Israelsk

Tuesday, 20 February, 23:14

Nyheter om Israelsk

NRK - 13 feb 24 kl. 23:10

FN-topp: Israelsk operasjon i Rafah kan lede til nedslakting

En Israelsk bakkeoperasjon i byen Rafah kan lede til nedslakting av mennesker på Gazastripen, advarer FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths. – Verdenssamfunnet har advart mot de farlige konsekvensene av en bakkeinvasjon i Rafah. Israels regjering kan ikke ignorere dette, sier Griffiths i en uttalelse tirsdag.

NRK - 02 feb 24 kl. 10:37

Tre drept i rakettangrep mot Damaskus

Minst tre militssoldater er drept i et antatt Israelsk rakettangrep mot mål sør i den syriske hovedstaden Damaskus, ifølge SOHR. – Et Israelsk luftangrep var i morgentimene rettet mot en militærpost i Aqraba og en i al-Ghazlaniyah-området på veien til den internasjonale flyplassen i Damaskus. Postene var bemannet av den libanesiske Hizbollah-militsen, opplyser eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

NRK - 30 dec 23 kl. 17:43

Palestinsk gruppe hevder Israelsk soldat ble drept i Israelsk luftangre

En Israelsk soldat er drept i et Israelsk luftangrep etter et mislykket forsøk på å befri ham fra fangenskap, ifølge en væpnet palestinsk gruppe. Påstanden gjengis lørdag av nyhetsbyrået Reuters og er også å finne i en Telegram-melding fra Abu Ali Mustafa-brigadene, som er den væpnede fløyen til Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP). Detaljer rundt den påståtte hendelsen er foreløpig ikke kjent.

NRK - 5 timer siden

USA: Stor Israelsk operasjon i Rafah vil kunne bli en katastrofe

I en uttalelse fra Det hvite hus tirsdag sier de at en større Israelsk operasjon i Rafah, uten tiltak for å beskytte sivile, vil kunne føre til en katastrofe. Israel har varslet at de vurderer å gå inn i Rafah, som ligger helt sør i Gaza. Rundt 1,5 millioner mennesker befinner seg der for øyeblikket.

NRK - 15 feb 24 kl. 13:31

Hizbollah-sjef skal vera blant dei drepne i Libanon-angrep

Ein sjef for Hizbollah skal vera blant dei drepne i eit Israelsk angrep i Sør-Libanon, opplyser ei kjelde til nyheitsbyrået Reuters. Den same Hizbollah-sjefen hadde tidlegare blitt skadd i eit målretta Israelsk angrep i Sør-Libanon ei veke tidlegare, sa kjelda. Det Israelske militæret melde tidlegare torsdag at jagarflya deira hadde treft fleire Hizbollah-mål.

NRK - 12 feb 24 kl. 13:02

Hizbollah-leder skadd i Israelsk angrep sør i Libanon

En lokal Hizbollah-leder skal ha blitt alvorlig skadd i et Israelsk luftangrep sør i Libanon mandag. Luftangrepet rammet bilen til den lokale Hizbollah-toppen, sier en libanesisk sikkerhetskilde til nyhetsbyrået AFP. Ifølge kilden befant lederen seg i byen Bint Jbeil, helt sør i Libanon.

NRK - 11 feb 24 kl. 12:34

EU med krass advarsel mot Rafah-offensiv

EUs utenrikssjef Josep Borrell advarer sterkt mot Israels varslede offensiv i Rafah sør på Gazastripen. Det vil bli katastrofalt, advarer han. – Jeg gjentar advarselen fra flere medlemsland i EU om at en Israelsk offensiv i Rafah vil føre til en ubeskrivelig humanitær katastrofe og alvorlige spenninger med Egypt, skriver Borell på X/ Twitter.

NRK - 09 feb 24 kl. 17:54

FN-utsendinger: Henrettelse på sykehus kan være krigsforbrytelse

Mandag 29. januar, gikk 10 Israelske agenter inn på et sykehus på Vestbredden. Kledd som leger, sykepleiere og pasienter, drepte de en pasient, hans bror og en annen gjest.

NRK - 08 feb 24 kl. 17:03

Israelsk droneangrep rammet Hizbollah-aktører i Libanon

Et Israelsk luftangrep mot Libanon torsdag skal ha ført til at minst to person tilknyttet militsgruppen Hizbollah, er hardt skadet. Det melder AFP som siterer libanesiske kilder. Luftangrepet traff den libanesiske byen Nabatiyeh, ikke så langt unna den Israelske grensen..

NRK - 08 feb 24 kl. 15:25

FN: Israelsk ødeleggelse av Gaza er en krigsforbrytelse

Det sier Volker Turk, FNs høykommissær for menneskerettigheter. I en uttalelse sier han at Israelsk ødeleggelse av alle bygninger som ligger innenfor en kilometers radius fra gjerdet mellom Israel og Gazastripen, med sikte på å skape en såkalt «buffersone», er en krigsforbrytelse i henhold til Geneva-konvesjonen. – Siden slutten av oktober har.

NRK - 03 feb 24 kl. 21:33

EU bekymret for Israelsk offensiv mot Rafah

EUs utenlandssjef Josep Borrell advarer om at konflikten kan spre seg over hele Midtøsten etter USAs angrep mot Iran-støttede militser i Syria og Irak om det ikke blir inngått en våpenhvile mellom Israel og Hamas. Al Jazeera meldte tidligere lørdag at 24 ble drept i et Israelsk angrep mot Rafah natt til lørdag. Vanligvis bor det rundt 200.

NRK - 02 feb 24 kl. 15:07

Hamas-topp sår tvil om forslag til våpenhvile og fangeutveksling

Hamas-toppen Osama Hamdan sår tvil om hvorvidt Hamas vil godkjenne et forslag om fangeutveksling og stykkevise våpenhviler på Gazastripen. Videre heter det at gruppa forsøker å få løslatt den svært populære palestinske lederen Marwan Barghouti. Han soner fem livstidsdommer i et Israelsk fengsel for sin rolle med å organisere den andre intifadaen, det palestinske opprøret mot Israelsk okkupasjon på begynnelsen av 2000-tallet.

NRK - 29 jan 24 kl. 13:07

SOHR: Seks drept i Israelsk angrep nær Damaskus

Proiranske krigere er blant seks drepte i et Israelsk angrep i nærheten av Syrias hovedstad Damaskus, melder eksilgruppa SOHR. – Israelske angrep rettet mot en base som tilhører Hizbollah og Irans revolusjonsgarde, drepte seks mennesker, inkludert proiranske krigere, sier Rami Abdulrahman, direktør for Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) i en uttalelse. Han la til at det ikke er klart om det er sivile blant de drepte.

NRK - 29 jan 24 kl. 10:55

Mye av kulturarven på Gazastripen ligger i ruiner, ifølge organisasjon

Rundt 200 bygninger eller steder som kan regnes som kulturminner på Gazastripen, har blitt ødelagt i Israelske angrep, sier den frivillige organisasjonen Heritage for Peace. I begynnelsen av desember ble den store Omari-moskeen i gamlebyen i Gaza by ødelagt etter et Israelsk luftangrep. En Israelsk kilde sa at Hamas hadde tunneler under moskeen.

NRK - 27 jan 24 kl. 05:55

Israelsk angrep mot Hizbollah etter rakettangrep mot Israel

Minst fire Hizbollah-krigere skal være drept i et Israelsk angrep mot et hus sør i Libanon. Angrepet skjedde etter to Hizbollah-rakettangrep mot Israel fredag. Israelske kampfly gjennomførte angrepet.

NRK - 19 nov 23 kl. 15:35

Reuters: Netanyahu fordømmer «Houthi-angrep på Israelsk skip» i Rødehavet

I et innlegg på sosiale medier skriver det Israelske forsvaret (IDF) at Houthi-militsen i Jemen har beslaglagt et Israelsk lasteskip i sørlige Rødehavet. Angrepet skal ha skjedd mens skipet seilte fra Tyrkia til Inda, skriver Reuters. Israels statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer nå «angrepet på lasteskipet».

NRK - 20 jan 24 kl. 08:55

Statlige medier: Mulig Israelsk angrep i Damaskus

Syriske statlige medier sier det trolig har vært et Israelsk flyangrep mot en boligblokk i hovedstaden Damaskus i morgentimene..

NRK - 45 minutter siden

USA advarer på nytt om bakkeinvasjon i Rafah

En Israelsk bakkeinvasjon i Rafah vil bli en katastrofe, sier en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd. USA har tidligere advart Israel mot å sende bakkestyrker inn i Rafah, der over 1,1 millioner internt fordrevne palestinere på oppfordring fra Israel har søkt tilflukt. Dersom Israel ikke tar hensyn til de palestinske flyktningenes sikkerhet vil «en operasjon i Rafah bli en katastrofe», sier John Kirby.

NRK - 5 timer siden

FN slår ny sultalarm: Kritisk for stadig flere barn i Gaza

Antallet barn som lider av akutt underernæring, øker faretruende på Gazastripen, der matmangelen er kritisk etter 20 uker med Israelsk bombing, advarer FN. Hvert sjette barn under to år er nå akutt underernært nord på Gazastripen, og for mange av dem står det om livet, viser en undersøkelse flere FN-organisasjoner har gjennomført, skriver NTB..

NRK - 18 timer siden

FN slår ny sultalarm i Gaza

Antallet barn som lider av akutt underernæring, øker faretruende på Gazastripen, der matmangelen er kritisk etter 20 uker med Israelsk bombing, advarer FN. 15,6 prosent, hvert sjette barn under to år er nå akutt underernært nord på Gazastripen, og for mange av dem står det om livet, viser en undersøkelse Verdens helseorganisasjon (WHO), Verdens matvareprogram (WFP) og FNs barnefond (Unicef) har gjennomført. Undersøkelsen ble utført i forrige måned, og situasjonen er trolig enda mer dramatisk i dag, særlig for ammende spedbarn og mødrene deres, advarer FN-organisasjonene i en ny rapport.

NRK - 16 feb 24 kl. 19:32

Hamas: Tiden er i ferd med å renne ut for gislene

Hamas sier at de sliter med å holde de gjenværende gislene i live som følge av Israelske angrep og mangel på mat, vann og helsehjelp. – De syke og sårede fangene opplever svært vanskelige forhold og kjemper for å holde seg i live, sier en talsmann for Hamas-bevegelsens væpnede gren, Abu Obeida. – Dette er ikke overraskende.

NRK - 16 feb 24 kl. 12:38

En skal være drept og fem skadd i skyting i Israel – mistenker terror

Den Israelske avisen Haaretz melder at én person skal være drept og fem skadd i en skyting i sørlige Israel. Israelsk politi etterforsker hendelsen som terror..

NRK - 15 jan 24 kl. 13:34

Ambulansepersonell: 18 såret i bil- og knivangrep i Israel

Åtte personer er påkjørt av et kjøretøy i byen Raanana sentralt i Israel, ifølge ambulansepersonell. Flere personer er også knivstukket, ifølge lokale medier. Ambulansetjenesten Magen David Adom (MDA) melder om to separate hendelser med ti minutters mellomrom i Raanana.

NRK - 15 jan 24 kl. 13:34

Én drept og 17 skal være såret i bil- og knivangrep i Israel

Flere personer er påkjørt av et kjøretøy, og flere skal være knivstukket, i byen Raanana sentralt i Israel, ifølge ambulansepersonell. Ambulansetjenesten Magen David Adom (MDA) melder om to separate hendelser med ti minutters mellomrom i Raanana. En stund ble det meldt at til sammen 18 personer skal være skadd, men Haaretz melder i 14.

NRK - 15 jan 24 kl. 13:34

Én drept og 18 skal være såret i bil- og knivangrep i Israel

Flere personer er påkjørt av et kjøretøy, og flere skal være knivstukket, i byen Raanana sentralt i Israel, ifølge ambulansepersonell. Ambulansetjenesten Magen David Adom (MDA) melder om to separate hendelser med ti minutters mellomrom i Raanana. En stund ble det meldt at til sammen 18 personer skal være skadd, men Haaretz melder i 14.

NRK - 16 feb 24 kl. 10:00

Minst 4 skal være døde etter Israelsk sykehusraid

Etter at Israelske styrker tok seg inn på Nasser-sykehuset på torsdag skal fire mennesker være døde, etter at strøm- og oksygenforsyningen på sykehuset ble stanset. Det melder Al Jazeera, som viser til palestinske helsemyndigheter på Gazastripen..

NRK - 16 feb 24 kl. 09:35

Framleis uavklart for helsearbeidarar på Nasser-sjukehuset

Ein tilsett i Leger utan grenser og ein helsearbeidar er framleis ikkje gjort greie for etter Israelske styrkar tok seg inn på Nasser-sjukehuset i Khan Younis torsdag. – Det er ikkje oppdatert status sidan i går kveld, og det er framleis veldig uoversiktleg, seier Morten Rostrup i Leger utan grenser. Israel si forsvarsleiing hevdar dei hadde informasjon om at eit Israelsk gissel blei halde inne på sjukehuset.

NRK - 16 feb 24 kl. 01:22

Al Jazeera: Minst sju drept i Rafah

Al Jazeera skriver at minst sju personer er drept i et Israelsk luftangrep mot Rafah, sør i Gaza. Det er ifølge Al Jazeera det palestinske nyhetsbyrået Wafa som melder dette. Opplysningene er ikke bekreftet fra andre kilder klokka 01.

NRK - 15 feb 24 kl. 21:11

2023 var et farlig år for journalister, først og fremst i Gaza

99 journalister ble drept på jobb i fjor. Det er en økning på 44 prosent fra året før. 77 av de omkomne journalistene mistet livet på Gazastripen, ifølge Committee to Protect Journalists (CPJ).

VG - 15 feb 24 kl. 12:20

Jenta på bildet som gikk verden rundt het Sidra

Sidra Hassouna hang drept på en betongvegg etter et Israelsk angrep. Hun ble syv år..

NRK - 12 feb 24 kl. 17:32

FN-rapportør anklages for antisemittisme – utestenges fra Israel

FNs spesialrapportør for menneskerettighetene i de palestinske områdene, den italienske juristen Francesca Albanese, nektes innreise i Israel etter anklager om antisemittiske uttalelser. Albanese kommenterte i forrige uke Frankrikes president Emmanuel Macrons uttalelser om terrorangrepene 7. oktober i fjor.

Dagbladet - 12 feb 24 kl. 04:52

Massivt angrep: Flere titalls drept

Flere titalls skal være drept etter et Israelsk angrep på Rafah. Samtidig melder Israel at to gisler er reddet..

NRK - 09 feb 24 kl. 18:12

Barth Eide advarer Israel på det sterkeste mot å rykke inn i Rafah: – Jeg frykter et blodbad

Onsdag kunngjorde Israels statsminister Benjamin Netanyahu at han vil sende soldater inn i Rafah, grensebyen helt sør på Gazastripen. Nær 1,5 millioner palestinere oppholder seg i byen, de fleste internt fordrevne. Rundt halvparten av menneskene i grensebyen er barn.

NRK - 09 feb 24 kl. 17:54

FN-utsendelse: Henrettelse på sykehus kan være krigsforbrytelse

Mandag 29. januar, gikk 10 Israelske agenter inn på et sykehus på Vestbredden. Kledd som leger, sykepleiere og pasienter, drepte de en pasient, hans bror og en annen gjest.

VG - 08 feb 24 kl. 19:45

USA advarer Israel mot å rykke inn i Rafah uten planlegging – kan bli en «katastrofe»

USA advarer om at enhver Israelsk militæroperasjon i Rafah uten grundig planlegging kan bli en katastrofe..

NRK - 08 feb 24 kl. 19:29

Aggressiv passasjer om bord på Israelsk fly

Flyselskapet El Al sitt rutefly til Praha må mellomlande i Hellas. Bakgrunnen til dette skal være en aggressiv passasjer som har forsøkt å komme seg inn i cockpiten, skriver Israelske News 12..

NRK - 08 feb 24 kl. 19:29

USA advarer Israel mot å rykke inn i Rafah – kan bli en «katastrofe»

USA advarer om at enhver Israelsk militæroperasjon i Rafah uten grundig planlegging kan bli en katastrofe. Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa onsdag at IDF måtte gjøre seg klare for å «operere i Rafah». Vedant Patel, talsperson for utenriksdepartementet i USA, sier at Washington ikke har fått sett bevis på at operasjonen er nøye planlagt.

NRK - 08 feb 24 kl. 19:17

Israel bekrefter flyangrep mot Hizbollah-topp i Libanon

Det Israelske militæret bekrefter å ha utført et flyangrep mot en Hizbollah-kommandant i Libanon. Det Israelske militæret hevder overfor nyhetsbyrået AFP at vedkommende medvirket til angrep over grensa til Israel. Tidligere torsdag sa en libanesisk sikkerhetskilde at en militærtjenestemann i den libanesiske Hizbollah-militsen var «alvorlig såret» i et Israelsk luftangrep mot en bil i byen Nabatiyeh.

NRK - 07 jan 24 kl. 15:48

Sterke reaksjoner på nye journalistdrap i Gaza

Søndag ble ytterligere to journalister er drept og én er såret i et Israelsk angrep på Gazastripen. De to drepte jobbet for Al Jazeera og AFP. Ifølge palestinske kilder satt de to journalistene Hamza Dahdouh og Mustafa Thuria i en bil som ble angrepet av en Israelsk drone i Rafah, helt sør på Gazastripen søndag.

VG - 08 feb 24 kl. 13:08

Vil kaste Israelsk vin ut av polhyllene: – Ett sted må vi begynne for å få slutt på lidelsene

Gunhild Johansen mener Vinmonopolet må kunne bryte loven, stilt overfor en stat som granskes for folkemord..

NRK - 07 jan 24 kl. 12:32

Israeler drept på Vestbredden

En sivil israeler er skutt og drept av ukjente nord for Ramallah på den okkuperte Vestbredden, opplyser Israelske sikkerhetsstyrker. Mannen ble drept da det ble åpnet ild mot bilen i et travelt veikryss. Han var død da Israelsk ambulansepersonell kom til stedet.

NRK - 07 jan 24 kl. 11:17

Gaza: To journalistar drepne i Israelsk åtak

Det melder helsestyresmaktene på Gazastripa, skriv AFP. Dei to drepne skal vere videojournalisten Mustafa Thuria, som arbeidar for AFP, og journalisten Hamza Wael Dahdouh. Dei to skal ha blitt trefte av ein Israelsk drone då dei køyrde i ein bil i byen Rafah sør på Gazastripa.

NRK - 07 jan 24 kl. 07:42

Vestbredden: Minst sju drepne i luftangrep

Eit Israelsk luftangrep drap seks palestinarar i Jenin på Vestbredden, opplyser dei palestinske helsestyresmaktene søndag. Det melder Reuters. Samanstøytane på Vestbredden held fram samstundes som at Usas utanriksminister Antony Blinken på besøk i regionen.

VG - 06 jan 24 kl. 20:12

Reuters: Syv palestinere drept i Israelsk luftangrep

Syv palestinere skal være drept i et Israelsk luftangrep i flyktningleiren Khan Younis sør på Gazastripen, skriver Reuters..

NRK - 06 jan 24 kl. 20:05

Israelsk talsperson sier Israel har drept 8000 Hamas-militære nord i Gaza

En Israelsk talsperson sier Israel har drept 8000 Hamas-militære nord i Gaza, ifølge Reuters. Den Israelske hæren hevder også å ha slått ut Hamas' «militære rammeverk» nord på Gazastripen. Det er imidlertid fortsatt militante i området, sier vedkommende, ifølge Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com