Grensen

Sunday, 27 November, 00:00

Nyheter om Grensen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 nov 22 kl. 18:14

Finland starter bygging av grensegjerde neste år

Første fase av byggingen av et grensegjerde mellom Finland og Russland starter på nyåret, opplyser den finske grensevakten. Finland har Europas lengste landegrense mot Russland, 1.340 kilometer.

NRK - 9 timer siden

Fire drept i sammenstøt nær Benins Grensen mot Burkina Faso

Soldater fra Benin har drept fire væpnede menn etter at de ble angrepet ved en militærpost nær Grensen mot Burkina Faso, opplyser Benins hær. Hæren sier ikke noe om hvilken gruppe de drepte skal ha tilhørt, men både Benin og nabolandene Togo, Ghana og Elfenbenskysten har sett en økende trussel fra jihadistgrupper i Sahel som kommer langs Grensen mot nord. Ifølge hæren ble en militærpost i byen Kaobagou angrepet av et titall personer tidlig fredag, men soldatene slo dem tilbake.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:34

Hevder minst 49 er drept i sammenstøt på Grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan

Minst 49 armenske soldater er drept i sammenstøt på Grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, hevder statsministeren i landet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Tirsdag morgen ble forsvarsministrene i Russland og Armenia enige om å stabilisere situasjonen på Grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere soldater på begge sider er drept i sammenstøt på Grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan natt til tirsdag.

Klartale - Igår: 07:00

Flere land øker sikkerheten ved Grensene

Berlinmuren strakte seg over 155 kilometer. Muren skilte Øst- og Vest-Berlin. Det endret seg i 1989.

NRK - 23 sep 22 kl. 08:55

Finland: Fortsatt lange køer på Grensen til Russland

Det er fortsatt mye trafikk på Grensen mellom Finland og Russland etter at president Vladimir Putin kunngjorde at 300.000 reservister skal sendes til Ukraina. – Det er fortsatt travelt på Grensen, kanskje også enda mer enn i går, sier en talsperson for den finske grensevakten fredag morgen.

NRK - 10 nov 22 kl. 12:54

Armenia foreslår demilitariserte grenseområder

Armenia foreslår at både Grensen mot erkefienden Aserbajdsjan og Grensen rundt den omstridte regionen Nagorno-Karabakh blir demilitarisert. De to landene har kjempet to kriger – i 1999 og 2020 – om den armenskbefolkede enklaven som folkerettslig er en del av Aserbajdsjan. Over 280 mennesker mistet livet da konflikten førte til nye grensesammenstøt i september.

NRK - 14 timer siden

Spania vil åpne Grensen mot Gibraltar helt

Spania og EU foreslår å fjerne grensegjerdet mot Gibraltar for å legge til rette for fri bevegelse inn og ut av det britiske territoriet. – Forslaget som er overlevert til britene er omfattende og inkluderer tiltak for å fjerne grensegjerdet og sikre fri bevegelse, sier Spanias utenriksminister Jose Manuel Albares i en uttalelse. Forslaget vil gjøre Spania, på vegne av Schengen-landene, ansvarlig for Gibraltars yttergrense, står det videre.

NRK - 23 nov 22 kl. 11:14

Erdogan: Bakkeoperasjon vil starte når det passer best

Tyrkias president gjentar varselet om en bakkeoperasjon ved Grensen mot Syria, men sier ikke noe konkret om når den eventuelt vil starte. – Våre operasjoner med fly, artilleri og droner er bare begynnelsen. Vi er mer bestemt enn noen gang på å ville sikre Grensen i sør med en sikkerhetssone, sier Recep Tayyip Erdogan onsdag.

NRK - 21 nov 22 kl. 10:42

Tyrkia: Minst to drept av granater avfyrt fra Syria

To personer er drept og seks såret i et angrep mot den tyrkiske byen Karkamis, som ligger like ved Grensen til Syria, opplyser en tyrkisk guvernør. Det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu melder mandag at granatene ble avfyrt fra syrisk side av Grensen. De skal ha truffet en skole og to hus i Karkamis, samt en lastebil ved en grenseovergang.

NRK - 30 sep 22 kl. 10:49

Regjeringen styrker beredskapen og kontrollen på den norsk-russiske Grensen

Mobiliseringen i Russland og en mulig utreisenekt for russiske borgere øker risikoen for ulovlig grensepassering på den norsk-russiske Grensen utenfor grenseovergangen på Storskog, skriver regjeringen i en pressemelding. Fredag stasjoneres et politihelikopter med sensorer i Finnmark Politidistrikt for å øke kapasiteten til å avdekke eventuelle ulovlige grensepasseringer, melder regjeringen. – Vi vil stenge Grensen raskt om det skulle bli nødvendig, og endringer kan komme på kort varsel.

NRK - 16 nov 22 kl. 09:37

Nato og G7 lover full støtte til etterforskning i Polen

Nato og G7-landene lover full støtte til Polens etterforskning av eksplosjonen som onsdag rammet en polsk landsby ved den ukrainske Grensen. I en felles uttalelse tidlig onsdag morgen unngår lederne å bruke ordene angrep og rakett. – Vi diskuterte eksplosjonen som fant sted i den østlige delen av Polen i nærheten av Grensen til Ukraina.

VG - 15 nov 22 kl. 19:38

Medier: Missil skal ha landet i Polen ved den ukrainske Grensen

Polens statsminister har kalt inn til et krisemøte etter at to personer skal være drept etter at to missiler traff Przewodow nær den ukrainske Grensen..

VG - 15 nov 22 kl. 19:38

Medier: Missiler skal ha slått ned i Polen ved den ukrainske Grensen

Polens statsminister har kalt inn til et krisemøte etter at to personer skal være drept etter at to missiler traff Przewodow nær den ukrainske Grensen..

NRK - 15 nov 22 kl. 10:47

Gult farevarsel for snø

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø i indre deler av Agder fra torsdag. I enkelte områder ventes det over 5 cm på 24 timer. SnøGrensen ligger på rundt 200-500 meter.

Aftenposten - 05 nov 22 kl. 21:21

Tårnet som overvåker Grensen mot øst, fikk strøm fra Russland. Så ble det brått slutt.

En norsk forsvarsinstallasjon som overvåker Grensen mot Russland, har i over tyve år fått strøm fra et russisk kraftverk..

Klartale - Igår: 16:00

Nordmenn handler i Sverige igjen

Nordmenn brukte 3,3 milliarder kroner i Sverige i tredje kvartal. Tredje kvartal er fra første juli til slutten av september. Det er to milliarder mer enn på samme tid i fjor.

NRK - 13 sep 22 kl. 08:47

Sammenstøt mellom Armenia og Aserbajdsjan - enige om å stabilisere situasjonen

Tirsdag morgen ble forsvarsministrene i Russland og Armenia enige om å stabilisere situasjonen på Grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere aserbajdsjanske soldater skal ha mistet livet i sammenstøt på Grensen. De to landene anklager hverandre for angrep.

Klartale - I førrgår: 13:03

80 år siden dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

VG - I førrgår: 12:18

Sverige på vei inn i Nato: Vil sende flere soldater nordover

Sverige legger nå planer for å forsterke forsvaret i Nord-Sverige. I planene ligger en ny militærbase for mottak av Nato-soldater ved Kiruna, noen mil fra Grensen mot Norge og Narvik..

Aftenposten - 21 nov 22 kl. 09:27

Kan krigen være over til våren? Ukrainerne lurer på hvor Grensen går for Vesten.

Kan det bli fred i løpet av våren? Eller kan det faktisk bli mye verre?.

VG - 21 nov 22 kl. 05:53

Regjeringen presses på nyfattigdom: – Gjør på Grensen til ingenting

Folk skal ikke være sultne eller kalde når Arbeiderpartiet styrer, sa partitopper til VG. Da må regjeringen gi mer til de fattigste som får pengehjelp fra Nav, mener SV og Rødt..

NRK - 18 nov 22 kl. 19:05

Kraftig snøvær lammer deler av delstaten New York

Kraftig snøvær lammet fredag deler av delstaten New York. Enkelte steder ventes det opp mot 90 centimeter snø på ett døgn. Men det er store lokale forskjeller.

VG - 30 sep 22 kl. 11:09

Regjeringen sender politihelikopter til Grensen mot Russland

Regjeringen stasjonerer nå et politihelikopter på Grensen mot Russland i Sør–Varanger. Men foreløpig er det ikke aktuelt å følge Finland og stenge Grensen for russiske turister med visum til Schengen-landene..

NRK - 18 nov 22 kl. 03:31

Har passert Paris-avtalens grense

Temperaturøkningen i Danmark har allerede passert Grensen som ble nedfelt i Parisavtalen i 2015, skriver Jyllands-Posten. Avisen viser til statistikk fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), der det fremkommer at temperaturen de siste 30 årene i gjennomsnitt har steget 1,5 grader sammenlignet med temperaturen for 150 år siden. De siste ti årene har temperaturøkningen i Danmark vært på 2 grader, og de siste fem årene har den vært på 2,2 grader, viser tallene.

VG - 16 nov 22 kl. 12:46

Stoltenberg etter at missil traff Polen: Ingen indikasjoner på bevisst angrep

Nato har hatt et krisemøte etter at et missil tirsdag traff bakken Polen nær Grensen til Ukraina og to personer mistet livet..

NRK - 16 nov 22 kl. 12:28

Tyskland tilbyr Polen luftovervåking etter eksplosjon

Tyskland tilbyr seg å sende kampfly til Polen for å hjelpe landet med å overvåke luftrommet etter eksplosjonen like ved den ukrainske Grensen. – Som en umiddelbar reaksjon på hendelsene i Polen, vil vi tilby oss å styrke luftovervåkingen med patruljering over luftrommet med jagerfly av typen Eurofighter, sier Christian Thiels, som er talsmann for forsvarsdepartementet i Berlin. – Dette kan skje fra i morgen hvis Polen ønsker det, legger han til..

NRK - 16 nov 22 kl. 01:00

Polens president: Ingen klare bevis for hvem som skjøt

Polens president Andrzej Duda sier at det ikke er noen klare bevis for hvem som skjøt raketten som drepte to polske statsborgere nær Grensen til Ukraina, skriver AFP. Polsk UD har imidlertid sagt at raketten var russiskprodusert..

VG - 15 nov 22 kl. 19:38

Polens statsminister kaller inn til krisemøte etter missilnedslag

To personer skal være drept og Polens statsminister har kalt inn til krisemøte etter at to missiler tirsdag traff Przewodow nær den ukrainske Grensen..

VG - 15 nov 22 kl. 19:38

Polens statsminister holder krisemøte etter missilnedslag

To personer skal være drept og Polens statsminister holder krisemøte etter at to missiler tirsdag skal ha truffet landsbyen Przewodow nær den ukrainske Grensen..

NRK - 14 nov 22 kl. 15:30

Xi: – Taiwan er kjernen av Kinas kjerneinteresser

Kinas president Xi Jinping fortalte USAs president Joe Biden at Taiwan spørsmålet er «kjernen av Kinas kjerneinteresser», og at dette er den første Grensen som ikke kan krysses i bilaterale forhold. (Reuters).

Klartale - 20 okt 22 kl. 06:30

60 år siden folk var like redde for atomkrig

– Vi har aldri vært nærmere en mulig dommedag siden Cubakrisen i 1962, sier Joe Biden. Han er president i USA.Lørdag er det 60 år siden starten av det som senere fikk navnet Cubakrisen.

NRK - 25 sep 22 kl. 12:55

Meduza: Russland vil stenge Grensen for alle menn i tjenestedyktig alder

Russiske myndigheter vil stenge Grensen for alle menn i tjenestedyktig alder fra 28. september, melder nettavisen Meduza. Meduza siterer en ikke navngitt kilde som skal være tett knyttet til russiske myndigheter.

NRK - 11 nov 22 kl. 16:18

15 jihadister drept av regjeringsstyrker i Niger

15 jihadister er drept i sammenstøt med nigerske regjeringsstyrker og fransk militære i Tillabéri-regionen nær Grensen til Mali. Kampene fant sted nær landsbyen Anzourou og ble gjennomført i forrige uke, opplyser stabssjefen for den nigerske hæren i en uttalelse fredag. Etter tilbaketrekningen av franske styrker fra Mali i sommer, har regjeringen i Niger fryktet et sikkerhetsvakuum som kan forverre situasjonen langs de to landenes grense, som lenge har vært en høyborg for ytterliggående islamister.

NRK - 09 nov 22 kl. 10:28

Norges Bank vil ikke skjerpe krav til boliglån

I et brev fra Norges Bank til Finansdepartementet sendt denne uken vurderes endringer i utlånsforskriften. Finanstilsynet har foreslått at Grensen for gjeld i forhold til inntekt (maksimal gjeldsgrad) reduseres fra 5 til 4,5 ganger årsinntekt. Norges Bank mener kravet til maksimal gjeldsgrad og fleksibilitetskvotene ikke bør endres.

NRK - 09 nov 22 kl. 05:09

Meldinger om ti drepte i luftangrep i Syria

Minst 10 mennesker er drept i et luftangrep mot en kjøretøykolonne som fraktet drivstoff over Grensen fra Irak til Syria, ifølge paramilitære grupper i området. Rundt 15 lastebiler i kolonnen ble truffett nær al-Qaim sent tirsdag kveld, melder nyhetsbyrået AP. Det er ikke kjent hvem som sto bak angrepet, og opplysningene er ikke bekreftet fra annet hold, skriver NTB..

NRK - 07 nov 22 kl. 11:33

Ny sammenstøt mellom Aserbajdsjan og Armenia

Bare timer før det skal holdes nye fredssamtaler mellom Aserbajdsjan og Armenia, anklaget landene hverandre for å ha provosert fram nye kamper langs Grensen. Det er ikke meldt om sårede eller drepte. Skuddvekslingen inntraff bare timer før utenriksministrene fra de to landene skal møtes i USAs hovedstad Washington.

NRK - 13 okt 22 kl. 23:17

Sør-Korea: Nord-Korea har skutt opp en ballistisk rakett mot Japanhavet

Nord-Korea har skutt opp nok en ballistisk kortdistanserakett i retning Japanhavet øst for Koreahalvøya, opplyser det sørkoreanske forsvaret. Forsvarsstaben opplyser at raketten ble avfyrt fredag morgen fra Sunan-området ikke langt fra Pyongyang, men gir ingen ytterligere detaljer. Oppskytingen er den foreløpig siste i en rekke som Nord-Koreas leder, Kim Jong-un, har beordret de siste ukene.

NRK - 06 nov 22 kl. 08:15

Norsk overvåkingstårn fikk strøm fra Russland

En norsk forsvarsinstallasjon som overvåker Grensen mot Russland, brukte strøm fra et russisk kraftverk i tjue år. Nå bruker installasjonen strøm fra et dieselaggregat. Øverst i Pasvikdalen ikke langt fra der Grensene til Norge, Russland og Finland møtes, ligger forsvarsinstallasjonen Grenseberg.

NRK - 16 sep 22 kl. 17:35

UD fraråder reiser til Grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan

Utenriksdepartementet innfører reiseråd for deler av Armenia som følge av at sikkerhetssituasjonen på Grensen til Aserbajdsjan har forverret seg. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til regionene Syunik, Vayots Dzor og Gegharkunik. Utenriksdepartementet fraråder også alle reiser til områder som ligger nærmere enn 5 kilometer fra den internasjonale Grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan..

VG - 04 nov 22 kl. 11:50

Reagerer på HC-kort-praksis: – På Grensen til trakassering

Gry Hege Henriksen (51) klaget sitt avslag på parkeringstillatelse for forflytningshemmede (HC-kort) til Likestillings- og diskrimineringsombudet. De går hardt ut mot vurderingene til Bymiljøetaten i Oslo..

NRK - 04 nov 22 kl. 11:05

Rusavhengig må sone straff for oppbevaring av heroin

En rusmisbruker som ble tatt med 21, 75 gram heroin på et tog mellom Oslo og Bergen, må sone en dom på ti måneder i fengsel, konkluderte Høyesterett med i en dom torsdag. Høyesterett har vurdert om nyere straffutmålingspraksis knyttet til rusavhengiges oppbevaring av narkotika til egen bruk har betydning for straffutmålingen. Besittelse og bruk av små mengder narkotika skal ikke lenger straffeforfølges, har Høyesterett tidligere bestemt.

NRK - 04 nov 22 kl. 04:50

Israelske angrep mot Gaza etter rakettangrep

Israel har fredag angrepet flere mål på Gazastripen etter at det ble avfyrt en rakett derfra torsdag. – En rakett ble avfyrt fra Gazastripen. Raketten ser ut til å ha blitt avskåret, skrev den israelske hæren i en uttalelse torsdag kveld.

NRK - 03 nov 22 kl. 11:28

Sverige: Dyreparken Nordens Ark avliver ulver

De siste ulvene i dyreparken Nordens Ark i svenske Bohuslän er avlivet. Bakteppe er Riksdagens beslutning om å redusere ulvebestanden. Beslutningen gikk ut på at den svenske ulvebestanden skulle reduseres fra 300 til 170.

NRK - 02 nov 22 kl. 05:22

Sør-Korea svarte Nord-Korea med raketter

Etter at Nord-Korea natt til onsdag avfyrte ut ti ulike raketter, der en av dem landet 60 kilometer fra det sørkoreanske fastlandet, svarer Sør-Korea med egne tester. Sør-Korea kaller det for en territoriell krenkelse. Ifølge forsvaret i Sør-Korea har de avfyrt tre luft til bakke-raketter nær der den nordkoreansk raketten landet tidligere på dagen.

VG - 02 nov 22 kl. 03:10

Sørkoreanske medier: Minst 23 nye missiloppskytinger fra Nord-Korea

Stemningen på den koreanske Grensen er anspent, etter at Nord-Korea avfyrte en rekke missiler som landet i nærheten av Sør-Korea. Myndighetene i nabolandet reagerer sterkt, og omtaler missiloppskytingene som «svært uvanlige»..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com