Canada

Wednesday, 20 October, 19:01

Nyheter om Canada

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 13 okt 21 kl. 06:00

Friba ble truet på livet etter OL

JUDO: Friba (til venstre) elsker judo. Det gir henne selvtillit og både fysisk og psykisk styrke.– Friba! Du ble den første!Treneren til Friba Rezayee var både stolt og glad.

NRK - 25 sep 21 kl. 16:09

Huawei-topp tilbake i Kina

Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou er tilbake i Kina, etter at ho blei sett fri frå husarrest i Canada fredag, melder statlege medium, ifølge AFP. USA skulda Meng for bedrageri og brot på amerikanske sanksjonar mot Iran. Ho har sete i husarrest i Canada på grunn av eit utleveringskrav frå amerikanske styresmakter.

NRK - 01 okt 21 kl. 15:21

Motedesigner blir utlevert til USA

Den finsk-kanadiske motedesigneren Peter Nygård har samtykket til å la seg utlevere til USA, hvor han er siktet for menneskehandel og utpressing. Amerikanske myndigheter anklager Nygård for å ha lokket til seg kvinner fra USA, Canada og Bahamas for at han og hans kolleger kunne utnytte dem seksuelt. Til sammen har 57 kvinner gått til sak mot Nygård.

NRK - 28 sep 21 kl. 04:48

Biskoper lover millionerstatning

I Canada lover katolske biskoper å gi erstatning tilsvarende drøyt 20 millioner kroner til ofrene for overgrep begått ved kostskoler for Canadas urfolk. Pengene skal utbetales over fem år og gjøre bot for lidelsene elevene ble påført i kostskolene, heter det i en uttalelse fra biskopforeningen CCCB. Rundt 150.

NRK - 27 sep 21 kl. 20:30

39 fanga i gruve i Canada

I Canada er 39 gruvearbeidarar fanga i ei gruve i Ontario, melder CTV News. Arbeidarane gjekk inn i gruva kl. 7 sundag lokal tid.

NRK - 25 sep 21 kl. 22:39

Canadierne glade for å komme hjem

Canadierne Michael Kovrig og Michael Spavor kom hjem til Canada lørdag etter tre år i kinesisk fengsel. Samtidig kom Huawei-topp Meng Wanzhou tilbake til Kina. Lørdag ettermiddag norsk tid landet Kovrig og Spavour i Calgary der de ble tatt imot av statsminister Justin Trudeau.

NRK - 25 sep 21 kl. 15:17

Kanadiarar har kome heim

Dei to kanadiske statsborgarane som blei sette fri i Kina er komne heim, melder AFP. Statsminister Justin Trudeau møtte dei på flyplassen i Calgary. Frigjevinga var ein del av ein avtale mellom Canada, USA og Kina, der også Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou blei sett fri frå husarrest i Canada..

E24 - 25 sep 21 kl. 08:31

Huawei-topp løslatt i Canada – har forlatt landet

En utleveringsdomstol besluttet fredag at Huawei-toppen Meng Wanzhou, som satt i husarrest i Canada, skal løslates. Hun har nå satt seg på et fly til Kina..

NRK - 25 sep 21 kl. 03:24

To canadiere løslatt i Kina

Canadas statsminister Justin Trudeau sier at to canadiske statsborgere er løslatt i Kina og er fløyet ut av landet. Det skjer etter at Huawei-toppen Meng Wanzhou, som satt i husarrest i Canada i nærmere tre år, fredag ble løslatt. Den ene, Robert Schellenberg, ble dømt til døden for narkotikasmugling, mens forretningsmannen Michael Spavor ble dømt til elleve års fengsel for spionasje.

NRK - Igår: 02:56

17 misjonærer bortført i Haiti

17 misjonærer fra USA og Canada ble i helgen bortført i Haiti. Det skal være flere barn blant de bortførte. Amerikanske myndigheter har advart mot reiser til Haiti der kriminelle gjenger dominerer, men de fortsetter å finansiere religiøse gruppers hjelpearbeid i landet...

NRK - I førrgår: 18:04

FBI bistår i søk etter misjonærer

FBI skal bistå i søket etter de 17 misjonærene som lørdag ble kidnappet utenfor Haitis hovedstad Port-au-Prince, opplyser FBI til Reuters. Det skal være flere barn i gruppen, som holdes fanget av en væpnet gruppe. Misjonærene, som er fra USA og Canada, var på Haiti for å besøke et barnehjem..

NRK - 21 sep 21 kl. 04:55

Trudeau mot seier i valget i Canada

De siste valglokalene har stengt i Canada, og kringkasteren CBCs prognose viser at statsminister Justin Trudeau og hans parti stikker av med seieren. Det har vært svært tett mellom De liberale og opposisjonspartiet De konservative, ledet av Erin O'Toole, på meningsmålingene før valget..

Klartale - 20 sep 21 kl. 17:03

Valget i Canada er i gang

Den 20. september er det valg i Canada. Det blir jevnt mellom de to største partiene..

NRK - 13 okt 21 kl. 05:24

USA åpner grensene i november

USA gjenåpner landegrensene mot Canada og Mexico i begynnelsen av november, opplyser høytstående tjenestepersoner i Biden-administrasjonen. Beslutningen kommer etter forrige måneds kunngjøring der USA varslet slutt på reiseforbud for flytrafikk over landegrensene og i stedet kreve vaksinasjonsbevis for utenlandske statsborgere som ankommer landet med fly..

Klartale - 12 okt 21 kl. 06:00

Frykter at villreinen blir utryddet

SJEKKES: Dette er et av over tusen dyr som har blitt sjekket for sykdommen.I fjor ble skrantesyken funnet i en villreinbukk under jakta. Det er en sykdom som gjør at reinsdyr sliter med å få i seg næring, og oppfører seg unormalt. Den kan også smitte elg, rådyr og rein.

VG - 06 okt 21 kl. 12:30

Bullen ute av VM – angrer ikke på taktikken

JORDAL AMFI (VG) Grace Bullen (24) hadde god kontroll på regjerende verdenesmester Linda Morais (28) fra Canada, men tapte på fall. Håpet om rekvalifisering er også ute..

NRK - 06 okt 21 kl. 01:20

Vesten ber Russland svare

45 vestlige land krever at Russland raskt gir svar om forgiftningen av opposisjonsleder Aleksej Navalnyj. Moskva har nå ti dager på seg til å svare på spørsmålene som er stilt av EU, USA, Canada, Australia og flere andre land. Russiske myndigheter avviser å ha vært involvert i forgiftningen..

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 12:17

Canada har ry for å være vennlig, raust og traust. Nå preges valgkampen av vaksinehets og kasting av grus.

Canada har gjort det bra i kampen mot viruset. Likevel er stemningen svært amper i årets valgkamp..

NRK - 07 sep 21 kl. 00:16

Jordskjelv rammet Canada

Et jordskjelv med styrke 6,5 rammet mandag kveld et område ved byen Kitimat i British Colombia i Canada, melder Reuters. Skjelvet hadde en dybde på 15 kilometer, opplyser det amerikanske jordskjelvsenteret USGS..

VG - 03 okt 21 kl. 14:49

Drake og The Weeknd blir pensum på universitet

Bachelorstudenter ved et universitet i Canada er i ferd med å få sjansen til å studere Drake. – På tide, sier professor..

NRK - 03 okt 21 kl. 13:13

Milliard-erstatning til urfolksbarn

Den føderale domstolen i Canada dømte denne uka kanadiske myndigheter til å betale erstatninger på opptil 270.000 kroner til pårørende og barn i urfolksnasjoner som tidligere satt under offentlig omsorg på kanadiske internater. Det er fortsatt uklart hvor mange som anses som berørte: Urfolkenes egne organisasjoner har beregnet at så mange som over 50.

Aftenposten - 01 okt 21 kl. 20:35

Verdensmesterens OL-krav: – Brutalt

Verdensmester Sverre Lunde Pedersen (29) karakteriserer det som brutalt at han må reise til USA og Canada før jul for….

VG - 01 okt 21 kl. 20:35

Verdensmesterens OL-krav: – Brutalt

Verdensmester Sverre Lunde Pedersen (29) karakteriserer det som brutalt at han må reise til USA og Canada før jul for å klare å kvalifisere seg for Beijing-OL – et halvt år etter den alvorlige sykkelulykken..

Aftenposten - 30 sep 21 kl. 18:29

Kina løslot to canadiere. – En helt ny form for gisseldiplomati, sier forsker.

En kinesisk kvinne blir løslatt fra husarrest i Canada. Kort tid etter løslater Kina to spionsiktede menn..

NRK - 29 sep 21 kl. 09:18

Aktivistar heidra med pris

Menneskeretts- og klimaaktivistar frå Kamerun, Russland og Canada er vinnarar av årets Right Livelihood Award, også kalla «den alternative nobelprisen». Fredsaktivisten Marthe Wandou, miljøaktivisten Vladimir Slivyak og Freda Hudson deler årets pris. Prisen blei etablert i 1980 av den tysk-svenske filantropen Jakob von Uexküll.

NRK - 27 sep 21 kl. 20:30

39 gruvearbeidarar fanga

I Canada er 39 gruvearbeidarar fanga i ei gruve i Ontario, melder TV-kanalen CTV News. Arbeidarane entra gruva klokka sju sundag morgon lokal tid. Fem timar seinare vart sjakta skada.

NRK - 26 sep 21 kl. 05:02

Flere døde etter togulykke i USA

Et Amtrak-tog som var på vei mellom Seattle og Chicago, sporet lørdag av i Montana. Det meldes om flere døde og mange skadde etter ulykken. Avsporingen skjedde klokken 16 nær Joplin, et avsidesliggende sted i delstaten Montana, om lag 50 kilometer fra grensa til Canada.

Aftenposten - 25 sep 21 kl. 10:08

Kina og Canada gjorde byttehandel med USAs hjelp: Spionsiktede canadiere får komme hjem

Canadas statsminister Justin Trudeau sier at to canadiske statsborgere er løslatt i Kina og på vei hjem..

VG - 25 sep 21 kl. 05:30

Spionsiktede canadiere løslatt fra Kina

Michael Spavor og Michael Kovrig er på vei hjem til Canada etter over 1000 dagers fangenskap i Kina..

Dagbladet - 25 sep 21 kl. 04:51

Løslater Huawei-topp

En utleveringsdomstol besluttet fredag at Huawei-toppen Meng Wanzhou, som satt i husarrest i Canada, skal løslates. Hun har nå satt seg på et fly til Kina..

NRK - 24 sep 21 kl. 22:18

Ber urbefolkning om unnskyldning

Den katolske kirke ber Canadas urbefolkning om unnskyldning for overgrep og mishandling begått mot barn på flere av landets internatskoler gjennom årtier. I et brev fredag skriver biskopene i den katolske kirken i Canada om «dyp anger» over overgrepene som har blitt begått i et århundre, og de ber om «utvetydig unnskyldning»..

NRK - 24 sep 21 kl. 19:05

Huawei-topp sett fri

Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou kan bli sett fri etter tre år i varetekt i Canada. Det melder fleire amerikanske nettstader. Meng skal ha gjort ein avtale med justisdepartementet i USA som gjer at ho får reise tilbake til Kina mot at ho vedgår enkelte av skuldingane mot henne, skriv The New York Times.

NRK - 26 aug 21 kl. 14:28

Canada har avsluttet evakueringen

Canada har avsluttet den militære evakueringen av egne statsborgere og afghanere fra Kabul det siste døgnet. Det opplyser en høyt plassert kilde i forsvarsdepartementet i landet. ifølge Reuters.

NRK - 21 sep 21 kl. 08:01

Trudeau kåra til vinnar

Justin Trudeau er kåra til vinnar i det kanadiske parlamentsvalet. Partiet hans fekk flest stemmer og mandat. Han held med det fram med sin tredje periode som statsminister, men han har ikkje fleirtal i parlamentet.

Aftenposten - 21 sep 21 kl. 07:42

Trudeau mot seier – men får ikke flertallet i nasjonalforsamlingen

Prognoser viser at Justin Trudeau kan ta fatt på sin tredje periode som statsminister i Canada, og motkandidaten har….

NRK - 21 sep 21 kl. 07:21

Gratulerte Trudeau med attval

Erin O'Toole, som leiar det kanadiske opposisjonspartiet Dei konservative, innrømma nederlag i valet. Statsminister Justin Trudeau er med det sikra seg ein tredje periode som regjeringssjef i Canada. O'Toole sa han hadde ringt til Trudeau for å gratulere han med ein ny periode..

Klartale - 20 sep 21 kl. 06:20

Sliter på målinger før valget

Justin Trudeau var lei av å lede en regjering uten et flertall. Han valgte å ha et nytt valg i Canada for å få mer støtte. Men det kan ha vært en tabbe..

Dagbladet - 17 sep 21 kl. 09:19

Katastrofetall - provins i Canada stenger igjen

Overfylt på sykehus av covid-19-pasienter: 90 prosent er ikke vaksinert..

NRK - 17 sep 21 kl. 07:46

Obama støttar Trudeau

USAs tidlegare president Barack Obama rår canadiarane til å stemme på statsminister Justin Trudeau i valet på måndag. Obama gjorde det same i det førre valet i Canada i 2019. Obama tvitra torsdag at han var stolt over å ha samarbeidd med Trudeau, og skildra han som ein effektiv leiar med sterke, demokratiske verdiar..

NRK - 15 sep 21 kl. 01:32

Komikeren Norm Macdonald er død

Den canadiske standupkomikeren Norm Macdonald døde tirsdag etter kreftsykdom. Han ble 61 år gammel. Macdonald begynte karrieren som medforfatter på komiserien «Roseanne» etter å ha gjort standup i Canada.

NRK - 14 sep 21 kl. 17:36

Dobling av dagar med ekstremvarme

Talet på dagar med temperaturar på 50 grader er dobla sidan 1980-åra. Det viser ei global oversikt frå BBC. Det totale talet dagar med temperaturar over 50 grader har stige kvart tiår sidan 1980.

NRK - 14 sep 21 kl. 13:24

Vil endre finansiering av kullkraft

OECD skal forhandle om å forby eksportfinansiering av kullkraftverk. Ifølge Nærings- og fiskeridepartementet er det et forslag Norge vil stille seg bak, skriver NTB. Norge har sammen med EU, Canada, USA, Storbritannia, Sveits og Sør-Korea fremmet et forslag i OECDs eksportfinansieringsgrupper om forbud av eksportfinansiering av kullkraftverk uten effektiv karbonfangst.

NRK - 14 aug 21 kl. 09:55

Flyktningar får koma til Canada

Opp mot 20.000 afghanske flyktningar, blant dei kvinnelege leiarar, offentleg tilsette og andre som er truga av Taliban, får koma til Canada. Det kunngjorde regjeringa i landet.

NRK - 14 aug 21 kl. 01:45

Canada henter 20.000 flyktninger

Opp mot 20.000 afghanske flyktninger, inkludert kvinnelige ledere, offentlig ansatte og andre som trues av Taliban, får komme til Canada. Taliban-opprørerne fortsetter sin framrykking i landet og har tatt kontroll over flere store byer..

NRK - 13 aug 21 kl. 20:19

Canada krever vaksineattest

Canada innfører krav om at alle som vil reise med fly, cruiseskip og tog mellom provinsene, må være vaksinert mot koronaviruset. Samferdselsminister Omar Alghabra sier at bestemmelsen trer i kraft senest i oktober, og at den også vil gjelde alle ansatte i luftfarten, jernbanen og sjøtransport. Canadas myndigheter krever også at alle statsansatte i landet er vaksinert, og landet åpnet nylig grensa for amerikanere som kan bevise at de er fullvaksinert..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt