Israelsk

Wednesday, 01 December, 16:44

Nyheter om Israelsk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 sep 21 kl. 18:58

Palestiner drept av Israelsk politi

Israelsk politi har skutt og drept en 50 år gammel palestiner som de sier forsøkte å angripe en politimann med kniv ved Løveporten i Jerusalems gamleby. Spenningen er på topp i Jerusalem etter at seks palestinske fanger klarte å rømme fra et høysikkerhetsfengsel denne uka. Væpnede palestinske grupper proklamerte en såkalt vredens dag til støtte for fangene som Israelsk politi nå driver klappjakt på.

NRK - 30 okt 21 kl. 15:25

To soldater såret i angrep

To soldater skal være såret i et Israelsk angrep i Syria. Syriske myndigheter sier de delvis klarte å slå tilbake et Israelsk rakettangrep nær Damaskus. Ifølge det statlige syriske nyhetsbyrået Sana var angrepet rettet mot en militær stilling utenfor hovedstaden.

NRK - 10 sep 21 kl. 21:51

To fanger tatt av Israelsk politi

To av de seks palestinerne som rømte fra et Israelsk fengsel denne uka, er pågrepet, melder Israelsk politi. De to ble tatt i Nasaret i Nord-Israel fredag kveld, ifølge politiet. Israel satte i gang en klappjakt på de seks fangene etter at de mandag greide å rømme fra høysikkerhetsfengselet Gilboa gjennom en tunnel de gravde under en vask i en celle.

NRK - 30 sep 21 kl. 20:55

Hizbollah skøt ned Israelsk drone

Den libanesiske Hizbollah-militsen opplyser å ha skutt ned en Israelsk drone over Sør-Libanon. Den Israelske hærens talsmann Avichay Adraee bekrefter i en arabiskspråklig Twitter-melding at en av Israels droner har styrtet inne på libanesisk territorium under en «rutineoperasjon». Libanon og Israel er teknisk sett i krig.

NRK - 30 sep 21 kl. 20:55

Hizbollah skjøt ned Israelsk drone

Den libanesiske Hizbollah-militsen opplyser å ha skutt ned en Israelsk drone over Sør-Libanon. Den Israelske hærens talsmann Avichay Adraee bekrefter i en arabiskspråklig Twitter-melding at en av Israels droner har styrtet inne på libanesisk territorium under en «rutineoperasjon». Libanon og Israel er teknisk sett i krig.

NRK - 31 okt 21 kl. 21:52

Biden med sanksjoner mot Iran

Som reaksjon på det USA hevder er droneangrep mot en militærbase i Syria, utført av Iran, har president Joe Biden innført sanksjoner mot landet. Amerikansk militære holder til ved basen, og USA anser droneangrepet som et angrep mot amerikanske interesser, ifølge Reuters. Irans droneprogram har møtt sterk internasjonal kritikk.

NRK - 14 okt 21 kl. 01:28

Soldat drept i angrep i Syria

En syrisk soldat er drept og tre andre såret i et Israelsk luftangrep mot et mål nær Palmyra sentralt i landet, ifølge statlige medier i Syria. Angrepet skjedde klokken 23.34 lokal tid onsdag og var rettet mot et kommunikasjonstårn og flere stillinger i området rundt..

NRK - 14 okt 21 kl. 01:28

Soldater drept i angrep i Syria

En syrisk soldat og tre iranskstøttede soldater er drept i et Israelsk luftangrep mot mål nær Palmyra sentralt i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR. Nasjonaliteten til de tre proiranske krigerne var ikke umiddelbart kjent natt til torsdag. Sju andre, blant dem tre syriske soldater, ble såret i angrepet..

NRK - 06 sep 21 kl. 08:32

Rømte fra Israelsk fengsel

Seks palestinere skal ha rømt fra fra et Israelsk høysikkerhetsfengsel. Det melder flere nyhetsbyråer..

NRK - 30 jul 21 kl. 10:01

Israelsk skip angivelig angrepet

Et Israelsk handelsskip skal ha blitt angrepet rundt 300 kilometer sørøst for Omans hovedstad Muscat natt til fredag, ifølge det britiske forsvarsdepartementet. Det melder nyhetsbyrået AP. Angrepet er foreløpig ikke bekreftet fra Israelsk hold.

NRK - 09 okt 21 kl. 13:09

Svensk utenriksminister til Israel

Den svenske utenriksministeren Ann Linde skal besøke Israel, ifølge avisa Expressen, som skriver at krisen i forholdene mellom landene nå er over. Forholdet mellom Israel og Sverige har vært kaldt siden den svenske regjeringen i 2014 anerkjente Palestina som en uavhengig stat. Linde hadde en uformell samtale med sin Israelske kollega Yair Lapid på telefon i forrige måned.

NRK - 30 aug 21 kl. 15:54

Israelsk grensepolitimann død

En Israelsk grensevakt, som ble skutt i hodet på kloss hold under en voldelig demonstrasjon på grensen mellom Gaza og Israel i forrige uke, døde mandag. Den 21 år gamle grensevakten ble skutt i hodet under en demonstrasjon Hamas arrangerte ved grensen mellom Israel og Gaza 21. august.

NRK - 30 sep 21 kl. 07:42

Kvinne med kniv skutt i Jerusalem

En kvinne som forsøkte å knivstikke politifolk i en av gatene rundt al-Aqsa-moskeen, ble skutt og drept av politiet i gamlebyen i Jerusalem, melder Israelsk politi..

NRK - 26 sep 21 kl. 08:16

Palestinere drept på Vestbredden

Ifølge det palestinske helsedepartementet ble en palestiner søndag truffet av Israelsk skuddregn i nærheten av byen Jenin på den okkuperte Vestbredden. Han døde av skadene etter å ha ankommet sykehus, skriver nyhetsbyrået AFP. Senere ble meldingen fra det palestinske helsedepartementet oppdatert om at minst fire palestinere er drept i razziaer på den okkuperte Vestbredden..

NRK - 21 sep 21 kl. 00:41

Gjenopptar kontakten med Israel

For første gang på sju år har en har en svensk og en Israelsk utenriksminister hatt et formell møte. Sveriges utenriksminister Ann Linde (S) omtaler det som et skritt i riktig retning. Forholdet mellom landene har vært kaldt siden Sverige anerkjente Palestina som en uavhengig stat..

NRK - 14 sep 21 kl. 04:10

Apple med sikkerhetsoppdatering

Teknologiselskapet Apple sendte mandag ut en nødoppdatering for flere av sine Apple-produkter som skal beskytte mot spionprogrammer fra NSO Group, som er et Israelsk selskap. Spionprogrammet har fått navnet «Pegasus». Programmet kan infisere et Apple-produkt ved å slå på kamera, mikrofon, spille inn meldinger og gi tilgang til e-poster.

NRK - 13 sep 21 kl. 13:57

Israels statsminister i Egypt

Israels statsminister Naftali Bennett møter mandag med president Abdel Fattah al-Sisi i Egypt, melder AFP. Dette er det første offisielle besøket av en Israelsk statsminister siden 2011. Ifølge egyptiske myndigheter skal de to blant annet diskutere forsøk på å gjenopplive fredsprosessen mellom Israel og palestinerne..

NRK - 13 sep 21 kl. 08:57

Åpner for støtte til Gaza

Israel kan bidra til økonomisk utvikling og ny infrastruktur på Gazastripen, ifølge en plan lansert av utenriksminister Yair Lapid. Forutsetningen er at Hamas, som har makten i det palestinske området, forplikter seg til en langsiktig fredsløsning. – Strømsystemet vil bli reparert, gass koblet til, et anlegg for avsalting av vann vil bli bygget, sa Lapid i en tale på et Israelsk universitet søndag.

NRK - 13 sep 21 kl. 07:47

Nye Israelske angrep på Gazastripen

Israel har angrepet mål på Gazastripen for tredje natt på rad. Også angrepene natt til mandag var svar på rakettangrep fra Gazastripen, ifølge den Israelske hæren. Tre raketter ble skutt mot Israel, og minst to ble stanset av det Israelske rakettforsvaret.

NRK - 12 sep 21 kl. 18:13

Israelske fly angrep Gazastripen

Israelske jagerfly angrep flere mål på Gazastripen søndag, noe Israel melder var et svar på et rakettangrep fra Gazastripen dagen før. Ifølge Israel har jagerfly og angrepshelikoptre blant annet «truffet et av Hamas' militærområder med flere underjordiske anlegg for rakettproduksjon». Også en tunnel, et våpenlager og en treningsleir skal være rammet av angrepene.

NRK - 07 aug 21 kl. 06:48

Israelsk luftangrep mot Gaza

Det Israelske forsvaret angrep natt til lørdag Hamas-mål på Gazastripen som svar på at det ble sendt opp brannballonger mot Israel, opplyser forsvaret. Brannballonger sendt opp fra Gazastripen førte fredag til fire branner i Eshkol-regionen på Israelsk side av grensen. – Som svar på den fortsatte oppskytingen av brannballonger fra Gazastripen og inn i Israel gjennom dagen, gjennomførte forsvaret luftangrep mot et Hamas-militæranlegg og et rakettoppskytingssted, het det i en uttalelse fra forsvaret lørdag morgen.

NRK - 11 sep 21 kl. 06:26

To rømte fangar arrestert i israel

Israels politi arresterte laurdag morgon ytterlegare to av dei seks palestinarane som rømte frå eit Israelsk høgsikkerheitsfengsel denne veka. Den eine er Zakaria Zubeidi, den tidlegare leiaren av al-Aqsa-martyranes brigadar, og den andre er Mohammed Aradeh, som soner tre livstidsdommar, skriv avisa Haaretz. To rømlingar er framleis på frifot..

Aftenposten - 06 sep 21 kl. 17:25

Seks fanger har rømt fra et Israelsk høysikkerhetsfengsel – gjennom dette hullet

ISTANBUL (Aftenposten): En storstilt jakt med droner og helikoptre foregår nå på Vestbredden..

NRK - 30 jul 21 kl. 16:55

Anklager Iran for droneangrep

En Israelsk tjenestemann har anklaget Iran for å ha iscenesatt et droneangrep på oljetankeren som ble angrepet utenfor kysten av Oman natt til fredag. Israelsk TV sier at den anonyme tjenestemannen kaller angrepet for «terrorisme begått av Iran». Iranske myndigheter har ikke svart på anklagene..

NRK - 01 sep 21 kl. 16:15

Koronasyke og hjertebetennelse

En amerikansk studie viser at det er høyere risiko for å få hjertebetennelse ved covid-sykdom enn ved vaksinering. Det er påvist at vaksinene til Pfizer og Moderna i sjeldne tilfeller kan føre til betennelse i hjertemuskelen, myokarditt, og i hjerteposen, perikarditt. Det er særlig unge menn som er utsatt for dette.

NRK - 30 aug 21 kl. 20:07

Netanyahu bes returnere dyre gaver

Statsministerens kontor i Israel ber Benjamin Netanyahu returnere en rekke dyre gaver han fikk mens han var statsminister. I henhold til Israelsk lov er gaver til en verdi av mer enn 300 shekel (750 kroner) statens eiendom. Forespørselen er oversendt Netanyahu mens han angivelig ferierer på en privat øy på Hawaii..

Dagbladet - 30 aug 21 kl. 09:01

- Ei bombe

Personer som har gjennomgått covid-19-infeksjon er bedre beskyttet enn dem som har fått vaksine, ifølge en ny Israelsk studie..

NRK - 30 aug 21 kl. 07:31

Israelsk minister har møtt Abbas

Israels forsvarsminister Benny Gantz har møtt Palestinas president Mahmoud Abbas. Det er første gang på flere år at de to partene møtes på så høyt nivå. Samtalene fant sted søndag kveld, opplyser tjenestemenn..

NRK - 28 aug 21 kl. 10:54

Palestinsk tolvåring død

En tolv år gammel palestinsk gutt er død, en uke etter at han ble skutt da Israelske soldater åpnet ild mot demonstranter på Gazastripen. Han er det andre dødsofferet etter sammenstøtene ved grensen mellom Israel og Gazastripen forrige lørdag. Ytterligere 39 palestinere og en Israelsk politibetjent ble såret.

NRK - 21 jul 21 kl. 15:27

Israel etterforsker Pegasus-hacking

Den Israelske regjeringen har satt opp et eget utvalg for å undersøke anklagene om at et hackingprogram laget av et Israelsk sikkerhetsselskap skal ha blitt misbrukt i hele verden. Det opplyser en Israelsk kilde til Reuters. Utvalget ledes av Israels Nasjonale Sikkerhetsråd, som svarer direkte til statsminister Naftali Bennett.

Aftenposten - 19 jul 21 kl. 17:41

Israelsk spionvareprogram overvåket aktivister og journalister - vekker sterke reaksjoner

50.000 personer har vært mål for et Israelsk spionvareprogram. Nå krever opposisjonspolitikere i Ungarn en hastehøring….

NRK - 22 aug 21 kl. 00:11

25 skadd i uro ved grensa til Gaza

En 13-åring og 23 andre palestinere, samt en Israelsk politimann er skutt og såret i uro ved grensa til Gazastripen, ifølge palestinske og Israelske kilder. Flere hundre palestinere deltok lørdag deltok i en demonstrasjon arrangert av Hamas, som styrer Gazastripen, mot Israels blokade..

NRK - 20 aug 21 kl. 18:25

Fire drept i Israelsk luftangrep

Israelske luftangrep mot Syria har drept fire proiranske krigere alliert med regimet i Damaskus, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. Statlige medier i Syria har tidligere sagt at luftforsvaret hadde registrert «fiendtlige mål» over hovedstaden Damaskus sent torsdag. – Den Israelske fienden lanserte et luftangrep rettet mot posisjoner i nærheten av Damaskus og rundt byen Homs.

NRK - 15 aug 21 kl. 20:22

Skogbrann nær Jerusalem

Innbyggere i flere landsbyer i utkanten av Jerusalem ble søndag evakuert etter skogbrann i området. Brannvesenet jobber fortsatt med å få kontroll på flammene. Brannvesen og brannfly jobber med å slukke skogbrannen som truer innbyggerne i landsbyene Beit Meir, Shoeva, Kissalon, Guvat Yearim og Ramat Raziel, vest for Jerusalem, opplyser lokalt politi.

VG - 05 aug 21 kl. 07:03

Israelsk kvinne donerte nyre til treåring fra Gaza

Idit Harel Segal passerte 50, og hun hadde bestemt seg for gaven: Hun ville gi en nyre til en fullstendig fremmed person. Det viste seg å bli en 3-årig palestinsk gutt fra Gazastripen..

NRK - 02 aug 21 kl. 16:48

– Iran må ta konsekvensene

Den britiske statsministeren Boris Johnson sier mandag at Iran må få konsekvenser for det «opprørende» angrepet på det Israelsk-administrerte skipet utenfor kysten av Oman. – Iran bør ta konsekvensene av det de har gjort. Dette var helt klart uakseptabelt og et vanvittig angrep på kommersiell skipsfart.

NRK - 01 aug 21 kl. 17:34

Storbritannia mener Iran står bak

Storbritannias utenriksminister Dominic Raab mener Iran står bak angrepet mot en Israelsk oljetanker, melder Reuters. En britisk og rumensk statsborger ble drept i angrepet. – Vi mener dette angrepet var utført av Iran og er et klart brudd på internasjonal lov, sier han..

NRK - 01 aug 21 kl. 10:20

Nekter for angrep mot oljetanker

En talsmann fra Irans utenriksdepartement nekter for at landet står bak et droneangrep mot oljetankeren Mercer Street, som er tilknyttet en Israelsk milliardær. Saeed Khatibzadeh kaller anklagene for «grunnløse», ifølge nyhetsbyrået AP. Oljetankeren ble angrepet utenfor kysten av Oman torsdag.

Aftenposten - 28 jul 21 kl. 17:41

I dag møtes de for å diskutere overvåkingsskandalen. Hva visste egentlig Israel?

De hadde åpenbart kjennskap til dette, skriver Israelsk avis. Trolig visste de noe, sier ekspert. Israel selv avviser..

NRK - 15 maj 21 kl. 13:31

Rakettalarm går i Tel Aviv igjen

Rakettalarmene går nok en gang i den Israelske byen Tel Aviv, ifølge det Israelske forsvaret (IDF). Eksplosjoner høres over byen. Bilder på sosiale medier viser en bil som brenner og røyk i Ramat Gan, øst i Tel Aviv.

NRK - 24 jul 21 kl. 00:14

17-åring drept på Vestbredden

En 17 år gammel gutt er skutt og drept av Israelske soldater i et sammenstøt på Vestbredden, opplyser palestinske helsemyndigheter. Gutten ble skutt i Nebi Saleh, en landsby der innbyggerne har demonstrert mange ganger de siste årene mot utvidelsen av en Israelsk bosetting..

NRK - 17 jun 21 kl. 20:46

Ungdom drept av Israelsk soldat

En 15 år gammel palestinsk gutt ble onsdag skutt og drept av en Israelsk soldat på Vestbredden. Gutten ble skutt under en protest. Ifølge den Israelske hæren ble gutten skutt av en soldat som holdt vakt i ved utposten hvor protesten fant sted.

NRK - 22 jul 21 kl. 13:02

Israel skal granske NSO Group

Israel har opprettet en kommisjon som skal granske teknologiselskapet NSO Group. Selskapet selger spionvare som har vært benyttet til å overvåke politikere, journalister og aktivister verden over. Kommisjonen skal gjennomgå anklagene mot selskapet og undersøke påstandene om at programvare utviklet av selskapet er misbrukt.

NRK - 22 jul 21 kl. 12:19

Nekter for telefonhacking

Saudi-Arabia nekter for å ha benyttet spionprogrammet Pegasus fra Israelske NSO Group til å avlytte journalister og menneskerettsaktivister. En saudiarabaisk tjenestemann sier til nyhetsbyrået SPA at anklagene er usunne og at landet ikke støtter en slik praksis. Ifølge Amnesty International og en rekke internasjonale medier er Saudi-Arabia ett av landene som har skaffet seg det Israelsk-utviklede spionprogrammet, som blant annet ble funnet på telefonene til ekskona og forloveden til regimekritikeren Jamal Khashoggi.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt