Canada

Friday, 17 September, 02:32

Nyheter om Canada

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 08 sep 21 kl. 12:17

Canada har ry for å være vennlig, raust og traust. Nå preges valgkampen av vaksinehets og kasting av grus.

Canada har gjort det bra i kampen mot viruset. Likevel er stemningen svært amper i årets valgkamp..

NRK - 07 sep 21 kl. 00:16

Jordskjelv rammet Canada

Et jordskjelv med styrke 6,5 rammet mandag kveld et område ved byen Kitimat i British Colombia i Canada, melder Reuters. Skjelvet hadde en dybde på 15 kilometer, opplyser det amerikanske jordskjelvsenteret USGS..

NRK - 26 aug 21 kl. 14:28

Canada har avsluttet evakueringen

Canada har avsluttet den militære evakueringen av egne statsborgere og afghanere fra Kabul det siste døgnet. Det opplyser en høyt plassert kilde i forsvarsdepartementet i landet. ifølge Reuters.

NRK - I førrgår: 01:32

Komikeren Norm Macdonald er død

Den canadiske standupkomikeren Norm Macdonald døde tirsdag etter kreftsykdom. Han ble 61 år gammel. Macdonald begynte karrieren som medforfatter på komiserien «Roseanne» etter å ha gjort standup i Canada.

NRK - I førrgår: 17:36

Dobling av dagar med ekstremvarme

Talet på dagar med temperaturar på 50 grader er dobla sidan 1980-åra. Det viser ei global oversikt frå BBC. Det totale talet dagar med temperaturar over 50 grader har stige kvart tiår sidan 1980.

NRK - I førrgår: 13:24

Vil endre finansiering av kullkraft

OECD skal forhandle om å forby eksportfinansiering av kullkraftverk. Ifølge Nærings- og fiskeridepartementet er det et forslag Norge vil stille seg bak, skriver NTB. Norge har sammen med EU, Canada, USA, Storbritannia, Sveits og Sør-Korea fremmet et forslag i OECDs eksportfinansieringsgrupper om forbud av eksportfinansiering av kullkraftverk uten effektiv karbonfangst.

NRK - 14 aug 21 kl. 09:55

Flyktningar får koma til Canada

Opp mot 20.000 afghanske flyktningar, blant dei kvinnelege leiarar, offentleg tilsette og andre som er truga av Taliban, får koma til Canada. Det kunngjorde regjeringa i landet.

NRK - 14 aug 21 kl. 01:45

Canada henter 20.000 flyktninger

Opp mot 20.000 afghanske flyktninger, inkludert kvinnelige ledere, offentlig ansatte og andre som trues av Taliban, får komme til Canada. Taliban-opprørerne fortsetter sin framrykking i landet og har tatt kontroll over flere store byer..

NRK - 13 aug 21 kl. 20:19

Canada krever vaksineattest

Canada innfører krav om at alle som vil reise med fly, cruiseskip og tog mellom provinsene, må være vaksinert mot koronaviruset. Samferdselsminister Omar Alghabra sier at bestemmelsen trer i kraft senest i oktober, og at den også vil gjelde alle ansatte i luftfarten, jernbanen og sjøtransport. Canadas myndigheter krever også at alle statsansatte i landet er vaksinert, og landet åpnet nylig grensa for amerikanere som kan bevise at de er fullvaksinert..

VG - 06 aug 21 kl. 16:50

Straffedrama da Sverige tapte sin andre strake OL-finale

(Sverige - Canada 1–1, 4–3 etter straffer) Den 37 år gamle marerittrekken fortsetter for svenskene, etter at Canada trakk det lengste strået da finalen ble avgjort på straffer..

NRK - 02 sep 21 kl. 12:04

Gir tilbud om vaksine til unge

Regjeringen har besluttet at 12-15-åringer skal få tilbud om koronavaksine, slik Folkehelseinstituttet anbefaler. Aldersgruppen vil i første omgang tilbys én vaksinedose. – De faglige rådene er at 12-15-åringene får flere fordeler enn ulemper ved en vaksinasjon.

NRK - 05 aug 21 kl. 06:36

Forskere overrasket over ekstremvær

I kjølvannet av dødelig flom, ekstreme hetebølger og massive skogbranner skal FNs klimapanel (IPCC) mandag offentliggjøre første del av sin nye hovedrapport. – Jeg tror jeg snakker på vegne av mange klimaforskere hvis jeg sier at vi er litt sjokkert over det vi ser, sa Chris Rapley nylig til Financial Times. Værhendelsene har også gjort inntrykk på klimaforskeren Geert Jan van Oldenborgh, som har studert hetebølgen som tidligere i sommer rammet USA og Canada.

NRK - 30 aug 21 kl. 10:19

Ministermøte om Afghanistan

Utenriksministre fra USA og en rekke andre land skal mandag diskutere veien videre i Afghanistan under et digitalmøte. Storbritannia, Tyskland, Canada, Qatar og Tyrkia er blant deltakerne. Representanter for EU og Nato skal også være med..

NRK - 24 aug 21 kl. 15:20

Nato-soldater paraderte i Ukraina

Soldater fra en rekke Nato-land var med på paraden i Ukrainas hovedstad Kiev under landets uavhengighetsdag. I tillegg til over 5000 ukrainske soldater, marsjerte også soldater fra USA, Canada og Storbritannia forbi president Volodymyr Zelenskij. Ukraina markerte tirsdag at det er 30 år siden landet ble selvstendig fra Sovjetunionen..

NRK - 30 jun 21 kl. 22:06

182 nye graver funnet i Canada

Ytterligere 182 umerkede graver er funnet ved en tidligere kostskole i Canada. Dette er det tredje store funnet siden slutten av mai. Det kommer etter at levningene av 215 barn ved en tidligere kostskole i provinsen British Columbia ble funnet i mai.

NRK - 22 aug 21 kl. 14:56

G7 skal diskutere Afghanistan

G7-landa skal diskutere situasjonen i Afghanistan på tysdag, seier statsminister i Storbritannia Boris Johnson, ifølgje AFP. G7 er eit samarbeidsforum mellom finansministrane i sju av dei rikaste landa i verda: Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland, USA og Canada..

NRK - 29 jun 21 kl. 08:10

Ny varmerekord i Canada

Hetebølgen i vestlige USA og Canada fortsetter, og i Canada ble det mandag registrert den varmeste temperaturen noensinne med 47,8 grader, dagen etter den forrige rekorden. Varmen førte til at flere skoler og vaksinesentre måtte stenge..

NRK - 21 aug 21 kl. 02:42

USA takker Danmark og flere land

En lang rekke land, blant dem Danmark, har sagt seg villige til å midlertidig huse afghanske flyktninger og hjelpe amerikanere på veien hjem fra Afghanistan. USAs utenriksminister Antony Blinken takker i en uttalelse en rekke land som han sier har vært helt avgjørende under evakueringen av rundt 13.000 amierkanere og afghanske hjelpere.

NRK - 28 jun 21 kl. 00:36

Hetebølge i USA og Canada

En hetebølge har rammet store deler av det amerikanske stillehavsområdet Nordvest og Canada. National Weather Service har sendt ut advarsel for nesten hele Washington og Oreon. California og Idaho er også berørt, skriver BBC.

NRK - 27 jun 21 kl. 15:50

Fire kirker nedbrent i Canada

Fire katolske kirker har brent ned i urfolksområder i Canada etter funn av nesten 1000 umerkede gravplasser ved internatskoler i landet. Myndighetene anser brannene som mistenkelige, og det etterforskes om brannene har en sammenheng. Mange av internatskolene for urbefolkningen i Canada ble drevet av Den katolske kirke.

NRK - 20 aug 21 kl. 06:53

Ozonlagsavtale reduserte oppvarming

Redningsaksjonen for ozonlaget i 1987 – den såkalte Montrealprotokollen – reduserte også global oppvarming, mener forskere. På slutten av 1980-tallet var ozonlaget i ferd med å bli ødelagt som følge av store utslipp av skadelige gasser. Alvoret i situasjonen fikk FNs medlemsland til å bli enige om en internasjonal avtale om å redusere utslippene.

NRK - 18 aug 21 kl. 10:30

Care med oppfordring til Norge

Norge bør gjøre som USA og Canada og åpne for at likestillingsforkjempere som har samarbeidet med Norge, skal få søke asyl, mener bistandsorganisasjonen Care. Bistandsorganisasjonen har fått dramatiske meldinger fra sine samarbeidspartnere i Kabul og Afghanistan, skriver de i en pressemelding. – Gjennom telefoner og eposter i løpet av i går kveld og natt formidler kvinnene dyp redsel for utviklingen, og de forteller også om umiddelbar holdningsendring blant menn i sine omgangskretser, skriver Care..

Aftenposten - 22 jul 21 kl. 06:41

Folk flykter fra skogbranner i Canada og USA: – Aldri sett noe i nærheten av dette.

En rekke skogbranner fortsetter å herje i det sørvestlige Canada og den vestlige delen av USA. Flere byer er evakuert..

VG - 22 jul 21 kl. 04:58

Folk flykter fra skogbranner i Canada og USA

En rekke skogbranner fortsetter å herje i det sørvestlige Canada og den vestlige delen av USA. Flere byer er evakuert..

NRK - 22 jul 21 kl. 05:01

USA forlenger grensestenging

USA forlenger stengningen av landegrensene mot Canada og Mexico til tidligst 21. august. Tidligere i uken annonserte canadiske myndigheter at fullt vaksinerte amerikanske borgere inn i Canada fra 9.

NRK - 16 aug 21 kl. 06:48

SV vil øke antall flyktninger

SV ønsker å øke antallet flyktninger fra Afghanistan som får oppholdstillatelse i Norge. – Nå sier Canada at de skal ta imot 20 000. Vi bør finne et antall som vi skal ta imot, sier SVs Karin Andersen til VG uten å gå ut med et eksakt tall Norge bør forplikte seg til å ta imot..

NRK - 23 jun 21 kl. 05:11

Canada stemmer om terapiformer

Med stort flertall har underhuset i Canada stemt for å kriminalisere terapiformer som har til hensikt å omvende eller undertrykke folks seksuelle identitet. Vedtaket ble gjort med 263 mot 63 stemmer. Forslaget går nå videre til overhuset for avstemning.

NRK - 15 aug 21 kl. 18:22

Nato hjelper til med evakuering

Nato-leder Jens Stoltenberg sier alliansen arbeider med å holde flyplassen i Kabul åpen og med å koordinere evakueringene. Det melder Reuters. Stoltenberg sier han har snakket med Storbritannias statsminister Boris Johnson og utenriksministerene i Canada, Danmark og nederland om situasjonen..

NRK - 15 aug 21 kl. 18:00

Trudeau utlyser nyvalg i Canada

Canadas statsminister Justin Trudeau har utlyst nyvalg 20. september. Trudeau vil fornye sitt mandat for å styre landet ut av pandemien.

Dagbladet - 12 aug 21 kl. 09:20

- Århundrets største brann

Skogbrannene som herjer i Russland er større enn skogbrannene i USA, Canada, Hellas, Tyrkia og Italia til sammen. Til nå har et område på størrelse med hele Nordland, Troms og Finnmark gått opp i røyk..

Klartale - 12 aug 21 kl. 06:00

Canadier dømt for spionasje Kina

Kina anklager en canadier for spionasje. Han er dømt til elleve år i fengsel. Canada mener det dreier seg om politikk..

NRK - 16 jul 21 kl. 05:05

Canada åpner for vaksinerte fra USA

Statsminister Justin Trudeau sier Canada vil åpne for innreise for fullvaksinerte amerikanere fra midten av august og for andre nasjonaliteter fra september. Trudeau snakket torsdag med ledere for Canadas provinser, og hans kontor publiserte et referat fra samtalen. Der bemerket statsministeren at dersom den positive utviklingen i vaksinasjonsraten og generelle helsesituasjonen fortsetter, vil landet åpne grensene for ikke-essensielle reiser..

VG - 11 aug 21 kl. 08:17

Spiontiltalt canadier dømt til elleve års fengsel i Kina

Michael Spavor, en av to canadiere som Kina anklager for spionasje, er dømt til elleve år i fengsel. Canada mener rettssaken er politisk motivert..

NRK - 11 aug 21 kl. 05:01

Spiontiltalt canadier dømt i Kina

Michael Spavor, en av to canadiere som Kina anklager for spionasje, er dømt til elleve år i fengsel. Canada mener rettssaken er politisk motivert. Spavor er «funnet skyldig i spionasje og i å på ulovlig vis ha delt statshemmeligheter.

NRK - 10 aug 21 kl. 09:05

Isbjørnen bruker våpen for å drepe

Arctics eventyrer Charles Flancis Hall skrev allerede i 1865 at isbjørnen angriper hvalrossen med hjelp av stein eller isklumper på Baffin Island i Canada. Dette har ikke blitt trodd før nå. Biolog Ian Stirling har forsket på det og funnet ut at dette forekommer i det fri, isbjørner bruker av og til våpen for å jakte på hvalrossen..

NRK - 14 jul 21 kl. 00:20

Fem døde i kranvelt i Canada

Fem personer døde da en byggekran som sto på toppen av 25 etasjer høy bygning, veltet, opplyser politiet i Canada. Fire bygningsarbeidere på bakken døde i ulykken som skjedde mandag i byen Kelowna, 390 kilometer øst for Vancouver. Kranføreren er ikke funnet, men det antas at han ligger begravet i de sammenraste bygningsmassene, opplyser politiet.

Aftenposten - 06 aug 21 kl. 16:50

Straffedrama da Sverige tapte sin andre strake OL-finale

(Sverige - Canada 1–1, 4–3 etter straffer) Den 37 år gamle marerittrekken fortsetter for svenskene, etter at Canada….

NRK - 07 jul 21 kl. 08:20

Inuitt blir generalguvernør

Mary Simon, som i årevis har kjempet for inuittenes rettigheter, er utnevnt til generalguvernør i Canada. Det er første gang en representant for Canadas urbefolkning blir generalguvernør. Generalguvernøren er dronning Elizabeths representant som statsoverhode i Canada.

VG - 06 jun 21 kl. 21:55

Canada fikk gull-revansj

(Finland-Canada 2–3 etter spilleforlengelse) Canada fikk revansj for finaletapet for to år siden og vant sitt tredje VM-gull i ishockey siden 2015 da Nick Paul ble matchvinner etter seks minutter i spilleforlengelsen..

Aftenposten - 06 jun 21 kl. 21:55

Canada fikk gull-revansj

(Finland-Canada 2–3 etter spilleforlengelse) Canada fikk revansj for finaletapet for to år siden og vant sitt tredje….

NRK - 03 jul 21 kl. 07:59

Hetebølgen på retur i Canada

Hetebølgen i Canada har ført til knusktørre forhold i skog og mark, og hele 136 branner er registrert bare i provinsen British Columbia. Nå er temperaturen endelig å vei ned i området, mens høytrykkslokket flytter seg østover inn i landet..

NRK - 02 jul 21 kl. 17:44

Dronningstatuer revet ned i Canada

Statuer av Dronning Victoria og Dronning Elisabeth II av Storbritannia har blitt revet ned av demonstranter i Canada. Det skriver The Telegraph. Demonstrantene samlet seg for å markere sitt sinne mot landets kolonihistorie, etter funnet av umarkerte graver for flere tusen urbefolkningsbarn ved tidligere kostskoler rundt om i landet.

NRK - 02 jul 21 kl. 14:01

Nord-Amerika herjes av branner

Mange branner raser i den vestlige delen av Canada og i California i USA. Det er ikke ventet kjøligere vær med det første. Temperaturen har flere steder steget til nesten 50 grader, og i Canada er det satt ny varmerekord.

NRK - 01 jul 21 kl. 10:03

By som slo varmerekord, er i brann

Onsdag kveld måtte innbyggarane i Lytton i British Columbia evakuerast som følge av ein brann som har spreidd seg med stor hastigheit. Landsbyen sette tidlegare denne veka varmerekord med den høgste temperaturen som er målt i Canada over tre dagar. Temperaturen toppa seg på 49,6 grader.

VG - 30 jun 21 kl. 16:09

Canada: – En hetebølge uten like

I Canada er det satt heterekorder tre dager på rad. Landet opplever også en voldsom økning i dødsfall som knyttes til varmen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt