Britiske

Wednesday, 20 October, 18:41

Nyheter om Britiske

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 06 okt 21 kl. 08:01

Den Britiske hæren kan hjelpe lenge

Den Britiske hæren er budde på å levere drivstoff til bensinstasjonar i veker og månader framover, seier forsvarsminister Ben Wallace. Hæren blei sett inn måndag for å bøte på sjåførmangelen og sikre leveransar til bensinstasjonane i Storbritannia. Den Britiske regjeringa håper tiltaket skal føre til at mangelen på bensin skal minke raskt..

NRK - 15 okt 21 kl. 21:36

Stoltenberg om drap: – Forferdelig

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg kondolerer på Twitter etter drapet på den Britiske toppolitikeren David Amess, skriver NTB. Amess ble drept i et knivangrep fredag. Stoltenberg deler på Twitter et innlegg fra Storbritannias statsminister Boris Johnson.

VG - 15 okt 21 kl. 19:37

Flere krever tiltak etter drapet på Sir David: – Nå er det på tide

Drapet på Sir David Amess sender sjokkbølger utover den Britiske øya. Flere stemmer løfter behovet for tiltak som vil øke sikkerheten til Britiske parlamentarikere..

VG - 15 okt 21 kl. 19:37

Krever tiltak etter drapet på Sir David: – Nå er det på tide

Drapet på Sir David Amess sender sjokkbølger utover den Britiske øya. Flere stemmer løfter behovet for tiltak som vil øke sikkerheten til Britiske parlamentarikere..

Aftenposten - 15 okt 21 kl. 15:22

Den Britiske politikeren David Harness (69) knivstukket flere ganger. Én mann er pågepet.

Den konservative, Britiske politikeren er knivstukket flere ganger. Det melder Sky News..

Aftenposten - 15 okt 21 kl. 15:22

Britiske politiker knivstukket flere ganger – mann pågrepet

Den konservative, Britiske politikeren er knivstukket flere ganger. Det melder Sky News..

Klartale - 15 okt 21 kl. 14:53

Engelsk politiker knivstukket flere ganger

Sir David Anthony Andrew Amess skal ha blitt stukket med kniv flere ganger. Amess har sittet i det Britiske parlamentet siden 1983.Han ble angrepet mens han befant seg i en metodistkirke.

VG - 15 okt 21 kl. 14:45

Britisk toppolitiker knivstukket i kirke

Den Britiske parlamentarikeren David Amess (69) er knivstukket flere ganger, ifølge flere Britiske medier. Politiet har pågrepet en mann etter angrepet..

VG - 15 okt 21 kl. 14:45

Britisk toppolitiker er død etter knivstikking i kirke

Den Britiske parlamentarikeren David Amess (69) er knivstukket flere ganger, og døde senere av skadene, ifølge flere Britiske medier..

VG - 15 okt 21 kl. 14:45

Britisk toppolitiker døde etter knivstikking i kirke

Den Britiske parlamentarikeren David Amess (69) er knivstukket flere ganger, og døde senere av skadene, ifølge flere Britiske medier..

NRK - 14 okt 21 kl. 21:51

Vil gi slaktere hastevisum

Friske dyr blir avlivet på grunn av mangel på slaktere i Storbritannia. Nå vil den Britiske regjeringen gi 800 utenlandske slaktere et seks måneders visum. Mangelen på personale i slakteriene har allerede ført til at 6.

VG - 10 okt 21 kl. 20:32

Britiske medier: Steve Bruce får sparken i Newcastle

Ifølge flere Britiske medier får Steve Bruce (60) sparken allerede før Newcastle Uniteds første kamp under nytt eierskap..

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 20:32

Britiske medier: Steve Bruce får sparken i Newcastle

Ifølge flere Britiske medier får Steve Bruce (60) sparken allerede før Newcastle Uniteds første kamp under nytt eierskap..

Aftenposten - 10 okt 21 kl. 15:27

Britiske butikker mangler mineralvann, melk og pasta: – Jeg levde under krigen, dette er ingenting

Britiske butikker mangler mineralvann, melk og pasta. Varemangelen tilskrives både brexit, pandemi og klimakrise..

NRK - 28 aug 21 kl. 23:18

Britiske tropper ute av Kabul

Det Britiske forsvarsdepartementet opplyser lørdag kveld at det siste flyet med Britiske soldater har tatt av fra Kabul. Dermed er Storbritannias 20-årige innsats i Afghanistan over. Storbritannia har evakuert 15000 mennesker fra Kabul på fjorten dager, inkludert 5000 Britiske statsborgere og mer enn 8000 afghanere som jobbet for Storbritannia, skriver Sky news..

NRK - 28 aug 21 kl. 17:51

Siste Britiske fly fra Kabul

Det siste Britiske flyet med sivile har tatt av fra Kabul. Hundrevis som skulle vært evakuert, blir etterlatt. Det opplyser det Britiske forsvarsdepartementet lørdag ettermiddag.

E24 - 06 okt 21 kl. 12:32

Europeiske og Britiske gasspriser stiger over 25 prosent

Gassprisene fortsetter den voldsomme oppgangen. Onsdag stiger de europeiske og Britiske prisene over 25 prosent..

NRK - 15 sep 21 kl. 17:05

Endringar i den Britiske regjeringa

Boris Johnson gjer endringar i den Britiske regjeringa. Ifølge kontoret til den Britiske statsministeren gjer dei dette for å kunne betre bygge opp att landet etter pandemien. Blant dei som blir flytta på er utanriksminister Dominic Raab som blir ny justisminister og visestatsminister.

NRK - 02 okt 21 kl. 02:03

Britiske biler må skifte skilt

Britiske bilister som skal kjøre til utlandet, må fjerne EU-stjerner og bokstavene GB på bilene, og erstatte det med bokstavene UK. Ifølge BBC har landet varslet FN om at landet skal bruke UK for United Kongdom (Det forente kongeriket), og ikke GB for Great Britain (Storbritannia), fra 1. oktober..

NRK - 02 okt 21 kl. 02:03

Britiske biler med nytt kjennetegn

Britiske bilister som skal kjøre til utlandet, må fjerne EU-stjerner og bokstavene GB på bilene, og erstatte det med bokstavene UK. Ifølge BBC har landet varslet FN om at landet skal bruke UK for United Kingdom (Det forente kongeriket), og ikke GB for Great Britain (Storbritannia), fra 1. oktober..

NRK - 3 timer siden

Facebook bøtelagt i Storbritannia

Facebook er ilagt en bot på over 50 millioner pund av det Britiske konkurransetilsynet i forbindelse med oppkjøpet av Giphy. Konkurransetilsynet sier at Facebook ikke ga dem informasjonen de ba om under granskingen av kjøpet. Facebook fikk flere varsler, og tilsynet mener derfor at mangelen på respons var med overlegg.

NRK - 6 timer siden

Dronning Elizabeth skal kvile

Storbritannias dronning Elizabeth har fått råd om å kvile dei neste dagane. Ho har vald å følge rådet, og avlyser fleire planlagde besøk, melder Reuters. Ho skulle blant anna besøkt Nord-Irland, opplyser det Britiske hoffet..

E24 - 6 timer siden

Facebook får gebyr på 585 millioner etter Giphy-kjøp

Det Britiske konkurransetilsynet mener Facebook bevisst har holdt tilbake informasjon i kjølvannet av Giphy-oppkjøpet, og kritiserer selskapet for å unnlate å melde fra om lederbytter..

NRK - 10 timer siden

Ny direktør i Burberry

Det Britiske motehuset har utnemnd Jonathan Akeroyd som ny administrerande direktør. Han startar i jobben i april neste år, melder Reuters. Akeroyd er i dag sjef for Gianni Versace, og har tidlegare vore direktør for motehuset Alexander McQueen..

Dagbladet - Igår: 22:23

- På randen av kollaps

For å få sengeplass på Britiske sykehus, må pasientene vente opp mot 50 timer..

VG - I førrgår: 15:13

Parlamentet minnes knivdrept politiker: Ønsker mildere ordskifte

Det Britiske underhuset trer sammen i dag for å minnes representanten som fredag ble knivdrept: – I dag kan vi starte på ny, sier speaker sir Lindsay Hoyle..

Klartale - I førrgår: 08:49

Britisk politiker døde etter stikkskader

Mannen som drepte den Britiske politikeren David Amess, var kjent for politiet. Han var også blitt sendt på et program for avradikalisering..

E24 - 27 sep 21 kl. 12:41

Britiske medier: Johnson vurderer å hente inn militæret for å fylle bensinpumpene

Mandag skal statsminister Boris Johnson i krisemøte om transportmangelen i landet, ifølge Britiske medier. En av løsningene kan bli å få militæret til å kjøre drivstoff ut til bensinstasjonene..

Aftenposten - 27 sep 21 kl. 12:41

Britiske medier: Johnson vurderer å hente inn militæret for å fylle bensinpumpene

Mandag skal statsminister Boris Johnson i krisemøte om transportmangelen i landet, ifølge Britiske medier..

VG - I førrgår: 04:42

Storbritannia: Pasienter over 90 behandles for kokainmisbruk

Det Britiske helsevesenet behandler stadig flere eldre pasienter for effektene av utstrakt kokainmisbruk..

NRK - I førrgår: 01:20

Planer om nytt atomkraftverk

Den Britiske regjeringen planlegger å bygge minst ett nytt atomkraftverk de neste årene. Avisa The Telegraph skriver at regjeringen er klar til å finansiere ett nytt atomkraftverk for å nå nullutslippsmålene. En talsmann for regjeringen bekrefter det samme overfor Reuters..

