Canada

Tuesday, 16 July, 11:51

Nyheter om Canada

NRK - 24 jun 24 kl. 00:35

Canada: Har evakuert høysikkerhetsfengsel grunnet skogbrann

Et høysikkerhetsfengsel i Quebec i Canada er evakuert fordi skogbranner i området tiltar. Det opplyser kanadiske myndigheter. Ansatte og 225 innsatte i Porter-Cartier Institusion er flyttet til andre statlige institusjoner.

NRK - I førrgår: 22:26

9000 mennesker evakuert i Canada

Rundt 9000 innbyggere i nordøstlige Canada er evakuert som følge av voldsomme skogbranner i området, ifølge canadiske nødetater. Innbyggerne i byene Labrador City og Wabush i Newfoundland og Labrador-provinsen har blitt beordret til å forlate hjemme sine, opplyser brannkonstabel i provinsen Jeff Motty. – Vi ser ekstreme branner der ute.

NRK - 12 maj 24 kl. 03:55

En fjerde mann siktet for drap på sikh-aktivist i Canada

En 22 år gammel indisk mann er pågrepet og siktet for drap i Canada på en kjent sikh-aktivist. Han er den fjerde som blir siktet i saken. Hardeep Singh Nijjar ble drept i juni i fjor, noe som utløste diplomatisk krise mellom Canada og India.

NRK - 23 jun 24 kl. 05:35

Både varme- og kulderekorder i Canada i juni

Årets første sommermåned har budt på både varme- og kulderekorder i Canada, melder kringkasteren CBC. Sist onsdag, 19. juni ble det satt 13 kulderekorder i provinsen Alberta, sentralt i landet.

NRK - 30 apr 24 kl. 17:41

Optimisme etter plastforhandlinger i Canada

Verdens første avtale for å kutte plastforurensingen er innen rekkevidde og blir trolig vedtatt før året er omme, mener Canada etter en uke med forhandlinger. – Jeg er virkelig optimistisk og tror vi kan sikre en avtale innen slutten av året som får slutt på plastforurensingen innen 2040, sier den canadiske parlamentarikeren Julie Dabrusin etter at forhandlingene i Ottawa ble avsluttet natt til tirsdag lokal tid. Representanter fra 175 land har siden forrige uke deltatt i det som var den fjerde og nest siste forhandlingsrunden i forsøket på å få på plass en internasjonal avtale for å begrense plastforurensingen.

NRK - 20 jun 24 kl. 01:19

Canada faser ut åpne oppdrettsanlegg for laks

Fra 1. juli i år blir kun planer om lukkede anlegg vurdert når det skal deles ut nye konsesjoner for lakseoppdrett i Canada, melder Reuters. Urfolksgrupper har i årevis kjempet mot lakseoppdretterne for å verne villaksen.

NRK - 17 jun 24 kl. 12:15

USA, Canada, Japan og Filippinene med felles øvelse i Sør-Kinahavet

USA, Canada, Japan og Filippinene har gjennomført en felles to dager lang militærøvelse i Filipinenes økonomiske sone i Sør-Kinahavet, skriver Reuters. Øvelsen innebar en rekke marine manøvre, opplyser den amerikanske stillehavsflåten i en uttalelse..

Klartale - 11 jul 24 kl. 05:45

Sommeren er en av de varmeste noensinne

Utenfor Las Vegas ligger Death Valley. Der ble det målt 53,9 grader 7. juli.

NRK - 10 jul 24 kl. 18:57

Politiet har fått flere tips om ballong

Politiet har i ettermiddag mottatt en rekke tips om en ballong. Den har blitt observert fra nesten hele Nordland. Ballongen skal være en NASA forskningsballong som har forlatt Kiruna og skal videre til Canada.

VG - 10 jul 24 kl. 11:14

Messi skjøt Argentina til ny finale

Regjerende verdensmester Argentina sikret seg plass i Copa America-finalen etter mål av Julian Alvarez og Lionel Messi, som ga dem en 2-0-seier over Canada i semifinalen i New Jersey..

Klartale - 10 jul 24 kl. 11:10

Dette handler Nato-toppmøtet om

– Denne krigen vil ende med at Ukraina fortsatt er et fritt og selvstendig land. Det sa Joe Biden til Nato-toppmøte. Biden er USAs president.

Klartale - 10 jul 24 kl. 08:57

Argentina til Copa America-finalen

Argentina vant over Canada natt til onsdag. Det gjør at Lionel Messi og laget hans er videre til finalen i fotballturneringen Copa America. Messi scoret for Argentina.

E24 - 13 jun 24 kl. 21:22

Norske oppdrettere tapte sak om laksestans i Canada

Norske lakseoppdrettere er skuffet etter at Canada opprettholder lisensnekt av hensyn til urbefolkning og villaks..

VG - 16 maj 24 kl. 22:30

Solberg-mål før håpet brast – Norge tapte 1-4 for Canada i VM

(Canada – Norge 4–1) Stian Solberg (18) markerte seg både positivt og negativt da Norge tapte for storheten Canada..

NRK - 16 maj 24 kl. 14:21

Skogbrannsesongen i gang i Canada

Så langt i mai er utslippene fra skogbrannene i Canada, og spesielt i Britisk Colombia, de høyeste på 22 år, ifølge Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS), De overvåker situasjonen nøye. Den første store skogbrannen startet 9. mai, nord i regionen.

Aftenposten - 09 jun 24 kl. 21:49

Verstappen vant regndrama i Canada Grand Prix

Regndramaet i Canada endte med triumf til verdensmester Max Verstappen (26). Det er hans Formel 1-seier nummer 60..

VG - 09 jun 24 kl. 21:49

Verstappen vant regndrama i Canada Grand Prix

Regndramaet i Canada endte med triumf til verdensmester Max Verstappen (26). Det er hans Formel 1-seier nummer 60..

NRK - 14 maj 24 kl. 00:41

Tusener evakueres fra skogbranner i Canada

Tusener av innbyggere vest i Canada evakueres idet flere skogbranner nærmer seg bebyggelsen. I den avsidesliggende byen Fort Nelson nordøst i provinsen British Columbia og et nærliggende urfolklokalsamfunn har 4700 innbyggere fått evakueringsordre. Det opplyser provinsens krisehåndteringsminister Bowinn Ma.

NRK - 13 maj 24 kl. 21:12

Tusenvis evakuert – storbrann herjer i Canada

En stor skogbrann raser i British Columbia i Canada. Flammene dekker et område på 53 kvadratkilometer, ifølge nyhetsbyrået AP. Allerede fredag ble det utstedt evakueringsvarsel til innbyggere i den nærmeste byen Fort Nelson.

Dagbladet - 26 jun 24 kl. 05:13

Svært anspent: - På tide å dra

Det har pågått et omfattende diplomatisk arbeid for å unngå full krig mellom Hizbollah og Israel. Nå ber Canada sine statsborgere om å umiddelbart forlate Libanon..

NRK - 03 maj 24 kl. 22:53

Indere pågrepet for drap på sikh-leder i Canada

Tre indiske statsborgere er pågrepet i Canada for drapet Sihk-lederen Hardeep Singh Nijar, opplyser politiet på en pressekonferanse fredag. Ett av sporene etterforskerne jobber med, er mulige forbindelse til Indias regjering. Singh Nijar ble skutt og drept utenfor et sikh-tempel i British Columbia i Canada 18.

Aftenposten - 21 jun 24 kl. 07:22

Ny Messi-rekord i Copa America-åpningen

Argentina slo Canada 2–0 i åpningskampen av Copa America..

VG - 21 jun 24 kl. 07:22

Ny Messi-rekord i Copa America-åpningen

Argentina slo Canada 2–0 i åpningskampen av Copa America..

E24 - 20 jun 24 kl. 18:28

Canada forbyr åpen lakseoppdrett: - Nødt til å skje i Norge også

Oppdretterne må legge om eller legge ned i løpet av fem år. Naturvernforbundet og MDG er fornøyde, mens norske lakseselskaper straffes på børsen..

E24 - 20 jun 24 kl. 18:28

Canada forbyr åpen lakseoppdrett på vestkysten: – Nødt til å skje i Norge også

Oppdretterne må legge om innen fem år. Naturvernforbundet og MDG er fornøyde, mens norske lakseselskaper er skuffet og straffes på børsen..

E24 - 20 jun 24 kl. 09:01

Oslo Børs åpner svakt ned

Oppdrettselskapene Mowi og Grieg Seafood faller etter lakse-beskjed fra Canada..

E24 - 20 jun 24 kl. 09:01

Oslo Børs snur opp

Oppdrettsselskapene Mowi og Grieg Seafood faller etter lakse-beskjed fra Canada..

NRK - 19 jun 24 kl. 20:45

Canada erklærer den iranske Revolusjonsgarden for terrorgruppe

Canadiske myndigheter setter den iranske Revolusjonsgarden på sin liste over terrororganisasjoner og ber samtidig canadiske borgere i Iran forlate landet. – Vår regjering har besluttet å erklære den islamske Revolusjonsgarden for en terrorenhet under canadisk straffelov, opplyste Dominic LeBloanc, minister for offentlig sikkerhet, på en pressekonferanse i Ottawa onsdag. Revolusjonsgarden står allerede på USAs terrorliste.

NRK - 17 jun 24 kl. 22:31

Stoltenberg møter Biden

Denne uken besøker Nato-sjef jens Stoltenberg USA og Canada. Mandag kveld møter han president Joe Biden i Det hvite hus. Møtet skjer få uker før det planlagte Nato-toppmøtet i den amerikanske hovedstaden.

VG - 15 jun 24 kl. 20:35

Norge jobber for å frigjøre bortførte ukrainske barn

– Et veldig vanskelig tema, sier statsminister Jonas Gahr Støre om arbeidet Norge leder sammen med Canada og Qatar..

NRK - 15 jun 24 kl. 18:26

G7 krever at UNRWA får jobbe uhindret i Gaza

G7-landenes regjeringssjefer mener UNRWA og andre FN-organer må få drive nødhjelpsarbeid uten hindringer i Gaza. Lederne ber videre alle parter tilrettelegge for «rask og uhindret passasje av nødhjelp til sivile i nød» i Gaza, spesielt kvinner og barn. G7-landene er Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada.

NRK - 14 jun 24 kl. 13:34

G7-møtet: Ber Kina stanse leveranser til Russland, og skal øke innsatsen for klima

Landene lover også å støtte Ukraina «så lenge det er behov for det», i et utkast til uttalelse. G7-landene vil også øke tempoet bort fra fossil energi for å nå null-sum-målet innen 2050. Landene har også som mål å fase ut kullkraft i løpet av første halvdel av 2030-årene.

NRK - 13 jun 24 kl. 01:08

Shackletons norskbygde skip funnet på havbunnen etter 62 år

Den berømte polfareren Ernest Shackletons siste skip, den norske selfangstskuta Quest, er funnet utenfor Labrador i en ekspedisjon støttet av Frammuseet i Oslo. Skuta ble i forrige uke lokalisert intakt på 390 meters dyp utenfor kysten av Newfoundland og Labrador i Canada, opplyser Frammuseet i en pressemelding. Quest, som opprinnelig ble bygget som selfangstskute i 1917 i Risør, var Shackletons siste ekspedisjonsskip.

NRK - 11 jun 24 kl. 11:21

G7 vil bruke fryste russiske midler på Ukraina

I slutten av mai meldte finanssjefene i G7 at de utforsker mulighetene for å bruke beslagslagte russiske midler til å hjelpe Ukraina. Nå sier EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen at G7-landene denne uken skal diskutere hvordan man kan framskynde prosessen. – Nå skal vi få Russland til å betale, sier Von der Leyen.

Aftenposten - 10 jun 24 kl. 12:18

19-åringen fra Trondheim har hemmeligheter hun ikke vil avsløre

Sunniva Hofstad drar til Canada for å lade opp til OL. Men 19-åringen fra Trondheim har hemmeligheter hun ikke vil….

Aftenposten - 09 jun 24 kl. 21:49

Drama i Formel 1: – Dette kunne ha blitt stygt

Regndramaet i Canada endte med triumf til verdensmester Max Verstappen (26). Det er hans Formel 1-seier nummer 60..

Aftenposten - 08 jun 24 kl. 23:02

På tusendelet likt og Ferrari-drama: – Kjempeskrell

Verken Red Bulls Sergio Pérez eller de to Ferrari-førerne blir blant de ti beste på startplata i Canada søndag..

VG - 08 jun 24 kl. 23:02

På tusendelet likt og Ferrari-drama: – Kjempeskrell

Verken Red Bulls Sergio Pérez eller de to Ferrari-førerne blir blant de ti beste på startplata i Canada søndag..

NRK - 13 maj 24 kl. 02:23

Skogbrann i Vest-Canada – 3500 evakuert

3500 personer er evakuert i forbindelse med en stor skogbrann i Vest- Canada. Brannen har spredt seg til rundt 10.000 hektar.

VG - 06 jun 24 kl. 20:13

Reddet etter to døgn på havet: – Jeg var litt redd for hai

John Arne Johansen (57) seilte mot Canada da seilbåten hans begynte å ta inn vann..

Klartale - 10 maj 24 kl. 06:00

Nå starter ishockey-VM

Ishockey-VM 2024 blir arrangert i Praha i Tsjekkia. Norge spiller første kamp fredag 10. mai.

NRK - 19 mar 24 kl. 21:54

Canada stanser våpeneksporten til Israel

Canada har besluttet å stanse all eksport av våpen og militært materiell til Israel, opplyser utenriksminister Mélanie Joly. – Dette skjer for alvor, det er ikke bare symbolsk, understreker Joly overfor avisa Toronto Star. Jødiske grupper i Canada mener beslutningen om å stanse våpeneksporten til Israel vil undergrave landets mulighet til å forsvare seg selv mot Hamas.

NRK - 03 jun 24 kl. 20:49

G7-landene støtter Bidens fredsplan

Ifølge Reuters støtter G7-landene Bidens forslag til våpenhvile i Israel-Palestina-konflikten. G7 er navn på en gruppe samarbeidende land. Gruppen omfatter de sju rikeste demokratiske industrilandene i verden, det vil si Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 22 feb 24 kl. 00:47

Canada kaller Russlands ambassadør inn på teppet

Canada har kalt Russlands ambassadør inn på teppet etter Aleksej Navalnyjs dødsfall. Landet ber Kreml gjennomføre en åpen og uavhengig granskning av dødsfallet. Den russiske ambassadøren til Canada, Oleg Stephanov, ble kalt inn på teppet i Ottawa onsdag.

VG - 01 jun 24 kl. 11:20

Seriemorder død etter angrep i fengselet

Robert Pickton skal ha drept et tyvetalls kvinner i Vancouver i Canada. Nå er han selv død etter å ha blitt angrepet i fengselet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com