Glasgow

Friday, 01 July, 15:34

Nyheter om Glasgow

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 01 jun 22 kl. 16:30

De håper de kan gi Ukraina noe å glede seg over

Det er 2.371 kilometer fra Kyiv i Ukraina til Glasgow i Skottland. Der skal Ukraina spille en av sine viktigste landskamper på lang tid.

Klartale - 19 maj 22 kl. 15:27

Mener krisen i naturen og klima henger sammen

Onsdag ble det presentert en ny rapport om klimaet på jorda. Den er laget av Verdens meteorologi-organisasjon (WMO)António Guterres ber om mer satsing på fornybar energi. Guterres er generalsekretær i verdens-organisasjonen FN.

NRK - 02 jun 22 kl. 07:18

Ukrainas VM-håp lever – slo Skottland

Ukraina er klar for finale i VM-omspillet i fotball etter en emosjonell 3-1-seier over Skottland på bortebane i Glasgow onsdag kveld. Stjerneangriperne Andrij Jarmolenko og Roman Jaremtsjuk samt Artem Dovbyk scoret i seieren. I finalen venter Wales..

NRK - 24 feb 22 kl. 20:57

Bodø/Glimt med ny bragd - knuste Celtic

Bodø/Glimt viste at sjokkseieren i Glasgow ikke var tilfeldig da Celtic ble rundspilt på Aspmyra. Med 2-0 torsdag og 5-1 sammenlagt er Glimt i åttedelsfinale. Ola Solbakken og Hugo Vetlesen scoret målene som sendte Celtic hodestups ut av Europa..

NRK - 05 nov 21 kl. 14:06

Klimademonstrasjon i Glasgow

Tusenvis av mennesker, inkludert unge klimaaktivister fra hele verden, demonstrerte i den skotske byen Glasgow i ettermiddag. Hensikten var å legge press på beslutningstakere under klimatoppmøtet COP26 som finner sted i samme by. Den kjente klimaaktivisten Greta Thunberg var blant deltakerne som masjerte fra parken Kelvingrove mot Glasgow sentrum..

NRK - 02 nov 21 kl. 11:38

Kina: Xi fikk ikke tale via video

Kinas president Xi Jinping fikk ikke lov av arrangørene til å tale til klimatoppmøtet i Glasgow via video. Det sier talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet, Wang Wenbin. President Xi deltar ikke på toppmøtet, men er hjemme i Beijing.

NRK - 01 nov 21 kl. 11:40

Erdogan dropper Glasgow

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har avlyst planene om å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, melder statlige medier. Mandag reiste Erdogan tilbake til Tyrkia fra Roma i Italia, hvor han har vært med på helgens G20-toppmøte. Den tyrkiske presidenten kommer likevel ikke til å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow.

NRK - 01 nov 21 kl. 11:23

Søppeltømmere streiker i Glasgow

Søppeltømmere og gaterengjørere streiker i storbyen Glasgow i Skottland. Det i forbindelse med en lønnskonflikt mellom fagforening og byledelse i storbyen. Streiken, som etter planen skal vare i én uke, skjer mens Glasgow forbereder seg på å ta imot opptil 25.

NRK - 31 okt 21 kl. 21:58

Støre: – Redd det blir for generelt

Jonas Gahr Støre og FNs generalsekretær António Guterres er søndag på veg til Glasgow for å delta på klimatoppmøtet som startet i dag. På spørsmål om Støre hadde en kommentar til G20-landenes innsats for å nå målet om 1,5 grader, var statsministeren tydelig: – Det vi trenger i Glasgow er forpliktelser. Det er for stor avstand mellom de kuttene land har lovet, og det målet vi skal nå.

NRK - 31 okt 21 kl. 21:58

Støre: – Vi trenger forpliktelser

Jonas Gahr Støre og FNs generalsekretær António Guterres er søndag på veg til Glasgow for å delta på klimatoppmøtet som startet i dag. På spørsmål om Støre hadde en kommentar til G20-landenes innsats for å nå målet om 1,5 grader, var statsministeren tydelig: – Det vi trenger i Glasgow er forpliktelser. Det er for stor avstand mellom de kuttene land har lovet, og det målet vi skal nå.

NRK - 30 okt 21 kl. 23:29

Thunberg kom med tog til Glasgow

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg kom laurdag til Glasgow der ho vart omringa av politi og tilhengjarar. Ho seier til BBC det er uklart om ho får bli med på noko av det offisielle programmet. Fleire tusen aktivistar har kome til Glasgow for demonstere..

NRK - 21 okt 21 kl. 15:20

Utviklingsministeren til Glasgow

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) reiser til klimatoppmøtet i Glasgow. I begrunnelsen for hvorfor Tvinnereim drar til møtet vises det til at fattige land rammes hardest av klimaendringene. – Klimaendringene rammer de fattige først og hardest.

NRK - 15 okt 21 kl. 21:23

Obama til Glasgow

Tidligere president i USA, Barack Obama, vil besøke klimatoppmøtet i Glasgow i Skottland i november, melder Reuters. Under møtet, kjent som COP26, vil Obama møte unge aktivister og snakke om trusselen klimaendringer utgjør. Nåværende president Joe Biden vil stille med en stor delegasjon i Glasgow etter at han har deltatt på G20-møtet i Roma i dagene før.

NRK - 09 nov 21 kl. 06:06

Usemje om kvotehandel i Glasgow

På klimatoppmøtet i Glasgow prøver klima- og miljøminister Espen Barth Eide å få landa til å bli samde om nye reglar for kjøp og sal av klimakvotar. Men usemje mellom fattige og rike land er blant problema som står i vegen for å finna ei løysing..

NRK - 08 nov 21 kl. 08:35

Australia fortsetter med kull

Australia sier at så lenge det er kjøpere, vil de selge kull. Flere enn 40 land ble enige om å fase ut kull innen få tiår under klimatoppmøtet i Glasgow. – Vi vil ikke stenge kullgruver, og vi skal ikke stenge ned kullkraftverk, sier ressursminister Keith Pitt til den australske kringkasteren ABC.

E24 - 07 nov 21 kl. 22:02

Ungdomsdelegater på klimatoppmøtet: – Vi er til pynt

Glasgow, SKOTTLAND (E24): Aktivister og ungdomsdelegater fra verden rundt er invitert inn som observatører på klimatoppmøtet i Glasgow. Men det er under demonstrasjonene de føler de gjør nytte for seg..

E24 - 07 nov 21 kl. 22:02

Ungdomsrepresentanter på klimatoppmøtet: – Vi er til pynt

Glasgow, SKOTTLAND (E24): Aktivister og ungdomsrepresentanter fra verden rundt er invitert inn som observatører på klimatoppmøtet i Glasgow. Men det er under demonstrasjonene de føler de gjør nytte for seg..

NRK - 07 nov 21 kl. 00:04

21 personer pågrepet i Glasgow

Totalt 21 demonstranter ble pågrepet i forbindelse med klimademonstrasjonene i Glasgow lørdag, opplyser skotsk politi. Alt fra pensjonister til utkledde medlemmer av Extinction Rebellion deltok i protestene. På verdensbasis var det lørdag over 200 ulike arrangementer og protester i mer enn 100 land, deriblant Danmark, Kenya, Tyrkia, Frankrike, Brasil, Australia, Sør-Korea og Canada.

NRK - 04 nov 21 kl. 10:35

Global oppvarming kan stanse på 1,8

Det er mulig å begrense den globale oppvarmingen til 1,8 grader om alle løftene fra klimatoppmøtet i Glasgow holdes, ifølge Det internasjonale energibyrået. Lederen for energibyrået IEA, Fatih Birol, omtaler nye analyser av klimaløftene på Twitter. – Et stort skritt framover, men mye mer trengs!

Aftenposten - 03 nov 21 kl. 15:29

Oslos byrådsleder (Ap) krever klimahandling fra Støre: – Djevelen ligger i detaljene

Glasgow/OSLO (Aftenposten): Raymond Johansen (Ap) er på klimatoppmøtet i Glasgow for å skryte av klimatiltakene i Oslo..

VG - 03 nov 21 kl. 12:46

Godt nytt fra Glasgow

Initiativet for å gjennomføre store kutt i utslippene av klimagassen metan, og forsterkede tiltak mot avskoging, er gode nyheter fra klimatoppmøtet i Glasgow..

E24 - 02 nov 21 kl. 20:29

Norge ble dagens Glasgow-fossil

Norge har blitt kåret til «dagens fossil» av Climate Action Network (CAN) på klimatoppmøtet i Glasgow. Japan kom på andreplass og Australia på tredje..

Aftenposten - 02 nov 21 kl. 18:45

Mindre av dette kan bli noe av det viktigste fra klimamøtet i Glasgow

Dette kan bli noe av det viktigste som kommer fra klimamøtet i Glasgow..

NRK - 02 nov 21 kl. 11:43

Thunberg tok snarveien i Glasgow

Klimaaktivisten Greta Thunberg gikk gjennom VIP-inngangen i sikkerhetskontrollen da hun kom til dagens sesjon av klimatoppmøtet i Glasgow. Vel inne på toppmøtet ble hun eskortert av en sikkerhetsvakt..

NRK - 02 nov 21 kl. 11:00

Støre møter pressen i Glasgow

Her kan du følge statsminister Jonas Gahr støres møte med pressen kl 11 fra klimatoppmøtet i Glasgow..

VG - 01 nov 21 kl. 17:38

Stoltenberg til Glasgow: Varsler plan for militære klimakutt

Glasgow (VG) Forsvarssektoren har til nå vært fritatt for klima-forpliktelser. Det vil Natos generalsekretær Jens Stoltenberg endre nå. I juni kommer den første konkrete planen for militære klimakutt, varsler han..

NRK - 01 nov 21 kl. 16:47

Biden: Avgjørende tiår for klimaet

Klimatoppmøtet COP26 i Glasgow må være begynnelsen på et tiår med store klimaambisjoner, sier USAs president Joe Biden. – Forskningen er klar. Vi har kun et lite vindu til å øke våre ambisjoner.

NRK - 01 nov 21 kl. 12:56

Åpningsseremoni i Glasgow

Kl 13 starter den offisielle åpningen av klimatoppmøtet i Glasgow. Se den direkte her!.

NRK - 01 nov 21 kl. 12:56

Klimatoppmøtet i Glasgow

Se NRKs direktesending om klimatoppmøtet i Glasgow som har sin offisielle åpning i dag..

VG - 01 nov 21 kl. 12:27

Støre i Glasgow: Ingen klimaplan uten karbonfangst og lagring

Glasgow (VG) Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gir full støtte til Bellona-leder Frederic Hauge i miljøbevegelsens krangel om hvorvidt fangst og lagring av CO₂ er et gode eller ikke. Men Støre sier også at det må tas vanskelige klima-valg fremover..

NRK - 01 nov 21 kl. 10:37

Norges bidrag i Glasgow

Jonas Gahr Støre under pressekonferanse fra klimatoppmøtet i Glasgow: – 1 milliard mennesker mangler elektrisitet i verden. Jeg tror ikke Norge kan ordne alt dette. Men bedre insitusjoner for å ordne samarbeid, og gjøre teknologi og økonomi tilgjengelig, det er det vi må få til..

NRK - 31 okt 21 kl. 18:27

Johnson advarer før klimatoppmøtet

Storbritannias statsminister Boris Johnson ber verdensledere innse alvoret før klimatoppmøtet i Glasgow. Hvis ikke «vil alt slå feil», sier han. Klimatoppmøtet er offisielt i gang, og verdens ledere skal samles der de kommende dagene.

NRK - 30 okt 21 kl. 07:03

Biden kommer tomhendt til Glasgow

President Joe Biden kommer til klimatoppmøtet i Glasgow uten en konkret klimaplan etter at hans parti ikke greide å bli enige. Uenigheten blant demokratene gjør at det er lite trolig at reformpakken blir vedtatt innen søndag når møtet åpner. (NTB).

NRK - 28 okt 21 kl. 20:49

Erdogan og Biden møtest i Glasgow

Nyheitsbyrået AFP skriv at Det kvite hus ventar at statsministeren i Tyrkia, Recep Tayyip Erdogan, og USAs president Joe Biden skal møtast i samband med FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow..

NRK - 25 okt 21 kl. 16:07

Ikke styrket norsk mål på COP26

Regjeringen vil foreløpig ikke melde inn klimamålet i regjeringsplattformen som et forsterket norsk mål under klimatoppmøtet i Glasgow (COP26). Det kom fram under et pressemøte med klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) i formiddag. I den såkalte Hurdalsplattformen varsler regjeringen at den vil kutte norske utslipp av klimagasser med 55 prosent i hele økonomien innen 2030, uten bruk av klimakvoter.

NRK - 15 okt 21 kl. 10:37

Dronning Elizabeth lei av klimaprat

Storbritannias dronning Elizabeth II er lei av statsleiarar som snakkar om kva dei vil gjere for å møte klimakrisa, men ikkje handlar. Då ho opna det walisiske parlamentet i Cardiff torsdag, fanga ein mikrofon opp ein kommentar frå den 95 år gamle monarken om det komande klimatoppmøtet i Glasgow, melder AFP. – Eg synest det er skikkeleg irriterande når dei berre pratar og ikkje handlar, sa ho.

NRK - 04 okt 21 kl. 17:33

Religiøse ledere ber om klimatiltak

Pave Frans er blant nærmere 40 religiøse ledere som oppfordrer verden til å gjøre mer for å begrense klimaendringene, skriver NTB som siterer det tyske nyhetsbyrået DPA. – Nå er tiden for rask, radikal og ansvarlig handling. Å endre den nåværende situasjonen krever at verdenssamfunnet handler med større ambisjoner og rettferdighet, i alle deler av sin politikk og sine strategier, heter det i en uttalelse som ble offentliggjort under en konferanse i Vatikanet mandag.

Aftenposten - 08 nov 21 kl. 22:00

Vi bruker milliarder på å stanse CO2-versting i utlandet, men bare småpenger i Norge

Glasgow/NANNESTAD (Aftenposten): USA og Norge har gått sammen i tidenes skogsatsing i tropene..

NRK - 08 nov 21 kl. 17:48

Obama: De fleste land har sviktet

De fleste land har sviktet løftene de avga i forbindelse med Parisavtalen, sa tidligere president Barack Obama på klimatoppmøtet i Glasgow mandag. Obama, som var president da Parisavtalen ble undertegnet, sa at verden må trappe opp arbeidet for innfri løftene om kutt i CO2-utslipp og samarbeid for å bremse den globale oppvarmingen. – Vi har langt ifra gjort nok for å takle denne krisen.

NRK - 08 nov 21 kl. 08:33

BBC: Flest fossil-lobbyister på COP26

Det er flere delegater fra fossil-industrien til stede under klimatoppmøtet i Glasgow enn fra noe land, viser analyser som BBC har publisert. Det er aktivister ledet av organisasjonen Global Witness som har gått gjennom deltagerlistene publisert av FN før starten av COP26. De fant at 503 av deltagerne har tilknytning til fossilt brensel, og sier de lobbyerer for industrien.

E24 - 08 nov 21 kl. 08:12

Australia vil fortsette å selge kull i flere tiår

Australia sier at så lenge det er kjøpere, vil de selge kull. Flere enn 40 land ble enige om å fase ut kull innen få tiår under klimatoppmøtet i Glasgow..

Aftenposten - 07 nov 21 kl. 22:02

Ungdomsdelegater på klimatoppmøtet: – Vi er til pynt

Glasgow, SKOTTLAND (E24): Aktivister og ungdomsdelegater fra verden rundt er invitert inn som observatører….

Aftenposten - 07 nov 21 kl. 15:24

Nå holder det ikke bare med tommelen opp, Boris Johnson! Dette blir testen på om du er en statsmann.

Glasgow (Aftenposten): Et mislykket klimatoppmøte vil bli hans største nederlag..

E24 - 07 nov 21 kl. 09:25

Atomkraft – het potet i Glasgow

Bør verden satse på atomkraft for å redde kloden fra dramatiske klimaendringer? Politikere, forskere og aktivister er dypt uenige..

NRK - 07 nov 21 kl. 00:53

Republikanere deltar i delegasjonen

Flere republikanere deltar i den demokrat-ledede amerikanske delegasjonen til klimatoppmøtet COP26 i Glasgow. Den demokratiske senatoren Chris Coons leder delegasjonen som består av republikanere og demokrater. Den republikanske senatoren Lisa Murkowski er blant over mer enn en håndfull republikanere som inngår i delegasjonen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com