Badawi

Tuesday, 16 July, 13:27

Nyheter om Badawi

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 12 mar 22 kl. 12:42

Saudiarabisk bloggar får reiseforbod

Saudi-Arabia stadfestar laurdag at bloggaren og menneskerettsaktivisten Raif Badawi har fått reiseforbod i ti år. Han kan difor ikkje forlate landet. Badawi blei fredag sett fri etter ti år i fengsel.

NRK - 11 mar 22 kl. 19:47

Saudiarabisk blogger løslatt

Den saudiarabiske bloggeren Bloggeren Raif Badawi er løslatt etter ti år i fengsel, opplyser hans kone fredag. – Raif ringte meg, han er fri, bekreftet kona Ensaf Haidar, som bor i Canada, til nyhetsbyrået AFP. Badawi ble pågrepet i 2012 etter å ha opprettet nettsiden «Frigi saudiarabiske liberale» og funnet skyldig i en rekke brudd på Saudi-Arabias strenge sharialover.

NRK - 27 jun 21 kl. 16:45

Kvinnelige aktivister løslatt

Saudi- Arabia har løslatt to kvinnelige aktivister, Samar Badawi og Nassima al-Sadah, etter tre år i fengsel. Badawi er søsteren til bloggeren og menneskerettighetsaktivisten Raif Badawi, som er dømt til ti års fengsel og 1000 piskeslag, og som har værrt nominert til Nobels fredspris flere ganger. Kvinnene ble arrestert i 2018 anklaget for å skade Saudi-Arabias interesser..

NRK - 28 jun 21 kl. 13:28

To kvinneaktivister løslatt

To saudiarabiske kvinneaktivister som var høylytte kritikere av Saudi-Arabias vergesystem, har blitt løslatt i helgen etter tre år bak murene. Badawi og al-Sada var dømt til fem års fengsel, hvorav to ble gjort betinget, for å ha protestert mot vergesystemet. Loven gir ektemenn, fedre, og i noen tilfeller sønner, kontroll over saudiarabiske kvinners evne til å skaffe seg pass og reise utenlands..

NRK - 19 jul 19 kl. 12:21

Ber Saudi-Arabia løslate blogger

USAs visepresident Mike Pence ber Saudi-Arabia om å løslate bloggeren Raif Badawi, som er fengslet for å ha krenket Islam. Badawi ble pågrepet i 2012 og funnet skyldig i en rekke brudd på Saudi-Arabias strenge sharialover..

NRK - 29 okt 15 kl. 11:27

Raif Badawi får Sakharovprisen

Den saudi-arabiske bloggeren Raif Badawi får EUs Sakharovpris, som er en internasjonal utmerkelske som deles ut til personer eller organisasjoner som kjemper for menneskerettigheter. Badawi blogger om menneskrettigheter i Saudi-Arabia..

NRK - 06 okt 15 kl. 22:52

Badawi får ytringsfrihetspris

Den fengslede saudiarabiske bloggeren Raif Badawi er tildelt ytringsfrihetsprisen PEN Pinter. Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales mottok prisen i London tirsdag på vegne av Badawi, som sitter fengslet i Saudi-Arabia..

NRK - 11 dec 15 kl. 14:52

Raif Badawi sultestreiker

Bloggeren Raif Badawi, som er dømt til ti års fengsel og 1.000 piskeslag i Saudi-Arabia, har innledet en sultestreik bak murene. – Han startet sultestreik tirsdag etter å ha blitt flyttet fra ett fengsel til et annet utenfor Jeddah, forteller kona Ensaf Haidar..

NRK - 29 nov 15 kl. 15:17

Blogger Raif Badawi kan bli benådet

Bloggeren Raif Badawi som er dømt til ti års fengsel og 1000 piskeslag for å ha ytret seg i Saudi-Arabia, kan bli benådet. – En benådningsprosess er i gang, sier den sveitsiske utenriksministeren etter et offisielt besøk til landet, ifølge Aftenposen..

NRK - 08 jan 16 kl. 10:26

Økt undertrykkelse i Saudi-Arabia

Menneskerettighetene har fått dårligere kår i Saudi-Arabia siden bloggeren Raif Badawi for første gang ble pisket offentlig for ett år siden, ifølge Amnesty International, melder NTB. Nylig ble 47 personer henrettet på en og samme dag i Saudi-Arabia..

Aftenposten - 07 okt 15 kl. 13:59

Stå opp mot Saudi-Arabia — Gi Nobels fredspris til Raif Badawi | Ali A. Rizvi

Ved å gi fredsprisen til Raif Badawi, vil Nobelkomiteen gjøre det verdens mektigste stater, ledere og organisasjoner ikke tør å gjøre: Stå opp mot Saudi-Arabia..

Aftenposten - 15 dec 15 kl. 12:12

#Anbefalt: Men hva tenker ambassadøren om Raif Badawi?

Fem anbefalte meningssaker fra debattredaktør Erik Tornes..

VG - 29 nov 15 kl. 10:11

Blogger dømt til 1000 piskeslag, men nå er det nytt håp om benådning

Kongen i Saudi-Arabia avgjør om bloggeren Raif Badawi skal bli pisket eller ikke, ifølge sveitsisk diplomat..

Aftenposten - 28 nov 15 kl. 22:45

Løslater trolig blogger dømt til ti års fengsel og 1000 piskeslag

Blogger Raif Badawi er dømt til ti års fengsel og skal straffes med 1.000 piskeslag i Saudi-Arabia. Nå kan han bli benådet etter massivt press..

P4 - 28 okt 15 kl. 08:39

Saudiarabisk blogger kan snart bli pisket igjen

En blogger i Saudi Arabia kan snart motta nær 1000 piskeslag. Bloggeren Raif Badawi er dømt til dette, etter å ha skrevet religionskritisk på bloggen sin. Han har imidlertid bare mottatt femti av piskeslagene, på grunn av hans helse.

VG - 28 okt 15 kl. 03:18

Saudiarabisk blogger kan snart bli pisket igjen

Raif Badawi er dømt til 1000 piskeslag, men har bare mottatt 50 av dem. Nå hevder kona hans at Saudi-Arabia vil gjenoppta piskingen..

Aftenposten - 07 okt 15 kl. 12:37

Give Raif Badawi the Nobel Peace Price — and send a long-overdue message to Saudi Arabia | Ali A. Rizvi

The world will not stand up to Saudi Arabia. The United States won't do it, the United Kingdom won't do it, and the United Nations won't do it. This leaves the Nobel Committee..

Aftenposten - 07 jun 15 kl. 21:44

Brende fordømmer pisking av Badawi

Utenriksminister Børge Brende (H) ber Saudi-Arabia løslate bloggeren Raif Badawi..

Aftenposten - 07 jun 15 kl. 11:35

Dommen mot bloggeren Badawi opprettholdes

Saudi-Arabias høyesterett har besluttet å opprettholde dommen mot bloggeren Raif Badawi på ti års fengsel og tusen piskeslag, ifølge lokale medier..

NRK - 07 jun 15 kl. 11:28

Dom mot blogger opprettholdes

Saudi-Arabias høyesterett har besluttet å opprettholde dommen mot bloggeren Raif Badawi på ti års fengsel og 1.000 piskeslag. Badawi ble i fjor dømt til tusen piskeslag og ti år i fengsel for å ha «fornærmet islam»..

NRK - 01 feb 15 kl. 10:48

Badawi nominert til fredsprisen

Stortingsrepresentantene Karin Andersen og Snorre Valen fra SV har nominert de saudiarabiske menneskerettighetsaktivistene Waleed Abu al-Khair og Raif Badawi til Nobels fredspris. Både Badawi og al-Khair sitter fengslet i Saudi-Arabia..

NRK - 16 jan 15 kl. 13:04

Pisking av Raif Badawi utsatt

Saudi-Arabia har av medisinske årsaker utsatt denne ukens pisking av menneskerettighetsaktivisten Raif Badawi, skriver Reuters. Raif Badawi ble dømt i Saudi-Arabia til 1000 piskeslag og ti års fengsel. Piskeslagene skjer ukentlig, 50 slag om gangen..

NRK - 09 jan 15 kl. 12:09

Pisket Raif Badawi 50 ganger

Den kjente saudiarabiske menneskerettighetsaktivisten, Raif Badawi, er pisket 50 ganger utenfor en moske i Jeddah, skriver AFP. I september ble Badawi dømt til 10 år i fengsel og tusen piskeslag for å "fornærme islam"..

DN - 12 jun 15 kl. 13:18

Saudiarabisk blogger ble ikke pisket

Piskingen av den saudiarabiske bloggeren Raif Badawi ble ikke gjenopptatt fredag, opplyser Amnesty International..

NRK - 12 jun 15 kl. 12:59

– Saudiarabisk blogger ikke pisket

Piskingen av bloggeren Raif Badawi ble ikke gjenopptatt fredag, opplyser Amnesty International. Saudi-Arabias høyesterett bestemte tidligere i juni at dommen på ti års fengsel og tusen piskeslag for å ha fornærmet islam skal opprettholdes..

VG - 12 jun 15 kl. 09:42

Saudiarabisk blogger kan bli pisket igjen

Piskingen av den saudiarabiske bloggeren Raif Badawi kan starte opp igjen fredag. Saudi-Arabia fordømmer all kritikk av dommen på tusen piskeslag..

Aftenposten - 07 jun 15 kl. 21:44

Brende fordømmer pisking av blogger

Utenriksminister Børge Brende (H) ber Saudi-Arabia løslate bloggeren Raif Badawi..

P4 - 07 jun 15 kl. 11:41

Dom mot blogger opprettholdes

Dommen mot bloggeren Raif Badawi på ti års fengsel og 1000 piskeslag opprettholdes. Det har Saudi-Arabias høyesterett nå bestemt. Bloggeren ble i fjor dømt for å ha fornærmet islam ved å kritisere myndighetene og religiøse ledere på internett..

Dagbladet - 07 jun 15 kl. 11:18

Dommen mot bloggeren Badawi opprettholdes

Dømmes til ti års fengsel og 1000 piskeslag..

Aftenposten - 07 mar 15 kl. 21:54

Tar de livet av Raif Badawi denne gang?

Hvis ikke myndighetene dreper ham, gjør jeg det selv, sier faren til Raif Badawi. Nå får Saudi-Arabia en ny mulighet til å gi bloggeren dødsstraff..

NRK - 06 feb 15 kl. 20:53

Utsetter piskingen av blogger

Saudiarabiske myndigheter har for fjerde helgen på rad utsatt piskingen av menneskerettighetsaktivisten og bloggeren Raif Badawi, skriver NTB. Badawi er dømt til 1000 piskeslag for å ha krenket islam i bloggen sin..

Aftenposten - 01 feb 15 kl. 18:45

Saudi-Arabia har løslatt aktivist nær bloggeren Badawi

Riyadh (NTB-AFP): En kvinne som var fengslet for å grunnlegge et liberalt diskusjonsforum i Saudi-Arabia sammen med Raef Badawi, er blitt løslatt..

NRK - 01 feb 15 kl. 15:46

Saudi-Arabia har løslatt aktivist

Saudi-Arabia har løslatt en kvinne som har vært fenglset for å ha støttet oppstarten av et liberalt diskusjonsforum sammen aktivisten Raef Badawi. Kvinnen har sittet bak lås og slå i 90 dager, mens Badawi er dømt til 10 års fengsel og 1000 piskeslag..

NRK - 30 jan 15 kl. 13:26

Badawi ble ikke pisket

Amnesty Norge skriver på twitter at de har fått bekreftet at Raif Badawi ikke ble pisket i dag. De vet ikke begrunnelsen ennå, men kommer tilbake så snart de vet mer..

NRK - 22 jan 15 kl. 15:11

Brende tok opp pisking på møte

Utenriksminister Børge Brende tok opp dommen mot aktivisten Raif Badawi i Saudi-Arabia. Badawi er dømt til 1000 piskeslag og 10 år i fengsel for blant annet krenkelser av Islam. Brende tok opp dommen på et møte i London..

NRK - 21 jan 15 kl. 21:49

Amnesty: Badawi piskes igjen

Amnesty fryktar at den saudiarabiske menneskerettsaktivisten Raif Badawi skal piskast igjen fredag. Han er dømd til 1000 piskeslag for å ha kravd ytringsfridom i det strengt muslimske landet..

NRK - 16 jan 15 kl. 17:55

Badawi får saka si opp på ny

Bloggaren Raif Badawi, som er dømd til 1000 piskeslag, skal få saka si prøvd på ny for Saudi-Arabias høgsterett. Det har kongen i landet sagt til Badawis kone, skriv BBC..

VG - 16 jan 15 kl. 13:59

Ukentlige demonstrasjoner mot Badawi-pisking

Raif Badawi er dømt til 1000 piskeslag som følge av å ha «fornærmet islam» gjennom nettsiden sin. Nå arrangerer Amnesty ukentlige protestdemonstrasjoner..

NRK - 16 jan 15 kl. 13:47

Ikke frisk fra forrige pisking

Piskingen av Raif Badawi er utsatt fordi skadene fra forrige ukes piskeslag ikke er blitt bra nok, skriver menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty. Badawi er dømt til 1000 piskeslag og 10 års fengsel i Saudi-Arabia for å ha kjempet for ytringsfrihet..

Dagbladet - 22 mar 15 kl. 14:27

Snakker ut om ektemannen som skal piskes hver fredag. Farens svik førte til at han ble arrestert

Kona til piskeslagdømte Raif Badawi forteller hvordan konflikt med faren utløste dramaet i Saudi-Arabia..

NRK - 20 mar 15 kl. 11:17

Nærum demonstrerte mot pisking

Komikeren Knut Nærum sto i front da Amnesty fredag demonstrerte mot Saudi-Arabias brutale avstraffelse av bloggeren Raif Badawi. Det er den ellevte dagen på rad at Amnesty står foran den saudiarabiske ambassaden i Oslo..

VG - 01 feb 15 kl. 19:23

Satt månedsvis i fengsel for «islamfornærmelser» – nå er hun løslatt

Suad al-shammari ble fengslet for å ha fornærmet islam på et liberalt diskusjonsforum hun grunnla med bloggeren Raif Badawi. Sistnevnte er allerede dømt til ti års fengsel og 1000 piskeslag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com