - 31 jan 24 kl. 08:58

Imran Khan og kona dømt til 14 års fengsel

Imran Khan og kona er dømt til 14 års fengsel. Årsaken er korrupsjon. Han skal ha fått gaver mens han var statsminister.

NRK - 02 jun 24 kl. 16:52

UNRWA: Alle 36 mottak i Rafah er tomme

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) sier at samtlige av deres 36 mottak i Rafah er tomme på grunn av Israels pågående militæroperasjon. – Tusenvis av familier har måttet flykte. Rundt 1,7 millioner mennesker er nå fordrevet i Khan Younis og områdene rundt, skriver FN-organisasjonen på meldingstjenesten X.

NRK - 19 jan 24 kl. 18:33

Israel skal ha angrepet sykehus i Khan Younis med droner

Israel gjennomførte fredag et droneangrep mot et sykehus i Khan Younis, ifølge Palestinsk Røde Halvmåne. Internt fordrevne som har søkt tilflukt ved Al-Amal-sykehuset, ble ifølge hjelpeorganisasjonen såret som følge av «intens beskytning fra israelske droner». Israelske stridsvogner rykket også fram mot det største sykehuset som fortsatt er i drift i Gaza, Nasser-sykehuset i Khan Younis.

NRK - 29 maj 24 kl. 11:11

Israelsk internrapport: To fanger fra Gaza døde etter å ha blitt banket opp

To fanger fra Gaza er døde etter å ha blitt banket opp av israelske soldater mens de ble transportert til et israelsk fengsel, ifølge en granskning. Den israelske avisa Haaretz har snakket med to ikke navngitte kilder som forteller om innholdet i en interngranskning som det israelske militæret har gjennomført. De sier at de to fangene ble pågrepet av israelske soldater i Khan Younis-området på Gazastripen i mars, og at de var mistenkt for å være «terrorister» – et uttrykk som israelske myndigheter gjennomgående bruker om militante palestinere.

NRK - 09 apr 24 kl. 11:13

Forskere: Over halvparten av Khan Younis ødelagt

To forskere har kommet fram til at rundt 55 prosent av Khan Younis i Gaza har blitt ødelagt siden krigen startet 7. oktober. Det skriver nyhetsbyrået AP.

NRK - 21 maj 24 kl. 09:40

Italia meiner det er uakseptabelt å samanlikne Hamas og Israel

Italia meiner det er «uakseptabelt» av aktoratet i Den internasjonale domstolen (ICC) å samanlikne Israel med Hamas, skriv AFP. Reaksjonen kjem etter at sjefsanklager Karim Khan har bedt om arrestordre på statsministeren og forsvarsministeren i Israel, i tillegg til Hamas-leiar Yahya Sinwar..

NRK - 21 maj 24 kl. 09:40

Italias utanriksminister: Uakseptabelt å samanlikne Hamas og Israel

Utanriksministeren i Italia, Antonio Tajani seier det er «uakseptabelt» av aktoratet i Den internasjonale domstolen (ICC) å samanlikne Israel med Hamas, skriv AFP. – Ver forsiktig så ein ikkje legitimerer anti-israelske posisjonar som kan gi næring til antisemittiske fenomen, sa han til den italienske avisa Corriere della Sera. Reaksjonen kjem etter at sjefsanklager Karim Khan har bedt om arrestordre på statsministeren og forsvarsministeren i Israel, i tillegg til Hamas-leiar Yahya Sinwar..

VG - 20 maj 24 kl. 12:58

ICCs sjefsaktor ber om arrestordrer

Karim Khan ved Den internasjonale straffedomstolen (ICC) har levert sin påstand..

VG - 16 maj 24 kl. 14:52

Den farligste mannen i Gaza

Få kjenner navnet på Hamas-lederen i Gaza, Yahya Sinwar. Han kalles for «Slakteren fra Khan Younis».

NRK - 11 feb 24 kl. 09:31

Pakistan: opptellingen i valget ferdig – Khan-tilhengere fikk flest mandater

Uavhengige kandidater som stort sett er støttet av Imran Khan, fikk 101 av 264 mandater i det pakistanske valget, ifølge endelige tall. Khan, som tidligere har vært statsminister i Pakistan, erklærte valgseier fredag, selv om kandidatene som støtter ham, ikke har flertall. Han sitter fengslet, og hans parti, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), var utestengt fra å delta i valget.

NRK - 06 maj 24 kl. 16:59

Røde Halvmåne: Titusener forlater Rafah

– Antallet innbyggere som er på vei fra de østlige områdene av Rafah mot vest er stort. Spesielt etter opptrappingen av bombingen, er det tusenvis av innbyggere som forlater hjemmene sine, sier talsperson for Palestinsk Røde Halvmåne, Osama al-Kahlout, til AFP. Tidligere mandag ba den israelske hæren 100.

NRK - 06 maj 24 kl. 13:56

Egypt aukar beredskapen på grensa mot Gaza

Egypt har auka den militære beredskapen på grensa mot Gazastripa, melder Reuters. Meldinga kjem etter at Israel skal ha starta luftangrep mot området byen Rafah måndag. Den israelske hæren bad måndag morgon 100.

Klartale - 08 feb 24 kl. 10:29

Pakistan styrker sikkerheten på valgdagen

Valglokalene har åpnet i Pakistan. Det skjedde klokka 4 torsdag norsk tid.Myndighetene har stengt mobilnettet på valgdagen.

NRK - 22 mar 24 kl. 01:33

Tre personer skal være drept etter israelsk luftangrep i Khan Younis

Ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa er tre personer drept etter et israelsk luftangrep i Khan Younis, sør i Gaza, skriver Al Jazeera..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com