Innlandet

Saturday, 25 June, 05:57

Nyheter om Innlandet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 06 jun 22 kl. 15:16

Snøskred sperrer fylkesvei i Innlandet

Fylkesvei 63 er stengt ved Langvatnet i Skjåk Innlandet etter at det har gått et snøskred over veien. Det er ingen tegn til at personer eller biler er tatt. Veien er ikke framkommelig, skriver Innlandet politidistrikt på Twitter.

NRK - 18 jun 22 kl. 17:39

15-åring med lettare skadar etter fall ned mot Piggbreen ved Galdhøpiggen

Klokka 16.15 fekk politiet i Innlandet ei melding om ein gut på 15 år som hadde falt ned mot Piggbreen ved Galdhøpiggen i Lom. Han var ein del av eit turfølge, og skal ha blitt borte for dei andre då han falt, opplyser operasjonsleiar i Innlandet politidistrikt, Øyvind Bakke, til NRK.

NRK - 12 jun 22 kl. 09:28

Mann reddet barn i Glomma ved Elverum

Politiet i Innlandet fikk melding om et barn som var savnet i eller ved Glomma i Hanstad i Elverum, klokken 08.15 søndag morgen. – En mor var på tur med sine to barn, sør for Elverum ved Glomma.

NRK - 29 apr 22 kl. 09:51

Mistenkt for å ha snoket i 145 pasientjournaler

Innlandet politidistrikt har innledet etterforskning mot en tidligere ansatt i Sjukehuset Innlandet, etter mistanke brudd på helsepersonelloven. Det er en pasient som har anmeldt vedkommende for urettmessige oppslag i journaldokumenter. ​På bakgrunn av anmeldelsen har sykehuset gjennomgått alle journaloppslag den tidligere ansatte har gjennomført, og funnet at det kan ha blitt gjort flere journaloppslag som ikke var relevante for vedkommendes arbeidsoppgaver.

NRK - 29 apr 22 kl. 09:51

Siktet for å ha snoket i 145 pasientjournaler

Innlandet politidistrikt har innledet etterforskning mot en tidligere ansatt i Sjukehuset Innlandet, etter mistanke brudd på helsepersonelloven. Vedkommende er siktet. Det er en pasient som har anmeldt vedkommende for urettmessige oppslag i journaldokumenter.

NRK - 29 apr 22 kl. 09:51

Siktet for å ha snoket i pasientjournaler

Innlandet politidistrikt har innledet etterforskning mot en tidligere ansatt i Sjukehuset Innlandet, etter mistanke brudd på helsepersonelloven. Kvinna er siktet for brudd på helsepersonelloven og for tjenestefeil. Det er en pasient som har anmeldt vedkommende for urettmessige oppslag i journaldokumenter.

NRK - 28 maj 22 kl. 23:57

Hytte overtent ved Lesja

En mann har fått i seg noe røyk etter brann i en hytte ved Lesja i Innlandet. Vedkommende blir tilsett av helse. Hytta er overtent, melder politiet i Innlandet på Twitter rundt midnatt natt til søndag..

NRK - 28 maj 22 kl. 21:56

Båt kantret på Møkeren i Innlandet

En person er hentet opp av vannet etter at en båt kantret på Møkeren i Innlandet, melder politiet på Twitter. Situasjonen er uavklart og og statusen til personen er også ukjent, skriver politiet..

Klartale - 22 apr 22 kl. 08:41

Gran dropper Akershus og blir i Innlandet

Politikerne i Gran har bestemt seg. Kommunen blir i Innlandet fylke. De dropper å søke seg til Akershus, som nå er i Viken.

NRK - 21 apr 22 kl. 21:16

Gran kommune blir i Innlandet

Under et dramatisk kommunestyremøte torsdag kveld, ble det vedtatt at Gran kommune blir værende i Innlandet fylke. 15 stemte for å bli værende, mens 12 stemte for å søke seg mot Akershus. Kommunedirektøren hadde innstilt på å melde Gran ut av Innlandet og inn i nye Akershus fylke, men forslaget ble nedstemt..

NRK - Igår: 05:31

Delvis kontroll på skogbrann

Mannskaper har delvis kontroll på brannen som blussa opp igjen i går kveld i lia i skogen sør for Dombås. Det opplyser vaktleder Eirik Haugen ved 110-sentralen i Innlandet. Det er ikke mulig for brannmannskaper å gå inn i området til fots, på grunn av stein som kan rulle nedover dalsida.

NRK - Igår: 23:30

Fortsatt skogbrann mellom Dovre og Dombås

Brannvesenet jobber fremdeles med å få kontroll på en skogbrann mellom Dombås og Dovre sentrum, samme sted som det brant mandag og tirsdag. Øverbygdsvegen er stengt etter brannen, og vaktleder Eirik Haugen ved Innlandet 110-sentral sier til NTB torsdag kveld at det fremdeles brenner på stedet..

NRK - Igår: 14:20

Oppblussing etter skogbrann på Dombås

Mandag ettermiddag oppstod en skogbrann på Dombås langs Dovrebanen. Brannvesenet melder torsdag ettermiddag om at røykutviklingen i området tiltar, og at de derfor har rekvirert skogbrannhelikopter til området. Ifølge Brann Innlandet skal utviklingen foreløpig ikke være dramatisk..

NRK - Igår: 14:20

Oppbluss etter skogbrann på Dombås

Innlandet Brannvesen melder torsdag ettermiddag om oppblussing i brannområdet på Dombås, hvor de fikk kontroll på brannen natt til tirsdag. Det er derfor rekvirert skogbrannhelikopter til området. Åge Tøndevoldshagen, brannsjef i Lesja Dovre brannvesen, sier at det ikke er fare for stor spredning så lenge vinden ikke snur voldsomt.

NRK - 20 jun 22 kl. 17:25

Røykutvikling på Dovrebanen

Politiet i Innlandet melder om røykutvikling langs toglinja tre til fem kilometer sør for Dombås. Nødetatene er på veg..

NRK - 20 jun 22 kl. 17:25

Brann langs Dovrebanen

Politiet i Innlandet melder om røykutvikling langs toglinja ved Dombås. Det brenner stedvis kraftig både sør og nord for Dombås, oppdaterer politiet klokken 17.34.

NRK - 19 jun 22 kl. 22:34

Bilfører til sykehus etter ulykke ved Alvdal

En person er fraktet til Tynset sykehus med ukjent skadegrad etter en bilulykke på riksvei 3 ved Alvdal. Vedkommende skal ha kjørt av veien. Bilen havnet på taket ut på et jorde, melder politiet Innlandet..

NRK - 18 jun 22 kl. 22:15

Person døde etter ulykke i verksted i Alvdal

En person er bekreftet omkommet etter en alvorlig ulykke i et verksted i Alvdal, opplyser politiet i Innlandet på Twitter. Mannen i 50-årene ble flydd i helikopter til sykehus, etter det som kan dreie seg om brann eller eksplosjon i ei tønne. Kriseteamet i kommunen er varlset, og pårørende vil bli ivaretatt..

NRK - 18 jun 22 kl. 17:37

Svenneby gjenvalgt som Unge Høyre-leder

25 år gamle Ola Svenneby ble lørdag gjenvalgt som leder i Unge Høyres landsforening. Valgkomiteen fikk gjennomslag for hele sin innstilling. Det skriver Unge Høyre i en pressemelding.

NRK - 18 jun 22 kl. 17:39

15-åring falt ned mot Piggbreen ved Galdhøpiggen

Politiet i Innlandet har mottatt ei melding om at ein gut på 15 år har falt ned mot Piggbreen ved Galdhøpiggen i Lom. Han var ein del av eit turfølge, skriv politiet på Twitter. Vêrforholda blir skildra som vanskelege.

NRK - 18 jun 22 kl. 15:34

En person alvorlig skadd etter mulig eksplosjon

En person er brannskadet etter en ulykke i et verksted i Alvdal, melder politiet i Innlandet på Twitter. Personen er alvorlig skadet, og det skal være røyk på stedet. Hendelsen skjedde i et bygg rett ved brannstasjonen.

NRK - 18 jun 22 kl. 13:31

Syklist i sykkelritt skadet

En syklist i sykkelrittet Styrkeprøven kom bort i syklisten foran, veltet inn i autovernet og gikk i bakken. Syklisten er bevisst, men skadet. Både ambulanse og luftambulanse er på stedet, melder politiet i Innlandet.

NRK - 18 jun 22 kl. 13:31

Deltager i sykkelritt skadet

En deltager i sykkelrittet Styrkeprøven kom bort i syklisten foran, veltet inn i autovernet og gikk i bakken. Syklisten er bevisst, men skadet. Både ambulanse og luftambulanse er på stedet, melder politiet i Innlandet.

NRK - 18 jun 22 kl. 02:44

Kjørte elsparkesykkel i påvirket tilstand, mistet førerkortet

Rundt midnatt natt til lørdag stanset politiet på Gjøvik en elsparkesykkel for kontroll, etter at to personer stod på. Fører av elsparkesykkelen ble anmeldt for kjøring i påvirket tilstand og ble fratatt førerkortet, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 17 jun 22 kl. 23:26

Ulv felt i Rendalen i Nord-Østerdal

En hannulv ble felt nord for Unset i Rendalen fredag kveld. Fellingstillatelsen ble gitt av Statsforvalteren i Innlandet onsdag ettermiddag etter at en ulv ble filmet mens den sprang foran en bil på fylkesvei 30 natt til onsdag. – Denne ulven ville påført beitedyr skade og store lidelser før eller senere, sier rådgiver Ole Sylte Heggset i enhet for miljø og landbruk i Alvdal og Tynset.

NRK - 16 jun 22 kl. 06:31

Vakt skadet på utested i Brumunddal

En vakt på et utested i Brumunddal ble skadd på jobb i natt. Operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Øyvind Bakken, sier det ble en konfrontasjon mellom han og noen gjester på utestedet. Vakten ble stukket med en spiss gjenstand.

NRK - 15 jun 22 kl. 17:55

Problemer for Skibladner

Norges eneste hjuldamper, DS «Skibladner», fikk onsdag totalhavari på den ene skovlen. Hjuldamperen må få bistand av politiet. Politiet i Innlandet opplyser at Skibladner klokken 17.

Klartale - 13 jun 22 kl. 10:12

Hetebølge i både Spania og USA

I deler av Spania var det nær 43 grader varmt søndag. Årsaken er varm luft fra nord i Afrika. Det er varmest i sørvest og sentralt i Spania.

NRK - 13 jun 22 kl. 00:16

Åtte kyr skutt i Gudbrandsdalen

Åtte kyr på utmarksbeite i Skåbu i Nord-Fron kommune i Innlandet er påført skader som eieren mener er skuddskader. Politiet ble kontaktet søndag kveld og sendte en politipatrulje og veterinær til garde, sier politiets oppdragsleder Bjørn Lunkemoen til avisa GD. Søndag kveld opplyser politiet at kyrne ikke ser ut til å være alvorlig skadde, og at det fortsatt ikke er klart hva som har forårsaket skadene..

NRK - 12 jun 22 kl. 15:28

Hundeeier dømt til å betale erstatning

En hundeeier fra Gudbrandsdalen er dømt til å betale ei kvinne over 300.000 kroner erstatning og saksomkostninger etter at hunden hans angrep og bet henne i 2019. Det melder avisa Gudbrandsdølen Dagningen.

NRK - 12 jun 22 kl. 09:28

Barn reddet opp fra Glomma

– Melding om et barn som var savnet i eller ved Glomma. En mann i 20-åra som var i området så barnet i elva og fikk reddet det på land. Barnet er tatt hånd om av helsevesenet.

NRK - 11 jun 22 kl. 00:59

Bilfører til sykehus etter utforkjøring ved Dokka

En bilfører er sendt til Gjøvik sykehus med uavklart skadeomgang etter en utforkjøring ved Dokka i Nordre Land kommune. Utforkjøringen skjedde ved Nordsinni kirke, øst for Dokka, og det var en Det var en UP-patrulje fra som oppdaget bilen i en grøft langs fylkesvei 33. – Fører fraktes med ambulanse til Gjøvik sykehus.

NRK - 07 jun 22 kl. 18:45

Politidirektoratet: Politiet mangler en visjon

«Politiet må samle seg om en overordnet visjon for arbeidet sitt», mener Politidirektoratet, som opplyser at en visjon skal være klar til høsten. – Visjonen skal være noe som binder oss sammen, motiverer oss for å løse samfunnsoppdraget, og bidrar til følelsen av å være del av noe som er større enn oss selv, sier seksjonsleder Jørn Presterudstuen til Politiforum. Presterudstuen som er politiinspektør og leder PSTs avdelingskontor i Innlandet politidistrikt, skal lede arbeidet med forslaget til den nye visjonen.

NRK - 21 feb 22 kl. 16:00

Ap-ordførere vil splitte Innlandet

Et flertall av Ap-ordførerne i Innlandet vil splitte fylket. Dermed er de på kollisjonskurs med flertallet i egen fylkestingsgruppe, som vil beholde Innlandet. En kartlegging NRK har gjort viser at ni Ap-ordførere vil følge resultatet fra folkeavstemninga, som ga et flertall for å få tilbake de to fylkene Hedmark og Oppland.

NRK - 02 maj 22 kl. 06:04

Rekordlange ventelister i Sjukehuset Innlandet

Det er nå 75.000 pasienter som venter på kontroll og behandling i Sjukehuset Innlandet. Pandemien og skyhøyt sjukefravær er hovedårsakene til den veldig alvorlige situasjonen der ventelistene bare øker og øker, skriver lokalavisa GD.

NRK - 20 feb 22 kl. 18:35

MDG vil bevare Innlandet

Miljøpartiet dei grøne i Innlandet kjem til å stemme for å behalde Innlandet. Fylkestinget skal stemme over om dei skal søke om å løyse opp fylket eller ikkje onsdag. Et knapt fleirtal stemte for oppdeling av fylket under folkeavstemminga denne veka.

NRK - 03 jun 22 kl. 14:07

Jevnaker bytter fylke

Jevnaker kommune bør en del av Akershus når Viken blir oppløst. Hole bør bli en del av Buskerud. Det er regjeringen som foreslår dette.

NRK - 02 jun 22 kl. 09:29

Rekordmange byggetillatelser til nye hytter

I løpet av 2021 ble det gitt byggetillatelse til 7 454 nye hytter og fritidsleiligheter. Det er en oppgang på 54,3 prosent fra året før, og en klar rekord i perioden 2010-2021, det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). I en pressemelding skriver SSB at det er blitt gitt flest byggetillatelser i Innlandet og Viken, med henholdsvis 1887 og 1856 tillatelser.

NRK - 01 jun 22 kl. 21:38

Mann frikjent for å ha drept tiur med kniv

En mannlig yrkessoldat i 20-årene er i Eidsivating lagmannsrett frikjent for å ha drept en tiur med kniv i øvingsfeltet Rena-Leir 20. mars i 2020. Ifølge lagmannsretten er knivdrapet på tiuren objektivt sett et brudd på naturmangfoldloven og viltloven, men retten har kommet til at soldaten handlet i nødverge.

NRK - 31 maj 22 kl. 05:15

Norsk Tipping frikjent i anbudsstrid

Et maltesisk selskap som gikk til sak mot Norsk Tipping etter å ha blitt fratatt en milliardkontrakt, vant ikke fram i retten med sitt erstatningskrav. EveryMatrix fra Malta vant først anbudskonkurransen i 2020 om å bli Norsk Tippings nye leverandør av elektroniske tjenester og betaling. Etter at Buypass – der Norsk Tipping eier 50 prosent – klaget, fikk de kontrakten verdt 1,5 milliarder kroner.

NRK - 29 maj 22 kl. 04:56

Full mann klatrefast på Lillehammer

En beruset mann i 30-årene valgte natt til søndag å klatre opp en vegg på et parkeringshus i Kirkegata på Lillehammer. Klatrestuntet ble utført kort tid etter klokken 3, og mannen ble stående fast sju til åtte meter oppe i veggen. – Med hjelp fra brannvesen og politi er nå mannen nede på bakken igjen, opplyser politiet i Innlandet.

NRK - 24 apr 22 kl. 05:33

Brann i enebolig på Vinstra

En brann i en utestue har spredd seg videre til en enebolig på Vinstra i Innlandet. Tre personer er evakuert fra boligen og to personer fra et nabohus, melder politiet i Innlandet. Meldingen om brannen kom klokka 04.

NRK - 24 apr 22 kl. 05:33

Hus brant ned på Vinstra

En brann i en utestue har spredd seg videre til en enebolig på Vinstra i Innlandet. Tre personer er evakuert fra boligen og to personer fra et nabohus, melder politiet i Innlandet. Meldingen om brannen kom klokka 04.

NRK - 28 maj 22 kl. 22:54

Dykkere satt inn båtkantring i Innlandet – en person hentet opp

En person ble lørdag kveld henter opp av vannet etter at en båt på Møkeren øst for Kongsvinger. Tilstanden til vedkommende er foreløpig ikke kjent. Politiet fikk melding om kantringen ved Dragonmoen camping klokka 21.

NRK - 27 maj 22 kl. 13:23

Buss med skolebarn har kjørt i grøfta i Lom

En buss med skolebarn er kjørt i grøfta i Lom i Ottadalen, melder politiet i Innlandet på Twitter. Det er ikke meldt om personskader, men det skal være en viss fare for at bussen kan velte. Bussen står delvis på bikken inn mot grøfta.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com