Avisa

Monday, 15 July, 17:30

Nyheter om Avisa

Klartale - 8 timer siden

En drept og to skadd i drapsforsøk mot Donald Trump

Donald Trump ønsker å bli president i USA. Lørdag var han på et arrangement i delstaten Pennsylvania. Det var en del av valgkampen hans.

Klartale - 08 jul 24 kl. 08:50

– Jeg våger ikke å tro det

Valget i Frankrike er nå over. Folk har stemt fram en ny nasjonalforsamling.Valget var i to runder.

NRK - 23 jun 24 kl. 14:05

Fengsla for knivran på Frogner

En kvinne ble denne uka varetektsfengsla i fire uker for et knivran i Skovveien på Frogner, skriver Avisa Oslo. Avisa skriver at hun i forbindelse med ranet utsatte offeret for grov vold. Knivranet er bare et av tre kvinnen er sikta for.

Klartale - 08 jul 24 kl. 06:00

Spanjoler er lei av for mange turister

Spania og Hellas er nordmenns favoritter å reise til. Men lokale folk mener det kommer for mange turister.Virginia Moll fra Mallorca startet en kampanje.

Klartale - 04 jul 24 kl. 12:27

Matapour blir dømt til 30 års forvaring

To personer ble drept. Flere ble skadet. Zaniar Matapour skjøt mot folk på utestedene Per på Hjørnet og London Pub.

NRK - 04 jul 24 kl. 05:01

Netflix-medgründer og stordonor oppfordrer Biden til å trekke seg

Netflix-grunnlegger Reed Hastings, som de siste årene har blitt en av Demokratenes viktigste donorer, ber president Joe Biden om å trekke seg fra valgkampen. – Biden er nødt til å tre til side og la en sprek, demokratisk leder slå Trump og holde oss trygge og i god behold, skriver Hastings i en e-post til New York Times. Avisa skriver at Hastings med det «ble en av de første til å si offentlig det mange demokratiske megadonorer sier privat».

NRK - 30 jun 24 kl. 09:27

Sunday Times støtter opposisjonspartiet Labour

Den britiske storAvisa Sunday Times støtter opposisjonspartiet Labour i det kommende valget, skriver Reuters. I dagens lederartikkel skriver Avisa at Storbritannia trenger en radikal omstart etter 14 år med Det konservative partiet i regjering. – Vi kan ikke fortsette som vi gjør, og vi tror tida er inne for at Arbeiderpartiet får tilliten til å få kompetanse tilbake i regjeringskontorene, er den knusende dommen til Avisa.

Klartale - 16 maj 24 kl. 06:00

– Vi vil ikke la oss okkupere

Russlands angrep mot Ukraina har i over to år. Både Ukraina og Russland har hatt sine små seire.Den siste tiden er det russerne som har rykket framover.

NRK - 06 jun 24 kl. 21:47

Mulig funn av giftstoff under politiaksjon i Oslo

Det pågår en politiaksjon i bydel Grünerløkka i Oslo torsdag kveld. Politiet bekrefter til NRK at det er mistanke om giftstoffet «ricin». Et vitne på stedet forteller overfor Dagbladet at det er væpnede politistyrker i området.

Klartale - 06 jun 24 kl. 13:26

Høre på Klar Tale? Her finner du oss nå

Frem til mai har du kunnet lytte til Klar Tale på appen SoundCloud. Det er ikke lenger mulig.Vi har dessverre vært nødt til å legge om produksjonen av lydAvisa.

Klartale - 28 jun 24 kl. 09:40

Flere unge melder seg inn i kirken.

Den norske kirke får flere unge medlemmer. Det skriver Avisa Vårt Land. Avisa har fått tall fra Kirkerådet.

Klartale - 27 jun 24 kl. 06:15

Dette må du å vite før debatten

Donald Trump skal møte Joe Biden til debatt. Det skjer natt til fredag norsk tid. Dette er deres første møte siden 2020.

NRK - 26 jun 24 kl. 14:43

Kenyansk avis: President Ruto sier nei til omstridt budsjett

Kenyas president William Ruto nekter å signere det kontroversielle budsjettet som har utløst dødelige protester i landet, skriver den kenyanske Avisa The Star. Avisa skriver at Ruto vil sende budsjettet tilbake til nasjonalforsamlingen. Presidenten har selv varslet en pressekonferanse klokken 15 norsk tid.

Klartale - 26 jun 24 kl. 06:00

Hvem er Evan Gershkovich?

Evan Gershkovich må i retten i Russland. Han er en journalist fra USA. Gerschkovich risikerer 20 år i en russisk straffeleir.

Klartale - 03 jun 24 kl. 15:36

Minister kysset med ansatt

Oddmund Hoel er forskningsminister. I mai kysset han med en ansatt. Det skjedde etter en konferanse, skriver nyhetsbyrået NTB.

NRK - 23 jun 24 kl. 20:20

Røyk i kabinen på fly

Et SAS-fly på vei sørover fra Bodø har meldt om røyk i kabinen, opplyser politiet i Nordland. Flyet har returnert til Bodø og landet. Det er ikke meldt om personskader.

Klartale - 11 timer siden

Et Cuba i krise

Cubas økonomiske situasjon er alvorlig. Slik har det vært de siste årene. Det er mangel på drivstoff og medisiner.

NRK - 20 jun 24 kl. 20:00

Fengslet etter skyting i Oslo sentrum

En 32 år gammel mann som ble pågrepet for skytingen i Storgata i Oslo natt til torsdag er varetekstfengslet i fire uker. Det skriver Avisa Oslo. Mannen avfyrte et skudd i bakken.

Klartale - 20 jun 24 kl. 13:45

Pride har fått færre trusler i år

Juni er måneden for pride. Under pride feirer folk skeiv kjærlighet og mangfold.Noen mennesker er imot pride.

NRK - 12 jul 24 kl. 10:27

IDF mislyktes i å beskytte kibbutzen Be'eri

Det israelske militæret (IDF) mislyktes i å beskytte kibbutzen Be'eri under Hamas-angrepet 7. oktober 2023. Det er konklusjonen i ei gransking av angrepet, melder IDF på egen hjemmeside.

Klartale - 28 maj 24 kl. 09:19

Styrtregn og torden på Østlandet

Sommerværet ble byttet ut med regn, torden og lyn på Østlandet mandag. Det kom 32.5 millimeter nedbør på én time på Blindern i Oslo.

NRK - 12 jul 24 kl. 07:41

18 demokratar i Kongressen har bedt Biden trekka seg

18 demokratar i Kongressen, mellom anna éin senator, har bedt Joe Biden trekka seg som partiet sin presidentkandidat. Det kjem fram av ei oppdatering hjå New York Times. Seinast torsdag kveld var det ifølge Avisa 13 demokratar i Kongressen som hadde bedt han trekka seg.

Klartale - 19 jun 24 kl. 12:08

Blir han Natos nye sjef?

Nato skal være nærme å få seg en ny generalsekretær. For tiden er det Jens Stoltenberg som er sjef for forsvarssamarbeidet. Han har vært det siden 2014.

Klartale - 27 maj 24 kl. 16:30

Mai ble en varm måned flere steder i landet

Mai har vært en varm måned flere steder i landet. I Frosta var det hele 31,1 grader på søndag. Det er ny rekord for mai i fylket Trøndelag.

NRK - 11 jul 24 kl. 13:05

Tiltalt etter at ettåring falt ut av vindu

Det skriver Stavanger Aftenblad. En 24 år gammel mann er tiltalt for å ha unnlatt å gi hjelp til noen i hjelpeløs tilstand som vedkommende hadde en plikt til å dra omsorg for. 11.

Klartale - 11 jul 24 kl. 09:57

Fengsles i fire uker

Politiet pågrep en mann i rullestol mandag. Han hadde kastet to brannbomber mot en dør på Slottet.Politiet fengsler ham i fire uker.

NRK - 10 jul 24 kl. 17:56

Stockholms sentralstasjon evakuert på grunn av bombealarm

Sentralbanestasjonen i Stockholm er evakuert på grunn av ein bombealarm, skriv svenske Aftonbladet. Ein politiaksjon er i gong på grunn av ein mistenkeleg gjenstand på stasjonen. – Det einaste eg veit er at me driv etterforskingsarbeid på staden, og at ein del er sperra av, seier Nadya Norton ved politiet til Avisa..

NRK - 10 jul 24 kl. 15:38

Buss på tvers skapte kaos i Trondheim

En buss står på tvers av veien i Elgeseter gate ved Samfundet i Trondheim. Det ble meldt om mye kø og kaos i byen. Trafikk inn til sentrum passerer, men det er trangt.

NRK - 10 jul 24 kl. 14:42

Garasje brent til grunnen

En garasje stod i full fyr på Ottersøya i Nærøysund onsdag ettermiddag. Det opplyste vaktleder i 110-sentralen, Roger Gjersvold. Brannen oppsto i en stor garasje som ligger fem til seks meter fra et bolighus.

Klartale - 10 jul 24 kl. 11:10

Dette handler Nato-toppmøtet om

– Denne krigen vil ende med at Ukraina fortsatt er et fritt og selvstendig land. Det sa Joe Biden til Nato-toppmøte. Biden er USAs president.

NRK - 17 jun 24 kl. 21:57

Godstog sperrer sporet – forsinkelser på Nordlandsbanen

Like etter klokken 21 varsler Bane Nor at det vil bli forsinkelser og innstillinger på Nordlandsbanen. Et tog sperrer sporet mellom Levanger og Bergsgrav. Foreløpig er det usikkert hvor lang tid det vil ta å flytte toget.

NRK - 10 jul 24 kl. 06:30

Fallskjermulykka i Oppdal: Skjermen ble ikke løst ut

Verken hovedskjerm eller reserveskjerm ble utløst da mannen i 20-åra døde i fallskjermulykka i Oppdal lørdag ettermiddag, skriver Avisa Opp. Ulykka skjedde under et årlig fallskjermtreff på Oppdal. Medlemmene i fallskjermklubben tar dødsulykka svært tungt, forteller hovedinstruktøren i klubben til Opp.

Klartale - 17 jun 24 kl. 11:10

Hva skjer i Israels regjering?

Israel har et eget «krigskabinett». Det er et råd. Tre personer har vært med i rådet.

NRK - 09 jul 24 kl. 15:29

Sykkelulykken på Hitra: Skal ha fått et illebefinnende

Mannen i slutten av 60-årene som omkom i en sykkeluykke mandag kveld, skal trolig ha fått et illebefinnende. Det sier Politistasjonssjef på Hitra, Tor Kristian Haugan, til AdresseAvisa. Syklisten hadde vært på treningstur sammen med et sykkellag i omtrent 45 minutter da ulykken skjedde.

Klartale - 09 jul 24 kl. 09:07

Klimaforsker: Lite trolig med bra sommer i år

Fjorårets sommer var ikke mye å skryte av. Det ser heller ikke ut til å bli bedre vær med det første. Det sier Erik Kolstad til Avisa Drammens Tidende.

NRK - 16 jun 24 kl. 13:09

Person skoten av politiet før EM-kamp

Ein mann væpna med øks skal ha blitt skoten i ein storstilt politiaksjon i Hamburg søndag ettermiddag. Over 40.000 fans skal ha feira fredeleg i den nederlandske fansona før EM-oppgjeret mellom Polen og Nederland seinare i dag, melder den tyske Avisa Bild.

Klartale - 16 jun 24 kl. 06:00

Barn som raner og truer

Politiet har siktet en 16-åring for 12 ran i Oslo. De mistenker at han enten har ranet eller hjulpet til. Ranene skal ha skjedd fra 21.

Klartale - 08 jul 24 kl. 14:03

Mann kastet brannbomber mot Slottet

En mann i rullestol kastet brannbomber mot Slottet i Oslo. Det skriver Avisa VG. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 13.

Klartale - 08 jul 24 kl. 13:10

Ungdomsskole ødelagt i brann

Geilo ungdomsskole er så godt som totalskadd. Skolen ligger i Hol kommune i Buskerud. Store deler av skolen brant ned natt til søndag.

Klartale - 08 jul 24 kl. 09:49

– Vi er knust

André Drege var en profesjonell syklist fra Norge. Han syklet for laget Coop-Repsol.Drege døde lørdag.

Klartale - 24 maj 24 kl. 11:00

Hvorfor krangler folk om regnbueflagg?

Juni er måneden for pride. Pride feirer skeiv kjærlighet og mangfold. Et viktig symbol er regnbueflagget.

NRK - 14 jun 24 kl. 13:15

Avisa Opp: 25 sauar truleg drepne i lynnedslag

Ein bonde i Unndalen i Trøndelag fann tjue døde sauar og fem døde lam på setra si. Dyra døydde truleg som følge av lynnedslag, seier bonde Aril Riise Falksete til Avisa Opp..

NRK - 05 jul 24 kl. 15:01

Roskilde-konsert avbrote av lyn

Uvêr og lyn på Roskildefestivalen i Danmark førte til at konserten til den guatemalske celisten og vokalisten Mabe Frattis sin konsert vart avslyst. Det skriv den danske Avisa Politiken..

Klartale - 05 jul 24 kl. 13:30

Jan Helge Andersen anker dommen

Tirsdag ble Jan Helge Andersen dømt for drap på 10 år gamle Lena Sløgedal Paulsen. Drapet skjedde i Baneheia i Kristiansand for 24 år siden. Det er ett av to drap.

NRK - 05 jul 24 kl. 07:30

Stein Erik Hagen planlegger å flytte til Sveits

Stein Erik Hagen vil flytte til Sveits, forteller han til Dagens Næringsliv. Han sier han gjør det for å komme nærmere familien. – Jeg flytter til Sveits, men jeg gjør det ikke med en gang, og jeg gjør det ikke av skattemessige grunner, sier han til Avisa.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com