Britiske

Friday, 17 September, 03:29

Nyheter om Britiske

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 28 aug 21 kl. 23:18

Britiske tropper ute av Kabul

Det Britiske forsvarsdepartementet opplyser lørdag kveld at det siste flyet med Britiske soldater har tatt av fra Kabul. Dermed er Storbritannias 20-årige innsats i Afghanistan over. Storbritannia har evakuert 15000 mennesker fra Kabul på fjorten dager, inkludert 5000 Britiske statsborgere og mer enn 8000 afghanere som jobbet for Storbritannia, skriver Sky news..

NRK - 28 aug 21 kl. 17:51

Siste Britiske fly fra Kabul

Det siste Britiske flyet med sivile har tatt av fra Kabul. Hundrevis som skulle vært evakuert, blir etterlatt. Det opplyser det Britiske forsvarsdepartementet lørdag ettermiddag.

NRK - Igår: 17:05

Endringar i den Britiske regjeringa

Boris Johnson gjer endringar i den Britiske regjeringa. Ifølge kontoret til den Britiske statsministeren gjer dei dette for å kunne betre bygge opp att landet etter pandemien. Blant dei som blir flytta på er utanriksminister Dominic Raab som blir ny justisminister og visestatsminister.

NRK - 04 sep 21 kl. 17:16

Færre utenlandske studenter

Antall studenter fra EU-land ved Britiske universiteter har sunket betraktelig. Ifølge ferske tall har 11.700 studenter fra EU-land blitt tatt opp på Britiske universiteter denne høsten.

NRK - I førrgår: 20:55

Får ikkje kome inn i Westminster

Kinas ambassadør til Storbritannia blir nekta å kome på besøk til Westminster. Ambassadør Zheng Zeguang skulle ha talt til ei gruppe parlamentarikarar i det Britiske parlamentet om korleis ein kunne styrke forholdet mellom Kina og Storbritannia. Men speakerane i begge kammera nekta han tilgjenge fordi kinesiske styresmakter har innført sanksjonar mot ni Britiske folkevalde som er kritiske til Kinas behandling av uigurane.

E24 - I førrgår: 19:14

Rekordhøye Britiske strømpriser før norsk kabel startes opp: – Vil dra opp prisene

Strømprisen i Norge kan øke når den norsk-Britiske strømkabelen settes i drift om to uker, tror analytiker Sigbjørn Seland i Storm Geo. – Den kan godt stige til over tysk nivå, sier han..

NRK - I førrgår: 12:16

Storbritannia utsetter kontroller

Den Britiske regjeringen sier tirsdag at den utsetter innføringen av full grensekontroll for varer fra EU. Mer papirarbeid og nye innvandringsregler har bidratt til forsyningsproblemer i Storbritannia etter at landet gikk ut av EUs indre marked ved nyttår. Etter planen skulle det vært innført full kontroll av mat og animalske produkter som krysser grensen fra begynnelsen av oktober.

NRK - 13 sep 21 kl. 19:18

Vil vaksinere Britiske ungdommar

Britiske helsetoppar ønsker at alle barn mellom 12 og 15 år i Storbritannia skal få tilbod om koronavaksine, melder AFP. Dei meiner det kan redusere smittespreiinga, og føre til at færre barn går glipp av undervisning på grunn av sjukdom. Storbritannia er eitt av landa som er hardast ramma av pandemien med rundt 134.

NRK - 23 aug 21 kl. 00:20

Britene vil evakuere 6000 fra Kabul

Britiske myndigheter sier de vil hente ut opptil 6000 briter og afghanere fra Afghanistan i løpet av uken. Ifølge avisa The Times har det Britiske forsvaret forlenget fristen for når deres siste fly kan ta av fra Kabul med evakuerte, melder Reuters. I stedet for tirsdag, skal fristen skyves til fredag eller lørdag.

NRK - 20 aug 21 kl. 13:01

Vestlige styrker utenfor flyplassen

Fransk spesialpoliti og Britiske soldater har beveget seg utenfor flyplassen i Kabul for å bistå egne borgere og afghanske allierte, ifølge Washington Post. Tidligere i uken tok en spesialstyrke med franske politifolk seg inn i den grønne sonen i Kabul, der franske borgere og utsatte afghanere hadde søkt til flukt på tomten til Frankrikes tidligere ambassade, skriver avisen ifølge NTB. Politiet har bekreftet at de som befant seg på stedet ble tatt med ut til flyplassen for evakuering.

NRK - 19 aug 21 kl. 14:34

Britiske regler kan gi karantene

Personer som har fått to vaksinedoser fra ulike produsenter, regnes ikke lenger som fullvaksinerte i det Britiske regelverket. – Hvis du ble vaksinert med to doser må det være med den samme godkjente vaksinen. For eksempel, hvis din første dose var Moderna, må din andre dose også være Moderna, skriver de Britiske myndighetene på sine nettsider, ifølge TV 2.

NRK - 05 sep 21 kl. 15:40

Girls Aloud-stjerne er død

Den kjempepopulære Britiske jentegruppen Girls Aloud har mistet et av sine medlemmer. Sangerinnen Sarah Harding har gått bort etter en lengre kamp mot brystkreft, 39 år gammel. Det skriver popstjernens mor på Hardings Instagram-konto.

NRK - 01 sep 21 kl. 08:46

Storbritannia gir permanent opphold

Storbritannias regjering gir permanent opphold til afghanere som jobbet for det Britiske forsvaret og Britiske myndigheter. Beslutningen, som ble kunngjort av innenriksdepartementet onsdag, innebærer også ubegrenset adgang til å jobbe, melder Sky News. Afghanerne ble opprinnelig tilbudt opphold i fem år.

Aftenposten - 28 aug 21 kl. 17:39

Det siste Britiske evakueringsflyet med afghanere har reist fra Kabul

Det siste Britiske evakueringsflyet med sivile har tatt av fra Kabul. Hundrevis som skulle vært evakuert, blir etterlatt..

NRK - 28 aug 21 kl. 09:46

Storbritannia stopper evakuering

Britiske styrker avslutter sin evakuering av sivile fra Afghanistan på lørdag. Det sier forsvarssjef Nick Carter til BBC. Det siste flyet trengs for å få ut Britiske soldater, sier Carter.

NRK - 4 timer siden

Sir Clive Sinclair er død

Den Britiske oppfinneren og forretningsmannen Sir Clive Sinclair er død, 81 år gammel. Han er særlig kjent for å ha brakt billige datamaskiner inn i folks hjem. Hans datter Belinda Sinclair bekrefter dødsfallet overfor The Guardian.

NRK - 26 aug 21 kl. 02:17

Ber borgere holde seg unna flyplass

Britiske og amerikanske myndigheter ber sine borgere om ikke å dra til flyplassen i Kabul. på grunn av risikoen for terrorangrep. – Det er vedvarende og høy fare for terrorangrep.

Aftenposten - Igår: 06:23

Brexit fører til skitne hotellsenger og kalkunmangel

Mangel på arbeidskraft skaper kjempeproblemer for Britiske bedrifter..

Aftenposten - I førrgår: 21:23

«Elleville strømpriser» kan påvirke Norge

Strømprisen i Norge kan øke når den norsk-Britiske strømkabelen settes i drift om to uker, tror analytiker Sigbjørn….

NRK - 13 sep 21 kl. 23:43

Boris Johnsons mor død

Den Britiske statsministeren Boris Johnsons mor døde mandag, 79 år gammel. Hun sovnet stille inn på et sykehus i London, skriver The Telegraph..

NRK - 24 aug 21 kl. 04:56

Kvinnelige ledere tjener mindre

I Storbritannia tjener kvinnelige ledere i gjennomsnitt en firedel av hva deres mannlige kolleger tjener. Lønnsforskjellene mellom menn og kvinner på ledelsesnivå er større enn i noen annen del av det Britiske arbeidsmarkedet. Britiske menn tjener i snitt 15,5 prosent mer enn kvinner, ifølge det statlige statistikkbyrået ONS..

VG - 13 sep 21 kl. 16:17

Skuespiller Tanya Fear meldt savnet i Los Angeles

Familien og manageren til den 31 år gamle Britiske skuespilleren fortviler..

NRK - 23 aug 21 kl. 16:10

Brian Travers er død

En av grunnleggerne av den Britiske reggeagruppen UB40, Brian Travers, døde søndag av kreft. Travers var en av låtskriverne og spilte saksofon i gruppa som internasjonalt ble kjent med hitlåter som «Red, red wine», «Kingston Town» og «Falling In Love With You» Brian Travers ble 62 år og døde søndag kveld med familien rundt seg etter å ha kjempet en lang kamp mot kreft, skriver familien i en uttalelse til det Britiske nyhetsbyrået Press Association..

NRK - 23 aug 21 kl. 06:42

Paypal og kjøp av kryptovaluta

Britiske Paypal utvider sin tjeneste for kjøp og salg av kryptovaluta. I de kommende ukene får Britiske kunder handle blant annet bitcoin i app og på nett. Kryptohandelen via Paypal startet i USA tidligere i år..

E24 - 23 aug 21 kl. 06:44

Britiske Paypal-brukere får handle kryptovaluta

Paypal utvider sin tjeneste for kjøp og salg av kryptovaluta. I de kommende ukene får Britiske kunder handle blant annet bitcoin i app og på nett..

NRK - 12 sep 21 kl. 21:42

Ikke krav om vaksinepass i England

Britiske helsemyndigheter har droppet planen om vaksinepass for å komme inn på nattklubber og andre folketette steder i England inntil videre. Helseminister Sajid Javid sa søndag at regjeringen har lagt planen på hylla, men at den er god å ha i reserve og kan tas fram igjen om smittesituasjonen forverrer seg drastisk. Regjeringen ombestemte seg bare dager etter at sekretæren for vaksinasjon og kultursekretæren mente at vaksinepass var nødvendig, trass i voksende motstand fra noen konservative medlemmer av parlamentet.

NRK - 12 sep 21 kl. 04:19

Vaksinemotstandere boikotter butikk

Den Britiske supermarkedkjeden Morrisons vil ikke betale sykepenger til ansatte som blir koronasyke om de ikke har vaksinert seg. Vaksinemotstandere varsler boikott av kjeden. Storbritannias nest største fagforening Unite er også kraftig provosert.

VG - 12 sep 21 kl. 00:11

Nummer 150 i verden vant US Open: – Sjokk. Vilt.

(Raducanu - Fernandez 2–0, 6–4, 6–3) Britiske Emma Raducanu (18) var ranket som nummer 338 i verden for elleve uker siden. Lørdag kveld vant hun US Open..

Aftenposten - 12 sep 21 kl. 00:11

Nummer 150 i verden vant US Open: – Sjokk. Vilt.

(Raducanu - Fernandez 2–0, 6–4, 6–3) Britiske Emma Raducanu (18) var ranket som nummer 338 i verden for elleve uker….

VG - 12 sep 21 kl. 00:11

Emma Raducanu (18) vant US Open og skrev tennishistorie

(Raducanu - Fernandez 2–0, 6–4, 6–3) Britiske Emma Raducanu (18) var ranket som nummer 338 i verden for elleve uker siden. Lørdag kveld vant hun US Open..

Aftenposten - 12 sep 21 kl. 00:11

Emma Raducanu (18) vant US Open og skrev tennishistorie

(Raducanu - Fernandez 2–0, 6–4, 6–3) Britiske Emma Raducanu (18) var ranket som nummer 338 i verden for elleve uker….

Aftenposten - 11 sep 21 kl. 19:55

Problemer i kø for Britiske kongelige. Den siste handler om et overgrepssøksmål som møtte stengte porter

Anklager om at prins Andrew har begått overgrep, vender tilbake til førstesidene..

NRK - 10 sep 21 kl. 22:41

Prins Andrew saksøkt for overgrep

Virginia Giuffre som hevder seg misbrukt av Britiske prins Andrew da hun var tenåring, har overlevert søksmålet til prinsens hjem i Windsor. Ifølge søksmålet ble Giuffre «lånt ut» til prinsen for sex av den amerikanske finansmannen Jeffrey Epstein. Prinsen har nektet for at han hadde et seksuelt forhold til Giuffre.

NRK - 10 sep 21 kl. 20:45

Lastebilsjåførmangel i UK

Britiske myndigheter gjør prøven for lastebilsertifikat enklere for å takle en omfattende mangel på lastebilsjåfører som fører til tomme butikkhyller. Mangelen skyldes at tusener av sjåfører fra EU-land forlot Storbritannia etter brexit, og også til en viss grad tiltak mot koronaviruset. For å rekruttere flere briter til yrket vil myndighetene åpne opp for 50.

NRK - 10 sep 21 kl. 20:45

Britisk mangel på lastebilsjåfører

Britiske myndigheter gjør prøven for lastebilsertifikat enklere for å takle en omfattende mangel på lastebilsjåfører som fører til tomme butikkhyller. Mangelen skyldes at tusener av sjåfører fra EU-land forlot Storbritannia etter brexit, og også til en viss grad tiltak mot koronaviruset. For å rekruttere flere briter til yrket vil myndighetene åpne opp for 50.

NRK - 10 sep 21 kl. 16:22

– Dronning Elizabeth støtter BLM

Dronning Elizabeth og den Britiske kongefamilien støtter Black Lives Matter-bevegelsen, sier en av hennes representanter. Sir Ken Olisa, som er den første svarte lord lieutenant i London – dronningens representant, sier til Channel 4 at han drøftet temaet om rasisme etter drapet på George Floyd i USA. De drøftet hva mer som kunne gjøres for å binde samfunnet sammen og fjerne rasebarrierer, og Olisa sa at de kongelige er svært opptatt av at nasjonen bindes sammen av de samme verdiene.

E24 - 10 sep 21 kl. 15:36

Pareto Securities dømt til å betale millionerstatning til britisk bank

Meglerhuset må betale millionerstatning til den Britiske banken Investec, ifølge en rykende fersk dom fra en ankesak i lagmannsretten..

NRK - 10 sep 21 kl. 14:52

Pareto må betale millionerstatning

Lagmannsretten har bestemt at meglerhuset Pareto må betale 7,5 millioner kroner i erstatning til Britiske Investec Bank. Meglerhuset skal ha holdt tilbake informasjon i forbindelse med et lån. Investec Bank utbetalte i juli 2015 et lån på 38 millioner amerikanske dollar, som den gang tilsvarte rundt 300 millioner norske kroner, til seks nyetablerte, norske aksjeselskap.

NRK - 08 jul 21 kl. 14:46

Britiske soldater ut av Afghanistan

Neste alle Britiske soldater er nå ute av Afghanistan, kunifølge statsminister Boris Johnson. Det markerer slutten på Storbritannias nesten 20 år lange militære tilstedeværeles i landet. Omtrent 700 Britiske soldater har bistått Nato i å trene afghanske styrker siden Storbritannia trakk sine bakkestyrker fra landet i 2014.

NRK - 18 aug 21 kl. 11:37

Skeptisk til militær intervensjon

Storbritannias statsminister Boris Johnson advarer land mot å anerkjenne det nye Taliban-styret i Afghanistan, basert uttalelsene de har kommet med så langt. – Vi vil bedømme dette regimet ut fra dere valgene de gjør og handlinger, ikke ord, sier Johnson blant annet. Han sier det avgjørende blir hvilken holdning Taliban-regimet viser når det gjelder «terror, narkotika, kriminalitet, humanitær tilgang og jenters rett til utdannelse».

NRK - 08 sep 21 kl. 04:32

Anklaget for å ha solgt æresorden

Prins Charles og en nær medarbeider er politianmeldt for å ha «solgt» utnevnelser til den Britiske imperieordenen som hedrer sivil og militær krigsinnsats. De beskyldes også for å «selge» britisk statsborgerskap. prinsen avviser beskyldningene..

NRK - 18 aug 21 kl. 09:03

UK: Evakuerer rundt 1000 hver dag

Storbritannia har evakuert rundt 1000 personer daglig fra Afghanistan etter at Taliban tok over kontrollen i landet, ifølge den Britiske innenriksministeren Priti Patel. – Vi fortsetter å frakte ut Britiske borgere og afghanere som har jobbet for oss lokalt, sier Patel til BBC..

NRK - 04 sep 21 kl. 21:33

Gordon Brown refser vestlige land

Den tidligere Britiske statsministeren Gordon Brown beskylder rike land for å hamstre koronavaksiner som kunne gått til fattigere land. Brown, som nå er spesialutsending FN, har bedt USAs president Joe Biden og andre G7-ledere om å sende vaksiner til Afrika. Innen jul vil vestlige land sitte med 1 milliard overskuddsdoser doser, selv om hver voksne europeer og amerikaner har fått minst to doser, og alle barn over 12 år blir vaksinert, sier Brown i Sunday Mirror..

NRK - 04 sep 21 kl. 08:06

Merket svarte menn som primater

De siste dagene har Facebooks brukere som har sett videoen «White man calls cops on black men at marina» fra juni 2020 fra den Britiske tabloidavisen Daily Mail, fått en automatisk melding som spør om de ønsker å «fortsette å se videoer om primater», ifølge New York Times. En talsperson for selskapet sier det var en klar uakseptabel feil som hadde oppstått og at programvaren som anbefaler brukerne videoer, derfor er blitt midlertidig deaktivert. – Vi beklager overfor alle som kan ha sett disse støtende anbefalingene, heter det i en uttalelse som Facebook har sendt til nyhetsbyrået AFP.

Aftenposten - 13 aug 21 kl. 07:00

Ett norsk fjell fikk den Britiske klatrepionéren til å se rødt

Den Britiske klatrepionéren William Cecil Slingsby nektet å bestige Innerdalstårnet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt