Colombia

Thursday, 18 July, 05:59

Nyheter om Colombia

NRK - I førrgår: 22:57

Colombias fotballpresident arrestert etter Copa America-finalen

Finalen mellom Colombia og Argentina i Copa America ble preget av tårer og panikk før kampstart. Nå melder nyhetsbyrået AP at presidenten i Det Colombianske fotballforbundet, Ramón Jesurún, er arrestert av politiet. Totalt foretok politiet 27 arrestasjoner etter de kaotiske scenene som utspilte seg, der supportere før kampen forsøkte å ta seg inn på finalearenaen i Miami uten billetter, og kampen ble forsinket i en time og 20 minutter.

NRK - 09 jun 24 kl. 04:48

Colombia stanser kulleksporten til Israel

Colombia stanser kulleksporten til Israel som følge av krigføringen på Gazastripen, sier landets president Gustavo Petro. Colombia er Israels største kulleverandør, ifølge den israelske ambassaden i Bogota. Det ble eksportert kull til Israel for summer tilsvarende drøyt 4,8 milliarder kroner i 2023.

NRK - 05 jun 24 kl. 05:34

Norge skal bidra i fredsforhandlinger i Colombia

I Colombia skal myndighetene forhandle med den siste av de store væpnede gruppene som president Gustavo Petro vil snakke med. Forhandlingene starter 24. juni.

NRK - 11 jul 24 kl. 05:15

Copa America: Colombia klar for finalen mot Argentina

Colombia slo Uruguay 1–0 i semifinalen i Copa América og er dermed i finalen i fotballmesterskapet for første gang på 23 år. Regjerende verdensmester Argentina vant det forrige amerikanske mesterskapet som ble spilt i 2021..

NRK - 05 jul 24 kl. 04:38

Colombianske soldater drept i kamper mot opprørere

Seks soldater ble drept i kamper mot opprørere i Colombia torsdag, opplyser militærtjenestepersoner til AFP. Gruppa med soldater entret et område der det var plantet eksplosiver mens de kjempet mot opprørere fra gruppene ELN og EMC i provinsen Valdivia nord i landet, opplyser kildene. Begge gruppene er sammensatt av opprørere som avviste fredsavtalen i landet i 2016, som førte til at Farc la ned våpnene.

NRK - 04 jul 24 kl. 14:24

Den humanitære situasjonen i Colombia betydelig forverret

Colombia jobber med å komme seg ut av en flere tiår lang konflikt. Men den humanitære situasjonen er betydelig forverret. Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) opplyste onsdag om et humanitært tilbakefall i den søramerikanske nasjonen.

NRK - I førrgår: 06:10

Argentina vant Copa America

Det stod 0–0 etter 90 minutter, og det 112. minuttet kom skåringen til Argentina fra Lautaro Martinez. Finalekampen mellom Argentina og Colombia ble spilt i Miami i Florida.

NRK - 15 jul 24 kl. 05:52

Messi av banen med skade i Copa America-finalen

Argentinas store stjerne Lionel Messi måtte byttes ut i finalen i Copa America. Etter 90 minutter stod det 0–0 mellom finalistene Argentina og Colombia. Det spilles ekstraomganger.

VG - 15 jul 24 kl. 04:59

Lionel Messi ut med skade i Copa America-finalen

(Argentina – Colombia 0–0, kampen pågår) I jakten på sitt tredje store trofé, måtte en tårevåt Lionel Messi (37) av banen med skade..

Aftenposten - 15 jul 24 kl. 04:59

Lionel Messi i tårer i Copa America-finalen – måtte byttes ut

(Argentina – Colombia 0–0, kampen pågår) I jakten på sitt tredje store trofé med Argentina, måtte en tårevåt Lionel….

Aftenposten - 15 jul 24 kl. 04:59

Lionel Messi i tårer og byttet ut med skade – Argentina vant Copa America

(Argentina – Colombia 1–0) Lionel Messi (37) ble byttet ut med skade og strigråt..

NRK - 15 jul 24 kl. 02:34

Finalen i Copa America utsatt minst en halvtime

Finalen mellom i Copa America er utsatt i minst en halvtime grunnet supporterkaos, melder AFP. Finalen mellom Argentina og Colombia skulle startet klokka 02.00 norsk tid.

NRK - 15 jul 24 kl. 02:34

Finalen i Copa America utsatt en halvtime

Finalen mellom i Copa America ble utsatt i en halvtime grunnet supporterkaos, melder AFP. Det ble problemer da publikum skulle inn på stadion. Bilder derfra viser fotballsupportere som bryter sikkerhetsporter ved stadion i Florida.

Aftenposten - 15 jul 24 kl. 02:05

Kaos i Copa America – kampstart utsatt en halvtime

Det er supporterkaos før finalen mellom Argentina og Colombia..

Aftenposten - 15 jul 24 kl. 02:05

Kaos i Copa America – kampstart utsatt minst en halvtime

Det er supporterkaos før finalen mellom Argentina og Colombia..

Aftenposten - 15 jul 24 kl. 02:05

Kaos i Copa America: – Aldri sett noe lignende

Det var supporterkaos før finalen mellom Argentina og Colombia..

VG - 15 jul 24 kl. 02:05

Kaos i Copa America – kampstart utsatt minst en halvtime

Det er supporterkaos før finalen mellom Argentina og Colombia..

VG - 13 jul 24 kl. 10:37

Bielsa forsvarer spillere etter slåsskamp: – Hva annet skulle de gjort?

Uruguay-trener Marcelo Bielsa går hardt mot Det søramerikanske fotballforbundet og krever en unnskyldning etter kampen mot Colombia..

VG - 12 jul 24 kl. 06:59

Conmebol etterforsker supporterbråk i Copa America

Det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol) vil komme til bunns i hva som utløste supporterbråket etter Copa America-kampen mellom Colombia og Uruguay..

Aftenposten - 11 jul 24 kl. 07:38

Uruguay-spillere i slåsskamp med Colombia-supportere: – Familien vår var i fare

Et tappert Colombiansk mannskap satte en brutal stopper for Uruguays drøm om en Copa America-finale..

Klartale - 10 jul 24 kl. 08:57

Argentina til Copa America-finalen

Argentina vant over Canada natt til onsdag. Det gjør at Lionel Messi og laget hans er videre til finalen i fotballturneringen Copa America. Messi scoret for Argentina.

Aftenposten - 08 jul 24 kl. 19:36

Hun vil stanse all oljeleting: – En labyrint

Colombia er en av Sør-Amerikas største oljeeksportører, men har sluttet å gi nye kontrakter til oljeleting og….

E24 - 08 jul 24 kl. 19:36

Hun vil stanse all oljeleting: – En labyrint

Colombia er en av Sør-Amerikas største oljeeksportører, men har sluttet å gi nye kontrakter til oljeleting og kullproduksjon. – Dårlig tid, sier klimaministeren..

VG - 07 jul 24 kl. 08:03

Brasil ute av Copa America etter straffedrama

Uruguay slo Brasil på straffer i lørdagens kvartfinale Copa America og gikk noe overraskende videre til semifinale mot Colombia..

VG - 03 jul 24 kl. 07:26

Brasil trygget avansementet i Copa America – Vinicius må stå over kvartfinalen

Brasil og Colombia spilte 1-1 i sin siste kamp i pulje D i det søramerikanske fotballmesterskapet tirsdag. Begge lag er videre til sluttspillet..

NRK - 21 maj 24 kl. 04:54

Politifolk drept i angrep i Colombia

To politifolk og to andre personer ble drept da opprørere i Colombia gjennomførte flere angrep sørvest i landet, opplyser tjenestemenn. I tillegg ble minst sju personer såret i bombe- og skyteangrepene. Forsvarsminister Ivan Velasquez sier opprørsgruppen EMC står bak et angrep i Morales i regionen Cauca.

NRK - 16 maj 24 kl. 14:21

Skogbrannsesongen i gang i Canada

Så langt i mai er utslippene fra skogbrannene i Canada, og spesielt i Britisk Colombia, de høyeste på 22 år, ifølge Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS), De overvåker situasjonen nøye. Den første store skogbrannen startet 9. mai, nord i regionen.

NRK - 06 maj 24 kl. 15:12

Colombia avlyser utdeling av vitnemål etter Gaza-protestar

Universitetet Colombia i New York avlyser hovudseremonien for utdeling av vitnemål til avgangsstudentar, melder Reuters. Avlysinga kjem etter fleire Gaza-demonstrasjonar på universitetsområdet den siste tida. I staden for ein stor seremoni, blir det fleire mindre arrangement, opplyser universitetet..

NRK - 28 mar 24 kl. 02:47

Colombia utviser argentinske diplomater

Colombia har gitt argentinske diplomater beskjed om å forlate landet etter at Argentinas president Javier Milei omtalte sin Colombianske kollega som morder og terrorist. I januar kalte Colombia hjem sin ambassadør fra Argentina etter lignende uttalelser fra Milei..

NRK - 01 maj 24 kl. 19:35

Colombia vil bryte diplomatisk med Israel

Colombias president Gustavo Petro seier han vil bryte dei diplomatiske banda med Israel på grunn av krigen i Gaza, melder Reuters. Petro seier Colombia også støttar Sør-Afrikas sak i Den internasjonale domstolen, der dei skuldar Israel for folkemord i Gaza..

NRK - 05 jun 24 kl. 19:35

Norge stanser adopsjoner fra fire nye land

Onsdag ble adopsjoner fra Peru, Sør-Afrika, Tsjekkia og Ungarn stanset. Grunnen er at Bufdir ikke kan være sikre på at adopsjonene fra disse landene gjennomføres på en lovlig, etisk og forsvarlig måte, skriver VG. Organisasjonene som har stått bak adopsjonene fra de aktuelle landene kan klage på vedtaket.

VG - 30 apr 24 kl. 04:41

Ni døde i helikopterulykke i Colombia

Ingen av de ni om bord overlevde da et militærhelikopter styrtet nord i Colombia. Det var på vei med forsyninger til soldater som kjemper mot et narkokartell..

NRK - 25 apr 24 kl. 23:42

15 geriljamedlemer drepne i Colombia

Hæren i Colombia opplyser at styrkane deira har drepe 15 medlemer av ei geriljagruppe. Gruppa trekte seg nyleg frå fredsforhandlingar med regjeringa. I tillegg blei eit titals personar såra i aksjonen vest i landet førre veke.

NRK - 20 apr 24 kl. 02:11

Ecuador erklærer unntakstilstand

Ecuadors president Daniel Noboa erklærer unntakstilstand på grunn av konsekvensene av strømkrisen i landet. Det melder TV-nettverket Ecuavisa. Ecuador er rammet av tørke, noe som berører strømproduksjonen ved landets vannkraftanlegg.

Klartale - 25 maj 24 kl. 06:00

Hvordan kommer kokain til Europa?

Europa er truffet av en «bølge av kokain». Det sa Europol i 2022. Og det fortsetter.

NRK - 17 apr 24 kl. 04:51

Ecuador erklærer strømkrise

Ecuadors president Daniel Noboa har erklært strømkrise i det tørkerammede landet. Tørken berører strømproduksjonen ved landets vannkraftanlegg, som er landets viktigste energikilde. Myndighetene varsler rasjonering av strøm og import av strøm fra nabolandet Colombia.

NRK - 23 maj 24 kl. 00:31

Colombia vil åpne ambassade på Vestbredden

Colombias president, Gustav Petro, har gitt ordre om å åpne en ambassade på den okkuperte Vestbredden. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Ambassaden skal ligge i Ramallah, der de palestinske selvstyremyndighetene har sin base.

NRK - 01 maj 24 kl. 19:35

Colombia vil bryte diplomatiske band med Israel

Colombias president Gustavo Petro seier han vil bryte dei diplomatiske banda med Israel på grunn av krigen i Gaza, melder Reuters. Petro har tidligere kritisert Israels statsminister Benjamin Netanyahu og slutta seg til Sør-Afrikas folkemordsak mot Israel i Den internasjonale domstolen..

NRK - 22 apr 24 kl. 09:05

Tørke og vannmangel i flere land i Sør-Amerika

Det er alvorlig tørke og vannmangel i flere land i Sør-Amerika, blant annet i Colombia, Mexico og Ecuador. Tørken har også ført til strømkrise, rasjoneringer og bøter for overforbruk. I Colombias hovedstad Bogotá er vannstanden på det laveste på 40 år..

NRK - 08 apr 24 kl. 17:50

El Niño fører til vannrasjonering i Colombias hovedstad

Colombias hovedstad Bogotá innfører denne uka vannrasjonering på grunn av tørke som er en følge av værfenomenet El Niño. El Niño har ført til at en langvarig tørke er forlenget, og at vannivået i vannreservoarene rundt byen er kritisk lavt. Elleve kommuner i og rundt Bogotã må derfor rasjonere vannet.

NRK - 04 apr 24 kl. 13:25

Mindre regnskog gikk tapt i 2023

Det forsvant mindre regnskog frå jorda i 2023, viser ferske tal frå Global Forest Watch og University of Maryland. Tala viser at det globale tapet av tropisk naturskog vart redusert med ni prosent, eller 3 800 kvadratkilometer, i 2023. Ikkje sidan 2015 har det vore registrert like lavt nivå.

NRK - 01 apr 24 kl. 10:11

Colombias ambassadør returnerer til Argentina

Colombia kalte hjem sin ambassadør fra Argentina etter at Colombias president, Javier Milei, omtalte den Colombianske presidenten som morderisk kommunist og terrorist. Nå signaliserer landene at de vil bedre relasjonen. Begge lands regjeringer er enige om å jobbe for å «takle enhver uenighet og styrke relasjonen», ifølge en uttalelse.

NRK - 21 feb 24 kl. 04:19

ELN trekker seg fra fredssamtaler i Colombia

I Colombia har geriljagruppen ELN trukket seg fra fredssamtaler med myndighetene. ELN beskylder myndighetene for å bryte grunnleggende regler for samtalene som startet opp i 2022, melder AFP. Geriljagruppen klaget på at myndighetene for Narino-området, sør-øst i landet, ville starte opp egen samtaler med lokale ELN-soldater, til tross for at samtalene egentlig skulle holdes på et nasjonalt plan.

NRK - 05 dec 23 kl. 01:40

Colombia og ELN gjenopptar fredssamtaler

Myndighetene i Colombia sier at de har tatt opp igjen fredssamtalene med gerillijagruppen ELN. Også representanter fra Brasil, Mexico, Chile, Cuba, Venezuela og Norge er til stede under samtalene, som holdes i Mexico by. De siste 50 årene er mer enn 220.

NRK - 09 feb 24 kl. 14:39

Colombia og opprørere innleder fredssamtaler

Opprørerne er en del av fraksjonen som ikke ville være med på fredsavtalen mellom Colombias regjering og Farc-geriljaen i 2016. Gruppen, som kaller seg Den andre Marquetalia-bevegelsen, uttaler at fredsprosessen skal bli ryddig, rask og med gjensidig respekt. Regjeringen til president Gustavo Petro har fullstendig fred som mål, etter seks tiår med interne konflikter.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com