Innlandet

Thursday, 09 February, 02:54

Nyheter om Innlandet

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 02 jan 23 kl. 09:42

Helsevesenet skylder politiet 700 000 kroner

Helsesenet skylder politiet i Innlandet nær 700 000 kroner etter ulike bistandsoppdrag, men dette blir ikke betalt. Det bekrefter Siri Stai Vesterås, leder for stab for virksomhetsstyring i Innlandet politidistrikt, til bladet Politiforum. Dette er fakturaer tilbake til 2020.

NRK - 04 feb 23 kl. 05:26

Svært mange viltpåkjørsler i Innlandet

Det siste døgnet er 14 elger og 9 rådyr blitt påkjørt i Innlandet. Den siste tiden har det vært svært mange viltpåkjørsler. I januar ble det registrert 500 påkjørte dyr, skriver politiet i Innlandet.

NRK - 26 jan 23 kl. 06:57

Politiet advarer om glatte veier på Østlandet, Innlandet og Sør-Vestlandet

Det har vært en ulykke med fem biler involvert på riksvei 25 på Vangli på Hamar i Innlandet. To av bilene kolliderte og tre andre kjørte av veien for å ikke kjøre inn i dem. Ingen personer er skadet, melder politiet i Innlandet.

NRK - 30 jan 23 kl. 13:24

317.000 har pass som går ut i løpet av året

Per januar er det 317 000 pass som utløper i løpet av året. For Innlandet er antallet 23 000. Det skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 30 jan 23 kl. 10:42

Anbefaler større naturreservat i Vassfaret

Statsforvalteren anbefaler å verne en større del av skogen i Vassfaret. Vassfaret er et område mellom Hallingdal, Ringerike og Valdres. Det er statsforvalteren i Oslo og Viken i samarbeid med statsforvalteren i Innlandet, som vil verne over 21 000 dekar skog i Vassfaret som naturreservat.

NRK - 26 dec 22 kl. 13:24

Tlf. nr. 02800 til politiet i Innlandet er ute av drift

Politiets telefonnummer 02800 er ute av drift i Innlandet. Det jobbes med å løse problemet. – Nødnummer 112 fungerer, tvitrer politiet i Innlandet..

NRK - 22 dec 22 kl. 07:59

Vil ha møte med ministre

Vegforum Innlandet vil ha et hastemøte med samferdselsminister Jon-Ivar Nygård og miljøvernminister Espen Bart Eide. Mandag bestemte Miljødirektoratet at ny E6 ikke kan bygges over Lågendeltaet fordi det vil være i strid med verneformålet for naturreservatet. Nye Veger har varslet at det kan bety full stopp av E6-utbyggingen mellom Moelv og Otta.

Klartale - 21 dec 22 kl. 12:21

Flere sykehus er satt i beredskap

Onsdag ble det kjent at mange ansatte ved sykehus i Vestre Viken er syke. I tillegg er det flere som har behov for hjelp fra sykehusene. Det skriver sykehusene på sine nettsider.

NRK - 19 jan 23 kl. 14:07

Sykehusdirektør går av

Programdirektør Jens Scanche Dølør ved Sykehuset Innlandet slutter på dagen, melder Gudbrandsdølen Dagningen. Hans oppgave var å lede de omfattende omstillingene i Sykehuset Innlandet fram mot en ny sykehusstruktur. Han sier at venting tar på, men vil ikke kommentere sin egen avgang noe nærmere..

NRK - 19 jan 23 kl. 11:49

Ulv skutt i Rendalen

Statsforvalteren i Innlandet bekrefter at en hannulv er skutt i Rendalen torsdag formiddag. Ulven ble skutt på lisens, sier Ranveig Helgesen ved Statsforvalteren i Innlandet til NTB. (©NTB).

NRK - 16 dec 22 kl. 01:35

Politiet i Innlandet ber folk følge med på hyttene sine etter innbrudd

Politiet i Innlandet melder at de har vært på innbruddsåsted i Sjøsetervegen ved Lillehammer. Innbruddstyvene har sjekket flere hytter, melder politiet Innlandet på Twitter. Politiet oppfordrer hytteeiere til å følge med..

NRK - 13 jan 23 kl. 10:46

Cannabisplantasje avdekket – en person pågrepet

Innlandet politidistrikt har startet etterforskning etter at det ble avdekket produksjon av cannabis i et bolighus i Nord-Gudbrandsdalen i Innlandet torsdag. En mann i 50-årene er pågrepet, men det er flere mistenkte. Politiet jobber med å finne disse.

NRK - 12 jan 23 kl. 17:30

Mann død etter ras fra hyttetak i Innlandet

Politiet ble varslet om et ras fra et hyttetak under snømåking i Nord-Torpa, ved Spåtind/Synnfjorden, i Innlandet. – To personer på stedet, og en av disse ble begravd i raset. Vedkommende, mann i 70-årene, ble etter hvert gravd frem og forsøkt gjenopplivet, skriver politiet.

NRK - 10 jan 23 kl. 06:53

Fire menn på tiltalebenken etter bortføringen på Tolga

I dag starter rettssaken etter at en mann i 20-åra ble skutt på og bortført fra foreldrehjemmet i Vingelen på Tolga natt til 2. januar i fjor. Fire menn møter i Østre Innlandet tingrett på Hamar tiltalt for frihetsberøvelse.

NRK - 05 jan 23 kl. 19:48

Tillatelse til bygging av dobbeltspor i Åkersvika

Statsforvalteren i Innlandet har gitt dispensasjon til Bane NOR SF for bygging av dobbeltspor gjennom Åkersvika naturreservat. Dovrebanen går i dag gjennom naturreservatet. Med et nytt dobbeltspor for Dovrebanen helt frem til Hamar, vil reisetiden mellom Oslo og Hamar være ca.

NRK - Igår: 11:40

Stadig færre får kontantstøtte

Per desember 2022 fikk 7.741 personer kontantstøtte. Det er 1.

VG - Igår: 10:18

Sykehusdirektør om stramt budsjett: – Ikke bærekraftig økonomi

Det er fint at regjeringen tar innover seg at budsjettet ble for stramt, sier sykehusdirektør Eivind Hansen i Helse Bergen. De tør ikke avblåse kuttene ennå. I Innlandet mener man økonomien ikke er bærekraftig..

Klartale - 02 dec 22 kl. 13:29

Det ble satt 58 varmerekorder i november

Målinger av temperaturer i Norge startet i 1900. Årets november er den tiende varmeste siden det. Det har vært en varm måned i mesteparten av landet, men unntak av Troms.

NRK - 05 feb 23 kl. 09:54

Betydeleg snøskredfare

Farevarselet for snøskred er no betydeleg også i Romsdal, melder varsom.no. Grunnen er nysnø og vind i fjellet.

NRK - 31 dec 22 kl. 21:26

E6 stengt i Innlandet etter uhell

Politiet i Innlandet melder om et trafikkuhell på E6. Et vogntog har sakset i nordgående kjørefelt. E6 blir nå stengt i nordgående kjørefelt, sør for Espatunnelen.

NRK - 31 jan 23 kl. 13:35

Genetisk viktig ulv fra Norge har etablert seg i Sverige

DNA-analyser viser at en datter av den genetisk viktige Settenulven i Norge har etablert seg i et revir nord i Örebros län i Sverige. Det er gode nyheter for den skandinaviske ulvebestanden, som lider av ekstrem innavl, skriver Rovdata. Reviret har av svensk ulveovervåking fått navnet Lillsjöbäcken, etter at länsstyrelsen i Örebros län har sporet ulvene og funnet DNA-prøver.

NRK - 31 jan 23 kl. 07:26

Uenighet om flytting av høgskolen i Lillehammer

Ledelsen ved Høyskolen i Innlandet vil flytte skolen på Lillehammer fra Storhove og inn til sentrum. Det går i dag mer enn 5000 studenter på skolen. Statsbygg har laga en rapport som konkluderer med at flytting er riktig.

NRK - 30 jan 23 kl. 10:29

Må svare i retten for dårlig dyrestell

Ei kvinne i 40-åra fra Innlandet er tiltalt for flere brudd på Dyrevelferdsloven. Fra januar 2019 til november i 2020, skal hun ikke ha sørga for at sju hester og 65 kaniner fikk riktig og tilstrekkelig med fôr og vann. Flere hester ble vurdert som undervektige og to kaniner var avmagra, står det i tiltalen fra statsadvokatene i Hedmark og Oppland.

NRK - 27 dec 22 kl. 09:02

Politiets tipstelefon er ute av drift i Innlandet

Politiets tlf. nummer 02800 er ute av drift i Innlandet. Det jobbes med å løse problemene.

NRK - 26 dec 22 kl. 14:16

Rundt 1000 uten strøm i Innlandet

Omtrent 1000 husstander i Innlandet er uten strøm mandag ettermiddag, ifølge Elvia sitt strømbruddskart. Seks kommuner er berørte. Disse er Lillehammer, Stange, Elverum, Våler, Trysil og Åsnes.

NRK - 28 jan 23 kl. 13:29

TV 2: Russisk hackergruppe truer norske sykehus

Den russiske hackergruppen Killnet truer lørdag sykehus og helseinstitusjoner i Norge, skriver TV 2. Hackergruppen har delt en «angrepsliste» på sin Telegram-konto, skriver de. Der blir følgende norske sykehus nevnt som mål: Ahus, Sykehuset Innlandet, Førde sykehus, Ringerike sykehus, St.

NRK - 28 jan 23 kl. 13:29

Russisk hackergruppe truer norske sykehus

En russisk hackergruppe truer lørdag sykehus og helseinstitusjoner i Norge, skriver TV 2. Hackergruppen har delt en «angrepsliste» på sin Telegram-konto, skriver de. – Det er ustabile nettsider hos oss som Helsenett jobber for fullt med å fikse.

NRK - 26 dec 22 kl. 11:53

En person til sykehus etter trafikkulykke ved Braskereidfoss

En person er fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus etter en kollisjon mellom to personbiler ved Braskereidfoss i Innlandet mandag. Totalt fire personer var involvert i ulykken, melder politiet i Innlandet på Twitter. Riksvei 2 er stengt på stedet..

NRK - 26 dec 22 kl. 11:14

Frontkollisjon mellom to personbiler på riksveg 2 – vegen stengt

To personbiler har frontkollidert på riksveg 2 ved Braskereidfoss i Innlandet. Tre personer har vært involvert i ulykken, og alle skal være ute av kjøretøyene. – Vi er litt usikre på skadeomfanget på én person, sier operasjonsleder Per Solberg hos politiet i Innlandet.

NRK - 21 nov 22 kl. 12:55

Bilist omkom i trafikkulykke i Åsnes i Innlandet

Politiet i Innlandet melder på Twitter at fører av personbilen har omkommet i trafikkulykken i Åsnes i Innlandet. – Hendelsesforløpet er foreløpig ukjent, men undersøkelser foretas på stedet. Det er fortsatt omkjøring på stedet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 26 jan 23 kl. 06:57

Politiet advarer om glatte veier på Østlandet og Innlandet

Det har vært en ulykke med fem biler involvert i Innandet. To av bilende kolliderte og tre andre kjørte av veien for å ikke kjøre inn i dem, melder politiet. Ingen personer er skadet.

NRK - 21 dec 22 kl. 00:24

Hever beredskapen ved tre sykehus i Innlandet

Mange pasienter og sykdom blant ansatte fører til kapasitetsutfordringer, og sykehusene i Elverum, Hamar og Gjøvik hever derfor beredskapen. Det er innført grønn beredskap ved de tre sykehusene, skriver Oppland Arbeiderblad. Årsaken er en kombinasjon av økt antall pasienter og høyt korttidsfravær blant ansatte.

NRK - 22 jan 23 kl. 11:13

Farevarsel flere steder i landet mandag

Det meldes om glatte forhold flere steder i landet mandag, spesielt i Trøndelag og på Vestlandet. Oransje farevarsel for snøskred gjelder for flere steder på Vestlandet, Innlandet og i Nord-Norge mandag, ifølge Varsom.no.

NRK - 22 jan 23 kl. 10:03

Bekreftet: NM-stafettene går som planlagt

Sprengkulda slipper ikke taket i NM-byen Gjøvik, men juryen har likevel bestemt seg for at det er mulig å gjennomføre stafettene. Det bekrefter arrangøren overfor NRK. Søndag morgen viste gradestokken minus 18,6 grader på det kaldeste punktet i løypa, men utover formiddagen har tydeligvis temperaturen økt nok til at man kan gå skirenn.

Klartale - 20 dec 22 kl. 08:26

Trøbbel på glatte veier

Riksvei 3 i Østerdalen er åpnet igjen. To vogntog var involvert i en ulykke. Vogntogene har store skader.

NRK - 19 dec 22 kl. 19:15

Underkjølt regn flere steder i landet: – Særdeles utfordrende kjørevær

Det er meldt om underkjølt regn både i Innlandet og i Vestland mandag kveld. Statens vegvesen ber folk om å ikke kjøre med mindre man må. – Underkjølt regn er en veldig spesiell værtype der regnet fryser med en gang det treffer en overflate, enten på frontruta eller idet den treffer bakken, sier trafikkoperatør ved Veitrafikksentralen, Anne Hårstad.

NRK - 21 jan 23 kl. 19:20

Oslomann urinerte på politibil på Hamar – Anmeldes

En mann ble rett før kl. 19 observert i ferd med å urinere på en av politiets patruljebiler på Hamar. Det skriver Politiet i Innlandet på Twitter.

NRK - 21 jan 23 kl. 16:49

Kollisjon mellom to biler i Valdres – store skader

Lørdag ettermiddag ved 16.30-tiden meldes det om en kollisjon mellom to biler ved Knippsetvegen i Vaset, som ligger i Vestre Slidre kommune. Ifølge politiet i Innlandet er det meldt om store materielle skader, og det er foreløpig uvisst om det er snakk om personskade.

NRK - 21 jan 23 kl. 16:47

Store materielle skader etter kollisjon i Vestre Slidre

To biler har kollidert ved Knippsetvegen 369 i Vestre Slidre i Innlandet. Det melder politiet på Twitter. Det er meldt om store materielle skader, og foreløpig uvisst om det er personskade.

NRK - 20 jan 23 kl. 18:30

Agder etterforsker færrest tips om nettovergrep mot barn

Kun 2 prosent av de 129 tipsene om nettovergrep mot barn fra Kripos til Agder politidistrikt i 2022 ble etterforsket. Til sammen mottok Agder politidistrikt 129 tips fra Kripos, og det ble opprettet tre straffesaker, skriver Stavanger Aftenblad. En rekke straffesaker mot nettovergripere starter i form av et tips fra amerikanske National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC).

NRK - 20 jan 23 kl. 10:45

Forlenger fengsling av prest

Fengslinga av presten som er sikta for besittelse av overgrepsmateriale forlenges med en uke. Det melder Vårt Land. Det var i forrige uke at en prest i Innlandet blei pågrepet og sikta for besittelse av materiale som viser overgrep mot barn.

NRK - 17 jan 23 kl. 18:33

Ulykke mellom tog og bil

Politiet i Innlandet skriver på Twitter at de har fått melding om en ulykke mellom tog og bil i tilknytning til en planovergang på Raufoss. Brannvesenet er på stedet. Føreren av bilen er ved bevissthet og var alene i bilen..

NRK - 16 jan 23 kl. 11:18

Skredsøket avsluttet uten funn av personer

Snøskredene i Trysilfjellet er gjennomsøkt uten funn av personer, melder politiet i Innlandet. De som var sett i området er gjort rede for. En person hadde kommet seg ut av skredet ved egen hjelp, uskadet, skriver politiet på Twitter..

NRK - 16 jan 23 kl. 10:26

Snøskred i Trysilfjellet

Det har gått et snøskred i området Bygderkanken i Trysilfjellet, melder politiet i Innlandet. De skriver at det er uvisst om det er personer i skredet. Søk er igangsatt på stedet og redningsmannskaper er varslet..

NRK - 16 jan 23 kl. 00:27

Kollisjon med brøytebil i Engerdal

Føreren av en personbil er fraktet til sykehus etter en kollisjon med en brøytebil i Engerdal. Politiet i Innlandet sier skadeomfanget er uavklart, men at ikke noe tyder på livstruende skader..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com