Innlandet

Wednesday, 06 December, 07:57

Nyheter om Innlandet

NRK - I førrgår: 10:22

Høgskolen i Innlandet annullerte eksamen – cirka 140 kandidater ramma

Om lag 140 studenter må belage seg på å ta eksamen på nytt. Fredag 1. desember skulle studentene ved Handelshøgskolen Innlandet – fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap, ha eksamen i emnet «Forvaltningsrett».

NRK - 23 nov 23 kl. 08:39

Politiet: SMS-svindel til personer i Innlandet

Politiet advarer om at flere personer i Innlandet har fått SMS fra politiet hvor det står at vedkommende har mottatt stevning og at dokumentet kan hentes på en vedlagt nettside. – Denne går direkte til BankID. Dette er svindel, ikke trykk på linken, melder politiet i Innlandet.

Klartale - 14 nov 23 kl. 08:58

20 dyr ble påkjørt i Innlandet mandag

Det var 20 påkjørsler av dyr i Innlandet mandag. Det er snakk om dyr som går fritt. Slik som rådyr, elg, hjort og villrein.

NRK - 12 sep 23 kl. 20:11

Koalisjon mellom Ap, Høyre og MDG i Innlandet fylkesting

Det er enighet om et valgteknisk samarbeid mellom Innlandet Arbeiderparti, Innlandet Høyre og Innlandet MDG for de neste fire årene i Innlandet fylkesting. De tre partiene er enige om at Ap får fylkesordføreren, Høyre får fylkesvaraordføreren og MDG får utvalgslederen for samferdsel. Etter valget i 2019 er det Sp og Ap som har styrt fylkeskommunen, men det politiske samarbeidet ble avbrutt etter folkeavstemningen om sammenslåingen av fylkeskommunen..

NRK - 30 nov 23 kl. 14:15

Privatperson fant 1000 år gammel bysantinsk gullmynt i Valdres

En person med metalldetektor på fjellet i Vestre Slidre fant en godt bevart gullmynt fra rundt år 1000. Mynten ble innført på 960-tallet og trolig slått rundt 977-1025, skriver VG. Avisa Valdres omtalte funnet først.

NRK - 29 nov 23 kl. 17:38

Kvinne i 70-årene døde i trafikkulykke i Innlandet

En kvinne i 70-årene døde i en trafikkulykke i Sør-Aurdal i Innlandet. Pårørende er varslet..

NRK - 26 nov 23 kl. 05:46

Pågrepet etter å ha slått person – ble funnet bevisstløs

En mann er pågrepet etter at en person ble funnet bevisstløs utenfor et utested i Våler i Innlandet. Vektere skal ha ringt politiet. – Vi vet ikke foranledningen til dette, sier operasjonsleder Sissel Svarstad ved Innlandet politidistrikt til NRK.

NRK - 23 nov 23 kl. 08:38

Politiet åtvarar mot svindelforsøk i Innlandet

Politiet i Innlandet åtvarar mot ein ny svindelmetode på SMS. Dei skriv at fleire personar har fått ei melding som skal vere frå politiet om at dei har fått ei stemning, og at ein kan hente dokumentet ved å logge seg på ei nettside. Politiet opplyser om at dette er svindel, og ber folk om å ikkje trykke på lenka..

NRK - 21 nov 23 kl. 08:15

Vil ha flere universiteter

Regjeringa åpner opp for at flere høyskoler kan bli universiteter og vil endre regelverket slik at det blir lettere. Stortingsrepresentant for Marit Knutsdatter Strand, som sitter i Utdannings- og Forskningskomiteen for Oppland Senterparti mener dette vil gjøre veien kortere for Høgskolen i Innlandet til å få universitetsstatus. – Det er viktig for høgskolen i Innlandet å bli universitet fordi da får de rå mer over egne utdanningstilbud og gjennomføring av egne utdanningsprogram og det er viktig i ei tid med omstilling og økt oppmerksomhet for å styrke kompetansen for forskning i vår region..

NRK - 19 okt 23 kl. 07:43

Dødsfallet i Spania - vitne avhørt i Norge

Innlandet politidistrikt har opprettet en undersøkelsessak knyttet til etterforskningen av dødsfallet til Anne Mathea Morken. – Det er gjennomført et vitneavhør i Sør-Øst politidistrikt. Derfor er det opprettet en undersøkelsessak der, sier seniorrådgiver i stab for kommunikasjon i Innlandet politidistrikt, Kristin Stavik Moshagen, til GD.