NRK - 27 sep 21 kl. 04:33

Flere krysset Den engelske kanal

Til nå i år har mer enn 16.400 mennesker krysset Den engelske kanal. Det er nesten dobbelt så mange som i hele fjor.

NRK - I førrgår: 19:05

Drapet på Amess en terrorhandling

Den 25 år gamle mannen som drepte den Britiske politikeren David Amess, var kjent for politiet fra før, og var blitt sendt på et program for avradikalisering. Mannen avhøres av britisk politi. Politiet har fastslått at drapet var en terrorhandling, og de undersøker om motivet kan være knyttet til islamistrisk ekstremisme.

NRK - 17 okt 21 kl. 14:27

Sikta hadde avtale med Amess

Den 25 år gamle mannen som er sikta for drapet på den Britiske parlamentsmedlemmen David Amess, hadde ein avtale med politikaren, melder Reuters. Amess blei stukken med kniv fleire gongar under eit veljarmøte i ei kyrkje fredag. Han døydde seinare av skadane.

NRK - 17 okt 21 kl. 12:29

Paven fordømmer drapa i Kongsberg

Pave Frans fordømmer angrepa der fem blei drepne i Kongsberg. Han fordømde også angrepa mot moskear i Afghanistan den siste veka og drapet på det Britiske parlamentsmedlemmen David Amess..

NRK - 17 okt 21 kl. 12:29

Paven fordømmer drapa på Kongsberg

Pave Frans fordømmer angrepa der fem blei drepne på Kongsberg, melder Reuters. Paven kom inn på fleire nylege angrep i talen sin på Petersplassen søndag. Han fordømde også sjølvmordsangrepa mot moskear i Afghanistan den siste veka og drapet på den Britiske parlamentsmedlemmen David Amess.

Aftenposten - 17 okt 21 kl. 09:00

200 år gammelt hus ble arkitektkontor: – Det var ikke kjærlighet ved første blikk

I et lite grønnmalt hus i Hetlandsgata i Stavanger er den Britiske tradisjonsmureren George Murphy i ferd med å gi nytt….

Aftenposten - 17 okt 21 kl. 07:26

Mannen som drepte britisk politiker med kniv var i politiets søkelys etter radikalisering

Mannen som drepte den Britiske politikeren David Amess, var kjent for politiet og var blitt sendt på et program for….

NRK - 17 okt 21 kl. 05:24

Drapsmannen kjent av etterretningen

Mannen som drepte den Britiske politikeren David Amess, var kjent for politiet og var blitt sendt på et program for avradikalisering. Den 25 år gamle mannen ble pågrepet og sitter i avhør hos britisk politi etter at han fredag knivstakk Amess som møtte velgerne sine i en kirke i den lille byen Leigh-on-Sea. Politiet har fastslått at drapet var en terrorhandling, og de undersøker om motivet kan være knyttet til islamistrisk ekstremisme.

Dagbladet - 17 okt 21 kl. 04:57

Britisk etterretning kjente drapsmannen

Mannen som drepte den Britiske politikeren David Amess, var kjent for politiet og var blitt sendt på et program for avradikalisering..

Dagbladet - 17 okt 21 kl. 04:57

Britisk etterretning kjente drapsmannen

Mannen som drepte den Britiske politikeren David Amess, var kjent for politiet og var blitt sendt på et program for avradikalisering..

VG - 17 okt 21 kl. 04:21

Amess' drapsmann var kjent for britisk etterretning

Mannen som drepte den Britiske politikeren David Amess, var kjent for politiet og var blitt sendt på et program for avradikalisering..

NRK - 16 okt 21 kl. 11:47

Patel vil ha på plass tryggingstiltak

Den Britiske innanriksministeren Priti Patel besøkte laurdag staden der parlamentsmedlemmen David Amess blei drepen under eit møte i valkrinsen hans fredag. Der sa ho at det var viktig å få på plass tiltak som gjer det trygt for politikarar å gjere jobben sin. – Vi kan ikkje la slike handlingar hindre oss i å ha eit velfungerande demokrati, sa ho, ifølge Reuters.

NRK - 16 okt 21 kl. 10:20

Johnson besøkte Leigh-on-Sea

Den Britiske statsministeren Boris Johnson besøkte laurdag kyrkja i Leigh-on-Sea der parlamentsmedlemmen og partifellen David Amess blei drepen, melder Reuters. Også innanriksminister Priti Patel og leiaren for opposisjonspartiet Labour, Keir Starmer, var til stades og la ned blomar på åstaden. Politiet seier dei etterforskar knivangrepet som terror.

NRK - 04 sep 21 kl. 17:16

Færre utenlandske studenter

Antall studenter fra EU-land ved Britiske universiteter har sunket betraktelig. Ifølge ferske tall har 11.700 studenter fra EU-land blitt tatt opp på Britiske universiteter denne høsten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt