Canada

Saturday, 02 December, 12:47

Nyheter om Canada

NRK - 19 okt 23 kl. 22:03

Canada henter hjem flere titalls diplomater fra India

41 canadiske diplomater er hentet hjem fra India, siteres Canadas utenriksminister på av nyhetsbyrået Reuters. De to landene er midt i en krangel over drapet på en separatistisk Sikh-leder i Canada. Canada hevder at India truet med å frata diplomatene diplomatstatusen, skriver Reuters.

Klartale - 02 okt 23 kl. 13:30

Skogbranner slipper ut mye CO2

Det har vært varmt i år. Heten gjør faren for skogbrann større. Skogbranner har plaget mange land.

NRK - 20 sep 23 kl. 13:52

India ber borgere i Canada være forsiktige etter betent drapssak

India ber borgere i Canada være forsiktige i lys av påstander om at indiske agenter var involvert i drapet på en sikh-leder i Canada i sommer. Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år.

NRK - 28 nov 23 kl. 06:16

Brannbomber mot jødiske institusjoner i Canada

På nytt har jødiske institusjoner i Canada blitt angrepet med brannbomber. Denne gang er det et samfunnssenter i Montreal som er blitt angrepet. En brannbombe ble kastet gjennom vinduet på hoveddøren til et jødisk samfunnssenter i Montreal natt til mandag og eksploderte inne i gangen, der det tok fyr i et teppe.

Aftenposten - 22 nov 23 kl. 23:37

Grenseovergang mellom USA og Canada stengt etter eksplosjon. Beskrives som ulykke av lokale myndigheter.

Et kjøretøy eksploderte på en bro ved Niagarafallene onsdag. USA og Canada skjerper sikkerhetstiltakene ved grensen..

VG - 22 nov 23 kl. 19:45

FBI: Bil eksloderte – grense mellom Canada og USA stengt

En grenseovergang mellom USA og Canada er stengt etter det FBI beskriver som en bileksplosjon..

NRK - 22 nov 23 kl. 19:34

Kjøretøy eksplodert på grena mellom USA og Canada

Et kjøretøy har eksplodert på Rainbow Bridge på grensen mellom USA og Canada, skriver Reuters. FBI har startet etterforskning, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 22 nov 23 kl. 19:34

Kjøretøy eksplodert på grensa mellom USA og Canada

Et kjøretøy har eksplodert på Rainbow Bridge på grensa mellom USA og Canada, skriver Reuters. Grenseovergangen mellom de to landene er stengt som følge av eksplosjonen. FBI har startet etterforskning, ifølge nyhetsbyrået.

Klartale - 10 jul 23 kl. 13:30

2023 kan bli tidenes varmeste år

2023 kan bli det varmeste året i verden noensinne. Eksperter advarer, skriver kanalen CNN. Britene har hatt sin varmeste juni noen gang.

NRK - 07 nov 23 kl. 00:39

Canada gransker eksplosjon ved ambassade

Canada sier de gransker en eksplosjon som kostet to mennesker livet ved landets ambassade i Nigeria. De advarer også mot reiser til det vestafrikanske landet. – Vi kan bekrefte at det var en eksplosjon ved vår høykommisjon i Nigeria.

NRK - 21 timer siden

Macron oppfordrar til kull-stopp innan 2030

Frankrikes president, Emmanuel Macron, oppfordra G7-landa til å gå føre som eit godt døme og forplikta seg til å slutta med kull innan 2030 under FNs klimatoppmøte COP28 i Dubai, melder nyheitsbyrået AFP. Han kalla det å investera i olje for ein «ekte absurditet». G7-landa består av Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

Dagbladet - Igår: 08:10

«Dronningen av Canada» dukket opp

Romana Didulo, den selvutnevnte QAnon-dronningen av Canada, skal ha returnert med sine følgere tilbake til byen der innbyggerne jagde dem ut..

NRK - I førrgår: 18:33

Inder tiltalt i USA for attentatplaner mot sikhleder

En indisk statsborger er tiltalt i USA for planer om å likvidere en indisk separatistleder. Påtalemyndigheten mener at også en indisk embetsmann var innblandet i planene. Det amerikanske justisdepartementet mener 52 år gamle Nikhil Gupta planla å likvidere en amerikansk statsborger i New York, heter det i den nylig offentliggjorte tiltalen.

NRK - 24 nov 23 kl. 03:27

Grenseovergang åpnet etter eksplosjon

Grenseovergangen mellom USA og Canada ved Niagara Falls, der det var eksplosjon onsdag, er gjenåpnet. En bil i høy fart kjørte inn i en bom og eksploderte. Det gjorde at grensen ble stengt og store sikkerhetsstyrker ble satt inn.

Klartale - 22 nov 23 kl. 11:52

Når er Thanksgiving 2023?

Når er det Thanksgiving 2023? Torsdag 23. november.

Aftenposten - 22 nov 23 kl. 09:00

I USA kan studenter risikere å bli svartelistet. Kan det skje her?

I Canada ble en professor knivstukket. I Tyrkia ble en rettsmedisiner fengslet, og i USA diskuteres studenters….

NRK - 21 nov 23 kl. 14:10

Uvanlig mye is mellom Svalbard og Grønland

Det er mer is i Framstredet mellom Grønland og Svalbard enn vanlig på denne tida av året. – Det må overvåkes nøye, sier isforsker. Totalt er det fortsatt mindre is i Arktis som helhet enn det som er normalt.

NRK - 30 sep 23 kl. 04:05

India klager på fiendtlighet mot indiske diplomater i Canada

Det er et «voldelig klima» og en «avskrekkingsatmosfære» mot indiske diplomater i Canada, hevder Indias utenriksminister Subrahmanyam Jaishankar. – Det er ytringsfrihet, men å komme trusler og skremme diplomater, det synes jeg ikke er akseptabelt, sa Jaishankar fredag. Forholdet mellom de to landene har vært anspent den siste tida, primært fordi det bor sikher i Canada som arbeider for et uavhengig land for sikhene kalt Khalistan, i det nordlige India.

NRK - 16 nov 23 kl. 20:31

Canadisk mann funnet skyldig i drap på muslimer i 2021

En mann er funnet skyldig i drap på fire medlemmer av en muslimsk familie i Canada i 2021. Ofrene ble kjørt ned med en bil. Kjennelsen kom torsdag, og den 22 år gamle mannen risikerer nå livsvarig fengsel.

NRK - 16 nov 23 kl. 15:55

ICJ krever at Syria stanser tortur av fanger

Den internasjonale domstolen (ICJ) krever at Syria slutter med tortur av fanger. De ber også innstendig landet om å ta vare på bevis. Regjeringene i Nederland og Canada har anklaget det syriske regimet for grove brudd på FNs torturkonvensjon, blant annet ved å bruke kjemiske våpen mot sivile og å torturere fanger.

NRK - 20 okt 23 kl. 14:36

Ledere strømmer til Gaza-toppmøte i Egypt

Et titall ledere fra Europa, Midtøsten, Canada og Japan er ventet til Kairo lørdag, der Egypts president er vert for et toppmøte om krigen på Gazastripen. Blant deltakerne som så langt har opplyst at de kommer til Abdel Fattah al-Sisis møte er palestinernes president Mahmoud Abbas, kongen av Bahrain og kronprinsen i Kuwait. En rekke europeiske statsministre har også meldt seg på: Kyriakos Mitsotakis (Hellas); Giorgia Meloni (Italia) og Pedro Sánchez (Spania).

NRK - 13 nov 23 kl. 04:31

Skyting mot jødisk skole i Canada for andre gang

For andre gang på få dager har noen avfyrt skudd mot en jødisk skole i den canadiske byen Montreal. Ingen har blitt skadd i hendelsene. Den andre skytingen ble meldt om ved 5-tiden natt til søndag.

NRK - 21 sep 23 kl. 18:06

Canada ber India samarbeide om etterforsking

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ber India om å samarbeide etter drapet på separatistleiaren Hardeep Singh Niijar. – Det er ei alvorleg sak som nettopp må takast på alvor. Det er det vi gjer, seier Trudeau.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:26

Canada reduserer antall diplomater i India etter trusler

Etter hvert som den diplomatiske krangelen mellom India og Canada har eskalert, har det kommet mange trusler på sosiale medier mot landets diplomater. Derfor vil Canada nå vurdere å skjære ned på antall diplomater i India. Det skriver AFP.

VG - 10 nov 23 kl. 01:11

Canada: Sporløst forsvunnet i to år – ekskjæresten siktet for drap

Ingen har sett Elnaz Hajtamiri siden hun ble dratt ut av hjemmet sitt av tre menn i januar 2022..

NRK - 07 nov 23 kl. 04:38

15 års fengsel for planer om moskéangrep i USA

En 19 år gammel mann er dømt til 15 års fengsel, anklaget for å ha laget bomber og planlagt å angripe en moské i Chicago i ekstremistgruppen IS' navn. I april inngikk 19-åringen en avtale med påtalemyndigheten om å erklære seg skyldig i å ha gitt støtte til terrorister. Et annet tiltalepunkt ble frafalt.

NRK - 12 okt 23 kl. 02:15

Taylor Swift-film får tidligere premiere på grunn av stor pågang

Premieren på «Taylor Swift – The Eras Tour» flyttes fram én dag i USA og Canada på grunn av stor pågang. Forhåndssalget til filmen om Eras-turneen til den populære sangeren har vært på rundt én milliard kroner. Filmen hadde opprinnelig premiere fredag 13.

NRK - 11 okt 23 kl. 00:27

Canada planlegger evakuering fra Israel

Canada planlegger å evakuere kanadiere fra Israel de neste dagene. Det sa utenriksminister Mélanie Joly tirsdag. Det skal skje ved hjelp av fly fra det kanadiske forsvaret, ifølge Joly på X.

NRK - 09 okt 23 kl. 03:24

Air Canada stanser flyvninger til Tel Aviv

Air Canada kansellerer alle sine flyvninger til Tel Aviv fra og med søndag. De slutter seg til en rekke andre internasjonale flyselskap som American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines, Air Malta og Tap, skriver CNN. Norwegian er blant selskapene som fortsetter trafikken..

NRK - 07 okt 23 kl. 03:25

Tre omkom da småfly styrtet i Canada

Alle de tre om bord mistet livet da et mindre fly styrtet i British Columbia i Canada fredag. Flyet, et tomotors Piper PA-34 Seneca, krasjlandet i trær og busker bak et motell, nær flyplassen i byen Chilliwack. Ifølge myndighetene har de ulykkesstedet under kontroll, og ingen personer på bakken er meldt skadd.

Aftenposten - 30 okt 23 kl. 18:34

Ane (23) dro til Canada uten å kjenne noen: - Du blir tøff

Ane By Farstad tilbake i Norge og innser at hun må skaffe seg et sted å bo..

Klartale - 23 okt 23 kl. 16:30

Hvorfor står Colosseum fortsatt?

Colosseum i Roma. Den kinesiske mur i Kina. Akropolis i Aten.

VG - 23 okt 23 kl. 02:21

Vestlige verdensledere oppfordrer Israel til å beskytte sivile

USA, Canada, Frankrike, Italia, Storbritannia og Tyskland understreker i en uttalelse Israels rett til selvforsvar, men oppfordrer landet til å beskytte sivile..

NRK - 23 okt 23 kl. 01:45

Vestlige ledere: Israel må følge folkeretten

Flere vestlige ledere har snakket om Gazakrigen i natt og kommet frem til at de skal samarbeide om å få sine ut av Gaza. USA, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia og Storbritannia har i en felles uttalelse gjentatt full støtte for Israels rett til å forsvare seg selv. Samtidig minner landene om at Israel må følge folkeretten og beskytte sivile.

NRK - 26 sep 23 kl. 20:23

Kalte naziveteran for helt - trekker seg

Speaker for parlamentet i Canada trekker seg tirsdag etter å ha kalt en ukrainsk naziveteran for en «helt». Det melder AFP. Anthony Rota trakk seg etter å ha invitert en ukrainsk naziveteran til parlamentet.

NRK - 22 sep 23 kl. 02:48

Zelenskyj til Canada

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal besøke Canada og tale til landets nasjonalforsamling fredag. Det opplyser kontoret til Canadas statsminister Justin Trudeau. Zelenskyj skal også møte canadiske næringslivsledere for å styrke private investeringer i Ukraina i framtida, heter det..

NRK - 19 sep 23 kl. 06:29

India: Påstander om innblanding i drap i Canada er absurde

Canada undersøker påstander om at indiske agenter har hatt noe å gjøre med drapet på en sikh-leder i landet. India kaller påstandene «absurde». Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18.

NRK - 14 okt 23 kl. 02:05

Canada tror utlendinger kan forlate Gaza lørdag

Canadiske myndigheter tror canadiske statsborgere som er innesperret på Gaza, kan forlate område lørdag. Grenseovergangen til Egypt kan bli åpnet mellom klokka 12 og 17 lørdag, opplyser en statssekretær i Canadas utenriksdepartement ifølge CNN. Det er ikke kjent om det gjelder bare utlendinger.

NRK - 21 aug 23 kl. 17:43

Skogbrannene i Canada: – Et glimt av håp

Brannfolkene som kjemper mot de verste skogbrannene som har rammet Canada, gjør fremskritt i kampen mot flammene i British Columbia. Det er positive nyheter etter en sommer med historisk omfattende branner. Det er nå framgang i noen områder, mens brannene fortsatt raser og tvinger nye tusener av folk på flukt andre steder.

NRK - 11 okt 23 kl. 13:35

Listhaug:  – Jeg forstår ikke hvordan dette er mulig.

Frps leder Sylvi Listhaug er kritisk til at regjeringen ikke kaller Hamas for en terrororganisasjon. – Terrororganisasjonen Hamas sin nedslakting av tilfeldige ofre i Israel er det verste angrepet på jøder siden Holocaust under andre verdenskrig, sier Listhaug. Hun viser til at barn og spedbarn er blitt massakrert og at hele familier er blitt utslettet.

NRK - 09 okt 23 kl. 20:12

Flere utenlandske statsborgere drept eller savnet i Israel og Gaza

14 franske skal være savnet i Israel, blant dem et barn, melder AFP. Flere titalls utenlandske statsborgere er drept eller savnet siden lørdag etter intense kamper mellom Israel og Hamas. Ingen norske er så langt blant dem.

Klartale - 19 jul 23 kl. 13:20

Slik spilles fotball-VM for kvinner

Verdens-mesterskapet i fotball for kvinner blir arrangert for niende gang. New Zealand og Australia er vertsnasjoner.Mesterskapet startet torsdag 20.

NRK - 14 jul 23 kl. 21:01

Brannkonstabel (19) mistet livet i skogbrann i Canada

En ung brannkonstabel har mistet livet mens hun kjempet mot de ødeleggende skogbrannene som har herjet det vestlige Canada i ukevis. Dødsfallet er det første som er rapportert siden starten på brannsesongen i Canada, der det for tiden pågår 900 branner. 570 av dem er ute av kontroll.

NRK - 27 sep 23 kl. 20:31

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com