Budapest

Tuesday, 16 July, 15:22

Nyheter om Budapest

NRK - 18 jun 24 kl. 15:13

Ungarn vil «gjøre EU stort igjen»

«Make Europe great again» er slagordet Ungarn har valgt for sitt formannskap i EU. Ungarn tar over formannskapsklubba 1. juli.

NRK - 19 maj 24 kl. 11:59

Minst to døde etter båtulukke i Ungarn

To menneske er omkomne og fem er framleis sakna etter ei båtulukke som skjedde på elva Donau i Ungarn laurdag, skriv NTB. Ulukka blir omtalt som ein båtkollisjon av politiet. Ho skjedde nær byen Veroce, som ligg om lag fem mil nord for hovudstaden Budapest..

NRK - 06 apr 24 kl. 18:01

Massedemonstrasjon i Ungarn mot Orban

Titusener av mennesker demonstrerte i Ungarns hovedstad lørdag for å vise sin misnøye med statsminister Viktor Orban og hans regjering. Demonstrantene fylte gatene i sentrum av Budapest og marsjerte mot parlamentsbygningen mens de ropte slagord som «Vi er ikke redde» og «Orban, gå av!».

Klartale - 08 feb 24 kl. 06:00

Sverige får fortsatt ikke bli en del av Nato

Sverige har forsøkt å bli en del av forsvars-samarbeidet Nato en god stund. Hele prosessen startet kort tid etter at Russland gikk til angrep på Ukraina.– Sveriges medlemskap gjør Nato sterkere og gjør oss alle tryggere.

NRK - 05 feb 24 kl. 12:33

Ungarns regjeringsparti krever Kristersson-besøk

Det ligger ikke an til at Ungarns nasjonalforsamling godkjenner Sveriges Nato-søknad mandag, slik opposisjonen har ønsket. Søknaden kan bli godkjent når nasjonalforsamlingen trer sammen igjen etter vinterferien i slutten av februar, varsler parlamentsgruppa til regjeringspartiet Fidesz. Opposisjonen har innkalt til ekstraordinært møte mandag, men Fidesz' medlemmer ventes ikke å møte opp.

NRK - 02 feb 24 kl. 21:35

Ungarn stiller nye betingelser for svensk Nato-medlemskap

Ungarns regjering vil ikke ratifisere Sveriges Nato-medlemskap før Sveriges statsminister Ulf Kristersson har besøkt Ungarns Viktor Orban i Budapest. Betingelsen ble kunngjort av parlamentsgruppen til Orbans høyrepopulistiske regjeringsparti Fidesz til den ungarske kringkasteren ATV fredag. Ungarn er nå det eneste av de 31 Nato-landene som ikke har ratifisert Sveriges medlemskap.

NRK - 28 feb 24 kl. 20:29

Beijing får VM i friidrett i 2027

Den kinesiske hovedstaden skal arrangere VM i friidrett i 2027. ' Styret i World Athletics tok avgjørelsen under et møte i forkant av innendørsmesterskapet i Glasgow onsdag. Det blir andre gang på rad Asia arrangerer VM.

VG - 27 feb 24 kl. 12:02

Josh Kerr om munnhuggeriet med Jakob Ingebrigtsen: – To personligheter som krasjer

Josh Kerr (26) har kommet med gjentatte utspill mot Jakob Ingebrigtsen etter at han slo nordmannen i VM i Budapest i fjor. Briten mener personlighetene krasjer..

NRK - 23 feb 24 kl. 11:51

Ungarn og Sverige med ny militæravtale

Sveriges statsminister Ulf Kristersson og Ungarns statsminister Viktor Orbán møttes i Budapest fredag. På en felles pressekonferanse ble det kjent at Ungarn kjøper ytterligere fire Jas 39 Gripen-fly fra Sverige. De to landene forlenger ogå en avtale om støtte for flyene i ti år til.

NRK - 23 feb 24 kl. 08:21

Orban: Ungarn og Sverige skal undertegne forsvarsavtale

Ungarn og Sverige skal undertegne en omfattende forsvarsavtale, ifølge den ungarske statsministeren Viktor Orban. Han kom med kunngjøringen fredag. Imidlertid sier Orban også at det er noen gjenstående forsvarsrelaterte spørsmål knyttet til Sverige, ifølge statlig ungarsk radio.

NRK - 20 feb 24 kl. 12:27

Sveriges statsminister til Ungarn før Nato-avstemning

Sveriges statsminister Ulf Kristersson er invitert i Budapest fredag av Ungarns statsminister Viktor Orban. Mandag skal den ungarske nasjonalforsamlingen stemme over svensk Nato-medlemskap. Ungarn er siste land i Nato som ikke har godkjent at svenskene skal slippe inn.

NRK - 17 feb 24 kl. 05:10

Titusenvis demonstrerte i Ungarn mot kontroversiell benådning

Titusenvis demonstrerte i sentrum av Budapest fredag mot ekspresidentens benådning av en person som var dømt for å dekke over overgrep mot barn. President Katalin Novak gikk av som følge av skandalen. Hun benådet i april 2023 en mann som var dømt for å legge lokk på en rekke overgrep mot barn i et statlig drevet barnehjem.

NRK - 16 feb 24 kl. 10:15

Amerikanske senatorer til Ungarn for å støtte Sveriges Nato-søknad

En gruppe senatorer fra begge partier i USA skal søndag besøke Ungarn for å støtte opp om at Sveriges Nato-søknad blir ratifisert av nasjonalforsamlingen. Ungarn er det eneste landet som til USAs og Natos store ergrelse ennå ikke har godkjent den svenske søknaden, som må ratifiseres av nasjonalforsamlingen. Den trer sammen neste uke etter vinterferien.

Aftenposten - 07 feb 24 kl. 13:32

Ingebrigtsen-rival suspendert av det internasjonale friidrettsforbundet

Mohamed Katir tok sølv bak Jakob Ingebrigtsen under fjorårets VM i Budapest..

VG - 07 feb 24 kl. 13:32

Ingebrigtsen-rival suspendert av det internasjonale friidrettsforbundet

Mohamed Katir (25) tok sølv bak Jakob Ingebrigtsen under fjorårets VM i Budapest. Nå er spanjolen blitt suspendert, skriver Marca..

NRK - 05 feb 24 kl. 21:35

USA skuffa etter ungarsk utsetting av Nato-søknad

USA er skuffa etter at avstemminga om Sveriges Nato-søknad blei avlyst i den ungarske nasjonalforsamlinga måndag. Det sa Vedant Patel, som er talsperson for utanriksdepartementet i USA. Ungarns statsminister Viktor Orban og partiet hans Fidesz, som har fleirtal i parlamentet, møtte ikkje opp til møtet som opposisjonen hadde kalla inn til.

NRK - 28 jan 24 kl. 22:40

Financial Times: EU vil straffe Ungarn økonomisk hvis landet sier nei til Ukraina-støtte

EU vil «sabotere» den ungarske økonomien hvis landet blokkerer hjelpen til Ukraina på toppmøtet til uken. Det melder Financial Times , som omtaler planen som nå utarbeides som en «kraftig eskalering» av konflikten rundt EUs Ukraina-pakke. Strategien innebærer ifølge avisen å eksplisitt ramme Ungarns økonomiske svakheter, svekke landets valuta og tvinge fram en kollaps i investorenes tiltro til landet.

NRK - 25 jan 24 kl. 11:43

SVT: Kristersson vil møte Orban for å diskutere Nato-søknaden

Tirsdag mottok den svenske statsministeren Ulf Kristersson en invitasjon fra den ungarske statsministeren Viktor Orban om å møtes i Ungarn for å diskutere Sveriges Nato-søknad. Torsdag skriver SVT at Kristersson takker ja til å møte Orban i Ungarns hovedstad Budapest, men foreslår at de møtes i Brussel i Belgia 1. februar i forbindelse med et møtet i Det europeiske rådet.

Aftenposten - 23 jan 24 kl. 12:07

Ingebrigtsen-rival om VM-skalpen: – Det var rent adrenalin

En offensiv Josh Kerr (26) forklarer «hemmelighetene» bak bragden i Budapest..

VG - 23 jan 24 kl. 12:07

Ingebrigtsen-rival om VM-skalpen: – Det var rent adrenalin

En offensiv Josh Kerr (26) forklarer «hemmelighetene» bak bragden i Budapest. Samtidig forklarer han hvorfor han er så selvsikker før 1500-meteren i OL..

NRK - 16 jan 24 kl. 14:25

Svensk Nato-søknad tas opp i den tyrkiske nasjonalforsamlingen

Svenske Dagens Nyheter skriver at Sveriges Nato-søknad er blant sakene på dagsordenen i den tyrkiske nasjonalforsamlingen tirsdag. Det blir da deres første møte etter vinterferien. Tyrkia-ekspert Paul Levin sier til avisen at avstemningen er nær forestående, og kan skje i dag.

NRK - 18 dec 23 kl. 10:48

Erdogan besøker Ungarn: Svensk Nato-søknad blant temaene på agendaen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan besøker Ungarn. Sveriges Nato-søknad er blant temaene som forener de to lederne. Tyrkia og Ungarn er de to eneste landene som ikke har ratifisert Sveriges Nato-søknad.

NRK - 14 sep 23 kl. 10:17

Italias statsminister til befolkningskonferanse i Budapest

Giorgia Meloni er blant talerne på Budapest demografiske toppmøte – en konferanse som har vært holdt annethvert år siden 2015. Et sentralt tema på møtet er å få opp fødselstallene, noe hun er svært opptatt av. Det er også Ungarns statsminister Viktor Orban.

Aftenposten - 27 okt 23 kl. 13:36

Harald dro til Budapest for tannbehandling – sparte 120.000 kr på implantat

Knekte tenner og smerter i munnen gjorde det vanskelig for Harald Lundsbakken å smile..

NRK - 22 okt 23 kl. 13:28

Gazprom skal levere ekstra gass til Ungarn

Russiske Gazprom skal levere ekstra gass til Ungarn i Vinter, ifølge Reuters. Ungarns statsminister, Viktor Orban, møtte tidligere i uken ruslands president Vladimir Putin i Beijing. I etterkant har møtet blitt kritisert av både EU og USA.

NRK - 20 okt 23 kl. 10:10

USA bekymra over forholdet mellom Ungarn og Russland

USA meiner Viktor Orban si avgjerd om å avhalde eit bilateralt møte med Vladimir Putin er «problematisk». Det skriv den amerikanske ambassaden i Budapest i ei pressemelding. Møte fann stad i Beijing tidlegare denne veka, då både Putin og Orban var til stades under ein stor konferanse om Kina sine handel- og infrastrukturprosjekt.

NRK - 14 okt 23 kl. 18:36

Gjert Ingebrigtsen får juridisk bistand fra Elden i konflikten med friidrettsforbundet

Gjert Ingebrigtsen har engasjert advokat John Christian Elden etter at han blir nektet trenerakkrediteringer til flere mesterskap i 2024. Det kommer fram i en pressemelding fra Elden Advokatfirma. – Friidrettsforbundet er på bærtur.

Aftenposten - 27 aug 23 kl. 20:33

VM-gull til Jakob Ingebrigtsen etter monsteravslutning

Budapest (VG) Jakob Ingebrigsten (22) fikk revansje og tok VM-gull på 5000-meteren i Budapest etter en vanvittig spurt..

VG - 27 aug 23 kl. 20:33

Forloveden gråt etter VM-gullet: Jakob Ingebrigtsen vant 5000 meter etter monsteravslutning

Budapest (VG) Jakob Ingebrigsten (22) fikk revansje og tok VM-gull på 5000-meteren i Budapest etter en vanvittig spurt. Da kom tårene på tribunen hos forloveden Elisabeth Asserson..

VG - 27 aug 23 kl. 17:38

Følg 5000 meteren i Budapest-VM med Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås

Budapest (VG) Blir det flere norske medaljer på mellomdistanse i VM?.

Aftenposten - 27 aug 23 kl. 17:38

Følg 5000 meteren i Budapest-VM med Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås

Budapest (VG) Blir det flere norske medaljer på mellomdistanse i VM?.

Aftenposten - 23 aug 23 kl. 19:18

Karoline Bjerkeli Grøvdal slått ut i 5000 meter-forsøket i Budapest

Budapest (VG) Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) var sjanseløs på å kvalifisere seg til VM-finale på 5000 meter..

VG - 23 aug 23 kl. 19:18

Karoline Bjerkeli Grøvdal slått ut i 5000 meter-forsøket i Budapest

Budapest (VG) Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) var sjanseløs på å kvalifisere seg til VM-finale på 5000 meter..

VG - 23 aug 23 kl. 16:57

Stor norsk idrettskveld – følg friidretts-VM fra Budapest direkte

Det er store sjanser for flere norske medaljer i Budapest onsdag kveld. VG følger kvelden direkte..

Aftenposten - 23 aug 23 kl. 16:57

Stor norsk idrettskveld – følg friidretts-VM fra Budapest direkte

Det er store sjanser for flere norske medaljer i Budapest onsdag kveld. VG følger kvelden direkte..

VG - 23 aug 23 kl. 12:07

Ingen VM-finale på Guttormsen – norsk stavfiasko i Budapest

Sondre Guttormsen klarte ikke å sikre seg finaleplass i stav under friidretts-VM i Budapest. Dermed endte kvalifiseringen i norsk fiasko..

Aftenposten - 22 aug 23 kl. 23:57

Pappa Ingvaldsen til Budapest: – Jeg må klype meg i armen

Budapest/OSLO (VG) VM-sensasjonen Håvard Bentdal Ingvaldsen (20) fikk store ambisjoner da han som 15-åring så «Team….

VG - 22 aug 23 kl. 23:57

Pappa Ingvaldsen til Budapest: – Jeg må klype meg i armen

Budapest/OSLO (VG) VM-sensasjonen Håvard Bentdal Ingvaldsen (20) fikk store ambisjoner da han som 15-åring så «Team Ingebrigtsen» på TV. Nå opplever en ny norsk friidrettsfamilie kjempesuksess..

Aftenposten - 22 aug 23 kl. 20:36

Kloster klarte ikke finaleplass

Budapest (VG) Det ble med semifinale for Line Kloster (33) på 400 meter hekk under VM i Budapest..

VG - 22 aug 23 kl. 20:36

Kloster klarte ikke finaleplass

Budapest (VG) Det ble med semifinale for Line Kloster (33) på 400 meter hekk under VM i Budapest..

Aftenposten - 21 aug 23 kl. 19:55

Karsten Warholm til VM-finale i Budapest med beste tid

Budapest (VG) Karsten Warholm (27) vant sin semifinale med tiden 47,09..

VG - 21 aug 23 kl. 19:55

Karsten Warholm til VM-finale i Budapest med beste tid

Budapest (VG) Karsten Warholm (27) vant sin semifinale med tiden 47,09..

Aftenposten - 21 aug 23 kl. 19:55

Karsten Warholm til VM-finale i Budapest med beste semifinale-tid

Budapest (VG) Karsten Warholm (27) vant sin semifinale på 400 meter hekk med tiden 47,09..

Aftenposten - 21 aug 23 kl. 19:55

Karsten Warholm til VM-finale i Budapest med tidenes beste semifinale-tid

Budapest (VG) Karsten Warholm (27) vant sin semifinale på 400 meter hekk med tiden 47,09 – tross at han traff et av….

Aftenposten - 20 aug 23 kl. 19:16

Noah Lyles vant 100 meter på 9,83

Budapest (VG) Noah Lyles løp på 9,83 og ble verdensmester på 100 meter i Budapest..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com