Canada

Thursday, 18 August, 06:31

Nyheter om Canada

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 26 jul 22 kl. 12:40

Paven ba Canadas urbefolkning om tilgivelse

Pave Frans er på besøk i Canada. Han ba om tilgivelse for ondskapen Canadas urbefolkning er blitt utsatt for. Talen gjorde dypt inntrykk, ifølge folk som var tilstede.

NRK - 24 jul 22 kl. 05:07

Canada med overraskende gull på stafett

USA var favoritten på 4x100 meter i VM friidrett, men det var Canada som sikret gullet på øvelsen i Eugene. Inn på oppløpet, klusset USA det til for seg selv i den siste vekslingen. Dermed fikk Andre DeGrasse et forsprang på sin etappe.

NRK - 22 jul 22 kl. 14:21

Paven til Canada

Søndag reiser pave Frans til Canada. Der vil han be om tilgivelse på vegne av de katolske skolene som har begått overgrep mot urfolksbarn. Paven skal møte overlevende etter overgrepene som ble begått på internatskoler drevet av Den katolske kirke i Canada fra 1800- til 1990-tallet..

NRK - 12 aug 22 kl. 12:55

Amnesty i Canada tar avstand frå omstridt Ukraina-rapport

Amnesty International Canada skriv i ei pressemelding at dei tar avstand frå den omstridde Amnesty-rapporten om krigen i Ukraina, som konkluderte med at det ukrainske militæret sine taktikkar set sivile liv i fare ved å setta opp militærbasar i bustadområde. – I ein kvar konfliktsituasjon er Amnestys primære fokus å beskytta menneskerettane og sivile, spesielt dei som er mest sårbare og utsette. Sjølv om dette var intensjonen med forskinga og den utvida pressemeldinga mislykkast Amnesty International på fleire frontar, skriv leiinga i meldinga.

NRK - 17 jun 22 kl. 07:04

VM-byane 2026 er klare

Fifa offentleggjorde torsdag kva byar som skal huse fotball-VM i USA, Mexico og Canada i 2026. I USA: Arlington (nær Dallas), Atlanta, East Rutherford (nær New York), Foxboro (nær Boston), Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, Philadelphia, Santa Clara (nær San Francisco) og Seattle. I Mexico: Guadalajara, Mexico by og Monterrey.

NRK - 12 jul 22 kl. 17:22

Urbefolkning og miljøvernorganisasjon stemner Canada for retten for olje- og gassprosjekt

Den kanadiske urbefolkningsorganisasjonen Mi'gmawe'l Tplu'taqnn Inc. (MTI) og miljøvernorganisasjonen Ecojustice stemner den føderale regjeringa for retten for å ha godkjent Equinor sitt olje- og gass prosjektet Bay Du Nord ved kysten av provinsen Newfoundland og Labrador i Canada. Det skriv organisasjonen MTI sjølv i eit utsegn.

NRK - 05 aug 22 kl. 18:18

Canada forbyr import av skytevåpen

Canada innfører forbud mot import av skytevåpen for å unngå masseskytinger som det nabolandet USA til stadighet opplever, opplyser regjeringen. – Den eneste hensikten med slike våpen er å drepe mennesker, sier Canadas statsråd for offentlig sikkerhet, Marco Mendicino. Forbudet mot import av skytevåpen trer i kraft 19.

NRK - 10 jul 22 kl. 05:11

Turbinene til russisk gassrørledning sendes til Tyskland

Canada har besluttet å sende turbiner som hører til den russiske gassrørledningen Nord Stream 1, til Tyskland når vedlikeholdet er ferdig. Ukraina har bedt Canada om ikke å returnere turbinene slik at det internasjonale presset på Russland kan opprettholdes. Ukraina sier deres gassrørledninger kan forsyne Tyskland med gassen de trenger.

NRK - 06 jul 22 kl. 04:24

Canada kaster mer enn 13 millioner doser AstraZeneca-vaksine

Canada kommer til å kaste rundt 13,6 millioner doser av AstraZenecas koronavaksine. Årsaken er at ingen, verken innenlands eller utenlands, vil ha dem. Den canadiske regjeringen inngikk i 2020 avtale med AstraZeneca om kjøp av 20 millioner doser, og 2,3 millioner canadiere fikk minst én dose, flesteparten av dem mellom mars og juni i 2021.

NRK - 30 jun 22 kl. 04:34

Canada kan øke olje- og gasseksport til Europa

Canada er i samtaler med Europa om økt eksport av olje og gass fra landets østkyst, opplyser utenriksminister Melanie Joly. – Det er viktig for Canada å kunne trå til og hjelpe våre europeiske venner, som står overfor en svært vanskelig energirealitet, sier hun ifølge Sky News. – Vi må gjøre dette på en måte som også tar hensyn til klimaendringer.

VG - 25 jul 22 kl. 21:43

Pave Francis til urbefolkningen i Canada: – Jeg ber ydmykt om tilgivelse

Flere tusen urbefolkningsbarn døde og enda flere ble utsatt for overgrep på kostskoler drevet av den katolske kirken i Canada mellom 1881 og 1996. Nå ber paven om unnskyldning..

NRK - 25 jul 22 kl. 20:47

Tre bekreftet døde etter skyting i Canada

Tre personer, inkludert gjerningspersonen, er døde etter skytingen i Langley utenfor Vancouver i Canada, skriver Vancouver Sun. Politiet uttalte tidligere mandag at ofrene er hjemløse og at angrepet ser ut til å ha vært målrettet..

NRK - 25 jul 22 kl. 19:44

Paven ba om unnskyldning til Canadas urbefolkning

Pave Frans gjorde som han lovet og ba mandag om tilgivelse for katolske internatskolers overgrep mot urfolksbarn i Canada. – Jeg beklager. Jeg ber om tilgivelse, spesielt for måten mange religiøse samfunn samarbeidet i prosjekter for kulturell ødeleggelse og tvungen assimilering, sa han i en tale til flere urbefolkningsstammer i Maskwacis i provinsen Alberta.

NRK - 24 jul 22 kl. 10:11

Paven på vei til Canada for å be om unnskyldning

Pave Frans reiste søndag morgen fra Roma for sin planlagte tur til Canada. Der skal han møte overlevende etter overgrep som ble begått mot urfolksbarn på internatskoler drevet av Den katolske kirke. Paven vil be om tilgivelse for overgrepene, som foregikk gjennom flere tiår..

NRK - 18 jul 22 kl. 21:50

Tyskland: Gazproms turbin skal ikke installeres før i september

Turbinen som Gazprom sier de trenger til Nord Stream 1-rørledningen, skal etter planen ikke installeres før i september, sier myndighetene i Berlin. Den tyske regjeringen understreker dermed sitt synspunkt om at det ikke er tekniske hindringer for gasseksport fra Russland gjennom rørledningen. Gazprom innledet for en uke siden et planlagt, ti dager langt vedlikehold av rørledningen.

NRK - 11 aug 22 kl. 23:21

Kutter ut talkum i babypudder

Johnson & Johnson vil fra neste år stanse alt internasjonalt salg av sitt talkumbaserte babypudder. Salget ble stanset i USA og Canada for snart to år siden etter at selskapet ble dømt til å betale erstatning til fire kvinner som skal ha fått kreft i eggstokkene som følge av at det skal ha vært asbest i pulveret. – Som følge en av en gjennomgang av vår produktkatalog, har vi tatt en kommersiell avgjørelse om å gå over til å lage babypudder basert på maisstivelse, sier selskapet i en uttalelse..

NRK - 10 aug 22 kl. 22:50

Ukraina ber Sveits representere dem i Moskva

Ukraina har bedt Sveits representere landet diplomatisk i Russland, opplyser det sveitsiske utenriksdepartementet. Sveits har siden invasjonen i februar sagt at deres ambassade i Moskva er klar til å være Ukrainas representant i Russland, men understreker at Russland må godkjenne en slik ordning. Nøytrale Sveits har en lang tradisjon med å være diplomatisk mellomledd for land i konflikt.

NRK - 15 jul 22 kl. 00:02

Air India-mistenkt skutt og drept i Canada

En mann som ble frikjent for innblanding i bombeangrepet mot et Air India-fly i 1985 der 331 mennesker døde, ble skutt og drept vest i Canada torsdag. Ripudaman Singh Malik var anklaget for å være en av angrepets bakmenn, men ble frikjent i 2005 på grunn av manglende bevis. Han skal ha blitt skutt utenfor en klesbutikk han drev i Vancouver, og politiet mener det kan være snakk om et målrettet angrep..

NRK - 13 jul 22 kl. 23:00

Gazprom: Ingen garanti for at rørledning vil virke

Den russiske energigiganten Gazprom sier at selskapet ikke kan garantere at gassrørledningen Nord Stream vil virke igjen etter vedlikeholdsarbeidet. Selskapet sier onsdag at det heller ikke vet om en «kritisk» turbinmotor kommer til å bli returnert etter at den har vært til reparasjon i Canada. Flere gassturbiner befinner seg nå på et anlegg i Canada som er eid av den tyske industrigiganten Siemens.

NRK - 09 jul 22 kl. 05:39

Canada ble rammet av nettbrudd

Et omfattende nettbrudd i Canada førte til at mange ble uten mobildekning og internett fredag. Bruddet resulterte i at rettssaker måtte utsettes, og betalingsterminaler funket ikke. I Ottawa og Toronto varslet politiet om problemer med nødnummer.

NRK - 08 jul 22 kl. 18:08

Kreml: Villige til å øke gassleveransene

Russland er villig til å øke gassleveransene til Europa gjennom rørledningen Nord Stream 1, straks de får tilbake en gassturbin fra Canada, opplyser Kreml. – Hvis turbinen returneres etter å ha blitt reparert, vil de tillate en økning i volumene, sier president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov til nyhetsbyrået Interfax. Den russiske energigiganten Gazprom reduserte nylig gassleveransene til Tyskland dramatisk, og begrunnet det med at de som følge av internasjonale sanksjoner ikke får tilbake en gassturbin som er sendt til Canada for reparasjon..

NRK - 03 aug 22 kl. 23:23

Gazprom vil ikke ta imot gassturbin

Russiske Gazprom nekter å ta imot den reparerte turbinen til gassrørledningen Nord Stream, skriver avisa Kyiv Independent. Russland sier den ødelagte turbinen er årsaken til kutt i gasseksporten til Tyskland, men EU-ledere mener dette er et påskudd og har kalt det utpressing. Turbinen er reparert i Canada og befinner seg nå i Tyskland.

NRK - 03 aug 22 kl. 17:13

G7-landa kritiske til Kina-respons etter Taiwan-besøk

Dei mektige G7-landa Frankrike, Japan, Tyskland, Storbritannia, USA, Italia og Canada er kritiske til Kina sin respons etter den amerikanske kongressleiaren Nancy Pelosi sitt Taiwan-besøk. – Det er ingen grunn til å bruke eit besøk som påskot for aggressiv militær aktivitet i Taiwan-området, skriv dei. Landa uttalar at responsen til Kina risikerer å auke spenninga og destabilisere regionen..

NRK - 03 aug 22 kl. 03:59

Turbinen er fortsatt i Tyskland

Erstatningen for den ødelagte turbinen som har ført til redusert russisk gasseksport til Tyskland, er sendt fra Canada, men befinner seg fortsatt i Tyskland, skriver Der Spiegel. Onsdag skal forbundskansler Olaf Scholz besøke Siemens Energy i Mülheim der turbinen nå er. Gazprom leverer nå bare 20 prosent av maksimal gassleveranse til Tyskland via ledningen under Østersjøen.

NRK - 02 aug 22 kl. 12:16

Godtok ulovlige donasjoner til partiet

Pakistans tidligere leder Imran Khan godtok flere millioner dollar i ulovlige midler fra utenlandske aktører, ifølge AFP. Saken går tilbake til 2014 da et misfornøyd medlem av Khans parti Tehreek-e-Insaf (PTI) opprettet sak mot partiledelsen og anklaget dem for økonomisk fusk. Valgkommisjonen Pakistan sier de har funnet ut at Imran Khans parti skjulte 16 bankkontoer og godtok donasjoner fra utlendinger eller utenlandske grupper basert i Australia, Canada, De forente arabiske emirater og Caymanøyene.

VG - 09 jun 22 kl. 06:58

Våpensalget i Canada øker kraftig etter ny lov

Våpensalget i Canada har økt kraftig etter at landets statsminister kunngjorde at kjøp, salg og import av håndvåpen blir forbudt. Våpenbutikker over hele Canada melder om lange køer og utsolgte varer bare dager etter kunngjøringen..

NRK - 05 jul 22 kl. 05:35

Canada sier de ikke fikk tilgang til rettssak mot forretningsmann i Kina

Canadiske diplomater sier de ble nektet tilgang til rettssaken den kinesisk-canadiske forretningsmannen Xiao Jianhua, som ble stilt for retten i Kina mandag. – Canada kom med flere forespørsler om å få være til stede under rettsmøtet. Dette ble avvist av kinesiske myndigheter, heter det i en uttalelse tirsdag.

NRK - 05 jul 22 kl. 05:06

«Napalm-jenta» hjalp 236 ukrainske flyktninger til Canada

Phan Thị Kim Phúc, kjent som jenta på det berømte napalm-bildet fra Vietnam-krigen i 1972, hjalp 236 flyktninger fra Ukraina-krigen til Canada mandag. Det ikoniske bildet av Phúc som kommer løpende naken på en vei etter å ha blitt alvorlig forbrent av napalm, var risset inn på flyet som fraktet flyktningen fra Warszawa til byen Regina, hovedstaden i den canadiske provinsen Saskatchewan. Phúc, som nå er blitt 59 år og canadisk statsborger, sa at hun vil at historien hennes og arbeidet for flyktninger skal være et budskap om fred.

NRK - 30 jul 22 kl. 09:55

Paven seier han må sakke ned tempoet

Etter ein seks dagars lang tur i Canada, seier pave Frans at han ser seg nøydd til å sakke ned i tida framover. – Eg trur ikkje eg kan reise i same tempo som eg pleidde før, sa 85-åringen til pressa. Paven slit med knesmerter, og har vore avhengig av rullestol under besøket.

Klartale - 29 jul 22 kl. 16:30

Bruker sommeren på åndelig gåtur i Norge

Oslo har et regionalt pilegrims-senter. Hittil i år har de sendt ut over 600 pilegrimer. Det er nesten dobbelt så mange som i 2019.

Klartale - 28 jul 22 kl. 11:04

Vi bruker opp jordens ressurser for fort

Torsdag er det Jordas overforbruksdag. På engelsk kalles den «Earth Overshoot Day». Nå har vi brukt opp de fornybare ressursene til jorden for året, ifølge Verdens naturfond (WWF).

NRK - 27 jul 22 kl. 21:13

Russland blir på romstasjonen til 2028

Russland blir værende på Den internasjonale romstasjonen (ISS) fram til minst 2028. Da planlegger de å åpne sin egen romstasjon. Det har russiske romfartsmyndigheter bekreftet overfor Nasa, melder nyhetsbyrået Reuters.

Dagbladet - 27 jul 22 kl. 02:47

Kritiseres etter unnskyldning

Pavens Canada-tur og beklagelse får blandede reaksjoner..

NRK - 26 jul 22 kl. 15:25

Nasa kjente ikke til Russlands planer om å forlate ISS

Russland har ikke kommunisert overfor Nasa at de vil trekke seg ut av Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter 2024. Det sa en offentlig amerikansk tjenestemann til Reuters etter at nyhetene om at Russland vil trekke seg fra prosjektet ble offentliggjort. Det var Jurij Borisov, sjefen for det russiske romfartsselskapet Roskosmos, som fortalte planene til president Vladimir Putin, ifølge offentliggjorte kommentarer fra Kreml.

NRK - 26 jul 22 kl. 13:33

Russland trekker seg fra Den internasjonale romstasjonen

Russland vil trekke seg fra Den internasjonale romstasjonen (ISS) etter 2024, skriver Reuters. Ruskosmos-sjef Yury Borisov ga budskapet til Russlands president Vladimir Putin tirsdag. – Selvfølgelig vil vi oppfylle alle våre forpliktelser overfor våre partnere.

NRK - 26 jul 22 kl. 11:26

Paven ba Canadas urbefolkning om tilgivelse

Det ble sterke følelser da pave Frans ba om tilgivelse for ondskapen som Canadas urbefolkning er blitt utsatt for, skriver NTB. Talen gjorde et dypt inntrykk. Noen gråt, mens andre klappet.

VG - 25 jul 22 kl. 21:43

Pave Francis om overgrep mot urbefolkning: – Jeg ber ydmykt om tilgivelse

Flere tusen urfolksbarn døde og enda flere ble utsatt for overgrep på kostskoler drevet av den katolske kirken i Canada mellom 1881 og 1996. Nå ber paven om unnskyldning..

NRK - 25 jul 22 kl. 17:50

Norge får rundt 1400 vaksinedoser i august

Det danske legemidelselskapet Bavarian Nordics koppevaksine har nå blitt godkjent av EU-kommisjonen. Vaksinen har fram til nå bare vært godkjent som vaksine mot apekopper i USA og Canada, men mandag morgen forteller selskapet i en pressemelding at EU-kommisjonen har godkjent den til bruk mot apekopper også i Europa. – Det ser ut til at vi får ca.

Dagbladet - 25 jul 22 kl. 16:43

Flere skutt i kanadisk by

Politiet bekrefter at flere personer er skutt etter flere skyteepisoder i byen Langley i Canada..

NRK - 25 jul 22 kl. 16:33

Fleire drepne etter skyteepisodar i Vancouver

Det kanadiske politiet bekrefter at fleire har blitt skytt under fleire skyteepisodar i forstaden Langley i Vancouver, Canada. Det melder CBC. Ein mann er arrestert mistenkt for skytinga..

NRK - 25 jul 22 kl. 16:33

Fleire ofre etter skyteepisodar i Vancouver

Det kanadiske politiet bekreftar at fleire personar er skotne etter fleire skyteepisodar i forstaden Langley i Vancouver, Canada. Det melder CBC. Politiet sende ut varsel om hendinga like etter klokka 06.

Klartale - 25 jul 22 kl. 10:53

Koppevaksine godkjent til bruk mot apekopper

Vaksinen er laget av det danske legemiddel-selskapet Bavarian Nordics. Tidligere har vaksinen bare vært godkjent mot apekopper i USA og Canada.Nå er den godkjent til bruk mot apekopper i Europa også av EU-kommusjonen.

Klartale - 25 jul 22 kl. 06:30

Dette er landene det er farlig å være uenig med

Mohammed bin Salman er kronprins i Saudi-Arabia. Han ble kjent for mye av verden for fire år siden. Og han ble kjent for et drap på journalisten Jamal Khashoggi.

Klartale - 24 jul 22 kl. 07:00

Slik lever ukrainske flyktninger i Polen

Kyrill prøver å få tiden til å gå. Han sitter på jakken sin på et senter for flyktninger. Senteret er i Warszawa i Polen.

NRK - 24 jul 22 kl. 04:11

Skotheim med tung avslutning: – Det var tungt

– Det ble ikke riktig den avslutningen på åpningsdagen som vi hadde håpet på, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal. Sander Skotheim rundet av dag én av tikampen med 49,80 sekunder på 400 meter. Totalt har han samlet 4331 poeng.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com