Grensen

Monday, 06 February, 03:21

Nyheter om Grensen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 24 dec 22 kl. 13:16

Hongkong vil åpne Grensen til Kina i januar

Etter et besøk i Beijing sier Hongkongs leder at byen planlegger å åpne Grensen mot Kina innen midten av januar. Grensen har i praksis vært stengt i snart tre år som følge av Kinas strenge koronarestriksjoner, som har inkludert nedstenging, massetesting og reiserestriksjoner. Etter en helomvending i koronapolitikken nylig, har kinesiske myndigheter slitt med smitteutbrudd over hele landet.

NRK - 13 jan 23 kl. 13:08

Person pågrepet etter mistanke om ulovlig grensekryssing

Natt til fredag 13. januar kl. 01.

NRK - I førrgår: 06:38

Nesten 1.000 migrantfamilier adskilt under Trump er ennå ikke gjenforent

Nesten 1.000 barn som ble skilt fra foreldrene sine da de forsøkte å reise inn til USA i Donald Trumps presidenttid, er ennå ikke gjenforent med foreldrene. Da president Joe Biden tok over etter Donald Trump i januar 2021, lovet han å gjøre om på sin forgjengers nulltoleransepolitikk mot ulovlig innvandring.

NRK - I førrgår: 03:48

Rundt 1000 migrantbarn fortsatt skilt fra foreldrene i USA

Da Joe Biden ble president i januar 2021, lovet han å reversere tidligere president Trumps nulltoleransepolitikk overfor ulovlig innvandring. Politikken førte til at tusenvis av barn ble skilt fra foreldrene etter å ha krysset Grensen til USA. En arbeidsgruppe har identifisert 3.

Aftenposten - 02 feb 23 kl. 20:21

Russisk etterretningstjenste varslet Norge om Wagner-avhopperen før han krysset Grensen.

Wagner-avhopperen Andrej Medvedev går nå rundt som en fri mann i Oslo. Men spørsmålene står fortsatt i kø..

NRK - 02 feb 23 kl. 02:04

Medier: Israel har gjennomført luftangrep på Gazastripen

Israel har gjennomført et luftangrep på Gazastripen natt til torsdag, melder nyhetsbyråene AFP og Reuters. Israel angrep Gazastripen fra luften etter at væpnede palestinere avfyrte en rakett over Grensen, melder øyevitner på stedet ifølge Reuters. (NTB).

NRK - 02 feb 23 kl. 02:04

Israel har gjennomført luftangrep på Gazastripen

Israel har gjennomført et luftangrep på Gazastripen natt til torsdag, timer etter at en rakett avfyrt fra det palestinske territoriet ble avskåret. I en uttalelse utstedt klokken 01.41 norsk tid bekrefter den israelske hæren at de «for øyeblikket angriper Gazastripen».

NRK - 31 jan 23 kl. 12:22

Utvalg: Må bo lenger unna for å få pendlerbolig

Grensen for hvem som kan få pendlerbolig flyttes fra 40 til 50 kilometer, dersom flertallet i Representantordningsutvalget får gjennomslag for sine forslag. Utvalget leverte tirsdag sin rapport til Stortinget. Når det gjelder tjenestereiser, må representantene være minst 50 kilometer fra sitt hjemsted for å ha rett til hotellovernatting og diett.

NRK - 31 jan 23 kl. 12:22

Utvalg: – Må bo lenger unna for å få pendlerbolig

Grensen for hvem som kan få pendlerbolig flyttes fra 40 til 50 kilometer, dersom flertallet i Representantordningsutvalget får gjennomslag for sine forslag. Utvalget leverte tirsdag sin rapport til Stortinget. Når det gjelder tjenestereiser, må representantene være minst 50 kilometer fra sitt hjemsted for å ha rett til hotellovernatting og diett, foreslår utvalget.

VG - 31 jan 23 kl. 03:26

Wagner-avhopperen: Vil dømme de ansvarlige

Andrej Medvedev (26), som har søkt beskyttelse i Norge, forteller at han fikk hjelp av flere for å komme seg over den strengt bevoktede Grensen mellom Russland og Norge..

NRK - 18 nov 22 kl. 18:14

Finland starter bygging av grensegjerde neste år

Første fase av byggingen av et grensegjerde mellom Finland og Russland starter på nyåret, opplyser den finske grensevakten. Finland har Europas lengste landegrense mot Russland, 1.340 kilometer.

NRK - 30 jan 23 kl. 08:01

Syria: Sju personer drept i luftangrep

Sju personer ble drept i et luftangrep mot en konvoi med lastebiler som krysset Grensen fra Irak og inn i østre deler av Syria. Det melder AFP. Konvoien ble angrepet av et uidentifisert fly..

NRK - 30 jan 23 kl. 07:33

Tiltalt for promillekjøring av T-bane

En T-banefører i 30-årene må møte i tingretten i morgen, tiltalt for promillekjøring på jobb. Mannen kjørte T-bane en sen lørdagskveld i september i fjor, blant annet forbi Tøyen T-banestasjon. Da det ble tatt en pusteprøve litt senere på natta viste den at han hadde en promille på 1,7, står det i tiltalen.

NRK - 29 jan 23 kl. 05:40

Minst tre døde og flere hundre skadd etter jordskjelv i Iran

Minst tre personer mistet livet og flere hundre er skadd etter at et jordskjelv med en styrke på 5,9 rammet nordvest i Iran, nær Grensen til Tyrkia. Det melder statlige medier. I noen av de berørte områdene var det snø og minusgrader da jordskjelvet fant sted lørdag kveld klokken 21.

NRK - 28 jan 23 kl. 14:56

Sju personer involvert i møteulykke - flere sendt til sykehus

To biler skal være involvert i en trafikkulykke ved riksvei 80 Ytterkleiva på Grensen mellom Bodø og Fauske. Klokken 15.11 opplyser politiet at veien er stengt.

NRK - 28 jan 23 kl. 14:56

Sju personer involvert i møteulykke – flere sendt til sykehus

To biler skal være involvert i en trafikkulykke ved riksvei 80 Ytterkleiva på Grensen mellom Bodø og Fauske. Det er snakk om en front mot front-ulykke med sju personer involvert. Skadegraden på de involverte er uviss.

NRK - 28 jan 23 kl. 14:56

Sju personer involvert i møteulykke – tre sendt til sykehus

To biler skal være involvert i en trafikkulykke ved riksvei 80 Ytterkleiva på Grensen mellom Bodø og Fauske. Det er snakk om en front mot front-ulykke med sju personer involvert. Det var både voksne og barn i bilene som kolliderte.

NRK - 26 jan 23 kl. 19:23

Mehl etter migrasjonsmøte: – Må være åpne for å bruke strengere virkemidler

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) støtter EU-landene som vil bruke visumregler som pressmiddel overfor tredjeland som nekter å samarbeide om returer. Mehl har denne uken vært i Stockholm sammen med EUs justisministre for å diskutere den betydelige økningen i antall migranter som krysser Grensen til Europa. EU-landene ber nå EU-kommisjonen om å vurdere å stramme inn visumpolitikken.

NRK - 26 jan 23 kl. 15:12

EU-land presser på for strengere asylpolitikk

EU-kommisjonen er under sterkt press for å minske migrantstrømmen til Europa I dag er EU-landenes justisministre samlet i Stockholm for å diskutere det flere av dem beskriver som en akutt situasjon. Minst 330.000 mennesker krysset i fjor EUs yttergrense på ulovlig vis.

NRK - 24 jan 23 kl. 18:06

AFP: 25 drept i Russland nær Grensen siden februar 2022

Siden Ukraina-krigens begynnelse har 25 mennesker mistet livet i regionene nær grensa til Ukraina, sier en russisk guvernør ifølge AFP..

VG - 23 jan 23 kl. 02:18

Nye «Avatar» har spilt inn over to milliarder dollar

«Avatar: The Way of Water» rundet den magiske Grensen søndag..

NRK - 22 jan 23 kl. 10:03

Bekreftet: NM-stafettene går som planlagt

Sprengkulda slipper ikke taket i NM-byen Gjøvik, men juryen har likevel bestemt seg for at det er mulig å gjennomføre stafettene. Det bekrefter arrangøren overfor NRK. Søndag morgen viste gradestokken minus 18,6 grader på det kaldeste punktet i løypa, men utover formiddagen har tydeligvis temperaturen økt nok til at man kan gå skirenn.

NRK - 22 jan 23 kl. 09:02

Positiv kuldemåling gir håp om NM-stafetter

Sprengkulda slipper ikke taket i NM-byen Gjøvik, men temperaturmålinger søndag morgen gir håp om langrennsstafettene kan avvikles som oppsatt. NM-juryen på Gjøvik hadde møte klokken 8 søndag morgen. I forkant var det gjort temperaturmålinger der gradestokken viste minus 18,6 grader på det kaldeste punktet i løypa.

VG - 21 jan 23 kl. 21:51

Familiefaren krysset Grensen og ble skutt: Tvillingbrødre hevdet de jaktet svin

SIERRA BLANCA (VG) Mens verden fyker gjennom den lille, forfalne byen på motorveien, tråkker stadig flere migranter inn i USA her. Nylig endte det med drap..

Aftenposten - 21 jan 23 kl. 18:10

«Usynlig hus» til salgs for 18 millioner dollar

Det unike hjemmet tilbyr ifølge annonsen en boopplevelse «som visker ut Grensen mellom hjem og natur»..

E24 - 21 jan 23 kl. 18:10

«Usynlig hus» til salgs for 18 millioner dollar

Det unike hjemmet tilbyr ifølge annonsen en boopplevelse «som visker ut Grensen mellom hjem og natur»..

NRK - 21 jan 23 kl. 18:00

Hellas forlenger grensegjerde mot Tyrkia

Greske myndigheter vil forlenge grensegjerdet mot Tyrkia med nesten det dobbelte, opplyser landets minister for sivil beskyttelse. Det eksisterende gjerdet langs elven, som på gresk heter Evros og som tyrkerne kaller Meric, er 37,5 kilometer langt. Nå skal gjerdet forlenges med ytterligere 35 kilometer, opplyste Takis Theodorikakos, minister for sivil beskyttelse, da han besøkte grenseområdet lørdag.

VG - 21 jan 23 kl. 11:18

Sprengkulde setter en stopper for NM-renn

GJØVIK (VG) Lørdagens NM-renn i langrenn på Gjøvik lar seg ikke gjennomføre som følge av svært lave temperaturer. Lørdag morgen var gradestokken langt under Grensen..

NRK - 20 jan 23 kl. 03:42

- Fikk trolig hjelp av grensevakter

Wagner-avhopper Andrej Medvedev krysset Grensen på et sted det nærmest skal være umulig å krysse uoppdaget. Flere eksperter mener han fikk hjelp av grensevakter. Andrej Medvedev har avslørt at han fikk hjelp til å krysse grensa, men uten å gå nærmere inn på hvordan.

NRK - 25 dec 22 kl. 05:12

Høyesterett skal behandle koronadom

Høyesteretts ankeutvalg vil la påtalemyndigheten anke en dom i Eidsivating lagmannsrett som frikjente en mann for å ha passert Grensen under pandemien. Den da 74 år gamle mannen ble 19. august 2021 stoppet ved grenseovergang på fylkesvei 206 ved Linna i Åsnes kommune da han reiste fra Sverige til Norge til tross for at grenseovergangen var stengt for alminnelig ferdsel på grunn av pandemien.

NRK - 17 jan 23 kl. 12:29

Vil ha politihelikopter på grensa

Politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark vil ha helikopter for å styrke oppsynet med den norsk-russiske grensa. Hun mener det er nødvendig i dagens situasjon. – Det er ofte 25 kuldegrader og fremdeles mørkt mesteparten av dagen, sier Hætta til The Independent Barents Observer.

NRK - 16 jan 23 kl. 18:08

Russland: Sendte opp jagerfly for å avskjære tysk fly

Det russiske forsvarsdepartementet sier de sendte opp et jagerfly for å avskjære et tysk Orion-fly over Østersjøen mandag. Dette er så langt ikke bekreftet av tyske myndigheter. Orion-flyet skal ha snudd etter konfrontasjonen.

Klartale - 16 jan 23 kl. 14:02

Handler mindre i Sverige enn før pandemien

Under korona-pandemien ble grensa til Sverige stengt. Men i fjor var det åpent igjen. Likevel dro færre nordmenn på harrytur til Sverige.

NRK - 15 jan 23 kl. 23:24

Mulig russisk leiesoldat søkte asyl

Natt til fredag rømte en mulig russisk leiesoldat over Grensen til Norge i Pasvikdalen i Finnmark. PST bekrefter til NRK at de er varslet om saken. Mannen ble pågrepet av en grensepatrulje fra Forsvaret og politiet.

NRK - 15 jan 23 kl. 12:42

Minst fem drept i angrep på kirke i Kongo

Minst fem personer er drept i et bombeangrep mot en kirke i byen Kasindi øst i Kongo, opplyser hæren i landet. Ytterliggående islamister mistenkes for å stå bak angrepet søndag. I tillegg til de drepte ble 15 personer såret, opplyser en talsmann for hæren, Anthony Mualushay.

NRK - 15 jan 23 kl. 00:12

Nedgang i grensehandelen –

Tall fra DNB viser at nordmenns grensehandling fortsatt er betydelig lavere enn før pandemien, til tross for at Grensene igjen er åpne for trafikk. I 2022 handlet nordmenn for 9,2 milliarder kroner på dagstur til Sverige, og det ble utført 5,2 millioner turer over Grensen. Men selv med åpne grenser til söta bror tok langt færre nordmenn harrytur til Sverige i fjor.

NRK - 14 jan 23 kl. 09:57

Nedgang i grensehandelen – tror flere velger lokalt

Tall fra DNB viser at nordmenns grensehandling fortsatt er betydelig lavere enn før pandemien, til tross for at Grensene igjen er åpne for trafikk. I 2022 handlet nordmenn for 9,2 milliarder kroner på dagstur til Sverige, og det ble utført 5,2 millioner turer over Grensen. Men selv med åpne grenser til söta bror tok langt færre nordmenn harrytur til Sverige i fjor.

NRK - 26 nov 22 kl. 14:22

Fire drept i sammenstøt nær Benins Grensen mot Burkina Faso

Soldater fra Benin har drept fire væpnede menn etter at de ble angrepet ved en militærpost nær Grensen mot Burkina Faso, opplyser Benins hær. Hæren sier ikke noe om hvilken gruppe de drepte skal ha tilhørt, men både Benin og nabolandene Togo, Ghana og Elfenbenskysten har sett en økende trussel fra jihadistgrupper i Sahel som kommer langs Grensen mot nord. Ifølge hæren ble en militærpost i byen Kaobagou angrepet av et titall personer tidlig fredag, men soldatene slo dem tilbake.

NRK - 20 dec 22 kl. 10:53

Pakistan: Kidnappingsfrykt fører til skolestenging

Lokale skoler ble tirsdag beordret stengt i frykt for kidnappinger som følge av en pågående gisselsituasjon på en politistasjon i Bannu i Pakistan. Gisseldramaet er inne i sin tredje dag etter at over 30 Taliban-krigere klarte å bryte seg ut av varetekt og ta flere politimenn som fanger. – Vi frykter at Taliban kan gå inn på hvilken som helst skole og ta elevene som gisler.

Klartale - 25 nov 22 kl. 07:00

Flere land øker sikkerheten ved Grensene

Berlinmuren strakte seg over 155 kilometer. Muren skilte Øst- og Vest-Berlin. Det endret seg i 1989.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:34

Hevder minst 49 er drept i sammenstøt på Grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan

Minst 49 armenske soldater er drept i sammenstøt på Grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, hevder statsministeren i landet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Tirsdag morgen ble forsvarsministrene i Russland og Armenia enige om å stabilisere situasjonen på Grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere soldater på begge sider er drept i sammenstøt på Grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan natt til tirsdag.

NRK - 17 dec 22 kl. 22:42

Vegtrafikksentralen sør advarer mot glatte veier til søndag morgen

Det er fare for glatte partier på E18 og E39 fra Grensen til Rogaland og Sira til Grensen til Telemark og Østerholtheia. Dette vil antagelig vare natten gjennom og til ut på morgenkvisten søndag. Alt av mannskap er ute og gjør tiltak, bilister i området må ta det rolig og holde avstand, melder Vegtrafikksentralen Sør på Twitter..

NRK - 07 jan 23 kl. 21:23

To nye ulver felt

Lørdag ble ytterligere to ulver i grenserevirer på svensk side skutt. Dermed er det samlede tallet som er felt i grenserevirer, oppe i elleve. På svensk side av Grensen ble det lørdag skutt ytterligere to ulver i revirer som deles mellom Norge og Sverige, skriver nettsiden rovdyr.

NRK - 07 jan 23 kl. 02:29

Hevder å ha pågrepet over 100 mistenkte IS-medlemmer

Den kurdisk-ledede SDF-styrken sier de har pågrepet 154 ettersøkte terrorister og kriminelle, 102 av dem IS-medlemmer, i en åtte dager lang operasjon i Syria. Operasjonen ble startet etter at et forsøk fra IS på å frigjøre andre militante fra fengselet i Raqqa, ble stoppet, sier SDF i en uttalelse. SDF-styrkene sier de raidet 55 landsbyer og gårder øst i Syria, samt store områder av Grensen mellom Syria og Irak.

NRK - 06 jan 23 kl. 21:08

Ni ulver felt i grenserevirer

Fredag ble ytterligere to ulver i grenserevirer på svensk side skutt. Dermed er det samlede tallet som er felt i grenserevirer oppe i ni. På svensk side av Grensen ble det fredag skutt ytterligere to ulver i revirer som deles mellom Norge og Sverige.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com