Israelsk

Tuesday, 17 May, 03:00

Nyheter om Israelsk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 maj 22 kl. 15:36

Israelsk politimann død etter Jenin-aksjon

En Israelsk politioffiser som ble såret under et raid ved Jenin på den okkuperte Vestbredden fredag, er død av skadene, opplyser Israelsk politi. Den 47 år gamle Israelske offiseren tilhørte politiets antiterrorstyrke og ble skutt i landsbyen Burqin, 5 kilometer vest for Jenin. 13 palestinere ble såret under den Israelske aksjonen i området rundt Jenin, og tilstanden til to av dem er ifølge den Israelske avisen Haaretz livstruende.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:05

Israelsk opprørspoliti aksjonerte da kisten med drept journalist ble båret ut

Israelsk opprørspoliti stormet St. Joseph-sykehuset i okkuperte Øst-Jerusalem da kisten med Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh ble båret ut. En stor menneskemengde hadde samlet seg utenfor sykehuset for å ta farvel med Akleh, som ble skutt i hodet og drept under et Israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag.

NRK - 30 apr 22 kl. 02:16

Sikkerhetsvakt drept på Vestbredden

En Israelsk sikkerhetsvakt ble fredag skutt og drept i et angrep mot den Israelsk bosettingen Ariel på den okkuperte Vestbredden, ifølge nødetater og den Israelske hæren. To menn flyktet fra stedet, og politiet leter etter dem i området rundt Nablus, skriver avisa Haaretz. Islamistgruppa Hamas, som kontrollerer Gazastripen, hyller angrepet som «en heroisk operasjon», skriver NTB.

NRK - 13 maj 22 kl. 20:26

EU og USA kritiserer Israel for vold under begravelse

Kisten med den drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh holdt på å falle i bakken da Israelsk opprørspoliti gikk til aksjon mot begravelsesfølget fredag. EU kritiserer de Israelske sikkerhetsstyrkenes maktbruk. – Forferdet over volden ved St.

NRK - 30 apr 22 kl. 06:32

To drept på Vestbredden

En Israelsk vakt og en palestinsk mann ble fredag drept i separate hendelser på den okkuperte Vestbredden. Israeleren sto vakt på en jødisk bosetting da han ble skutt fra en passerende bil. Noen timer ble en palestinsk mann i 20-åra skutt og drept av Israelske styrker i landsbyen Azzun.

NRK - 29 apr 22 kl. 07:33

Over 40 skadd i sammenstøt i Jerusalem

Over 40 personer er skadd etter sammenstøt mellom palestinere og Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, opplyser veldedighetsorganisasjonen Røde Halvmåne i Palestina, ifølge nyhetsbyrået AFP. Moskeen ligger på et av de helligste stedene for jødene, Tempelhøyden. Israelsk politi skal ha tatt i bruk tåregass og gummikuler mot flere menn som blant annet skal ha kastet stein og brukt fyrverkeri.

NRK - 16 apr 22 kl. 00:28

USA svært bekymret etter sammenstøt i Jerusalem

Amerikanske myndigheter uttrykker dyp bekymring etter sammenstøt mellom palestinske demonstranter og Israelsk politi i Øst-Jerusalem langfredag. Over 150 personer ble skadd i sammenstøtene ved al-Aqsa-moskeen, og flere hundre ble pågrepet. – Vi ber partene om å utøve tilbakeholdenhet og unngå provoserende handlinger og uttalelser, sier utenriksdepartementets talsperson Ned Price.

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Minst 59 palestinere skadd i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 59 palestinere ble skadd i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Minst 59 palestinere skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 59 palestinere ble skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Minst 90 palestinere skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 90 palestinere ble skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Nesten hundre skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 90 ble skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Rundt 100 skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Rundt 100 ble skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

VG - 15 apr 22 kl. 07:24

Minst 152 palestinere skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen

Minst 152 palestinere ble skadet i sammenstøt med Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen..

NRK - I førrgår: 13:44

Etterforsker angrep på gravfølge

Israel sier de skal starte etterforskning av politibetjenter etter at et gravfølge ble angrepet, skriver nyhetsbyrået AFP. Israelsk opprørspoliti angrep fredag sørgende palestinere som fulgte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh til graven..

NRK - 13 maj 22 kl. 21:06

Norges ambassadør «sjokkert» over Israelsk maktbruk

Norges ambassadør i Israel, Kåre R. Aas, er sjokkert over det Israelske politiets maktbruk mot gravfølget til den drepte journalisten Shireen Abu Akleh. – Sjokkert over den voldelige oppførselen til Israelske politistyrker under gravfølget for journalisten Shireen Abu Akleh, tvitrer Aas.

NRK - 13 maj 22 kl. 13:15

Israels militære: Finner ikke ut hvem som skjøt Al Jazeera-journalist

Det Israelske militæret sier de ikke har greid å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som drepte Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh. I en uttalelse fredag viser militæret til sine innledende undersøkelser av saken. – Konklusjonen i den foreløpige rapporten er at det ikke er mulig å finne ut av hvem som avfyrte skuddet som traff og drepte reporteren, heter det i uttalelsen.

NRK - 13 maj 22 kl. 09:51

Palestiner såret i sammenstøt med Israelske styrker

Én palestiner er fraktet til sykehus med skuddskader etter sammenstøt med Israelske styrker i byen Jenin på Vestbredden. Det skjedde under en militæroperasjon fredag, opplyser en fotograf fra nyhetsbyrået AFP samt det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Israelske styrker skal ha skutt granater mot boligen til en person som betegnes som en mistenkt i en flyktningleir i byen.

VG - 07 apr 22 kl. 21:15

Israelsk sykehus: To drept i skyting i Tel Aviv

Ifølge et Israelsk sykehus, skal to være drept og åtte skadet i skyting i Tel Aviv i Israel. Det melder NTB..

NRK - 12 maj 22 kl. 21:01

Flere tusen hyllet drept palestinsk journalist

Tusenvis av palestinere med president Mahmoud Abbas i spissen tok torsdag farvel med den drepte Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh i Ramallah. Akleh ble skutt i hodet og drept under et Israelsk raid mot en palestinsk flyktningleir i Jenin onsdag. Andre journalister som var til stede, inkludert en som ble såret, sier de Israelske soldatene åpnet ild mot dem, til tross for at de bar vester og hjelmer merket med «PRESS»..

NRK - 11 maj 22 kl. 16:45

EU krever uavhengig etterforskning av journalist-drap på Vestbredden

EU fordømmer drapet på den palestinsk-amerikanske journalisten Shireen Abu Akleh på den okkuperte Vestbredden. USA og EU ber om gransking. EUs utenrikskontor krever i en uttalelse en uavhengig gransking av omstendighetene rundt drapet.

NRK - 31 mar 22 kl. 09:16

Palestinsk departement: Minst to palestinere drept på Vestbredden

Minst to palestinere er drept, blant dem en 17 år gammel gutt, i et Israelsk raid på den okkuperte Vestbredden, opplyser det palestinske helsedepartementet. Ifølge departementet ble 17-åringen og en 23 år gammel mann drept da Israelske styrker rykket inn i en flyktningleir i byen Jenin nord på Vestbredden torsdag morgen. Ytterligere 15 personer skal ha blitt såret.

NRK - 05 maj 22 kl. 08:31

Uro ved al-Aqsa-moskeen

Israelsk opprørspoliti har gått inn i området til al-Aqsa-moskeen i Jerusalem og fyrt av gummikuler mot palestinarar etter at ny uro har blussa opp torsdag. Ikkje-muslimar er nekta tilgang på området til moskeen, som ligg på Tempelhøgda. Bakketoppen er heilag for jødane, medan moskeen er ein av dei mest heilage for muslimane.

NRK - 02 maj 22 kl. 10:10

Spanske regjeringsmedlemmer avlyttet

Den spanske statsministeren og forsvarsministeren har fått sine telefoner avlyttet, opplyser den spanske regjeringen. Det ha skjedd ved at spionprogramvaren Pegasus ble installert på telefonene til statsminister Pedro Sánchez og forsvarsminister Margarita Robles, skriver nettavisen El Diario. Pegasus er laget av et Israelsk selskap.

NRK - 27 mar 22 kl. 21:11

To politifolk skutt og drept i Israel

To politifolk er skutt og drept i et angrep i Hadera i Israel søndag. De to angriperne ble selv skutt og drept etter at de åpnet ild, opplyser Israelsk politi. – To terrorister ankom Herbert Samuel-gaten i Hadera og begynte å skyte på politistyrken der, heter det i en uttalelse fra politiet.

NRK - 29 apr 22 kl. 07:33

Tolv skadd i sammenstøt i Jerusalem

Tolv personer er skadd etter sammenstøt mellom palestinere og Israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 22 mar 22 kl. 16:09

Israelsk kvinne drept i knivangrep

En kvinne ble knivstukket og drept av en palestiner sør i den istraelske byen Beersheba tirsdag. Tre andre personer ble såret i angrepet. Gjerningspersonen ble skutt og drept av politiet, sier Israelsk politi til Channel 13 TV..

NRK - 25 apr 22 kl. 11:46

Israel angrep mål i Libanon

Israel har angrepet mål i Libanon etter at det natt til mandag ble skutt en rakett over grensa. Det er ikke meldt om drepte eller sårede. Raketten fra Libanon landet på et jorde nord i Israel, uten å forårsake skade, opplyser det Israelske forsvaret.

NRK - 22 apr 22 kl. 21:18

Raketter avfyrt fra Gazastripen mot Israel

Militante palestinere har avfyrt to raketter fra Gazastripen mot Israel, opplyser det Israelske forsvaret (IDF). Rakettene gjorde ingen skade. – En rakett slo ned på et åpent jorde nær grensegjerdet mot det nordlige Gaza.

NRK - 22 apr 22 kl. 06:52

Nye sammenstøt ved al-Aqsa-moskeen

Fredag morgen var det nye sammenstøt mellom Israelsk politi og palestinske demonstranter ved al-Aqsa-moskeen i Jerusalem, melder nyhetsbyrået AFP. Palestinsk ungdom skal ha kastet stein mot politiet, ifølge en AFP-fotograf på stedet. Den siste tiden har det vært mye uro i området i Øst-Jerusalem, som er hellig både for jøder og muslimer.

NRK - 21 apr 22 kl. 01:44

Israelsk luftangrep mot Gazastripen

Israelske fly angrep Gazastripen tidlig torsdag, timer etter at det ble avfyrt en rakett mot Israel fra Gaza. Angrepene rettet seg mot sentrale deler av Gazastripen, sier vitner og sikkerhetskilder til AFP. Radiokanalen til det Israelske forsvaret IDF tvitrer at IDF angrep et underjordisk anlegg for produksjon av raketter, en militærpost og en tunnel som svar på angrepet fra Gaza.

NRK - 18 apr 22 kl. 20:18

To palestinere skutt og såret av Israelske soldater

To palestinere er kritisk skadd etter å ha blitt skutt av soldater i en Israelsk militæroperasjon på Vestbredden, der elleve palestiner ble pågrepet. Den Israelske hæren sier titalls palestinere kastet steiner og eksplosiver mot soldatene, som «svarte med skarp ammunisjon». Palestinske helsemyndigheter sier to menn ble ført til sykehus med kritiske skader etter aksjonen i det okkuperte området.

NRK - 18 apr 22 kl. 19:40

Israel hevder å ha skutt ned rakett

Israels militære lød sirener utenfor Gaza-grensen mandag. En lokal radiostasjon melder at det var hørt en eksplosjon, skriver Reuters. Israels militær hevder at en rakett ble avfyrt fra Gaza, og ble skutt ned av Israelsk luftvern..

NRK - 15 apr 22 kl. 11:49

Syria: Israelsk rakettangrep nær Damaskus

Syria sier Israel har skutt flere raketter mot militære stillinger utenfor hovedstaden Damaskus og forårsaket materielle skader. En militærtalsmann sier til statlige medier i Syria at angrepet skjedde like etter midnatt torsdag. Han sier noen av rakettene ble skutt ned av syrisk luftvern.

NRK - 15 apr 22 kl. 06:06

Minst 20 skadd i sammenstøt i Øst-jerusalem

Minst 20 er skadd i sammenstøt mellom Israelsk politi og palestinere ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen. Politiet rykket inn mot al-Aqsa etter at maskerte menn angivelig kastet steiner og fyrte opp fyrverkeri etter bønn. Røde Halvmåne opplyser til Haaretz at minst 20 er skadd.

NRK - 15 apr 22 kl. 06:06

Minst 59 skadd i sammenstøt i Øst-jerusalem

Minst 59 er skadd i sammenstøt mellom Israelsk politi og palestinere ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen. Politiet rykket inn mot al-Aqsa etter at maskerte menn angivelig kastet steiner og fyrte opp fyrverkeri etter bønn. Røde Halvmåne opplyser til Haaretz at minst 20 er skadd.

NRK - 15 apr 22 kl. 06:06

Minst 90 skadd i sammenstøt i Øst-Jerusalem

Minst 90 personer er skadd i sammenstøt mellom Israelsk politi og palestinere ved al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden i Øst-Jerusalem fredag morgen. Politiet rykket inn mot al-Aqsa etter at maskerte menn angivelig kastet steiner og fyrte opp fyrverkeri etter bønn. Røde Halvmåne opplyser at minst 90 er skadd.

NRK - 07 mar 22 kl. 08:30

Sivile skal være drept i Israelsk angrep

Minst to sivile er drept i et Israelsk rakettangrep nær Syrias hovedstad Damaskus, melder statlige medier i landet. Angrepet fant sted før daggry og var rettet mot mål sør for den syriske hovedstaden. – Luftvernet vårt skjøt ned de fleste av rakettene.

NRK - 11 apr 22 kl. 10:37

To unge palestinere drept av Israelske soldater

En palestinsk 17-åring er død etter at han ble skutt av Israelske soldater i Jenin på Vestbredden søndag, mens en 21-åring er skutt og drept ved Betlehem. Det melder palestinske helsemyndigheter og medier mandag. 21-åringen ble ifølge det palestinske nyhetsbyrået Wafa skutt i ryggen i sin egen bolig, mens det Israelske militæret har oppgitt at mannen ble skutt etter å ha kastet en brannbombe mot et Israelsk kjøretøy, skriver NTB.

NRK - 10 apr 22 kl. 18:14

Palestiner skutt og drept i Hebron

En palestinsk kvinne ble skutt og drept da hun knivstakk en soldat som ble lettere såret i Hebron på den okkuperte Vestbredden, ifølge Israelsk politi. – Krigeren ble lettere såret, sier politiet og legger til at den palestinske kvinnen er «nøytralisert». En talsperson bekrefter overfor AFP at den påståtte gjerningspersonen «ikke er i live».

NRK - 09 apr 22 kl. 18:24

Syria melder om "konfrontasjon" med Israel

Det syriske luftforsvaret melder om at de har konfrontert det de kaller "Israelsk aggresjon" i Masyaf-området sentralt i landet, melder Reuters..

NRK - 09 apr 22 kl. 09:55

Palestiner drept i sammenstøt på Vestbredden

Minst én palestiner er drept i sammenstøt med Israelske styrker ved Jenin på Vestbredden, opplyser palestinske helsemyndigheter. Det meldes også om flere sårede i sammentstøtene lørdag formiddag. Den Israelske militæroperasjonen ble iverksatt flere steder på den Israelsk-okkuperte Vestbredden natt til lørdag etter at tre israelere ble skutt og drept i Tel Aviv fredag.

NRK - 08 apr 22 kl. 19:34

Gir sikkerhetsstyrker frie tøyler etter angrep

Israels statsminister Naftali Bennett gir sikkerhetsstyrkene frie tøyler i håndteringen av en voldsbølge etter at to personer ble drept i Tel Aviv torsdag. To mennesker ble drept og flere såret på en pub i Dizengoff-gaten i Tel Aviv torsdag kveld. En palestinsk mann som Israelsk politi mener sto bak angrepet, ble senere skutt og drept av Israelske sikkerhetsstyrker.

NRK - 01 mar 22 kl. 21:15

Tre palestinarar drepne på den okkuperte Vestbredden

Israelske styrkar drap tre palestinarar i to separate hendingar, fortalde den palestinske helseministeren tysdag, melder AFP. Ammar Shafiq Abu Afifa, som budde på flykningsleiren Al-Aroub nord for Hebron blei drepne nær byen Beit Fajar av det Israelsk militære omtalar som observerande styrker. I tillegg blei to palestinarar drepne under ein arrestasjonsrazzia i nordlege del av Vestbanken, ifølge Israelsk grensepoliti og palestinske helsemyndigheiter..

NRK - 30 mar 22 kl. 18:19

Dømt til seks års fengsel for bedrageri

To utenlandske menn er dømt til seks års fengsel for et av norgeshistoriens største bedragerier. En bedrift i Stavanger ble svindlet for 120 millioner kroner. De dømte er en 30 år gammel Israelsk/italiensk statsborger og en 29 år gammel italiensk statsborger.

NRK - 28 mar 22 kl. 10:00

IS hevdar å stå bak drap på Israelske politifolk

Ekstremistgruppa IS hevdar at dei står bak drapa på to politibetjentar i Hadera i Israel søndag. – To medlemmer av politistyrken til den jødiske staten vart drepne og andre vart såra i eit angrep, heitte det i uttalen frå IS måndag. Dei to angriparane som drap dei to politifolka, vart sjølv skotne og drepne kort tid etter, opplyser Israelsk politi.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt