Finans

Saturday, 02 December, 12:27

Nyheter om Finans

Klartale - 14 nov 23 kl. 14:16

Nordmenn har mindre tro på egen økonomi

Folk kutter i hvor mye penger de bruker. Mange ser mørkere på tida som kommer. Det skriver organisasjonen Finans Norge.

Klartale - Igår: 11:30

Mange er bekymret for om de klarer å betale regningene sine

Folk sliter med økonomien for tiden. Varer og tjenester blir dyrere. Det blir også folks lån.

NRK - 14 nov 23 kl. 06:40

Husholdningene har svekket tro på egen økonomi

Folk har for alvor begynt å merke de mange renteøkningene på økonomien. I Finans Norges måling av folks syn på egen økonomi, Forventningsbarometeret, ser husholdningene mørkere på tida som kommer. Det er blant annet større innkjøp man nå venter med på grunn av økte kostnader på basisvarer og en høyere rente.

Klartale - 16 aug 23 kl. 11:15

Har du tro på din egen økonomi?

Renta øker gang på gang. Varene du kjøper blir dyrere og dyrere. Tjenester koster også mer.

Klartale - 20 okt 23 kl. 10:26

Støres tidligere statsråder har fått nye oppgaver

– Vi får med dette et sterkt og bredt sammensatt lag med både erfaring og nye tanker. Jeg gleder med til å jobbe sammen med disse framover. Det sier Rigmor Aasrud.

E24 - 26 nov 23 kl. 07:50

Knut Brundtland om «Makta», kvinner i Finans og kunsten

Finansmann Knut Brundtland er gjest i podkasten Stopp verden..

NRK - 23 nov 23 kl. 17:18

«Hans» førte til vær- og vannskaderekord

Flere enn noen gang opplevde å få store vannskader på boligene sine i august. Det samlede erstatningsbeløpet etter herjingene fra ekstremværet i august endte på 2,8 milliarder kroner. Det viser tall fra Norsk Naturskadepool og Finans Norge.

NRK - 16 nov 23 kl. 10:13

Luxembourgs tidligere Finansminister blir statsminister torsdag

Luxembourgs tidligere Finans minister Luc Frieden blir utnevnt til landets nye statsminister minister på en pressekonferanse torsdag, skriver avisen Le Quotidien og siterer regjeringskilder. Nesten seks uker etter valget har Luxembourgs lenge dominerende sentrums-høyre-parti, Friedens Christian Social People's Party (CSV), dannet regjering sammen med tidligere statsminister Xavier Bettels demokratiske parti. Bettel vil ta på seg rollen som utenriksminister, etter å ha ledet Luxembourg i ti år.

NRK - 15 nov 23 kl. 08:09

Svakere resultat enn ventet for Lerøy

Sjømatkonsernet Lerøy tjente 631 millioner kroner i tredje kvartal. Det et større fall enn ventet da de i samme periode i fjor tjente 833 millioner kroner. På forhånd var det ifølge Infront TDN Finans ventet at driftsresultatet ville ende på 749 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 06 nov 23 kl. 14:51

Regjeringen: – Alle er tjent med at vi har solide banker

Høye renter har gitt norske banker rekordinntekter i årets tre første kvartal, viser tall fra SSB. Statssekretær Geir Indrefjord (Sp) sier til NRK at mange familier og bedrifter merker prisvekst og høye renter i hverdagen. – Uansett er vi alle tjent med at vi har solide banker i Norge som opererer i et fritt, men regulert marked.

NRK - 15 aug 23 kl. 16:50

Finans Norge: «Hans» er en av de dyreste naturkatastrofene som har rammet Norge

Ekstremværet «Hans» er en av de dyreste naturkatastrofene som noen gang har rammet Norge, ifølge Finans Norge. Så langt har norske forsikringsselskaper registrert om lag 7000 forsikringsmeldte skader på bygninger, innbo og tomter. Skadene anslås å koste rundt 1,6 milliarder kroner.

NRK - 30 okt 23 kl. 11:05

Dette er det nye byrådet i Bergen

Christine Meyer (H) presenterte i dag sitt nye byråd: * Marte Monstad (Frp) blir byråd for eldre, helse og omsorg * Daniel Hägglund (Frp) blir byråd for barnehage og skole * Reidar Digranes (Sp) blir byråd for næring, kultur og idrett * Eivind Nævdal Bolstad (H) blir byråd for Finans * Charlotte Spurkeland (H) blir byråd for barnevern, sosiale tjenester og mangfold * Christine Kahrs blir byråd for byutvikling.

E24 - 25 okt 23 kl. 07:30

Resultatoppgang for Storebrand: Tjente 983 millioner kroner i tredje kvartal

Finans- og forsikringsselskapet Storebrand legger frem resultatene for tredje kvartal..

E24 - 25 okt 23 kl. 07:30

Resultatoppgang for Storebrand: Tjente 983 millioner kroner

Finans- og forsikringsselskapet Storebrand leverer sterkere enn i fjor, men forsikringsresultatet faller..

Klartale - 13 okt 23 kl. 13:27

Aksjonistene ber om møte med Kongen

Aksjonen mot vindturbinene på Fosen fortsetter. Aksjonistene satte seg utenfor elleve departementer i Oslo sentrum. Det var fredag morgen.

Klartale - 06 okt 23 kl. 08:49

I dag kommer statsbudsjettet

Statsbudsjettet kommer hvert år. Det er regjeringen som lager statsbudsjettet. Det skal vise hva regjeringen ønsker å bruke penger på.

Klartale - 05 okt 23 kl. 06:00

Høstferien er en tid for svindel

– Vi senker skuldrene, har tid til familie og venner. Men dessverre også mer tid til å bli svindlet. Det sier Gry Nergård.

Aftenposten - 15 aug 23 kl. 16:48

Finans Norge: Hans er en av de dyreste naturkatastrofene som har rammet Norge

Ekstremværet Hans er en av de dyreste naturkatastrofene som noen gang har rammet Norge, ifølge Finans Norge..

E24 - 15 aug 23 kl. 16:48

Finans Norge: Hans er en av de dyreste naturkatastrofene som har rammet Norge

Ekstremværet Hans er en av de dyreste naturkatastrofene som noen gang har rammet Norge, ifølge Finans Norge..

NRK - 10 aug 23 kl. 14:46

Finans Norge: Flomskader på rundt en milliard kroner – nesten 5000 skader registrert

Forsikringsselskapene har hittil registrert nær 5000 flomskader etter ekstremværet Hans. Erstatningene anslås til rundt én milliard kroner. Det viser beregninger fra Norsk Naturskadepool og Finans Norge.

NRK - 19 sep 23 kl. 09:49

Boligprisene stiger i Danmark

Prisene på boliger stiger i Danmark, men er fortsatt lavere enn for ett år siden, viser tall fra Finans Danmark. Fra første til andre kvartal i år steg prisene på hus med 3,1 prosent og på leiligheter med 4,1 prosent, viser tall fra de danske bankenes interesseorganisasjon. Prisene er likevel fortsatt lavere enn de var i andre kvartal i fjor.

NRK - 07 sep 23 kl. 13:47

16.000 tonn CO2-utslipp etter ekstremværet Hans

En beregning fra Gjensidige viser at gjenoppbyggingen etter ekstremværet Hans, medfører klimagassutslipp på litt over 16.000 tonn CO2-ekvivalenter. Dette er et estimat basert på foreløpige skadetall fra norsk naturskadepool og Finans Norge, og inkluderer ikke transport av varer eller energiforbruk til tørking av kjellere.

E24 - 25 aug 23 kl. 10:53

Forbrukertilliten stiger til det høyeste siden mai i fjor

Det er færre pessimister og flere optimister enn på lenge, men forbrukertilliten er fortsatt historisk lav og under nivåene fra både Finans- og coronakrisen..

NRK - 23 maj 23 kl. 09:32

Enighet mellom LO og Finans Norge

LO og Finans Norge har kommet til enighet i årets mellomoppgjør for ansatte i Finansbransjen. Partene er enige om en ramme på 5,2 prosent. Oppgjøret omfatter medlemmer i HK Norge og Fagforbundet, samt Finansforbundet.

NRK - 11 aug 23 kl. 17:08

USA med nye Russland-sanksjoner

Amerikanske myndigheter innfører sanksjoner rettet mot fire fremtredende medlemmer av Russlands Finansielle elite. Det innebærer nye sanksjoner mot fire russere og et russisk selskap, ifølge en pressemelding fra USAs Finansdepartement. De fire personene er Petr Olegovitsj Aven, Mikhail Maratovitsj Fridman, German Borisovitsj Khan og Alexeij Viktoriovitsj Kuzmitsjev – alle har sittet i styret i Alfagruppen, Russlands største private konsern innen Finans- og industrivirksomhet.

NRK - 11 aug 23 kl. 17:06

Erstatninger for skader meldt inn etter Hans, kan bli på rundt 1,3 milliarder, ifølge beregninger

Forsikringsselskapene har hittil registrert rundt 5500 forsikringsmeldte skader på bygninger, innbo og tomter. Erstatningene på disse skadene som allerede er meldt inn, kan anslagsvis bli på rundt 1,3 milliarder kroner, ifølge beregninger fra Norsk Naturskadepool. – Vi understreker at anslagene kun gjelder allerede innmeldte skader og er foreløpige.

E24 - 10 aug 23 kl. 14:47

Finans Norge: Flomskader på rundt en milliard kroner

Forsikringsselskapene har hittil registrert nær 5000 flomskader etter ekstremværet Hans. Erstatningene anslås til rundt én milliard kroner..

NRK - 10 aug 23 kl. 14:46

Flomskader på rundt en milliard kroner – nesten 5000 skader registrert

Forsikringsselskapene har hittil registrert nesten 5000 skader på bygninger, innbo og tomter etter ekstremværet «Hans». Erstatningene anslås til rundt én milliard kroner. Det viser beregninger fra Norsk Naturskadepool og Finans Norge, skriver de i en pressemelding.

NRK - 09 aug 23 kl. 15:39

Norsk Naturskadepool: Skader for rundt 900 millioner meldt inn

Det er hittil registrert over 4000 skader på bygninger, innbo og tomter på grunn av ekstremværet Hans, viser en oversikt. Beregningene er utført av Norsk Naturskadepool og Finans Norge. De viser skader som kan koste anslagsvis opp mot 900 millioner kroner.

NRK - 08 aug 23 kl. 17:21

Uværet Hans anslås å gjøre skade for 500 millioner kroner

Erstatningene på de innmeldte skadene etter uværet Hans kan anslagsvis bli på 500 millioner kroner, ifølge beregninger fra Norsk Naturskadepool og Finans Norge. De understreker at anslagene er foreløpige, og det vil bli langt flere skademeldinger fremover. – Forsikringsselskapene melder om stor pågang fra berørte kunder og mange melder inn skader etter som Hans forflytter seg gjennom landet, sier kommunikasjonsansvarlig i Norsk Naturskadepool, Stine Neverdal, i en pressemelding.

NRK - 28 jul 23 kl. 09:35

Ni av ti private elsparkesykler er uforsikret

Ni av ti private elsparkesykler mangler forsikring, viser nye tall fra forsikringsbransjen. Fra nyttår ble det krav om forsikring for elsparkesykler, men det er det få som følger, skriver Aftenposten. Tall fra Finans Norge og to av landets største forsikringsselskaper viser at nesten 90 prosent av de private elsparkesyklene ikke er forsikret.

Klartale - 28 jul 23 kl. 09:14

Ni av ti private elsparkesykler kjører ulovlig

Fra nyttår ble det krav om å ha forsikring for elsparkesykler. Men det er det få som følger, skriver avisa Aftenposten. Nesten 90 prosent av de private elsparkesyklene er ikke forsikret.

Klartale - 19 jul 23 kl. 12:29

Har du blitt frastjålet sykkel? Her er tipsene for å unngå det

2022 var et år hvor mange sykler ble stjålet. 14.853 stjålne sykler og elsykler ble meldt inn til forsikrings-selskapene.

Klartale - 14 mar 23 kl. 12:30

Amerikansk bank-konkurs skaper uro

Tre amerikanse banker er konkurs, skriver avisa Aftenposten. Konkurs betyr at en bedrift ikke kan betale det de skylder.Børsene i verden følger ofte børsene i USA.

E24 - 19 apr 23 kl. 14:16

Finans Norge ikke felt for ordbruken «negerarbeid»

Advokatfullmektig Wahid Shah (27) klaget inn Finans Norge til Diskrimineringsnemnda etter å ha blitt utsatt for det han mener var rasisme under et jobbintervju. Nemnda slår fast at Finans Norge ikke har brutt loven..

E24 - 23 maj 23 kl. 08:31

LO har kommet til enighet med Finans Norge

LO er kommet til enighet med Finans Norge i årets mellomoppgjør for ansatte i Finansbransjen..

Klartale - 15 jun 23 kl. 06:16

Yanina og Olena lærer mer norsk for hver dag som går

Yanina Khaliuk skriver navnet sitt med vakker løkkeskrift. Og navnet på byen hun kommer fra, sentralt i Ukraina.– Skal du ha telefonnummer også, eller?

E24 - 04 maj 23 kl. 15:58

Brudd i lønnsforhandlingene i Finans

Etter to dager med forhandlinger ble det brudd mellom Finansforbundet og Finans Norge. En eventuell streik vil tre i kraft i begynnelsen av juni..

NRK - 04 maj 23 kl. 15:43

Brudd i forhandlingene i Finans

Det er brudd i forhandlingene mellom Finansforbundet og Finans Norge. Partene kom ikke til enighet i forhandlingene 3. og 4.

Klartale - 02 jun 23 kl. 06:00

Jippi! Ekstra stor lønn på vei

Yes! tenker du. Ekstra stor lønn når feriepengene kommer.

Aftenposten - 19 apr 23 kl. 14:16

Finans Norge ikke felt for ordbruken «negerarbeid»

Advokatfullmektig Wahid Shah (27) klaget inn Finans Norge til Diskrimineringsnemnda etter å ha blitt utsatt for det han….

E24 - 26 maj 23 kl. 11:27

Ukens Investtech: Tre sterke kjøp innen Finans

Her er tre klare kjøpsanbefalinger fra Finanssektoren på Oslo Børs. Alle kan stå imot turbulens om markedet blir mer negativt..

E24 - 23 maj 23 kl. 08:31

Enighet i lønnsforhandlingene i Finans

Lønnsoppgjøret i Finansbransjen ble løst før mekling..

Aftenposten - 10 maj 23 kl. 10:35

Partnerskap for fremgang : – Avgjørende for vår vekst

Med lokal kjennskap og korte beslutningsveier tilrettelegger Brage Finans for at bedrifter rundt om i landet kan….

E24 - 25 apr 23 kl. 11:11

Saken mot Oljefondet: – Vi har ikke oppnådd likeverdig behandling og likeverdig lønn

Under rettssaken mot Oljefondet sier Elisabeth Bull Daae (51) at hun kjemper en kamp for at kvinner i Finans skal bli behandlet på linje med menn..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com