Glasgow

Friday, 02 December, 06:25

Nyheter om Glasgow

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 21 nov 22 kl. 11:00

Dette ble landene enige om på møtet om klima

Hvert år møtes landene som har signert klima-konvensjonen. Verdens-organisasjonen FN leder møtet. I år het møtet COP27 og ble arrangert i Egypt.

NRK - 20 nov 22 kl. 11:28

Greenpeace om klimatoppmøtet: – Musesteg i riktig retning

– Klimatoppmøtet innebærer musesteg i riktig retning, ikke syvmilsstegene verden trenger, sier Frode Pleym, leder i Greenpeace Norge. Han seier at de er glade for at det ble enighet om et fond og skade fra klimaendringene. – Men en stor del av jobben gjenstår: Å fylle fondet med penger.

NRK - 20 nov 22 kl. 00:56

Bellona: Ser resultatet av er dårlige prosesser og utpressing

Klimatoppmøtet i Egypt er nå flere timer på overtid. Etter planen skal det holdes et avsluttende plenumsmøte klokka 02.00 norsk tid.

NRK - 19 nov 22 kl. 11:08

Espen Barth Eide om forhandlingane: – Veldig krevjande

– Akkurat no, opplever eg det som veldig krevjande, svarar klima- og miljøminister Espen Barth Eide om status på forhandlingane på klimatoppmøtet i Egypt laurdag føremiddag. Han seier han er veldig uroa for kva som skjer på 1,5 graders-målet og at dei formuleringane presidentskapen no legg fram er alt for svake – særleg på arbeidsprogrammet for utsleppsreduksjonar. – Om det blir som det no ligg an til, så kunne dette vore ei svekking i forhold til Glasgow – i eit år der vi treng å gå vidare, så det uroar meg sterkt, seier han.

NRK - 19 nov 22 kl. 09:11

EUs klimasjef: Resultatet kan koma i dag

– Vi trur at eit positivt resultat er innan rekkevidd i dag, seier EUs klimasjef Frans Timmermans. Han oppmoda laurdag forhandlarar på klimatoppmøtet i Egypt for å koma til semje om mål som byggjer på tidlegare klimaavtalar og for å halda eit tak på 1,5 grader når det gjeld auking av globale temperaturar. – EU er foreint i vår ambisjon om å koma vidare og byggja på det vi blei einige om i Glasgow.

NRK - 19 nov 22 kl. 09:11

EUs klimasjef nektar å la 1,5 graders-målet døy

– Vi trur at eit positivt resultat er innan rekkevidd i dag, seier EUs klimasjef Frans Timmermans. Han oppmoda laurdag forhandlarar på klimatoppmøtet i Egypt til å bli einige om mål som byggjer på tidlegare klimaavtalar og for å halda eit tak på 1,5 grader når det gjeld auking av globale temperaturar. – EU er foreint i vår ambisjon om å koma vidare og byggja på det vi blei einige om i Glasgow.

NRK - 19 nov 22 kl. 08:48

COP27: EU avviser «uakseptable» utsleppsforslag

EU avviste laurdag eit forslag frå COP27-vertslandet Egypt på klimatoppmøtet. Forlaget blei kritisert for å ikkje vera tilstrekkeleg ambisiøst når det gjeld å redusera karbonutslepp. – På dette stadiet set den egyptiske presidentskapen spørsmålsteikn ved måla som blei sett Glasgow, sa ein talsmann for Frankrikes energiminister til AFP, og viste til utfallet av fjorårets COP26.

Klartale - 18 nov 22 kl. 12:27

Tilliten mellom landene blir svakere

Verdens ledere har møttes for å snakke om klima. Møtet kalles COP27. Det startet søndag 6.

NRK - 17 nov 22 kl. 16:54

Flere land lover å bekjempe utslipp av metan

Et stort flertall av verdens land har nå sluttet seg til en innsats for å kutte utslipp av den kraftige klimagassen metan. Det opplyste USAs klimautsending John Kerry på klimatoppmøtet i Egypt torsdag. Til sammen har om lag 150 land undertegnet Global Methane Pledge.

NRK - 08 nov 22 kl. 10:14

Støre vil snakke om skjerpet klimamål i toppmøte-tale

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil fortelle om Norges skjerpede klimamål når han holder Norges innlegg på klimatoppmøtet i Egypt. Det opplyser Støre til NTB. Han sier Norge nå er et av landene som har økt ambisjonsnivået slik det ble enighet om på fjorårets klimatoppmøte i Glasgow.

NRK - 06 nov 22 kl. 11:33

COP27 er åpnet

Klimatoppmøtet COP27 åpnet søndag i den egyptiske rødehavsbyen Sharm el-Sheikh. Delegater fra nesten 200 land har ankommet Sharm el-Sheikh for å delta i det 13 dager lange møtet. Mange av de viktigste lederne kommer mandag eller tirsdag.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:06

Rishi Sunak drar til klimatoppmøtet likevel

Storbritannias nye statsminister Rishi Sunak drar likevel til FNs klimatoppmøte COP27 i Egypt. Det sa han onsdag, etter at han tidligere har sagt at han ikke ville dra på grunn av presserende forpliktelser i Storbritannia. – Det vil ikke bli noen langsiktig velstand uten at man gjør noe for klimaet, skrev han på Twitter.

NRK - 01 nov 22 kl. 20:37

Boris Johnson reiser til klimatoppmøtet i Egypt

Storbritannias tidligere statsminister Boris Johnson skal delta på FNs klimatoppmøte i Egypt, noe britisk presse tror kan få etterfølger Rishi Sunak til å snu. Det er i et intervju med Sky News at Johnson røper at han har blitt «invitert av egypterne» til å delta på COP27-toppmøtet i Sharm el-Sheikh 6.–18.

NRK - 07 okt 22 kl. 20:21

BBC: Liverpool skal vere vert for Eurovision 2023

Valet stod mellom Glasgow og Liverpool. No melder BBC at Liverpool blir vertsby for neste års Eurovision. På grunn av krigen i Ukraina blei det bestemt at Ukraina ikkje kunne vere vertsnasjon for neste års Eurovision, trass i at dei vann songkonkurransen og etter tradisjonen skulle ha vore vertsnasjon.

E24 - 01 okt 22 kl. 19:31

Briter demonstrerer mot nytt prishopp på strøm: – Jeg er desperat

Glasgow/STIRLING (E24): Tusenvis av briter demonstrerer mot svært høye strøm- og gasspriser, som fra lørdag av går opp 25 prosent..

NRK - 21 sep 22 kl. 23:26

Norge slutter seg til skog- og klimalederskap

På FNs generalforsamling oppfordret presidenten for klimaforhandlingene i Glasgow (COP26) verdens ledere til å bli med i lanseringen av «Forests and Climate Leaders Partnership – COP27». For å oppskalere tiltak for å beskytte, bevare og gjenopprette skogene i verden, samtidig som de leverer bærekraftig utvikling, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke målene i Parisavtalen uten å stanse og reversere skogtapet innen 2030.

Klartale - 05 sep 22 kl. 13:49

Liz Truss er Storbritannias nye statsminister

– Det er en ære å bli valgt. Det sier Liz Truss. Hun takker både familie, folk hun jobber meg og alle som har vært nært henne.

Klartale - 01 jun 22 kl. 16:30

De håper de kan gi Ukraina noe å glede seg over

Det er 2.371 kilometer fra Kyiv i Ukraina til Glasgow i Skottland. Der skal Ukraina spille en av sine viktigste landskamper på lang tid.

Klartale - 19 maj 22 kl. 15:27

Mener krisen i naturen og klima henger sammen

Onsdag ble det presentert en ny rapport om klimaet på jorda. Den er laget av Verdens meteorologi-organisasjon (WMO)António Guterres ber om mer satsing på fornybar energi. Guterres er generalsekretær i verdens-organisasjonen FN.

NRK - 02 jun 22 kl. 07:18

Ukrainas VM-håp lever – slo Skottland

Ukraina er klar for finale i VM-omspillet i fotball etter en emosjonell 3-1-seier over Skottland på bortebane i Glasgow onsdag kveld. Stjerneangriperne Andrij Jarmolenko og Roman Jaremtsjuk samt Artem Dovbyk scoret i seieren. I finalen venter Wales..

NRK - 24 feb 22 kl. 20:57

Bodø/Glimt med ny bragd - knuste Celtic

Bodø/Glimt viste at sjokkseieren i Glasgow ikke var tilfeldig da Celtic ble rundspilt på Aspmyra. Med 2-0 torsdag og 5-1 sammenlagt er Glimt i åttedelsfinale. Ola Solbakken og Hugo Vetlesen scoret målene som sendte Celtic hodestups ut av Europa..

NRK - 05 nov 21 kl. 14:06

Klimademonstrasjon i Glasgow

Tusenvis av mennesker, inkludert unge klimaaktivister fra hele verden, demonstrerte i den skotske byen Glasgow i ettermiddag. Hensikten var å legge press på beslutningstakere under klimatoppmøtet COP26 som finner sted i samme by. Den kjente klimaaktivisten Greta Thunberg var blant deltakerne som masjerte fra parken Kelvingrove mot Glasgow sentrum..

NRK - 02 nov 21 kl. 11:38

Kina: Xi fikk ikke tale via video

Kinas president Xi Jinping fikk ikke lov av arrangørene til å tale til klimatoppmøtet i Glasgow via video. Det sier talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet, Wang Wenbin. President Xi deltar ikke på toppmøtet, men er hjemme i Beijing.

NRK - 01 nov 21 kl. 11:40

Erdogan dropper Glasgow

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har avlyst planene om å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow, melder statlige medier. Mandag reiste Erdogan tilbake til Tyrkia fra Roma i Italia, hvor han har vært med på helgens G20-toppmøte. Den tyrkiske presidenten kommer likevel ikke til å delta på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow.

NRK - 01 nov 21 kl. 11:23

Søppeltømmere streiker i Glasgow

Søppeltømmere og gaterengjørere streiker i storbyen Glasgow i Skottland. Det i forbindelse med en lønnskonflikt mellom fagforening og byledelse i storbyen. Streiken, som etter planen skal vare i én uke, skjer mens Glasgow forbereder seg på å ta imot opptil 25.

NRK - 31 okt 21 kl. 21:58

Støre: – Redd det blir for generelt

Jonas Gahr Støre og FNs generalsekretær António Guterres er søndag på veg til Glasgow for å delta på klimatoppmøtet som startet i dag. På spørsmål om Støre hadde en kommentar til G20-landenes innsats for å nå målet om 1,5 grader, var statsministeren tydelig: – Det vi trenger i Glasgow er forpliktelser. Det er for stor avstand mellom de kuttene land har lovet, og det målet vi skal nå.

NRK - 31 okt 21 kl. 21:58

Støre: – Vi trenger forpliktelser

Jonas Gahr Støre og FNs generalsekretær António Guterres er søndag på veg til Glasgow for å delta på klimatoppmøtet som startet i dag. På spørsmål om Støre hadde en kommentar til G20-landenes innsats for å nå målet om 1,5 grader, var statsministeren tydelig: – Det vi trenger i Glasgow er forpliktelser. Det er for stor avstand mellom de kuttene land har lovet, og det målet vi skal nå.

NRK - 30 okt 21 kl. 23:29

Thunberg kom med tog til Glasgow

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg kom laurdag til Glasgow der ho vart omringa av politi og tilhengjarar. Ho seier til BBC det er uklart om ho får bli med på noko av det offisielle programmet. Fleire tusen aktivistar har kome til Glasgow for demonstere..

NRK - 21 okt 21 kl. 15:20

Utviklingsministeren til Glasgow

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) reiser til klimatoppmøtet i Glasgow. I begrunnelsen for hvorfor Tvinnereim drar til møtet vises det til at fattige land rammes hardest av klimaendringene. – Klimaendringene rammer de fattige først og hardest.

NRK - 15 okt 21 kl. 21:23

Obama til Glasgow

Tidligere president i USA, Barack Obama, vil besøke klimatoppmøtet i Glasgow i Skottland i november, melder Reuters. Under møtet, kjent som COP26, vil Obama møte unge aktivister og snakke om trusselen klimaendringer utgjør. Nåværende president Joe Biden vil stille med en stor delegasjon i Glasgow etter at han har deltatt på G20-møtet i Roma i dagene før.

NRK - 09 nov 21 kl. 06:06

Usemje om kvotehandel i Glasgow

På klimatoppmøtet i Glasgow prøver klima- og miljøminister Espen Barth Eide å få landa til å bli samde om nye reglar for kjøp og sal av klimakvotar. Men usemje mellom fattige og rike land er blant problema som står i vegen for å finna ei løysing..

NRK - 08 nov 21 kl. 08:35

Australia fortsetter med kull

Australia sier at så lenge det er kjøpere, vil de selge kull. Flere enn 40 land ble enige om å fase ut kull innen få tiår under klimatoppmøtet i Glasgow. – Vi vil ikke stenge kullgruver, og vi skal ikke stenge ned kullkraftverk, sier ressursminister Keith Pitt til den australske kringkasteren ABC.

E24 - 07 nov 21 kl. 22:02

Ungdomsdelegater på klimatoppmøtet: – Vi er til pynt

Glasgow, SKOTTLAND (E24): Aktivister og ungdomsdelegater fra verden rundt er invitert inn som observatører på klimatoppmøtet i Glasgow. Men det er under demonstrasjonene de føler de gjør nytte for seg..

E24 - 07 nov 21 kl. 22:02

Ungdomsrepresentanter på klimatoppmøtet: – Vi er til pynt

Glasgow, SKOTTLAND (E24): Aktivister og ungdomsrepresentanter fra verden rundt er invitert inn som observatører på klimatoppmøtet i Glasgow. Men det er under demonstrasjonene de føler de gjør nytte for seg..

NRK - 07 nov 21 kl. 00:04

21 personer pågrepet i Glasgow

Totalt 21 demonstranter ble pågrepet i forbindelse med klimademonstrasjonene i Glasgow lørdag, opplyser skotsk politi. Alt fra pensjonister til utkledde medlemmer av Extinction Rebellion deltok i protestene. På verdensbasis var det lørdag over 200 ulike arrangementer og protester i mer enn 100 land, deriblant Danmark, Kenya, Tyrkia, Frankrike, Brasil, Australia, Sør-Korea og Canada.

NRK - 04 nov 21 kl. 10:35

Global oppvarming kan stanse på 1,8

Det er mulig å begrense den globale oppvarmingen til 1,8 grader om alle løftene fra klimatoppmøtet i Glasgow holdes, ifølge Det internasjonale energibyrået. Lederen for energibyrået IEA, Fatih Birol, omtaler nye analyser av klimaløftene på Twitter. – Et stort skritt framover, men mye mer trengs!

Aftenposten - 03 nov 21 kl. 15:29

Oslos byrådsleder (Ap) krever klimahandling fra Støre: – Djevelen ligger i detaljene

Glasgow/OSLO (Aftenposten): Raymond Johansen (Ap) er på klimatoppmøtet i Glasgow for å skryte av klimatiltakene i Oslo..

VG - 03 nov 21 kl. 12:46

Godt nytt fra Glasgow

Initiativet for å gjennomføre store kutt i utslippene av klimagassen metan, og forsterkede tiltak mot avskoging, er gode nyheter fra klimatoppmøtet i Glasgow..

E24 - 02 nov 21 kl. 20:29

Norge ble dagens Glasgow-fossil

Norge har blitt kåret til «dagens fossil» av Climate Action Network (CAN) på klimatoppmøtet i Glasgow. Japan kom på andreplass og Australia på tredje..

Aftenposten - 02 nov 21 kl. 18:45

Mindre av dette kan bli noe av det viktigste fra klimamøtet i Glasgow

Dette kan bli noe av det viktigste som kommer fra klimamøtet i Glasgow..

NRK - 02 nov 21 kl. 11:43

Thunberg tok snarveien i Glasgow

Klimaaktivisten Greta Thunberg gikk gjennom VIP-inngangen i sikkerhetskontrollen da hun kom til dagens sesjon av klimatoppmøtet i Glasgow. Vel inne på toppmøtet ble hun eskortert av en sikkerhetsvakt..

NRK - 02 nov 21 kl. 11:00

Støre møter pressen i Glasgow

Her kan du følge statsminister Jonas Gahr støres møte med pressen kl 11 fra klimatoppmøtet i Glasgow..

VG - 01 nov 21 kl. 17:38

Stoltenberg til Glasgow: Varsler plan for militære klimakutt

Glasgow (VG) Forsvarssektoren har til nå vært fritatt for klima-forpliktelser. Det vil Natos generalsekretær Jens Stoltenberg endre nå. I juni kommer den første konkrete planen for militære klimakutt, varsler han..

NRK - 01 nov 21 kl. 16:47

Biden: Avgjørende tiår for klimaet

Klimatoppmøtet COP26 i Glasgow må være begynnelsen på et tiår med store klimaambisjoner, sier USAs president Joe Biden. – Forskningen er klar. Vi har kun et lite vindu til å øke våre ambisjoner.

NRK - 01 nov 21 kl. 12:56

Åpningsseremoni i Glasgow

Kl 13 starter den offisielle åpningen av klimatoppmøtet i Glasgow. Se den direkte her!.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com