NRK - 18 okt 23 kl. 15:47

Etterforsker drap på tysk kvinne i Østerdalen: Mann pågrepet i Tyskland

Innlandet politidistrikt etterforsker et drap på ei kvinne i 20-årene fra Tyskland. Det er etterforskning av en savnet-sak i Tyskland som viser at det er sannsynlig at det har skjedd en straffbar handling mens et tysk par som nylig var på ferie i Norge. – Ei kvinne har blitt meldt savnet, og i avhør har mannen opplyst til tysk politi at han har drept henne og etterlatt henne i Tynset kommune før han selv returnerte til Tyskland, opplyser politiadvokat Mali Svendsen i en pressemelding.

NRK - 10 aug 23 kl. 07:30

Innlandet fylkeskommune: – Ikke flytt på sperringer

Rundt 115 fylkesveger i Innlandet er fortsatt stengt. – Trafikanter må være veldig forsiktig når de ferdes på vegene i fylket. Det er særs viktig å respektere sperringene som er satt opp, og vi ber om at trafikanter ikke flytter sperremateriell og kjører inn, forteller assisterende samferdselssjef Anita Brenden Moshagen i Innlandet fylkeskommune.

NRK - 09 aug 23 kl. 17:01

Myndighetene ber om at all tungtransport i Innlandet stanses

Politiet, Statsforvalteren, Statens vegvesen og Innlandet fylkeskommune ber alle i transportbransjen vente med transport som ikke er helt nødvendig. – Nå er riksvei 25 i kombinasjon med fylkesvei 26 gjennom Trysil og Engerdal den eneste åpne ruta for trafikk mellom Østlandet og Trondheim. Disse veiene tåler ikke den tungtrafikken som til vanlig går på riksvei 3 og E6, sier samferdselssjef Aud M.

NRK - 06 aug 23 kl. 15:42

Statsforvalteren i Innlandet setter krisestab og ber alle forberede seg på ekstremværet

Innlandet ser ut til å bli episenteret for ekstremværet Hans. Alle bør ta forholdsregler, er oppfordringen fra statsforvalter Knut Storberget. Statsforvalteren i Innlandet setter krisestab i forbindelse med ekstremværet som er ventet fra mandag morgen.

NRK - 12 timer siden

Etterforsker trusselsituasjon i Søndre Land: To arrestert

Politiet er på plass ved en bolig i Søndre Land etter at det skal ha blitt fremsatt trusler mellom tre involverte personer. To er pågrepet og kjørt til arrest på Hamar. Ingen er skadet i hendelsen.

Klartale - Igår: 07:00

Halvparten sjekker mobilen bak rattet

45 prosent sjekker mobilen bak rattet. Det viser en ny undersøkelse Norstat har gjort for Frende Forsikring.– Bøtene har blitt høye med god grunn.

NRK - I førrgår: 11:32

Student var anklaget for fusk – vant i lagmannsretten

En student ble utestengt for juks fordi hun hadde brukt to avsnitt fra en oppgave hun tidligere hadde skrevet. Nå har hun vunnet over Kunnskapsdepartementet. I dommen fra lagmannsretten fastslås det at utestengelsen var ugyldig, og at Kunnskapsdepartementet må betale nær 230 000 kroner i saksomkostninger til studenten, skriver VG.

Dagbladet - I førrgår: 09:36

Travel natt for politiet: - Mye bråk

Politiet i Innlandet melder om en travel natt med mye ordensforstyrrelser..

NRK - 03 dec 23 kl. 05:13

Mann pågrepet for vold i Ringsaker

En mann er sendt til sykehus etter en voldshendelse på Olrud i Ringsaker. En mistenkt gjerningsmann ble pågrepet i et hus i nærheten, melder politiet i Innlandet. Voldshendelsen skal ha skjedd på offentlig sted.

NRK - 02 dec 23 kl. 03:08

Vogntog kjørte i fjellvegg på E16

Et vogntog lastet med fisk kjørte natt til lørdag inn i en fjellvegg langs E16 på Filefjell. Politiet i Innlandet melder at det er store materielle skader, men at det ser ut til å ha gått bra med sjåføren. Det skal være svært glatt på ulykkesstedet.

NRK - 01 dec 23 kl. 16:36

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

Klartale - 01 dec 23 kl. 08:49

Seks døde i trafikken i november

Alle som døde i november var over 40 år. De døde var fem menn og én kvinne. Ulykkene skjedde i Nordland, Troms og Finnmark, Viken, Innlandet og Vestland.

NRK - 30 okt 23 kl. 13:59

Vedum ut mot sykehus-forslag

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum mener at Sykehuset Innlandet har kommet med et forslag til sykehustilbud i Elverum, som er i strid med regjeringens tidligere vedtak i saken. Sykehuset Innlandet ønsker å legge ned fødeavdelingen, og heller ha barselhotell og poliklinisk barseltilbud i Elverum. Vedum sier til Østlendingen at regjeringen derimot ønsker et fødetilbud, og at sykehusets forslag er i strid med dette.

VG - 29 nov 23 kl. 19:35

Innlandet: Ulykke mellom brøytebil og personbil

Politiet forteller til VG at trafikkulykken skjedde i en 80-sone, og at den fremstår som alvorlig..

NRK - 29 nov 23 kl. 17:01

Nå kan du straks bli promilletestet av tollvesenet

Stortinget har gitt Tolletaten hjemmel til å rusteste sjåfører i forbindelse med kontroll av varer. Fra 1. desember kan dem som ferdes langs veiene i Trysil, bli stoppet av tollere og bli bedt om å blåse i alkometer.

NRK - 29 okt 23 kl. 07:08

Alvorlig ulykke på riksvei 3 i Innlandet

En lastebil og en personbil kolliderte søndag morgen på riksvei 3 nord for Romedal. – Det har skjedd en alvorlig ulykke. Sjåføren i vogntoget framstår som uskadd, men det er svært alvorlig for personen i personbilen, sier operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt til Hamar Arbeiderblad.

NRK - 26 nov 23 kl. 05:46

Pågrepet etter å ha slått vekter

En mann er pågrepet etter å ha slått en vekter i Våler i Innlandet, melder politiet på X. Fornærmede har trolig vært bevisstløs som følge av dette, og er innlagt på sykehus for behandling. Mannen som er pågrepet er i 30-årene og fra området..

NRK - 23 nov 23 kl. 13:52

Alvorlig trafikkulykke i Kongsvinger

Ulykken har skjedd i Vingertunnelen. Politiet i Innlandet skriver at den fremstår som alvorlig..

NRK - 21 nov 23 kl. 10:15

Nekter straffskyld for brann i Grønnegata

Mannen som er tiltalt for å ha tent på den verneverdige bygården i Grønnegata i Hamar sentrum i januar i fjor nektet i dag straffskyld da rettssaken mot ham startet i Østre Innlandet tingrett. Det melder Hamar arbeiderblad. Mannen i 30 åra er også tiltalt for å ha tent på i leiligheten der han selv bodde i 2019.

NRK - 21 nov 23 kl. 09:09

Tynset-drapet overføres til tysk politi

Norsk politi vil overføre etterforskningen av drapet på en tysk kvinne (24) på Tynset i månedsskiftet september-oktober, til sine kolleger i Tyskland. Det opplyser politiadvokat Mali Svendsen i Innlandet politidistrikt til Dagbladet..

NRK - 20 sep 23 kl. 08:55

Innlandet fylkeskommune forventer at staten tar alle kostnadene for Tretten bru

Staten må ta hele det økonomiske ansvaret for brukollapsen på Tretten, mener en delegasjon fra Innlandet fylkeskommune som møter samferdselsministeren onsdag. – Det skulle bare mangle etter alt som har kommet fram. Den som har ansvaret, må også ta regningen, sier fylkesordfører Aud Hove (Sp) i en pressemelding.

NRK - 20 nov 23 kl. 22:14

Trafikkulykke på E16 i Sør-Odal

To personbiler har vært innblandet i en trafikkulykke i Sør-Odal, melder Politiet i Innlandet på X. Seks personer skal være involvert, men skadeomfanget er ikke kjent. Veien er helt stengt på stedet..

NRK - 20 nov 23 kl. 13:29

Voldshendelse på skole i Lillehammer

Væpnet politi rykket mandag ettermiddag ut til Lillehammer videregående skole etter melding om at en elev var knivstukket, men det viste seg å ikke stemme. – Politiet er på stedet. Skal ha vært en voldshendelse, men ikke noen som er knivstukket.

NRK - 20 nov 23 kl. 13:17

Kommuner ber om 1 milliard kroner etter «Hans»

36 kommuner fra Innlandet, Viken og Trøndelag som i sommer ble rammet av uværet Hans, har bedt om til sammen 1 milliard kroner til utbedring og oppgradering. Søknaden er sendt til Statsforvalterne i de ulike fylkene, og størstedelen av søknadene gjelder gjenoppbygging av kommunale veier og ledninger, melder Kommunal Rapport. (NTB).

NRK - 19 nov 23 kl. 04:19

Bil kjørte inn i parkerte biler i Hamar – en person skadd

En person ble lettere skadd da en bil kjørte inn i to parkerte biler i Hamar natt til søndag. I alt tre biler og sju personer var involvert i ulykken, opplyser politiet i Innlandet. Ulykken skjedde da to biler sto parkert på ett uoversiktlig sted og en bil som kom mot dem klarte ikke å stoppe.

NRK - 18 okt 23 kl. 15:47

Politiet etterforsker drap i Innlandet

Innlandet politidistrikt etterforsker et drap på ei kvinne i 20-årene fra Tyskland. Det er etterforskning av en savnet-sak i Tyskland som viser at det er sannsynlig at det har skjedd en straffbar handling mens et tysk par som nylig var på ferie i Norge. – Ei kvinne har blitt meldt savnet, og i avhør har mannen opplyst til tysk politi at han har drept henne og etterlatt henne i Tynset kommune før han selv returnerte til Tyskland, opplyser politiadvokat Mali Svendsen..

NRK - 16 nov 23 kl. 17:35

Personbil mot lastebil

En personbil og en lastebil har kollidert på Fåvang i Ringebu. Alle involverte er ved bevissthet. En person har smerter i hodet, melder politiet i Innlandet.

NRK - 16 nov 23 kl. 15:00

Brann i barnehage

Det har vært brann i en mikrobølgeovn i Hernes barnehage i Elverum. En ansatt har dratt inn litt røyk, men trenger ikke helsehjelp, skriver politiet i Innlandet på X. Ingen andre kom til skade.

NRK - 16 nov 23 kl. 10:24

Pågripelser etter serie med biltyverier

To menn i 30-årene er pågrepet etter en serie med biltyverier i Innlandet og Akershus. De to er pågrepet på Romerike, og er siktet for grovt heleri eller medvirkning til dette. Gjennomslaget i saken kom først for 4 uker siden da det ble avdekket et lager på Lena i Østre Toten, hvor det ble gjenfunnet 7 biler som var stjålet gjennom året.

NRK - 15 nov 23 kl. 11:37

Stengte butikker julaften – kan gi rush på bensinstasjonene

Faste utsalgssteder kan holde åpent de tre siste søndagene før julaften mellom klokken 14 og 20, men på julaften må de holde stengt. Det kan by på utfordringer. – Hvis noen butikker tror de kan holde åpent fordi det er julaften, eller fordi de regner med julaften som en av de tre siste søndagene før jul, tar de feil, sier regionsekretær Eirin Saaler Nabben i Handel og Kontor (HK) Region Innlandet til Fri Fagbevegelse.

VG - 13 nov 23 kl. 23:39

19 på én dag: – Bruk øynene godt og senk farten

Det nærmer seg høysesong for viltpåkjørsler. Mandag kveld meldte politiet i Innlandet om hele 19 tilfeller på én dag..

NRK - 13 okt 23 kl. 21:19

Problemer på fjelltur i dårlig vær: Redningsaksjon i Innlandet

Fire personer på fjelltur over Besseggen mot Memurubu har fått problemer i dårlig vær i mørket. – Luftambulansen har gjort et forsøk på å ta seg inn, men måtte snu på grunn av været. Bakkemannskaper fra Røde Kors er varslet for å ta seg inn til turfølge og hente de ut, skriver politiet i Innlandet på X/Twitter..

NRK - 12 nov 23 kl. 14:30

Skal starte avhør av drapssiktede på Hamar

Mannen i 30-årene som er siktet for drap på Hamar er nå på Hamar politistasjon. Det bekrefter forsvarer Helge Hartz. Forsvareren sier til NRK at politiet straks skal i gang med avhør av siktede.

NRK - 12 nov 23 kl. 11:26

Død person på Hamar identifisert som kvinne i 30-årene

Kriminalteknikere fra Innlandet politidistrikt har i samarbeid med Kripos gjennomført kriminaltekniske undersøkelser i boligen hvor en kvinne ble funnet død lørdag kveld. – Kvinnen ble søndag identifisert, og det er en kvinne i slutten av 30-årene som er funnet død. Kvinnen er kjørt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon.

NRK - 12 nov 23 kl. 04:44

Brann i enebolig i Lom

Det brenner i en enebolig i Lom. Samlige personer i huset skal ha kommet seg ut. Nødetatene er på stedet, melder Politiet i Innlandet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com