Bogota

Thursday, 01 June, 11:33

Nyheter om Bogota

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 22 apr 23 kl. 05:48

Sju gruvearbeidere døde i eksplosjon i Colombia

Dødstallet har steget til sju etter en eksplosjon i en kullgruve i Colombia. Det var natt til torsdag at en kullgruve ble rammet av en eksplosjon. Det ble meldt om tre omkomne og fire savnede.

NRK - 13 feb 23 kl. 22:40

Colombianske fredssamtaler gjenopptas

Fredssamtaler mellom Colombias regjering og opprørsgruppen ELN er blitt gjenopptatt i Mexico. Norge er et av landene som bistår partene. Representanter for kommunistiske ELN og colombianske myndigheter møttes i Mexico by mandag.

NRK - 29 jan 23 kl. 05:51

Rekordstort kokainbeslag i Colombia

Myndighetene i Colombia beslagla i fjor mer kokain enn noensinne, viser tall fra forsvarsdepartementet i Bogota. Sikkerhetsstyrkene beslagla 671 tonn kokain i fjor. Dermed ble rekorden fra 2021 slått med rundt 1,7 tonn.

NRK - 07 jan 23 kl. 21:36

To funnet døde i hjulbrønnen på fly i Colombia

To unge menn er funnet døde i understellet på et fly som kom til Colombia fra Chile, opplyser flyselskapet Avianca og colombiansk påtalemyndighet. Likene ble oppdaget av flyselskapets personell etter at flyet fra Santiago landet i Bogota fredag kveld. Det ble ikke funnet identitetspapirer på ofrene, men en av dem bar på valuta fra Den dominikanske republikk.

NRK - 29 apr 22 kl. 09:34

Demonstrasjoner og gatekamper i flere byer i Colombia

Voldsomme gatekamper preget flere colombianske byer på årsdagen for massedemonstrasjonene mot landets konservative president Ivan Duque. Både i hovedstaden Bogota og i byene Medellin og Popayan kastet hettekledde demonstranter stein, bensinbomber og fyrverkeri mot politiet, mens politiet svarte med gummikuler, tåregass og sjokkgranater. Ingen skal ha mistet livet, men en ung demonstrant skal ha fått øyeskader.

NRK - 24 maj 22 kl. 04:59

Colombia hjelper Ukraina med minerydding

En gruppe soldater fra Colombia skal dra til Europa for å trene opp ukrainske soldater i minerydding. Det opplyser forsvarsdepartementet i Bogota. Colombia har status som Nato-partner.

NRK - 05 maj 22 kl. 02:22

Colombia utleverer narkobaron til USA

Colombia har utlevert landets mest ettersøkte narkobaron til USA, bekrefter myndighetene i Bogota. – Jeg ønsker å informere om at vi har utlevert Dairo Antonio Usuga, kjent som «Otoniel», den farligste narkosmugleren i verden, skriver Colombias president Ivan Duque på Twitter. (NTB).

NRK - 14 apr 22 kl. 10:00

Tidligere Real Madrid spiller døde i bilulykke

Den colombianske fotballstjernen Freddy Rincón døde etter skadene han pådro seg i en bilkrasj tidligere denne uka. Han ble 55 år. – Til tross for innsatsen fra vårt medisinske team døde i dag pasienten Freddy Eusebio Rincon Valencia, opplyser klinikken Clinica Imbanaco, hvor Rincón har vært innlagt de siste dagene.

NRK - 27 mar 22 kl. 01:47

Etterforskere: Foo Fighters-trommeslageren hadde brukt stoff før han døde

Colombianske etterforskere sier det er funnet marihuana, opioider, antidepressiver og andre stoffer i kroppen til Foo Fighters-trommeslager Taylor Hawkins. – Foreløpige resultater fra tester av Taylor Hawkins kropp har avdekket ti ulike substanser, inkludert THC, som finnes i marihuana, trisyklisk antidepressiver, benzodiazepiner og opioider, står det i en uttalelse fra colombianske etterforskere lørdag. De spesifiserer ikke om stoffene forårsaket 50-åringens dødsfall.

NRK - 26 mar 22 kl. 06:56

Trommeslageren i Foo Fighters er død

Trommeslager Taylor Hawkins (50) ble funnet død mens han var på turne med bandet Foo Fighters. Hawkins ble funnet død på hotellrommet i Bogotá i Colombia, hvor bandet senere på kvelden skulle ha konsert. Bandet skulle deretter ha dratt videre til São Paulo i Brasil for å spille på Lollapalooza Brasil-festivalen søndag.

NRK - 25 aug 21 kl. 01:47

Minst 8 døde i gruveeksplosjon

Minst åtte gruvearbeidere mistet livet i en eksplosjon i en kullgruve i det sentrale Colombia, opplyser landets myndigheter. Gruvedepartementet sier 13 arbeidere ble rammet av eksplosjonen som inntraff tirsdag morgen i Topaga, rundt 22 mil nord for hovedstaden Bogotá. Redningsarbeidere ble sendt til stedet..

NRK - 19 aug 21 kl. 22:11

Colombia utleverer geriljamedlemmer

Colombia har for første gang utlevert medlemmer av den venstreradikale geriljaen ELN til USA, ifølge Colombias justisdepartement, skriver NTB. Det er Henry Trigos Celon og Yamit Picon Rodriguez som har blitt utlevert, mens det er planlagt at flere ELN-medlemmer skal følge etter. Colombia har også utlevert Alexander Montoya Usuga, et tidligere medlem av den høyreorienterte paramilitære gruppen Autodefensas Unidas de Colombia (AUC).

NRK - 21 jul 21 kl. 22:57

Demonstrasjoner i Colombia

70 personer har blitt pågrepet etter demonstrasjoner mot myndighetene i Colombia, opplyser politiet i landet. Tusenvis demonstrerte mot myndighetene over hele Colombia tirsdag. Et titalls personer ble skadd i sammenstøt med politiet i byene Bogota, Medellin og Cali,.

NRK - 29 jun 21 kl. 07:24

Nye sammenstøt i Colombia

Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot demonstranter i Colombias hovedstad Bogota mandag, mens demonstrantene kastet steiner på politiet. Demonstranter har herjet de siste ukene. Over 50 personer har blitt drept siden demonstrasjonene brøt ut..

NRK - 15 maj 21 kl. 04:23

Over 80.000 døde i Colombia

Colombia har passert 80.250 koronarelaterte dødsfall siden pandemien startet. Intensivavdelingene i landets største byer er nesten fulle.

NRK - 06 maj 21 kl. 06:31

Flere skadet etter protester

Minst 24 mennesker er drept etter store protester i Colombia. For åttende dag på rad demonstrerte folk i gatene i hovedstaden Bogota Det startet som en protest mot ny skattereform, men har utviklet seg til en protest mot politiets maktbruk..

NRK - 06 maj 21 kl. 06:02

Nye protester i Colombia

Tusener av studenter, fagforeninger og urfolksgrupper fylte gatene i Colombia for 8. dag på rad i protest mot president Ivan Duque. Både i Bogotá, Medellín og Cali ble det protestert mot politivold og regjeringens helse- og utdanningspolitikk..

NRK - 29 apr 21 kl. 11:35

Voldelige protester i Colombia

Tusenvis av colombianere har tatt ut på gatene for å protestere mot en kontroversiell skattereform som landets regjering planlegger å innføre under pandemien, melder Reuters. I hovedstaden Bogotá har 31 personer blitt skadet, og 40 er arrestert..

NRK - 10 sep 20 kl. 13:00

Fem drepne i opptøyar i Bogota

Minst fem personar er drepne og tre politistasjonar vart påtente i store opptøyar i Bogota i Colombia onsdag kveld. Opptøyane braut ut etter at ein flyingeniør døydde etter å ha vorte pågripen i Bogota tysdag..

NRK - 30 okt 20 kl. 06:49

Beslagla meir enn 9 tonn kokain

Colombia, med hjelp frå fleire andre land, har beslaglagt meir enn 9 tonn kokain i løpet av litt meir enn ei veke, opplyser styresmaktene i Bogota ifølge NTB. 21 personar som er mistenkte for å vere medlemmer av narkotikakartell har blitt arresterte..

NRK - 11 sep 20 kl. 14:59

Dødstallene øker i Colombia

Tallet på døde i demonstrasjonene mot politivold i Colombia fortsetter å stige. Minst elleve personer har mistet livet i sammenstøtene med politiet i hovedstaden Bogota siden onsdag, skriver NTB. 209 demonstranter og 194 politifolk har blitt skadd..

NRK - 11 sep 20 kl. 02:43

Dødstallene øker i Colombia

Tallet på døde i demonstrasjonene mot politivold i Colombias hovedstad Bogota stiger, og det er ventet flere voldelige sammenstøt torsdag kveld lokal tid. Minst ni personer har mistet livet i sammenstøt mellom demonstranter og politi de siste dagene..

NRK - 22 mar 20 kl. 17:37

23 døde i fengselsopprør i Colombia

23 fanger er døde og 83 skadet etter et fengselsopprør i Colombias hovedstad Bogota, opplyser landets justisdepartement søndag. Opprører skal ha skjedd på grunn av koronavirus-epidemien og de sanitære forholdene i fengselet, melder Reuters..

NRK - 20 feb 20 kl. 03:44

Colombias president mot ny abortlov

President Ivan Duque i Colombia advarer mot et lovforslag som vil tillate abort i landet, og sier at «livet starter ved unnfangelsen». Lovforslaget skal opp i forfatningsdomstolen 26. februar.

NRK - 22 nov 19 kl. 23:26

Innfører portforbud i Bogotá

Ordføreren i Colombias hovedstad Bogotá har innført portbud i tre nabolag, melder nyhetsbyrået AFP. Grunnen er store protestene flere steder i byen..

Aftenposten - 25 jan 20 kl. 09:15

Gåta Jhonatan

Pocho gløymer aldri den ettermiddagen i 1988. Minnet av han og veslebror Jhonatan som sit utanfor garasjen og leikar, heime i Bogotá i Colombia. Veslebroren som er kledd i kort snikkarbukse og kvit T-skjorte.

P4 - 24 dec 19 kl. 20:52

Jordskjelv i Colombia

Et jordskjelv med en styrke på 6 har rammet det sentrale Colombia i kveld. Skjelvet hadde episenter rundt 15 mil sør for hovedstaden Bogota. Det er så langt ikke meldt om skader..

NRK - 24 dec 19 kl. 20:38

Jordskjelv i Colombia

Et jordskjelv på styrke 6 har rammet sentrale Colombia, melder Reuters. Skjelvet hadde sitt episenter omtrent 150 kilometer sør for hovedstaden Bogota..

Aftenposten - 30 aug 19 kl. 09:10

Geriljasoldatene la ned våpnene etter 50 års krig. De ble lovet et vanlig liv. Nå vender stadig flere tilbake til jungelen.

Bogota/NEW YORK (Aftenposten): – Det er nå viktigere enn noen gang at gjennomføringen av fredsavtalen fortsetter, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide..

NRK - 18 jan 19 kl. 09:20

Dødstala stig etter angrep i Bogota

21 personar blei drepne og over 60 såra i eit bombeangrep mot politiakademiet i Bogota, opplyser politiet. Angrepet er det verste i Colombias hovudstad på 16 år. Styresmaktene veit ikkje korleis bilen med sprengstoff klarte å kome inn på området..

NRK - 18 jan 19 kl. 01:12

10 drept etter bombeangrep i Bogota

Minst 10 ble drept og 65 såret i et bilbombeangrep mot det tungt bevoktede politiakademiet i Bogota i Colombia. Bomben besto av 80 kilo sprengstoff lastet i en Nissan pickup. Ingen gruppe har tatt på seg ansvar for angrepet..

NRK - 22 jan 19 kl. 03:55

Gerilja med krav i Colombia

Den venstreradikale geriljagruppa ELN krev at delegasjonen deira på Cuba får returnere til Colombia innan 15 dagar. Etter bilbombeåtaket i Bogota der 21 personar omkom, har Colombia på ny utsett arrestordre mot leiarar i geriljagruppa..

VG - 22 jan 19 kl. 00:51

Bombe mot fredsprosess

Den nasjonale frigjøringshæren (ELN) har påtatt seg ansvaret for et bombeangrep som drepte 21 mennesker på en politihøgskole i Bogota. Det verste angrepet på 15 år er en dyster påminnelse om at varig fred ennå ikke er vunnet i Colombia..

NRK - 20 jan 19 kl. 20:56

Protest mot terror i Colombia

Mange tusen colombianere kledd i hvitt demonstrerte mot terror i hovedstaden Bogota etter at 21 mennesker ble drept i et bilbombeangrep. Angrepet rammet General Santander nasjonale politihøyskole i hovedstaden torsdag. Rundt 70 mennesker ble såret..

VG - 19 jan 19 kl. 03:21

Colombia gjeninnfører arrestordrer mot ELN-ledere

Colombias president Ivan Duque har gjeninnført arrestordrer mot ledere i den venstreradikale geriljagruppen ELN, etter bilbombeangrepet i Bogota..

Aftenposten - 18 jan 19 kl. 06:16

Elleve drept i bombeangrep i Colombias hovedstad

Minst elleve personer ble drept og 65 såret i et bilbombeangrep mot det tungt bevoktede politiakademiet i Bogota. Angrepet er det verste i Colombias hovedstad på 16 år..

NRK - 18 jan 19 kl. 05:57

11 drept i angrep på politifolk

Minst elleve personer ble drept og 65 såret i et bombeangrep mot det tungt bevoktede politiakademiet i Bogota. Bilbomben rammet General Santander nasjonale politihøyskole sør i den colombianske hovedstaden torsdag..

NRK - 17 jan 19 kl. 20:06

Dødstallene stiger i Colombia

Colombias president Ivan Duque har uttalt seg etter at en bilbombe drepte minst ni mennesker i landets hovedstad Bogota torsdag. Hendelsen ble omtalt som et miserabelt terrorangrep på landets politi. 38 personer skal være skadd..

NRK - 17 jan 19 kl. 16:31

Flere drepte av bilbombe i Colombia

En bilbombe plassert i en politibil har drept og skadet flere mennesker i den colombianske hovedstaden Bogota. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 02 okt 18 kl. 06:47

Kvinner i Bogotá mest utsatt

Kvinner i Bogotá, Colombia, er mest utsatt for seksuell trakassering, ifølge en ny rapport fra Plan Internasjonal. 400 eksperter har bidratt til rapporten som også sier at Stockholm er den tryggeste byen å ta kollektivtrafikk, skriver Al Jazeera..

NRK - 04 dec 17 kl. 16:26

Signerer helseavtale med Colombia

Noreg inngår eit femårig helsesamarbeid med Colombia. Landa skal samarbeide om mellom anna psykisk helsevern og ruspolitikk. Intensjonsavtalen blir signert i Bogotá tysdag, seier statssekretær Maria Jahrmann Bjerke i Helse- og omsorgsdepartementet..

VG - 17 okt 17 kl. 20:41

Venezuelanere flykter til Colombia: – Det er forferdelig der inne. Alt blir verre for hver dag

VILLA DEL ROSARIO/Bogota (VG) Krisen i Venezuela er så dyp at mange forlater landet..

NRK - 07 sep 17 kl. 04:59

Ber om fred i Columbia

Pave Frans landet i Colombia onsdag for å be om fred i det borgerkrigsherjede landet og stabilitet i kriserammede Venezuela, skriver NTB. Frans ble møtt av Colombias president Juan Manuel Santos på en militær flyplass i hovedstaden Bogota..

NRK - 02 sep 17 kl. 08:30

FARC-geriljaen politisk parti nå

Den tidligere geriljagruppen FARC tredde fredag offisielt inn i politikkens verden etter mer en et halvår med væpnet konflikt med myndighetene. – I fremtiden blir ord vårt mektigste våpen, sa FARC-kommandør Rodrigo Londoño under avdukingen i Bogota..

P4 - 18 jun 17 kl. 11:30

Mistenkt terror i Colombia

Tre personer er døde etter en stor eksplosjon på et kjøpesenter i Bogota, hovedstaden i Colombia. I tillegg er ni personer såret, opplyser landets myndigheter. Geriljagruppen National Liberation Army har blitt mistenkt for å stå bak, men nekter for å ha vært involvert..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com